30713
TES
  • Although
    Hm lehet ez inkább akavir lesz.
  • Although
    Ha jól láttom a hammerfell és a háború sújtotta Cyrodill
  • Although

Somteam like alapján találtam.
    Oroszok csinálják lehet nagyon ütős lesz.
    Van a ruszkiknak egy rétegük akik elképesztő dolgokat tudnak.
    Ezt már láttam az oblivionnal is. Ellentétben a Nehrimes csapattal ők az eredeti obliviont turbozták fel. A képek alapján a sztori lehet érdekes lesz.
  • Although
    Ígéretükhöz híven karácsony előtt kijöttek a következő alpha állapottal.

Shadow of morrowind
  • Szaruman
    Ez nagyban függ a modoktól/hardwaretől. Ha leírod, h milyen géppel játszol, akkor talán többet tudunk mondani (illetve ha tettél föl modokat, azokat is írd le).
  • totya4
    2013-ban is lehet 15 éves géped. Amúgy hardverileg nem kell neki nagy erő úgy vettem észre, jobban fut mint az Oblivion és sokkal jobban mint mondjuk a Gothic3, az tényleg kegyetlenül szaggatott :) Tehát egyrészt milyen géped van, másrészt milyen beállításokat használsz (launcher)? Lehet kezdeni launcher/normál-on aztán ha azon jó lehet mondjuk a magas, és így tovább. Minden játéknál ami területet tölt be fontos a háttértár, bár ez a játék erre se nagyon érzékeny, de egy SSD szerintem jobb folyamatosságot adna, és az passzol 2013-hoz is. Ini beállításokkal (pl. cella pufferek száma stb.) pillanatok alatt szét el lehet kúrni a teljesítményt, ahogyan modokkal is. Tehát mondjuk launcherrel normál minőségben, alap ini-vel, modok nélkül is meg kéne nézni a kérdéses területet.
  • Fantusz
    Én pl. nem szoktam fölrakni a HQ textura csomagot, mert bármily szép is lesz a környezet, ha azt a gépem nem bírja, s szaggat...
    Ez persze az én gépemre vonatkozik, ami nem mai darab.
  • drakulalugosi
    Arra nézve van orvosság, hogy ne akadozzon a játék, mikor újabb térségeket tölt be?
    Valamilyen beállításra gondolok. A hardverrel nem hiszem,hogy gond lenne.
    Minden szép és gyönyörű, de ez a szaggatás... 2013-ban?
  • Ironman2
    "Nagyon szépen köszi a honosítást, igazi profi munka mint azt már megszokhattuk a TEAM-től!

A sárkányos porblémára megoldás: kapcsold ki a DLC-ket, a sárkány megölése előtt. Elvileg úgy továbbenged. Később visszakapcsolhatod. "

"detthc: Megsúgom, a magyarításnak köze nincs a sárkányok lelkének elszívásához (max. a felirathoz, ami olyankor megjelenik). De nyilván a magyarítás tehet róla, ha hiba van a játékban, még véletlenül sem a Bethesda/Unofficial Skyrim Patch/egyéb beépülő. Biztosan ezért van egy külön szakasz az Unofficial Skyrim Patch leírásában, ami ezzel a problémával foglalkozik, mert fél éve tudták, hogy ha készen lesz a magyarítás, akkor lesz benne ilyen hiba. Bővebben: http://www.morrohun.hu/forum/viewtopic.php?f=30&t=627"

"Kizártnak tartom, hogy a magyarítás miatt nem működjön a lélekelszívás.
    Én részt vettem a tesztben és az egész játék során sosem volt ilyen gondom.
    És más tesztelőtől sem hallottam ilyet.
    Nálam is fent volt az Unofficial Patch és az SKSE is miután a teszt ezeket automatikusan feltette.
    Viszont én is kivettem a kiegeket hogy ne zavarjon be az angol szöveg a tesztnél.
    Szóval a gond sokkal valószínűbb hogy a DLC-el lesz!"

"A sárkánylelkes dologra a bugfix:

http://skyrim.nexusmods.com/mods/31685//?

Kell hozzá modmanager. "
  • Ironman2
    magyarítások.hu-n irják:

Ha valakinek gondja akad még a sárkány lelkekkel, és nem akar a load orderrel játszani:

http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/31685/?tab=2&navtag=http%3A%2F%2Fwww.nexusmods.com%2Fskyrim%2Fajax%2Fmodfiles%2F%3Fid%3D31685&pUp=1

letöltöd, unrar, be a data könyvtárba, és kész is.

nekem ez megoldotta a dolgot. (a dragonborn dlchez van, de simán megy a legendary editionnal.)
  • Austin Bailey
    szerintem nem fogják lefordítani.
  • genndy
    A Dragonborn unoff.pacth fölrakása is megoldja, csak akkor lehet hogy pár dolog visszaangolosodik.
    Az a "hamarosan" azért túlzás, még el sem kezdték. Fogalmazzunk úgy, hogy tervben van a DLC-k honosítása is, de nincs határidő, nem ígértek semmit.
  • Ironman2
    Amúgy irják a magon is hogy nem szabad bekapcsolni a kiegeket ha a Legendary Edition-ra van felrakva a honosítás.Hamarosan jönnek a kiegek magyarításai is
  • Ironman2
    biztos el van átkozva
  • Ironman2
    NA igen! Amúgy a magyarítás felrakja az unoff patchet is
  • Austin Bailey
    tök régi hiba, hogy az első sárkány lelkével minden patch DLC meg új mod gondot okoz. Régen a load game megoldotta.
  • Ironman2
    Ez most komoly? Mert én is magyarul tolom.Állítólag csak az alapot szabad használni a magyarítással,a kiegeket ki kell kapcsolni
  • IXEMGabeo
    jaa tényleg:)
  • Austin Bailey
    a falmer páncélt tudod vele feljavítani kovácsolással
  • IXEMGabeo
    Újabb kérdés->

Mire hasznosítható a Chaurus chitin?
  • IXEMGabeo

Dwemer secrets
  • PiszkosFred
    Nagyon szépen köszönöm. Elsősorban a magam, de szerintem a topik olvasói nevében is, mert ezennel végéhez ért ez az elfuserált, értelme semmi párbeszédnek nevezett hiszti kettőnk között, amelyre - utólagos engedelmeddel - kértem már egy takarítást is.
  • Austin Bailey
    és akkor így végre megint nem arról van szó, hogy összevissza állítasz mindenféle koholmányokat, meg annak az ellenkezőjét is nagyjából ötpercenként váltakozva.
    A magam részéről akkor visszatérek ahhoz a legelső állapothoz, amit a megismerkedésünk után 10 perccel bevezettem, vagyis hogy teljesen figyelmen kívül hagyom a létezésedet. A továbbiakban hozzám beszélned teljesen fölösleges
  • PiszkosFred
    Aranybogár!
    Túl.
    Sokat.
    Gondolkodsz.
    Teljesen.
    Feleslegesen.

Paranoiáid.
    És.
    Problémáid.
    Forrását.
    Ne.
    Bennem.
    Keresd!

Remélem így tagolva már érthető számodra. (nincs szmájli, ezt most komolyan gondolom)
  • Austin Bailey
    ez most már a sokadik verzió, amit előadsz. Eddig folyamatosan amellett kardoskodál, hogy te messzemenően ki akartad elégíteni pl URL=http://sg.hu/listazas_msg.php3?id=1292131626&no=25658]itt[/URL], meg itt is
    , erre most kiderült, hogy te csak vicceltél.
    Mellesleg ha csak vicceltél, akkor végképp nem lehet érteni, hogy mi a bajod ezzel a kommentel, hogy ezt sikerült rá válaszolni. Szerinted ez az üzenet mi a f@szt jelent, ha nem azt, hogy "értem én, hogy poénkodsz, de lehet hogy ő nem fogja" Tudod, smiley. Mindig árulkodó, ha ott van a kommentben.
    Valójában az történik, hogy mindenkivel folyamatoan ilyen kis mikrocsatákat kezdesz, és amikor ezt valaki szóvá teszi akár a legártalmatlanabb formában (nem azért mert egyenként nagy ügy, hanem mert folyamatosan azért sok), akkor elkezdesz hazudni, előadod a műmegsértődés drámádat, és megrágalmazod a másikat olyannal, hogy az téged egy kurva gecinek tart és társai, amik soha el sem hangoztak, és mégcsak hasonló sem volt soha. (vagyis önkényesen átértelmezgeted a megfogalmazott kritikát)Ennek az egésznek olyan üzenete van a másik felé, hogy vagy elviseli hogy folyamatosan küldöd felé a kis inzultálásaidat, vagy még nagyobb jelentet kap a pofájába. Ez pedig erőszakos és elmebeteg viselkedés. Én azt tudom neked tanácsolni ezügyben, hogy próbálj meg első körben legalább reflektálni magadra annyiban, hogy meg tudd fogalmazni, hogy ezt miért csinálod, mert ha ezzel nem fogsz valamit kezdeni úgy általában az életedben, akkor totálisan el fognak tűnni körülötted az emberek. És nem azért mert utának, hanem mert technikailag nem lehet veled kommunikálni ettől. Nem mellesleg egy csomó energiát megspórolhatsz, mert ezt a folyamatos készenlét, amiben vagy, hogy minsig valami kis kihívó, revans vagy kontra választ adj minden helyzetben iszonyat sok energiát használ és hosszú távon kikészíti az idegrendszeredet is.
  • IXEMGabeo
    tapasztaltam én is ezt régebben egy másik topikban, de engem nem érdekel...

Skyrim a lényeg
  • Tcsm
    Köszi a válaszokat,sajnálom,hogy nem lehet npc-ket feléleszteni.Szerencsére annyira létfontosságú npc nem halt meg és vissza is töltöttem úgyhogy nem katasztrofa.
  • Although
    Személy szerint arra nem reagáltam. Csak ennél az esetnél Frednek igaza lenne. Bár a hosszú eszmefuttatása Austinnak nem rossz :) De ha elolvasod amit írt, meg figyelembe veszed nem az első eset hogy szól Frednek akkor igaza van. Fred is próbálja a szavak forgatásával elvenni a lényeget de Austin az utolsó mondatban leírta mi a gondja.
  • IXEMGabeo
    viszont azt nem értem miért akadtatok ki azon, hogy lemerészelte írni valakinek a reanimate corpse varázslatot...szimplán szándékos belekötésnek érzem az utána keletkezett "vitát"

sztem a játékra kéne koncentrálni
  • genndy
    Alapjátéké kész van.
  • totya4
    Ha lusta vagy megnézni a fordítók honlapját... már egy ideje kint van a végleges...
  • Tatyla
    hogy áll a honosítás még mindig béta?
  • Szaruman
    Ha udvartartás alatt engem értesz, én annyira vagyok az udvartartása, h 1-2 éve még küldözgettük egymást ide-oda, amikor pl a bethesda/zenimax/kutyafasza üzletpolitikájáról vitatkoztunk.
    Itt szimplán arról van szól, h 1-2 balfasz balfaszként viselkedik.

De a bölcsesség itt is megállja a helyét:
  • Although
    Nem kell, amit Austin írt abba már egy folyamat is benne van ha elolvastad. Miközben nyomod, hogy én szegényke nem tehetek róla próbálom védeni a mundért a trollokkal szemben. Aközben te azért csinálod mert élvezed ezt a kötekedést. És ezt mű attitűdnek hívják. Nem vetted észre? jó darabig nem válaszoltam amit írtál te meg rendszeresen írtad a véleményed mintegy sajnáltatva magad? Nem tűnik fel se neked se Calvernek,szarumánnak fantusznak nem írok, vagy válaszolok, próbálom kerülni a konfliktust? Te viszont nem kerülőd. Austinak ez feltűnt.És közbe úgy csinálsz...és ez csak egy példa. Nem sok embernek, neki igen. És őt, nem tudod félrevezetni ennyi. Ne aggódj ezentúl se fogok semmit írni arra amit írsz a témában. Csak nem szeretem ha rászállnak valakire. Ti meg ezt csináljátok.
  • PiszkosFred
    Udvartartás, mi? :) Érkezett egy kérdés. Adtam rá két választ. Egy vicceset, és egy konkrétat. Elsőt poénból, a második reális megoldásként. End of story.

De mégsem, mert a drága AB, azzal a ménkű sok tudással a fejiben az első választ valami érthetetlen oknál fogva zokon vette, és rákérdezett, hogy szivatom é az illetőt. Amire én válaszoltam és kialakult egy teljesen felesleges beszélgetés két júzer között. Ebből az egyik (hint: nem én) vagy nem érti a viccet, vagy érti de paranoiás, ez döntse el ő. Én pedig, mivel vagyok olyan hülye, válaszolgattam.

Ha kéritek, le is rajzolom a szituációt, ha úgy könnyebb. Nem probléma.
  • gosti04
    Köszönöm a válaszokat :)
  • Although
    Pedig van igaza. A hosszú kommentek sorra is azzal kezdődőt, hogy beleszóltál, pont úgy ahogy Austin leírta. És utána, számomra is feltűnő módon, jön ez a mártíromság. ó én szegény milyen hülye vagyok hogy trollokkal vitatkozok pl. És persze az "udvartartásod" is rögtön jön, szép magyar szokás szerint, mikor egyszerre rávetjük magunkat a koncra. Ami elég undorító. Nem tudom mi kellene már hála az égen -50-en vagyok, elvileg alapbeállítás szerint csak annak kellene elolvasni amit írok akit érdekel.Ha ez két ember akkor annyi. De nektek valami beteges késztetésetek van erre. Foglalkozok én a személyeddel meg, írom azt milyen hülye vagy a véleményed miatt? Annyi látszik profi újságíró vagy. Jól forgatod a szavak. Ha Austin kicsit túlbonyolítva ír le dolgokat. Ettől függetlenül ugyanazt látjuk. Nem tartozunk közétek, csak mi nem fikázunk titeket. Jó lenne ha te is eljutná idáig.
  • PiszkosFred
    Ember, túl sokat gondolkodsz, és teljesen feleslegesen. Ne láss minden mögé valamit (lásd a politikára írt kommentedet, vagy ezt), mert nem biztos, hogy minden mondat mögött van valami "manipulatív" dolog. Jézusom, ez már szinte beteges.
  • Austin Bailey
    először nekem sem tűnt fel
  • IXEMGabeo
    már többször kivittem ezt a küldit ismertem csak nem rémlett, hogy a vért kell követni:)