Digital Combat Series: World

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Papirzacsi
A CAS-TAS átszámításban a külső hőmérséklet mellett fontos szerepe van a magasságnak, ami minden esetben nyomásmagasság kell hogy legyen, ehhez legjobb esetben át kellene állítani a magasságmérő nyomásbeálítását standard értékre (1013,25 hPa vagy 29.92 inHg, így idelizált esetben a nem rendelkezik hibával a magasságmérő, akkor a pontos nyomásmagasságot fogja mutatni).
Az IAS-CAS számításra, pedig a gépre jellemző táblázatra vagy diagramra lenne szükség, amit nem hiszem, hogy adnak ezekhez a programokhoz. Csak így kaphattok pontos értéket, minden más csak közelítés lesz.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Kár, hogy a képlete nincs meg ennek az E6B Emulator-nak. Be tudnám írni a táblázatkezelőbe. Próbaképpen ezzel is kiszámolom mit mutat.

Nem tudom, hogy ezzel mennyit foglalkoztál. Tengerszinti magassággal számolok és ábrázoltam az értékeket, de szerintem el van csúszva a magasság. Nem is 0-ról indul emiatt (teszthely: Vaziáni vagy mi 461 m magasan van). A régi német dokumentumokban melyik magassággal ábrázolták a sebességet. Tengerszinttől számítottal, vagy a mutatott "helyi" nullázott magasságmérő alapján?
VO101Tom
Ó, E6B, jó cucc az is. Ezt mai napig fejlesztik, használják.
Hogy mennyire pontos, az eredeti, azt nem tudom megítélni. A flash másolatot tudom, hogy pontos, mert megvan eredetiben és 1200 dpi-s szkennelés után lett átrajzolva.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2016.02.06. 23:33:13

www.pumaszallas.hu

Igen teljes ablakban néztem. Látom nem lehet nagy pontosságot elérni ezzel. Egy gép berepülésénél pontosan mértek nyomást, hőm.-et stb. és pontosan számoltak oldalakat egy adathoz szerintem.

Itt van egy angolszász ilyen tárcsa, emulátora:
E6B Emulator
Ez is mást ad egy picit. 😊
VO101Tom
Próbáld ki a teljes ablakos módot (flash DR-3), és klikkelj az egész DR tárcsa közepére. A középső csavarra, vagy mire. Az átvált pirosra, akkor finomabban lehet mozgatni.

Az egykori sebességtesztek mérési hibahatára anno is olyan 5% körül volt. Az 500 km/h esetén már +-25 km/h. Annyira pontosan szerintem lehet mérni ezzel is.

www.pumaszallas.hu

Most már látom... 😊

Egérrel nem a legpontosabb sajnos. A legnagyobb baj a "tengerszint elhagyása"... Nincs hőmérsékletadatom a DCS-ben erről.
VO101Tom
Milyen tárcsát nézel? A hátoldalon a fekete gyűrű (ami kell neked a sebesség/távolság/idő/egyéb számolásokhoz) az 2000-ig van kottázva 😊
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2016.02.06. 23:13:51

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Hát, azt semmiképp nem mondanám autentikusnak, lévén abban hőmérsékletet sem számolt, és pl külön progi volt a B-25-höz, mert annak rosszul mért a sebmérője.

Van egyébként olyan IAS-TAS tábla, amiben nem írnak hőmérséklet, az csak a sebességek magassággal arányos különbségét magyarázzák (standard körülmények között). Viszont amikor egy gép konkrét sebességét kell megtudni, akkor ahhoz ismerni kell az IAS változóit is.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2016.02.06. 23:07:47

www.pumaszallas.hu

Szerintem baj van... 😊

A Fókához kevés a 3-as nem? A DR4-es lenne jó, mert azon nagyobb sebességek vannak.
il2-ben használtuk annak idején a Bombshigt Table2 nevű kis progit. Ez éppen az IAS és Alt alapján számolja ki a TAS és az oldási szöget stb. Szerintem erre van szükséged. Bár nem tudom mennyire autentikusak az értékei <#fejvakaras>
Tom esetleg Te jobban tudod.
BsTable2
Utoljára szerkesztette: 77pxdumbo, 2016.02.06. 22:24:28

Óóó.. köszönöm. Ilyet használtam az előző életemben is. 😊
Kitanulmányozom. A nyomorult nyomtatóm is ilyenkor gyengélkedik...

Na ez az, a hőmérséklet... olyan képletek vannak... A nyomást sem ismerem sajnos, mert mintha abból vezetnék le.

Mindegy, megnézem valahogy mi jön ki. 😊
VO101Tom
Nekem erre van egy nagyon autentikus megoldásom, már ha szeretsz szöszölni az ilyenekkel, bár DCS-ben ezt használni problmás lehet 😊
Régebben csináltam egy DR2 disk-et flash-ban, ez egy eredeti, második világháborúban használt számolótárcsának a pontos másolata. Ha eredeti tesztet olvasol, nagy eséllyel pont ilyen DR tárcsával számoltak anno is.

http://www.pumaszallas.hu/elmeleti-anyagok/repuleselmelet/navigacio/259-dr-tarcsa-flash-verzio.html
Ez a tárcsa 100%-ig működőképes, egyszerűen egérrel vonszold a tárcsákat vagy a kurzort ahova kell, ha a középpontra klikkelsz, akkor kicsit precizebben lehet mozgatni. A lap tetjén van link egy hosszabb doksihoz a használatról.

Ha jobboldalt a kis piros ikonra klikkelsz, akkor a hátoldalát látod. Ott lesz a legkülső gyűrűn egy Temperatur, +40 -60 fok közötti hőmérséklet jelző mező. Az aktuális hőmérsékletet odaforgatod az IAS sebességhez, a gyűrűn elforgatod a piros kurzort az aktuális magasságig, és a kurzor alatt a fekete gyűrűn leolvasod a TAS sebességet.

Ami problémás lehet, a hőmérséklet megállapítása, DCS-ben még sosem foglalkoztam ezzel, nem tudom, honnan és mennyire pontos meteorológia adatokat kaphatsz tőle.

www.pumaszallas.hu

Azonkívül nem tudom, hogy valaki észrevette-e, de az 1.5.2.xx verziótól a Dora nagyon füstöl még leszállás után is. 😊
Utoljára szerkesztette: zoltang, 2016.02.06. 21:42:46
Remélem tud valaki egy kis segítséget adni. Szeretném "megnézni" jelen esetben a Fw 190 D-9-es légcsavaros gép magasság-sebesség görbéjét, hogy mennyire közelíti az eredetit. Bemenő adatok a magasság és a mutatott sebesség (IAS) lenne. Ezekből, hogy lehet valamilyen egyszerűsített képlettel valós sebességet számolni (TAS)? Valaki ismeri ezeket?
Vannak online kalkulátorok, de mind más értékeket számolnak. 😊

Első körben ezzel az egyszerűsített képlettel dolgoztam:
TAS=(IAS*0.02)*(H/1000)+IAS

IAS, TAS= csomóban,
H= lábban.

De nem tűnik a legpontosabbnak az eredmény, vagy a DCS-ben nem lehet minden "korhű".
Steamen most 30%-os leárazás van.
Es mar rendben is megy minden!
Oh, koszi a gyors valaszt, a kapcsolot nem latom a gazkartol, a warthog vezerlomon meg nem ugrik vissza a kapcsolo! 😊 megprobalom, koszonom, lehet, h az egi t utana lottem!
Capt Baloo
Először a kapcsold a jobb mfd-t CDU-ra, várd meg amíg az ins elkészül: villog a nav ready és a számláló 4.0.0.8-hoz ér 8itt 5:15-nél: https://www.youtube.com/watch?v=JSRwyVUhSBw ). Utána a bot mögött EGI, és utána már fel fogod tudni kapcsolni az EAC-ot. Amúgy ha megnézed, nem csak a lámpa marad égve, hanem a kapcsolója is visszaugrik off-ba.
Utoljára szerkesztette: Capt Baloo, 2016.02.05. 22:05:21
Egy gyors kerdes, hatha valaki tudja a valaszt! Vegig csinalom az A 10 C inditasi sorrendjet, ahogy a nagykonyvben le van irva, megis a vegen, mikor elesitem az EAC kapcsolojat, a figyelmezteto panelon az az egy szem visszajelzo lampa egve marad! Ez miert lehet? Tudja esetleg valaki az okat? Ha a start up treninget csinalom, ott kialszik, amikor atvaltom a kapcsolojat, nem igazan ertem, egy normal free fligh nal, ramp startal miert nem? Otletek esetleg?
repvez
Olyan ismerősnek tünik , mintha ismernék ilyen játékokat 😊
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
LeonSilver
Asszem így teljes méretben is meg lehet nézni őket.

http://www.kephost.com/image/cA12

http://www.kephost.com/image/cA19

http://www.kephost.com/image/cA1b

http://www.kephost.com/image/cA1s

http://www.kephost.com/image/cA13

http://www.kephost.com/image/cA18

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

LeonSilver

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Pedig a regi trailer sem azokkal a robbanasi efektekkel dolgozik, ami a programban lathato! Ilyen forman pedig el tudom kepzelni a dologot, tudvan, h milyen patent videoszerkeszto programok vannak!
repvez
Az tiszta sor , hogy effectelve van, de csak azon tud modositani ami eleve ott van, tehát hozzáaddni plussz dolgokat nem hiszem , hogy csináltak volna benne ami nincs a játékban.

A szineken a fényeken és más a kép egészére ható effecteket gondolom tettek rá, de a kabin tükrözödését és ilyeneket biztos, hogy nem utólag tették rá, pedig az elég jól mutat.
molnibalage83
A videó tutira effektelve van.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Raadasul ez meg a regi 1.0 asmegjelenesekor keszult! Hol volt akkor meg ez a szint! 😊
Itt a regi trailer, azert ezen is felfedezek jocskan tupirt! 😊 robbanasok, efektek,.... Igy kell a 2.0 ra is nezni sztem! 😊

a10c trailer
Ezek a kedvcsinalo trailerek sztem csinositva vannak, en is high ban tolom, de nincs ilyen minosege azert, noha tenyleg szep! A kaukazusi mapon is hasonloan csinos a trailer!
"néhol szinte valósnak hat az A10es"
Ez volt a fura nekem. Ekkora nagy különbség van az 1.5.2 és a 2.0 közt? Mert High-on játszom a10c-vel de korántsem igy néz ki a játék.
Red Flag Hog Bundle

$65.00

Bonus: $13
Utoljára szerkesztette: zoltang, 2016.02.05. 17:13:36
repvez
50 dolcsiért kiprobálhatos az openalfa Nevadát 2.0ás verzióban.

Egész jó a video néhol szinte valósnak hat az A10es. a rakétát fustje is elég jó lett , ami nem mondható el a robbanásokról.
A fekete sürü füst lehetne több variáció szinből ,de inkább a Nevadai homok por felverődése hiányzik mellőle.Meg, hogy változatosan robbanjanak.

Esetleg a füstök "higulása" is lehetne még ahogy oszlik a levegőben
Láttátok már?
A-10C: Red Flag

Sokkal nagyobb az erőforrás igénye a NEVADA-nak? Nagyon gondolkodom rajta, hogy be kellene szerezni.
Korábban volt open beta ha jól emlékszem ez még tart? Kipróbálható a Nevada?
Utoljára szerkesztette: moho, 2016.02.05. 16:47:27
Hecker007
Lehet én is előszedegetem a dolgokat 😄
szerk.:Volt valahol be se indított motorom, csak most nem találom... 😄
Utoljára szerkesztette: Hecker007, 2016.02.04. 19:29:47

Nalam nem! Igaz, én jobbara a foldon modellezek! 😊
Hecker007
ok... gondolom sose volt olyan egered, joystickod, billentyűzeted amin van ez a frankó csúszásgátló bevonat ami egy idő után ragad bármit is csinálsz vele...

Wolfhgb: Repülőmodellek üzemanyagához kell, úgyhogy van belőle még. Igaz a modellezés már pár éve szünetel :/

moss kezet játék előtt...

Ha már fingottál,kár összeszorítani a segged!

vagy mindhármat egyetlen csúszkára tenni,és máris kész lenne a vidámság.a felhők közül előtörő UFO elől félre rántod a botot,egyenesen bele egy madárrajba...miközben a földről,a BUK rendszer próbál lemosni a kék égről,rakéták áradatával.ez akár egy fasza mission kezdő jelenete is lehetne

Ha már fingottál,kár összeszorítani a segged!

Szerencses vagy, h epp volt otthon, gondolom a nitroglicerin mogott volt a polcon, azt pedig ovatosan odebbtoltad! 😊
Hecker007
Közben rátaláltam az izopropil alkoholos megoldásra 😄 szerencsére találtam is itthon, úgyhogy most azzal súrolom a botot. Szerencsémre a gázkar nem vészes így legalább ahhoz nem kell most nyúljak.
Köszönöm a segítséget! 😊

sure
Jah, a Bird hit probability meg a Failures probability mellé egy UFO sighting probability csúszka, oszt 100%-ra húzva köteléket lehet vele repülni...

Isten nem bottal, hanem VMware.

Nincs nevadam nem tudom, de szinte biztos, h ott is eszi a vasat a program ugyanugy!
nitro higito vagy aceton biztos megoldja a problémat, kis feluleten probald ki, nehogy azt is feloldja, ami alatta van.
Hecker007
Köszi!
Azt esetleg nem tudod, hogy mivel lehet lemosni ezt a gumis borítást ami van a boton?
Ragadós sz*r lett az egész, egyszer valamelyik repülős topikban le volt írva hozzá a recept, de nem találom :/ A zippo benzin rémlett, de az nekem nem hozta még le sajnos.

molnibalage83
Akkor a depth of field a Nevadánál is olyan sok FPS-be kerül és nincs belső nézetben?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

A grafikus motor mar az 1.5 nel is az uj edge, nem hiszem, h nagy valtozas lesz a 2.0 nal.
mindenkeppen szilikonzsirt hasznalj, a koolajszarmazekok megehetik a muanyag fogaskerekeket, ha nem olajallo kiviteluek!!!
molnibalage83
Tehát a terrain mesht nem fogják felskálázni a motor miatt?

Hecker007
A G940-ben gondoltam ideje lenne átkenni a fogaskerekeket, viszont szilikonzsírom az nincs. Van viszont helyette G2-es grafitos zsírom.
Szerintetek bele lehet ezt kenni? Elvileg nagy súrlódásnak kitett cuccokhoz és fogaskerekes hajtásokhoz is jó. Csak nem tudom hogy műanyagot nem eszi-e meg :/

Nagy valtozast nem fog eredmenyezni a 2.0 a kaukazusnal, mert mar ebben az 1.5 ben is az uj motor dolgozik!