Digital Combat Series: World

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nálam működik rendesen épp a minap tettem fel ,ugy csináltam pontrol pontra ahogy leirták..

Hecker007
Használja valaki a Barthek féle talajtextúrát?
Most próbáltam betenni a játékba, de vagy én szúrok el valamit, vagy a modnak kéne egy frissítés.. az a hibajelenség, hogy hiányoznak textúrák, pl a tengerparton, reptereken. Aki használja 1.5.2-vel annál működik rendesen?

Igen. A Mustang-ban ami tetszik a "nagy lapu elegáns szárny", kis f. terhelés jó fordulás és a remek kilátás. (Jó a célzórendszer is.) Más nem nagyon ...

A Spit. IX kicsit (majd a XIV meg nagyon) felborítja a "harcok" menetét. Csak a sebességben lesz lemaradva. (Mondjuk a K-4 kezelni tudja.)

Én örülnék, ha már a Spit. XIV-et (később a See Fury-t) behozzák majd az éven, egy Ta 152 H-0 -nak (esetleg H-1 is, titokban D-13-nak is). Na itt meg is állok, mert ...
PhantomAss
Szegény, próbált volna mást mondani 😄

GOOBY, pls

Sziasztok!
Szokott lenni valami állandó időpont amikor repülés folyik nagyobb létszámban ? Modern gépekre gondolok . Hátha elesnék egy, két kezelést , érintő fogást másoktól :-)
VO101Tom
Kozsedub is megmondta, amikor interjút készítettek vele, hogy szerinte melyik gép volt a második világháború legjobb vadászgépe?
- "A La-7. Remélem nem kérdezi meg, hogy miért"

...És Oleg megcsinálta <#alien>

www.pumaszallas.hu

PhantomAss
Én szoktam vele repkedni online néha, és elég ütős gép tud lenni a németek ellen.
Ha okosan használod az ívelőlapot akkor le is tudod fordulni őket.
De van sok hátránya is, az érzékeny motor ahogy írod te is, vagy a nagy tömegből adódó lomhaság.
Csak vigyázni kell a sebességre és akkor nincs gond.
Nekem megvan mind a 3 ww2 modul, és talán a messzer a kedvencem de szerintem elég nehéz jól repülni.
Na meg nincs is olyan kifinomult célzórendszere mint a másik kettőnek.
Egyébként én eddig meg vagyok elégedve a ww2 gépekkel, nincs közöttük kimagaslóan jó vagy rossz, mindegyiknek vannak előnyei és hártányai, ki kell tapasztalni őket.
Az il2-ben én úgy láttam hogy volt pár szövetséges gép amely köszönő viszonyban sem volt a valósággal (la5, 7, spitek pl.)
Kiváncsi leszek a Spitre is, hamarosan megjelenik. Remélem nem rontják el.

Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2016.02.11. 08:40:05

GOOBY, pls

Igazad van. Rossz szám jutott eszembe. 67"Hg, 3000 ford.-nál a max. és a 61" a "normál." Nekem nem a kedvenc gépem (2500Ft. volt) és még nem tanultam ki eléggé, de a motor a nagy hajtás nem sokáig bírja nálam.
PhantomAss
A Póninál a 71MP nyomást hogyan érted el? Kiiktattad a gázkar határolóját?
Mert a WEP az 65 és 5 percig engedélyezett.
Vagy azt sem nagyon bírja?

GOOBY, pls

De jó!3 évig nyúztam,ezek még békebeli darabok!

Ka-50

Ha steam-n vásárolsz, az aktiválható a hivatalos oldalon is, de fordítva ez nem működik!

www.smart-bus.hu

szuper, köszi
Mindkét helyről tudsz modult vásárolni, a standalone telepítés elfogadja a steam-es kódokat is.

Célszerű a weblapon a nevedhez kötni a serialt, utána saját magától felteszi a modult, így repülhetsz az összes moduloddal.
Köszi.
Főbb adatok:
A hely Vaziani (461 méter), +23°C. Az üzemanyag a felszállásnál 100% (fel.sú.: 4175kg) és nyilván fogyott minél magasabbra értem. Egy felszállásnál egyszerre 2 magasságot mértem alacsonyabb régiókban. Ha magasabbra kellett menni akkor 1 felszállás 1 mérés, hogy a üz. szint ne legyen nagyon befolyásoló. Fegyv. 100%. Hűtőzsaluk "normál" állásban, nem állítottam, hagytam, hogy szabályozzon.

Igazából akartam a P-51-et is, de annak a motorja nagyon kényesnek tűnik. Sokszor meghal, hamar melegedik a "vészüzemben", pláne a 71"Hg nyomásnál max. fordulaton. Pedig meg kellene... 😊
K-4-em meg nincs.
<#eljen> Gratula!

Nem tudom mennyi üzemanyaggal csináltad, ha tele tankkal, akkor lehet, hogy ezért van egy kis elmaradás?

Csak, hogy nehezítsük: Mustangra is megcsinálod? :-)
Sziasztok!

Egy nagyon megkímélt állapotban lévő Saitek X45-ös HOTAS eladó vált egy minyó pilóta ismerősömnek.
Akit érdekel, privátban keressen.

Utoljára szerkesztette: wittman, 2016.02.09. 22:31:08
Ha minden modulom + world-öm steamen van de szeretnék vásárolni a digitalcombatsimulator oldalról akkor mi van? Mert ha jól tudom nem lehet steam-re aktiválni. Uj world-öt kell telepitenem és ott csak a digitalcombatsimulator-ról vásárolt modulom lesz? Vagy hogy van ez?
Lehet valakit érdekel a Fw 190 D-9 sebességgörbéje milyen lehet a DCS-ben. Engem érdekelt, hogy ED milyen munkát végzett, megérte-e kiadni az „akciós árat” a modulért. 😊
Bizonyosan van benne némi pontatlanság. A ki-trimmelt gépet az „olcsó, gagyi” Logitech botkormánnyal nem egyszerű vízszintesen repülni.

Az igazira jellegükben valamelyest hasonlítanak. A váltó munkája „szépen” látszik a 2,5-3 km-en. A jellemző magasságok kicsit magasabban vannak. Max. értékek kissé elmaradnak. Persze ha jók az átszámítások az IAS-ból. A cirka 10 km nem csúcsmagasság, csak én addig mértem.
Majd lehet végigmegyek a mérési pontokon a Dreieckrechner 3-al is kíváncsiságból. 😊

Ez , a kozvetlenul mellette levo jobb oldali ertekre vonatkozik, nem a jobb also ferdetavolsagra!
Szevasztok a TGP kijelzon a szalkeresz jobb felen kiirt adatnak a meghatarozasarol kene egy forditas, mellekelem a hivatkozo szoveget.

"Immediately to the right of the crosshairs is the Yardstick, which indicates the ground distance covered by the right half of the crosshair."

koszi!
Egy kerdes! Az alap gombkiosztasban a hotas warthog joy nal melyik gombokhoz nincs randelve funkcio az a10 nel? Koszi elore is!
DX11-re váltás javított a helyzeten, kevesebb a CPU limites szituáció. 😊

www.smart-bus.hu

Talan most 😊

Nem tette be.

dobok rgy kepet erdekesseg gyanant, a cpu hasznalatot rosszul saccoltam az elobb, meg a 10% sem eri el mikozben a kartya 1 gpu val csucson jart. Erdekes. 😊

Capt Baloo
Tudtommal igen. Mivel az ECM rendszerek képességei az abszolút top secret kategóriába tartoznak, ezért a DCS csak nagyon lebutítva szimulálja őket. A két konténer manual szerint ugyan azt tudja.
Az ALQ-184 csak a kissebb sulyaval ubereli a 131-et?
En csak 6-8 jatekot hasznalok, azoknal ezt tapasztalom, amit irtam, elhiszek en mindent mindenkinek, de ezt latom a kepernyon! 😊
Én csak azt írtam,amik a tények.Nézd meg újból a teszteket amit linkeltél,majd mérd össze a relatív teljesítménnyel.Vannak persze kiugró esetek,de a legtöbb játéknál nem ez a helyzet.

Ka-50

kit zavart az a 30% meg ha igaz is volt, mikor mondjuk cf ben 110 fps t produkalt? 😊
Koszi az infokat, csakany!
A 30%-t túlzónak tartom, bár nekem mindig erős CPU-m volt, így esetleg valami gyenge AMD CPU mellett még akár ezt is el tudom képzelni.

Most viszont rohannom kell, hagyjatok... 😄

www.smart-bus.hu

Hogy hogyan lehet megállapítani, hogy ideális a cpu és a vga teljesítménye egymáshoz viszonyítva arra következők javasoltak:
1. a kérdéses játékban / játékokban készíteni kell egy mérést a megcélzott beállításokkal (felbontás, minőségi beállítások, CPU és rendszermemória órajel, VGA órajelek)
2. ezután ugyanezt a mérést el kell végezeni úgy, hogy a VGA-n mind a core, mind a memória-órajel 10%-kal alacsonyabb (pl. 1000 MHz core és 1500 MHz memória esetén le kell menni 900 MHz-re és 1350 MHz-re)
3. ha az eredményként kapott FPS-értékek között 9-10% körül van a különbség, akkor a CPU sebessége elég a VGA-hoz (pl. 70 FPS helyett 63.5 FPS)
4. ha ennél kevesebb (pl. 70 FPS helyett 68 FPS), akkor a CPU (vagy ritka esetben a platform valamelyik másik eleme) korlátoz - minél kisebb a különbség, annál jobban (fenti példában már nagyon)

Fontos kiemelni, hogy ez nem azt jelenti, hogy a CPU gyenge, hanem azt, hogy a szoftveres környezet ennyire limitál, így a CPU nyers ereje nem tud megmutatkozni.

i7 vagy nem i7, gyakorlatilag nincs olyan CPU ma forgalomban, amit egy DX9/11-s szimben, például FSX, ArmA3 ne lehetne megfektetni... ennyit számít a szoftveres környezet! 😊

www.smart-bus.hu

Érdekes, pont ebben a topikban olvastam hogy a régi DCS motor alatt egyes AMD kártyák jó 30%-al kevesebb FPS-t teljesítettek, mint nvidia társaik.
I7 4.2 on muszikalva! hova kell meg neki tobb? 😊
Es honnan tudja az ember, h mikor eri el a cpu limitet, ha az csak 80 an on muszikal?
Ez azert erdekes, mert mondjuk nezzunk egy szimut, masikat. i Racing! Nem egy hervadt fos! Lassuk be! 😊 egy gpu hasznalat 30-40 fps es ennyit produkal vele egy 7970 is, ami epp a fele a karimnak. Bekapcsolom a cf et, semmilyen beallitason nem valtoztatok, 70-75 fps. ez azert nem 20-25 % sztem. se ezt tapasztalom meg az uj cod ban is bf 4 ben, project cars ban, stb
A GPU-t hiába húzod, ha CPU limit van! 😊 A processzort kellett volna húzni... 😉

www.smart-bus.hu

Őőő... nem! 😊 A 295X 16 játékot átlagolva a 100%, a 7990 ennek a 64%-t tudja, vagyis a 295X átlagban tud 100 FPS-t, a 7990 64 FPS-t. Na most a 64-nek a 100 hány százaléka? 156%-a, vagyis a 295X 56%-l gyorsabb mint a 7990.

4K-ban már tuti kevés a 3GB ramod, szóval az is okozhatja az alacsony FPS-t.
Utoljára szerkesztette: Solt, 2016.02.08. 17:20:02

www.smart-bus.hu

Honnan nezzuk! 😊 ha valami 100% es valami hozza kepest 66% akkor annal 33% al lassabb, a 66% os nal pedig 50% al gyorsabb a 100!! igy a helyes
Abban a tesztben nem csak a relatív teljesítmény van feltüntetve,hanem több játékot is teszteltek.Nézd meg azt is,az esetek többségében a CF csak 20-25%-os előnnyel bír.

Ka-50

MSI 390X volt,ami gyárilag 100 MHzel volt tunigolva.Erre tudtam még rádobni 70 MHzet,és így is kevés volt...sajnos többet nem bírt a kártya,volt amikor 90 fokra is felmelegedett a GPU.Igaz nem DCS alatt.

Ka-50

Egyebkent, ha megnezed mondjuk 3k ban lejjebb ugyan azt a tesztet, ott mar 71% ot ir!
Ha a 295 100% a 7990 pedig 64% hozza kepest akkor miert nem 36% koztuk a kulonbseg? 64+36=100 nem?
elotte pedig 980ti 100% 295 104% tehat a 295 jobb 4% al tehat 36-4= 32 ennyi a kulonbseg a 7990 es a 980ti kozott. nem?
Na de en kozel 4k ban tolom, mint mar irtam. 😊 az azert nem 1080p
Kevesebb CPU igénye van az NV drivernek, ezért magasabb közel azonos GPU esetén a minimum FPS. Ha megrángattad volna a CPU-t a 390X alatt, akkor ott sem esett volna be! 😊

www.smart-bus.hu

Bízom benne, hogy az enyémet is látja, de nézd meg azt a tesztet alaposabban! 😊 Ha a 7990 a 64%, a 295X pedig a 100%, akkor ott nem 36% különbség van, de gyanítom csak elnézted! 😊

Az, hogy a CPU nem megy 100%-n, semmit nem jelent. Ha 100%-n menne, akkor hardveres CPU limited lenne, ergo ennyit tud és kész. Jelen esetben a DX9/11 játékok alatt szoftveres CPU limit van, ergo maga a DX9/11 ennyit tud, mivel a grafikus driver miatt a többszálas futás nem oldható meg rendesen. Ezt hivatott kijavítani a Low-Level... (pl DX12)

A 7990-d pedig nem 6GB-s, hanem 2 x 3GB-s, ergo bőven lehet, hogy az a szűk keresztmetszet, bár 1080p-n elégnek kell lenni a 3GB-nak.

www.smart-bus.hu

Marmint minek???
Ezzel kezdtem, ha megnezed, amikor a tesztet mellekeltem! En, csak Solt kollega tesztjere reagaltam a szamtanpeldaval. 😊 Nem is nagyon van a ket kartya kozosen tesztelve, mivel nem is egy generacioba tartoznak az enyem a nagybacsija lehetne az ovenek. Nem lehet jatek tesztekkel osszemerni oket, mert mindben mas és mas. 😊