30713
TES
-
#25371 CDGalaxisban 990ft a dragonborn dlc. -
Austin Bailey #25370 nem tudjátok véletlenül, hogy a thieves gulid master's armornak mi az unenchanetd ID-je? Végre megszereztem és jó is lenne a karakteremnek, de szar az enchantja. (mellesleg nem is értem, hogy miért kell egy tolvajnak olyan képességekre növelést adni, amiből valószínűleg úgy is 100-as.) -
#25369 Ott van a helyén mindkettő. :) -
Austin Bailey #25368 Egyébként régen tamrielnek nem két hodlja volt? Mert most mihta csak egy lenne -
Austin Bailey #25367 ha a havas hegyekben vagy éjszaka, vagy északon a tengernél, akkor jó eséllyel láthatod. -
Zozo0122 #25366 Benne van alapból ráadásul többféle árnyalatban :) Ne aggódj tiszta éjszakákon nagyon gyakran feltűnik...nagyon fog tetszeni ;) -
sirGalahad75 #25365 Sziasztok!
Örömmel látom hogy ez a fórum élénkebb mint egy másik :) ezért inkább itt kérdezek egy két dolgot.
Lehet hogy buta kérdés, de a sarki fény melyet képeken, videón láttam az alapból benne van a játékban vagy valami MOD teszi bele?
Ha alap dolog akkor nyilván idő (hely) kérdése és találkozom majd vele.
-
#25364 Genndy jelezte itt pár napja már, mi is kihíreztük, de nagyon jó, hogy újra felhoztad a dolgot, mert még 10 órán keresztül még aktív az akció, és hátha van más is, aki meg akarja venni.
http://store.steampowered.com/sub/28187/
(ironia)Ennyit megér ez a hulladék, fos, semmire se alkalmas, csak 60 000 sor szöveget tartalmazó, földrajzilag pontatlan, az Északiak és a sárkányok mitológiáját túlzásba vivő, csalás és agymosás által szerzett díjakkal rendelkező játék. (/ironia)
-
#25363 Elnézés 14 Euro, de ez se vészes :) -
#25362 12 Euro a Steam-en a Legendary Edition. Ennek már nem tudtam ellenállni. Végre nem virágbolti verzió. Túl sok órát raktam bele már a játékba. Ideje fizetni is érte :) -
TokraFan #25361 EA-t ki nem szidja? :-) -
Austin Bailey #25360 én azt pm-nek hívom -
#25359 Oke, akkor nem is tartalak fel. Sajnalom, ha ugy erezted, hogy lehulyeztelek volna, nem allt szandekomban. A guny es a lehulyezes kozott nem csak ertelmezesi, de meg jogi ertelemben vett kulonbseg is van. (az msg pedig a privat message/uzentet ertettem, hogy ne terheljuk a "felesleges csatakkal" a topikot) -
Austin Bailey #25358 *rövid i-vel bocsi -
Austin Bailey #25357 egyébként a Sims 3 topikban ugyanígy szídjukaz EA-t -
Although #25356 Hogy teljesen értsd. Ezt az egyet ez a gyerek megcsináltam úgy ahogy, úgy nézzen ki mint egy céh ahol "emberek" élnek. És nem csak ledarálják a kötelezőt szöveget. Az már csak extra hogy sparring is került bele. Valamitn a belső körbe nehezebb bekerülni. Nagyon komoly próbatétel elé állítanak. Nem akarom ellőni mi elé. Van már háttér a karakterekhez meg személyes questek is. Ezeket te magadban nem tudod kitalálni. Nagyrészt elfogadom nem lehet a tömeg számára így megcsinálni dehogy még szövegezésben is ennyire szegényes legyen na az már sok. És akkor ez kapott első helyett? Komolyan mire fel?
Fejlesztett Companion
mikor egy gyerek egyedül összerak egy nem kicsit, sokkal jobbat. -
Austin Bailey #25355 jelen pillanatban kb 700 oldalnyi könyvet akarok elolvasni, hogy visszavihessem a könyvtárba. Holnapra el kéne olvasnom egy építészeti folyóiratot, mert vissza kell adnom, és fogok kapni egy könyvet a lakhatás történetéről angolul, amit kínszenvedés lesz megérteni, mivel nem jó az angolom. Szóval nincs kapacitása az idegrendszeremnek arra, hogy visszakeressek a hozzászólásokba azért, hogy csatákat vívjak értelmetlen dolgokról. Egyébként ha jól emlékszem elkezdtél hülye gunyorosan beszélni, amire mondtam is, hogy akkor befejeztem veled. A valakivel gunyorosan beszélünk az lehülyézés. Azt fejezi, ki, hogy "te még ezt sem tudod". Egyébként mi az az msg? -
#25354 A te "lehulyezesedre" lettem volna kivancsi, Habar ur eseteben csak osszefoglaltam az elmult evek reakcioit. Ha gondolod, es nem akarod ezzel terhelni a topikot, most, hogy vannak mar egyeb kerdesek is jatekosoktol, akkor johet msgben is. -
Austin Bailey #25353 Hát igen. Én is egy sivatagi-mediterrán, cucccot várnék most, nagyobb városokkal és kevésbé telepakolt tereppel. És nekem sem jön be, hogy állandóan kiválasztottakkal meg félistenekkel kell nyomulni. -
Although #25352 Nem erről szól, képes vagyok vagy nem. hanem elvárom egy rpgtől legyen leprogramozva. Ne nekem keljen.
Pár napja az AOc ba épp a Tarantia common district csináltam ahol két tolvaj klán is háborúzik egymással. Ez egy mmo messze van egy solo-ba elvárható szintől. De majdnem elnevettem magam szomorúan amikor "előléptet" a céh vezető közölte most már hadnagy vagy. Semmi nincs ténylegesen mert ez egy 2008-as mmorpg. De ott volt szövegben érted? tényleg azt éreztem tagja lettem a kis csapatnak, npc tolvaj clánnak. itt meg tudod mit érzek? Egy lélektelen iparos munka. És hidd el nem hard kategória vagyok. Mert azok már az obliviont meg a fallout 3 is leszarozták. De ez a kommersz szövegezés már nekem is leverte a biztit. Persze valószínű azért is van, mert a mozikban játékokban már csak ilyen van. És kezd fárasztó lenni. Elő kell vennem az aoc-t pl. hogy azt érezem ezeket a questeket szívvel lélekkel csinálták. -
Austin Bailey #25351 igen
"Teged mindenhol mindeni lehulyez :) Vajon miert..." -
Austin Bailey #25350 A domborzatot alavetően jónak tartom, inkább a megtöltés az, ami nem tetszik. Mindenhol egyenletesen elhelyezett fák meg kövek, illetve a növények sincsenek túlságosan szétkülönítve. Miért nincsenek például facsoportok, rétek, sziklás bozótos helyek, nádasok, vizinövények, mohás lápok, parti füvek stb. -
Zozo0122 #25349 Sajnos tényleg érezhető változás a Bethesda hozzáállásában...persze ettől függetlenül is nagyon szeretem a Skyrimet, de tagadhatatlan pl a legtöbb céhküldetés minőségbeli romlása az elődökhöz képest, meg jópár kihasználatlan lehetőség...igaz, főképp apróságok. De azért durva példával élve nagyon nem szeretném, hogy a TES sorozat a Gothic sorsára jusson...De sajnos ha a fő vásárlóerő jó grafikát és egyszerű játékmenetet akar akkor azt kell csinálni...és aztán ráfogjuk, hogy ez nekik jó lesz mert mindenki megtalálja benne a saját stílusát. Oké én megtalálom ,mert kitalálom én magamnak, hogy ki vagyok és mit akarok és életet adok a karakternek, de vannak akik erre nem képesek és megy és bárgyilkos és hős egy személyben és mellékesen varázsol meg néha néha beleköt 1-2 daedrába szórakozásból. Ez a mostani irány és aki igazi szerepjátékos az csinálja így, aki meg nem az játssza akciójátékként. Egyébként szerintem sosem lesz tökéletes rpg, hiába is várjuk :D Én pl. annyira örülnék egy sivatagi környezetben játszódó rpg-nek ahol konkrátan az utolsó üveg vízért is meg kéne küzdeni meg stb bár én szeretem a szélsőségeket. Furcsa módon mindig a játékok elejét élvezem legjobban mert akkor gyenge vagyok és szegény :D Bár az a baj, hogy kivétel nélkül minden játékban istenné válok kb...na a lényeg az, hogy mindnekinek mások az igényei. ha tőlem kérdeznék miféle szerepjátékot szeretnél? Akkor azt mondnám, hogy Tamriel nagyságú területen, Dark Souls harcrendszerrel, szerteágazó történetekkel és több befejezéssel végződő epikus, brutális és nehéz szerepjátékot kérek köszönöm szépen. Jah és rengeteg egyedi és új ötletet kérek. Nem lerágott csontokat meg sablonokat, hanem például öööö játszódjon az egész víz alatt. Csak ennyit akartam :) -
TokraFan #25348 Új vagyok, csak most vettem meg Steamen. Eddig Oblivionnal játszottam, de van pár furcsaság, ami nekem nem tetszik a Skyrim-ben az OV után -viszont gondolom itt már jól ki lett tárgyalva-. Elősként, a karakter felszerelésénél most én nem értek valamit, vagy tényleg eltűnt az Oblivionban megszokott módszer, vagyis, hogy látjuk a karaktert mikor felszereljük és közben real-time látjuk az eszközöket is rajta?
A másik, hogy a halottak iszonyat merevek. Oblivionban működött egyfajta fizikai motor és sokkal valósághűbben zuhantak össze, mint most. Esetleg létezik olyan MOD, ami ezeket javítja? -
#25347 Tudnal idezni, tenyleg csak a pontossag kedveert? -
Austin Bailey #25346 engem is lehülyéztél a múltkor meg most Although-t is. -
Although #25345 Látod, nekem spec. a látvány ami jó lett. Nyilván az általad vázolt változatosság érdekes lett volna. De ez se lett volna rossz, ha odafigyelnek az npckre, ha több időt ölnek a guild questekbe. Ha azok lekötnének, nem foglalkoznál ennyit azzal ami lehet szakmai ártalom nálad, miszerint nem variált, általad elvárt szinten a játék. -
#25344 Tetszik, ahogy kostolgatsz :) Ebbol meg baratsag is lehet, akarki meglassa...
Azt azert hozzatennem, csak a pontossag kedveert, hogy nem nagyon szoktam lehulyezni senkit sem, talan egyszer ha megtortent, es az is Habar ur volt, par honapja talan. Soha, senki mast. Ellentben a tobbi topikban levo emberekkel, akik konyorognek a modiknak, hogy tiltsak mar le Habar urat, mert nem lehet birni azt, amit eload. Legutobb lasd az X Rebirth topik, premier utani egy hetben. Ami azert is vicces, mert amit itt szajkozik evek ota a Skyrim es TES topikokban, ott szembekopve magat, teljesen mashogy ervel.
Az, hogy folenyeskedo, gunyos es leereszkedo a stilusom, azt alairom. Sajnos ez regi hibam, jellembeli hianyossagom, emiatt volt mar gondom eleg, es meg lesz is. Sajnos en ilyen vagyok. De majd igyekszem, igerem.
En tiszteletben tartom mindaddig a masik fel velemenyet, ameddig nem sullyedunk le egy ovodas hajcibalos, vagy parlaminti jobb vs bal oldali szintre, ahol csak writeonlyban megy a kommunikacio. Ha pedig rosszindulat es direkt szarkavaras is vegyul ezekbe a monologokba, akkor igen, visszaszolok, pedig tudom, hogy nem kellene. Ez van. -
Austin Bailey #25343 alapvetően a látvány kérdését azért hoztam fel, mert a meglévő eszközökkel is jobbat lehetett volna kihozni, mint ahogy azt a modderek be is bizonyították. -
Although #25342 Hát nagyon mélyre mész és ez már inkább a látványról szól amit írsz. :)
Azt látom te se a célközönségbe tartozol. Érdekes elképzelések, megállapítások, és van ami igaz is. Megint mondom ez is elég volt több mint 10 millió eladott példányhoz.
Amit írsz az a filmeknél is megfigyelhető. Fantáziátlanságának hívják. Vagy annak hogy egyre nehezebben tudnak új ötletekkel előállni. Mivel egyre kevesebben olvasnak, művelődnek ezen irányon nincs kényszer sem, hogy jobb legyen.
Igen megfigyelhető volt már a megjelenés előtt, alárendeltek pár elképzelésnek alapvetően mindent. Ilyen a római kori páncél visszahozása, a dark elf menekülttábor Windhelmben. Ezt úgy hívják ismerős dolgokkal való hatás. És még a lore folytatását is ennek rendelték alá. De működött. Volt is vita ebből ebben a topicba még a megjelenés előtt. De a többség számára ez működik. És a Beth ebben zseniális. Ezt látom a TESonál is felmérni mi eladható igazán. Persze vannak viták ott is és itt is voltak. Pl. kezdet kezdetén úgy volt nem ez a főhőssel együtt fejlődő világ lesz hanem amit az rpsek kértek a fallout nv változat. Aztán ez lett. Mert ez az ami az emberek 90% számára élvezhető. De ezt reggelig folyt. feleslegesen. Közeljövőben ez a folyamat nem fog megváltozni. -
Austin Bailey #25341 érdekes, hogy te mindenhol mindekit lehülyézel. Vajon miért... -
Austin Bailey #25340 valószínűleg igazad van. -
Austin Bailey #25339 nem az egyedi elemekről van szó. Arról van szó, hogy például én tanultam egyetemen földrajtot, antropológiát, régészetet, művészettörténetet, meg építészetet, és ha valakinek ezekből akár egy kicsi jártassága van, akkor már tudják, hogy hogyan lehetne úgy összerakni egy térsort, hogy az végig hatásos legyen, hova kéne helyezni egy épületet a tájban úgy, hogy az hitelesen illeszkedjen, vagy egyáltalán, hogy milyen tájformák léteznek. Jelen esetben például hogy hányféle sziklaalakzat létezhet. Ez nem végtelen elem, csak ügyesen kell kitalálni az elemeket. Például egy construction kitben forgatható egyetlen sziklatömb több nézetből nézve hordozhat 6-7 különböző merőben eltérő formát. Nekem az az érzésem, hogy alapvetően azért nem megy nekik, mert a koncepció elején tárgyakat kezdenek rajzolgatni (tipikus grafikus gondolkodás csendélet berögzüléssel), amiket egy bizonyos fajta dizájn szerint alakítanak ki. A Skyrim esetében például mindenen sárkányfej van, ami túl korlátolt egy olyan világhoz, ahol ezer éve nem voltak sárkányok, viszont sok egyéb kultusz, vallás és természetfeletti meg igen. De még ami adná magát, pl dwemerek, at sincs rendesen kidolgozva. pedig már a morrowind óta rég megtehették volna. De például a páncélok esetében is ugyanez az egysíkúság érződik. Egy logikája van a páncélok kinézetének, mégpedig az hogy kezdődik a barbár bőrökkel, aztán ahogy minél jobb, annál inkább tele van kiállú tüskékkel, szarvakkal, csúcsokkal meg kiálló válldíszekkel. A páncélok egyre démonibbak, sehol egy letisztult áramvonalas, agilitást sugárzó, vagy például égi megmentő angyalszerű szerelés, mondjuk fehér-arany szerelés. És akkor ez arat egy szerepjáték lenni, ahol összesen egy szerepet lehet eljátszani. -
Although #25338 Szerintem egyszerűen az eladásokat igazolták. Ilyen egyszerű. Az semmit nem számított ha van egy értékrendszerünk, ami alapján lehet egy rpg-t értékelni, mint a mondjuk questek, npc-k kidolgozottság, történet, harcrendszer, akkor nem végezhetne az első helyen.
De már ezeknek a kategóriáknak se lesz sokáig értelme. Ha egy Batman arkham city történetben simán ver egy rpg-t. Vagy egy Tomb raider. Ott már lassan elfelejthetjük a hivatalos piacon, mit írnak rá a játékra. Meg elemezni se nagyon kell mert csak csalódott leszel. -
#25337 "Meg mutattad be pár hete is, csak akkor ráadásul jobban előadtad visszataszító, fölényes, gúnyos, és leereszkedő stílusodat."
Elnezesedet kerem, de epp raid kozben alttabzogatok, es hat most csak ennyire futotta. Igyekszem jobban teljesiteni legkozelebb.
Ami a tobbi reszet illeti, elfogadom. Akkor tobb tizmillios eladas, a tobb szazezer osszszavazat alapjan elnyert dijak, az ujsagok altal kiosztott elso helyek, mind-mind az emberi butasag es csordaszellem termeke.
Es akkor ezek utan csodalkozunk, hogy a fejlesztok "ezeknek" a birka embereknek ilyen szinten leegyszerusitett jatekokat fejlesztenek? Hat onallo gondolatuk sincsen, hogy akarnak ide 15-20 evvel ezelotti osszetett rendszereket? Csoda, ha el tudjak inditani a jatekot, mar ott tartunk. -
Austin Bailey #25336 egyébként én nem istenítem a morrowindet, hanem csak az volt a legjobb TES. Ami azt illeti jeleleg az általam legjobbnak tartott játékok a Sims 3 és a GTA Vice City, de iszonyat jó hangulata volt a Maffia 2-nek is. -
Although #25335 Mentségükre legyen mondva most először sikerült nekik relatíve bugmentesen megcsinálni, és az látszott a motoron a falloutnál és a fallout NV-nél is nehéz vele összetett dolgot csinálni mert összeszarja magát. És az biztos a játékosok többsége nem sokmindet szeret kevésbé, mint amikor bugos valami.
Azt meg azért nem biztos hogy el kell várni egy ekkora játéknál hogy mindent egyedi elemből rakjanak össze.
Sokmindenel egyetértek amit írsz. De úgy érzem nem jön le mekkora meló egy ilyen félig mmo méretű játék még a Bethnek is. Telhetetlenek se legyünk :) -
Austin Bailey #25334 úgy tűnik továbbra is ugyanazt adod elő, amit már előadtál pár hete, és akkor is hülyeség volt, valamit rohadt idegesítő is.
Tudod volt egy kísérlet a 20. században skandináv tonhalhalászokkal, ahol arra keresték a választ, hogy miért azok a halászati szokások, amik, és hogy ezek milyen módon vannak társadalmilag kódolva, mivel az volt az alap megfigyelés, hogy a halászati szokások következtében kisebb az eredmény, mint lehetne. A tonhalhalászok ugyanis folyamatosan egy területre, egy csapatban mentek ki halászni, miközben az egymástól minél távolabbi elhelyezkedés lenne az ideális. A falvakban összegyűjtötték az emberek vélekedéseit az életükről, benne a halászatról, és a vizsgálatnak az lett az eredménye, hogy mindenki tudta, hogy így nem hatékony a halászat, és mégis így csinálták, mégpedig azért, mert a halászat nem a kajaszerzésről szólt, hanem a társadalmi státuszokról. Úgy volt a közösségben elgondolva a dolog, hogy aki nem fog elég halat, az ügyetlenebb, és alacsonyabb státuszú. Viszont a "kevesebb hal", az mindig a többihez képest értelmezhető csak. Ezért az történt, hogy senki nem mert kockáztatni azzal, hogy a többiektől külön megy, mert ha nem fog semmit, az ő szégyene. Viszont ha együtt maradnak és úgy nem fognak semmit, akkor az nem valakinek a szégyene, hanem mondjuk az időjárás hibája vagy a szerencse kérdése.
Na pontosan ezért lett a skyrim az év játéka. Mert minden szaklap és orgánum őrzi a tekintélyét, és így két dolgot nem akarnak. Egymáshoz képest külön véleményt megfogalmazni (a többiektől külön menni halászni), illetve a kikristályosodott halászhelyet elhagyi, ami jelen esetben a Bethesda. Ezen kívül van még egy szociológiai jelenség, ami ráhúzható a helyzetre. Mégpedg az, hogy az "ízlés" hatalom által vezérelt. Ez azt jelenti, hogy az emberek a hatalom felől, jelen esetben a szaklapok felől, érkező kultúrális ingerekre sokkal nagyobb mértékben reagálnak eleve elfogadó, vagy elfogadásra törekvő módon, mint a máshonnan érkező ingerekre. (pontosan ezt a viselkedési programot mutatod be te is, amikor itt arra célozgatsz, hogy biztos mi vagyunk a hülyék, ha az összes véleményformáló újság felpontozta. Meg mutattad be pár hete is, csak akkor ráadásul jobban előadtad visszataszító, fölényes, gúnyos, és leereszkedő stílusodat. )
A kérdésre tehát röviden az a válasz, hogy a skyrim senki szerint nem volt az év játéka soha, és hogy mégis megkapta ezt a címet az a fenti folyamatok eredménye, és alapvetően nem a skyrimről szólt, hanem a különböző orgánumok önmagukról gondolt szerepéről. -
#25333 Teged mindenhol mindeni lehulyez :) Vajon miert...
Azt kellene mar megerteni, hogy hiaba szamolod ossze a cimborakat itt-ott, ha a tomeges igenyek nem ezt mutatjak. Konyorgom, a Morrowindben ket hetig kerested az adott dungeont, amig megtalaltad, mert a naploban csak annyi volt, valahol Ashlandi torzsek kozeleben. Skyrimban meg spellt is kaptal ra, amely mutatja az utat. De ez mind csak az kovetkezmeny. Az ok ennel prozaibb, ezt kellene mar megertened, hogy a vilag ide sullyedt, ezek az igenyek.
Majd ha egyszer valaha dolgozni fogsz, rajossz, hogy a piac ellen dolgozni nem lehet. Illetve lehet, de akkor megszoptad. Vagy olyan k*rva gazdag vagy, hogy megteheted. Harmadik eset, ha nem a sajat penzedet kockaztatod, lasd Kickstarter projektek. De amig a sajat borodet viszed a vasarra, a sajat penzedet, addig kerlek alassan, figyelni kell az igenyeket.
A Witcher a legjobb pelda erre. Azt mondod nem valtoztak? Konkretan teljesen uj felfogasban keszul az uj resz. Miert? Mert erre van igeny. Ha nem lenne ra, kapnal egy ugyanolyan csojatekot, minimalis szabadsaggal, mitn a W1-2 volt. Nagyon bizok benne, hogy tudjak, mit csinalnak a lengyel barataink, mert nagyon kar lenne azert a sorozatert. Kell a TES-nek egy eros konkurencia, mert csak ugy fog fejlodni az ipar, ha van motivacio, ha van ellenfel. Sportban, fejlesztesben, egyarant. Egyedul uralkodni jo dolog, de belefasul es belelustul idovel az ember. -
jocking #25332 Hali!
Lenne egy kis gondom a játékkal. Egy ideje már nem játszottam vele, gondoltam most folytatom. Ahogy nézegettem az inventorymat, észrevettem, hogy van nálam 2 fehér kő, a.k.a kagrumez resonance gem. Utánanéztem wikin, hogy mi is ez és mire jó. A 2 mellé szereztem még egy harmadikat Fahlbtharz-ból (az első 2 Nchardakból és egy kereskedőtől volt meg, leellenőriztem). Miután legalább 4 kő kell az 5-ből, hogy kezdeni lehessen velük valamit, ezért a 3 kövem még semmire nem jó, de ahogy olvastam, Kagrumezben lesznek banditák, akiknél lesz még kettő.
Igen ám, lementem Kagrumezbe, de egyetlen magányos bandita nőn kívül senki nem volt ott, és nála is csak ruha és kaja volt. A leírtak alapján a kristályoknak egy bandita vezérnél kellett volna lenniük, de ilyen nem volt a teremben.
Másnál is előfordult már ilyen? Mit csináljak ilyenkor?:S