30713
TES
-
joe38 #25654 Skacok,help kéne mert szerintem nagy bugba futottam bele ráadásul a főküldetésben,ugyanis amikor Fehérvágtánál ki kell nyírni ugye a sárkányt,amikor a végén kimúlik a sárkány,nem történik semmi amikor közelebb megyek a tetemhez,csak azt írja hogy kutassam át.Most mit ronthattam el?? -
gosti04 #25653 Üdv engem az érdekelne hogy hány sárkány van a játékba és hogy van e "ujra termelődő" sárkány ?
ez azért lenne lényeges h a sárkány lelkeket nyugott osztogathatom e szét vagy csak a fontosakat fejlesszem?
-
#25652 Megtisztelsz, köszönöm. -
Austin Bailey #25651 én nem látom hogy mi a gondod vele. Szerintem Piszkos Fred sokkal irritálóbb dolgokat tud írni, de még az is belül marad azon amivel egy moderátor foglalkozik. -
#25650 Azért, mert kb 3 hetente telefossa a topikot ugyanazzal a faszsággal. Amire senki sem kíváncsi, unalmas, irritáló, gyakorlatilag trollkodás. -
Although #25649 Ne foglalkozz vele, kicsit utáljuk egymást, csak ő ezt lépten-nyomon kifejezi én meg nem. :) -
Austin Bailey #25648 attól, hogy valaki 80 hsz-t miért kéne eltakarítani? -
#25647 80+ új hsz, ó, hát persze h Although.
jelezze már ugyan rajtam kívül is pár kedves kétlábú a modtopicban ezt az aranybogárvirágot, hátha talán valami csoda folytán akkor eltakarítják innen... -
Although #25646 Bár az nem tiszta a IV érában az empire jelen van e ezen a területen? -
Although #25645 Legyen egy kis skyrim is.
Egy ideje felfigyeltem erre a fickóra. Egy kis video, a Beyond Reach.
szerintem a fickó utánanézett hogy kell kinézni ennek a területnek, még nincs kész de a Shadow of morrowind mellett ez is érdekes lehet.
-
Austin Bailey #25644 ami azt illeti társadalmotudománnyal foglalkozom, és biztosan állíthatom neked, hogy a tömeg nem létezik. Vagy egyfajta tömeghatás, de az távolról sem olyan, hogy a megszemélyesítés lehetésges legyen. EZt a "liberális" izét sem kell idekeverni, mert mindenki orrba-szájba használja, közben meg a szó még körülbelül sem azt jelenti, mint amikre elmondják. Magyarországgal annyi van, hogy érezhető két világnézeti tradíció, ami mindig becsatornázza magába a többit valamilyen hasonlóságot megragadva, de ebből egyik sem liberális meg konzervatív meg semmi ilyesmi, hanem pusztán csak történeti mind a kettő és ebből kifolyólag nem összefüggő a tézisrendszerük, hanem mindenféle korábbi időszak intellektuális téziseit gyúrták magukba a folyamatos szembenállás jegyében, anélkül, hogy hozzáillesztették volna a többi tézisükhöz. Ezen kívül a világban sincs semmiféle liberalizmus meg az ellentettje sem, és ennek az egésznek meg végképp semmi köze a tornához(?), ami meg nem is értem, hogy hogy jön ide. -
Although #25643 szerintem csak jók a marketingeseik. Nagyon jól látható hogy folyamatosn a alkalmazkodnak, és kihasználják azt, hogy ma már az rpg nem rétegjáték. Igazából mindenki megvesz mindent, és sokkal többen vannak benne a játék vásárlói rétegbe, mint akár a 2000-es évek elején. Így most már szarhatnak a fejükre a rétegjátékosoknak, akik amúgy is csak fikázták őket már az oblivion után is :) -
Although #25642 Semmit se értesz abból amit írok. Ez látszik csak. Illetve jó újságíróhoz méltóan kis részleteket forgatsz ki :) -
Austin Bailey #25641 szerintem nem az történik, hogy "elkurvul". Ismerek egy nagyon kellemetlen embert, aki egyébként egy nagyon jó társadalomtörténész, és ő azt szokta mondani, hogy nincs olyan, hogy egy ember életében egynél több dolgot tud mondani. Vagyis rendszerint mindenkinek csak kevés ötlete vagy tényleg jó gondolata van ami köré tudja szervezni a szakmai karrierjét, és ha bejön, akkor onnantól kezdve abban a helyzetben van, hogy hirtelen keletkezett felé egy elvárás, miközben ő pont akor merült le. Például lehet hogy a Bethesdának jobbat tett volna, ha a Morrowind után leszállnak az rpg-ről és mondjuk csinálnak egy városépítőt. Csak addigra megjelent feléjük egyrészt egy elvárás a játékosok felől, másrészt egy másik a befektetők felől. -
#25640 "pl megveszik a skyrimet, akkor az nem azt jelenti, hogy ugyanabból az okból vették meg."
Nem akarok veled vitatkozni, se túl sokat kommunikálni, mert ami az én szememben Although, az a te szemedben én vagyok. Ilyen ez a popszakma. DE, azt engedetessék meg nekem, hogy a kedvenc dakota mondásommal élve (sic!), szóval volt ott két milliós részvételű szavazás, amelyeken szerintem userek szavaztak és nyert a Skyrim, illetve, amelyeken szerinted scriptelt botok, és/vagy csalás utján jött ki ez az eredmény. Vagyis, lehet, hogy buták az emberek, hogy megvették a 15 millió példányszámot, de rá másfél évre azért csak megszavazaák a játéknak pár igen rangos címet, több fordulós rendszeren keresztül. De tudom, számodra mindez csak a gonosz háttérben ügyködő emberek mocskos játéka. Ne haragudj, de ebbe nem mennék bele. -
Although #25639 Naa, itt nincs teljesen igazad. A tömeg sajnos létező dolog. És az általános gondolkodás is egy észlelhető, lemérhető dolog. Az hogy az emberek nem olvasnak, művelődnek, hogy világszerte ez a liberális szemlélet él, hogy minden hagyjuk úgy ahogy, főleg lehetőleg nem kényszerítsük őket tornára, meg nagyobb teljesítményre, ez látható észlelhető. Magyarországon nagyon erősen pl. Így történhet meg egy elvileg magasabb szintű tananyaggal is, kevésbé képes önállóan értelmesen gondolkodni, sok frissen végzet, és a szájukba kell rágni mindent. Pedig mi se vagyunk, voltunk egy hú de szuper generáció már a harminc utániak. Sajnos a fizika erre vonatkozó elve az igaz az emberi társadalmakra is. -
#25638 Látod, megint rangsorolsz, két össze nem illő játékot állítasz párhuzamba (én csak a cégről beszéltem, és az fejlesztési elvekről, ami platformtól, stílustól független, egyszerű gazdasági kérdés), ahol az első "win", a többi meg ki is végzed már fejben. Így nincs értelme :)
-
Although #25637 Ne aggódj :) Nem megyek oda sajnos már most látom. Ami esetleg még mindig megmaradt az infok alapján azért. A story meg a questek szövegezése és az npc-k világhoz való "illesztése" jobb lesz mint ez.
Attól talán nem kell rettegnem hogy beleszaladok egy Hakonba vagy esetleg egy Whitrun jarl szintbe meg a segítőibe. :) Nekem már ennyi elég is ha nagy hülyességeket nem kell benyelni :) -
Austin Bailey #25636 Neked ugyanaz az agybetegséged van, mint az Orbán Viktornak, hogy folyamatosan nyomod ezt a tömeg-ideológiát, hogy a tömegek így-meg úgy gondolják, és ezeket a nem létező tömegeket állandóan szembe rakod a mi hús-vér létezésünkkel, és az ebből következő létező véleményükkel, és mindig abba az irányba próbálod elvinni a témát, hogy aki véleményt fogalmaz meg, az ezzel álljon le. Csak tudod az a helyzet, hogy valójában "a tömeg" nem létezik, hanem sok ember létezik, és amikor formálisan ugyanazt a műveletet hajtják végre, pl megveszik a skyrimet, akkor az nem azt jelenti, hogy ugyanabból az okból vették meg. Az, hogy sokan megvették, tehát akkor biztos jó, egy olcsó kis ideológiagyártás, ami az emberek egy cselekedetére megpróbál ráeröltetni egyetlen indokot a többi kizárásával. Ez egy tipikus erőszakos autoriter viselkedés. Minden hús-vér embernek előadod, hogy hajoljon meg a tömegek előtt vagyis úgy állítod be a dolgot, mintha rajta kívül mindenki azt gondolná, amit te állítasz, vagyis manipulálni próbálod az embereket. A hülye kényszerképzeteidet akarod beleírni mások gondolkodásába. Igaziból ez egy elég visszataszító tulajdonság. -
#25635 Elvekről van szó, és nem számokról. :)
Hagyjuk, tényleg unalmas már. Én nem tudom megakadályozni, hogy szidd a játékot, a céget és a fejlesztőket. Te sem tudsz meggyőzni arról, hogy ez nem egy szórakoztató szerepjáték, vagyis tényleg nincs értelme.
Elnézést mindenkitől, majd az ünnepek után folytatjuk az ESO topikban, mert tartok tőle, hogy az a következő állomás... :) -
Although #25634 Ráadásul a szimulátor közösség az egyik legerősebb fejben, szellemileg. Egyik legkomolyabb műfaj. Össze se érdemes hasonlítani ezzel. Az X rebirth kb még mindig morrowind szint áttranszformálva rp mértékegységre. -
Although #25633 Na ne hasnlítsunk már össze egy 20 fős csapatott egy 100 fölöttivel. Az X rebirth még ilyen állapotában is sokkal komplexebb mint ez. Jó lenne már eltekinteni a modoktól és csak az alapot megnézni. Szép lassan felépítettem ezt amit a Beth csinál fejben. Most elértük az utolsó lépcsőt ahol még rpgnek lehet nevezni. Ez alatt már csak akció játék van. -
#25632 Na akkor én majd visszajövök ha kicsit már lenyugodtatok.
Ezt a flémet már sokadszorra megint... marha unalmas ám. -
#25631 El is fogadnám ezt tőled, ha másik topikban nem a szöges ellenkezőjét írtad volna le kb. 3 hete, egy nagyon rosszul sikerül játék premier után. De ne is menjünk bele ebbe, ezért röviden csak annyit, hogy ha már kaptál egy "szart" a pénzedért, akkor próbáld meg meg legalább a jó részét élvezni. -
Although #25630 Na ebbe nem értünk egyet. Ez az ami nem jó ha ez a legjobb amit kaphatok akkor fogadjam el na ennél nincs rosszabb. -
#25629 Mert van egy réteg, aki képtelen szórakozni, addig keresi "kákán azt a bizonyos csomót", hogy a végén teljesen az adott dolog ellen fordul, és hiába lenne az alapjaiban jó kikapcsolódás és szórakoztatásra alkamas a játék, számára onnantól már veszett fejsze nyele. -
Although #25628 CD Projekt :) Azt mondanám a Tomb raider alkotói is találtak egy elfogadható, még, középutat. Azt mondanám a Total war se lett ennyire lepusztítva. De igazad van a legtöbb cég ilyen lesz bárt szerintem a Beth egyike a legmesszebre menőknek. Amiben nagyon jó és különbözik sok más cégtől az az alapigények jó felmérése és kielégítése. Hazudnék ha azt mondanám nem fontosak.
1. Ne legyen bugos!! Ezt hihetelen milyen szinten tudták teljesíteni ahhoz képest mekkora világ!
2. Ne keljen gondolkodni rajta lehetőleg. Kipipálva!
3. Lehetőleg szép, nagyon szép legyen kipipálva! Ma ennyi kell ahhoz hogy sikeres legyél.
De lehetsz olyan is mint az Obsidian aki a kickstarterig hátrált. Nem mondom hogy nem minőséget tesz le az asztalra mert nem lenne igaz. Csak rpgként ez már egyértelműen lefelé tendál. Nem azért mert én mondom hanem mert szerintem a gamebanshee akik még maradtak minőségi rpg itészek ők is így látják és mert sok kis rpg-t készítő cég is leírta nagyon kevés rpg elemel rendelkezik a skyrim. Ettől ez még lehet év játéka kategória is. Csak az nem év rpgje. -
IXEMGabeo #25627 Egyébként pedig ugyanez megy a F1 Codemasters topikban is...agybafőbe szidják a játékot minden évben majd mégis mindenki azzal játszik:D azt panaszkodnak, hogy arcade vagy szimulátor...nem kicsit unalmas -
#25626 Nagyon jó a példa. (Bár a Dragonknight class az elsők között lett bejelentve).
Tudod, hogy hány kérdésre válaszoltam én személy szerint a kapott emailekben és faszbúk üzenetekben, vagy mennyi kérdés jött ezzel kapcsolatban a hivatalos oldalra, hogy MERRE VANNAK A SÁRKÁNYOK AZ ESO-BAN?. Amikor, ha bárki is elolvasott volna akár egy könyvet is a Skyrimban - ahol minden erről szólt -, akkor tudnák, hogy b*zdmeg, nincsenek sárkányok egy jó ideje a játékban, és nincsenek 1000 éve sem. (vannak, de mégsem).
Na most minden tiszteletem a TES közösségé és a játékosoké, de ha ennyire szarik bele mindenki a loreba, a történetbe, a mesékbe, és a játékosok 90%-a nem olvassa el ezeket/leszarja, akkor mégis miről beszélünk? Ha nincs rá igény, akkor nem lesz mélysége. És itt visszatérnék a kezdeti mondatra, amelyet a Doom évforduló kapcsán idéztem, nem véletlenül. -
IXEMGabeo #25625 Akkor mondj egy olyan céget, aki nem "kurvult" el és indult el más igények irányába;)
Én nem tudok...Eidos volt anno, akikből Square Enix lett és az addig minden Hitman sorozatot tökéletesen összehozó csapat (pályák, zenék a küldetések egy kaptafa) hirtelen a mai igényeknek megfelelően összehoztak egy olyan bérgyilkos szimulátor játékot, ami egyrészt olcsó Batman utánzat lett másrészt kiveszett belőle a legfontosabb dolog, ami a Hitmanek védjegye volt. Ez nem más, mint a kreativitás. Gyakorlatilag csináltak egy lopakodós, instict móddal felruházott összegányolt pályákkal aránylag ugyan tűrhető történettel rendelkező darabot, amit végig se vittem, mert keserű arccal vettem tudomásul, hogy ennek a Hitmannak (Absolution) semmmi köze a régi darabokhoz.
Tomb Raider is úgy indult, hogy tele volt fejtörővel amiben gondolkodni kellett majd egy csapásra csináltak belőle egy csicsás, ámbár hihetetlen történettel rendelkező darabot amiben Lara minden második videóben visnyog a fájdalomtól. A történet is bugyuta lett. Nem lett rossz ezzel nem azt akartam mondani, mert a mai igényekhez képest élvezhető lett és tetszett az is, ahogyan és amilyen módszerrel a fegyvereinket lehetett fejleszteni titkos tárgyakat keríthettünk elő ez így jó volt. Valahogy a kreativitás és a gondolkodtatásra késztetés hiányzott ennek ellenére pont úgy csinálták meg, hogy élvezhető legyen.
Lényege a dolognak, hogy egy cég csakúgy élheti túl, ha kész és hajlandó a társadalom általi igényeknek eleget tenni. Ha az igényeket teljesítik abból jön a profit...És azért nehéz úgy összehozni egy játékot, hogy közel tökéletes és világos legyen a játékos számára. Akkor van gond Ha a kettőből egy kritérium nincs meg...
Mai mércéhez viszonyítva a Skyrim abszolút a játékipar egyik fénypontja. Idesorolom a Portal 2-t is pl... -
Although #25624 *A quanity az nem quality. -
Although #25623 Egyébként valami ilysmit látok a TEs online-l is. Az elején kicsit érdekesebbnek tűnt, volt egy lore master aki beszélt a történetről, meg a világról, még láttam ahogy helyreteszi az okos kérdezőket, lesz e sárkány meg egyebek. Még kicsit érdekesnek tűntek a classok is.
És minden megismétlődik ami megtörtént a Skyrim megjelenése előtt. A lore mastert már nagyon ritkán látom hiába keresek rá. A classok között megjelenik egy dragon nevű is amit anno még nem láttam. A felületen kiűl egyre több minden, ahogy folyamatosan alakítják át a játékot, skyrimes már mélyésgben is nem csak felületben. És végül Frednek 100%-ig igaza lesz ez skyrim lesz online modon :) Ez az ami nem tetszik profi nagyon ahogy folyamatosan változtatnak a marketing osztály elvárásai szerint csak ez szerintem nem dicséretes. A játékosok sose fognak tudni fejben össze rakni egy jó játékot, én se szerintem más se nagyon. El tudjuk dönteni ez most jó vagy nem jó. Amit a Beth csinál most annak egyszerűen nem lehet jó eredménye. A quanity az quality. -
Austin Bailey #25622 amikor szóba jött a TES V, akkor a bátyámmal azt mondta, hogy szerinte két eset lehetséges. Vagy Skyrim lesz, és kapunk egy vad barbár harcos fps-t vagy Hammerfell lesz, és akkor viszont oda kell egy jó történet, mert a Délhez semmilyen nagy brutális harcos toposz nem kapcsolódik. Aztán még hozzátette, hogy szerinte nem fogják magukat megeröltetni egy jó történettel. Azt is mondta, hogy szerinte nem lesz TES VI. -
#25621 Látod, ennyi. Te már ezt láttad, sőt - bár linket továbbra sem adtál még :) -, ezt meg is mondtad ToDD-nak. A játék a tömeget akarja kiszolgálni, és nagyon jól teszi. De tényleg muszáj, hogy 2 éve folyamatosan fel kell ezt emlegetni itt? Mert igazad van, a hardcore rpsek bottal se piszkálják meg a játékot, de hogy két éve minden hónapban ezen végig kell menni? -
Although #25620 Nem is az a gond hogy tetszik, az a gond hogy csak a ti igényetek kielégítésére törekedtek. Mondom ez nekem már 2011-ben a megjelenés előtt elején tiszta volt, rájöttek több millió ember van már a játékpiacon akiknek minimális igényük van. De felesleges téma. El kell fogadni ez a cég elveszett számunkra. Kicsit sajnálom mert ebbe óriási potenciál volt.
-
#25619 Lehet, elképzelhető. -
#25618 Ha valamit TE nem találsz meg, az nem jelenti azt, hogy nincs is ott. Ezt kell elfogadni, hogy más megtalálhatja azt, amit te nem. Vagy, rajtad kívül mind az összes ember ennyira buta lenne? Akkor meg, nem mindegy? -
IXEMGabeo #25617 Azért ott nem tartunk, hogy ez fos lenne hisz nem vettem volna elő majd másfél év után...
Azokat a játékokat, amiket az ember hirtelen felindulásból elővesz, mert megjön a kedve hozzá én azokat tartom all time bestnek. És e közé kell sorolni a Skyrimet is. Nekem pl FPS-ben a James Bond 007 Nightfire a Medal of Honor Allied assault is olyan darabok voltak melyeket mindig elővettem és kitoltam őket 3-4x. Ma pl leülök végigjátszok tegyük azt Call of duty Black opsot mondom magamba ez jó volt végigjátszom 4-5 óra alatt azt már törlöm is...Megvenni abszolút nem éri meg, mert tucatjáték lett és ebből látszik az is, hogy már nem tud adni új élvezetet. Csak mivel a Call of duty egy név egy franchise lett, ezért megpróbálja az Activison kisajtolni belőle a profitot, amig az embereket érdekli. NFS sorozat is ilyenné vált...
Skyrim nem tartozik ezen tucatjátékok közé véleményem szerint, bár én mondom ezt úgy, hogy tényleg nekem ez az első Elder Scrolls játékom...Igazából, akik az 1. rész óta játszanak a sorozattal azoknak az embereknek lehetne joguk mély véleményt alkotni és kritizálni. Ugyanez az eset áll fent a Resident Evil 6-nál is. Ránézésre jó és élvezetes játék, de hangzatos vélemények vannak, akik azt mondják ez már nem ugyanaz a sorozat... -
Austin Bailey #25616 "Azt unom már marhára, hogy megjelenik itt egy ember, aki most kezdett bele, elkezd vele játszani, és beírja, hogy tetszik neki a játék. Erre megjelensz te, és elkezded oltani az illetőt, hogy pedig mekkora szar az egész"
Nem is ez történt. Velem beszélt, és a moddereket védte meg. IXEMGabeo csatlakozott be a témába. Neked valami rögeszméd lehet, hogy mindenáron Although-val akarsz csatát vívni. -
Although #25615 Oblivion volt a kompromiszum. Ez már lejjebb van. Próbálok tenni érte a TES VI ne kerüljön még lejjebb. :) Siker reménye csekély. Ugyanaz a gond mint Austinál meg sok embernél, unalmas játék. Hiába keresed a pozitivumokat benne. Csak azt találod amit a moderek csináltak. De a sztorit nem tudják átírni. :) Ez még az oblivionnál nem volt ennyire igaz. A pozitivumok? tudsz választani a két frakció között? Szép lenne ha az se lenne. Meg Gabeo szerintem leírta az összes pozitivumot nem ismétlem meg.