36921
Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
Death Rattle #22739 A Javelinhez nem tudom konkrétan milyen gázkar és pedál "való", annyira nem vagyok ebben jártas. De az aljzatok ott vannak az elején. Mivel a Javelin a VKB Gladiator liszensze, talán annak a gázkarjával kompatibilis lehet...
Utoljára szerkesztette: Death Rattle, 2017.04.21. 22:29:39 -
JanáJ #22738 Köszi mindenkinek.
A Javelinhez ha jól értem lehet később pedált és gázkart venni. Bármilyet? Eddig az X52-t nézegettem. Csúnya, de messze jobb mint a mostani. Inkább Javelin legyen? A kormány om pedálja két tengelyes, nem működik. :-(
@Lysandus: Köszi, pont tegnap kezdtem olvasgatni. Rám fér, esek - kelek.
Gyorskérdések:
- hogy a tökbe bombázzak, ha kétoldalt 4-es bomba zár van. Tudok dobni 1,2, 8-at. Ha négyet dobok, azaz az egyik oldalt, akkor dugóhúzóval kápráztatom el a túlélőket.
- Szu-25-nél állítható az üzemanyag fogyasztás sorrendje? Vagy ha van tök, akkor onnan kezdi kifogyasztani és utána a gépből? Ha kifogy dobható? Vagy csak ha gebasz van?
- üres, nem újratölthető fegyver tubust (?) dobni szoktak -
MiG man #22737 Végre vissza kaptam a régi FC2-es élményt. Köszönöm a segítséged! -
Death Rattle #22736 A Javelint én csak ajánlani tudom. Nagyon ergonómikus, egyáltalán nem fárasztó a használata. Hall-szenzoros. Egy brutál nehéz acél lap a talpa, ami miatt nem csúszkál el és nem dülöngél. Könnyen tisztítható, az alkatrészei igényesen ki vannak dolgozva, nem sorjásak, masszívabb használatkor nem recseg-ropog. Pedál és Sys csati aljzattal is ellátták. Ja és mondjatok még egy joyt amihez komoly magyar nyelvű kézikönyvet adnak...
Paraméterek :
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
• ARM - alapú, nagyteljesítményű 32 bites meghajtó
• 4 tengely (X, Y emelőkar, botkormány) szabályozott pontosságú
(256/512/1024/2048/4096 lépés tengelyenként)
• Szabályozott holtterek
• „Manual” és „Automatikus kalibrálás” funkció
• Az X és Y tengely számozott, érintésmentes érzékelőkkel
• Fordulattengely ellenállással
• Kioldó gomb kibiztosítási funkcióval
• 8-irányú nézetkapcsoló HAT „gomba”
• 29 üzemmód funkció gomb
• Ciklikus üzemmód kapcsoló
• Üzemmód jelző LED-ek
• SHIFT billentyű
• Csatlakozó aljzat külső berendezések csatlakoztatásához
digitális interfésszel
• Nagyteljesítményű USB port
• USB általi felépítést lehetővé tevő telepített szoftver
és specifikáció :
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
• Interfész típusa: USB 2.0
• Tengelyszám: 4
• 29 üzemmód funkció gomb
• Nézetkapcsoló HAT „gomba” 8 - irányú
• Kompatibilis: Windows XP/Vista/7/8/10
• Teljesítmény: 5V USB portról
Az egyetlen negatívum amibe belekötnék az az elsütőbillentyű kapcsolójának baromi hangos működése, ami kissé zavaró. De ez már csak szőrszálhasogatás a részemről.
Utoljára szerkesztette: Death Rattle, 2017.04.21. 16:27:36 -
Lysandus #22735 Egyébként érdemes a Pumaszálláson megnézni a repüléselméleti doksikat az elméleti anyagok címszó alatt. Nagyon hasznos olvasmányok, nemcsak a propelleres, hanem a csöves szimekhez is. (Állásszög, felhajtóerő és légellenállás kapcsolata, egyáltalán mi az az állásszög. Átesés és dinamikus átesés, mert a kettő nem ugyanaz. Forduló végrehajtása, leszállás és megérkezés közti különbség, stb.) Nyilván meg lehet lenni enélkül is, de ha valakit érdekel a repülés, akkor ezek hasznos olvasmányok. -
Lysandus #22734 Meg hát ugye a KG12 markolat. -
#22733 A Javelin sokkal jobb joy, nem csak sokkal jobban néz ki ;) de az miatt is ami belül van: a Logi 3D Pro az sima potméteres kialakítású, ez a Javelin meg HALL szenzoros. A bot tengely érzékelői mágneses elven működnek, nincs egymáson csúszó, kopó alkatrész, ezért az érzékelés nem fog romlani, nem lesz zajos és használhatatlan 1-2 év alatt. Ráadásul alapból is sokkal pontosabb, kisebb szögelfordulást is érzékelni tud már.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2017.04.21. 12:23:58 -
MiG man #22732 Köszönöm a gyors választ. Holnap délután kipróbálom. -
#22731 Gurulásnál BalAlt+Q aktiválja az orrfutó kormányzást mindkét tipusnál, az írható chat pedig a shift+tab. -
MiG man #22730 Tiszteletem mindenkinek!
Jó rég jártam itt. Segítséget szeretnék kérni. Nemrég beszereztem végre a DCS World-ot és hozzá az F-15 és Su-27 modulokat. Na most a problémáim a következők: Su-27-nél nem úgy működik a repcsi, mint ahogy az FC2-ben. Gondolok itt pölö arra, hogy gurulásnál az oldal kormányok nem funkcionálnak, csak a gyárilag beállított ctrl+a és alt+a kerékfék billentyű kombinációval tudom irányítani, ami egy kissé nehézkes. Az F-15-nél viszont rendben működik. Ugyanígy nem működik egyik Szuhojnál sem (25, 27) az együttes hajtőmű indítás sem (shift+home). Ez az F-15-nél szintén okés. Továbbá a chat sem működik sem az előre beállított sémával, sem ha én rendelek hozzá bármit. Csak megnyitja az üzeneteket a TAB, de én írni nem tudok a gyári chat beállításokkal sem. Tud valaki segíteni ezekkel kapcsolatban? Ja, és természetesen eredetiek a modulok is, a mostani akcióban vettem meg őket. -
Death Rattle #22729 Köszi. A Flaming Cliffs 2 skineket lehet használni a DCS Worldhöz ? -
#22728 Itt -
Death Rattle #22727 A Su-25A-hoz létezik skin ? Ha igen hol találok ? A DCS oldalán csak a 25T-hez találtam. -
#22726 Attól függ mennyi pénzt szánsz a joyra.
Én nem javasolnám ezeket a Logi és egyéb alap joyokat, a minimum szerintem egy használt x52 lenne, 20e ft körül.
Néha ki lehet fogni a hardveraprón, bár most csak egy pro-t látok 39-ért, annyit sztem nem ér.
-
JanáJ #22725 A Logitech Extreme 3D Pro Joystickom után a Ravcore Javelin nem tűnik jelentős fejlődésnek. Innen felfelé viszont nagyon zsebbe nyúlós ha gázkart és pedált is szeretnék. :-) -
#22724 Szimulátoron nehéz "érzésre" repülni éppen azért, mert nem érzed a seggeden a gépet.
Persze idővel és sok gyakorlással lehet némi érzésre szert tenni, de ahogyan annak idején Arkagyij Iszaakovics Rajkin mondta: "valami van, de nem az az igazi" :) -
Lysandus #22723 Megnéztem azt a joyt, amit Rattle írt (Ravcore Javelin), szerintem nem rossz.
Lényegében tényleg egy VKB Gladiator joy OEM verzió. :-) Csak harmad annyiba kerül.
Utoljára szerkesztette: Lysandus, 2017.04.20. 16:43:33 -
sakkay #22722 Nyilván -
JanáJ #22721 Köszi. Tudnátok mondani pár belépő szintű joy-t? Én eddig csak HOTAS-at néztem,de pedál nélkül. Trackir szerencsére van. -
Death Rattle #22720 Tényleg nem próbáltam még pedált. Én úgy "érzésre" próbálok repülni, persze figyelve a műszereket, bár gondolom ez néha kevés ahhoz hogy megfelelően tudjam kezelni a gépet. Nyilván nem lehetek olyan profi mint itt egyesek, de azért igyekszem.
A Su-25T-t próbálva működött az újratöltés. Lehet hogy tegnap "nem baráti" reptéren próbálkoztam. -
#22719 Amit Lysandus írt, az az oldalkormány trimmre is érvényes persze. Ha egy adott sebességre beállítod, az más sebességen, más magasságon már nem azt a kiegyenlítést adja. -
#22718 Feltételezem te nem próbáltál még repülős pedált akkor, ha szerinted csak a finomhangolás a lényeg Sajnos nem így van, egyszerűen a bot tekergetése nem olyan precíz mint a pedál, ráadásul nagyon macerás egy adott kitérésben tartani, miközben vezetni is akarod a gépet. Ha te "nem vagy rá érzékeny", az akkor csak annyit jelent, hogy nem vezeted precízen a gépet. Azt aláírom, a szimulátorok erre nem olyan érzékenyek, mint amikor oktató ül mögötted :) Itt bármikor lehet csúsztatva repülni, vagy eldobni pár száz méter magasságot, ki venné azt észre? Légi harcban viszont (főleg második világháborús gépeknél) nagyon fontos úgy repülni, hogy a gép ne csússzon, mert az rohadt sok légellenállást okoz (a korai gépeken, amiken még nem volt fékszárny vagy féklap, a csúsztatás pl egy bevett eljárás volt leszállásnál a fékezésre és a lesszálló jelre való érkezés "kicentizéséhez"). Az is gáz, ha fordulóban "rugdosod" a pedált, szintén a nem elég precíz mozgatás miatt, mert amikor a függőleges tengely körül mozdul a gép, a szárnyakon az áramlás sebessége is annyival változik, amennyit az a lengés hozzáad vagy elvesz belőle. Dugóhúzót is pont így kell szándékosan előidézni, elkoptatod a sebességet átesés körülire, majd belerúgsz a pedálba: a belső szárny átesési sebesség alá kerül, a külső fölötte marad, meg is van az aszimmetrikus átesés, és már dugózol is. . -
JanáJ #22717 Köszönöm. Utólag bele gondolva logikus, :-) -
Klusi86 #22716 Ha nem "baráti" reptérre szállsz le akkor sem szokott működni, úgy emlékszem. -
Lysandus #22715 Minden repülési helyzethez más-más trimm beállítások kellenek. Tehát időnként újra kell trimmelni a gépet. Ez azért van, mert más beállítás kell akkor, ha 300 csomóval megy az ember, és más, ha 500-al. A gépre ható erők a sebesség/magasság függvényében folyamatosan változnak. Ha gyorsabban mégy például, akkor általában nagyobb a felhajtóerő, tehát a gép emelné az orrát "magától". Tehát jobban orra ("lefelé") kell trimmelni, mint ha kisebb lenne a sebesség. -
#22714 Nem, nem finomhangolás kérdése. A pedált és a tekerést össze sem lehet hasonlítani. -
JanáJ #22713 Köszönöm szépen a kulturált és részletes választ!
Nem értek a repüléshez, nagyon alap szintű tudásom van. Az említett műszert sem ismerem, de kikövetkeztettem, hogy mit mutat. Este megnézem mit mutat mikor bénázok vele. Este a le és fel szállásokat ismételgettem, hogy kicsit otthonosabban kezeljem a gépben a dolgokat. Míg bolond módjára rángatom a botot, azaz felszállás után hátraarc és próbálok leszállni, addig nem tűnik fel a gép egyenes "tartása". Nem is érzem, darabosan is repülök, meg szerintem minden segédlet benne van, amit a játék alapból ad. Utána elkezdtem útvonalat repülni. Nincs, vagy szimmetrikus a függesztmény, nem változik. Szélmentes tiszta idő, mert gyakorló küldi. Ekkor felszállás után balra, fel emeli az orrát. Valamelyik videóban hallottam, hogy az orosz gépeket folyamatosan trimmelni kell. Bármit is jelentsen a folyamatosan. Gondolom ez a FBW hiánya miatt van. Nagy nehezen beállítottam, hogy ha elengedem a joy-t akkor többé kevésbé egyenesen repüljön. MAjd pár waypoint után megint elkezdte a félre húzást, de más irányba. Tehát beállítás után 10 perc múlva akartam megint "egyenesen" repülni, de ehhez megint "ellen kormányoznom" kellett. Na itt nem tudom, hogy én csinálok valamit rosszul vagy a joy-jal van valami mechanikus gond. Amúgy is nagyon ideges minden mozdulatra. Tudom nem nagy durr, de az ARMA-hoz bőven elég volt. :-)
A kormány pedáljára gondoltam én is, ki fogom próbálni engedi-e. Nézegettem HOTAS-os joyokat, de még korainak érzem. A Szu-25 ingyenes volt, ha egy hónap múlva is olyan lelkes leszek mint most, akkor szerintem beruházok egyre. A cél nem is a légiharc, vagy a multi lenne, hanem a gép "kezelése". Boldog lennék, ha az A-10C-vel tudnék repülni és fegyvereket használni. Ahogy nézem, ott már élnek a kapcsolók, nem kell beseggelni a ctrl+alt+space+xy gombot. :-)
-
Death Rattle #22712 Szerintem minden (finom)hangolás kérdése. Vagy én nem vagyok rá annyira érzékeny. A Javelin is tekerős botkormány, de egyáltalán nem kényelmetlen ha sokáig el kell tekerni. Nem úgy mint a Hotas-X. Na annál fájt a csuklóm.
Különben én valamit rosszul csinálok, mert az újratöltés nem akaródzik megtörténni, hiába kérem meg rádión a földi személyzettől. Legalábbis este még megpróbáltam a repkedés végén de nem jött össze. Van ez a MiG-19 modul amit letöltöttem de közel sem tökéletes. Kipróbálom a többivel is, lehet hogy csak a 19-essel van valami gond.
Utoljára szerkesztette: Death Rattle, 2017.04.20. 12:14:51 -
#22711 Szorri, ha nagyon triviális dolgot kérdezek, de én már sok kezdőt oktattam az évek során, valós életben kapott repülős előképzettség nélkül nagyon alapvető dolgokat sem ismernek, vagy rosszul gondolnak, úgyhogy pár dolgot kérdeznék, hogy mennyire vagy képben ezekkel. A repülőgép alapműszereit mennyire ismered? A Su-25-ben a műhorizont mellett jobboldalt van egy kombinált műszer, egy fehér meg sárga mutatóval (azok most nem érdekesek), és egy un. "golyó"-val (enyhén hajlított üvegcsőben egy golyó). Az mutatja a gépre ható erőket, és annak minden repülési helyzetben középen kell állnia, vagyis a repülőgépre ható erők eredőjének a gép függőleges tengelyével pontosan megegyezően kell hatnia (különösen fordulóban lényeges). Ha a golyó középállásból kitér, akkor egy olyan szabály van, hogy "golyóra lépni, vagy ellene csűrni". Vízszintes repülésnél érdemesebb a pedált használni, egy nagyon kicsit arra az oldalra lépsz, amerre a golyó áll, vagy a pedál trimmet állítod - ha van a gépben oldalkormány trimm. Nem tudom, hogy ezt is mennyire tudod, többen voltak akik ezt pl keverték, repülőgépben ha valamelyik pedált beléped, a gép orra abba az irányba fog elmozdulni, nem pedig az ellenkezőbe. Pl. ha azt mondják, hogy "lépd be jobbra", akkor úgy értik, hogy a gép orra jobbra mozduljon el. Ha a golyó középen van, akkor már csak annyi a dolgod, hogy a pedált otthagyod abban az állásban, és nem engeded vissza középre, mert akkor megint el fog csúszni. Fordulónál, manőverezésnél persze megint más pedálhasználat kell, ezt csak az egyenes repülésre mondtam. (Ha a gép függesztményekkel repül, és abból eldob/indít, akkor a légellenállás aszimmetrikussá válhat, és az is okozhat ilyen problémát.)
Írod, hogy beállítod, és 10 perc után megint rossz. Hogy kell ezt érteni? 10 percig jó, és akkor hirtelen megint rossz? Vagy alapból rossz, de csak 10 perc után lesz feltűnő, hogy mégis csűr vagy csúszik a gép?
Sajnos hardcore szimekben nagyon kényelmetlen olyan joyal repülni, aminél a pedál funkció a bot jobbra-balra csavargatásával érik el, sok repülési helyzetben a pedált a bottól függetlenül kellene használni, sok esetben kitérített helyzetben mozdulatlanul hagyni, ami kb lehetetlen ezekkel. Ha a repülős szimulátorokkal komolyabban akarsz foglalkozni, akkor a tekerős joynál még az is jobb, ha vennél egy olcsó autós kormányt, annak a pedáljait használnád oldalkormányra (olyan kell, aminél be lehet állítani, hogy a két pedált egy tengelynek lássa a windows, és akkor a belépés mértékében fogja az adott oldalra kitéríteni az oldalkormányt). Ha van oldalkormány trimm, akkor a helyzet valamivel jobb, legalább egyenes repülésnél nem kell szenvedni vele, de manőverezés, légi harc közben megint sok problémát okoz, ha a pedált precízen próbálnád használni.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2017.04.20. 11:22:49 -
JanáJ #22710 Próbálta valaki mostanában a Szu-25 oktató videóit? Kb minden másodikban megakadok. Elregéli mit csináljak, majd mondja hogy nyomjam meg a gombot, de hiába nyomom nem engedi. Ha tovább csinálom, akkor sem jó.
Zoltán Benesch videóiból meg pár angolból végül többé kevésbé össze raktam a dolgot. Ellenben az egyenes repülés nem megy. Mindig eltekeri magát, ellen kell tartani a joyon, hogy egyenesen és vízszintesen repüljön. Ha fél óra alatt kitrimmelem, akkor 10 perc múlva megint rossz. Mit bénázom? Egy logitech extreme 3d pro joy-om van, már arra is gondoltam, hogy ez kevés a játékhoz. Ki szerintem nem kophatott. -
#22709 Ahogy a többiek is írták, a starter gomb 3 állású: középen van alapból, lefelé nyomva 20mp felpörgeted, utána felfelé kell húzni az indításhoz és ott is kell tartani amíg beindul a a motor.
ezen a videón pl. 2:30-tól jól látszik:
-
#22708 Fóka hajtómű indítás: elektromos berendezések és üza pumpák, csapok bekapcsolása után az indító gombot nyomni kell (egér bal gomb) olyan 20 másodpercig (akkor pörög fel), aztán meg kell húzni (egér jobb gomb), akkor engedi rá az indítómotort a hajtóműre. A gázkar legyen alapra lehúzva. -
Klusi86 #22707 Nem kell sehova elgurulnod, leszállás után. Ha jól tudom, le kell állítani a motort és már kérheted is az újra töltést/ fegyverezést vagy ha kell a javítást. -
Death Rattle #22706 Oké, köszi, majd holnap megpróbálom.
Még egy kérdés. Arra még nem jöttem rá hogy a küldetések során az újrafegyverzés hogyan működik ? Leszállok, utána hova guruljak ? Értem hogy rádión kell kérni a feltöltést, kiválasztom a szükséges fegyvereket, csak azt nem tudom hogy hova álljak és vannak-e feltételei az újrafegyverzésnek ? -
Klusi86 #22705 Ne kattingass a jobb gombbal, tartsd azt is nyomva amíg be nem röffen :) -
Death Rattle #22704 Átállítgattam a fékeket a billentyűzet jobbra-balra nyíl gombokra, így már fasza. De a motor indítás nem megy. Addig értem hogy lenyomom a bal egérgombbal és nyomva tartom 25 másodpercig, de aztán csak kattintgatok a jobb gombbal aztán vagy beugrik vagy nem. Gázkar alapjárat fölött kicsivel. -
#22703 Beállításokban a segédleteket kikapcsoltad? :) -
Death Rattle #22702 Hát ez az.
A WT fórumán úgy reklámozzák a Hotas-4-est hogy lehet jelentkezni tesztelőnek, aztán a 3 legsikeresebb tesztelő (?) megtarthatja a tesztpéldányát. Utánaolvastam, de sehol nem találtam semmiféle utalást arra nézve hogy mit fejlesztettek rajta a Hotas-X-hez képest. -
#22701 Sok helyen olvasom én is, amikor kezdőknek keresnek joyt, ezt a Hotas-X -et sokan ajánlgatják, pedig az egy potméteres vacak. 15 éve még biztos jó lett volna, de ma már nem szabad olyat venni ami nem HALL szenzoros. -
Death Rattle #22700 Köszi a tanácsokat !
Érdekes, én rendben felszálltam és nagyon szépen le is raktam ahhoz képest hogy most próbáltam először a Dórát. Legalábbis most hogy már a Ravcore Javelin botot használom. Januárban vettem meg, 18000.Ft- volt és nekem nagyon bevált. Előtte Thrustmaster T-Flight Hotas-X joyom volt, de azt nem szerettem annyira mint a Javelint. Nem volt valami precíz, finomhangolni szinte lehetetlen volt, és 2 és fél év alatt ki is koptak tengelyérzékelői. War Thundert nyomtam vele végig, de a WT szim módjában használhatatlan volt, sokan panaszkodtak is miatta. A Javelin viszont az X és Y tengelyén Hall-szenzoros, így remélem sokáig bírja.