30713
TES
  • Zeller01
    nehéz páncélok védőértékének növelése 5/2 szinten van 40%kal erősebb páncél.
  • IXEMGabeo
    hmm az érdekes...

mindenesetre szerezd meg gyorsan a láthatatlanság varázslatot és problem solved:DDD bár ahhoz érdemes fejleszteni az expert illusiont. Attól a pillanattól kezdve, hogy én megszereztem azt a varázslatot abszolút nincs gondom...mindenkit leverek, átverek Fireballal kiütök majd megint eltűnök...Már a dwemer robotokat és a Draugrokat is tudom manipulálni eskü a legjobb ág;)
  • Zeller01
    íjászat. ha egyáltalán eltalálom, mert amint egy picit ellép már mellé megy. ha el is találom max 10%ot sebez az is. 1 ellenfél vagy 10 íjvessző.

a karakterem az 19es. a kétkezes képesség 68.
    kovácsolás 19 alkímia is kb annyi. a ruháim össz védőereje 140 azt hiszem.
    páncél skillek... na ez már érdekes lehet :) van ilyen a képességeknél? na, be is lépek megnézem azzal mi a helyzet :)
    FUSH-RO-DAH tökéletesen semmit nem ér. hátralöki az ellent, de NULLÁT sebez. mind a három szót használom (nyomva tartom).
  • Fantusz
    Valamit elcsesztél, ha ennyire nem bírod a strapát.
    Ilyen lehet, pl. ha kovácsolással, alkímiával, enchanttal húztad a karaktert a kezdeteknél - később egyenesbe jön, de lehetnek idegesítően gyenge időszakok (mert gondolom nem a karaktered 68-as, hanem a two handed képesség 68, ami esetleg kevés is lehet a szintedhez mérten)
    Páncél skillek, perkek?
    Mágia ellen ajánlom az Atronach Stone bonuszait (50% absorb magic), szólóban lévő ellenfél ellen meg FUSH-RO-DAH (ha mind a három szótagot ismered, nincs az a mágus, aki talpon marad a lehelletedtől)
  • joe38
    az íjászatot nem használod?pedig nagyon hasznos,sőt..
  • Zeller01
    most már meg kell kérdezzem, mert nagyon idegesítő.
    jön valami arc (legyen egy fosfejű útonálló) , aki tüzet lő vagy jégcsapokat. max 2 lövés és végem. oda sem érek hozzá, esélyem nincs. szarrá lő. hogy van arra időm, hogy megüssem? leszarja, ha iszok egy fagyálló löttyöt, vagy tűzsebzés ellen, telibe szarja a fejem. odalő és szevasz. vagy a fejszém... ááá nem unalmas egy- egy ember ütni. ütöd, lemegy az életéből 5%kb. 10 év mire egyet leverek. jön a másik azt meg 1 csapás és kirepül a pályáról. 68.as szinten vagyok kétkezes fegyvereknél. de ez a 2 lövéssel után megdöglök, ezzel nem tudok mit kezdeni...
    hogy kell azok ellen védekezni?
  • sirGalahad75
    Az Oblivion-hoz volt egy részletes végigjátszás és e mellé nagyszerű leírások is melyek sokat segítettek nekem a játékban, nagyon elégedett voltam vele!
  • sirGalahad75
    Köszönöm szépen, a térképpel már találkoztam, mentettem és alkalomadtán "használom" is csak néha mikor megakadok jól jön(ne) az eredeti helységnév is.
    -és ehhez szorosan kapcsolódik a köv. kérdésem: komplett, részletes magyar nyelvű végigjátszás van-e már ill. készül-e már?
    Részemről nem találtam csak olyat ami a fővonalat követi.
  • genndy
    Az áldóját, be szíp lett az első link
    Elder Scrolls Lapok
  • genndy
    , oldal alján "Keresés a WebTopicsban".

Szintén morrohun, magyar színes térkép.
  • sirGalahad75
    Éppen a napokban gondolkodtam el rajta hogy nincs-e valami lista amely tartalmazza az eredeti neveket és a kétféle magyarítás neveit is?
    Nagyon hasznos volna pedig...

Pl: Whiterun = Fehérvágta / Fehércsermely
    Hát még ha mindez valami térképen is lenne, az volna az igazi...
  • priluki
    igen köszi, így is volt :)
  • IXEMGabeo
    gáz is, hogy magyarosították a település neveket, mert nem mindenütt a szószerinti fordítás van...
  • Fantusz
    Az is lehet a magyarítás következménye, hogy akik magyarítás nélkül játszottak, játszanak, egy ilyen kérdésre nem nagyon tudnak érdemben reagálni.

Dead Men's Respite rémik, ahol mágikusan lezárt ajtó van...
    Belépés után egy szellemmel találkozik a játékos, föl kell venni az asztalról a rubin sárkány karmot, s követni a szellemet.
    Elmegy a mágikus ajtó mellett jobbra, a legutolsó helyiségben van a porhüvelye, föl kell venni a nála lévő könyvet (King Olaf's Verse - küldetési tárgy a bárdok kollégiumában kell leadni).
    Vissza a mágikus ajtóhoz, a szellem átmegy rajta, deaktiválódik a mágikus védelem, mögötte kinyithatod a sárkány karommal a kör alakú ajtót, sok draugr, egy kis harc (segít a szellem), szófal, bazár... és kész
  • csoki89
    Igen ilyet raktam fel. Mondom segg vagyok hozzá, nagyjából tudom mi hogy működik modoláskor, de ezt egyáltalán nem tudtam h így van ahogy írtad.
    Azt hittem hogy minden kell hozzá, szóval most kitoltam magammal. Főleg hogy előtte én már kicseréltem egy csomó mindent nekem tetszőlegesre, ez meg fölöslegesen felülírta. Na mindegy, akkor visszamásolom az eredetit, vagy egyesével kitörölgetem a fölösleget ahogy Genndy is írta.
    Köszi a válaszokat
  • priluki
    üdv ujra, elakadtam sajna .. lementem valami "halottak gyughelye" barlangba ahol egy ajtót mágikus erő tartja zárva.. viszont másfelé nem tudok kijönni mert ugy ugrottam le oda.. ezt hogy tudom megoldani ,hogy kinyissam? :)
  • PiszkosFred
    Szerintem két különféle dologról beszélünk.

Van az ENB, amely lényegeben egy .dll, és amely extra effekteket rak bele a játékba úgy, hogy kvázi meghekkeli a directx mittoménmijét :) Ezért is kell a .dll-nek a játék gyökerében, vagy esetleg a windows mappában lenni.

Vannak viszont olyan modok (nexuson), amelyek ENB-re epítve változtatnak a látványvilágon, de ezek az ENB változásokat csak felhasználják, és kiegészítik azokkal a változásokkal, amelyeket a mod készítője eszközölt. Pl, fényforrások cseréje, ingame füst, stb effektek cseréje stb. Ehhez már kell sokszor textura meg mesh is. Te valószínűleg ezt/ilyet raktál fel.
  • genndy
    Akkor is működnie kell annak, hogy megnézed mi van a letöltött fájlban és az alapján törölsz. Akármilyen mappamélységig működnie kell.
  • csoki89
    Hát azt hittem ennyire hülye nem vagyok, de lehet mégis.
    Szóval, amit feltettem, az nem csupán pár fájl, hanem eléggé komplex mappák, több mélységnyi almappával, azokban különböző kiterjesztésű fájlok. Részletezés nélkül ugyan de már ezt írtam. Nem olyan egyszerű uninstallálni.
    1. Ha csak nem úgy értitek, hogy elég az enb-vel kezdődő fájlokat és mappákat törölni.
    2. Vagy eleve rosszul raktam fel, és fölösleges volt a meshes, textures stb mappákat bemásolnom, elég lett volna az enb-ket, a binary és helper file-t. Ezt pedig ti nem tudtátok eddig
    3. Lehet h nem tudtok róla - mert régebbi verziókban ha jól emlékszek ez a pár gyökérbe másolandó, valamint a boris oldaláról szükséges megfelelő bizgentyű volt és kész - de most leszedtem 4 db tetszetősebb ENB-t, és mindegyikhez sokkal összetettebb rendszer volt. Ezek közül is sajnos beleszaladtam abba amit nem lehet nmm-el ki-be kapcsolni....

Fred, ha jól emlékszek ilyesmi dolgokon alapult a pár napja feltett kérdésem is, és én is úgy emlékeztem hogy hip-hop cserélgethetem őket ha éppen nem tetszik, de a sharpshooter, az unreal cinema, és ez a puripuri is rengeteg fájlt tartalmaz. Na most ez mind szócséplés, ha tényleg a 2-es pontban írtak igazolódnak be. Azon kívül meg akkor marad a biztonsági másolat verzió
  • Fantusz
    A település neveket véleményem szerint nem kellett volna "magyarítani", maradhatott volna az eredeti elnevezés, picit bekavarhatnak ezek az átnevezések, ettől függetlenül a magyarításért köszönet jár a készítőknek.

Whiterun az egyik verzióban Fehérvágta, a másikban a Fehércsermely nevet kapta.
    Visegrádot nem nevezzük Magasvárnak, pedig erre lehetne "magyarítani" :-)
  • PiszkosFred
    "Hétszűnyű kapanyányimonyók", "Festéktüsszentő Hapci Benő", "Lesből támadó ruhaszárítókötél", wtf? :)
  • jocking
    Fehérvágta.... sodrásd... Wtf? :D
  • genndy
    99% hogy szar a d3d9.dll hozzá. Pontosan azt a verziót szedd le Boris oldaláról, ami az adott ENB-nek kell.
    Eltávolítás? Mi sem egyszerűbb: Skyrim főkönyvtárból törölni minden fájlt, aztán "fájlok ellenőrzése". Na jó, kicsit finomabban: minden enb-vel kezdődőt, és persze a d3d9.dll-t.
    De nem is nagyon értem. Meg kell nézni, mi van a Nexusról leszedett tömörített állományban, és azokat a fájlokat törölni a könyvtárból.

#25466 Azeriel: ugye át is nevezted enblensmask.png-re, ahogy írja?
  • Malakai
    Én is ezt említettem az előző körben, egyszerűen fogalmam nincs, hogy lehet szétcseszni vele a játékot.
    Max driverrel, meg AA beálítással akadhat még össze, de a játékot akkor se kéne tacsra vágnia, ha végképp nem megy kiszeded és minden a régi elméletileg. Hacsaknem valaki annyira figyelmetlen, hogy pont a dll-t felejti bent és kitörli a konfig fileokat, de feltételeztem, hogy nem ennyire butaságról van szó.
  • PiszkosFred
    Az a baj, hogy nem értem ezeket a korábbi napokban/hetekben felmerült problémákat, pedig részemről segítenék, ha tudnék. Sok ENB kipróbáltam, SweetFX-t, de nekem sose volt belőle gondom. Bemásoltam azt .iniket, .fxeket, stb az ENB-ből, leszedtem Boris oldaláról azt a .dll-t, amely kellett nekem (és amely újításokat a gép elbírja), aztán hajrá. (http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/18941/ - jelenleg ez van fenn már jópár hónapja)

Ha meguntam, vagy le akartam cserélni, simán csak delete az adott 5-6 fájlt, közte a dll-t, és már ment is újra a játék. Savegame meg modokhoz pedig aztán semmi köze sem volt, egyik sem lett korrupt, vagy hibás vagy ilyesmi.
  • csoki89
    Én csináltam egy biztonsági másolatot az enb telepítése előtti mappámról. Ha valami szarul sül el, akkor csak visszamásolom az érintett mappákat, fájlokat.
    Csak ugye ésszerűbb lenne megoldani az alább említett verziók egyikével, ha az nem megy, akkor vissza az egész. De újratelepíteni nem fogom, 3-4 napom ment rá mire átnyálaztam a modokat részletesen, kategorizáltam őket, mindhez csináltam egy szimpla telepítési útmutatót, elég igényesen összeraktam ahhoz képest h a laptopomon "szenvedek" vele. Erre elkúrom az enb-vel. Ami nem az első volt, de utánanéztem és úgy gondoltam h ez végre jó lesz, annyi bibivel h a srác kiemeli h nem lehet semmilyen mod managerrel telepíteni, csak kézileg. Ok gondoskodtam biztonsági mentésről.
    Nem is lett jó persze, homályos és csúnyán sötét még nap közben a szabad ég alatt is. Hát ráfaragtam, kurva nagy lator dolog ez amúgy, mert a képeken neki szépen össze van ám rakva, dof blur élek textúrák meg minden tökéletesre csinálva.... én meg felteszem és alap beállításokkal ronda mint a bányarém :) és segg is vagyok hozzá hogy tip top beállítgassam. Szóval segítségre szorulok, bár mostanában "süket szemekre" találok a fórumban, de hátha valaki mond okosakat...
  • Azeriel
    Engem az érdekelne, hogy ezt hogy kell megcsinálni ? Azt írja enblens.fx kell meg ez a kép, leszedtem ezt az enblens.fx-et, meg ezt a képet beraktam a helyére, de nem akar működni. (van már fent enb)
  • Azeriel
    Én ezért telepítettem pár napja újra az egész játékot :D
  • csoki89
    Hali!
    Feltettem egy új ENB-t pechemre, mert sehogy sem jó, olyan sötét mindenhol mint a fene, homályos, köd az egész, pedig nexuson a képeken elég szép, nem olyan ködös. A Poupouri-ról van szó, Morning Star ED. Sajnos nem lehet NMM-mel telepíteni, úgyh elég húzós az eltávolítása. Ezért azt szeretném kérdezni nem e tud valaki performance-barát, és normális - nem sötét, ködös, abszolút színtelen, amilyen jelenleg - beállítást hozzá? Én nem találtam. Másik lehetőség h valaki tudná esetleg h kell uninstallálni maradéktalanul. Harmadik ami szerintem nem lesz jó, hogy felülírom a fájlokat egy másik moddal...? SOS :)
  • Prince23
    Nem volt meg az állás, de amúgy visszamentem a templomba és ott egyből leszólított. szóval van Lydia most már :)
  • genndy
    Bugos a házasodás :( Az igenek után még a templomban el kell kapni az arát és megmondani neki hová menjen, különben köddé válik... Tölts vissza állást, remélhetőleg megvan még.
  • Prince23
    Elvettem Lydiát, és a házban, fehárvágtában nem találom őt. (amit vettem a jarl emvberétől) Hol lehet? Sodrásddban házasodtunk, de az ottani házamban sincs.
  • Fantusz
    Kísérőd néhány nap várakozás után megunva a semmittevést, elindul haza (Lydia Whiterunba).
    Nem érdemes megfeledkezni a kísérődnek kiadott parancsokról, mert ahogy már megtapasztaltad, lehetnek kellemetlen következmények.
    Lydia meghalhat hazafelé, vagy bug miatt eltűnik, s ilyen esetben ráadásul még másik kísérőd sem lehet.
    Jó esetben napok múltával ismét megjelenik Lydike a whiteruni házadban, vagy, ha még nincs, a jarl palotájában
  • roolandsan
    Sziasztok!
    Female karakterhez milyen modokat ajánlanátok?Eddig az SG Female Textures Renewal,Natural eyes és AOF Believable Hair van felrakva,de nem igazán vagyok elégedett(főleg a hajjal).
    Más: ha egy katakombába Lydiának azt mondtam hogy várjon,majd elfeledkeztem róla és otthagytam,most sehol nem találom.Hogy tudnám újra visszakapni?
  • Azeriel
    Ráér :D Csak találtam ezt a windowed mode relocatort amiről fogalmam sincs micsinál, kipróbálni, hogy jó-e az ablakos problémámra.
  • genndy
    Mindegy. Ma nem fogsz tudni belépni, legalábbis nagyon döcögősen.
  • Azeriel
    Nem találom a főöldalt XD
  • genndy
    Tervezett karbantartás van ma, főoldalon írja.
  • Azeriel
    Csak én nem tudok bejelentkezni a nexusra...?
  • Austin Bailey
    a könyvespolcot nem javíja az unoff pach? Csak mert nekem ugyanúgy kösszeborogatja a könyeket, mint nélküle.