1099
Warhammer 40K: Space Marine
  • wedge31
    Interjú.
  • heady
    Én nagyon szemezgetek egy CE-vel... :)
  • Pio
    BEINDULT a Steames előrendelés is, 50 európát kérnek érte, az előrendelésért jár egy "Blood Ravens Chapter Pack" és a 20€-s Darksiders.
    Szeptemberben jön a játék és lesz hozzá 50 Steam achievement és Steames ranglista.
  • Pio
    Újabb dev diary vérrel. Sok vérrel...

• wedge31
    Warhammer 40k: Space Marine dev diary explores Orks, story, environment.

Megjelenés 2011 Augusztus.
  • wedge31
    Interjú, kevés ujdonsággal és valszeg két ittas ezért nagyon vicces fazonnal.

Ami nekem új volt, hogy egyenlöre ugy néz ki 15 féle fegyó lesz a játékban és a sp rész kb 10 óra hosszú lesz.
  • Shiwo
    én simán el tudom képzelni...az simán igaz, hogy a játékokhoz készült videók simán beelőzik grafikában az ultramarinest...mondjuk lehet én nem a legjobb minőségben néztem, de tán még egy-két 2010-es játék ingame grafikája is szebben mutat...de amúgy jól nézett ki, inkább tényleg az a baj, hogy kicsit vontatott, sok az üresjárat...meg nekem nagyon egyformának tűntek benne az űrgárdisták, főleg fejre...egy-kettőt még páncélra meg tudtam különböztetni, de az elején még eléggé bajban voltam, hogy most ki kicsoda és ki halt meg épp...a DoW2-ben karakteresebb fejek voltak
  • [NST]Cifu
    Durván 2 millió dollárból hozták ki az Ultramarines-t. Egy DoW szintű intro CGI elkészítési költsége 1 millió dollár percenként kb.
  • lammaer
    Nemáááá :)
  • [NST]Cifu
    Speciel pl a Warhammer játékok intróit jobban élveztem :)

Én is el tudtam volna viselni abban a minőségben, ahogy pl. a Dawn of War 1 és 2 introja volt megcsinálva, csak egy olyan intro a maga egy-másfél percével kerül annyiba, mint amennyiből az Ultramarines-t kihozták. :)
  • lammaer
    Én tegnap néztem meg, mint nagy WH40K rajongó (zsákszámra olvasom az angol/magyar cuccokat, most is a Space Wolf 2. omnibus kiadását olvasom reggelente a vonaton).

A hangulata nagyon jól eltalált, jól megmutatja a világban uralkodó császárkultuszt (a gárdisták állandóan tolják a frázisokat, a tech priestek is mormolják a szent szövegeket amikor ellenőrzik a berendezéseket meg javitják a páncélokat), tehát ez nagyon a helyén van, bár néha azért már soknak éreztem.

A sztori is okés, sok újdonság nincs benne de előre nem mondod meg ki a "gyilkos", utólag persze logikus volt. Dan Abnett van mögötte mint iró/forgatókönyvíró, ő azért rosszat nem szokott letenni az asztalra.

Grafikailag okés, legalábbis ami a statikus dolgokat (eszközök, űrhajók, megvan a sötét gótikus jelleg stb) illeti, az animáció az már nem annyira szuper, minden olyan mintha nem lenne igazán súlya (pl én nem igy képzelem el a páncélos űrgárdisták mozgását, nincs bennük erő, mintha rongybabák lennének).
    Nem steril 3D világ, tehát megvan benne a trancsir, a vér, a kosz, a rozsda stb.

Viszont nagyon vontatott lett szerintem, az hogy nyomasztó rendben van, de hogy hosszú percekig bámulja az ember a kavargó porvihart meg a romos épületeket, és effektive nem történik semmi. Megy a drámai feszültségkeltési célból alákevert zene, és nézed ahogy kavarog a por.
    Ha nem lettem volna rajongó, tuti bealszok rajta.

Összességében első próbálkozásnak nem volt rossz, de sokkal többet és pergősebbet ki lehet majd hozni belőle.

Speciel pl a Warhammer játékok intróit jobban élveztem :)
  • Shiwo
    érdekes..rajongóknak biztos tetszeni fog, de azért nem egy oscar-díjas alkotás
  • heady
    És milyen lett? Mert én is kiváncsi vagyok rá :)
  • Shiwo
    bár inkább csak 70 perces..
  • Shiwo
    pont most végeztem azzal az "introval" :)
  • dronkZero
    Ja, meg mondom itt is, hogy jó hosszú, másfél órás intrója van ennek a játéknak, Ultramarines címmel... :D
  • dronkZero
    Jobb későn, mint soha:
    Az néhány ezer évvel Hórusz előtt volt. Amikor vége lett a warp stormnak, akkor kezdte a császár felépíteni az Imperiumot, Hórusz akkor még pajzán gondolat sem volt. Mára már nyugi van, a Föld is megközelíthető. Szállítják is a Földre a képzetlen psykereket százszámra naponta...
  • grebber
    Új képek
  • wedge31
    Warhammer 40K:Space Marine First Look Preview
  • lammaer
    Egyetértek, természetesen minden SM űbertáp, pusztán a Space Wolf chapter a farkasokra jellemző területeken (érzékek, vadság) erősebb többinél. Legalábbis nekem igy jött le az olvasmányaimből :)
  • Agaba72
    Méghogy kitalált..........a föld (téves elnevezés, a szent terra után szabadon) a galaxisunk szélén helyezkedik el ezt mindenki tudja......azt már kevesen, hogy Hórusz eretnekségének idejében egy gigantikus hiperviharnak köszönhetöen (ma is tart még) elszigetelődött a birodalom többi részétől. Az addigi civilizácio összeomlott, a romjain épult a mai.

• dronkZero
    Oké, hogy egy kicsit betegebbek, de az "alap" SM szervbeültetések közt ott van ez a szaglócucc. Már azoknál a rendházaknál, akik nem vesztették el az idők folyamán.

Lásd:
    Tizenötös fázis - Neuroglottis. Ugyan a Preomnor védi az űrgárdistát a halálos mérgektől, a Neuroglottis lehetővé teszi a szájba vett tárgyak íz alapján való azonosítását. Az implant a száj hátsó részébe van beültetve. Rágás közben, vagy egyszerűen ízek illetve szagok alapján, az űrgárdista képes a legtöbb méreg, kemikália, sőt még bizonyos élőlények különleges szagának a felismerésére is. Bizonyos határokon belül a páciens képes nyomon követni élőlényeket pusztán ízükből kiindulva.

Forrás

Na meg mondjuk tegyük hozzá, hogy a különböző rendházak közt kvázi annyi a különbség, hogy egyiknek ez, másiknak az a beültetés van jobban kihangsúlyozva...
  • Tababo
    Hát nem...
  • wedge31
    Ezt nem lehet megunni...
  • lammaer
    Nemnem, a space wolves az ebben a tekintetben überebb chapter mint a többi SM. Egyben elmebetegebb is, a farkas beütés miatt :)
  • grebber
    GamesCOM Trailer
  • dronkZero
    Olyan szaglócucc egyébként minden SMnek van.
  • lammaer
    Kitalált vagy nem, attól a fejlövés még fejlövés :)
    Egyedül amúgy a Space Wolves-nél indokolják azzal, hogy a farkasok ugye szaglás útján is tájékozódnak, amit a sisak tompít, ezért szeretnek sisak nélkül nyomulni. Na de egy Ultramarine.. :)
  • wedge31
    Bár akció-rpg a megnevezés de ez az eddigi infók alapján költöi tulzásnak tünik.

Weapon upgrade lesz benne de inkább valszeg egy jó kis shooter lesz, melee combatal füszerezve.
  • Tababo
    Csak a Commander-nek nincs sisakja.
    Terepasztalos mókában meg csinálhatsz teljes sisak nélküli Space Marine egységet.
  • dronkZero
    Erre a DoW-okban megvan a válasz. A Force Commander egyik csatakiáltása:
    "My face is my shield!"
    Akkora arca van, hogy nem fogja a golyó.

(Na jó, valójában "My faith is my shield"... :P :D)
  • SaGa Jr
    Rule of cool.
    Semmi más oka nincs (ezért gyártanak a stratégiai játék figuráihoz is sisak nélküli fejeket amiket aztán a páncélozott testre biggyeszt a játékos, mert jól néz ki és eltér a sisakosok tömegétől). Meg aztán ez egy kitalált space fantasy, nem egy valóságon alapuló világ.
  • lammaer
    Mondjuk igy megnezve megegyszer, eleg egysikunak tunik a jatek, remelem azert lesz benne vmi eredetiseg.

Azt mondja mar meg vki, miert rohangalnak allandoan sisak nelkul a Space Marinek? :)
    Ettol mindig olyan erzesem van, mintha vki epitene egy szuperbiztos erodot, 5 meteres betonfalakkal, es kozben nyitva hagyja az ajtot :)
  • lammaer
    Na ezt a gamet akarooooom :)
  • Tababo
    Hatalmas lesz. Azért fordítva is megnéznék egy WH40k játékot. Orkok a kedvenceim.

WAAAGH...DAKKADAKKADAKKA
  • wedge31
    Remélem lehet majd benne jó sokat darabolni az orkokat...

De ahogy elnéztem a heavy bolter se lesz piskóta.
  • grebber
    Jó kis atomhent game lesz ez!
  • wedge31
    Interjú sok-sok gameplay jelenetel.

03:00-tól jön a királyság chainswordel apritják az orkokat rengeteg vér leszakadó végtagok, szóvál brutál jó lesz a melee combat.

A storybol annyi jött le hogy az egyik nagy császári bolyvárost ork invánzio éri el és nekünk Captain Titusnak kell hidegre tennünk a greenskin bandát.
  • Tababo
    Spórolhatok Space Marine Collectors-ra.
    Év híre kb.:D
  • ratgab
    Szerintem erről nyithatnánk vitát, hogy abból a párosból ki sunázná meg a másikat hamarabb?!