36921
Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
#22539 Van egy fórumozó-társunk, aki a RoF topikban volt régebben aktív. Ő írt egy fasza könyvet.
Nem repülés ugyan, de mégis csak megírta :)
Tengeralattjárók 1939-1945 a címe. -
#22538 Kösz a választ. Kiskorom óta pilóta szerettem volna lenni, mint gondolom sokan közülünk, sajnos nem úgy alakult, és közel a 35-höz már csak egy megnem valósult álom, de szerencsére volt lehetőségem kipróbálni a valódi repülést is Cessna, Falke, de főleg a szimulátorok maradtak. Viszont még mindig lázba hoz minden ami repülés, főleg ha vadászgépek, és a hátterük is érdekel, ezért is jó olvasni az irásaidat, a könyv irását én is támogatom, ha egyszer megvalósul biztos megveszem. -
#22537 De én nem hülyéskedek vagy nem gúnyolódok Tom. Tényleg tök jók az írásaid.
Az meg természetes, hogy belő infókat nem adsz ki, hisz' nem adhatod ki. -
#22536 Ja, majd kiadom a memoárjaimat ha nyugdíjas leszek :D
TFS tagként nyilván több mindent hall és lát az ember mintha csak a fórumokat szörfölgetném, de most már a titoktartásira is figyelni kell, úgyhogy "belsős" infók tőlem sem jöhetnek már. De azért nyitott szemmel járok, ami egyszer publikba került, az már publikus. :) -
#22535 Nem mondták még neked Tom, hogy könyvet kellene írnod?
Én személy szerint nagyon élvezem az írásaidat. Amellett, hogy jól írsz, qrva sok dolgot tudsz, amit meze halandó nem.
Köszi!! -
#22534 Pénzügyeket nagyon csúnyán elszámolták, és Luthier szokásához híven elhanyagolta a közösségi médiát, nem jöttek a dev update-ek, a beszámolók olyan ütemben, ahogy egyébként ő maga ígérte meg. De amennyire tudjuk a pénzen borult a bili, kickstarteren a DCS ww2 projectre összekalapoztak 160e dollárt, de ED szerint csak a 109K-4 kifejlesztése került majdnem 100e -be. Viszont kickstarter alatt Luthier odaígért mindent a támogatóknak, sokkal olcsóbb modul árakon, mint az ED szokásos díjai. Ezért lettek a kickstarteres ígéretek keményen visszavágva ED által, mikor Luthiert kirúgták.
Ami a fejlesztést illeti, igen, nagyon sok triviálisnak tűnő dologról egyszerűen nem írnak a manualok. Jellemzően azok a dolgok, hogy mik milyen gyorsan mozognak, vagy hogyan kell pontosan működtetni, vagy milyen hangja van, milyen színe van (ez mondjuk fotókon látszik, de ww2-es gépeknél ez sem mindig nyilvánvaló). És sokszor belefuthat az ember olyanba is, hogy extra dolgok vannak a kabinban, amit csak field modként, már használatbavétel után tettek bele, arról meg a manual említést sem tesz. Egyik ilyen hiba pl a Bf 109 E kabin a clodnál, az ablak alatt ott a farokfutó rögzítés ki/be kapcsoló kar, viszont farokfutó rögzítés még nem volt 1940-ben a gépeken, azt csak 41-42 után kezdték beleszerelni. Az E-3 múzeumi példányban, amiről sok infót vettek, abban viszont benne volt, így a 3d modellező is megcsinálta. Vagy például a másik ilyen híres tévedés, a szívótérnyomás jelző műszeren látható volt a sorozatszám, valamelyik csendes őrült meg kiderítette, hogy azt a serialszámú műszert csak '42-ben gyártották le, úgyhogy a TF kicserélte egy hihetőbb számra :) -
#22533 Nem egyszerü egy repülőgépet leszimulálni azt mindig tudtam, de hogy ilyen részletekre is oda kell figyelni nem is gondoltam. Mindig örülök ha ilyen irásokat találok.
Azt lehet tudni az RRG stúdióval mi lett, miért szállt ki? Egy időben nagy felhajtás volt, hogy ED-ékkel együtt fejlesztenek, aztán nagy csend lett.
-
#22532 Na ja, kezd komolytalan lenni nagyon. :) -
#22531 -
#22530 Ehh, Tom, ilyen érvekkel amiket felhoznak kár vitatkozni :D
-
#22529 Bakker, "2001 óta", ez mekkora. Az il2 sturmovik utolsó kiegészítője 11 éve jelent meg. Tizenegy! És az engine meg jóval régebbi. Ez most olyan, mintha én a FreeFalconnal példálóznék, hogy abban mennyi és milyen változatos géppark volt, úgyhogy a jet-esek a DCS-nél igazán lenyugodhatnának már. Nem is értem, hogyhogy nem az European Air War-ral jössz, ami az il2 előtt az első igazán játszható online játék volt '98-ból? Vagy az "1942"-vel Commodore-ra? Tudom, az offline, meg minden, de azért csak számít igaz? -
bgabor911 #22528 Tekintve hogy az IL-2 sturmovik és ezeregy leszármazottja 2001 óta kiszolgálja a WW2 szimulátorkedvelők igényeit, igen, mára erősen elcsépelté vált a második világháborús téma. Kábé annyira érdekes és fantáziadús ez ma már, mint a minden évben megjelenő FIFA játékok, vagy egy random szuperhősfilm nyolcadik folytatása a moziban.
Ellenben egyetlen olyan szimulátort sem tudnék mondani, ami Koreát, Vietnámot vagy valamelyik arab-izraeli összecsapást próbálta volna modellezni. És nem, az nem Korea, hogy kiadom a Sabret meg a MiG-et a hozzá passzoló egyéb gépek, objektumok és térkép nélkül, azt üssék egymást a Krími panelházak fölött. Elképesztő igénytelenség volt, persze hogy befürödtek vele. -
#22527 Elcsépelt lerágott csont? Hol volt ilyen kidolgozottságú ww2 harci szimulátor? Nem csak 2000-es évek elején, de akár 2010 környékén? Clod vele egy időben lett kiadva, BoS meg csak évekkel később lett egyáltalán tervbe véve. Mai napig nincs más ezen a hármon kívül. Amikor clod majdnem csődbe ment, Luthiert kirúgták, akkor Luthier odavitte a fél il-2 csapatot, vitt egy sikeres kickstarter kampányt, és annak ígéretét, hogy az RRG stúdió majd intézi nekik a ww2 vonalat. Melyik cégvezető mondta volna erre, hogy nem kell, menjetek máshova? Az, hogy az RRG stúdió elqrta, és az ED-nek kellett átvennie, és lapátolni a szart vissza a lóba, az már Luthier sara. De ekkor az ED már kényszerhelyzetben volt, egyszerűen nem tehette meg, hogy ennyi embernek beintsenek, akik megvették a ww2 modulokat.
Persze utólag már mindenki mondhatja, hogy bele sem kellett volna kezdeniük, de az ED-sek döntése teljesen jogos volt AKKOR amikor azokat meghozták.
Modern era. '67-es hat napos háború, vagy a '73-as Yomm Kippur jöhet akkor szóba? Szerintem is mindkettő érdekes terület lenne, de mindkettőben elég erős Izraeli fölény volt, hat naposban nagyon durván, 10-1-hez hozták le harmad annyi géppel (ott nem volt még amerikai gépeik sem, csak franciák), a yomm kippur kiegyenlítettebb volt gépekben és veszteségben is, de 4-1-re azt is lehozták, és ott már volt A-4 és F-4 is a Mig-21 és társai ellen (sőt, az első napot leszámítva a hat napos háborúnál is jobb bevetés/veszteség aránnyal dolgozott az IAF!). Ennyi erővel akkor lehetne Vietnám is, ott kevesebb francia és több amerikai típussal. De mindkét harctéren (yomm kippur és vietnám) a légvédelem, főleg az SA6-osokkal is tevékenyen kivette a részét a nyugati típusok lelövöldözéséből, a gépek-gépek elleni arány még rosszabb volt orosz típusok szemszögéből nézve.
Koreával pl eléggé befürödtek, van Mig-15 vs F-86, de szinte alig repülik. Volt is ezekkel a gépekkel egy meghirdetett légiharc bajnokság, hogy az eladások kissé felpörögjenek, de alig 1-2 szerveren lehet ezeket választani.
Szerintem az ED-sek legnagyobb baja, hogy qrva jól bejött nekik ez a modulos rendszer, és bárki aki odamegy hozzájuk, hogy megcsinálná ezt vagy azt a típust, azt simán engedik, ha a hivatalos köröket lefutották. És az emberek megveszik, szó nélkül. Egyszerűen nincsenek rákényszerítve, hogy csomagokban, korszakokban gondolkodjanak. Ez a ww2 volt hosszú idő óta az első olyan próbálkozás, amikor modern era mellett más korszakot akartak csinálni csomagban. Gépekkel, térképpel együtt. De persze ez sem jó, mert amikor elkezdik, akkor jönnek a kedves júzerek azzal, hogy miért nincs újabb Mig-29 inkább? (mintha eddig is csak azért nem csinálták volna meg, mert nincs hozzá kedvük) -
MBW126 #22526 Jó, hát ha fizetőképes megrendelő volt a képben, akkor le kellett fejleszteni és pont. Nyilván senki sem mondja, hogy nem, mert nekem küldetésem van, szeress bele valami sustorgósba, azt majd lefejlesztjük neked. Ha jól tudom, az érdemi fejlesztést végző csapat nem csak szimulátor fejlesztéssel foglalkozik, mert abból nem lehet megélni, hanem más, akár ügyviteli fejlesztéseket is bevállalnak. Aztán a Mustangból, mint kényszerpályából próbálják a legtöbbet kihozni.
Az erőforrások elvonása zavart. Most, hogy külső fejlesztők számos alaposan kidolgozott modern típussal kijöttek, már kevésbé fáj a dolog, de annó a Mustang bejelentésekor nem volt örömteli hallani, hogy a Flaming Cliffsben Flanker 2 - LoMac szint felett kicsivel kidolgozott korszerű típusok részletezése, AFM-je helyett jön egy totál WTF irány.
Tom, köszönöm a korrekt hangnemet és válaszaidat, respekt mindenkinek, aki a szájkarate helyett aktívan részt vesz a kvázi régészeti háttérmunkában és az érdemi fejlesztésben. Senki kedvenc területét nem szeretném ócsárolni, mindenkinek mástól porcosodik, nekem a gázturbinától. -
bgabor911 #22525 Ettől még igaza van, óriási baromság volt elvinniük második világháborús irányba a dolgokat, miközben harmadik generációs jet területen meg óriásit lehetne kaszálni. Az, hogy volt egy Mustang kéznél, kurvára nem mentség arra hogy egy vakvágányra vigyék a szimulátort. Ráadásul egy ennyire elcsépett, lerágott csont területre.
Az utánajárás: Azért fizetünk mostmár arcpirító összegeket ezen játék moduljaiért, hogy legyen miből kutatni, utánajárni és fejleszteni. Ezért fizetjük őket, csinálják meg. Ne mond nekem, hogy egy átlag harmadik generációs típusnak nehéz utánajárni, mikor televannak velük a múzeumok az USA-ban és kelet európában is (csak magyarországon szinte minden fontosabb MiG-21 alváltozatból van kiállított példány). Azt sem hiszem hogy ne lehetne ma is élő pilótát/szerelőt felhajtani, aki a Vietnámi vagy valamelyik arab-izraeli háború alatt repülte a típust.
A DCS legnagyobb baja a koncepciótlanság és az ostoba menedzseri döntések végtelen sorozata.
Szerintem amúgy Vietnám nem lenne jó terep a DCS-nek, mert ott elképesztő volt a szembenálló oldalak közötti technikai egyensúlytalanság a levegőben. Egyik oldalon ott lenne az észak viatnami légierő korai MiG-21ese (két darab pilonnal a szárnyak alatt, rajtuk egy-egy ratyi rear aspect only Atollal) meg a MiG-17 és a kínai J-6os(MiG-19). A másik oldalon meg olyan típusok mint a zseniális, BVR képes Phantom. És itt a játékban nyilván nem lennének idióta RoE szabályok, amik a valóságban olyan durván visszafogták a Phantomokat. Nem tudom ki akarna MiG-19essel Sparrowokat kerülgetni,reménykedve hogy hátha egyszer kifogynak a rakétákból a Phantomok és közel jönnek.
Valamelyik (de még az F-15A Baz korszak előtti) arab izraeli háború sokkal jobb terület lenne. Mondjuk a Phantom ott is megkerülhetetlen tényező.
-
MBW126 #22524 Nekem a DCS Normandy fáj EDGE szintre felhozott Fekete tengeri vagy más, új régió helyett, és a részlegesen kidolgozott légcsavaros berregő fáj az AFM-es, részletesen kidolgozott MiG-29 A és más korszerű típus helyett.
Megválaszolom: semennyire. -
#22523 Akkor végképp nem értem miért fáj neked a P-51, ha a Skyraider is pontosan ugyanennyi impact-ot jelentene a modern csövesekre, és ahogy olvasom körülbelül ugyanennyire a szívügyed is :) UH-1, Mig-21, B-52 pontosan NULLA interakcióban van az elsődlegesen CAS-ra szánt légcsavaros gép mellett, viszont ww2 vonalnak ekkoriban egyáltalán nem is volt konkurenciája (clod az 2011-es kiadás, 2005-től fejlesztették, BoS még tervben sem volt, régi il2 meg sokkal egyszerűbb FM, CEM)?
Hogy Yoyoék mit foglalkoznak légcsavarosokkal a csövesek helyett, hát ez már más kérdés, ezt talán vezesd elő ED fórumban, ott bárki elmondhatja a véleményét, aztán hogy az ő részükről meg mennyire foglalkoznak vele, azt majd az idő eldönti -
Colos1357 #22522 Ez nem csak a Grummanra igaz, általában az összes jenki haditechnikai gyártó ilyen mocskos hiéna. Nem elég nekik az éves több milliárd dolláros bevétel a terroristák felfegyverzéséből, még ezért is pénzt kérnek. Pl. a fegyvereket, ha a játékban a nevükön akarod nevezni, akkor licencdíjat kell fizetned érte. Ezért szoktak hasonló, de más nevet adni az amúgy nyilvánvaló fegyvereknek. -
MBW126 #22521 Ha megrendelésre fejlesztették, érthető. A befektetett munkát is elismerem, a Grumman licenszelési politikáját viszont nem ismerem. A Skyraider nem szívügyem, csak mondtam egy légcsavaros típust, ami hunyorítva beleért a modern korszakba.
Mindezzel együtt magam részéről örülnék, ha az elvileg modern környezettel foglalkozó fejlesztő csapat nem kalandozna másfelé. -
#22520 A 2000-es években a Flying Legends tulaj, Nick Grey (aki repüli is a típust) kereste meg őket azzal, hogy csináljanak neki egy Musztángot a szimulátorba. Ehhez pénzt is adott, műszaki dokumentációt (rengeteg dokumentáció maradt fennt a P-51-ről) és nyilván tesztelésnél első kézből tudta megmondani, hogy mi jó vagy nem. Először a Su25 FM-jére applikálták rá, de az nyilván nem volt teljesen jó. A Su 25 és a Kamov AFM fejlesztése mellett ez csak amolyan hobbi projectként ment évekig, de a kamov rotor és a musztáng légcsavar modelljében pl sok a közös. 2008-ra jutottak el oda, hogy kiadható modul is lehetne belőle, de 2010-ben kapott zöld utat, és 2012-re lett teljesen kész (itt a rendszerek kifejlesztéséről van szó, nem csak a kész sablon ráhúzása a különböző típusokra), és 2012 őszén adták ki. Grey folyamatosan szemmel tartotta a projectet, és többször tesztelte is nekik. Ő biztosította a dokumentációkat és az első kézből adott egyéb információkat is. Ezért készült el a Musztáng.
Egyébként Yoyo 12:20-től mesél erről is:
A dokumentációkkal ahogy látom szintén qrva nagy a tévedés, egyáltalán nem igaz, hogy ezeket könnyű lenne beszerezni, a Grumman pl nagyon komoly licence díjakat kér bármilyen Grumman típus játékba programozása esetén. Azon kívül a repülőgépekhez kiadott eredeti pilot manualok és javítási leírások is sokszor bizonyulnak kevésnek, mert nagyon sokszor csak megemlítenek dolgokat, hogy ezt vagy azt kell a pilótának/szerelőnek csinálnia, de nem adnak teljes képet arról, ami egy szimulátor programozásához viszont fontos lenne tudni. Tök triviális dolgokra gondolok itt. Bf 109 prop pitch állítás például, hány fokot mozdul a légcsavartoll ha a kapcsolóval le vagy fel állítod? A manualokban részletesen le van írva, hogy a pilótának hogyan kell használnia. A szerviz manualban benne van a kapcsolási rajz, és az, hogy hogyan kell beszerelni. Viszont nincs leírva az elektromotor fordulatszáma és a fogaskerék áttételezése. Onnan tudjuk mégis, mert egy elfogott gépen a Franciák megmérték, és az a tesztjelentés fennmaradt. Aztán a VDM cégnek is találtunk egy doksiját, amiben szintén volt szó arról a motorról, így a fordulatszámot legalább két helyről is megerősítették. De az már megint nem a Messerschmitt doksik között volt, hanem a VDM között (akik a légcsavart gyártották). De ugyanez a helyzet a különböző egyforma kapcsolókkal, húzni kell vagy nyomni, tekerni vagy kapcsolni, és mennyit mozdul el, milyen a hangja, van-e rajta biztosítás vagy különleges mozgás? Ezeket sem a pilot manualban, sem a szerviz manuálban nem találod meg, ha van alkatrész katalógus, akkor jobb a helyzet, de pontos működés ott sem mindig van leírva. Ezért kell pilóta vagy olyan, aki múzeumban, egyéb helyen hozzáfér az eredeti géphez is.
Elhiheted, hogy ez qrva sok utánajárás és gyűjtőmunka, és hihetetlen nagy előnyt jelent az, ha olyan típust csinálhatsz, amihez van rengeteg forrásod, és pilótád aki tényleg repüli a típust. Úgyhogy elintézni annyival, hogy "majd szereznek hozzá doksit, nem nagy ügy" teljesen téves. De. Qrva nagy ügy. A legnehezebb és legtöbb időt igénylő feladat a forrásanyagok beszerzése, a teljesen triviálisnak tűnő adatok beszerzése. -
MBW126 #22519 Skyraidert még senki sem csinált, viszont a Mustang kötelező kör minden, II. VH-s szimulátorban. Más, a sugárhajtású korszakban is használt, potens légcsavaros típus nem jutott eszembe, de egyébként nem szívügyem a típus, mint ahogyan a légcsavaros technika sem. Ha azt választják, ma már lehetne vele szemhunyorítva authentikus sandykat repülni az UH-1-gyel párban, miközben odafent 21-essel vadásznak B-52-esre. (Tudom, az utóbbi három típus itt megvalósított alváltozata sosem járt Vietnámban, de legalább a típus stimmel.) Dokumentációt szerezni egy harminc éve leállított, egyébként sem bonyolult típushoz nem tűnik lehetetlen feladatnak. De nekem mindegy, legyen helyette valami alapfokú iskolagép, azt is megveszik annyian, mint az évekig körítés nélküli Mustangot..
Nem tudom, miért épp ezt a típust választották, nem tudom, miért nyitottak bele egy olyan korszakba, amit több élő szimulátor is feldolgoz, az erőforrásaikat elaprózva csináljanak valamit, ami még nem is a legjobb lesz a piacon. Miközben a más által gyakorlatilag feldolgozatlan modern éra - bocs, Molni, tudom, Falcon, de akkor is - területén sehova sem haladnak. -
#22518 Skyraider? Miért pont a skyraider? Hány embert érdekelne az, mennyit tudnának eladni belőle? És honnan szereznének hozzá olyan forrásokat, és dokumentációt, amit a Musztánghoz kaptak? Tudod te egyáltalán, hogy miért és hogyan lett pont a Musztáng kifejlesztve? Gondolom, hogy nem, különben nem is ötletelnél azon, hogy miért ezt csinálták meg, és nem egy másik gépet... -
#22517 'Jobban zavar a fejlesztés tempója és a műszaki alapok kvázi korszerűtlensége.'
Mélységesen egyetértek. -
MBW126 #22516 Az tök jó, hogy volt légcsavaros repmodelljük, de inkább csináltak volna belőle valami kortárs alapfokú kiképzőgépet, vagy ha már mindenáron új történelmi korszakba akartak belenyitni, esetleg A-1-es Skyraidert, aztán szép lassan el lehetett volna tolatni Vietnámig.
BTW, itt engem nem zavar, ha megkérik egy új gép vagy térkép árát, végtére is, rétegjáték, alternatíva gyakorlatilag nincs, és minden beszerzés évtizedes távlaton jelent szórakozást. Jobban zavar a fejlesztés tempója és a műszaki alapok kvázi korszerűtlensége. -
#22515 A partaszállás reggelén összesen két gép támadott tudtommal, 2xFw-190... -
#22514 Sem a 109-es sem a 190-es DCS-ben szereplő alváltozata nem volt még szolgálatban a partraszállás idején mindkettő csak '44 végén jelent meg a csapatoknál. Normandia tuti, hogy azért került bele, mert az RRG stúdió korábban a clodot is csinálta, és ehhez volt a legtöbb anyaguk. A DCS korszakhoz valami északnyugat-németországi vagy hollandiai térkép jobban illett volna, ez teljesen igaz. -
gsg16 #22513 akkor ez így,akár a Balaton partja is lehetne.Normandia nem a szép táj miatt vonult be a történelembe.rakhatnának bele egy olyan coop mission-t,amiben zajlik a partraszállás,és a gépeknek ott kell irtani az ellent. -
sakkay #22512 Max kommandó verzióban..szerintem. Nem hinném, hogy akár csak 1000 főt lekezelne a gép. És akkor csak a gyalogságot néztem. -
gsg16 #22511 a partraszállást meg lehet benne csinálni? -
#22510 Me-109K és Normandia együtt elég vicces... -
Ludowik #22509 Gyönyörű de ennyi pénzért pfff -
#22508 azért nem néz ki rosszul a Normandia map
-
bgabor911 #22507 Engem is az F-18 érdekel, de ahogy ezeket a ruszkikat ismerem, elkérnek majd 20k-t a gépért, 20k-t az anyahajóért, amiről felszáll, és 20k-t a Hormuzi szoros térképért. És rohadtul nem fogok kifizetni 50-60k-t érte. Nekem nagyon úgy tűnik hogy hitvány menedzseri döntések miatt a DCS sosem fogja tudni realizálni a benne rejlő potenciált. -
bgabor911 #22506 Megnézzük. Mondjuk egy Korea mappal és a hozzá passzoló gépekkel sokkal többre mentünk volna, a WW2 nagyon lerágott csont, amit sok szimben/játékban lehet repülni. -
zoltang #22505 Egy kis emlékeztető, ha valakit érdekel ..
Normandy Map 1944 Live Stream
Dear all,
With the Normandy 1944 / World War II Assets Pack pre-purcahse 20% off now underway, I’ve been given the go-ahead to do the live Stream on Saturday, 18 March. I’ll probably do so from my Yourube channel at: https://www.youtube.com/user/wagmatt
I plan to start the live stream at 1600 GMT.
Thanks,
Matt
Tehát ma 17 óra, ha jól számoltam.
Utoljára szerkesztette: zoltang, 2017.03.18. 12:13:13 -
#22504 Nem akarom védeni az ED-t, de szerintem a CloD és a DCS WW2 nem ellenfelei egymásnak. Nem kell labdába rúgnia a DCS-nek a CloD ellen.
A 2. hv elején és végén használt gépek nagyon különbözőek, egy korszak választja el őket. És nincs másik szim amiben jól kidolgozott 45 körüli gépekkel repülhetsz. Olyan mintha almát a körtével hasonlítanánk össze.
Persze örülnék neki ha a DCS olyan kidolgozott lenne a többi téren is (térképek, bombázók, stb.) mint a CloD. Ebben az állapotban sajnos csak dogolni lehet ami hosszabb távon unalmas.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2017.03.17. 16:08:38 -
#22503 Ebben a formában ezt én nem mondanám. A WW2 vonalat már régesrég elkezdték a P-51 Musztánggal, amikor azt kiadták 2012-ben akkoriban a BoS vonal még sehol nem volt, Clod egy évvel a kiadása után még egy rakat bughalomként küszködött, viszont azt már lehetett látni, hogy az ilyen bonyolultságú szimulátoroké a jövő, a régi il-2 már kifulladóban van. AKKOR szerintem egy logikus lépés volt, főleg, hogy a P-51 -est a Duxfordiakkal közösen, kifejezetten az ő kérésükre programozták le.
A baj, hogy nem tolták rendesen a projectet, és öt évvel később is ott tartunk, hogy van négy vadászgép és talán most már jön egy korabeli térkép is. Valszeg amikor Luthiert kirúgták az 1C-től, és az RRG stúdió összeát az ED-vel, akkor az ED-sek is azért mentek bele, hogy az il2 fejlesztők kis életet vigyenek ebbe a vonalba. RRG mögött volt egy sikeres kickstarter kampány, nekik a P-51 és Fw-190 -el már volt egy kialakított légcsavaros repmodelljük, és akkor úgy nézhetett ki a dolog, hogy ezen a vonalon egyedül lesznek a piacon (vagy legalábbis sok év előnnyel bárkihez képest). Aztán a Team Fusion mégis beleköpött a levesükbe egyik oldalról, hogy a clod mégsem halott, Jason Williams meg a másikról, hogy a ROF engine-re kiadta a saját WW2-es szériájukat - IL-2 franchise neve alatt.
A Normandia térkép ezek után meg eléggé kényszerpálya, egyrészt az összes WW2 modult azzal az ígérettel adták el, hogy lesz térkép is, másrészt így lehet, hogy külsős stúdiók elkezdenek modulokat gyártani erre a vonalra is. Az persze más kérdés, hogy játékosok szempontjából ez a katyvasz mennyire gáz, de ED szempontjából csak mentik a menthetőt. Szerintem.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2017.03.17. 14:58:44 -
#22502 Bár soha nem játszottama CloD-dal, de amit elmondtál belőle az alapján tök felesleges az egész DCS WWII vonal. Soha nem fog labdába rúgni. Az egész WW II vonal faszság volt a DCS-ben. -
#22501 A pumaszálláson a letölthető tankönyvek között volt kirakva egy angol doksi, ami a pilótáknak segítette a célzás megtanulását. Egy hiba folytán sajnos a fedélzeti lövészeknek szóló lapok voltak a zip-ben. A hibát kijavítottam, a pilótáknak szóló füzet a lap alján lévő linkről letölthető.
Sajnos a felbontása olyan amilyen, ezen nem tudtunk javítani.
Pumaszállás - légi harc tankönyvek -
gantus68 #22500 Én sem fizetek azért, ami nem repül...a következő az F/A18 lesz :)
Xplane11-t én is néztem, sokat javult a performance, tetszik, de hiába van több, különböző gép is benne, ha nem igazán különbözik az FM, a DCS modulok talán ezért jobbak.