The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PiszkosFred
Igyál vért. 😊

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

h tudok megszabadulni a weakness to fire-tõl?
a templomban lévõ amulett nem segít sem a vámpír ellenei itóka sem
Fantusz
A kovácsolás könnyen fejleszthetõ trénerek nélkül is.
Kovácsolj vas tõröket, esetleg ékszereket.

okés 😊 köszi 😉
genndy
Nem lehet, ez minden szinten 5, nem nõ, nem fejlõdik sehogy, nem érdemes korábbi állást betöltened.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

én ezt értem csak arra írtam,h ha esetleg lehet ezt növelni akkor érdemes e egy korábbi mentéstõl folytatni pl 30as szinttõl,h ezt is szintenként lehet e növelni 😊
a többit értem 😊
genndy
Félreérted. Ennek nem úgy van szintje, mint neked, nem lehet növelni.
A 41. és 42. szinted között 5 alkalommal trainelhetsz (mindegy mit: 1 kovácsolás+2 kard+2 pajzs ugyanaz, mint 5 kovácsolás). Ha ezt kihasználtad, akkor legközelebb csak a 42. szint elérése után trainelhetsz, megint 5x. A 42. szinthez szükséges többi fejlõdést neked kell összeszedned.
Moddal egyébként ki lehet lõni ezt a korlátot, és akkor bármelyik szinten tanulhatsz bármennyit: pl. Training per Level

értem
és ezt lehet valamivel emelni?
most ez a szint 5ön áll én meg 41es szinten
Ez egyszerû. Egy adott szinten csak adott mennyiségû training-re van lehetõséged (ezt mutatja alapból a program mikor trénernél akarsz tanulni). Ha az elfogyott akkor legközelebb majd csak szintlépés után lesz lehetõséged megint tréner által húzni valamilyen skill-t. Az mindegy amúgy hogy egy helyrõl vagy többrõl jön össze a limit, a lényeg hogy ha eléred akkor a következõ szintig felejtõs a képzés.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Hali!
Valaki tudna segíteni nekem abban,h ha mondjuk egy kovácstól tanultam kovácsolást akkor utána már miért nem tudok senki mástól tanulni valamit, pl alkémiát vagy snakinget..
köszi
Én is mindig kizoomolok 😊 Nekem nagyon sokat számít a karim kinézete, hát mégiscsak több száz órát élek a bõrében 😄 Még az Obliban is mindig sikerült jól kinézõ karit kreálni...legutóbb 1 argóniait hát marhajól sikerült 😊 Egyébként elsõre fura beleélni magam 1 gyíkember szerepébe de hamar megszokom már az ilyesmit...most is például feka sráccal nyomulok a New Vegasban 😄DD
Azért én sokszor kizoomolok Skyrimban is mert elég pöpec karit összehoztam (bár moddal) illetve a képek miatt már csak meg kell csinálni, hogy ne egy pink-punk frizurás krumpliorrú dülledt szemû szakállas kopasz valaki álljon ott, akinek a fejét cenzúrázni kéne 😊
DarkHorSe
Sok ertelme van vele foglalkozni, amikor alig latod 😄

Swedish people are albino monkeys

Naigeeeen 😄 Az a karakterszerkesztõ egy...földöntúli valami volt. Nem tudtam kiigazodni rajta. Átalakítottam az orrt, erre a szemöldök összement. WTF? 😄 Alig tudtam normális karit csinálni.
viszont az oblivionban nagyon sokal kellett szenvedni a fejekkel, ha nem akartad a fajánlott krumpliorrú karaktert

Nehézségre én modot használok, illetve modokat. A játék nem túl nehéz fõleg annak aki anno játszott a Morrowinddel vagy az Oblivionnal. Bár utóbbi sem annyira nehéz igazából csak komplikáltabb mint a Skyrim. Meg ott valahogy tetszett, hogy választanod kellett kasztot. Sõt létre is hozhattál egyet. Itt meg: Ki vagy? Karakterkészítés, név, szia :3 Hát...kicsit szegényes de ez van.
f
genndy
Legfrissebb, utolsó 1.9 patchel került be.
Kiegészítõk nem szólnak bele a nehézségbe.

DarkHorSe
Legendary nehezseg most kerult be a jatekba? Vagy mar a legelejetol ott volt? Regebben jatszottam ezzel a jatekkal(csak a legnehezebben, de mar nemtudom az melyik fogokzat volt) de 30. szint utan minden tul konnyu lett, foleg ha kovacsolt az ember. Valtozott ez valamit a kiegeszitokkel? Gondoltam ujra nekiugrom, ha semmi sem valtozott ilyen teren akkor inkabb hagyom is.

Swedish people are albino monkeys

ja igen, arra gondoltam.

*Tapsvihar* Remek! Ezek szerint nincs már sok hátra. Remélem menni fog tört verzióval is, különben kénytelen leszek megvenni a Legendary Edition-t. Bár a Hearthfire DLC nem érdekel, de a többi nagyon is. Mondjuk a Dragonborn...háát találtam egy olyan modot amivel real time lehet sárkányon utazni (Óóó hol vagyok Én még attól? xD) úgyhogy talán az sem kéne. A fene egye meg ezeket a modokat 😄
genndy
Na mégegyszer, hadd látszódjon rendesen is:

Lehet jelentkezni magyarítás bétatesztelõnek!

wááá erre vártam már mióta meg is történt a jelentkezés 😄
genndy
DLC-kre gondolsz? Nem, egyelõre csak az alapjáték.

Lehet egyébként bétatesztre jelentkezni, friss mai hír.

én a Morrowind magyarítással használtam egy pár modot, de voltak problémák. Egyébként a kiegészítõk is le lettek fordítva?

Na, hogy akkor legyen egy kis vita is (amúgy nem azért): Nekem speciel több mint 100 mod volt fent Oblinál magyarításostul mindenestül, és volt köztük minden féle fajta. Gond? Nemigen volt. Talán 1-2-t kellett kivenni de épp a napokban játszottam ki a játékot, és töröltem a fenébe mert kell a hely szóval pontos adatokat nem mondhatok bár párszor kivágott az asztalra ez tény, de a Skyrim is 😊
genndy
Unoff. Patchet Vik lefordította, úgyhogy az pl. benne lesz. Csak sajna valami régebbi változatot (gondolom amikor nekiállt akkor éppen az volt az aktuális), és azt írta hogy nincs kedve az újhoz igazítani, mivel ez is három hétig tartott neki.

A legtöbb modnak BIZTOS, hogy bekavar. Mint a Morronál meg az Oblinál, valószínûleg a modok legjobbjait le fogják idõvel fordítani.

Addig viszont a következõ modokkal lesz probléma:

1. overhaulok - 1000% túl sok mindenben változtatnak.(Skyre stb...)
2. bármi + szöveget adó mod - ezek feliratai angolok lesznek és gondokat okozhatnak
3. bármi olyan mod ami belsõ cellákat változtat meg. Akár csak annyi, hogy berak oda 1 npc-t. Tegyük fel, hogy 1 mod berak 1 companiont Whiterunba a kocsmába. A magyarításban viszont magyar neve lesz a cellának így --> a companion nem lesz benn hiába is keresed. Remélem értitek...nemtudom mennyire próbálkoztatok Morro vagy Obli magyarítás mellé modokat feltenni, de ezek mindig általános gondok voltak nálam és sokat tanultam ezekbõl. Ilyen modok cska magyarításhoz igazítással oldhatóak meg.

Amik nem fognak bekavarni(vagy csak minimálisan)

1. fegyver és páncél modok( a nevük angol marad)
2. ház modok szinte biztos, hogy mûködni fognak, kivétel ezek alól minden olyan ház mod ami már meglévõt változtat meg. Tehát a teljesen új házmodok jöhetnek.
3. apró tweakek és grafikai modok, viszont itt is minél összetettebb annál nagyobb baj lehet...
4. plusz szörny modok, vagy bármi ami a leveled listekhez nyúl valszeg mûködni fog, ezek szépen beigazodnak, de persze angolul

Na egyelõre ennyi jut eszembe, ezeket Morrowind és Oblivion modolgatási tapasztalataimból mondom, hogy ott miféle modok mûködnek és mifélék nem a magyarítással. És a load order tényleg NAGYON FONTOS!
😊

PiszkosFred
Akkor tehat panikra tenyleg semmi ok, kerem oszoljanak!

A saját házat az Oblivionnál is üresen lehetett hagyni, hogy ne telepítse.
PiszkosFred
Loading ordertol fugg majd, feltehetoen. A legnagyobb gond az lehet, hogy a szep mives magyar szoveg kozott megjelenik egy-egy angol, amelyet a mod allitott vissza/cserelt le. Nagyobb gond, ha csak nem raknak be a keszitok megint egy sajat hazikot, stb-t, akkor nem varhato.

Ryder62
Azért arra kíváncsi leszek hogy a modoknak bekavar-e majd. (szerintem igen)

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

A Requiem is kompatibilis a frostfallal.
PiszkosFred
Kosz a tippet, mostansag nem is neztem, hogy allnak, 90% korulre emlekszem legutobb.

teddymac
A fordítás 99%-a elkészült, már csak napok,...hetek,....hónapok ....

😉

Xbox 360 Gamertag: Rob3rt75

DasIsFuck
ha már felmerülek ezek a modok amik jobban belenyúlnak azok közül melyik a legjobb vagy melyik miben más?
pl skyre vagy a requiem és még van egy amit néztem minap, de nem jut eszembe a neve.

mert újrakezdtem más modokkal a játékot h kijátszam de ezek olyan modok amik nem nyúlnak annyi bele...eddig mindig leragadtam a fõszállal xD

de ezután már olyan moddal akarom elkezdeni ami kicsit feldobja az rpg feelinget...
skyre az eggyik vagy legnagyobb esélyes, de a third era attributes is csalogató csak kár h béta állapotba maradt.
skyre azért lenne még jó mert a frostfallal is compatibilis.

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"

genndy
Szép találat <#eljen>

Markarth, Skyrim

Myra, Anatólia

igen, ez tényleg bejött. inkább 1650/1080-ban futtatom lassulás nélkül és tényleg élesebb lett. az mindegy a kártyának hogy 2/4x vagy 4/8x-az AA/AF, mert külön csatornán számol ha jól tudom a felépítését és így ha elbírja idõben végezni a mûveletet akkor nem is lassít semmit az összteljesítményen.

viszont az obli topicba ajánlották ezt :

http://oblivion.nexusmods.com/mods/39550/?

nálam a menüképernyõ után amikor loadolok egybõl kidob. teeny isoval futtatom, nem is crack exével. hogy lehet mégis mûködésre bírni ?

valóban kiváncsi vagoyk hogy számít e a teljesítményben hogy windowed módban van futtatva egy alkalmazás fake full screennel. számomra ez elég hihetetlennek hangzik

AnuluWork
Nem az igazi. De azért köszi. 😊

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

genndy
Ez az Oblivionos sima acélpáncél. Skyrim alapjátékban nincs benne, modról nem tudok. Acélpáncél van persze a Skyrimban is, de az sokkal vikingesebb stílusú, északibb jellegû.
Esetleg ez? Még ez hasonlít rá legjobban az alapból.

AnuluWork
Az ESIVben benne volt ez a páncél. Ebben benne van? Esetleg mod formájában?

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

Calver
maradj inkább natív felbontásnál és kisebb AA-nál, jobban fog kinézni minden, tft-k nem szeretik (pár kivétellel) alacsonyabb felbontásokat.

tökéletesen el fog futni btw, fõleg ha teszem azt húzol kicsit procidon, mert erõteljesen az a limitáló erõ gépednél.

gyorsító modok közül ezt ajánlom, semmi minõségromlás és erõteljesen megdobja pár gépzabáló helyen az FPS-t.

"The trees move. Do you not see it?"

igen, a grafikát meg fogom piszkálni, de hogy mennyire az majd elválik közben. van egy csomó dolog ami úgy módosít, hogy valójában a beállításokkal játszik és úgy hoz ki többet, de az a gépigényt nem növeli

genndy
Játékmenet-módosító nem dob a gépigényen. Ha csak a Requiemet teszed fel, akkor nem kell erõsebb gép, mint az alapjátéknak.
Csak ha a grafikát piszkálod (részletesebb modellek, és fõleg textúrák, illetve az EN😎.

amd X2 7750 dual core, 4 giga ram, ati hd 7770 1GB + SSD. 23"moncsi 1440*900-ban szoktam játszani 4x/8x - AA/AF.

érezhetõen jobban fut így mint 1650*1080-ban, sztem minõségromlás nélkül

de a kérdés inkább az, hogy empirikus tapasztalatok útján a gyorsító modokkal, tweakellek és peccsekkel (korábban én is linkeltem - akkor - 3 újdonságot is ami nagyon sokat dob a teljesítményen) mennyivel kell nagyon gépteljesítmény az oblivion hoz képest, mert ez a requiem vmi fantasztikusnak tûnik, lehet egybõl így fogok kipróbálni a vérengzést 😊

Calver
sokat segít ám ilyenkor, ha írsz egy konkrét konfigot 😊

de egy 8800 GT, dual core proci, és 2 GB ram elég ahhoz, h high-medium beállításokon elmásszon 30 FPS-el, szóval ha Obliviont tudod maxon nyomni, Skyrim is menni fog elég szépen várhatóan. ha írsz pontos adatokat, majd valaki megaszondja.

"The trees move. Do you not see it?"

Tényleg nem fényezni akarom a requiemet de ez az elsõ eset hogy bele tudom élni tényleg a kariba magam.
Necromancer karakter és nem kell a városba bemenni jófiúskodni, a rendszer úgy van kitalálva hogy kis gondolkodással fejlesztheted a karaktered pénz nélkül is. Legalábbis necromancerre mûködik. Tényleg élvezetes lett.

Ha valaki requiemmel megy és nem látta volna még Immersive creatures patch

bár már korábban ez kitárgyalásra került, de azóta eltelt sok idõ. kérdésem az, hogy mennyivel nagyobb a gépigénye mint az oblivionnak volt ? azt igen magas grafika mellett tudja futtatni a gépem, és most fogok majd játszani ezzel ha megjelenik a legendary e.

jobb késõbb mint soha, mivel van egy csomó játék amire már életemben nem jut idõ, így sose vagyok elmaradva egyikkel sem 😊

kellesz majd butítanom ezen, vagy menni fog szépen ?