36920
Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
#33429 Mit jelent a cikk tartalma lefordítva közérthetően? Nekem ez már sajnos kínaiul van. -
#33428 :D :D Tuti, hogy nem. Én nagyon jól elvagyok a 2080TI-vel. Nem fogok megint fél misit kibaszni az ablakon ;) Vagy többet - ki tudja mennyi lesz a 3080TI.. -
#33427 Nyáron megveszed, én meg tőled féláron a 2080-at. :))) -
#33426 Izé.. RTX 3080 -
#33425 Én már áttértem Leon-nál. :) Már csak meg kéne venni. :) -
bunny #33424 Csk szőrmentén, Csepel szigeten nincs valaki akinek van Reverb-je? Egyszer kipróbálnám, csak hogy tudjon enni a fene a CV1-emmel :) -
Paladin #33423 Ha fussa, ez a legjobb kombó, az biztos :) -
Paladin #33422 Az Oculus link igaz, tömörítve küldi a képet, de ez a gépet nem igazán hatja meg, ott a Quest procija a szűk keresztmetszet. Ennél sokkal többet jelent, hogy csak 72 fps-t kell "kitermelni". Ami lehet, hogy van akit zavar, de teljesítmény szempontjából sokkal barátságosabb, és bőven ellensúlyozza a tömörítéssel elvesztett erőforrást.
Egyébként még 3rd party kábelekkel se látsz semmi tömörítési problémát (max ha nagyon keresed, és nem játszol), főleg, hogy a debug toolal jól testreszabható az egész attól függően, milyen erős a géped.
Késleltetés nulla. Késleltetést még akkor se látok, ha virtual desktoppal streamelve játszok mondjuk skyrimet, vagy onwardot - és az akkor wireless. :)
Ami miatt nem ajánlottam én a Questet (bár én arra upgradeltem cv1-ről, és imádom, főleg a pcvr-on túli lehetőségei miatt), az az, hogy ennél bizony még van jócskán screen door effekt. Hiába nagyobb a felbontása elvileg mint a rift s-nek, nem olyan szép a látvány, és ezért szimekhez nem a legjobb választás.
(Egyébként pont ezért ajánlottam ezeket a through the lens videokat, mert nemrég rakott fel a srác összehasonlítást rift cv1 vs rift s vs quest trióval, amiből kettőt használok is, és pontosnak találtam a látványt.)
-
sakkay #33421 -
sakkay #33420 Mert értetlen vagy :)) Nekem meg a haveromnak a szimulátorok az elsők-tehát nekünk a felbontás a fő szempont. Az ott azonnali cserét értelmezni sem tudom és én az oculust is komoly élsimítással alkalmaztam-nagyon sokat segít az olvasásban. -
#33419 A Pimax 8kx megjelenését is elcsúsztatták vagy fél évet, jó ha őszre lesz belőle valami. Ha tényleg tudni fogja azt amit beharangoztak róla akkor bitang lesz, de én egyelőre szkeptikus vagyok. Persze szeretném ha jó cucc lenne, akkor cserélném is le a reverbet. -
#33418 A Pimax 8KX-nek dual display port bemenete lesz, lehet, hogy itt lesz igazán érdekes a Vulkan és a multi GPU támogatás :) És igen, a "már ha tudni fogja amit ígérnek" az a Pimax-nál különösen kényes kérdés, de amit látószögben és felbontásban már az 5K is tud, attól a többi elég messze van. Nem mondom, hogy biztosan jó lesz, vagy hogy egyáltalán nekünk készül, de sokan várják, hogy mit hoznak ki belőle. -
Caterpillar #33417 Pimax nálam default drop... Félrevezették a jónépet és mitől változtak volna meg? Másrészt Melyik az az interface ami ki bír hajtani magából 2x4k@90Hz-et? Nem is hogy számítási teljesítményre, de sávszélességre? Ha nem csal az emlékezetem a DisplayPort 1.4 szabvány is max 4k@120Hz-et tud vagy 8k@60Hz... Namost a 2x4k@90Hz az sehogy se jön ki egy kábellel, ráadásul a 90Hz is már "upscale" natívan csak 75Hz-et tud.... Persze tud alacsonyabb felbontásról upscale-t, de az meg olyan lesz amilyen, de nem igazán jó... És akkor mindennek tetjébe az official oldal requirementnek DP 1.2-t ír... Valami itt megint sántít nah... :D -
#33416 Tibi szombaton a Pimax 8K-t mondta, hogy az rohadt jó lesz, neki most Reverb van, de arra lecserélné, ha kijön - már ha tudni fogja azt amit ígérnek. -
Caterpillar #33415 Pont erre jutottam én is, köszönöm mindenkinek az input!
Asszony kap egy quest azzal én is el tudok marhulni néha-néha, aztán később majd egy Reverb hacsak addigra ki nem jön valami újabb cucc -
#33414 Akkor végképp nem értem, ha mindenre jó az S akkor miért tartasz az ötödik VR-nél és a Reverb-nél, mikor S-ed már volt kettővel ezelőtt is? Miért cserélte le a haverod ott helyben a Vive Pro-t Reverbre, ha neki is pont elég lenne az S, gondolom jóval olcsóbban ma már. Tényleg nem értem, hogy mi most itt miről is beszélünk . Ha arról győzködsz, hogy a Odyssey+-al nem tudom elolvasni a kijelzőket, de az S-el az tökéletesen menne (a kb 75% natív felbontáson), mert Wags is azt mondta, azt ne haragudj, de egyszerűen nem hiszem el.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2020.01.20. 22:10:07 -
#33413 Ja, értem. Én ezeket nem játszom, de utálom is a reverb kontrollerét. Szerintem qrva szar... valami élien kezéhez tervezhették.
-
sakkay #33412 Részemről ez még mindig kukacoskodás Bármikor kiállok egy track ir es csávóval mfd olvasásra-még ha jobb is a nagyítás funkció neki. Hopp már reverbem van a fene..így még inkább Viccet félretéve az "s" már tényleg jó, elég sokat repültem multiban(kibaxott sokat) és általában én győztem... -
Solt #33411 Nem a HMD veszti el a követést, hanem a kontroller... a merev kábel és a többihez képest szar kontroller követés miatt a Reverb a szimulátorosoknak javasolt, akik egy helyben ülnek vele. Ha valakit érdekelnek a klasszikus VR játékok is, amikben ugrálni, hadonászni kell, vagy éppen hátra kell nyúlni a nyílvesszőért, akkor arra a Reverb nem javasolt, mert nem nyújtja azt az élményt amit a többi tud...
@Caterpillar: Szerintem akkor jársz a legjobban, ha magadnak DCS-re veszel egy Reverb-t, az asszonynak meg egy Quest-t... árban kicsivel több ez a kettő mint az Index, viszont mindketten boldog lesztek teljesen! :) Ja és nem mellékesen ez a kettő még talán kapható is...
Utoljára szerkesztette: Solt, 2020.01.20. 21:20:33 -
#33410 Hornet középső lenti MFD az nem mellék kijelző, de VR zoom nélkül nem olvasható, főleg ha vannak áthúzott gombok. Az SA page-en belül is melyik ikonban milyen betű van, ahhoz is folyamatosan zoomolni kellett, pedig ott már olyan trükköt is használtunk, hogy a DCS vektoros szövegkészletét írtuk át ini fájlból, hogy olvashatóbb legyen (BIZTOS hogy ilyen tippekkel is csak azért szórakoznak a fórumon repülés helyett, mert semmi más dolguk nincs ). A VR zoom ráadásul animált, qrva sokáig tart, nem lehetett normálisan használni.
Azt viszont elhiszem, hogy ha már fejből ismersz minden kapcsolót, akkor olvasható akkor is amikor csak egy maszatot látsz. Ülj be egy ismeretlen kabinba (nekem a Tomcat és a Hornet az volt), és megérted mire gondolok (főleg a Tomcat, a retkes, kopott kabinnal). -
sakkay #33409 Egyrészt oled vs lcd nem ugyanaz a felbontási arány az alpixelek miatt. Másrészt az eldugott mellék kijelzők(de tényleg) kívül valóban minden olvasható. Az a helyzet Tomi, hogy ez már nem nagy dolog-csak le vagy maradva -
sakkay #33408 https://www.youtube.com/watch?v=p3CQEdqOKb8
Na pl. itt van ez a leány, ismert arc, a bestbe' berakja a sima HTC-t!!!!!! Reverb bent sincsen..szerinted mennyire mérvadó?! -
#33407 Hogy jön ide az ár érték arány? Wagsnál szó sem volt ilyenről, azt mondta, hogy az Oculus S-el MINDENT el tud olvasni a kabinban és "annál jobb nem is kell". Amikor az Oculus S megjelent, már réges rég volt Vive Pro és Odyssey+ is, másfélszer nagyobb felbontással, de még azok sem tökéletesek (tudom, mert akkor én már Odessy+t használtam), lásd a Reverb mennyivel jobb még azoknál is, és akkor a Pimax8K-t még nem is láttuk.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2020.01.20. 20:36:09 -
sakkay #33406 Nézd lehet fikázódni-de amikor megjelent ár érték arányban-a legjobb volt. Az ocolus s még most is vállalható szimhez, ha valakinek csak ez fér bele. Minden másra meg egészen kiváló. Főleg ha azt nézzük mennyi az ára ma már.. -
#33405 Pedig Wags aszonta' Oculus S-nél jobb egyszerűen nem is kell -
sakkay #33404 Volt nálam egy jó haverom az ünnepek alatt HTC vive pro-ja van-és győzködtem cserélje le, nem akarta. Eljött. 2perc. És bejelentette a feleségének(aki ott volt), hogy hp reverbet akar szülinapjára Szó szerint így volt. Az álla is leesett DCS alatt. -
sakkay #33403 Ahogyan Leon írta -
#33402 Ha neten rendeled, akkor kipróbálhatod, ha nem tetszik visszaküldöd, oszt' jó napot.
Utoljára szerkesztette: LeonSilver, 2020.01.20. 18:11:08 -
#33401 HTC? Soha többet, akkora csalódás volt a kozmosz. -
bunny #33400 A Quest tömörítve küldi a képet kábelen, egyrész erőforrást zabál amiből amúgy sincs felesleg a DCS mellett, másrészt a minőség és a késleltetés nem az igazi.
Szerintem ha van pénz lóvéra akkor vegyén questet asszonynak magadnak meg reverb. Ha nincs, akkor szerintem is a riftS a legjobb kompromisszum jelenleg. Az oculus támogatottságban messze a legjobb.
ps.: Érdekes, hogy a HTC vive (pro) valahogy senkinél nem merült fel, mint alternatíva :D -
Caterpillar #33399 Na jó, de nyilván ha már van akkor DCS-re is lenne használva, meg bármire ami szembejön, csak próbálom árnyalni a képet.
Ha csak DCS-re kéne mint írtam, akkor nem gondolkodnék, de így hogy nem csak arra kell, nem egyértelmű. Vagyis hát, igazából amit írtok az alapján egyre inkább az index tűnik a megfelelőnek, még akkor is ha elbaszom drága...
Esetleg az Oculus Quest, merhogy már azt is lehet pc-re kötni, felbontásra meg azonos az Index-el, cserébe ugrabugrához vezetéknélküli! -
#33398 Ha ugrabugrálni akar a nejed a bítszaberrel, akkor szerintem valamelyik, vezeték nélküli cuccot vedd neki.
Az én véleményem, hogy ha kontroller, akkor a CV1-é mindent visz! Én nem szeretem a reverb kontrollerét, be is b-sztam a szerénybe és vettem egy xbox one vagy mi a bánatot. A subnautikához meg a no man's-hez használom. Ezekhez a nyugis, ülős cuccokhoz teljesen jó a reverb. Rövid a kábel - hát.. boltba menni nem lehet vele, az biztos. ÉS kicsit merev. De ez engem nem zavar. A kábel fel van függesztve és így qrvajóóóóó :D -
Caterpillar #33397 Hmmm, és mi a helyzet a kábellel? Azt olvastam a Reverb kábele nagyon merev és igazából rövid is...
Persze értem, hogy felbontásban mindent visz, de az a 2 kamerával követés az amitől igazán fázom és persze DCS előtt ülve nem para, de egy szoba közepén kóborolva a merev kábellel a fejeden úgy hogy ha leteszed a kezed nem is látja a sisak a controllereket az nem hangzik túl jól + az index controller most kvázi az etalon. -
#33396 Én meg használom a Reverbet és soha, semmi probléma nem volt a követéssel. Javaslom azoknak, akik kínlódnak vele, hogy talán ne barlangban használják. Egyébként ilyen problémája a kozmosznak sem volt. -
sakkay #33395 Pont ez a gond-nem igazán adja vissza pl. ez a vidi (sem) sem a különbséget. Úgy írom ezt, hogy volt a fejemen. Pl "s" és hp reverb ég és föld felbontás érzékelésben-ez a videóból semennyire nem jön át. Az index nem rossz de a felbontás megint csak kanyarba nincsen a HP-hez. Igaz minden másba meg vagy jobb, vagy ugyanolyan. De kétszer annyiért!!! -
sakkay #33394 Nem tudom, hogy az itt hozzászóló emberek közül vajon mindenkinek van e megfelelő tapasztalata, de pl a beat saber és az összes játék teljesen jól követ-egy alap játékos szinten. Mondom máshogy-ha nem volt ilyen a fejeden, eszedbe nem jut, hogy nem jó a követése. Akkor van néha gond, ha ki kell nyúlni a holt zónába-pl hátad mögé nyúlsz stb. A beat saber a párodnak teljesen jó!!!100% követés-hc szinten lehet esetleg kevés-de az nem emberi szint -
Solt #33393 Vegyes használatra a Rift S az ár / érték bajnok, az Index pedig a jelenleg elérhető maximum. Más kérdés, hogy gyakorlatilag mindkettő hiánycikk... -
Paladin #33392 Szerintem meg pont ezek azok az összehasonlítások, aminek még valami értelme van :)
Már ami a képminőséget illeti. Le is jön belőle, hogy abban a Reverb a bajnok. Szimeknél, ilyesminél top.
Nem olvastam részletes reverb kritikákat, mert nem volt nálam konkrétan esélyes ipd állítás hiányában, de gyanítom a trackingja nem lehet az igazi, ha a szimulátoros közösségeken kívül az Indexet tartják a legjobbnak ma.
Szóval neked kell eldönteni melyik játékstílus milyen eséllyel esik latba.
(Ha nem lenne elba* drága, Index lett volna nálam is a nyerő, pont azért, mert nem csak szimezek vr-ban.)
-
Caterpillar #33391 Hát asszonynak pont a Beat Saber tetszik így elsőre, szóval ahogy írtam, nem a DCS az elsődleges, mint inkább a room scale játékok. -
sakkay #33390 Így van. Reverbet vegyél, hacsak nem beat saber bajnoknak készülsz. Mert a reverb szimulátorokban messze a legjobb, lövöldözősben meg közepes. Győri vagyok, ha akarod nyugodtan próbáld ki. 5 féle vr tapasztalat után mondom ezt.