The Elder Scrolls V: Skyrim
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB
A TES Bethesda termék, a Fallout 3, Fallout New Vegas Bethesda termék.
Mondjuk az jogos, hogy a New Vegas-ban venne volt Fargo keze a fejlesztõ csapat pedig nem a Bethesda volt, hanem az Obsidian Entertainment.
Viszont a "hos", "kivalasztott" elég erõsen ott van a BG-ben...
Bocsi ez az egész elég rossz tulajdonságom, hogy állandóan kötekedek.
A Fallout 3 gyenge volt, mert a TES vonalat követte. Valószínûleg ezért bízták rá a másik csapatra (amelyikbe az eredeti fejlesztõ gárda egy része képviseltette magát) a New Vegas-t (ami azért még mindíg erõsen TES-es jelleggel bír).
TES hagyomany, hogy te vagy a "hos", a "kivalasztott", "a vilag megmentoje", "a reinkarnalodott nemzeti hos", stb. Ez nem fog valtozni, amig TES jatekok keszulnek.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
..nálam ez a játék valahogy úgy áll össze, ahogy egyébként eladhatatlan, nincs semmi, és nincs cél.
Sok más játékkal szemben ezt sokáig kitolható..amikor pedig már nem, ott mintha vége lenne számomra.
Ez nem hangzik túl értelmesen, meg sem próbálom megvédeni. Sok hiányosságom van ebben a világban, próbálom megfejteni, és közben...
talán láttad a Hobbit filmet, és ott a Kõoriások játékát, na hogy is mondjam nekem azért tetszett az a jelenet, mert megmutatta, hogy mennyire semmi ami a történet fõ vonala,..a vélt jó harcol a vélt rossz ellen, és a hõsök jönnek és mennek, és tragédiák és diadalok születnek...de a Kõoriások csak játszanak és mutatják hogy ez egyébként mennyire nem központi esemény, csak nekünk az.
Itt is, jobb szeretnék egy résztvevõ lenni...persze nem csak egy földmûves, mert szeretném felfedezni a világot, és megszerezni a tudást, tehát csavargok és óhatatlanul összetûzésbe keveredek. De ennyi.
Persze még ilyen szemmel is kifogásolható a játék...bár az az igazság hogy van tartalom, még több is mint amit az átlag vásárló és játékos szeme észrevesz, szobrok, utalások...
De egy dologban biztos nem fogunk vitázni, sõt igazad van...egy játék minél részletesebb annál jobb...ne kezeljék a játékost központi személyként, de több és több történet mindig elfér.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Ezek a dogok együtt eredményezik a magas eladott példányszámot.
Persze vannak visszaütõ hatásai is. Embertõl függõen unalmas lesz. Nekem 2 hét volt, másnak kevesebb vagy több.Talán ezen próbáltak segíteni az 1.9-es patchal ha jól láttam. A lényeget nem oldja meg, az egész csak azoknak jó akik próbálják minél tovább húzni egy karival. Jobb lett volna átvenni az unleashed modot. Az nem változtat az eredetin csak kihozza belõle amit lehet.
Érdekes roleplay szempontjából, nem biztos hogy harcrendszertõl függ leginkább. Vannak akik jól beleélik magukat és mindenfélét hozzáképzelnek, olvadhatunk a topicba is pár hozzászólót aki ide tartozik, nekik gyakorlatilag mindegy mennyire jó mint rpg esetleg felteszik az interesting ncp-t ha tudnak angolul.
A másik réteg az egy ponton megáll és megkérdezi magától mi értelme, hova is megyek, egyik dungeonból a másikba? ölöm a lényeket és? Mi értelme van valami hatása, van valami érdekes story ami miatt érdemes? Egy ponton megállsz és azt mondod ennyi volt. Ez lehet a két véglet talán.
A harcrendszer nem tudja pótolni az érdekes questeket, feladatokat, jól megírt párbeszédeket. Az amit esetleg felhoz, a skyrim egy szép iparos munka, tisztességesen kivitelezve. De hiányzik belõle amit a Kotor 1,2-ben vagy az IWD, vagy a BG-k ben vagy a fallout new vegasnál érzel, nem tudom máshogy mondani, mikor a játéknak lelke van. Azt látom az Oblivion és a skyrim után különbözõ mértékben de ebbõl a cégbõl hiányzik egy Ken Rolston vagy egy Chris Avellone vagy Brian Fargo. Ez az amiért egy olyan oldal mint a gamebanshee a 40. hely környékére teszi az eddig megjelent rpg között. Ha lenne ilyen a Bethesda beléphetne a legjobbak közzé az igazán hardcore rpgsek között is mint amilyen te is vagy ha jól emlékszem.
..bár felesleges írni, mert ha már az -akárki akármit mond- megjelenik, ott már, adja magát, tök mindegy.
Sztem rendben van, de persze sajátos....nem épülhet minden szerepjáték egy szabályrendszerre.
..de egyébként szinte bárhol megteheted, hogy kihasználód a játékban adott lehetõséget, és istenné válsz, és akár mint monk állsz az IWD sárkánya elõtt, és lepofozod...de ahogy az IWD, vagy a BG, vagy Toee, mindben kihasználva a játék lehetõségeit egy bizonyos szint után semmi nincs.
--hülye példával, az autóversenyben sem annak jó aki 10mp-vel vezet, hanem annak aki kûzd.
Sztem nyugodtan tedd fel a Requiem-t.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.
warez linket viszont igazán ott se várj, az sg mint olyan erõteljesen irtja ugyanis.
"The trees move. Do you not see it?"
1-tõl 13 ig az összes update-et egyenként fel kell tenni?
tudtok küldeni egy linket ahonnan az összeset letölthetném egyben?
elõre is köszönöm.
Amit én akarok: legyen támadó érték legyen védõ érték. E kettõ különbsége befolyásolja a sebzés mértékét. Maradhat a mindig van sebzés állapot (mondjuk 10% minimum). Ezek után a páncélnak legyen egy sebzés felfogó értéke, ami direkt csökkenti a sebzést és nem %-osan. Oszt tsokolom.
Ja és a sárkányoknak legyen páncél, mert most páncélilag 1 szál p*csben repdesnek és a minimumsebzés, meg mert az egész float-ban van tárolva, idõvel akár egy túlbuzgó légy is leköpködheti õket a levegõbõl (kipróbáltam, tényleg kipurcantak).
Kezdve azzal, hogy smithing/enchant/alchemy nem növell skillt, nem növel fegyversebzést, páncél védelmet (csak nagyon limitált körülmények között).
Meg továbbra sem tetszik, hogy egy isteni artifact acélból kevesebbet sebez, mint egy mondjuk egy hasonló törpe fegyver. Ezen is változtatni kéne.
Bazalt88: igazából már van két nagy overhaul mod is (SkyRe, Requiem), amik bõven lefedik azokat az igényeket, amit írtál (sebzés nem nõ a végtelenbe, társai). én már valami olyan mókára vágynék, ami eltünteti a smithing/enchant/alchemy képzettségeket teljes egészében illetve áthelyezi õket npc cuccokra (mint Oblivion-ban enchant), mert baszommód OP-k, és rohadtul unalmasak. <#fejvakaras>#fejvakaras>
...csak ugye ehhez elég sok dolgot újra ki kellene egyensúlyozni.
"The trees move. Do you not see it?"
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Elküldve: 2013. 05. 11. 22:49
Tárgy: Lécives
Lécives linkeld be a Skyrimnak a legúljabb verzióját,és a legúljabb skse-t,hogy ne lépjen ki a játék.Lécives.
LÉCIVES valaki tiltsa ki az arcot LÉCIVES
Én is, mint még sokan a játék egyensúlyát állítjuk...nálam azonnali halál a fejlövés vagy vágás, kivéve sisakban, de akkor is 80%-s kritikus sebzést okoz, nyak-ra detto...a többi páncél kérdése amihez állítja a játékos.
Éhezem-fázom, és nagyon óvatosan játszom...a játékban rejtett lehetõségek a titán szintre lvl1-rõl vagy akárhonnan, soha nem is érdekeltek, sem cheat-t sem más.
'átlagnak lenni jó' ....Dungeon Keeper után szabadon 😊
Kb olyan mit a CKII topicba van egy srác aki könnyedén ki tudja hozni ezeket ott, míg én pl. mindig kezdhetem elõröl az egészet. Az emberek többsége nem tudja olyan könnyen kijátszani az exploitokat. És szerintem jobb is így. Lehet élvezni a játékot és nem unnod halálra magad 😊
A mindenféle alapanyagú (iron, steel, malachit, stb) fegyvereknél nem a sebzés nõne, hanem mondjuk csökkentené a páncél ellenállását, vagy gyorsabb lenne a fegyver, más kritikus sebzéssel.
A fegyverek, páncélok javítása nem arról szolna, hogy minél többet sebezzen, hanem degradációt javítaná.
Az artifactoknak meg jobb sebzése volna, mint mondjuk egy masterpiece-nek. Vagy akár lehetne mágikus sebzés bonusz, ami itt mondjuk +10 volna, enhancmentel 100-on meg össze lehetne hozni +5-öt.
http://skyrim.nexusmods.com/mods/19281/?tab=9&navtag=%2Fajax%2Fmodreadme%2F%3Fid%3D19281&pUp=1
ez egyébként a readme
I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.
Az az egyik alapprobléma a félistenné válásodnak, hogy engeded 100 fölé nõni a skilljeidet. De akkor miért?
Ha elérte a 100-at, akkor tedd Legendaryvá. Ekkor szépen visszamegy 15-re, kezdheted újra fejleszteni. Az újrafejlesztés miatt nõ a szinted is, kapod a perkpontokat, fejlõdhetsz. Viszont a magas szintek miatt erõsek az ellenfelek, a skilljeid meg alacsonyak - máris nehéz a játék. Ez nem jó megoldás?
Itt esetleg?
Ha más nem ne smithingelj 😄
Mivel én használok olyan modokat, amik engedik, hogy 100 fölé nõjjenek a skilljeim, ezért pl a smithing problémás lehet.
A Requiem tesz valamit az ellen, hogy, mondjuk (potion, mágikus tárgyak stp használatábal) 400+-os smithinggel ne tudjak 1500+-os alap sebzésû dragon 2h-s swordot csinálni?
<#nevetes1>#nevetes1><#taps>#taps><#nevetes1>#nevetes1><#banplz>#banplz>
A nehezebb ellenfeleknél (Red Eagle pl az elsõ kis bossom.) potionokat használok, de amikor az a rohadék kiverte a kezembõl az íjat, és nem tudtam leszedni az íjászait (akik amúgy egy lövésbõl megölnek) kétségbe estem, és taktikáznom kellett. Illetve meghaltam párszor. Lehet, hogy íjjal egy lövés elég a legtöbb ellenfélre (a lopakodásról ne beszéljünk, a közelharc meg nem a karim erõssége de hála a fegyvereimnek elég jól csapkodok viszont Õk általában hamarabb megölnek...) de egyelõre csak banditákat, állatokat, meg forswornokat öltem, amik elég gyengén páncélozottak/kevés hp-val rendelkeznek. Viszont mint mondtam a Draugr-okkal nem bírok, és amit a gargoyle-okról hallottam megrémít. Azokat a falényeket sem tudom megölni mert elszívja a staminám meg a hp-m. A vámpír szintén plusz még idéz is. A vérfarkas is rohadt erõs, és falkában jár. Komolyan lassan úgy érzem magam mint a Dark Souls-ban de imádom 😊 Fõleg az Immersive Creatures-sal. Uhh a mágusokat is rühellem... Ja, és nekem is fent van a Deadly Dragons. A korábbi karimmal kipróbáltam, és egyetlen egyszer kellett csak rám fújnia bármelyiknek azután nem pattogtam, hogy hú sárkány megöllek. 😊 Beállítottad egyáltalán? Nem elég feltelepíteni-> Escape->Mod configuration, és ott beállítod expertre vagy insane-re, tök mindegy ígyis úgyis instant kill. És nem, nem csak azért mert 5-ös vagyok. Szóval ha harcosként kétkezes fegyverekkel sok a sebzésed nem értem min lepõdsz meg. Kezdj íjászt, tolvajt, mágust (hajjaj 😄) és meglátjuk mi lesz.
A páncél ne x%-al csökkentse a sebzést, hanem pl. new vegasos dt legyen.
Nagyjából össze is hozogattam valamit, meg müxik is (csak pl meg kéne csinálni a perkeket is, hogy használja, a fegyveret, beletehetném a degradációt is), csak lusta vook.
Szép nagy munka lenne rendesen megcsinálni.
Ha esetleg tudna valaki ilyen modról az érdekelne.
44-es volt a skillem, amivel könnyedén lenyomtam alduint
Mondjuk a fegyot én csináltan potion+mágikus tárgy -> 198-as smithingel... 😊
A Mi a francnak kérdésedre a válasz lehetõségek:
- Mert nem tudtam, hogy ettõl elszáll a játék.
- Mert lehetett.
- Mert tök jó, hogy erõs a karakterem.
- Tök jó, hogy lehet tárgyakat csinálna, meg akkor már legyenek erõs tárgyak.
Egyik ilyen nehezítõ mod sem nagyon jött, be, mert leginkább csak próbálnak kozmetikázni. Rendes megoldást nem adnak, ráadásul mindegyikben vannak olyan változtatások is, amiket nem akarok (még a modulosokban is van egy modulon belül). Szóval válogatós vagyok 😛.
Én 68-as szinten vígan elvagyok Adept szinten, és tök élvezetes, nincs egycsapásos ellenfél (na jó, útszéli banditák).
5000-es sebzés - persze, Alchemy+Enchant exploittal, de mi a francnak?
"Ha van 100-as feletti skill (megfelelõ moddal), így 20000+ lehet sebezni." - minek is az a mod, ha amúgy is félisten vagy?
Nem kell kihasználni az exploitokat és kész.
Amúgy meg direkt ezért vannak a nehezítõ modok, SkyRe, Requiem és társaik, mert sokaknak volt baja vele. Próbáld ki valamelyiket, amelyik bejön azt hagyd fönt.
Simán összejön, még a legnehezebb fokozaton is, hogy 1 csapás/nyilvesszõ 1 sárkány.
Simán össze lehet hozni cheat nélkül, csak a meglévõ rendszer optimalizált kihasználásával az 5000-es sebzést.
Azért az elég vad volt (amúgy fenn van a deadly dragon mod), hogy odaosontam a sárkány közelébe, lõttem egy nyilvesszõt az alvó sárkányra, az föléledt, tett egy kört, majd visszafordult, odazuhant a sziklapárkányra és meghalt.
Ha van 100-as feletti skill (megfelelõ moddal), így 20000+ lehet sebezni.
Alduin meg röhej, komolyan. Two-Handed skill-t fejlesztettem, de direkt 2 tört használtam, amire semmilyen perkem nem volt, csak, hogy ne egy csapás legyen, hanem... kb 8. Meg sem tudott sebezni.
Ja és a max armor szabály miatt nincs szükségem jobb páncélra, mint a sima leather-armor.
Szóval elég gáz a játék.
Az isteni artifact-okat nem használom, mert, gagyik, amit gyártok az jobb...
Hiába mondjátok, hogy milyen gáz, hogy eltápolom magam. Ha gagyin játszol, akkor is eljutsz odáig, hogy gyakorlatilag god modban nyomod a végén.
Köszönöm..
Xbox 360 Gamertag: Rob3rt75
Feltöltve adtad vissza a lexikont amit õ adott neked? Enélkül is elveszi a lexikont de a feladat beragad. Az uesp-n meg tudod nézni a feladat elnevezését és a setstage konzol parancs meg a feladat kódja és megfelelõ állapota szerint tovább tudod léptetni azt.
Miután visszaadtad a feltöltött cuccost, lenyom egy szöveget a manus, hogy mi fog kelleni neki ezután és ad egy ketyerét amivel vért tudsz gyûjteni (ez új feladat) megadott fajokból (ki kell nyírni egy tagjukat aztán a hullát ha ki akarod rabolni lesz rá opció hogy vért gyûjts.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL