30713
TES
  • csoki89
    Igen hasonló érdekességek már történtek velem is, és mai napig találkozok eddig ismeretlen bugokkal, ez persze új modok használatának is köszönhető.

Az az érdekes abban amit a followerekre írtál, hogy én mindig csak harcosokat viszek magammal. Mindegyiknél az van amit én adok nekik, tehát a tudásának megfelelő kézi fegyver, valamint egy íj. Szóval ha csak nem félrenyilazás következtében különböznek össze, akkor passzolok. Talán egy mod kavarja össze a dolgokat és könnyebben begorombulnak. Nem okoz nagy gondot, visszatöltöm (kb minden 3. percben mentek), csak mániám hogy minden a lehető legtökéletesebb legyen, de szerencsére ez tényleg csak akkor fordul elő - 3-4x volt ilyen - amikor 4-5 követővel nyomulok, és szűkösebb helyeken.
  • Fantusz
    Modról nem tudok, de az egész alapja az, hogy a követőid közül valamelyik olyan fegyvert használ, amelyikkel akaratlanul is megsebez egy másikat, s az bekattan.
    Harcos-harcossal csak nagyon ritka esetben ugrik össze, viszont, ha valamelyiknek adsz egy varázslóbotot (pl. tűzlabda), biztos lehetsz benne, hogy verekedés lesz a következménye, és sajnos rosszabb esetben valamelyik fél haláláig.
    Hasonló veszélyforrás, ha valamelyik követőd destruction mágiát használ, s egy másik csapattárs is sérülést szenved.
    Tesztelni kellene ezt a lehetőséget, mint ahogy az előbb írtam, használtam a Vilja modot, de alapvetően inkább magányos kalandorokkal játszom, a csapattagok egymásnak ugrásának hátterében pedig a mágia használat volt.
    Persze nem kizártak a meglepetésszerű reakciók sem, volt eset, amikor Lydia egy dungeon közepén látszólagos ok nélkül bekattant, s mivel bántani nem akartam, a küldetés jelentős részében menekültem előle...
    másik esetben Whiterunban barátságos légkör, beszélgetek az őrökkel, de "ellenség van a közelben".
    Belépve a jarl palotájába, mindenki rám támadt... az ok ismeretlen maradt, de vissza kellett töltenem egy régebbi mentést, mert a főküldetést is ellehetetlenítette ez a bug.
  • Fantusz
    Alapvetően nem szeretek követőkkel mászkálni, és egy-egy karaktert átlag 45-ös szintig vittem, viszont sok karakterrel játszottam, s amikor picit új impulzusokra vágytam, kipróbáltam néhány modot.

Vilja egy szerethető követő, a moddernek köszönhetően sokkal intelligensebb, mint az alapjátékban lévők bármelyike.
    Csacsog, kérdez, meg lehet kérni bizonyos dolgokra, van véleménye, stb.
    Az sem egy utolsó dolog, hogy kova is van a leányzónak, s ha a főhősnek vágtázni támad kedve, Vilja is előverázsolja a lovát, nem a sarut koptatja mérföldekkel lemaradva...
    Vannak benne persze túlzások, bizonyos szempontból ilyenek a spellek (Summon Vilja), és a követői csoport össze toborzása sem kötelező, csak ugye a lehetőség...
    Kipróbáltam, nem rossz mod, de hőseim többnyire magányos kalandorok, így már jó ideje nincs Vilja sem.
  • csoki89
    Erre nincs valami mod? Mármint h ne kezdjenek egymással harcolni ha megsértik egymást. Mert több 100 óra után mostanában új dolgokat próbálok ki, többek között alkalmanként 2-5 kísérőt viszek magammal, már csak azért is mert extrém nehézre mahináltam most a játékot, és majdnem minden harcnál, 2-3 szaros mudcrab, farkasoknál is kell h segítsen valaki, ha csak nem akarok megfutamodni. Medvékkel, kardfogúakkal, humanoidokkal meg inkább nem is találkozok ha nem muszáj. Az Organized Bandits in Skyrim mod mondjuk sokszor keresztül húzza a számításaim, nem marad más csak visszatölteni. Magasabb szintű ellenfeleket meg el se merek képzelni egyenlőre.
    Van egy halom fixer modom, pl.: faster wake up after fus ro dah, follower trap safety, dead body collision, movement fixek, de erre a followeres balhéra nem találtam semmit. Vagy csak elkerülte a figyelmem.
  • Myselor
    én követők nélkül megyek,bár lehet jó móka ez a mód,de ha viszek magammal inkább valami alap játékbeli karaktert lydiát pl:)
  • Maximus4
    Az "ügyes-bajos dolgait" már föladtam:) Amit kért,azt megtettem,de mint lejjebb is írtam a két feladatról,az azóta is áll és nem jutunk előrébb:(
    Viszont igazad van,és azt hiszem leállok a sok követős dologgal,mert tegnap lementünk egy barlangba és a közepe táján egymásnak estek és egy hülye pap kinyírta :D
  • Fantusz
    Vilja is ki tudja készíteni a játékost idegileg, amikor sokadjára jön a "Follow me" kezdetű dumájával, rendszerint a térkép átellenes oldalán, ahova menni szeretne, és sokszor azt sem tudjuk, hogy mit is akar ott.
    Ezzel együtt egy intelligens követő, lehet vele társalogni, vannak problémái (tulajdonképpen azért csatlakozik, hogy az ő kis ügyes-bajos dolgait is oldjuk meg).
    Vilja nem egy klasszikus követő, inkább társ, rövid időszakokra elhagyja a főhőst, s csak akkor tér vissza, ha a küldetésének következő lépésében segédkeztünk.
    Ötletes a summon Vilja spell, bár picit cheat jellege van (akkor is magunkhoz tudjuk rendelni a csajt egy dungeon mélyén, ha egyébként otthon várakozik)
    Emlékeim szerint telepítéskor be kell állítani, hogy haladó, vagy halhatatlan legyen a leányzó, s aki szeret sereg élén kalandozni ezzel a moddal megteheti: Vilja+Serena+Lydia+Iona+Rayya... és a többi housecarl (előnyét nem látom, sőt bizonyos helyeken inkább zavaró lehet a tömeg, arról nem is szólva, hogy esetenként hajlamosak egymást is csépelni)
  • Prince23
    Én 60 óra felett járok, és még ott tartok hogy városok ügyeit oldom meg, a főküldinél meg ott tartok hogy végre meglátogattam magas Hrothgar rednjének a fönőkét, aki nem más mint egy... na mindegy... lassan haladok, de rohadtul élvezem a játékot
  • Myselor
    az tökre nem baj,hiszen így jobban is fejlődsz elvileg:D
  • Myselor
    a kovácsolás arrol szól hogy tudsz pl daedric és dragonbone armorokat illetve fegyvereket is készíteni,ilyeneketn em fogsz találni.és persze erősebbé is tudod tenni a fegyvereket páncélokat:)
  • PiszkosFred
    Igen. A fegyvereket és a páncélokat is erősebbé teheted.
  • Zeller01
    az lehet baj, hogy 22 órát játszottam és igazából megcsináltam vagy 4 főküldetést. a legtöbb időt felderítéssel töltöm.
  • Zeller01
    köszi az infókat, megpróbálok összeszedettebben fejlődni. nem szeretnék nehézségi fokozatot váltani, inkább ide szeretnék "befejlődni". mondjuk a kovácsolás értelmét nem is látom át. miért kell csinálni, ha találok új páncélokat? ha, én kovácsolom tudom erősíteni?
  • IXEMGabeo
    akinek lopakodós karaktere van annak szerintem nem sok szüksége van követőre...plusz, aki destruction mágiát használ azoknál is para, mert belehalhat a követő, ha eléd áll...
  • IXEMGabeo
    Eleddig mondhatom Expert szinten kezdtem el a game-t végig azon voltam és talán idő előtt a Red Eagle küldetés volt az egyetlen ahonnan kijöttem a barlangból, mert nem bírtam el vele...később fejlődtem és az invisibilityvel és az expert illusionnel könnyedén eljátszadoztam vele:) Illetve nagyon megszenvedtem az öreg Neposékkal Markarthban, mert rájuk nem nagyon hatottak az illúziók így kergetőzve letüzeltem őket:DDD

Ezenkívül jó helyekre mentem jó időben, de ehhez az is kell, hogy ismerjem a játékot és tudjam hova szabad és nem szabad menni. Ebből a szempontból a legelső végigjátszás volt a poén;)
  • Myselor
    oh értem,köszi ^^
  • PiszkosFred
    Modok nélkül csak abban az esetben, ha a két követő/társ közül az egyik nem "humanoid".
  • Myselor
    alapbol lehet több kísérőt is vinni magunkal?mert ezt nem tudtam ha így van
  • Azeriel
    Meg van itt ez a "The alternative is to go into your enblens.fx file and comment out the line "coord.y*=ScreenSize.w;" under the "//add mask" section" De ennek a mondatnak számomra totál nincs értelme...
  • Azeriel
    Igen, mindent úgy csináltam ahogy kell.
  • Azeriel
    Én mindenhova egyedül mentem. Engem idegesít ha valaki van velem : |
  • csoki89
    Egyszer próbáltam ki hogy több kísérőt vittem magammal, össze is balhéztak és hatalmas dulakodás lett belőle, a végére egy team-deathmatch küzdelem volt. Végignéztem ki a legkeményebb, de persze utána visszatöltöttem, és azóta sem viszek magammal 2-nél több kísérőt, kivéve ha tudom h szorult helyzetben leszek. Pl Markarth környékén a Forsworn táborok, ott haltam meg a legtöbbször szerintem.
  • genndy
    Dawnguard DLC szereplője, annak a főszálában kell eljutnod addig amíg csatlakozik.
  • PiszkosFred
    Félek, hogy nem, mert a küldetés során először csak ideiglenesen lesz a társad, és csak később lesz "állandó". Ki kell próbálni :)
  • Maximus4
    Neki hála,már négyen barangolunk mindenhova és gyanítom,hogy ha találkozok még kísérővel,azok is tudnak csatlakozni hozzánk:)
  • Csacsi
    Ezt a Serenat fel lehet venni anélkül is, hogy játszom a main questet?
  • csoki89
    Köszi kipróbálom
  • csoki89
    Foh... felraktam a Lively Inns and Taverns modot, hát Whiterunban este a Bannered Mare-ben olyan tömeg van hogy alig lehet mozogni. Plusz az Adventurers and Travelerest is, gondolom azok közül is bemennek éjszakára
  • Although
    Interesting npcbe van 3-4 nagyon nagyon jó, meg jópár még ami normál de azok is jobbak mint a Bethes élettelen figurák.
  • genndy
    Vilja in Skyrim
  • genndy
    Vigyél társat, ő majd lefoglalja őket. Rifteni kocsmában van pl. egy mágus.
  • csoki89
    Én Kharjot vittem magammal nagyon sokáig anno, mondjuk már elég magas szinten vettem fel, de ő halandó létére nem igen halt meg soha. Noha szénné tuningoltam a srácot, értelmes szinten belül, de hihetetlen volt néha hogy én megittam az összes potimat, neki meg alig hiányzik az életéből. És hozzáteszem nem gyógyult, nekem kellett mindig gyógyítgatni ha odáig süllyedt a dolog. Lydia kézenfekvő de már az agyamra megy a monoton szarságaival. Valaki igazán összedobhatna egy dragon age-re hajazó követőt: állandóan pofázik, története, küldetései vannak, humoros megjegyzései. Vagy van ilyen esetleg?
  • Fantusz
    Szerintem pedig mondja a problémát: ne használj a gyakorláshoz semmiféle mágiával felruházott fegyvert, rád kíváncsi, nem a fegyvered erejére.
  • csoki89
    Ha ennyire meglepődsz rajta, nyilván nem akarod hogy ennyire nehéz legyen. A legegyszerűbb ha visszább veszed a nehézséget, fejleszd a páncélod és a fegyvereid, bűvöld őket + életerővel, nagyobb sebzéssel, aggass magadra gyűrűt, nyakláncot ugyancsak életerő tuninggal. Ha van nehezítő modod, vedd visszább vagy kapcsold ki. Ezekkel amit leírtam, alap játékban, 20-as szinten - úgy hogy harcosnak gyúrtad magad, szóval életerő+staminát húztad - már hero vagy. És a mérgeket még nem is említettem.

Apropó, még soha nem tapasztalt hibába futottam. Companion elején, megyek ki Vilkasszal gyakorolni, és folyamatosan előveszi, elteszi a fegyverét, és akármit teszek ő csak folytatja és így nem tudok tovább haladni a küldetésben.... nem találok erre videót, csak másfajta hibákról
  • Fantusz
    A képességek a megfelelő perkekkel teljesednek ki, pl. a nehéz páncélnál is előnyösebb végig rakni a perkfát, mint az alapra 5 pontot, s természetesen a perkekehez igazítani a páncélviselést (pl. összeillő darabok)
    Hasonló a helyzet a támadó (kétkezes) képességgel, ott is érdemes osztani pontokat a magasabb perkekre.
    Következő hiba lehetőség: a minőség.
    Eléred majd azt a szintet, hogy egy vas páncél, vas fegyver is elegendő lesz, de most próbálj minél erősebb cuccokat összeszedni.
    Harcoshoz passzol a kovácsolás, csak azzal kezdeni nem ajánlott a karakter fejlesztést, de így 20-as szint környékén már érdemes legalább az ork páncélok, fegyverek készítését megtanulni, s fel is javítani a viselt darabokat.
    A FUSH-RO-DAH alapvetően nem sebző kiáltás, de hátralöki, megtántorítja az ellenfelet, s mire magához tér be lehet vinni neki néhány ütést, csak ugye itt jön vissza az, hogy mekkorákat is tud oda sózni a karaktered.
    A FUSH-RO-DAH sebzésre sem utolsó, ha az ellent lefújod a magasból, a zuhanás meg is ölheti.
    A másik kötelező kiáltás, a Sprint is jól jöhet, ha villámgyorsan az ellenfél közelébe szeretnél kerülni, de összességében szerintem ne akarj eltérni a harcos útjáról, pl. mire az illusiont használható értékre fejleszted, amihez elég sok perk is szükséges, amit a combat skillek rovására tudsz építeni, már rég túl leszel a nehezén, ha céltudatosan haladsz a harcos útján tovább.

Cél: 70-es kétkezes+a perkek, 70-es nehéz páncél+a perkek.
    Ehhez most már igénybe veheted a kovácsolást, javítsd fel a páncélokat, fegyvereket.

Harcosnak manára nem érdemes gyúrni, sok életerő, elegendő kitartás a cél, s nagy könnyítés lesz a Conditioning perk (a viselt nehézpáncélnak nincs súlya, s a mozgást sem lassítja, több kitartáspont marad a harcra, cipekedésre)

Ott van még a kisérő felvételének lehetősége, bár többségük halandó, némelyikük ráadásul idegesítő is.
    Lydia a legkézenfekvőbb, Serana talán a legjobb, de nem feltétlenül a legszimpatikusabb (alapvető, nem halhat meg, nem kell vigyázni rá)
  • Zeller01
    medve kizárt, de egy sárkányt simán leszedek :)
  • Zeller01
    nem könnyű. találtam 1 bárdot 50+10et sebez. most ezzel egész jól elvagyok. csak sajnos azonnal mindenki leszed. kb 4 íjvessző és végem. védelemre kell rámenjek. kardfogúakról és medvékről ne is beszéljünk. meglátok egyet röhögve szaladok. ha, nincs velem valaki esélytelen.
  • Myselor
    nekem is szopókavolt leather armorba 1kezessel először pár mágus és a nehéz páncélosok,de aztán kicsit erősödtem mostmár elbírok velük 30as vagyok:)
  • IXEMGabeo
    ha más nem vedd meg a lesser ward és a steadfast ward varázslatokat azokkal védekezhetsz...rakd be a kedvencek közé. Bár, ha a magickád 100-on áll 0% renegerációval akkor az sem ajánlatos...

igen a nehézpáncélosok, kétkezesek élete bitang nehéz az elején én is megszenvedtem jó pár résznél azután pedig már 1 csapásra mindenkit lecsaptam és a staminára gyúrtam mindent az életerőn kívül...
  • Zeller01
    na ez az, 2 fireball és végem. az ellen kell védekezzek valahogy.