The Elder Scrolls V: Skyrim
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Viccet félretéve aki nem akar hosszú órákat molyolni a modok felrakásával, finomításával és csak végig "rohan" a játékon egyszer az biztos nem modol. Max földob 1-2-t. Meg csak azért játszik vele mert nincs jobb dolga és mégis jobb elfoglaltság mint a körömvágás.
A rohan jelentése: max végigjátsza 1x 40-50 óra alatt és csókolom. Nem pedig 300+ h meg ilyenek <#idiota>#idiota>
Szerintem.
"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
Jó lenne beszerezni olcsón 😊
érdekesebb, élõbb lesz mint ez a skyrim. Ebben biztos voltam és most is biztos vagyok azon múlik van e olyan ember a csapatban aki képes megcsinálni ezt a "feelinget", dolgot nevezzük ahogy akarod. Leírtam sok dolgot már és nem akarom ismételni, kezdve a részletektõl, a minden mindegy harcrendszeren át, a questekben elõforduló hülyeségekig. Ezek objektív dolgok. Nem izlések pofonok, persze te ráfoghatod de attól még nem az. Ugyanaz mint a vélemény a történet questek kapcsán. Nevezheted ezt fejlõdésnek vagy egyszerûsítésnek. De vagyunk jópáran akik ezt visszafejlõdésnek hívjuk.
Embertol fugg, kinek a pap, kinek a papne. Nekem ezt jelenti, neked az. Ezt kellene mar megertened vegre, hogy ha valami nem egyezik az izleseddel, nem nyeri el a tetszesedet, akkor a tovabb foglalkozas az adott dologgal/szemellyel teljesen felesleges. Ha utalom a spenotot, akkor nem fogom tizszer is megkostolni, majd mind a tizszer kikopni az asztal kozepere a csaladi vacsora kozben, mondvan "ez szar". Mikozben masok pedig joizuen repetaznak belole. Inkabb megyek, es eszek mast.
"The trees move. Do you not see it?"
"The trees move. Do you not see it?"
Csak az a gond amit Xarriannak is írtam pár hónapja egy sorba ebbõl így se lesz BG vagy FNV.
A requiem egyik meglepõ hatása épp ez volt a skyrim kapcsán még úgy is hogy személy szerint is azok közé tartoztam akiknek szemet szúrt 2 hét után is, mennyi apróságra nem figyelt a bethesda. De így is nagyot ütõt. Oldalakon keresztül lehetne sorolni amit Xarrian kijavított. Apróságok minthogy vámpírként ne tudj felvenni egy olyan isten küldijét aki gyûlöli az élõhalottakat. Ezek a részletek amik fontosak, és még sok minden de errõl már sok szó volt felesleges ismételni. Ezek mellett az most hogy ténylegesen van egy kijelzõ mennyire szomjas a kari nem igazán fontos nem?
Egyébként nyilvánvaló, hogy üresebb mint a Fallout 3, de ez a sivataghoz illik. Washington környékére persze hogy nem illene...de mint mondtam ez nem csak a fejlesztõk hibája, hanem a helyszín adottsága is.
Kilométerekre elkerülni valamit 1 rpg-ben?😄 Dehogyis hát még a kútba is beugrok...tipikus esete ennek a
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ezt most nem tudom hova tenni. Ez egy sandbox RPG. És az a baj hogy bemész egy helyre ahova nem kötelezõ - sõt kilométerekre el is kerülheted ha akarod - és fel kell fedezned, be kell járnod egy komplett interiort és egy halom loottal jössz ki? Már ne haragudj de ez így egy hatalmas LOL a részemrõl.
Pont azért játszok ilyen sandbox RPGk-el mint a Falloutok vagy Skyrim mert hatalmas nagy tartalom van bennük amikben 2-3 kicsit összetettebb interior/dungeon kitakarítása, felfedezése, bejárása majdnem annyi idõ mint egy 8-10 órás csõjáték végigjátszása. És igen, az ilyen játékokban nem bánom a 150+ órás végigjátszást sem.
Fallout NV ezt nem adta meg = csalódás.
Fallout 3 és Skyrim megadta = <#smile>#smile>
Nekem bejön itt az, hogy a környezet üres a mapon is sok elhagyatott hely van - ilyen a sivatag és ilyen egy atomháborúval sújtott világ. A Fallout 3-ban pont az nem tetszett, hogy bárhová megyek 150 font súllyal jövök ki onnan, még 1 egyszerû fosztogató tábor is 3 szintû irodaház volt. És mindig volt víz és kaja dögivel...itt meg...(hardcore mod alap, mindent mindig azonnal a legnehezebb szinten játszom)azért néha kell spórolni. Sajnos télleg csak néha, mert azért itt is bõség van posztapokaliptikus világhoz képest.
Ezenkívül nagyon tetszenek még a minijátékok, új fegyverek és páncélok, crafting stb...sok újdonság van ami feldobja és jobbá teszi a játékot.Az egyetlen dolog ami igazán hiányzik a FAllout univerzumból az a jármûvek...na majd a 4.ben😄
Na legyen 1 kis ON is: szerintem a Skyrim pályatervezése kitûnõ a dungeonokban és odakinn is. Kb. mindet bejártam, szerintem ha 5 olyan helyszín vna ahol nem voltam már sokat mondok és nem untam el mindig van vmi apróság aminek utána lehet járni...kinn ugyanez. Sétálok az erdõben és találok 1 vérnyomot, elkezdem követni és 1 hullához vezet akinél pedig megtalálom az egyik kincsestérképet stb...
Ezenkívül sok új könyv van tehát a játék mélysége még nem veszett ki a sorozatból...csak a látvány meg a harcrendszer egyre egyszerûbb.De ez még nem gond, ha cserébe a hangulatot adó apróságok megmaradnak.Mondok még valamit, de lehet nem sokan fogják megérteni...bonyolult elmagyarázni.Szerintem minél valóságosabbra próbálnak csinálni 1 játékot a komoly RPG-sek annál több és több részletet szeretnének bele és ez 1 ördögi kör.Gondolok itt a grafikára meg a harcra meg mindenre. Minél egyszerûbb a játék graifkája és minél kevésbé valóságos annál jobban megpróbálunk azonosulni...furcsa de szerintem igaz. Vegyük a Doom2-t. Mai napig imádom pedig fps 😄 DE nézzük az rpg-ket pl Gothic 1-2. Ki sír pl a Gothic 1-2 nél jobb grafikáért és kétkezes harcért? Senki. A Morrowindet is mondhatjuk réginek pedig annak aztán bõven van hiányossága...és mégis szinte tökéletes. Mert a grafika sincs toppon, a harcrendszer se...és mégis annyira jó...a hiányosságok mellett észrevesszük a sok apróságot mert keressük. De 1 csilivili full grafikájú játékban a sok Pistike csak megy és öl meg húú dejól néz ki ez meg ez de már szalad is tovább...ez az új trend, hogy a grafika legyen minél jobb de a hátsó tartalom nem kell hatalmas hiba...sokan érzik ezt ezért is indultak meg pár éve a kickstarter projectek stb...Nemtudom mennyire érthetõ amit mondani akarok, de ne akarjunk minél teljesebb és komplettebb világot, mert mindig lesz valami ami hiányzik.
Persze változik az ember is. Régen nekem is elég volt, ma meg már unalmas csak mászkálni, keresni mi az amit le lehet ölni.
Anno mikor elõször játszottam ki akkor a játék vége felé 4-5 questet lazán lenyomtam úgy hogy keresztül kasul szaladgáltam a mapon és nem találkoztam egy ellenséges létformával sem. Ez így hatalmas LOL
Most olyan modok vannak fent ami baromi erõs ellenfeleket tett be, rengeteg összetettebb interiort és bárhol bármikor megtámadhatnak. Nem kicsit néztem mikor a hõn szeretet kisvárosomba vissza érve felbukkant pár Fiend.
Fallout 3 és Skyrim tartalmas. Minden a helyén van. Van rengeteg interior, dungeon, ellenfél a pályán, amik változatosak is, a pálya nagy és kidolgozott. A Fallout 3-ba 100 órát tettem anno dlc-k nélkül és a világot csak kb 70-80%-ban fedeztem fel. Skyrimban van 50-60 órám úgy hogy a világ kb 60%-át fedeztem fel viszont a cleared dungeonok száma csak 20 alatt volt. Ha jól tudom a 200+ ból. Igaz, abba hagytam de majd újra elkezdem modokkal 😊
Tehát összegezve a F3 és Skyrim õszeségében egy tartalmas játék. Viszont a Vegas foghiányos. Most ez így számomra értékelhetetlen.
Ugye szokták mondani hogy nem a grafika számít hanem a játékmenet, játékélmény. Nos ez visszafelé is igaz. Hiába a jól kidolgozott frakció rendszer, a sok quest meg satöbbi ha egyszerûen nincs egy normálisan kidolgozott kisváros hanem csak be van hányva a pályára pár ház azt csókolom. Nem fogom magam tudni beleélni. Egy Fallout 3 után azért ez nagyon szánalmas és nevetséges volt.
A nagyobb gond pont a Fallout 3, ami nekem is kedvenc, összehasonlíthatatlanul jobb mint a skyrim, ez a gond. Sokkal élõbbek a dolgok benne. A sztori is nagyon jó. Tudom hardcore rpsek lehúzták azt is de, na mindegy. A lényeg pont az amit Nos is ír. A textben a szövegezésben egyszerûen visszafejlõdés van. És ha így folytatódik a TESVI ban nem lesz más dolgunk mint irtani a mobokat 😊 Lehet azért van mert rájöttek az emberek elenyészõ része olvassa le a dolgokat mert csak a harc érdekli a többséget. Ettõl függetlenül egy rpg nem lehet jó ezen rész nélkül, ezt mondom. Nem mondom rossz mert van azért fõ sztori vannak guild questek. szerintem végig gondolva a dolgokat igazából a Bethesda a melllékküldiken csúszott el. Érezhetõen nem foglalkoztak velük, holott az idõd nagy részét azokkal töltöd. És ez a nagy különbség a Vegashoz képest. Ha lenne egy jó radiant motor akkor ez tényleg nagyot ütne, Bethesda szinten ha nem is lenne egy Obsidian remekmû de magukhoz képest kiemelkedõ lenne. Vagy több idõt ölnének bele befejeznék az ilyen Frosworn conspiracyhoz hasonló mellékküldiket és nem csak azt éreznéd teljesen mindegy mit csinálsz, ugyanaz a vége. Ez szerintem 2013-ban nem nagy elvárás már. Mégha tudjuk is jelentõsen a kisebbséget érdekli a játékosok közül. Mert ez nem attól függ open world vagy sem.
...én a Fallout elsõ-második része után, a HoMM 2-3, a Baldurs Gate-k után, Icewind Dale-k után, nem egy ennyire felszínes játékpiacot gondoltam...
...hogy pl. a Heroes of Might and Magic elsõ részei után elmegy a képi világ mesébõl félázsiai félWoW izébe...
az az egész pörgés ami jött...a 3D(!) és az újabb és nagyobb hardware-k, a 3DMark pontszámok...nekem aztán nem hiányzott, sõt évekre minden sz@rabb lett.
Kevesebb szellemi tartalom, kevesebb hangulat.
Nem a technika kell nekem, ezt adják mellé...azt mondani hogy a technika miatt nem kaphatom meg a várt tartalmat nekem visszás.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
49es szinten vagyok....
A TES jatekban viszont lehet, hogy a budos eletben nem talalkozol azzal az npcvel 😊 Ha pedig talalkozol is, megismerni majd csak harmadik szemely sztorijabol, egy elhagyott konyvol, egy naploreszletbol fogod igazan.
Tudom, hogy mas a mufaj, de a legjobb pelda erre a TV sorozatok vilaga. A legtobb sorozatban 4-5 fontosabb "npc" szerepel, akiket meg tud jegyezni a nezo, es akik tortenetere, tortenelmere, kapcsolataira emlekszik. Ha ennel tobb a foszereplo, akkor idovel a nezo elveszti a fonalat. A legjobb pelda a Lost, ahol 14-15 foszereplo volt, es a legtobb mezei nezo azt sem tudta, ki kinek a kicsodaja, vagy eppen mit csinalt a zuhanas elott. Hiaba volt bemutatva hetrol hetre, tul sok informacio volt ez ahhoz, hogy meg is ragadjon. Csak a sokadik szezon vegere kezdte mindenki fejbol tudni, ki kicsoda es mit csinalt. Egy jatekban pedig nem 14-16 npc van, hanem tobb tucatnyi. Meg a (#szubjektiv) vilag masodik legjobb univerzumaban (TES utan) jatszodo Mass Effect szeria sem mert tul sok npcvel es tarssal dolgozni, mert a mennyiseg nem minden esetben jo. Pont eleg volt ott is max 6-7 tars hatteret kidolgozni es allando (visszatero) npcnek berakni a triologiaban, mert ennyit eszben lehetett tartani. Sot, nagyon sok tarsnak meg ott is feluletes volt a hattere, es csak 4-5 fo volt az, akirol mindent tudtal, a tobbinek voltak homalyos foltok.
Nehez na, drukkoljunk a witcher 3-nak, hogy sikeruljon neki megoldani azt, amire vallalkoztak, mert az jo pelda lehet a kesobbi openworld/sandbox stilus kovetoinek.
Ha minden igaz, akkor a Sureai az Enderalban ezen sokat akar javítani.
Kicsi??? Egy nagy rakás sz*r. A világ kidolgozottsága egy nagy 0, alig van látnivaló, felfedezni való a térképen. Üres az egész map. Alig van dungeon, interior. De ami van az is egy kis barlang, két-három szoba és társai. Az ellenfelek unalmasak, mindig ugyan azok jönnek. Ráadásul nem is van igazán erõs ellenfél. Tele van buggal. A városok élettelenek. (Primm egy vicc) Az NPC-k ugyan azt az 1-2 mondatot pofázzák el újra és újra ami már idegesítõ és teljesen élettelenné teszi õket.
Kb enyit a játékról. Szerencsére 5 giga mod egy fantasztikus gémet faragott belõle. Szinte mindent kijavítottak a moderek (köztük én is <#hehe>#hehe>)
Fallout 3, Skyrim hozott egy szintet. Modok nélkül is élvezhetõ, kidolgozott, játszható. NV kritikán aluli volt.
Az most hogy a Bethesda sürgette e az Obsidiant vagy sem részemrõl nem mentség. Kaptak egy motort, textúrákkal, scriptekkel, modellekkel minden ami kell. És képtelenek voltak így összehozni egy játékot. A pálya designert úgy rúgtam volna ki hogy még mostanában is repülne. Érdekes, a moderrek 0 pénzért kb 150-szer jobb pályákat készítettek mint ezek.
Bár ez még semmi a DLC-knél folytatódott a dolog úgyhogy nonszensz.
Az ember altal elkepzelt valosagot es szabadagot egyelore a technikai nem tudja visszaadni, csak bizoynos korlatozasok mellett.
Én pont az ilyen nedveset almodós pnp-bõl szalasztott rpg-fun vagyok. Hiányoltam is a drámát a Skyrimbõl, és a karakterek is elképesztõen laposak voltak. Ebbõl a szempontból a Witcher 2 százszor jobb volt, de ott meg nem volt elég szabad a világ (bár nekem a Witcher 2 így is jobban tetszett).
És most ahelyett, hogy a két világ pozitívumait összegyúrnák a következõ TES-ben és csinálnának egy világot, ahol arra is figyelnének, hogy "igazibb" személyiségekkel, hitelesebb sorsokkal és indulatokkal töltsék meg a világot, na ehelyett csinálnak egy MMO-t, ahol kismillió szuperhero fogja lezúzni ugyanazokat a bossokat, akár egymás után 50-szer, és több lesz a világban a hõs, mint a civil.
Szóval az én szemszögembõl még csak nem is a 22-es csapdája felé tart a "fejlesztés", hanem egyenesen hátrafelé.
Biztos hogy nem volt gyenge, lagalábbis anyagilag biztos nem. Nem emiatt bízták az NV-t másik csapatra, hanem inkább azért, mert a Bethesda elkezdett dolgozni a Skyrimen. Az NV is Gamebryo-F3 (Bethesda) motoros, tehát nagyon nem tudtak eltérni a TES vonaltól, meg annyi idõt biztos nem is kaptak rá, hogy átformálják a motort.
Ami igaz, hogy az Obsidian játékok történetben erõsek, csak sajnos sokszor nem kapnak elég idõt hogy normálisan megcsinálják a játékot (tipikus példa a KotOR 2, de az NV-n is érzõdik kicsi összecsapottság).
Olyan jatek, amelyet ok szeretnenek, sosem fog elkeszulni. Mert mire eler odaig a technika, hogy elkeszulhessen a mostani nedves alom, addigra mar ok is tobbet es tobbet akarnak majd. Tipikusan a 22-es csapdaja...
#Bazalt88
A FNV-t a Bethesda csak kiadta, a fejleszto az Obsidian volt teljes egeszeben. Kb annyira "Bethesda jatek", mint mondjuk a tavalyi "Dishonored". Ne keverjuk a dolgokat. Az Obsidian egyik legjellemzobb tulajdonsaga votl az elmult idoszakban, hogy ritkan fejlesztett mar sajat IP-t, inkabb csak folyatatasokat keszit egy meglevo rendszert tuningol, fejleszt, es ad ki folytataskent. Ezt tortek meg az SPvel, majd a nagy durranasnak igerkezo Projekt Eternityvel. Imadom oket, nem degradalaskent irtam mindezt, fiatalkorom egyik kedvenc csapata (meg ha mas neven is futottak anno).