36920
Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
beci43 #33589 Nekem is ott van, már jelezték a problémát Papa. -
#33588 Ez mi a rák és hogy lehet eltüntetni? Agyödémát kapok már tőle...
-
gantus68 #33587 Kösz, már töltöm is. -
beci43 #33586 Javították. -
gantus68 #33585 Nálam a frissítés után online el sem indul, a login képernyőnél crash, már dolgoznak rajta (two more weeks:) -
#33584 Hö.. király lett a KA-50
-
#33583 DCS Road map -
New Ka-50 Black Shark Cockpit Available: 20 February
-
Lysandus #33581 Egy kis félig off:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Harrier II AV-8-ra szerelt GAU-12/U (az amcsi 25 mm-es gatling) teszt, az uránmagvas (akkor még kísérleti) lőszerrel. Az igazán érdekes benne nem ez, hanem amikor az okozott károkat kiértékelik (éles lőszerrel és üzemanyaggal feltöltött M-47 és T-62 tankokra illetve később valamelyik amcsi light tankra csaptak rá. IRL DM, azaz nagyon részletes damage modell a való életből. Csak ínyenceknek!
-
#33580 -
kurcsipista #33579 Köszönöm!Megvizsgálom. -
Colos1357 #33578 Állíts be olyan dátumot, amikor újhold van. Neten találsz holdnaptárakat, abból ki tudod nézni. Ez már régi bug, nem most került bele, hogy a hold fényerejét picit túltolták.
Utoljára szerkesztette: Colos1357, 2020.02.18. 07:52:54 -
kurcsipista #33577 Nem tudom úgy beállítani,hogy sötét éjszaka legyen.Valamit nagyon benézhettek.Hogy nem tűnik fel nekik,nem értem.Na majd 2 hét múlva:) -
#33576 mert tultolták, eddig nem láttál az orrodig sem, most meg az északi féltekén vagy ahol sose megy le a nap :P -
kurcsipista #33575 2.5.6 -ban miért pitymallik mikor este van:)
-
sakkay #33574 Most komoly? -
sakkay #33573 Köszi, közben már megvan az infó. -
#33572 Hát nem messze :) -
Razor18 #33571 Definiáld a legdurvább ködöt légyszi. -
sakkay #33570 Srácok-repülősöket kérdem akik repültek igazából is- mennyire lehet a legmesszebb látni a pálya fényeit a legdurvább ködben? -
#33569 -
#33568 Neeeeee Ez mostz komoly? Erre basszák el az időt, energiát és az fps-t? Az eszem megáll... még jó, hogy ki lehet kapcsolni
-
gantus68 #33567 screen space local reflection (pl. a fűszálak tükröződése a fodrozódó hullámokon a megcsillanó lemenő nap fényében) ez nagyon hiányzott már. -
#33566 Nálam is elvitte a 30-40%-át. Elvileg. -
#33565 Na, kipróbáltam - nagyon brutális. Nem is értem, hogy EDe mit gondolt erről... egyébként mi a szent szar ez? -
#33564 Caterpillar járt közelebb ahhoz amire kiváncsi voltam.DE ahogy összeraktam a puzzle darabjait, akkor az analog rendszereken, izomból lépték át az override eléréséhez szugséges plusz kitéritést és a nagyobb terhelést, mig a Falkonba ehhez a gombot kellett megnyomni és igy tudja értelmezni a nagyobb huzóerót is a boton.
Amugy annak is lenne értelme amit Caterpillar mondott az asszimetrikus csürö irányu erőhoz, ha azt vesszük alapul, hogy szkandernél is jobb kézzel bal irányba nagyobb eröt tudsz kifejteni mintha jobbra tennéd..
De a képek alapján ez mégsincs igy.
Viszont arról még nem találtam semmit, hogy utántankolás alatt, csak a maximális tulterhelés elérése van korlátozva vagy a finomabb mozgások miatta a mozgatáshoz szügséges erő is csökken? mert kisebb erővel finomabb mozgást tud az ember mint mikor erősen kell valamit cibálni. -
gantus68 #33563 Nálam az sslr felezte le az fps-t. -
#33562 Küldtem PM-et. Az SG zizis, lehet, hogy nem mutatta. -
gantus68 #33561 Tudom persze, csak rossz az irány. -
#33560 Ez nem Vulkan, az még odébb van. -
gantus68 #33559 Jó ez a 2.5.6, fps drops , nálam konkrétan van ahol felezi az fps-t. Ez már a vulkan
-
#33558 Biztos-biztos?
F-16.net-en vannak érdekes topikok (már ha valakit érdekel az ilyesmi ) egykori pilóták, műszakisok szoktak chatelni a gépről, az egyikük másolt be egy grafikont az eredeti F-16-060-8 doksiból, amikor a 16-os FLCS-ról volt szó (ez szervízkönyv, nem pilóta manual, sajnos nincs beszkennelt változat a neten). A kapcsolat a középső deadzone környékét leszámítva egész szép lineáris (magasságinál).
Magassági:
Csűrő.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2020.02.13. 13:09:02 -
Caterpillar #33557 Szorri, de fogalmam sincs, hogy ezzel a mondattal mit akarsz mondani. Nyilván ha bajban vagy, akkor téped a botot, az FLCS meg majd letilt ha eljut G limitig. Ha az is kevés, akkor húzod a paddle switch-et és az engedi a 9G fölé is (ha van rá egyáltalán tartalék sebesség jobban beszűkíteni a fordulót).
Pont ezt szerettem volna, csak késő volt már...
Nem egészen.
No a paddle switch ilyen funkciójáról nem tudtam, de akkor az is csak pont úgy működik mint a Horneten...
A 16-osban ez biztosan nincs így.
Biztos-biztos? Több ilyen doksit is olvastam és mindenhol azt írták, hogy a jobb-bal csűrő irányú mozdulat aszimmetrikus erőt igényel, aztán az már lehet csak teszteken volt így.
Egyébként a doksik többsége ugyan megadja a maximális terheléshez tartozó erőt, a többség általában pl orsózásnál, szögsebesség / lb-ben adja meg az értékeket, azon sem lepődnék meg ha nem lineáris lenne, de ennyire nem ástam bele magam.
Mindenesetre DCS Viper pár óra után nagyon tetszik, eszement reszponzív és gyors gép, viszont a Warthog 10 centis extensionnel miatt az AAR egy agyrém, vért izzadtam és még mindig nem megy pedig repültem a tanker mögött vagy fél órát. Egyszerűen nem lehet elég finom mozdulatokkal vezetni a középállás körül, lehet hogy játszani kell kicsit a curve-el és akkor jó lesz...
-
#33556 Az F-16 azon a rövidke úton amin mozog a végállásban mindig a maximális erővel kell húzd és az felel meg a maximális terhelésnek, hiába húzza a pilcsi 2x erővel akkor se fog az FLCS 9G fölé menni.
Ez így van.
Az override bár a kérdés valahol esetleg akár érdekes is lehet, igazából teljesen lényegtelen, annyira marginális, ha azt meg kell nyomni egyáltalán nem azzal fogsz foglalkozni, hogy most akkor megvan e a 21lb húzó erő saccra vagy kell még 26,5, csak húzni, az FLCS pedig engedi majd a gépet.
Szorri, de fogalmam sincs, hogy ezzel a mondattal mit akarsz mondani. Nyilván ha bajban vagy, akkor téped a botot, az FLCS meg majd letilt ha eljut G limitig. Ha az is kevés, akkor húzod a paddle switch-et és az engedi a 9G fölé is (ha van rá egyáltalán tartalék sebesség jobban beszűkíteni a fordulót).
Ráadásul ha nem tévedek, igazából nem is arra van hogy a G-ket tépd ész nélkül, hanem egy esetleg dugóhúzónál, az amúgy fixált helyzetben lévő vízszintes vezérsíkot (az FLCS lockolja őket) újra tudd mozgatni a kezelőszervekkel.
Nem egészen. A 16-osban két kapcsolóval tudod felülírni az FLCS-t, az egyik a gázkar előtti FLCS override panel, ami direkt kapcsolatot ad a magassági és a bot között, ezt használod akkor, ha olyan átesésbe került a gép, amit az FLCS nem tud jól értelmezni, és be kell avatkozni. Viszont aerodinamikailag instabil gépről lévén szó, ezt soha senki nem fogja dogfight közben használni, mert pillanatok alatt el is vesztheti az irányítást. Egyszóval ez csak vészhelyzetre van, amikor az FLCS-vel gond van. A másik a bot elején lévő paddle switch, aminek több funkciója is van, a legtöbbet tényleg nem a G limit felülbírálására használják, hanem a robotpilóta és a terepkövető radar kezeléséhez, DE ha arra van szükség ez felülbírálja a G limitet is (FLCS override-al ellentétben ekkor a gép teljesen az FLCS irányítása alatt marad, biztonságosan vezethető, csak a terhelési limit változik).
Érdekesség, bár teljesen logikus is, jobb orsóhoz kevesebb erő kell a végálláshoz mint bal orsóhoz, mivel nagyobb erővel tudod "magadhoz húzni" a botot mint "eltolni magadtól"...
A 16-osban ez biztosan nincs így. A magassági kormány kitéréséhez szükséges erő aszimmetrikus, előre jóval kisebb, mint hátra (a repülőgépek negatív G terhelhetősége is kevesebb mint a pozitív G), és az is igaz, hogy a csűrő kb fele akkora erővel vihető végállásba mint amennyivel a magasságit lehet húzni (30 és 15 lbs), de az biztos, hogy a jobb és bal csűrő végálláshoz szükséges erő szimmetrikus. -
Caterpillar #33555 Az F-16 azon a rövidke úton amin mozog a végállásban mindig a maximális erővel kell húzd és az felel meg a maximális terhelésnek, hiába húzza a pilcsi 2x erővel akkor se fog az FLCS 9G fölé menni. Az override bár a kérdés valahol esetleg akár érdekes is lehet, igazából teljesen lényegtelen, annyira marginális, ha azt meg kell nyomni egyáltalán nem azzal fogsz foglalkozni, hogy most akkor megvan e a 21lb húzó erő saccra vagy kell még 26,5, csak húzni, az FLCS pedig engedi majd a gépet.
Ráadásul ha nem tévedek, igazából nem is arra van hogy a G-ket tépd ész nélkül, hanem egy esetleg dugóhúzónál, az amúgy fixált helyzetben lévő vízszintes vezérsíkot (az FLCS lockolja őket) újra tudd mozgatni a kezelőszervekkel.
Érdekesség, bár teljesen logikus is, jobb orsóhoz kevesebb erő kell a végálláshoz mint bal orsóhoz, mivel nagyobb erővel tudod "magadhoz húzni" a botot mint "eltolni magadtól"... -
#33554 Eredetileg nem emiatt tettem fel a kérdést, hanem , hogy egy joysticknál , mekkora erő kellene, hogy realisztikusan lehessen vezérelni.Pl mondjuk 10dkg a minimális elmozditáshoz és 5kg meg a maxhoz?
úgyhogy nem erre a részre voltam kíváncsi azt tudom, hogy a g erő mitől függ.
Több kérdést tettél fel, a szükséges bot-erő benne van a doksiban is amit Cutter linkelt még előttem (megtaláltad benne?), én a második kérdésre válaszoltam, hogy az override mit módosít, meg aztán, hogy a pilóta hogyan nem fogja túlhúzni, de ha nem a G limitet kérdezted, hogy azt hogyan érzi a force sensorral, akkor mit? -
#33553 Tudom. Igazából a B-17-es szimre kaptam fel a fejem. -
#33552 Kamov pilótafülkével. -
#33551 Eredetileg nem emiatt tettem fel a kérdést, hanem , hogy egy joysticknál , mekkora erő kellene, hogy realisztikusan lehessen vezérelni.Pl mondjuk 10dkg a minimális elmozditáshoz és 5kg meg a maxhoz?
úgyhogy nem erre a részre voltam kíváncsi azt tudom, hogy a g erő mitől függ.
de hamár szóba került a két rendszer különbsége akkor talán egy példával jobban ki tudom fejezni.
Szóval az alábbi analóg rendszernél.ha alacsonyan gyorsan mész akkor ugyanahhoz a ghez, a botot 10kg erővel 10cm-re tudod kitériteni, hogy felütközzön a bot a limiternél.
Mig lassan nagy magasságnál 5kg és 20cm ez az érték.
Egy digit botnál, csak fix kitérítés van vagy az sem , és még FFB-se mindig.Akkor ott mindegy , hogy mikor milyen erővel ráncigálja a botot mindig csak a fed comp, dönti el, hogy mennyire téríti ki a kormány felületeket.és csak a műszer szerint tudja, hogy hol a határ. -
#33550 Ha a gépben ülsz, akkor érzed a seggeden, hogy mekkora G erő terhelődik rád. Az, hogy 6 vagy 7 G azt valszeg így érzésre nem mondod meg, de nagyságrendileg érzed, hogy 2-3G vagy jóval több. Ahol fontos, ott ezért tesznek G mérőt a műszerfalra is (vagy a HUD-ra), ami folyamatosan mutatja az aktuális értéket.
A G erő ráadásul folyamatosan változik, a forduló sugarával arányosan, a sebességgel négyzetesen arányosan, plusz a bedöntés függvényében a gravitációs 1G is módosítja a rád ható vektort. És ez nem egy egzakt érték, amihez konkrét bot kitérést tudnál hozzárendelni. Ha kis sebességgel mész, akkor két kézzel is tépheted a botot, nem fogsz 9G-t belehúzni, mert a G nem csak a bot kitéréstől függ, hanem sok minden mástól is. Ha ez olyan egyszerű lenne, akkor nem kellene számítógéppel korlátozni, hogy a pilóta mikor húzhat bele 4G-t (AAR), 6-ot (CatIII) vagy épp 9-et (CatI).
Utazó sebességen lehet fontos, hogy pontosan hány G-s fordulóval manőverezik a kötelék, mivel a sebességetek azonos, akkor ha mindenki azonos bedöntést és G-t tart, akkor a forduló sugara is azonos lesz, és ez kritikus ha formációt meg kell tartani a 45 vagy 90 fokos fordulót követően is (de ez már kötelékrepülés, nem légi harc). Légi harcban nem fog érdekelni a pontos G érték, csak a limit, amit ne lépj át, meg a legnagyobb fenntartható G, ami a legjobb forduláshoz kell (Corner speed a két körös harcnál). Egy körös dogfightban úgyis téped neki amit bírsz, mert ott nem a fordulási szögsebesség, hanem a fordulási sugár lesz a fontos.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2020.02.12. 19:27:46