30713
TES
-
Although #25331 Dehogy kevés. Tod csinált ennél már jobbat lásd Fallout 3. Egyszerűen rájöttek, nem kell megerőltetni magukat, mert ennyiből is főnyeremény van. Mondjam azt volt olyan a Witcher 2 topicba, ami egyébként jópár szervezetnél megelőzte a skyrimet, volt olyan aki írta túl sok a szöveg túl sokat kell nyomogatni. Ilyen a világ, Tod meg tökéletesen alkalmas erre. Nem véletlen a gamebanshees ismerösök nagyon kedvelik azt a Tod képet amint éppen felkiált a játékára Oh shit! :) Belegondoltál már abba hányan lehetnek azok akik olyasmit szeretnének mint te? :) ha csak ezt a topicot veszük kb 4-5-en vagyunk, még ide lehet venni molinbalagot meg pár embert :) És ugyanez volt az arány 2011-ben a megjelenés előtt a hivataloson megettek minket az "új" rajongók :) Anno lehülyéztek itt mikor mondtam ebben sincs több egyedi dungeon mint az Oblivonba. :) Pedig tényleg nincs :) pont háromféle van variálva. :) De ezt teszi az elvakultság :) Mondjuk ezen jókat lehet derülni :) -
#25330 "Nekem mindezek arról árulkodnak, hogy kevés a képzelőerejük a készítőknek."
Na oké, de ugyanazok készítették, mitn az istenített Morrownidet. Nem lehet, hogy a játékosok igényei változtak meg, és nem a készítők lettek butábbak, hanem a világ? Mint minden más játék esetében? -
Austin Bailey #25329 Nem a határokról van szó, hanem arról, amit Although is ír, hogy béna a sztori, és nincs kitalálva az egész, emellett meg teljesen hülye a morrowindből hozott berögzülések is vannak benne (amik ott jók voltak, de itt már nem). Igaziból a tájnak a belakása is nagyon szar. Egy csomó dolog csak rá van dobva a terepre, és nincs beillesztve pl Rorikstead. Mindent teletöltenek fölösleges elemekkel, mint pl minden sarokban van láda, hordó meg zsák, kültéren meg szikla. Mindenhol tönkrement könyvek, meg ezernyi élelmiszer, aminek semmi értelme. Igaziból a végrehajtható műveletek is nagyon korlátoltak, nem megy el egy-egy képzettséggel olyan irányba, ami ténylegesen eltér más opcióktól. Pl íjászat-destruction, vagy láthatatlanság-sneak, vagy akár az, hogy pl a pickpoket perkfának nincs mélysége, nem visz el semmilyen irányba, ha kimaxolod. Már korábban írtam, hogy hiányolom a rítusokat, meg az egyedi tárgyakat. Egy csomó tárggyal nem lehet semmit csinálni. (lélekékkpdarabm kancsó és társai) Meg maga a motor is szar. Belerúgsz a bödönbe és mint a papír elrepül, nincsenek mozgások, mint hogy valamit megfog a karakter, meg nem lehet a tárgyakat rendesen elhelyezni a polcokon. De olyan baklövések is vannak, mint hogy Heglent a sárkány teljesen leégeti és szétcsapja, de 36-szor ráesik az ugyanolyan szalmatetejű Winterholdra, Dawstarra meg Falkreath-re és nem történik semmi. De például az is zavar, hogy a játékban olyan enchantok vannak, amiket a játékos nem tud előállítani, miközben maga az enchant kimaxolva ugyanaz a művelet, mint 10-es szinten, hogy odabattyogsz egy enchant oltárhoz csak nagyobb a végeredmény (lehetett volna csinálni speciális enchant műveleteket, amikhet csak perkkel lehet hozzáférni), ugyanez az alkímiával. Végül pedig nagyon idegesített az is, hogy geode veinből lehet black soul gemet bányászni, amikor az oblivionban ez teljesen máshogy volt. A dungeonokkal még mindig az a bajom, hogy ugyanolyanok, és nem attól van, hogy véges számú elemből kombinálják, hanem attól, hogy alapvető több ezer éves építési evidenciákat nem érzékelnek, vagyis hogy egy térsor, az mindig valamire létrejön, és annak a nyomait őrzi is. Itt csak vannak termek és folyosók, és nem felismerhető, hogy mondjuk régen ez lehetett a trónterem, a kert, az átrium, a raktár, az ilyen-olyan szakrális hely, a könyvtár, vagy valami. Ugyan be vannak rendezve ilyesmi részek, de mindig csak a nagy termek egy-egy sarkába.
Nekem mindezek arról árulkodnak, hogy kevés a képzelőerejük a készítőknek. -
#25328 Anno az eladások alapján lett először a Nr1. Aztán a szakmai zsűri is megválasztotta majdnem minden újságnál és portálon az év játékának. Idén, másfél/két évvel a megjelenés után az emberek/játékosok megszavazták az évtized játékának.
Mindezek ellenére teljesen jogos a felháborodásod, mindenki tévedett, és valószínűleg csalás történt.
Az ESO-ba bele se kezdj, mert valószínűleg meztelenül fogsz te is kikötni arccal a betonban, ha meglátod, ott mi folyik... skandallum. Fel kellene venni azt a két csajt, akit futtatsz, hátha azok rendberakják az egész TES sorozatot. Megadod a számukat? -
Although #25327 Igen ez így van. A bethesda döntött. Van az amikor útválasztóhoz érkezel, van aki deklarálja, van amin sose változtat, lásd CD Projekt. És vannak akik a maximális nyereségre mennek, ami kihozható. Ez sajnos már a megjelenés előtt, sokunk számára nyilvánvaló lett. De legyünk őszinték, ez már az Oblivionnal elkezdődött. A skyrimmal csak lezárult.
Mindössze azt sajnálom ez lett az év rpgje. Holott pont amit te is írsz anélkül, tök mindegy sandbox vagy sem, nem lehetne.
Pont ez jutott eszembe most, nézegettem a 3dnpc oldalát, olvasom a karaktereket, de mondhatom a harcrendszereket is amit a moderek csináltak. A moderek porba döngölték minden téren a Beth-et. Ez a CD Projektel sose fog megtörténni :) Ez mindent elmond arról mennyit ér ma egy év rpgje cím.
Ha gondolod állj neki az inrteresting npc questeknek, companionoknak, vagy figyeld a shadow of morrowind oldalt, hátha ők jobb sztorit adnak bele. Most olyan apróságokat nem is említek az interestingesek beépítették a párbeszédekbe, alapszinten a skillek adta válaszolási lehetőségeket. anno ez jutott eszembe, nekem is hogy lehetne a hiányzó attribok helyett, mégis életképes párbeszéd rendszert csinálni. Ez a csapat meg is csinálta.
Pár hete vettem észre ezt is! lehet emiatt indítok egy karit. Meg kell tanulni tojni az alapra. Mert a moderek előbb utobb tényleg felemelik a proból ezt a játékot minden téren. Pedig istenuccse, a legtöbb jó moder mint arcane, Xarrian, vagy a blood and glory írója már rég lelépet. De ha ilyenek állnak a helyükre mint ez a két csajszi, akkor nem lesz gond :) Tales and tallows -
#25326 Csak az emberi tényezőn/akaraton múlik az egész. Te megköveteled és igényled egy játéktól, hogy határokat állítson fel és választásokat követeljen tőled, más pedig saját maga éli bele magát a szerepbe, és önmaga alakítja ki a határait és választásait, és aszerint játszik. Nézd meg, mihelyst nincs megkötve valami a játékban, azonnal mindenki mindent maxolni akar, egy karakterrel akar minden Céhben főnök lenni, mindkét oldalnak akar segíteni (SC vs Imp), minden sárkányt meg akar ölni, a határ a csillagos ég. Aki viszont valójában "szerepjátékos", az tudja kontrollálni magát és a tetteit, és aszerint cselekszik. Ilyen egyszerű. -
Austin Bailey #25325 ez így igaz, csak az a problémám, hogy már többedszer elmodtad, hogy ez egy szerepjáték, és mindig úgy, mintha ez valami nyilvánvaló dolog lenne, pedig nem sok szerepjátékos elem van benne. Nagyon kevés atz olyan dolog, amiben választani lehet, és a választások egy ejelntős részének nincs is túl nagy hatása. Nekem inkább egy fantasy fps, amiben vannak rpg elemek. -
#25324 Szerepjátékot játszol, ha minden igaz, meghoztál egy döntést, megnézheted, hová vezet az az út a történetben...
Hangulatosabb úgy a játék, ha magad tapasztalod meg, s nem mással mesélteted el a várható küldetéseket, feladatokat, a "mi lett volna ha" vonalon pedig végig mehetsz egy másik karaterrel.
Alapvető, más küldetésekben érintett NPC-ket nem kell megölni a D.B. küldetéseiben.
Egy bérgyilkos szervezet nem kimondottan szeretetszolgálat jelleggel működik, bár nem minden célszemély törvénytisztelő polgár - van egy megbízás, amit teljesíteni kell, nem kérdezősködni a miértekről.
-
midian #25323 Ha megölöm a házban a fogvatartót akkor utána azt írja hogy jelentenem kell egy őrnek.
Próbáltátok már ?
Ki kell nyírnom a testvériség tagjait utána ?
A testvériség pozitív vagy negatív társaság,úgy értem akiket eltesz láb alól azok hasznos hogy nincsenek ? -
#25322 Na, mindent úgy csináltam, ahogy mondtátok, de ugyanaz történik, érthetetlen... -
#25321 Hát, amikor megpróbáltam akkor még nem tudtam, hogy kell hozzá valami, mert nem láttam, hogy van ott valami (meg a bazinagy install felirat ami képként van kirakva meg sem jelent valamiért először) Amúgy az SKSE az fent van, mert a magyarítás felrakja, a másodikat meg most rakom (bár még mindig nem értem mit csinál) és nem használok ilyen fegyver meg mittudom én milyen módokat, csak egy növényzet tuning, meg textúra pakk van fent egy kissebb fényt babráló opcióval. -
#25320 És ezért inkább felraktad enélkül? Ha azt írja egy mod, hogy valami kell neki, akkor az kell neki, nem fog elindulni, vagy nem fog megfelelően működni és azt is veszélyezteted, hogy teljesen szétcseszed a mentésedet vele.
Skyrim Script Extender röviden SKSE kibővíti a Skyrim scriptelési lehetőségeit (egyszerűbb programozás modoláshoz), közvetlenül nem csinál semmit a játékkal. Modok használják, mert így tudnak olyasmiket csinálni, amiket enélkül nem.
An Uncapper kitolja az elérhető szinteket 100-ról magasabbra.
A készítő felhoz két dolgot, hogy ez meg ez nem fog akkor menni, de ezek szerintem csak kiemelt dolgok, rengeteg egyéb dolog nem mehet, ha kihagyod ezeket.
Azt meg csak megjegyzem, hogyha páncél, fegyver, hasonló modokat akarsz használni, amik nem csak külsőleg módosítanak valamin, hanem pl új fegyvereket adnak a játékhoz, akkor SkyRe-vel is van még szórakoznod az úgynevezett ReProccerrel. -
#25319 De most mik ezek, mert linkként vannak odarakva, de az első pl rá nem jöttem, hogy mi az amit behoz. -
#25318 Olvasd el még egyszer.
"First and foremost, the current (1.3) version requires Dawnguard and Dragonborn.
Besides that, get these mods:
Skyrim Script Extender
Skyrim -Community- Uncapper" -
#25317 Csak az alapjáték magyarítódott, illetve a hozzá tartozó (egyik régebbi) unoff.patch. -
geristar #25316 A fordítás tartalmazza a kiegészítőket, vagy "csak" az alapot? Most a steam-en ~4000ft a legendary edition! -
#25315 Oké, csak kérdeztem. A SkyrimSE-ben tuti voltam, hogy kell még extraként, de ha az install felrakja ezeket is, akkor passzolom. -
#25314 Nem látom, hogy írna olyat, hogy kell hozzá más is. Ott az install módszer, azt írja, mod managerrel rakjam fel és kész. -
#25313 Állítólag a Bethesda figyelembe vette a játékosok véleményét, s el is hiszem, hogy nagyon sok játészó - főleg a fiatalabb generáció - nem szeret, nem hajlandó gondolkozni, ezért haladnak a szerepjátékok, stratégiai játékok is az akciójátékok irányába, "aki elém kerül, lecsapom" stílusban játszák sokan a TES sorozatot is.
Emlékszem az Oblivion topicban rendszeresen visszatérő kérdés volt, hogyan lehet csatlakozni a Thieves Guildhoz, vagy a Sötét Testvériséghez...
Logikai feladványokat végképp nem nagyon tesznek már be játékokba, erre is jó példa a Skyrim, sokaknak bonyolult kinyitni egy-egy ajtót, pedig ott van a kulcs a kezükben.
Szerepjáték szempontból valóban bosszantó, hogy titkos szervezetekbe szinte erőszakkal akarnak bevinni, akkor is, ha a karakter nem oda való (Thieves Guild), de a Sötét Testvériséghez vezető út sem tetszett nekem sem, véleményem szerint nem egy gyereket kellett volna erre felhasználni, viszont, ha a cél az akció-horror játékok felé hajazás volt... erről nyilatkozzon olyan valaki, aki szereti azt a műfajt.
Félreértés ne essék, összességében egy jól sikerült játék a Skyrim, sajnos a minél egyszerűbb játékmenet igénye a felhasználói oldalon kerül többségbe, a Bethesda ennek próbált megfelelni -
#25312 Minden szükséges egyéb modot és utilityt felraktál mellé? -
#25311 ? -
Austin Bailey #25310 kiderült, hogy úgy van, hogy csak akkor kapom meg a guild master rangot, ha a karakter felviráhoztatja a guildet. Vagyis az 5+1 küldetések után. Viszont nem kell az összes városban elvégezni, csak 4-ben. Utána még van egy küldrtés Tonillától. (ha lehet azt küldetésnek nevezni)Egyébként a thives guildről is a z a véleményem, hogy enm bolt jól kitalálva, és a Nighingale-es sztori nem is illett bele, tekintve, hogy a céhből nem is tudott róla senki, meg nem igazán bűnözős a történet. Lehetett volna benne több zsarolás, csempészés, kényszerítés, settenkedés, álcázás, elképesztő kavarások, lányrablás, rohanás az őrök elől stb. Én alapvetően városi kületéseket vártam volna, és nem barlangozásokat. Illetve a thieves guild armor fogalma eleve egy hülyeség. Ha illegális vagy, nem írod ki magadra. -
Austin Bailey #25309 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Én igaziból a night mother-től voltam kiakadva, főleg amikor el kell bújni a rohadt koporsójában annak a rohadt hullának. Meg például attól ahogy beszél, meg a körülötte lévő imádattól. Lehet, hogy tud suttogni, de attól még csak egy összeaszott kitört nyakú hulla, és legszívesebben felgyújtottam volna ahelyett, hogy az a csúszás-mászás megy körülötte. Igaziból szerintem rosszul van megcsinálva ez a része a küldetéssornak, mert egyáltalán semmi nincs a night mother-ben, amitől tisztelni lehetne, tényleges hatalma sincs, hame, olyan az egész, mintha oidipusz-komlexusos elmebeteg perverzek kultusztárgya lenne. Komolyan már csak az hiányzik az egészből, hogy legyen valami szeánsz, amikor a szadista gyilkosok mind hozzábújnak, és "újászületnek a gonoszságban", ennek részeként pedig a szotytadt múmia csöcsét kisbabaként mohón végigszopja az egész csapat. Szerintem a Dark Brotherhood megformálása nagyon el lett ezzel szúrva, mivel egy bérgyilkostól azt várnád, hogy hideg legyen, és nagyon racionális, ehhez képest meg beleviszok ezt a kultusz-dolgot, ami meg pont egy nagyon érzelmi dolog. A DB-tagok közül max Cicero illett bele ebbe a fanatikus és elmebeteg keretbe, de hát vele meg tudjuk, hogy mi történik) -
IXEMGabeo #25308 Solitude-os esküvő gyilkosság az nagyon fasza küldi:) azt nem bírtam lopakodással megcsinálni most valszeg sikerülni fog:) -
Austin Bailey #25307 az a helyzet, hogy a Dark Brotherhood végig eléggé 18-as karikás, főleg bizonyos vizuális dolgok miatt, de nekem végülis megérte, mert a karakterem mostani páncéjai egy jeletős részét abban a küldetéssorozatban szerezte, illetve az egésznek a végén kapott egy remek társat, aki nélkül szintén nehéz lenne. Viszont több helyen undorodtam a dolgoktól -
Zozo0122 #25306 Ez szerintem direkt ilyen. Kb mint a valóságban ha fénybe nézel és onnan a sötétbe akkor kell pár másodperc a szemednek h megszokja. Legtöbbször akkor fordul elő ha belenézel a napba, aztán félrefordulsz bárhová a játékban. -
#25305 Mi számít soknak?
A Sötét Testvériség bérgyilkosok, orgyilkosok gyülekezete, egy céhes küldetéssor, amit vagy csinál a játékos, vagy nem.
Ugyanez vonatkozik a többi céhes küldetésekre, de még a főszálra is: lehetőség, de nem kötelező -
#25304 Ez mitől lehet,hogy "későn világosodik föl" bizonyos helyeken?(ezt jól megaszontam :D)
Szóval ez modtól lehet,vagy ezt nevezik esetleg után húzásnak és gyenge hozzá a kártyám?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
midian #25303 Amúgy sok küldetésük van ? -
#25302 A fogva tartód is valaki.
Szerepjáték, döntened kell, mit akarsz.
Nem kötelező minden küldetést megcsinálnod, amivel, megbíznak, lehet közöttük olyan, amivel esetleg nem akar azonosulni a karaktered, de ebben a helyzetben valamit lépned kell (ezt a helyzetet csak úgy kerülheted el, ha nem ölöd meg a nyanyát az árvaházban) -
midian #25301 Akkor több S.T küldetés nem lesz ?
Igazából azért kérdezem mert érdekelne hogy a főszálhoz van a köze pl vagy egyéb küldetésekhez ?
-
midian #25300 De ha megölöm a fogva tartót?
-
#25299 Nem lesz hátrányod. De valakit meg kell ölnöd a házban, különben nem jutsz ki (remélem átmegy a célzás). -
midian #25298 Sziasztok
A Sötét testvériséghez ha nem csatlakozok abból lesz valami hátrányom?
Egy házikóban ébredtem ahol egy tagjuk ül a szekrény tetején,és arra kér hogy gyilkoljam meg 3 fogja közül az egyiket mert megöltem korábban az árvaház vezetőjét.
G -
#25297 SkyUI a pontos neve. Sokkal PC-sebb kezelőfelület.
Nexuson keress rá, nézd meg a képeket, tedd fel ha tetszik. -
#25296 ehun van e -
#25295 A Skyrim UI az mi? A magyarítással nem telepítettem fel, nehogy ne legyen vmi kompatibillis a steames verzióval. -
#25294 Steamen napi ajánlatban (Autumn Sale keretein belül) -66%-kal 13,59 euro (~4000 Ft) még 23 óráig.
Ez pont 2000 forinttal kevesebb, mint a jelenleg nálunk kapható dobozos változat (CDG). JÓ vétel. -
#25293 Konkrét meghívás ritka, de rengeteg modderből lett/lesz játékfejlesztő, azon tanulnak, és az jó referenciának is.
Nem egy mod fuccsolt be azért, mert a rajta dolgozókat felvették valami céghez és a modra már nem volt idejük. :) -
#25292 Grat neki!
Épp most kezdtem bele a Falskaarba...:)