36921
Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • sakkay
    Jaaa az faxa dolog!
  • wolfhgb
    Az kerlek egy extrakiraly programocska, ami egy masodlagos erinto monitoron megjeleniti a teljes cocpitet amiben minden kapcsolot es gombot ott nyomkodhatsz elotted az erinto kijelzon.odabasz a realisztikanak nagyon. Sokaig azzal repultem. Less rola videot , van fent boven.
  • macleody
    Szerintem az a hogyishíjják amivel ki lehet pakolgatni másik moncsira a műszereket.
  • sakkay
    Mi az a helios?
  • LeonSilver
    Ettől teljesen függetlenül EDe nyugodtan elmehet a búsbüdös 3.14csába. Hogy ezeknek állandóan variálni kell valamit.. Az utolsó peccs óta a Heliosban nem működik egyik-másik panel, mert valamit basztattak. Nem is beszélve arról, hogy a joy beállításoknak is reszeltek.

Mondjuk nem értem, hogy EDe a faszé nem csinál egy Helios-szerű cuccot.. Sokan vevők lennének rá, köztük én is.
  • VO101Tom
  • sakkay
    Gyerekek. A szívem csücske a helikopter, meg a 2 vh repcsik, mert autentikusak, nehéz velük repülni de nagyon élvezetes. Kurvára nem érdekel(tek) a modern repcsik. Ám ekkor.(Vallomás jön) Olyan kurvára beleszerettem ebbe a köcsög Hornetbe' mint az állat. Talán életembe semmivel nem repültem ennyit mint ezzel. És akkora királyság ez az hordozós ténykedés-leszállás, leszállás ködben vagy éjszaka ILS, tankolás, hogy gyakorlatilag5-6 hete még a stratégia is pihentetve van-ilyen még nem volt. Valamit eltaláltak most, de nagyon
    Csak javasolni tudom. (EDE ezért sokat fizetett nekem bocsi)
  • molnibalage83
    Az áthajtóművezés esélyét csekélynek látom. Nagyon nehéz olyan sárkányt gyártani, ami mindkettőhöz jó. Az F-16 gépeknél a 30/32, 40/42 é 50/52 esetén a hajtóművek és sárkányok dedikáltak. Nem tudsz GE hajtóműves sárkányba PW hajtóművet tenni és fordítva.

A szaúdi F-15S áthajtóművezést leszámítva egy adott típus soha nem kapott radikálisan új hajtóművet szolgálata alatt, az adott típus továbbfejlesztését csak. A szaúdi esetén a gépek hátsó részét teljesen átépítették.

Az, hogy ezt 24 gépnél megcsinálják olyan horribilis költség lehet, hogy nincs értelme. Még a hidegháború alatt sem volt rá példa, amikor volt pénz dögivel.
  • Sidewinder
    A 24 gép úgy fog kijönni, hogy 2019-ig lesz 12 db repülőképes prototípus/előszéria, nevezzük ahogy akarjuk. A maradék 12-őt kell összerakják 2028-ig. Így realizálódik a 24 gépes megrendelés. Ez persze csak évente 1-2 gépet jelent, de arra jó,hogy folyton foglalkozzanak a típussal. Így jön ki a 24 gép. A későbbiekben nem tartom kizártnak, hogy a régebbi gépeket is áthajtóművezzék a "30-as gyártmányra" ami a típus végleges hajtóműve lesz.
    A "háború" kb minden repülőgéphordozónál abból áll, hogy biztonságos távolságban, de a repülőgépek által elérhetően "lehorgonyoz" a háborús zóna közelében és onnan küldi és fogadja a gépeket,úgy,hogy ő maga lehetőleg kimaradjon az ellenség szórásából. Ez országfüggetlen. A "lehorgonyoz" persze nem igaz, mert a hajónak nagy sabességgel kell haladnia, amikor indítja és fogadja a repülőgépeket. Még a gőzkatapulttal felszerelt hordozóknak is, nemhogy a Kuznyecovnak, amin csak síugrósánc van. Itt az időtényezőn van a hangsúly. A háborúban sokkal jobban "pörgetni" kell a le és felszállásokat,mint egy békeidős gyakorlaton, ahol lehet ráérősebben is tolni, maximum jön a lebaszás. Itt viszont szó szerint életek múlnak rajta,hogy időben felszálljon az a repülőgép,és időben végrehajtsa a feladatát. Amikor nagyobb a munkatempó könnyebb hibázni is. Főleg, ha még gyakorloni sem tudtak minden évben,mert épp javításon volt a hajó. Tudom,akkor tudták használni a Jejszki gyakorlóbázist, meg 2014-óta mióta a Krím ismét Oroszország része, azóta a Szaki gyakorlóbázist is. Ezek mind nagyon jó gyakorlóhelyek, de attól még egyik sem a tengeren úszó Kuznyecov.
  • VO101Tom
    "Az F-35-nél a " lefordulja az efsziksztín," meg jelen állás szerint még csak nem is igaz. "
    Igen, tudom, de neten qrva sokáig csak erről cikkeztek, nem emlékszel? Még ilyen videókat is toltak mindenhol: F 16 vs F 35 Turn Comparison Volt valamilyen tesztrepülés, amiben a 16-os tényleg lefordulta a 35-öst, utána mást sem lehetett olvasni a fórumokon, csak hogy az F-35 nem is tud légi harcolni. Hiába mondták, hogy ezek az összehasonlító videók marhaságok, és az a bizonyos tesztrepülés sem jelent semmit, egyszerűen ez téma maradt qrva sokáig.
  • molnibalage83
    Előtte meg egyetlen gépet vesztettek 20 év alatt, ami isteni csoda és azt is emlékeim szerint fékező kábel szakadás miatt. Bár volt pár majdnem helyzet, lásd az igen ismert, majndem a deck felett kobrázó 33-ast leszállás közben.

Az F-35-nél a " lefordulja az efsziksztín," meg jelen állás szerint még csak nem is igaz. Demo konfigban vonalvastagságnyi az eltérés a kettő között az eddigi videók alapján a max. performance turn-ben tengerszinten, de átmeneti állásszögben és high AoA tartományban konkrétan hülyére pofozza az F-16-ot.

AG konfigban az F-35 légellenállás növekménye csak a nagyobb tömeg melletti magasabb AoA miatt van, ehhez képest az F-16-nál 2xAIM-120 + 2x1000 lb / 2000 lb / 8xSDB + 2xpótos + TGP + HTS pod mellett kb. egy busz alaktényezőjével bír erős túlzással. A gép lényegében szuperszonikus repülése sem képest az F-35 meg 20k láb felett M1.2-vel meg utánégető nélkül és M1.6 pont úgy elérhető, mint demó kofigban, vagy kb. M1.55 tája.
  • VO101Tom
    Érdekes amit a Su-57-ről írsz, milyen hajtóművel fognak azok repülni? Vagy azok is teszt példányok lesznek? Az új hajtóművek miatt írták, hogy csúszik a program és ezért szálltak ki belőle az Indiaiak is, mert abból a legelső példány lett kész tavaly, és legalább 2025-ig tart a fejlesztése (melyik újság honnan szedi a maga infóját, azt ne kérdezd :D , itt van amelyikben 12 gépről írnak, hogy annyit kell teljesíteniük 2028-ig, másikban darabszámról szó sem esik). Akárhogy is, az eredeti 120 gépes megrendeléstől ez nagyon nagy visszalépés, és kérdéses, hogy így mennyire jön ki a darab ár (eddig 40-45 millió dollárról volt szó, de ha a teljes fejlesztést 12 gépre kell elosztani, akkor ez is lehet F-35 kategória).

Indiai üzemeltetésre nincs rálátásom, 250 Szuhojból hét gépet vesztettek el az elmúlt 20 évben, ha van is probléma az olaj betöltési képességeikkel, vagy a "nyugati elektronikával" az biztosan nem rendszerszintű, hiszen akkor a maradék 243 (vagy amennyi épp van nekik) gép sem repkedne, nem igaz? :) Pláne nem 20 éven át.

Miért lenne az oroszok Kuznyecovos bénázása más kategória? A "háború" neki abból állt, hogy leparkolták Ciprustól keletre, és onnan küldözgették a gépeiket az arabok ellen. A Kuznyecov fékező kábele már békeidőben sem volt jó, az első baleset még a légi hadjárat előtt történt, és abban vastagon benne voltak a döntéshozók is, hogy nem küldték azonnal szárazföldi bázisra a gépet. Addig vártak, míg késő lett, a szerelés nem haladt, majd a pilótának kattintania kellett. A másik egy hónappal később, ott a Szuhoj túlfutott, valszeg pilóta hiba miatt nem adott időben gázt, és a fékező kábel végleg tönkre is ment. Szerencséjükre Oroszország egy olyan háborút vívott épp, ahol volt lehetőségük a gépeket a szárazföldi bázisra küldeni, majd röviddel utána hazahajózni.
  • Sidewinder
    A 24 Szuhoj 2028-ig készül el. Utána nem tudni mi lesz, de addig gyártogatják őket szép lassan. Az indiai üzemletetés meg ott indul,hogy a gyártó által előírt kenőolajat sem tudják a Szu-30MKI-hoz használni mert okoskodnak,hogy tudnak jobbat. Utána meg ha egyszer beüt a baj,sírnak,és az oroszokra mutogatnak. A Szu-30MKi egy szárazföldi üzemeltetésű gép. Hajófedélzeti gépek üzemeltetésével szerintem ne vessük össze,arról nem is beszélve,hogy ez volt eddig a Kuznyecov egyedtlen éles harci bevetése. Egy hajófedélzeti üzemeltetés sokkal veszélyesebb még a szárazföldinél is. India ehhez képest békeidőben az olajat sem tudja beleönteni a gépbe. Az oroszok meg háborúban törtek két hajófedélzeti gépet. A Szu-30MKI veszteségeit hasonlítsuk inkább az MKA-hoz(algériai változat,ugyanúgy TVC hajtóművel) vagy a malajziai változathoz(MKM),vagy a Szu-30SZM-hez. Furcsa mód egyik sem potyog úgy, mint az indiai verzió. Pedig ugyanaz a típus,annyi különbséggel,hogy az MKA-ban és az SZM-ben nincs nyugati elektronika. Úgyhogy nyugodtan mutogathatnak Indiára,mert mintaüzemeltetők hozzájuk képest. Háborús körülmények közti géptörést ráadásul haditengerészetit, meg nem hasonlítanék össze azzal,hogy az indiaiak "szakmányban törik" a Szu-30-asaikat ráadásul békeidőben.
  • VO101Tom
    Kémkedni nem szép dolog. Ha tényleg súgott a kínaiaknak, akkor ne csodálkozzon ha lesittelik. Az meg hogy közben nyilvánosan is tolja az infót különböző fórumokon, hát hogy is mondjam, nem vall túl sok észre...

Hogy a fejlesztésekről mennyi infó jut ki, az ugyanígy igaz a nyugati technikára is, ami igazán fontos, arról a neten úgysincs infó. F-35-nél is mindenki az árát sokallja (tényleg az), de hogy mit kapnak érte azt már kevesen látják át. Elég meghallgatni néhány norvég pilótát, hogy F-16 után milyen megdöbbentő a változás, akkor talán meg lehet érteni miért is tart eddig és kerül ennyibe egy ilyen gép kifejlesztése. De persze neten mást sem olvasni, mint hogy mennyibe kerül és hogy lefordulja az efsziksztín, tehát szar az egész .

A fejlesztési pénz érdekes dolog, de a végeredményben semmi jelentőségük. Igen, mióta beesett az olajár, a NATO tagországok GDP-je 50x több mint az orosz GDP. A hadi kiadásaik viszont csak 13-szoros. Akkor most ki fejleszt drágán? Ráadásul ha az amerikaiak sokkal több pénzből csinálnak egy működő gépet, az oroszok annak töredékéből egy nem működőt, akkor te melyikért adnál pénzt?

Hogy az indiaiak mit akarnak és mit kapnak meg, az nyilván két külön dolog. Lehet, hogy végül a franciákkal kötnek üzletet, vagy lejjebb adnak az igényeikből. Az is igaz, hogy ők maguk nem tudnának kifejleszteni ennyit sem. De nem is akarnak. Azért fizetnek érte. Viszont a nem kevés pénzükért szerintem jogos elvárás, hogy ne 20-30 év múlva legyen egy olyan gépük, ami nem is lopakodó, nem is 5. gen. csak egy másik sárkánnyal szerelt mai szuhoj.

Üzemeltetésben az oroszok sincsenek a toppon, most minden gonoszság nélkül, amik a Kuznyecovval sikerült Szíriánál alkotni, az elég gáz volt. Leamortizáltak egy Su-33-ast meg egy Mig-29-est, majd hazahajóztak. Ezek után egy qrva szavuk ne legyen, hogy az Indiaiaknál miből és mennyi esik le. Szerintem.

A második hsz-edhez. Azt lehet tudni, hogy az a 24 orosz Szuhoj mikorra készülne el? Mert a mostani (nyugati sajtóban megjelent) hírek szerint a sorozatgyártást fújták le, nem az egész programot, viszont 2028-ig nem lesz újabb Su-57 prototípus. Akárhogy számolom, az 10 év. Mikorra tervezik a 24 gépes flottát átadni, kulcsra készen, felszerelve? 2035-ben? 2040-ben? Mennyi F-35 fog rohangálni addigra a világban?

Atomfegyverek nyilván fontosak, de hogy mennyire kell azokat fejleszteni, azt csak ők tudják. Gondolom mai állapotukban is véget tudnának vetni az emberi civilizációnak, szóval olyan sok upgrade talán nem kell rá. Ha arról van szó, hogy rohad szét az egész és azért kellenek új rakéták, az persze más kérdés, akkor hajrá, csinálják csak.
  • sakkay
    Rendi
  • macleody
    Ez így azért elég vicces.
  • Sidewinder
    Még egy kis kiegészítés. A jelen állás szerint úgy néz ki,hogy 24 db Szu-57-esre van a légierőnek megrendelése. A további példányok legyártása egyelőre nyitott kérdés. Az első két példányt jövőre kapja meg a lipecki harci alkalmazási és továbbképzési központ.
    Az látszik most,hogy ez a program nem prioritás. Jövőre csökken az orosz hadiköltségvetés a meglévő pénzt pedig nagyobb részt az atomfegyverzet még további fejlesztésére szánják. Ez a 90-es évek végén kialakult gyakorlat, mert az akkori védelmi miniszter mondta a jelenleginél sokkal rosszab helyzetben lévő ország haderejéről,hogy: "nagyon kevés pénzük van, és abból elsősorban az atomfegyvereket kell fejlesztenünk, mert az sokkal erősebb mint bármilyen hagyományos,fegyver vagy hadsereg". Ezért van az,hogy az atomfegyverek terén jelenleg élenjárók. Az új repülőgéphordozó, 5. gen-es vadászbombázó pedig most hátrébb került a prioritási sorrendben. A priritás inkább a Kinzsal, Avantgard és társai. Plusz az új boomerek és vadász tengeralattjárók.
    Apropó Kinzsal és Avantgard, letartóztatták az egyik a fejlesztésükön dolgozó tudóst. Viktor Kudrjancev ugyanis államtitoknak minősülő adatokat adott át egy NATO tagállam titkosszolgálatának a programokról.

• Sidewinder
    A PAK-FA programról egy időben rengeteget lehetett tudni. Szinte naponta jöttek róla az információk gyakorlatilag első kézből,egy 26 éves KNAAZ(Komszomolszk Na Amure repülőgépgyár,itt gyártják a típust) dolgozó tolta fel napi rendszerességgel az információkat orosz haditechnikai fórumokra. Innen pedig terjedt szerte a világban. Csak aztán az orosz hadtech fórumról valaki felnyomta a gyereket, aminek az lett a következménye, hogy elbeszélgettek vele,hogy ezt be kéne fejezni, ha nem akarja elveszíteni a munkahelyét, és a lakását felváltani egy börtöncellával. A gyerek a neten leállt. De csak ott. Rengeteg információt, köztük fontos dokumentációkat adott át a kínai hírszerzés részére a programról. Aztánn egyszer az FSZB kémelhárító részlege elkapta. Találtak nála egy csomó minősített iratot a programról. Azóta már tölti a börtönbüntetését ez az okos dolgozó és csak annyi info jön ki a Szu-57 programról amit hivatalosan engednek,hogy jöjjön.
    Amit tudni lehet: a gépnek van belső fegyvertere, onnan már tötént fegyverindítás is, így nem igazán szükséges kívülre pakolni fegyvereket.
    - a gépek jelenleg a 117SZ hajtóművel vannak felszerelve, ez a Szu-35SZ gépek hajtóműveinek továbbfejlesztése. A 117-essel még a Szu-35 is tudott szupercirkálni, bár valószínűleg fegyverek nélkül. A Szu-57-esen pedig alaphelyzetben nincs külső függesztésű fegyverzet.
    - a fejlesztési program a töredéke összegből zajlik mint mondjuk a JSF(F-35) vagy ATF(F-22A) programok.

Indiaiak, meg a "közös" fejlesztés: az indiai fél leginkább pénzügyileg szállt be a dologba, mivel tudást azt nem igazán tudtak adni. A Szu-57-ből lett volna az FGFA az indiai változat,amiből még kétüléses példányokat is akartak, legalábbis korábban.
    Az indiai verzió megtervezéséért kicsengettek az oroszoknak 300 millió USD-t az indiaiak. A tervek állítólag megvannak,de prototípus építésig nem jutottak. Az indiaiak technológiatranszfert és, indiai gyártást is akartak. De ebbe az oroszok nem mentek bele, látván,hogy a 4+ generációs Szu-30 MKI-t sem tudják az indiaiak normálisan üzemeltetni. Egyébként nem ők az egyetlenek, akik az utóbbi időben vadászbombázó ügyileg vitába kerültek az indiaiakkal. A franciák is hasonló cipőben járnak. Anno arról volt szó,hogy india vesz 128 Rafale-t. Ez a szám most olyan 40 körülire csökkent, mert az indiaiak helyi gyártást és technológia transzfert akarnak. A franciák bele is mentek volna, ha Indiában francia minőségellenőrök ellenőrizhetik a Rafale helyi összeszerelését. Ezt az indiaiak visszautasították, így az üzlet bukni látszik. Mert a Dassaultnál valószínűleg nem szeretnék,ha az Indiában összegányolt Rafale-k lepotyogásával lenne tele minden híradó, repülési szaklap.
    Ennek fényében nagyon meglepne, ha az F-35-öst megkapnák tokkal vonóval, helyi gyártással.
  • macleody
    Én 3 perc alatt kb. háromszor fulladnék meg :) Ha találsz gyöngyöt majd felezünk.
  • sakkay
    Nem csak imádom, de most jutottam el agyilag arra, hogy azért veszélyes. Most 3 perc 10 másodperc a rekordom, persze mozgás nélkül. A kiegyenlítés elég nehezen megy, kicsit lazáztam is vele tavaly. Nemtom' meddig (szoktam) lemenni, de 3-4x kellet kiegyenlítenem a komolyabbnál. Kb 10 méter .Csak sok energiámat elvisz ez a rohadt egyenlítősdi..
  • macleody
    Miért, beleejtetted a Balcsiba az iPhone-t? :)
  • sakkay
    Valaki csinál itt szabadtüdős merülést?
  • sakkay
  • macleody
    Nem a DCS szép. A fények :D
  • sakkay

Kurva szép a DCS.
    Utoljára szerkesztette: sakkay, 2018.07.22. 21:19:08
  • sakkay
    Most csináltam egy ILS-es leszállást atom ködben, hajóra. Goose magyarázta el a részleteket. Kibaszott feelinges!!!!
  • VO101Tom
  • macleody
    A videót nézve először leesett az állam, hogy mi a fa.... de aztán megnyugodtam, hogy ez is csak a szokásos "fícsörök" egyike :)

• GaBika6
    A-10C-ben ki lehet lőni egyszerre a nem irányított rakétákat, mint az F/A-18C-ben "SAL" modban?
  • macleody
    Nekem az előző baszta el, ezt még nem néztem.
  • LeonSilver
    Kurva jó.. nekem kiválóan el is baszta a joy beállításokat ez az ótva. EDe nyugodtan elmehetne már a búsbüdös 3.14csába.
  • macleody
    DCS 2.5.2.19682 Update 7 Hotfix

Updater ver. 2.9.4.76: ‘settings’ option is available in command line

DCS World
    Fixed crash when the ship with the task Attack group destroys the target
    Error in radiomessages for USSR country fixed
    Target attributes added to ‘Search and engage’ and ‘Search and engage in zone’ tasks

DCS NS430
    NS430 Navigation System added in Flat mode to all DCS aircraft (excluding A-10C, F/A-18C and Ka-50)
    NS430 Navigation System integrated into L-39 3D cockpit
  • sakkay
    Ugyanígy vagyok vele.
  • sakkay
    Így van.
  • macleody
    Én is gondolkodtam már az 1080-ason, de kevés lenne hozzá az FX8320. Cserélnem kéne a komplett konfigot.
  • VO101Tom
    Na, majd ha emberi árban lesz a Ti is, akkor majd rábeszélem magam, hogy kell olyan nekem is :D
  • sakkay
    Meglebegtették az 1180-at(szeptemberi érkezés), áresés az alzánál 190e alatt a gtx 1080 armor
  • wolfhgb
    Koszonom uram!!! :)
  • LeonSilver
    Igen
  • wolfhgb
    Szevasztok, multkor segitett valaki egy progival itt a csoportbol, hdd masolassal kapcsolatban, h egy mukodo rendszert at tudjak masolni egyikrol egy masikra kompletten. Meg egy kerdes ezzel kapcsolatban. Ez ugy is mukodokepes, h a celeszkoz nagyobb kapacitasu mint az elodje? Es ertelem szeruen a fennmarado szabad helyet ki is szeretnem hasznalni. Eddig 250 es volt, most terras lesz, nem ferek mar el a 250 es en.