1099
Warhammer 40K: Space Marine
  • RatBaG #259
    na gondoltam végre megnézem én is a demot, elindítom, egyből options, erre nincs egy normális resolution.
    eleve 16:10 nincs, 25:16 volt és 1600x1024 a legnagyobb amit ki tudtam csikarni belőle.
    WTF? ez másnál is ilyen?
  • Prof William
    Lehet tudni hány óra lesz? Egy olyan 10-13 órát minimum várok tőle.
  • heady
    Persze, igazad van, ezt most benéztem. :)
  • NONPLUSZULTRA
    Bocsesz. Nem fordított a sorrend csak én játszottam ebben a sorrendbeen.
    Bár ha előbb az Inquisitor-t nyomod végig akkor a Battlements csalódás lehet. Felvezetőnek jobb a Battlements annál is inkább mert tt 2. szintű a kari az Inquisitor-ban már 5. (legalábbis a wargearek unlockjához ezek kellenek.

A Collector's Edition-t INNEN fogom megrendelni, ha ismertek hazai forrást akkor osszátok meg légyszi :)
  • KondorKhan
    ne a THQ-ba bízz, hanem a Relicben! :D
  • heady
    A végeredményt foleg arra értettem természetesen, amit eddig láttam. Vagyis a single-re, az irányításra, az élményre. Azzal maximálisan meg vagyok elégedve. A multival lehetnek gondok, de én bízok a THQ-ban annyira, hogy nem aggódok. Sok múlik a játék fogadtatásán, nem akarnak baklovéseket csinálni.
  • Zero 7th
    Ja, még annyit, hogy oké, hogy a végeredmény tetszik, de a multit még nem láttuk. És annak a végeredménye nem biztos, hogy tetszeni fog.

16 pléjerre a peer-to-peer megoldás már eléggé halott dolog. Az úgy max 8 játékosig működik normálisan, és már akkor is olyan, hogy ha egy embernek szarul megy a játék, akkor mindenkinek szarul megy, a leggyengébb láncszemhez szinkronizál mindenkit a dolog(Lásd DoW). Az meg egy ilyen akciójátéknál borzalmasan szar.

Szerver-kliens rendszert szokás rakni az ilyen játékokba. Viszont egy szó nem volt dedikált szerverekről. Ettől még lehet, hogy adnak ki ilyet, vagy még az is elképzelhető, hogy nem adják ki, de official dedikált szerverek lesznek.

Harmadik megoldás, hogy nincs dedikált szerver, de listen server igen, akkor meg a szervert indító pléjer netjétől és gépétől függ a multi lagossága, ami ugye zsákbamacska jellegű.

Attól meg, hogy a három megoldás közül melyiket fogja használni a játék, eléggé függ a multi élmény.
  • wedge31
    Én innen rendeltem.
  • Zero 7th
    http://www.vg247.com/2011/03/29/darksiders-developer-contributed-to-warhammer-40k-space-marine/

Ezt találtam róla. Úgy tűnik tényleg a Darksiders az alapja, de már elég messze áll tőle ahhoz, hogy külön engine-nek számítson. A wiki azt írja a Phoenixről, hogy a Space Marine az első játék vele.
  • RatBaG #250
    cd galaxisnál nyoma sincs a játéknak. WTF?
  • [NST]Cifu
    A grafikai engine neve Phoenix, ezt használja a Darksiders és majd a Wh40k: DMO is. A fizikai engine pedig Havok.
  • heady
    Most én is utánanéztem, és erre jutottam én is. Bar olyat is olvastam, hogy saját motor teljesen. Mondjuk kb leszarom, engem a végeredmény érdekel, az meg tetszik :)
    Mindennap párszor végigjátszom a demót, írtom az orkokat. Nagyon jól sikerult ez a játék. :)
  • wedge31
    Ha jól tudom a Darksiders motorja fut a játék alatt.
  • Zero 7th
    Ja, nem a DoW2 engine-t használja, benéztem.

Akkor még bármi lehet.
  • Zero 7th
    Ja, igen, mit tudunk a multiról? Szerver-kliens rendszerű lesz, vagy peer-to-peer? Ha utóbbi, akkor asszem annak reszeltek... És ha abból indulok ki, hogy a DoW2 engine-t használja, akkor szinte biztos is, hogy peer-to-peer lesz.
  • heady
    Nálam is az a második.

• Zero 7th
    Konzolon fordított sorrendben vannak a demópályák? Nálam a jump pack-es a második.
  • KondorKhan
    ez marha jó :D
  • wedge31
    Várunk...

• ratgab
    Végigvittem a demót! Nagyon jó kis hent játék ez! A grafika tetszik, space marine feeling átjön!
  • MetalWolf
    Miujság az univerzumban, istencsászár utódai ?!
  • NONPLUSZULTRA
    ITT nézz körül.
  • Optimus Prime
    Most ment rendesen, hogy validating-et futattam. Ám kb. 3 mondanál lefagyott a kép, majd crashelt. Most már induláskor crashel, pedig kétszer is validating volt. Még megpróbálom a teljes reinstallt.
  • NONPLUSZULTRA
    Hol érdemes megrendelni a gyűjtői kiadást???
  • Prof William
    Jó volt a demó. Hozta hangulatot. Lehet tudni milyen hosszú lesz a játék?
  • NONPLUSZULTRA
    No megtaláltam a Lag okozóját, ekkora öngólra nem számítottam: a FRAPS okozta, amit pont azért futtattam, hogy lássam, mennyire laggol a játék :)
  • Prof William
    Testvérek!
    A császár szent nevére kérdezlek benneteket...

A PS store-n kint van már a demó?
  • Prof William
    Jaja. Birodalmi szóhasználatban... Xenos = mindenki más akik nem mi vagyunk. Ja és persze... "All must die."
  • Wykos
    Hát nemtudom h mit nézel de az egyik marínnak hiányzik az egyik szeme :D valószínűleg ő a legöregebb titus és a másik még nagyon fiatal marín párszáz évesek lehetnek max :)de ha ilyen intenzív harcok lesznek végig a kampányban mint a demóban akkor hidd el h gazdagabbak lesznek egy két heggel.Tituson is van egy kettő pl hiányzik a haja néhol valószínűleg állt már ki a fejéből egy choppa :D
  • AnarchoiD

Nekem tetszett a demo, es xboxon sehol nem lassult be pedig 6 eves konstrukcio ;)

Egy dolog zavart , sisak nelkuli urgardistak ? es mindnek jofiu arca ? sehol egy heg vagy egy implant ? tulsagosan steril... es hianyoznak a jetekbol a csata alol a lelkesito szonoklatok ;) ha meghalsz kapsz egy idezetet de aztan ennyi.

Multiban meg jo is lehet .. remelem csak felreolvastam es nemlehet majd kaoszurgardistaval csapatban tolni ;) mert az olyan mint egy muszlin jezus ;)
  • NONPLUSZULTRA
    Nos 2 órát toltam a demót, az alább felsorolt hibák nemigen zavartak, mert megszoktam, hogy minden alternatív 40K játéknak saját szabályai vannak (szinte mindet játszom időről időre felváltva kártyától terepasztalon át PC-ig) Ha igazán élvezni akarom a 40K univerzumot, maradnak a regények ;)

2 dolog zavart igazán: 1: kb másfél óra játék után kezdett szaggatni, a processzorhasználat felment 100%-ra az FPS meg 3-4re pedig viszonylag erős gépem van. 2: mivel Steames, nem találom a játék Exe-jét, nemigen tudok új profilt beállítani a Gameboard-omhoz, az alapértelmezett profilt kellett átírnom. De ez csak kényelmi kérdés.

Az első pályánál tök jó a Jump Pack, minél magasabb szintekről könnyű levadászni az Orkokat, közben a 2 tesó aprítja őket a földszinten. Nálam besegítettek rendesen, engem inkább az zavart, hogy sebezhetetlen a 2 társunk, oda sem kell figyelni rájuk, nincs semmi szükség együttműködni velük. A Fire Warrior is jobb ebből a szempontból, ott is kaptunk segítőket de idővel elhullottak ha lemaradtunk tőlük. A Jump Packkal jó kicsit gyakorolni, a célzott odab@szós becsapódás tényleg odab@sz rendesen.

A második pályánál érezzük igazán, milyen fasza is lenne itt is egy Jump Pack, de kapunk egy Power Axe-t, meg az említett extra lőfegyvereket és bőven van is alkalom a kipróbálásukra. Itt már gazdagabb a felhozatal, a Squigektől a Gretchineken át a Nobokig jön minden ( a Nobok különösen kemények)

Ezek után kíváncsi vagyok a fullos játékra, nagyon hatott rám a parasztvakítás eddig ebben a játékban a legkidolgozottabb a 40K környezet kár, hogy nem működik a Pause-gomb, hogy néha körülnézzek (és megtaláljam a megfelelő gombokat hirtelen). Annakidején ugyanekkora hátast dobtam a Fire Warriortól is, igaz FPS-nek gyatra de minden pálya maximálisan hozta a 40K fílinget :)

Összeségében abszolút pozitív csalódás a csőkaland fílinget leszámítva.
    Végig úgy éreztem ez egy Fire Warrior csak jobb grafikával.
  • quad
    eleg jo lett a demo alap vetel lesz nalam , mindenben lehet kivetnivalot talalni , de aki szereti ezt a vilagot es a tenyleges meszarlas feelingjet az nem fog csalodni.
  • lammaer
    Jól hangzik hogy van súlya a karakternek - Darksiders is azért tetszett nagyon, mert érezted hogy odab*sz a kari azzal a nagy pallóssal - nem úgy mint más játékokban ahol nincs meg az erő érzete (pl nekem a Devil May Cry 4 ilyen volt).

• [NST]Cifu
    Nos, végigment a demó, rövid értékelés: hangulat megvan, a grafika üti a szintet, a játékmenet és a kezelés mentes a gigászi hibáktól, egyszóval szórakoztató, agyatlan játéknak nagyon is jó.

Titokban féltem keményen, mert hiába vagyok Relic fan a Homeworld óta, a Dawn of War-nál (az első) kemény játékmeneti hibákat építettek be, mint például azt, hogy mennek az űrgárdisták, aztán egyszer csak eggyel többen lettek. Aztán egyszer csak megjelent egy gránátvető az egyikük kezében. Az már csak a sluszpoén volt, hogy kegyetlenül nem sikerült visszaadni az űrgárdisták ritkaságát, nagyságát, jelentőségét. Hullottak mint a legyek, de kit érdekel, jön újabb ezer...

Szerencsére a DoW2-ben ezt a hibát kiküszöbölték, úgyhogy a bizalmam visszaállt.

+Grafika. Nem világmegváltó, de jól néz ki, no. Szépen kidolgozottak az űrgárdisták, sajnos az orkok már annyira nem, de ettől még nem kell a falnak menni. Ráadásul egy ma már messze nem csúcson díszelgő GTX460 786Mbyte-os kártyával akadásmentesen fut 1920x1080-ban!
    +Hangulat: Servoskull, gárdisták, birodalmi sas, ork "díszek", stb. Nem mondom, hogy egy-két részen nem lehetne picit jobbá tenni, de a lényeg, hogy átadja a világ hangulatát, ez pedig nagyon-nagyon fontos ennél a játéknál. És sikeresen megcsinálták!
    +Játékmenet: A hibái ellenére játszható, kezelhető, élvezhető. A videók alapján még nem örültem, mert a japán / koreai hack&slash jött át, de végül is illik ez ide. Még a TPS nézetet is megbocsátom miatta.

*Hűség az IP-hez: Négy fegyver egyszerre nálunk? Még egy bolt pistol + chainsword és bolter elmegy. No de mellette stalker bolter és gránát vető? Ez viszont már sok. A jó hangulat és a kellő alázat azért néha felfedezhető, ám ettől még nem vagyok elégedett e téren.
    *Hangok és zene: A zenét el lehet viselni, nem zavaró, sőt, végül is kikapcsolni sem akartam. Ám nekem e téren az etalon továbbra is lassan másfél évtizedes Final Liberation. Az kellően "Orkos" volt, még ha akciójátékhoz lassú is lenne tán:

Ezt valamennyire ellensúlyozza a fegyverek és a mozgás hangja. Lehet érezni, hogy tömege van annak a fránya Power Armornak. :)

-Csapattársak: Na ez akkora csalódás, mint ide lacháza. Szinte semmit nem érnek, ha éppen háttérbe húzódom egy kicsit, akkor három orkot képtelen normálisan lerendezni két űrgárdista? Ne nevettessük már ki magunkat. Szánalmas, komolyan mondom. Ok, legalább vannak...
    -AI: hát ez akár fent. Minimális fedezékhasználat. De például nem pozicionálják át magukat, kedvezőbb lőpozicióért, stb. Oké, hogy az Orkok nem észlények, de a háború alapszabályaival ők is tisztában vannak. Például hogy nem jó dolog könnyű célpontot nyújtva egy helyben állni.
    -"A Cső": Hát igen. Semmi választási lehetőség, egyetlen irányba vagyunk terelve, kicsi a szabadságfok. Aláírom, hogy sok szempontból vannak ennek előnyei, de én inkább a hátrányai miatt fanyalgok...

Igen, ez a játék üt. Keményen. Lehetne sokkal jobb (FPS nézet kellene, és értelmes AI, no és főleg csapattársak), de ne legyünk telhetettlenek. A Fire Warrior után ez a Messiás. Persze kár, hogy nem a 2011-es Space Hulk 2...
  • quad
    PURGEEEEEE THE UNCLEAN!!!!!!!!!!!!! =)
  • heady
    A Xenos az idegeneket jelenti, szal az orkokat is.
  • wedge31
    Tricia Helfner...
  • Prof William
    Akkor holnap elkezdem a mocsadék Xenok kipurgálását a Császár nevében!
  • KondorKhan

• RatBaG #218