36921
Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
feca1229 #28262 Red Tail Mustang vs Me 262
2:40 perctől kell nézni! Ilyen nincs, a B-17-hez kb 3 db 30 millis kellett, hogy leessen. Szemből elég akár egy 30 millis is. Itt a Mustángot szembe lövi a Me 262, a mustáng pilótát több lövés éri! Én elhiszem, hogy ezek a négusok akik gyapot földön nevelkedtek nagyon szívósak, de egy 30 millist senki nem dob vissza. Egy lövedék ugy hazabassza Tennessee-be, hogy a segge szétszakad!
Nem volt rossz a mustáng de ennyire nem szívós pláne a pilóta nem bírja ezt el. Ez olyan mint a székely közmondás kicsit átköltve: ami nem öl meg az megerősít, kivéve a 30 millis gépágyú, a 30 millis gépágyú az megöl... -
RepeszElek #28261 Viszont így hogy most felhívtátok a figyelmem a top gun ostobaságaira már nem is annyira tetszik a film.
A fenébe..:D :D -
RepeszElek #28260 Egyszer láttam egy doku filmet és úgy jellemezte egy amerikai veteran a mustangot a Zero-val szemben mint a csatabárd a párbajtőrrel harcolt volna.
Elég szívósra összerakták azt a mustangot de persze akkor is hihetetle így igaz:)
Sajnos már nem emlékszem a doku film címére de nagyon érdekes volt.
Elmondása szerint az amerikai úgy szedte le mustangjával a japánok egyik ász pilótáját hogy a japàn trükje az volt hogy a mustang nem tud úgy emelkedni mint a zero és átfog esni és akkor utána majd és leszedi és sokszor így is volt de azt nem tudta hogy az amcsi egy újabb mustangal repül ahol már orvosolták ezt a kis gondot és hát szegény rácseszett..
Az amcsi meg mondta hogy a harc során nem értette miért csinált ilyen ostobaságot a japán s csak utána jött rá hogy a japán mire utazott.
-
feca1229 #28259 A gepek nem olyan rosszak a red tailben. Ami inkabb nevetséges az a morcos naci piloták fintorgó arca és a me 109 kamuflázsa. Teljesen szemben minden történelmi hüséggel. Amilyen manövereket pedig csinálnak a mustángok simán tetten érhetö Lucas munkássága. De a legrosszabb mikor a mustangot megsorozza egy Me 262-es a pilóta túléli ugy, hogy eltalalta egy 30 millis. Hihetetlen .... -
#28258 A történet... hát.. igen, kicsit izé. De a felvételek feledtetik a sztorit :) -
#28257 Egyébként a red tail filmen dolgozott egy magyar is a CGI részeken, beszéltem vele, és mielött megjelent azt hittem, hogy nagyon jó lesz , mert amit a gépek kidolgozásáról mondott , az igéretesnek tünt, de sajnos a végeredmény nem az lett. -
#28256 igen , ez a "modern kori " top gun, mert itt is valós repüléseket vettek fel nincs CGI, a történeten még lehetett volna mit dolgozni, de ez is elmegy ,mert mégse egy szokásos verzióját látjuk a " hallivudi "történeteknek.
A vasmadarak többi része meg még jobban alá tudta múlni az első szinvonalát. ott az oroszok F4et használtak mig 29 helyett.
Aki valós tomcat videot akar annak itt van ez (köszi Sanyo ;)):
-
feca1229 #28255 jó film, ezért vettem meg a DCS délibábot! -
#28254 Azért filmnek ez sem utolsó. Szerintem, pedig én amúgy nem komálom a fransziákat..
-
feca1229 #28253 A Red Tail a világ szégyene volt, a legnagyobb über gagyi film!
Teljesen igazad van amit írtál, mikor hozzákezdtem írni az előző hsz.-emet. akkor még nem volt kint a tiéd de kb azonos tartalom! -
feca1229 #28252 Ebben vitáznék veled Tom! A Tomcat csak Maverick miatt volt jobb! Hiszen mikor nem volt ott akkor szinte szét zilálták a Mig 28-asok a F-14-eseket, és mikor visszatért Maverick akkor helyre állt a világ rendje! :-)
Valóban a Top Gun klasszisokkal kiemelkedett a többi repülős filmek közül! Ha most nem azt nézzük, hogy Migek helyett csak F-5 volt az ellenfél, hanem azt hogy milyen jól elkapott beállítások voltak, és kurva jól voltak fényképezve a mozgásban lévő repülők, szerintem most is megállja a helyét! Pár hónappal ezelőtt volt egy cikk az Aranysasban pontosan erről, hogy F-5ben ülő pilóta aki az egyik ellenséges szovjet géppel repült azt irta, hogy sok időt fordítottak a tökéletes beállításokra. Amúgy ha figyelmesen nézed a filmet te is láthatod hogy tényleg adtak a részletekre, nem úgy mint a Vasmadarak című "repülős" filmre ahol az amerikai F-16-os gépek terepszínűek, légi harcban Maverick rakéta van felfüggesztve, és azt a rakétát akár tízszer kilövik. A Migeket meg talán tényleg Mirage-ok vagy talán az Izraeli Kfir-ek alakították.
Na meg persze a Top Gunnak hatalmas a nosztalgia faktora, gyermekkorom legjobb filmje. Talán még a Végső visszaszámlálás veheti fel vele a versenyt. A Top Gun-t most már inkább a meg mosolyogtató, de régen menőnek számító dolgok miatt tartják kicsit "popcornos" mozinak! A film zenéje is nagyon ütős!
Top Gun Danger Zone
Utoljára szerkesztette: feca1229, 2018.07.11. 19:51:40 -
#28251 Igen a Vasmadarakban ,már egy kicsit ZS kategóriába mentek át ami a légi felvételeket illeti, nem azért mert nem valódi repüléseket vettek volna fel, hanem mert nem figyeltek arra sem, hogy legalább egyforma fegyverzettel mutassák elvileg ugyan azt a gépet.
Tripla inditós maverickel szál fel ,de levegőben már csak légiharc rakéta van. és azzal is támad földi célpontokat.ÉS a kabin is elég elnagyolt volt, föleg a kijelzők miatt és a kabinban való pilóta mozgások.
izraeli Kfirek voltak az ellenfél gépei.
A legnagyobb gond, hogy azokkal a filmekkel amihez meglenne minden feltétel, hogy egy tényleg autentikus filmet alkossanak , a holywoodi agyasok beleszólnak.
Igy volt ez a pearl harbor és a red tails, fury filmekkel is. Adva volt a CGI a pontos dokumentációk s mégis elrontották a gépek repülését a harcokban, csak a látvány miatt olyan dolgokat mutatnak ami lehetetlen lenne valoságban.
-
Krokoliszk #28250 Alapvetően a nyugati vadászgép elektronika kb. a koreai háború óta kisebb-nagyobb lépéselőnyben van. A korabeli fő ellenfél leginkább MiG 21/23/27 volt és ezek közül a fejlettebbnek mondható 23/27es is durván alulmaradt mind elektronikai, fegyverzeti téren illetve manőverezőképességben sem voltak kifejezetten jobbak. A nyugati 4. gen gépek vetélytársai (MiG-29, Su-27) még kis jóindulattal is legalább 5 évvel később álltak hadrendbe és akkoriban ezek is gyengébb képességekkel rendelkeztek (pl. az F-15C APG-63 as radarja vs az N001, R-27R széria vs. AIM-7M) stb.
Az F-14 elég egyedi megoldás, mert részben a hidegháborús szovjet bombázó kötelékek szétbontására tervezték, ehhez kellettek a böhöm nagy rakéták (AIM54), ebből következően nagy méret stb.
Valamint ha jól tudom a kicsit később tervezett F-15/F-16 párossal ellentétben a Cicust még nem az akkor kidolgozott Boyd féle EM módszerrel tervezték (röviden leírva ez egy módszer amellyel a tervezési fázisban optimalizálták a sárkányszerkezetet a kívánt manőverezési tartományra) és ebből illetve a fentebb leírt feladatkörből következően nem lett annyival jobb a manőverezőképessége a korábbi generációs vadászokkal szemben, mint a másik kettőnek. Molni F-15 írásában volt szó arról, hogy amikor az izraeli pilóták tesztelték a 14-est és a 15-öst, hogy melyik a jobb és a 15 ös szerintük toronymagas fölényt élvezett a Cicával szemben manőverező közelharcban.
Szintén döntő fontosságú, hogy az átlag USAF/NAVY pilóták is irgalmatlan sokat repültek, főleg más országokkal összehasonlítva. Ez a technikai fölénnyel párosítva szinte behozhatatlan előny.
Utoljára szerkesztette: Krokoliszk, 2018.07.11. 18:45:38 -
#28249 A "repüléstechnikai szakszövegként" eladott baromságoktól eltekintve, a film védelmében talán érdemes felhozni, hogy '86-ban nem állt ennyi felvétel, fénykép, film rendelkezésre (sem amerikai, sem szovjet) harci repülőgépekről a laikusok, de még szakértők számára sem, a CGI meg ugye szóba sem jöhetett volna ekkor még, így a film népszerűsége a szép felvételek miatt még "repülős körökben" is érthető. Asszem F-5-ösöket használtak amúgy is az amerikaiak az agresszor gépek szimulálására, a MiG-21-eshez való "hasonlósága" miatt.
Jobban tették szerintem, hogy valódi F-5-ösöket szerepeltettek MiG-28 "fantázianévvel", mint hogy valami ultragagyi makett-animációval oldották volna meg, a hetvenes években ez talán még OK lett volna, de a nyolcvanas évek közönsége azt nem biztos, hogy ilyen jól vette volna.
Volt az a másik, a Vasmadarak, ahol meg tán MIrage-ok játszották a MiG-eket.
No és természetesen ha 80-as évek és F-14, akkor már Végső visszaszámlálás :) -
#28248 Jaaaajj nem. Az utolsó mondatot csak poénból írtam. :D
A negatív G egy teljesen mindennapos dolog a repülésben, amikor orra tolod a botot, akkor a pilótára nahezedő G csökkenni fog, amikor jobban nyomod a botot akkor 0 G is lehet (földi körülmények közt az ilyen parabola pályákkal csinálnak súlytalansági repüléseket NASA kiképzésen pl), ha még jobban tolod akkor negatív G-t is el lehet érni. Amikor kirepülnél a székből heveder nélkül, az a negatív G.
Az egész Top Gunban ez egy központi kérdés volt, hogy olyan jó az orosz gép, hogy "képes negatív G-re". Ami hatalmas marhaság, minden repülőgép alkalmas negatív G-re, ebben semmi különleges nincs. Az is poén volt, hogy csak Tom Cruise miatt lett volna jobb a Tomcat, bár ebben nem vagyok 100%-ig biztos ;)
Van egy és kétüléses Mig-29-es is, az a Mig-29 UB, de az gyakorló gép volt, nem egy fegyverzetkezelő ült hátul, hanem egy oktató. -
sakkay #28247 Félreértetted Tomot. Ironizált csak -
RepeszElek #28246 A francokat jól emlékeztem
1 fő!:)
-
RepeszElek #28245 Jah nem!
A mig 29 is kétszemélyes jut eszembe bocsi:) -
RepeszElek #28244 Nah ezért gondoltam hogy rákérdezek inkább itt a témára miután a neten nem találtam érdekeset ez ügyben, mert tudtam itt jófej emberek vannak!:)
Köszönöm a tájékoztatót,imádom a hadtörténelmet nagy élvezettel olvastam!:)
Szóval ez egy rohadt jó gép volt már akkor 86ban, még is ha egy korabeli igazi mig-el találkozott volna ami ugye egyszemélyes akkor TOM szerint alulmaradt volna.
Furcsa :) -
Krokoliszk #28243 Az F-14 toronymagasan többet tudott mint egy korabeli F-5. Jóval fejlettebb fedélzeti avionika (radar, fegyverrendszer, besugárzásjelző, stb.), jelentősen nagyobb hatótáv, légiutántöltési képesség, jobb repteljesítmény és még lehetne sorolni. Az F-5 radarja leginkább semmire nem volt jó, illetve csak kis hatótávolságú infravörös rakétákat tudott cipelni (abból is csak 2-t általában). Gyakorlatilag az egyetlen előnye az, hogy kicsi volt és közelharcban könnyen el tudott tűnni, illetve hogy olcsó volt.
Ehhez képest az F-14-es nagy hatótávú aktív rakétákkal (AIM54) és közepes hatótávú félaktív radaros rakétákkal (AIM7) is rendelkezett, leírhatatlanul fejlettebb radarral amellyel egyszerre több célpontot is tudott támadni az aktív radaros rakétákkal akár több tíz mérföldről látótávolságon túlról. A látótávolságon túli harcot elősegítette a kamerás rendszerrel amivel ha jól tudom akár 5-10 mérföldről is tudták vizuálisan azonosítani a célpont típusát.
A filmben látható scenario annyira abszurd amennyire csak lehet. Egy F-5 kaliberű gépnek szinte semmi esélye nincs egy nyílt óceán felett ilyen ellenfél ellen. Az egyetlen reményük az lenne, hogy földháttérben elbújva próbálnak eljtuni a közelharcig, ami óceán fölött "picit" nehezebb. A sokkal valószínűbb szitu az, hogy jönnek szembe az F-5ök és a tudtuk nélkül halomra lövik őket látótávon túlról, mert kb. arra sincs semmi eszközük, hogy az indított rakétákat észrevegyék időben.
A 2 fős személyzetre azért volt szükség mert az avionika a későbbi 4. gen gépekhez képest rendkívül "manuális" volt és rengeteg mindent kellett kezelnie a RIO-nak. Egymagában a pilótának mindezeket a feladatokat fizikai képtelenség lett volna megoldania.
A későbbi gépekben sokkal jobban automatizálták az avionika kezelést (néhol a döntési szabadság korlátozásával) így ezt a pilóta is el tudja látni.
Utoljára szerkesztette: Krokoliszk, 2018.07.11. 15:38:51 -
RepeszElek #28242 A vicc hogy 86os születése ellenére sokkal jobban tetszett mint a mai CGI filmek :)
Egyébként nem értem ezt az f14et.
Minek a két ember?
Nah mindegy, ez nem forum téma tudom bocsi:)
-
#28241 Hollywoodban sajnos sokkal kevesebb amikor normális szakértők segítik a munkájukat, és nem csak kalandfilmet forgatnak. Tényleg nagyítóval kell keresni, hogy minek mennyi a valóságtartalma. -
#28240 Azt a jelenetet minden jóérzésű ember átpörgeti :DD -
feca1229 #28239 Gonosz valasz volt Tom!!!!
:DDDDD
A kilencvenes evekben en is kerestem a mig 28-at, sokáig. Aztan megtudtam, hohy kamu az egesz. Talán meg a regi Top Gun ujsagban olvastam róla, hogy hogyan készült a film. Amugy a multkor neztem meg mert valami csatorna adta megint, nosztalgiabol persze. Most mar kicsit olyan furának hat az strand röplabdás rész amit hosszúszárú farmarnadrágban jatszanak a fiatal pilóták!
:-) -
RepeszElek #28238 Akkor ezért nem találtam semmit a neten mig 28ról! :D
Azt gondoltam hogy hollywood nem migeket használt forgatáskor :), de a mig 28at bekajàltam mert 27ről de főleg 29ről már hallottam, gondoltam logikus hogy van 28 is:)
Jó hát azért köszi hogy válaszóltál.
Amúgy azért néztem meg a filmet mert a neten láttam már forgatják és jövőre jön a top gun 2 a mai kor technikájával.
-
#28237 Üdv. Mig-28 nincs. :) A két legközelebbi szomszédja a lehetséges valós típusok közül a Mig-27-es, ami a Mig-23 földi csapásmérő változata, és a Mig-29-es, amit meg nem kell bemutatni. A filmben átfestett amerikai F-5 típusok repülték a rosszfiúkat, ami egyikre sem hasonlít.
Egyébként lényegtelen a típus, az orosz a jobb, hiszen az képes volt a negatív G-re, míg a Tomcatnak kellett egy Tom "Maverick" Cruise a bot mögé, hogy lelőjjék mindet, a gép magában kevés lett volna erre
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2018.07.11. 00:25:49 -
RepeszElek #28236 Bocsi a zavarásért csak megnéztem nosztalgiából a top gun-t és ott f14esek mig 28 ellen harcoltak és a film után felmerült a kérdés bennem vajon igazából melyik gép volt a “jobb”?
Mert ugye a filmben hősünk három mig-et is leszedett az f14-el.
A neten nem találtam erre konkrét választ ezért érdekelne a ti véleményetek is,mert mikor még én is szimesztem (csak hamar feladtam) láttam van köztetek hozzáértő de persze megértem ha azt is ha válasz nélkül maradok.
:) -
#28235 Ehhez a svédeknek is sok közük van, ők is nagyon titkolóznak, meg az is igaz, hogy itthon sem volt divat ezelőtt. Szerencsére a pilóták közt is többen tolják ezt, reméljük a jövőben gyakoribb lesz (bár ennek is elég sok személyen és intézményen kellett átmenni mire engedélyezték, a szabályok nem lettek lazábbak, inkább a PR értékekhez a hozzáállás lett jobb). -
#28234 és közel 10 évet kellett várni rá, hogy végre ilyen felvételt nyilvánosan lehet látni, nem csak az elöre beállitott PR filmeket.
A Lengyelek szinte hetente tesznek fel képeket videokat a Falconjaikról vagy épp a 29-kel, 4k van belső kamerásan.
Nagyon jó video egyébként! grat még több ilyet. -
Lysandus #28233 Szenzációs!!! -
Solt #28232 -
#28231 -
sakkay #28230 -
#28229 Nem DCS, de talán érdekes lehet itt is:
-
#28228 MSI alaplapban a 4.2-t automatikusan felhúzta 4.5-re, hozzá sem nyúltam :) Amikor megvettem, akkor nézegettem, hogy meddig lehetne húzni, 4.7-ig core fesz emelés nélkül is stabilan elment, utána viszont core fesz emelés és ezzel együtt Delid kellene neki. De igazából a 4.5 is mindenre elég nekem, úgyhogy a tuning részével jó ideje nem foglalkoztam. -
#28227 Nem nem, A 1070 is VR meg 4K kompatibilis, és a DCS oldalán is "Recommended system requirements (HIGH graphics settings)"-nél 1070-et írnak. A 1080-as GPU csak a VR-hoz van írva mint ajánlott. A preload rádiuszt lejebb vettem, a visibility range-et viszont nem fogom lejjebb venni. Ha nem képes ez a konfig - ami mindenben teljesíti a magas grafikai beállításokra írt ajánlott(!) konfigot - egyenlő esélyeket adni nekem online észlelésnél mint annak aki 1080-al repked, akkor addig hanyagolom a DCS-t amíg rendbe teszik ezt, vagy tudok venni én is 1080-at.
A vicc, hogy nincs is ezzel különösebb baj más játékoknál. Ami a DCS-t illeti, most írtam, nincs lényeges különbség itt sem a 1080HD és 4K között - legalábbis az én gépemen. 10 fps mínusz (ez inkább a kártya érdeme, nem a DCS-é), ennyit a mission alatt magától is ingadozik. Kipróbáltam pár játékot tegnap, Falcon BMS detto, qrva jó fps-em van rajta 4K-ban is, Battlefield 4 is (meglepően) ugyanolyan jól futott mint előtte. Ami sok fps esés produkált, az a CloD, 130 fps helyett Le Havre fölött (az ugyanolyan fps sinkhole mint London) lett 43... de a többi gépigényes játékom, amikkel kipróbáltam tegnap, az mind csont nélkül vette a 4K-t 1080HD helyett. Armát még nem néztem meg, arra még kíváncsi leszek :D
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2018.07.06. 17:47:35 -
gantus68 #28226 2160p-ben MSAA lehet off, Flat shadows-t és effekteket off-ra próbálnám, hátha. A cpu-t felesleges szerintem overclock-olni, az enyém 25%-on megy és kiszolgálja a gpu-t. -
beci43 #28225 A Visib range-t vedd le highra,az extreme zabálja a GPU-t.Azért a 4K csak 4K.1080-1080 Ti ajánlott rá. -
#28224 VCync ON-on van, és semmi nincs max-ra húzva, preload rádiusz kifejezetten alacsony (fórumon ezt mondják kritikusnak), élsimítás alacsony, amit magason hagytam, az a textúra és a látástávolság. Hogy messzire és élesen lássak az qrva fontos.
Ezek a beállításaim egyébként: kép
Biztos van még pár elem, amin lehetne nyerni, shadow pl legyen rusnya, vagy látástávolságot húzzam magamra, de túl sokat nem akartam vele retkelni, egész onnan indult, hogy Sakkay kolléga győzködött, hogy most már "minden max"-on és simán fut. Ami nekem nem igazán megy i7 7700 4.5Ghz, 32GB Ram és 8GB-os 1070 mellett. Ami meglepett, hogy a 1080HD után 3840x2160 UHD-n is majdnem ugyanazt tudja mint negyed ekkora kijelzőn (Visszaállítottam 1080-ra most a felbontást, hátha valami frissítés hozta a csodát, de nem. 10-el több fps, ugyanolyan recegés).
Úgyhogy szarjanak sünt, majd újra próbálkozok ha a Hornetnek lesznek normális fegyverei és fícsörei, addigra vagy rendbe teszik ezt, vagy emberi áron lesz 1080-as :/
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2018.07.06. 14:19:49 -
sakkay #28223