36921
Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
TakiPetya77 #22339 Ááááá a Szu27 fegyverzete is elég bonyolult nekem még. Majd csak rászánom és megtanulom, de egyenlőre próbálom a műrepülő figurákat szabályosan végrehajtani, meg a gép és pilóta terheléseket kordába tartani...mert még van h virtuálisan elveszítem az eszméletem. Azt gondoltam, majd ha megunom, áttérek a légiharcra, de basszus....nem bírom megunni :-) -
wolfhgb #22338 Es ez toldjuk meg azzal, h patentre beallitott profiljaim voltak az A10c mellett, a mi 8 ra, szu 25,27,33 ra , kamovra f15 re, es meg a capt zeen oldalan fellelheto profilokra. :) kellemes volt mindet beloni, de mikor megvolt, mar csak hasznalni kellett, kivalasztva az adott gep helios profiljat es a megfelelo monitor filet hozza. :) -
wolfhgb #22337 Hat, egy szu 27 nel legiharcnal azert sajnos sokkal tobb gomb kell, tul sok a kapcsolgatni valo dolog rajta! -
TakiPetya77 #22336 A joy megoldott...12 gomb van rajta....azzal a fő funkciók be vannak állítva. De fegyverzetet még nem használtam, majd el kell sajátítanom annak kezelését. -
wolfhgb #22335 Na, en anno meg emlekszem, h ilyen kis progit nem hasznaltam, hanem kb ra irogattam a szamokat aztan meg egyenkent finomitgattam a dolgot, mindig ujrainditva a progit es aztan kilepni megint, jo idot elbasztam vele gondolhatod, mire minden a helyere kerult. :) -
wolfhgb #22334 Mar en is vr el tolom, ez meg az elozo konfigom kepe ami a linken van, sajnos a ranezek es kattintok dolog a klikkelheto kabinos moduloknal mukodik csak, azok a gepek amiket felsorolsz, fc3 ban szereplo repulheto masinak, ott csak a billentyuzet marad, v egy sok gombos hotas joy, ahol a fontos funkciokat ra birod osztani a joy gombjaira. -
#22333 Hogyne segítettél volna! Komolyan a beszélgetés után világosodott meg az elmém, hogy balfasz vagyok... lévén simán felcseréltem az x és az y koordinátákat, majd néztem bután, hogy mi a faszé' nem jó :D :D
Aztán kerestem egy fasza kis szoftvert (MousePos.exe), ami mutatja az egér kurzor helyét. Innen már viszonylag egyszerű volt, csak kicsit kellett finomítani. -
TakiPetya77 #22332 Sziasztok!
Csak ámulok és bámulok, micsoda technikákat használtok. Valóságos szimulátor sarok a lakásotok egy része. :-) :-)
Én Oculus-Rift-el használom, és sajnos ott meg az a gond, h nem látom a billentyűzetet ami előttem van. Lassan ha elveszíteném a látásomat, is simán elboldogulok akármivel, mert teljesen vakon tudom már a billentyűk helyét a klaviatúrán. Viszont jó lenne bizonyos dolgokat (ilyen ránézek riftel és pl. egérrel kattintok) módszerrel kezelni, kapcsolni. Érdekes módon a P51-nél működi Rift-el.. de a Su27-nél, F15-nél nem. Azért elboldogulok ,csak könnyebb lenne egérklikkel. Általában az airshow multit szoktam "játszani" PIROS FEHÉR ZÖLD füstölővel. -
wolfhgb #22331 Igazan nincs mit, foleg, ha segitett valamiben
az eszmecsere. -
#22330 Ja! És kössz wolfhgb a telefonos konzultációt! -
#22329 Tadammm... :D Elkészült! Minden a helyén.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: LeonSilver, 2017.02.21. 07:15:40 -
wolfhgb #22328 Akkor meg van 2 eved a gep elott, javaslom elvezd ki, vagy lassacskan rakj ossze egy legalabb olyan jo masodik masinat is, amihez at tudsz ulni! :) -
#22327 Ez jó :D
Nekem fiam van, 5 éves, egyenlőre még nem túrt ki a gép elől, bár a Tablet és a TV távirányítója már az ő tulajdona :) -
sakkay #22326 -
Solt #22325 Ennyi... :D -
wolfhgb #22324 Ne is mond, már a mocimon is elöl akar ülni 7 évesen, ilyenkor csak annyit mondok, " na huzz anyádhoz és szaggas nokedlit, majd mikor már megy, újra tárgyaljuk a dolgot! " :) -
wolfhgb #22323 Mondtam, h tökölős, de csak egyszer kell végiggörcsölni, és aztán már csak baszottul élvezni a mokát! Egyébként über fasza, amikor minden klappol. -
#22322 Haladás! RWR, CMSC, digitális klokk a helyén :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Solt #22321 Minden nő ilyen... teljesen mindegy mit csinálsz, ha úgy látják, hogy azt élvezed akkor kurva élet, hogy féltékenyek lesznek rá, vagy kitúrnak onnan! :) -
wolfhgb #22320 Köszönöm, apja lánya, persze, h nem elég a mese a laptopon, ha fatert kitúrhatja a gép elöl! :) -
Ludowik #22319 Aranyos a kép a kis szöszkével :) Vágja a megoldást:D -
wolfhgb #22318 Monitor
Itt megtalalod, epp a10 ell hasznaltam a kepen, neked persze nemi kedvezmenyt eszkozolok. :) -
wolfhgb #22317 Mert abban a monitor file ban, amit bemasoltal a monitor setup konyvtarba, amit ki kell valasztanod a jatekban mint monitor lehetoseg, abban at kell irni az adott kijelzo megjelenitesi kordinatait, ugy h helyes helyen jelenjen meg az adott eszkoz a kijelzodon, babras, probalgatos dolog, de csak egyszer kell megcsinalni.
Nekem meg megvan a 19" os 4:3 as erinto monitorom, ami raadasul alvanyra epitheto, en azzal hasznaltam, priman elfer az ember elott, mint egy muszerfal, ajanlom figyelmedbe olcso penzert. -
#22316 Á, nem. De most erősen elgondolkodtam azon, hogy nézek valami tapogatós monitort.
Amúgy a fájlok megvannak, amikkel felül kellene íratni az eredetit. Ilyen például, hogy AN_ALR69V_init.lua
Viszont ha ezeket bemásolom, akkor ugyan megjelennek ezek máshol, de szerte-széjjel, valami iszonyat felbontásban. ÉS ezekben a fájlokban nem látok semmi olyant, ami arra utalna, hogy hol jelenjen meg... Illetve bizos benne van, de ez már tényleg kínai nekem :/
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!dofile(LockOn_Options.common_script_path.."devices_defs.lua")
indicator_type = indicator_types.COMMON
purposes = {render_purpose.GENERAL,
render_purpose.HUD_ONLY_VIEW,
render_purpose.SCREENSPACE_OUTSIDE_COCKPIT,
render_purpose.SCREENSPACE_INSIDE_COCKPIT}
local x_size = 1
local y_size = 1
function update_screenspace_diplacement(zoom_value)
local default_width = 0.5 * LockOn_Options.screen.height + (64 * zoom_value)
if default_width > LockOn_Options.screen.height then
default_width = LockOn_Options.screen.height
end
if default_width > 0.5 * LockOn_Options.screen.width then
default_width = 0.5 * LockOn_Options.screen.width
end
local default_height = (y_size/x_size) * default_width
local default_y = LockOn_Options.screen.height - default_height
local default_x = LockOn_Options.screen.width - default_width
dedicated_viewport = {default_x,default_y,default_width,default_height}
dedicated_viewport_arcade = {default_x, 0 ,default_width,default_height}
end
update_screenspace_diplacement(0)
function set_full_viewport_coverage(viewport)
dedicated_viewport = {viewport.x,
viewport.y,
viewport.width,
viewport.height}
dedicated_viewport_arcade = dedicated_viewport
purposes = {render_purpose.GENERAL,
render_purpose.HUD_ONLY_VIEW,
render_purpose.SCREENSPACE_OUTSIDE_COCKPIT,
render_purpose.SCREENSPACE_INSIDE_COCKPIT} -- set purposes to draw it always
render_target_always = true
end
-- try to find assigned viewport
local multimonitor_setup_name = "Config/MonitorSetup/"..get_multimonitor_preset_name()..".lua"
local env = {}
env.screen = LockOn_Options.screen
local f = loadfile(multimonitor_setup_name)
if f then
setfenv(f,env)
pcall(f)
local vp = nil
vp = env.RWR_SCREEN
if vp ~= nil then
dbg_print("ok we have directly assigned viewport to MFCD\n")
set_full_viewport_coverage(vp)
end
end
----------------------
rwr_symbols_bound = 0.027 -- coeff to limit indication on RWR when symbol can't be place on RWR entirely
-------PAGE IDs-------
id_Page =
{
PAGE_OFF = 0,
PAGE_MAIN = 1,
PAGE_BIT = 2
}
id_pagesubset =
{
COMMON = 0,
MAIN = 1,
BIT = 2,
}
page_subsets = {}
page_subsets[id_pagesubset.COMMON] = LockOn_Options.script_path.."AN_ALR69V/Indicator/AN_ALR69V_COMMON_page.lua"
page_subsets[id_pagesubset.MAIN] = LockOn_Options.script_path.."AN_ALR69V/Indicator/AN_ALR69V_MAIN_page.lua"
page_subsets[id_pagesubset.BIT] = LockOn_Options.script_path.."AN_ALR69V/Indicator/AN_ALR69V_BIT_page.lua"
----------------------
pages = {}
pages[id_Page.PAGE_OFF] = {}
pages[id_Page.PAGE_MAIN] = {id_pagesubset.COMMON, id_pagesubset.MAIN}
pages[id_Page.PAGE_BIT] = {id_pagesubset.COMMON, id_pagesubset.BIT}
init_pageID = id_Page.PAGE_OFF
use_parser = false
--- master modes
A10C_ALR69V_OFF = 0
A10C_ALR69V_MAIN = 1
A10C_ALR69V_BIT = 2
------------------------------------
pages_by_mode = {}
clear_mode_table(pages_by_mode, 2, 0, 0)
function get_page_by_mode(master,L2,L3,L4)
return get_page_by_mode_global(pages_by_mode,init_pageID,master,L2,L3,L4)
end
pages_by_mode[A10C_ALR69V_OFF][0][0][0] = id_Page.PAGE_OFF
pages_by_mode[A10C_ALR69V_MAIN][0][0][0] = id_Page.PAGE_MAIN
pages_by_mode[A10C_ALR69V_BIT][0][0][0] = id_Page.PAGE_BIT
opacity_sensitive_materials =
{
"font_RWR",
"INDICATION_RWR"
}
-
wolfhgb #22315 Na es egyebkent erintos a masodlagos monitor? Mert anelkul nem lesz akkora durranas a dolog, hisz pont az a lenyege, h nelkulozheto a billentyu es eger a hasznalataval es tok realisztikus lesz vele az erzet. -
wolfhgb #22314 Na tessek, latod! :) mondom en, csak kitartas kell es bongeszes hozza! :) azokat ugy kell mind egyenkent feluliratni a tartalmazo mappaban, es csak az a10 es modulnal mukodnek heliossal, ha jol emlekszem. De azt is leirja capt zeen oldalan, h hol vannak azok a file ok, amiket mind felul kell iratni az ovevel, h importalodjanak a masodik kijelzore kulon kulon. -
#22313 Már van MFCD is.
De még kellene egy-két dolog :D
RWR, UHF, Chaff, flare és a többi...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#22312 Egyelőre ott tartok, hogy a műszerek és a kapcsolók működnek. Az MFCD-k még nem.. :/ -
wolfhgb #22311 link
itt sem arrol van szó, h ne működne. -
wolfhgb #22310 Én még win 8 al használtam utoljára, de nagyon faintos volt, capt zeen oldalán biztos szo esik win 10 es használatról, nem hinném, h ne menne alatta. -
#22309 néha a tgp képe jobb lenne nagyobban.
ezzel faszán meg lehet csinálni -
#22308 Nem, ahogy nézem a tutoriálokat csak ez kell neki.
Viszont az a gyanúm, hogy nem fog működni. Ugye ennek a héliosznak 2013-as a legfrissebb változata, azóta nem piszkálták.
De azóta teljesen vagy jelentősen megváltozott a DCS fájlszerkezete. Nem ott vannak már fájlok illetve van, ami nincs is.
Ráadásul a w10 sem ott tárol különböző fájlokat, ahol a w7.. Ha nem leszek lusta, akkor felteszem a Falcont és megnézem, hogy azzal mi a helyzet.
Van egyébként egy, UltraMFCD nevű kis program, ami qrva jó, igaz nem tud ennyit. Viszont az ég világon semmit nem kell mókolni, kirakja az MFCD-ket (meg még 2-3 cuccot) és ezeket aztán oda mozgatod, ahová akarod és még a sakukat megfogva nagyítani is lehet őket.
Mit ezen a videón, csak nem egy monitoron mókol az ember, hanem kettőn.
Ja, és egy klikk a programban és a fő monitoron kikapcsolja a MFCD-k képét.
És amit kiraksz, az simán klikkelhető :)
Utoljára szerkesztette: LeonSilver, 2017.02.19. 05:41:18 -
#22307 Nem értek hozzá, csak egy ötlet:
nem lehet hogy az A10 könyvtárnak a teljes útvonalat kell megadni, nem csak a gyökér könyvtárat?
dcs world/mods/aircraft esetleg? -
#22306 Nem lehet, hogy a w10 nem tetszik ennek a kurva héliosznak? -
#22305 Beállítottam faszán (vagy vas-szán... :D ) az útvonalat nekijje.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: LeonSilver, 2017.02.18. 20:00:38 -
wolfhgb #22304 Én pengén vágtam, de már teljesen kiesett. A műszerek azért nem működnek, mert a helios progiban valahol be kell állítani a játék elérési utvonalát, de már fingom nincs h hol így emlékezetből, de tudom, h anno én is videokból és leírásokból fakultatív képeztem ki magam rá, neked is tuti menni fog kitartással, a kijelzőket is úgy lehet importálni a második monitorra, kb ennyi dereng még belőle így egy év távlatából. Sajnálom, biztos beugranának a dolgok, ha újra látnám a dolgokat idővel, de a vr miatt, már széthullott a helios rendszerem teljesen -
#22303 Paszmek... Hát nincs egy legény sem, aki értene ehhez a kurva Helios-hoz? :'( -
gantus68 #22302 TU160 akkor mar :D -
Solt #22301 :DDD -
#22300 Átírtam a lua fájlt.