36921
Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • VO101Tom
    Köszi az infót, szóltam Sanyónak.
  • MBW126
    A www.pcpilot.hu oldalt valószínűleg kissé feltörték, ha valakinek van kontaktja az oldal gazdájához, szóljon neki.
  • LeonSilver
    Paszmek .... az a fű :D Szerintem tök nevetséges :D
  • gsg16
    ahhoz képest,hogy háború dúlta terület...
  • PhantomAss
    Pont így vagyok vele én is. Olyan túl színes.
  • sakkay
    Nekem nagyon tetszik-de hogy lehet így leszállni bakker???!!
  • macleody
    Nem tudom, nekem elég érdekesnek tűnik ez a graf, olyan mű hatása van.
  • krisztian005
    Új videó

Pár érdekesség, új menukinézet, Kaukázus ikon, ezek szerint ez már az egyesitett DCS-ből van, F/A-18C ikon, és a végén még mindig látható a fold alatt a tenger.
  • VO101Tom
    Pilótáknak is tudniuk kell, hogy sötétben, elromlott világítás mellett hova nyúljanak. Nem csak kapcsolgatni amibe beleakad az ujjuk, hátha meglesz amit keresnek :) Mondjuk a repülésben arra figyelnek is, hogy a kapcsolók alakja, formája, ne legyen olyan egyforma, mint klaviatúrán a billenytűzet.

PC-n viszont lehet hangvezérléssel is kiadni billentyűparancsokat, ami rádiózásnál használni például még sokkal hangulatosabb is. De katapultálásra, vészhelyzetekre is be lehet tenni parancsot, és ehhez csak egy gombot kell nyomni, aztán dumálni.
  • LeonSilver
    Ha mindig vagy legalább majdnem mindig ugyan ott van a billentyűzet, akkor viszonylag hamar meg lehet tanulni a vakongépelést.
    Nem billentyűzet, de .. én zongoráztam, és kábé fél év után nem néztem (nem is nézhettem, a tanárom lekapta volna a fejem :D ) a billentyűket, tudtam, hogy ott vannak :D Persze mondom, nagyban segít az, hogy egy zongorát vagy egy pianínót nem nagyon mozgat az ember, ha nem muszáj.. :)
  • TakiPetya77
    Vr témához... Valóban nem tudja kiváltani egyik a másikat. Mint mindennek ennek is van előnye és hátránya, akárcsak a több monitoros figurának. Vr tényleg nagy változás, (mintha ott lennénk) csakhogy a billentyűzet kezelés igen nehézkessé válik, lévén h fejeden a szemcsivel nem látsz ugye semmit a gombokból, bár idővel megtanulható a vakon kezelése.
  • gantus68
    nitro+ rx470: 60fps általában, persze modul és helyzetfüggő, inkább cpu limit, mint gpu.

Próbáld meg medium-ban, kivéve élsimítás 2x (semmiképpen nem kell 4x-nél nagyobb ilyen felbontásokon), vsync off, autoexec.cfg-ben 'options.graphics.maxfps = 60'
  • PhantomAss
    Hát ja, a vr meg a több monitor két különböző stílus. Nem tudja egyik a másikat kiváltani.
  • MBW126
    Nálam a VR a további fejlesztési irány. A helyi Médiában azóta is örülnek nekem, hogy előszedettem és felpakoltattam velük 3 x 48" ívelt FullHD tévét, és órákig nézegettem, milyen távolságból olvadnak össze a pixelek, és onnét milyen látószög adódik. Bár az íveltről elsőre az juthat az ember eszébe, hogy tök jó, mert körbe építem magam monitorral, de az ív sugara sajnos 3000 mm, ilyen messziről nézve esne a monitorok felülete azonos távolságra a szemlélőtől, viszont a távolság miatt értelem szerűen csökken a látószög. Mindezzel együtt, ha nem volna a VR belátható közelségben, valószínűleg a három monitoros vagy három projektoros rendszer mellett döntök én is.

Ami érdekesebb, az UHD-t egy Asus GTX 970-nel hajtom ki - azért cseréltem le az egyébként nyers GFlops tekintetében nagyobb teljesítményű HD 7970-et erre, mert az nem tudott UHD-t 60 Hz-vel kihajtani - viszont a rendszer alapja egy 3,6 Ghz-n működő Core2Quad Q9650, 8 GB 800 MHz DDR2 rammal. Bár nem szoktam multizni, és a beállítások sincsenek kimaxolva, tükrök nélkül az alapértelmezett kabin nézettel 40 fps van. No ez az, amire nem számítottam..:)
    Utoljára szerkesztette: MBW126, 2017.03.25. 10:56:01
  • gantus68
    Nagy display és 4K kell, ok, de ezt meg is kell hajtani. Ezekhez már 8 gb-os vga passzol, a 4gb-os vga-k nem elegek ekkora felbontáshoz, még medium-ban sem.

És high FOV. Ha pénz nem számítana, akkor vennék még kettőt azokból az 55"-ösökből a helyetekben :)

• wolfhgb
    Ugyan ez volt az en valasztasom is, 55" 4k samsung tv, 3x27" monitorom volt rift elott, 2 ot elpattintottam mielott megjott a vr, de az egy db moncsival meg hianyerzetem volt, beragtam, eladtam azt is es ujitottam egy boszme tv t inkabb, allat egy meterrol nezve! :) igaz, jobbara vr el bohockodok, de aze nem mindig, es igy kozel ulve rohadt nagy a latoszoge a tv s megoldasnak. Ajanlom mindenkinek, aki nem akar baszkuralni a tobb monitoros rendszerekkel, alternativanak is jo szerintem a jovoben, ha megunnam mint monitort, v beszarna a tv m! :)
  • MBW126
    Én egy 55"-os, 6000-es sorozatú UHD Samsung tévét használok monitornak, egy éve 235-ért vettem a lokális Auchanban (bemutató darab volt, ezért kedvezményezték le az árát 299-ről, de legalább az újtermék-szagot is kiszellőzte rég, és a gyors pixel haláltól sem kellett tartsak). A forgathatóság és a stabil rögzítés prioritás volt, ezért erre került:

https://en.newstar.eu/newstar-av-mounts/desk-mounts/newstar-flat-screen-desk-mount-40/

Ez önmagában bruttó ötven, de a leírással ellentétben szerintem a 75"-os kijelző is felrakható rá, lényegében egy életre szóló beruházás, precíz, porfestett, vasból lévő, vastag ceruzával tervezett, harckocsi alkatrész szerűen igen masszív, de szép darab.

A tévének szánt kijelző monitoroknál tükrözőbb felülete lehet esetenként zavaró, és 235-ért sem a kijelző technika csúcsát adják sem színhűségben, sem más tekintetben, de összességében az egy méterről nézett 55"-os kijelző képmérete és látószöge sokmindenért kárpótol. Nem mondom, hogy nem lenne jobb méginkább kitölteni a látómezőt, főleg vízszintesen, de orsónál a karakteres beszédülés érzet így is beüt.

Munkánál pedig, nos, 4 db 27"-os FullHD monitor, elképzelheti mindenki. Excel alapértelmezett nagyításában 5500 db cellát látok, panaszkodnak is a kollegák mert széles táblázatokat küldök nekik.:)

Oculus helyett döntöttem emellett, ezt nem bántam meg, tartok tőle, hogy a mai VR sisakokat viszont megbántam volna. Többek között itt is utánaolvastam a tapasztalatoknak, és úgy láttam, bár a VR nyújtotta jelenlét érzet már ma is minőségi ugrást jelent, a kompromisszum mentes élményhez mind teljesítmény, mind technológiai oldalon még érnie kell a területnek.
  • Solt
    Azok akkor minőségi darabok lehetnek! :) Na jó mindegy, ne érts félre... ha neked jó így, használd egészséggel!
  • gantus68
    20, de volt 3
  • PhantomAss
    Használtan lehet már 160k körül cv1 riftet venni, sztem 5 normális monitor is van annyi, sőt.
  • Solt
    Mennyi volt darabja a monitoroknak?
  • gantus68
    Azért ez nem egy rift ára, igaz annak alternatíva, akinek van egy-két azonos monitorja már. Kezdetnek én is hármat használtam sokáig, de nem volt elég széles a látószög, a 22-esek meg nem elég magasak fektetve. A TV-vel egyet tudok érteni, nekem is az volt előtte, de az is mérföldekkel drágább, ráadásul abból is 4k kellene már. Talán az lesz a következő projekt.

A kávát egy idő után már nem is veszed észre játékban, kompenzál az agy, megjött a perifériás látás, olyan, mintha 'nyakig' benne lennél az eseményekben. Részletes (5250x1680), nagy a betekintési szög (130'), szerintem élmény vele repülni...főleg Concorde-n :)
  • wolfhgb
    Vagy vennek 3 40" full hd tv t azt jovan, ha megunom lesz minden szobaba tv onnantol! :)
  • PhantomAss
    Mondjuk annyi pénzből amibe az 5 monitor kerül, inkább vennék egy Riftet. Nem sokat kellene hozzátenni.
    Viszont azt meg nem minden repszim támogatja.
    Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2017.03.24. 12:55:04
  • gantus68
    Az nem, de meg lehet szokni.
  • Solt
    Én Isten bizony nem akarok hangulat dózer lenni, de ez a káva szimulátor neked tényleg bejön? :)
  • gantus68

5x22" portrait
  • molnibalage83
    Modern era. '67-es hat napos háború, vagy a '73-as Yomm Kippur jöhet akkor szóba? Szerintem is mindkettő érdekes terület lenne, de mindkettőben elég erős Izraeli fölény volt, hat naposban nagyon durván, 10-1-hez hozták le harmad annyi géppel (ott nem volt még amerikai gépeik sem, csak franciák),

Csak szimulátornban a játékosok határoznák meg a dolgokat képesség terén, nem az, hogy a balfék arabok mire voltak képesek. Ennyi erővel az egész DCS értelmetlen, mert az egész hh és utána is a nyugati légierők lenyomták mindig az égről a vörösöket...

De mindkét harctéren (yomm kippur és vietnám) a légvédelem, főleg az SA6-osokkal is tevékenyen kivette a részét a nyugati típusok lelövöldözéséből, a gépek-gépek elleni arány még rosszabb volt orosz típusok szemszögéből nézve.

Vietnámban csak Dvina volt. Közel-Keleten volt Nyeva, Dvina és 1973-tól Kub.
  • LeonSilver
    Ezzel tudok azonosulni :)
  • molnibalage83
    A DCS számára a tökéletes repülhető típus az F-4J, E és G lenne. Klasszik Navy és USAF változatok és a Weasel Ráadásul ennél is lehet két személyes multi, ha valahe elkészülne ez a része.

Az F-15A nem szükséges, 1980-tól úgyis volt már F-15C csak megfelelő AAM és egyéb customizáció kell, hogy hiteles legyen.

F-14 már készül.

A-6E TRAM. Navy, PGM-es csapásmérő.

F-111F szim lenne az, amire harpnék, de nagyon. Vagy akkor európai gép, Tornado GR.1/IDS. Ezeknél a variaszárny a gond, bár az F-14 megoldja ezt a jelek szerint.

Ezeket kellett volna megcélozni...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.03.24. 10:59:49
  • molnibalage83
    Látom messzire gurult a gyógyszered. A Falcon vonal meg nem fizet semmit.
  • molnibalage83
    Ez a kommentet nem értem. A Falcon BMS (sajnos) egyre inkább a 2000-es és 2010-es évek F-16C modellezésre feküdt rá, bár azért a Block 25-ig is szépen visszanyúltak.

A fegyverrendszerek képességeit nézve a Falcon és minden más jetszim számára az 1975-1995 tartomány a legszerencsésebb. Ekkor nem volt képalkotós rakéta, TVC-s rakéta csak az R-73 volt, nem volt AESA radar gépen, PESA is csak 31-esen, stb. Ez modellezhető jó, erről vannak adatok is. A fegyverek tökéletlensége is élvezhetőbb harcászati helyzetekhez vezet. Mi élvezet van zavarásra immúnis AIM-120 és szimultán célleküzdésre nem képes Patriot/Sz-300 ellen repülni? (Nincs modellezve sehol ez a képességük.) Szerintem semmi.

A Falcon BMS hadjáratok ráadásul nagyon idiótán vannak megcsinálva és annak DB-je sajons 13+ éves hulladék állapotban van nagyrészt.
  • PhantomAss
    Természetesen nem derogál, nyugodtan írj a fórumra. Majd Leon rendet rak legfeljebb ha elszabadulnak az indulatok :D
    Engem csak az zavar hogy időről időre jön valaki hogy a DCS a ww2 vonal miatt lett ilyen, minek erőltetik, jó a régi Il2, stb.
    Holott ha utánanéznétek akkor tudnátok hogy semmi köze nem volt a dcs-nek a ww2-vonalhoz, ahogy azt már Tom leírta.
    A ww2 kickstarter volt, de bedőlt. Így alakultak a dolgok, most próbálják a legtöbbet kihozni belőle.
    Amúgy én is örülnék egy kapcsolgatható fülkés MiG 29-nek, Mi 24-nek, stb. Remélem megcsinálja valaki ezt is majd.
    Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2017.03.24. 08:22:00
  • VO101Tom
    Leon, Feca,
  • VO101Tom
    Nekem nem derogál senkivel sem beszélgetni, de ha egy 16 éves játékkal példálózol, hogy a ww2 vonalnak nyugodtan elég lenne az is, azt azért elég nehéz komolyan venni.
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2017.03.23. 23:10:48
  • feca1229
    Én is szeretem Tom írásait olvasni!
    Nagyon sok mindent meglehet belőle érteni és tanulni mind a repüléssel illetve a szimulátorokkal kapcsolatosan. Mivel ugye laikus vagyok a szimek világában, és én sem gondoltam volna, hogy ilyen apro "szír-szarokon" múlik a dolog. Az ember csak azt látja, hogy működik, de igazából bele sem gondoltam, hogy mennyi utána járás, és munka van esetleg, egy egyszerű kapcsoló lemodellezésében. "Hiszen csak egy kapcsoló" gondolná az ember. Tényleg jó olvasni!
  • LeonSilver
    Hát jó :) A lényeg, hogy itt írogatsz néha és azt hiszem a többség élvezettel olvassa!
  • bgabor911
    Hát ha nektek derogál a fórumon beszélgetni, akkor nem erőltetem.
  • VO101Tom
    ja, nem vettem gúnyolódásnak, bár annyira nagyon komolyan sem :)
    Az ilyen fórumos sztorizgatásokban nem sok könyv alapanyag van, örülök ha tudok újat, érdekeset mondani, de nem fogok könyvet írni :)
  • 2Pete

Jó cucc lehet ez a bot.
    Utoljára szerkesztette: 2Pete, 2017.03.23. 19:31:47