Digital Combat Series: World

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

16 gb, nyolc a karin.

Nala kissebb a szoras es az is aranyos le es fel. Procicsere utan a minimum fps ertek belephet a 100 feletti tartomanyba. Ami azert nem rossz dolog. Mondjuk meg a ram es lap is sokat szamithat a minimum fps nel, sakkay ur, mennyi a ramod?
Nálam így néz ki: Avg: 135 - Min: 90 - Max: 161

Elvileg 1080p-n cirka 50%-l erősebb az 1080Ti, az meg átlagban megvan... minimum FPS terén csak ~20% a különbség, itt azért látszik a CPU limit. Kisebb különbségre számítottam!

Köszönöm Uram!

A #26292-ben rosszul írtam, 1080p-n az 50% a reális különbség, csak 4K-n húz el 70% körül az 1080Ti.

www.smart-bus.hu

Avg: 90.000 - Min: 76 - Max: 105
Ez lett.

Ja, mondjuk a minimum fps ertek is sokat elarul, mert az nalunk tuti cpu miatt van.
A CPU erő kiderül belőle... ha csak ilyen 50% körüli lesz a különbség akkor elég erős CPU limitem van a 4770K-l.

www.smart-bus.hu

Neki is 1080ti duruzsol a gephazban? Mert ha nem, mire jo a teszt?
Ha terhelesre gyorsan nagy melegedessel reagal a proci, nem a hutoddel van a baj. Ha szep lassan kuszik egyre feljebb a hofok, akkor a holeado felulet a keves. Ez viszonylag gyorsan es egyszeruen tesztelheto. Sajnos, ha az elobbi a helyzet, viszonylag kis mertekben fog valtozni a helyzet, akar vizhutest hasznalva is.
Állítsd be a DCS-t így: LINK

A Fraps-t így: LINK Ahol zölddel van aláhúzva, ott tudsz egy tetszőleges hotkey-t hozzáadni amivel aztán indítani lehet a benchmarkot.

Ezután DCS indít -> Instant Action -> Su25-T -> Free Flight. Ahogy elindítod autopilot (a), gázkar 50%, majd amikor befejezte a ki zoomolást akkor indítod a beállított hotkey-l a Fraps benchmarkot. Onnan tudod, hogy megy, hogy a sarokból eltűnik az FPS kijelzés. 3 perc után automatikusan leáll, ekkor lépj ki, menj a Fraps telepítési mappába és ott a Benchmark mappában találsz egy FRAPSLOG fájlt. Ezt megnyitod és benne lesz a benchmark eredménye. Minimum, átlag és maximum értékek... azokra lennék kíváncsi! 😊

Fraps

www.smart-bus.hu

LeonSilver
TS

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

MIt kell csinálni?

Megakartalak kérni egy tesztre... kíváncsi lettem volna, hogy milyen értékeket kapsz a 8700K-l.

www.smart-bus.hu

Ja lehet megint szarozok vele egy kicsit. Azért is lehet meleg, mert a hűtés nem az igazi. A hűtő jó(közép kategória amúgy, nem igazi tuning), és hatalmas volt a különbség az első fapadoshoz képest, csak a ház nem faxa már. Konkrétan kilóg a hűtő a gép oldalán, ami meg ki van vágva, de így meg nem jó a levegő csatorna'. De amíg ilyen alacsony a legerősebb játéknál is, leszarom.

Nincs. Miért?

Van Fraps telepítve a gépedre?

www.smart-bus.hu

molnibalage83

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

és próbáltad lejjebb vinni a feszt? Az az 50 pont jó, ezért fölös lenne delidelni, úgy kb40 lenne, viszont a fesz sajnos így reális, ahogy anno sejtettem is. Egy érték után már nagyon kéri a feszt és melegszik is, 4.8 még talán menne 1.3 környékén, de ott már lenne kb 55-60 fokod játék alatt, felette sajnos már kéne neki a delid, h javits a hőleadásán, de az a 100mhz nem ér annyit. Kicsit mondjuk soknak találom a hőfokát, de tény, h ugyanakkora hőátadó felülethez, 2 maggal több párosul, a 6700k m full szar kupakkal csak 1.35-1.38 vcore nál volt 80 fok környékén.
Játék alatt soha nem melegszik, max 50 fok, burn tesztel meg 78- 81 a max.

1.220 a fesz, viszont nem 4.8, hanem csak 4.7 mert elfelejtettem, hogy visszaállítottam. Nem láttam értelmét annyival nagyobb feszt adni, csak azért az egy tizedért. Amúgy nagyon bírja szerintem. Még ezzel a hűtővel is menne a 4.9. csak értelme nincsen. Ha viszont valami nagy guru ráér, szívesen finomhangolnám, úgy talán nem is kellene olyan sok fesz még jobban húzva sem.

<#alien>

Köszi, csak h mire lehet számitani az átlagos halandónak.
Meglesem neked, egy fél óra..

Az igen. 4.8 nál mik a beállítások? feszre gondolok, esetleg hőfokot tudsz mondani? tesztelted játékon kívül valami izmosabbal is?
Mekmek. 4.8 nál megálltam, de ez is csak azért mert k. Minden kibaxott vadállat módon fut. Nemtom' ismered-e a total war szériát-de a legújabb darabban 40000 fős csatát állítottam be tesztnek, hogy lássam amikor 3 fps tud egy 8700k, mert kicsit összefossa magát<#alien>, ....és vitte bakker így is annyira, hogy le lehetett játszani a legkisebb fps 18 volt, de nagy átlagba 30 felett. MAX grafikán. Azért az nagyon durva ám...
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2018.02.16. 15:45:28

Apropó. Sakkay kolléga, meghúztad már azt a szájbatekert 8700k t? 😊
Hát ezaz, összefogás kéne és bevágni a durcit, fél év mulva lenne olyan szimünk, ami csili vili lenne. 😊
Mint a játékfejlesztők többsége... 😊 A gond az, hogy nem szerelemből készülnek ezek, hanem azért, hogy legyen elegendő bevétel... annyit foglalkoznak vele amennyit feltétlenül muszáj, mert egyrészt nulla a konkurencia, másrészt meg a sok fanatikus úgyis megveszi.

Nem akarok túlozni, de szerintem több mint 1 gurigám áll a gépemben és gyakorlatilag 2-3 olyan játék van amit felhőtlenül tudok élvezni mert jól is fut és mert nincs tele bugokkal. Ezt a számot mondjuk fel tudnám tornászni 5-re ha a VR-t elengedem... ezért ez elég elkeserítő...
Utoljára szerkesztette: Solt, 2018.02.16. 14:51:27

www.smart-bus.hu

Na akkor én sem izgulok rá tulzottan, innentől várjuk a vulkan api támogatást, habár mire kijönnek vele, már az is elavult lesz, valahogy mindig el vannak maradva a technikától.
Nem, egyáltalán nem akadt! Érzésre meg nem mondtam volna, hogy 4 szállal kevesebb dolgozik... Akadások akkor vannak amikor elkezdenek lőni rám... lehet, hogy ez egy 8700K alatt nem jelentkezik, de azért nagy összeget nem tennék rá.

Eleinte elkapott a lelkesedés, hogy na majd a 2.5 az 1080Ti-l, de így több óra próbálkozás után megint csak az a konklúzió, hogy VR-l ez így ebben a formában repkedni jó, de komolyabb harci cselekményre alkalmatlan! 😊 Áldom az eszem, hogy nem áll benne egy raklap pénzem...

Megy megint a polcra és kezdődik a csodavárás! Addig is marad az autókázás és az Elite! 😊

www.smart-bus.hu

Fehercsoki
Várd meg a VKB-t, hamarosan megjelenik és olcsóbb lesz mint a TM, viszont jobb. Egyébként a joystickon található gázkar elég jól használható.

lac coo
Es gazkarra mik a lehetosegek ?
En ket TM en kivul nem igen talaltam mast....

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Es amikor kikapcsoltad és bemaxolt, gondolom akadt mint az állat. Ez miért jobb szitu annál, amikor be van kapcsolva a HT és nem maxol be? Kár, h a vr nem támogatja sli modot, odabasznék neki olyan gpu teljesítményt, h izzana a hdmi kábel.
Igen arra, de a valamivel jobban fut alatt értsd azt, hogy pár FPS a különbség, de így sem fogod élvezni! 😊 1-2 küldetéssel el lehet bohóckodni, de amint jelentősebb mennyiségű egység van jelen, vége még a fix 45 FPS-nek is nálam. Nagyon hektikusnak tűnik a működése... Egyszer ilyen,

Aztán gondol egyet és úgy dönt, hogy ő most megküldi mind a 8 szálat és akkor ilyeneket produkál,

A szép az, hogy látszólag semmi nem indokolja azt, hogy hirtelen ilyen terhelést kapjon... nem jönnek a képbe egységek, nem nyitnak tüzet rám. Lehet kapott a kód valami bányász algoritmust! 😄 A kedvencem viszont akkor is ez,

Kikapcsoltam a HT-t és ilyen CPU kihasználtságot produkál 4 szálon! 😄

www.smart-bus.hu

sure
Én is ugyanezt mondom a "diplomáciai okokkal" 😊 , most simán lepattinthatják a panaszos júzereket, hogy "bocsesz, ez csak béta, ez így száll le", de közben mégsem csináltak teljesen szart a szájukból ismét a megjelenés dátumával, hiszen tessék, elérhetővé tették a 2.5-öt a nagyközönség számára

Igazándiból én egyáltalán nem panaszkodom magára a játékra, a VGA-m el se éri a minimum követelményt, szóval örülök, hogy egyáltalán elindul 😛 és ehhez képest egész elfogadhatóan fut, de azért jól esik Edét fikázni a szokásos nyakatekert kommunikációjuk és ordas bugokkal publikált termékük okán 😉
Utoljára szerkesztette: sure, 2018.02.16. 13:17:43

Isten nem bottal, hanem VMware.

lac coo
Akkor tenyleg makom volt !😊)

Fehercsoki
Az direkt olyan, egyébként szerencséd hogy még pont jutott neked, mivel azóta már elfogyott és nem is lesz több, majd jövőre jön új "olcsó" joystick, addig csak a drágábbakat (Gladiator Pro/Gunfighter) fogják árulni.

Volt eddig olyan effekt, hogy rakétának vagy égő gépnek (sötétben) visszatükrözi a fényét a felhő alja? Kurva jól néz ki..

lac coo
Kibontottam a joyt , eleg jonak tunik 😊
Nagyon jo premium erzes mozgatni.
Elore hazra tengelyen picit lassan ugrik vissza kozepre ha elengedem de gondolom majd jarodik meg ...

a HT alatt a hypertrading re gondolsz? Tiltsam le biosban es istenkirály formában fogom tudni elvezni a game et 388,31 driverrel vr alatt? 😊 Már ha épp nem kotor a gép.
Utoljára szerkesztette: wolfhgb, 2018.02.16. 11:59:43
Fehercsoki
Szerintem annak sincs értelme, a lineáris a jó. Trim pedig a repülőben/helikopterben állítható.

lac coo
Nem deadzonera gondolok hanem hogy kozepen kicsit lapositani a gorben , hogy finomabb legyen.
Trimmelesre a repulre gondolsz , vagy van valami input okossag ahoz is ?

A skálázhatósággal van gond ahogy látom. Én például bármit állítok a 4770K + 1080Ti párossal, nincs meg a folyamatos 90 FPS még sima repkedésekkel sem. Alig van különbség a maximális és a minimális beállítások között. Emellett újra előjött az, hogy amikor több egység tüzet nyit rád, vagy sok a füst akkor iszonyatosan beesik az FPS.

Ettől eltekintve a VR-t sokkal jobban kéne kommunikálniuk, magyarázniuk, stb. A júzerek többsége nem tudja, hogy XY jelenséget mi okozhat, mit lehet ellene tenni, vagy éppenséggel milyen alap dolgokat kell meglépni azelőtt mielőtt nekiáll a programot hibáztatni valamiért. Például a 388.59 utáni driverek nem működnek normálisan az Oculus szoftverrel, lehetnek akadások, drasztikus FPS esések, emellett egy ideje ha bármilyen monitorozó program fut a gépen, akkor bizonyos időközönként akad egyet a fej követés, ami szintén okozhat rosszullétet egy idő után. De említhetném azt is, hogy HT nélkül valamivel jobban fut...

www.smart-bus.hu

Fehercsoki
Szerintem semennyire... Nincs erős center detent (de érezhető a közepe), ezért középen is nagyon pontosan irányítható a joystick, ezért célszerű úgy trimmelni, hogy ha a te joystickod középen van, akkor tartja a magasságot a repülő/helikopter, és csak kicsi mozdulatokkal korrigálsz. Ha fegyverrel kell céloznod, akkor pedig kifejezetten kártékony hatású lehet, ha a kicsi mozgást nem érzékeli a beállított deadzone miatt.

lac coo
Ha minden jol megy ma marlesz vergre normalis ioystick, mennyire celszeru kozepso , semleges allasban kicsit nagyobb jatekra allitani a tengelyeket ?

VO101Tom
Az mindegy, hogy minek nevezik, az a fontos, hogy milyen hibái vannak. Ha a játék kiadásra méltó állapotban lenne, akkor ebszolút semmi okuk beta-ként reklámozni. Az nekik nem érdekük, hogy a júzerek ne tegyék fel, mert minél több játékos játszik vele, annál több béta teszterük van (modulokat is nekik adják el). Az, hogy majdnem kész játékot mégsem adnak ki, csak beta-ként, annak elég komoly okának kell lenni. Ha például esélytelen, hogy az ajánlásban írt konfigon élvezhetően fusson, akkor azt nem árulhatják. Ahogy olvasom VR-ral is sok a gond, sokkal többen lesznek rosszul tőle, mint ezelőtt (sokaknak a felezett 45 fps sincs meg). Plusz itt van az a memory leak hiba, amit már emlegettek párszor. Lehet, hogy a Vulcan-t is azért kezdték bedobni a közbeszédbe így kiadás környékén, mert akkor jöttek rá, hogy anélkül nagyon komoly teljesítmény problémáik vannak. Ki tudja, lehet, hogy akkor lesz csak végleges 4.5, amikor a Vulcan-t bekalapálják alá.
Steamnél is egy elég hosszú auditáción kell átmenni, hogy végleges programként fel lehessen tenni (az egy hét csúszás általában ezért van normál és Steames verzió között). A beta-k követelményei és vállalt felelősségei sokkal lazábbak.

www.pumaszallas.hu

sure
Igazándiból a telepített programon sehol nem láccik vagy nem írja, hogy ez béta, vagy openbéta - a telepítési könyvtár neve simán csak \Program Files (x86)\DCS , a profil és a beállítások (egy része legalábbis) simán csak \username\Saved Games\DCS (mintha ez korábbi bétáknál explicite valami DCS.openbeta lett volna), a töltőképernyő és a főmenü is csak verziószámot ír, szóval ha leszámítjuk azt az egy parancsot, amit az 1.5-ről az erre a verzióra váltáshoz be kellett írni (no meg Ede kommunikációját a mindenféle phase-ekről), sehol nem láccik, hogy ez egy openbeta verzió.

Nem leht, hogy "diplomáciai" okokból nevezik csak bétának (=mármint hogy evvel egy rakat usert visszatartanak attól, hogy idejekorán telepítsék)

Isten nem bottal, hanem VMware.

VO101Tom
<#nyes>

www.pumaszallas.hu

Én nem vagyok mérnök, de hülye se<#nevetes1>

VO101Tom
Akkor kérdezd meg őt is, ha 95%-ban leszel hűséges, az mire elég (mellény legyen rajtad) <#nevetes1>

www.pumaszallas.hu

Mérnök vagy-é?<#alien>
Együtt élek eggyel-csak az lány-furák vagytok tudod<#nevetes1>