30713
TES
  • Malakai
    A soul gem fajtája / mérete csak a felső határát szabja meg, hogy mit tehetsz bele, attól még lehet benne kissebb, legalábbis az alapjátékban (modok közül sok módosítja ezt, hogy nagyokba ne rakjon kissebb értékű lelket).
  • sirGalahad75
    Jut eszembe: az miért van hogy pl egy hatalmas léleköven csak egy apró lélekkel van töltve?
    Nem úgy volna logikus hogy apró kőbe apró lélek, közönségesbe közepes etc-etc...
  • sirGalahad75
    Köszi a válaszokat, maradok akkor gyalogosan inkább. Vajon visszaveszik tőlem a pacit az istállónál? Zsír új, alig van benne pár km, nem sérült, nem karcos...
  • Although
    Az is feltűnt mintha a modok is sokkal jobban működnének korábban nem látott hatások pont az ERSO, elkezdett nagyon durván működni. az a gond egy elemet több mod is felűlír ezt az alap data kezelő vagy a NMM egyszerűen nem tudja kezelni, szinte minden modder felírja, készíts merge patchot, de az fárasztó mindenhez. Ez viszont nekem olyan 3 modot összeillesztett tökéletesen amit merge patchel se tudtam megcsinálni!
    Szóval ez kötelező mod organizer. Befolyásolhatja a behaviort is szerintem. Nem emlékszek rá bármi is hülyén ment volna mondjuk az vagy requiem vagy erso vagy skyre volt fennt mindig fogalmam sincs már milyen az eredeti.
  • Although
    *mod organizer
  • Although
    Nézegesd azokat a modokat amik az ellenfél viselkedését meg a companionét változtatják. Általában úg látom a cégek az AI-t már nem nagyon fejlesztgetik. Most olvastam a rome topicot a modderek ott is félelmetes mit kihoztak az AI-ból.

3-4 hete próbáltam le a SPERG-ERSO párost. Az erso változtatja a társ npck viselkedését is. és az ellenfelekét is.Nem tom, a shadowmeret is de majd ránézek.
    Egész ledöbbentett még lv18-on is sima bandita lefejezte a karimat két mozdulatból. Azt láttam ahogy ment előre a szintezés az ellenfelek is egyre kreatívabbak lettek. Egy dark elf faji hatásokat használva támadott le, kis tolvaj ha jól emlékszem, gyakorlatilag, persze ez is vissza volt állítva azt hiszem az eredeti oblivionos hatásokra, szóval tűzsebzést kaptam, ha csak közel mentem, pont azt csinálta amit én is használtam volna. Egész meglepi dolgok vannak. De a requiem is jó lehet.
    Nem tudom milyen modokat használsz. De téged eddig olvasva, nagyon nagyon fel kell töltsd modokkal a játékot, jól megválogatva.
    Komolyan mondom Ilyenek mint ERSO vagy hasonló,SPERG, better ai for followers, bár ez nem annyira működik ha jól eml., Interesting npc, Inconsequential NPCs, Enchanted Skyrim faction, unofficial patchek egyszerűen alap. Enélkül nekünk ez a játék kicsit is élvezhetetlen. Vagy tedd fel a requiemet. Az egyedül elég a kiegészítő módjaival. De szerintem ez neked túl nehéz lesz. Szóval kezd el tesztelni a az AI modokat, van már elég. Össze se lehet hasonlítani fejlettségben az alap skyrimmal.

Ami új Enchanting Awakened ez egész érdekes rendszert csinált. Tedd fel a mod managert törölj ki minden modot a a skyrim könyvtárból. Ezzel a cuccal mindenfajta beírod törlöd nélkül, sima kapcsolgatással tudsz modokat telepíteni, bsa archiv kezelője is van. Emiatt úgy láttam gyakorlatilag a korábbi elhanyagolható 1-2 fagyás is megszűnt és gyorsabb is lett a játék. Most várom hogy javítsák a Fallout NV-hez is, elképzelhető az is jobban fog futni a javításokkal.
  • csoki89
    Hali. Tudom már volt párszor, de hova kell másolni azt a 3 sort a skyrim.ini-ben a Sharpshooternél? Találomra bemásoltam, működik is, de valami nem stimmel sztem mert zorall belassul a játék. Ha kilövöm tovább szalad 30 körüli fps-el - az elején a hintózásnál vagyok. Újra raktam az egész gammát, de ez most alapon megy 30-al, tegnap meg mindennel - ugyanezt az enb-t is beleértve - ment ennyivel. Azt nem néztem ugyan, de lehet h már tuningolva lett maga az enb azóta és zabálja a gépet. Ötletek?
  • Belkar
    Sziasztok! Lenne két kérdésem:

Az normális hogyha felteszem a RealVision ENB-t 20 FPS-el kevesebb van? (~60-ról ~40-re) Sejtettem hogy valamennyit esni fog de ezt kicsit soknak tartom sőt ami még inkább zavaró az hogy pár másodpercenként be is akad a kép. Gyenge lenne a gépem vagy valamit rosszul csináltam?

A másik kérdésem pedig a Monster Mod-hoz kapcsolódik. NMM-el feltelepítem automatikusan de kb 5 perc után mindig lefagy a játék. Biztos vagyok benne hogy ez a mod okozza a hibát mert miután letörlöm nem fagy. Szóval nálatok is ilyen vagy valamit rosszul csinálok?
  • Austin Bailey
    illetve a ló egy idő után elfárad, és akkor nincs vágta
  • Austin Bailey
    Az én karakteremnek Shadowmere van, és nagy hasznon hasznos, mert túlterhelve lehet vele fast travelezi, valamint döbbenetesen sok hp-je van, gyakorlatilag semmi nem tudja megölni (kikéve a zuhanás). Ami viszont nagyon idegesítő, hogy rágyalogol a hullákra. Vagyis lóról történeő lekaszabolás után egyszerűen nem lehet olyan messze állni a hullától, hogy ne gyalogoljon rá miután a karakterem leszáll róla. Még akkor is rágyalogol, a tökre nem is abba az irányba állt. Ilyenkor megfordul és úgy gyalogol rá. Vagyis rohadt nehéz átnézni a hullákat, mert az E gombbal visszaül a Shadowmere-re. A másik ami idegesítő, ha mondjuk sárkány van valahol, és röpköd egy terült fölött. Mivel ilyenkor megtámadja az összes ott lévő élőlényt, vagyis a közeli banditákat, óriásokat, farkasokat meg bármit. Így viszont Shadowmere folyamatosan rohan keresztül a területen, hogy nekimenjen a sárkánynak, és közben magára gyűjti a környék öszes ellenségét.
  • PiszkosFred
    Lovasvágtával vigyázni kell gyengébb gépeken, mert lehet, hogy az adott gép nem tudja betölteni olyan gyorsan az adott zóna tárgyait, texturáit, stb, és ez okozhat gondot, esetleg ctd-t.
  • Fantusz
    Sok karakterrel, sokat játszottam, de a lovakat nem igazán kultiváltam, inkább gyalog (futva) közlekedtem.
    Van a paciknak előnye, pl. ha túlterhelve rápattansz, tud veled futni, de a viselkedésük számomra bosszantó (az Oblivionban is mellőztem), Shadowmere kivételével elég könnyen el is halálozhatnak, ha nem figyelsz oda.

A kérdésedre válaszolva, nem versenyparipák, de ha nyomod a sprint gombot, elfogadható sebességgel galoppoznak (túlzás lenne azt mondani, hogy vágtáznak)
  • sirGalahad75
    Na végre vettem egy lovat de sajnos nem egy táltos: valamiért az az érzésem hogy ha leszállok akkor gyalog gyorsabban futok mint ahogy ez a hurkatöltelék vágtázik... Nálam van valami gebasz vagy ez valóban ilyen?
  • Maximus4
    Ok,köszi,majd körbenézek még,bár az a vicc,hogy neki saját magának kell gyűjtögetni és nem nekem :)
  • SaGa
    Úgy emlékszem, hogy a hőforrásoknál lévő barlangban (valami druida szentély) volt ilyen "beakadt" állapotban és ott helyben kellett még valamit összeszednem, hogy tovább jussunk.
  • Azeriel
    Rettenetesen idegesítő... és nem tudom mi csinálja, fent voltak modok, nem csinálta, de egyszercsak elkezdte... Nálam mennyi szar történik... állítom tört verzióval nincs ennyi baj.
  • Azeriel
    Velem még csak a skyrimban fordult elő ilyen. : |
  • PiszkosFred
    Egy bizonyos effekt miatt van ez (meg nem mondom melyik az), de szinte majd' minden játékban előfordul.
  • Azeriel
    Valakinek volt már ilyen bizar textúra eltűnése? Van rá valami fix? Csak akkor látszik ha bizonyos szögbe fordítom a kamerát (ha bizonyos szögbe fordítom még az árnyékok is eltűnnek néha) A 2K HD textúra pakk van csak fent ami befolyásolhatná...
  • Maximus4
    Az a lista már kész amire te gondolsz.Bárhova megyünk együtt van egy olyan opció,hogy elküldhetem az adott helyszínen gyűjtögetni,de nem tudom elképzelni,hogy minden létező helyszínen ezt meg kellene csinálni.
  • SaGa
    Neked kell összeszedned a "hozzávalókat". Valahol a journalban benne van a lista, hogy miket. Addig nem foglalkozik veled.
  • Although
    Beth High-res opt BSA verzió
  • Although
    Próbáld ezt. A Beth high-res az ugye automatikusan lejön a steamen

1. Beth DLC opt
    2. utána meg az unofficial high-res patch.
    annyi hogy tedd archivba a high res pack bsa-ket, tehát ne az esp-t használd.

Ha nem csináltál még ilyet, egyszerűbb ha mod organizert használsz.
    Ez minden bsa-t képes archivba tenni és így ténylegesen felülírhatók.

Beth dlc opt-nál van 3 változat a video ramodtól függően. Ha 1GB alatt vagy készítettek rá egy 512x512-es texturát is ami majdnem olyan szép mint az 1024x1024-es.
  • gerey
    :)
  • PiszkosFred
    De az olyan egyszerű és kézenfekvő :)
  • Solid Snake
    :)
  • Azeriel
    Mondjuk az lenne a legjobb ha a SkyRe működne, de elképzelésem sincs mi baja, meg másnak sem, meg fórumokon se írnak ilyet... mindenkinek működik! Vagy ez a mod csak tört verzióval működik, vagy mi...
  • Azeriel
    Amúgy van ez a "Economics of Skyrim" mod, ami újragondolt gazdaságrendszert rak a játékba, de a nexuson már nincs fent. (meg máshol se találom) Van valami hasonló mód? A SkyRe-n kívül mert azt lehetetlen működésre bírni.
  • Azeriel
    Vagy el is engedheti az íjat akár... xD
    Amúgy az "R" betűvel elengedi.
  • PiszkosFred
    Lődd lábon magad! :)
  • Csacsi
    Vissza lehet lépni valahogy megszakítani az akciót? Úgy értem, ha felhúzoma nyilat, akkor hogy tudom leengedni anélkül, hogy lőnék?
  • Risu Führer
    sziasztok.azt szeretném megkérdezni hogy a gyorsbillenytűket hol tudom átállítani az F1 stb.-ről a sima számokra?
  • Myselor
    nemgáz.gondolom első játékod ^^ ha van kérdésed bátrad tedd fel segítünk:)
  • priluki
    lol :D kösz
  • Myselor
    a karom alján rajta vannak a szimbólumok :) beforgatod őket és karommal kinyitod ennyi
  • priluki
    üdv, azokat az ajtókat amiket azzal a karommal kell kinyitni ,hogy kell megfejteni?
  • Maximus4
    Egy kis segítséget kérnék.Jelenleg,Vilja küldetéseit csinálom és már kezdek agybajt kapni,mert elakadtam :)
    Az első kérdésem,hogy ez a feladat:

Na most ugye ott vagyunk és a térképen már meg is jelent a jelölés,de Vilja el nem mozdulna onnan semmi pénzért.Ha beszélek vele,akkor eltűnik a jel is.Mi a túrót kell még csinálni? :D

A másik pedig szintén hozzá kapcsolódik,ahol ez a feladat:

Már kismillió helyen voltunk,ahol kereste a hozzávalókat,de még mindíg aktív a feladat.Van esetleg valami konkrét hely,ahova el kell vinni?
    Persze azok segíségét kérném,akik játszottak ezzel a moddal :)
  • Ombika
  • Azeriel
    Én a bannerban mindent megtaláltam.
  • Ombika
    Udv.

Most lattam, hogy van mar hozza magyarositas es gondoltam belekezdek. Lenne 1 kerdesem. Ezt erdeems feltenni, hogy megszebb grafikaja legyen? "The.Elder.Scrolls.V.Skyrim.High.Resolution.Texture.Pack"
    Esetleg van meg olyan mod amit mindekeppen erdemes meg elejen feltennem?!