36920
Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • molnibalage83
    Csak amíg folyamatosan nyomják bele a felesleges részletességet, addig a HW soha nem fogja utolérni a szükséges igényt. Kéne egy jó masszív freeze ide egy ideig.
  • molnibalage83
    A probléma az, hogy az "értelmes hardver" terén nem azonos a szótárunk vagy más a függvény értelmezési tartománya, ha így tetszik.

Azon is jót röhögök, hogy valaki alsó középkateóriásnak nevez egy olyan gépet, ami úgy laza 270k-ba került 2015 közepén és az akkori AAA játékok full HD-ben mentek rajta gyak. csontra húzva egy-két lényegtelen opciót nem bekapcsolva, aminek hatása nem látszott. Na, ezen a gépen volt a DCS játszhatatlan.

Ha meg szemét akarnék lenni, akkor a száraz tények azok, hogy a BMS játszható és élvezhető volt számomra mindig is, (még ha nem is repültem vele komolyan 9 éve), a DCS meg azt szintet sem érte el, hogy videózásra pazaroljam vele az időmet.
  • LeonSilver
    Aha, erről van szó :) Igen, jók voltak az OpenGL-es cuccok, csak ugye a mikroszoft keze betette a lábát.
  • Capt Baloo
    Jó, de akkor ez alapján ott tartunk, hogy monitoron nincs semmi probléma, VR-ben meg a DCS nem előzi meg a korát, egyelőre nem tud stabilan tökéletes teljesítményt nyújtani egy ilyen grafikával és bonyolultsággal rendelkező játék, ahogy semelyik másik hasonló sem szemüvegben. Innentől meg ez akkor nem engine javítás, hanem fejlesztés az én olvasatomban.
  • VO101Tom
    Nem részletezte Wags, hogy pontosan mi a baj, annyit mondott, hogy VR sebességnövekedést elsősorban a kijavított térkép engine-től várják. Ez nem igazán sikerült, most megint a Vulkan a varázsszó, amiben mindenki bízik, de itt már nem a mostani engine javításáról beszélnek, hanem új engine-ről.
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2019.11.05. 10:57:22
  • VO101Tom
    A Vulkan-nál nincs DirectX, mert ugyanazt csinálja, csak a programozónak sokkal mélyebben enged rendszerszinten programozni (Low Level API), a videokártya driverben kevesebb a megkötés, ami alapvetően jó dolog, de sokkal komolyabb programozási tudást igényel. Biztos emlékszel, régen volt a DirectX meg az OpenGL, kártyája válogatta melyiket támogatta jobban. A Vulkan ugynanez, OpenGL 2-nek is nevezik, ugyanarra jó, mint a DirectX, csak nem a Microsoft fejleszti, hanem a Khronos. Pl Vulkanban van fasza multi GPU támogatás, ezután már két 1080ti-t is gépbe lehet rakni, vagy akár négyet is :)
  • LeonSilver
    Én mondjuk a sztímet annyira nem preferálom, csak akkor veszek ott cuccot, ha feltétlenül muszáj.
    A monitor kétségtelenül szebb, de a VR-nek meg van egy fílingje.. ;) Én nagyon komálom! Alig várom már, hogy a hüJe dpd hozza azt a qrva reverbet :D és marhára sajnálom a HTC-t.. nem tudom, szerintem nem is fogja kiheverni ezt a baklövést.
  • Capt Baloo
    Az én olvasatomban ez a jobb VR élmény mellett azt jelenti, hogy szebb grafikát lehet neki csinálni, mert kevesebb erőforrásba kerül...
    Hogy milyen baj van a térképpel azt nem tudom. Mondom nekem jól fut, és imádom, hogy ennyire részletes meg szép. Persze nyilván nem fogok akkor sem panaszkodni, ha a 70 helyett 120 fps lesz ugyan ezzel, de inkább maradjon 70 és legyen még részletesebb meg szebb.
  • VO101Tom
    Steamen lehetne több játék azért, múltkor szörfölgettem és kb 5-10 játék volt, ami VR alatt tetszene, de igazán csak a DCS-ben és Elite Dangerousban tudom rendesen kihasználni. Virtual Desktopot próbáltam én is, ott viszont a 4K monitor azért sokkal jobb még mindig :)
  • LeonSilver
    Én nem értek hozzá, de valahol mintha azt olvastam volna, hogy a vulkan azért lesz jó, mert kimarad a dirctx és közvetlenül lehet a proc, vga meg a memória felé mozdulni. Vagy valami iylesmi. :D
  • LeonSilver
    Olyannyira igaz ez a monitort soha többé, hogy én a Diablo3-at is virtual desktopon játszom :D :D
    No man's sky, Subnautica csak is VR. Igazából nincs is kedvem oylan játékot használni, amiben nincs VR támogatás.
    A következő beszerzésem a Borderlands3 VR lesz.
  • VO101Tom
    Nem kötözködésből, de a Vulkan nem ahhoz kell, hogy szebb legyen. A Vulkan előnye a low level API, ami a GPU felé alacsonyabb szintű rendszerprogramozást tesz lehetővé. GPU és CPU jobb kihasználás, Multithreading, több mindent számol a GPU ezért kevesebb dolog foglalja a CPU-GPU közötti szávszélességet, végeredményben sokkal gyorsabb engine. A gépen a csillogás, a robbanás vagy a naplemente nem lesz szebb, egyszerűen csak nagyobb fps-el fog futni a játék. Hidd el, hogy ED most nem azért dolgozik a Vulkanon, hogy öt év múlva neki majd legyen egy EDGE 3.0. Most van baj a térképpel meg a VR-al, ezen akarnak javítani vele (de az optimalizálást ezzel sem ússzák meg, Vulkan sem csodaszer, ha dupla fps-t hoz, VR alatt az sem lenne még elég, főleg ha a HP féle sisakok elterjednek, akkor a mostani Oculus fps-ét is nehéz lenne tartani).
  • LeonSilver
    Nem, nem annak az indikátora. Aki szarul van tőle, az nem használja egy évig a cuccot. Egyébként rövidebb-hosszabb idő alatt megszokható (nekem nagyon kevés idő kellett és igazából rosszul sose' vo9ltam tőle). Ha teheted nézz körül itthon és külföldi oldalakon, fórumokon. Egyre többen használják a VR-t. Már itthon is sokan vannak, akik egyből kettőt vesznek, hogy a család együtt tudja használni. Azt hizsem nem scak az én véleményem ha azt mondom, hogy nagy "robbanás" előtt áll a VR piac.
  • sakkay
    Nem ezért van, lentebb leírtam...
  • sakkay
    Te vsz, valóságban is hamar rosszul lenné. Kicsit belelátok ebbe, mivel nálam eddig olyan 60-70 ember próbált vr-t. Amikor csak nézegetnek semmi egyéb mozgás-senki nincsen rosszul. Egy szimben kb 20 % aki azonnal nem érzi magát biztosnak. Kb ugyanezek nem tudnak háttal ülve olvasni a buszon..A top 3 rosszullétbe amúgy benne benne vagy Bali
  • Capt Baloo
    Majd ha lesz szemenként 4k felbontással stabil 90 fps, akkor lehet nem leszel rosszul benne. Ne temesd el egyelőre.
    Nagyon sokan vannak, akik már most azt mondják, soha többé monitor, pedig jelenleg még több szempontból is kompromisszumos.
  • Capt Baloo
    Ezzel a messiás várással szemben a száraz tények, hogy a DCS szép, a Flakon nem. A DCS szép volt az 1.5 korában is, de vártuk a 2.5-öt, mert azzal még szebb lesz, így is lett. Most várjuk a Vulkant, mert azzal megint még szebb lesz. Mindezek mellett értelmes hardwaren a DCS jól fut mindenkinek, Tomnak pl. 4k-ban 80 fps-t tud. Azok a fránya beváltott ígéretek ugye. Azt sajnálom, hogy az 5 éves, alsó középkategóriás kártya már kevés hozzá, és ez téged annyira frusztrál, hogy szerinted embertelen vas is kevés hozzá, de attól ez még nem lesz így, akár hányszor írod le. Kicsit ilyen sorosgyuris kékplakátos érzésem van már ettől tényleg. De örülök, hogy szerintetek szar a lod kezelés, meg tele van szemetelve, mert egy szimben minden erőforrás pazarlás ami a stilizáltnál kicsit jobban néz ki, majd sírok kicsit a 70 fpsem mellett a 2 éves középkategória tetejét képviselő VGA-mra hullajtva könnyeimet, és elmegyek flakonozni, mert most fogják lecserélni a 24 éves enginet, miközben ezek a hülyék ED-nél meg már azzal foglalkoznak, hogy 5 év múlva is jól nézzen ki az akkori színvonalon.

De amúgy igen, vannak komolyan idegesítő f*szságok a DCS-nél, én pl. bárki mögé beállok, aki a Hornet TWS hiánya miatt veri az asztalt, mert annak ellenére, hogy így is használja aktív vadászpilóta is PVP környezetben is panasz nélkül, tényleg komoly hiányosság és vérlázító így másfél évvel a kiadás után. Vagy segítek bárkinek ekézni ED-t a kommunikációs rutinjuk miatt, vagy a MiG-21-et azért, mert megint nem működik az RSZBN, vagy tudok még hozni úgy 450 egyéb példát, amiben még bőven lenne hova fejlődni, de a grafikai részének a fikázása eléggé invalid. Persze örülök, hogy Tomnak van listája arról, hogy szerinte mi lényegtelen, és mire "pazarolnak" erőforrást, de ez mégis hol érdekel engem (bárkit), amíg szép és szépen fut?
  • VO101Tom
    Emlékszem eleinte a TackIR-el is az volt, hogy sokan panaszkodtak rá, hogy szédülnek és hányingerük lesz tőle. Gyakorlással megszokható a VR is. Meló miatt keveset repültem a nyáron, aztán amikor kicsit bementünk 1v1-ben dogolni Hornettel, ott én is azt mondtam 20 perc után, hogy huh, ezt inkább leteszem egy kicsit. De hamar vissza lehet szokni.
  • molnibalage83
    A vicc az, hogy 10+ éve van TIR-em és leggyakrabban csak videózásra használtam finom kamera mozgatásra. Hosszú távon kényelmetlen volt és inkább maradtam a padlocknál annak realizmus problémái mellett.
  • PhantomAss
    Ezzel egyetértek, de erre írtam hogy a lehetőség adott a kipróbálásra mindenkinek. Utána meg el tudod dönteni hogy bírod-e, tetszeni fog az nem kérdés.
    Egyébként én a Trackir-rel voltam hasonlóan amikor először kipróbáltam, vagy egy hétig fájt a fejem de fokozatosan hozzászoktam mert akkora plusz élményt adott hogy nem akartam lemondani róla. Szóval elképzelhetőnek tartom hogy ha nagyon akarja valaki akkor tréninggel a vr-hoz is hozzá lehet szokni.
  • VO101Tom
    Most már mindegy, a BS1 nélkül elvesztegetett éveket úgysem kapom vissza soha
  • molnibalage83
    Azt mondta valaki, hogy tréninggel meg lehet szokni. Csak szerintem az emberek 99,99%-a nem költ el vasra úgy 500k HUF-ot olyan alapon, hogy "talán jó lesz".
  • molnibalage83
    Az kemény. Akkor a valóság tagadása elért egy muris szintet egyeseknél.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.11.05. 09:53:12
  • molnibalage83
    Az egyiknek szabad mert BMS a másik meg csak ne akarjon új Engine-t mert te jobban tudod hogy csőd közelében vannak és adósságspirál? Oooookééé

Szezont tetszik keverni a fazonnal.

1. A BMS4.34 alatt is még egy kb. 24 éves terrain engine dohog. Viszont élvezhető az FPS a DCS-hez képest 0 tudású hardveren is.

2. Emiatt a korlát miatt nem kezdték teli szórni minden vacakkal a játék core részét, hanem felfogták annak korlátait és együtt éltek vele. A DCS ennél a pontnál bukott el. Szar LOD kezelés, lényegtelen dolgokra erőforrás pazarlás, stb. Tomnak kilométer hosszú listája van erről.

A core részt azért írtam, mert egyes 3rd party helyszínek ezt megtették, pl. a Baltic. Na, azon tényleg szar az FPS úgy, hogy hadjárat sincs hozzá. De a core Korea rész soha nem ilyen volt.

A DCS-ben kis túlzással ilyen volt az összes heli, amíg a fákon átlőtt és átlátott az MI...

3. BMS4.34 ingyenes, ergo senkinek nem kerül semmibe a csapat döntése.

4. Ez a terrain engine váltás a korlátok felszabadításáról szól és nem azért, hogy használható legyen végre a cucc. A DCS-nél fordítva van. ott azért kell, hogy igaz legyen, amit propagál az ED. A BMS4-nél kb. DX5/6 terrain engine-t váltanak le egy DX11-esre. A DCS-nél meg mindig a következő változat a megváltó messiás, ami majd jó lesz. Ez volt a 2.5, most a Vulkan. Mindig csak azok fránya ígéretek.

Tehát a DCS-nél próbálnak előre menekülni, mert a "fantasztikusan koordinált munka" és specifikációk - ha vannak egyáltalán ilyenek - eredménye az, hogy embertelen vas mellett is tud használhatatlan lenni. Közben meg a modulok sincsenek befejezve. A TWS mód kb. ma a légi harcászat lelke, de ez sincs benne egy 1,5 éve kiadott MOD-ban? Az igen...

A BMS4-nél meg arról van szó, hogy egy korlátot és avítt látványt akarnak megszüntetni és továbblépni. Persze mivel ők ingyért csinálják a minőség és időkényszer más szinten van. Ez az egyik ok, amiért senki nem akar pénzt csinálni belőle. Mert soha nem sült el jól. Az AF is meghalt, az ingyenes változat meg él és virul.

Egészen "apró" különbségek...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.11.05. 09:56:27
  • PhantomAss
    Sajnálom ha te rosszul leszel tőle, nekem is van olyan ismerősöm aki 10mp után majdnem hányt. Ez eléggé egyénfüggő, de most erre mit mondjak? Pilóta sem lehet az aki rosszul lesz a hintán, meg azon a kupolás cuccon lehet én is rosszul lettem volna. Tudom ez egy játék, de a lehetőség legalább adott hogy kipróbáld és eldöntsd kell-e.
    Sokkal több emberrel találkozok a fórumokon akik az első élmény után pénzt invesztálnak a vr.-ba, mint fordítva, akik nem bírják és hagyják az egészet.
    Számokat tekintve a vr biztosan rétegcucc, de a Ferrari is rétegautó, mégis jól megvannak.
    Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2019.11.05. 09:52:39
  • Capt Baloo
    Fogadni mernék, hogy egy levélnél többe nem kerülne azt a kulcsot visszaszerezni. De ha ezen múlik, szívesen odaadom az enyémet, én nem használom a BS1-et 2019 :)
  • VO101Tom
    De, használható. Odaadjam a DVD-jét? Install, és fut is. Nem törlődött semmi. Nem lépett be Wags a gépedre és nyomta az uninstallt. Vagy innen szedd le.

Röhögsz ezen, pedig pontosan az történt, hogy ED-től törölték Steamről a BS1-et. Ez a link fasza, de serialt kér, amit viszont baszhatok, mert ami kódom volt, azt ugyan a Steam könyvtárban meg tudnám nézni... de már nincs ott semmi...

• Capt Baloo
    Értem, tehát a játékiparban a grafikai engine fejlesztésének normál, bevett módja, hogy amikor már annyira öreg és lemaradott az ami van, hogy nem csak ronda, de már a teljesítmény rovására is megy, akkor nekiállunk kifejleszteni az új enginet. 2019-ben kezdünk fejleszteni több éves projekt keretében DX11 alá enginet, 2019-es vasakra, és ez van jól...
  • molnibalage83
    Ez nem annak indikátora inkább, hogy sok ember megvette, majd amikor kiderült az, hogy mennyire nem praktikus vagy rosszul lesznek tőle, akkor adják is el a fenébe? Tehát minden élménye ellenére átmeneti dolog.

Egy rétegjáték vékony rétegét mozgatja a VR jelenleg.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.11.05. 09:42:20
  • molnibalage83
    Annak a jövő, aki nincs rosszul tőle. Az Arcadia rendezvényen csak egy kupolás cuccba ültem be. Lehet, hogy túl közel volt a kép nem tudom, de abban is rosszul lettem. A OR is ki tudtam próbálni, attól is rosszul lettem. Addig tűrhető, ameddig a gép áll a földön vagy nem manőverezik.

Számomra ezért a VR jelen állás szerint "meh" kategória...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.11.05. 09:39:52
  • Capt Baloo
    Én nem azt mondtam, hogy nekem nincs gondom a teljesítménnyel, tehát jó, hanem azt, hogy rajtad meg Molnin kívül senki nem panaszkodik rá, tehát szerintem jó lesz az. De ha valamit 4k-ban 80fps-el tudsz futtatni akkor neked sincs. Ja igen, egy ilyen grafikával futó program még nem egy álom VR-ben? Mutass már egy másikat ami az kérlek. Lehet az elvárásokat kellene hozzáigazítani a realitásokhoz. Amúgy jópáran játszanak VR-ben, és igen, tőlük vannak olyan igények, hogy ne legyen sok felhő mert akkor már nagyon gyatra az fps, de ennek ellenére játszanak vele és nem panaszkodnak, hogy így szar, úgy szar.

Ezt a csőd szélét engedd el mert ilyet senki nem mondott. Az így kell csinálnunk dolgokat, hogy ne menjünk csődbe, az nem azt jelenti, hogy a csőd szélén táncol a cég. De amúgy ezen az alapon soha senki nem írt még grafikus enginet, hisz az másoknál se fél év alatt készül el. Sőt az Edge sem létezik, mert neki sem állt a csőd szélén táncoló ED, minek. De amúgy is vicces, hogy amikor a fél világ a Vulkanon pörög, akkor szerinted ED ne foglalkozzon vele, minek, menjenek csődbe szépen, hátha 2-vel több ember megy Flakonozni. De amúgy a BMS-nél tudják mi lesz 5 év múlva, hogy graf enginet írnak hozzá, elleneben ED-nél nem? Hogy van ez?

Ezt a milyen áron szép dolgot már nem is értem. Szép és jól fut elérhető árú VGA-kon, procikon. Majd ha lesz dinamikus kampány, és nem lesz elég hozzá az akkor már pár éves procim, akkor majd panaszkodok. De most előre rettegjek, hogy nem úgy terheli a gpu/cpu-t ahogy szerinted az ideális? Én valahogy játék közben inkább a repülésre figyelek, nem arra, hogy most mennyi cpu-t/gpu-t eszik a gép, és jajj mi lesz ebből 2 év múlva.

És ki mondta, hogy nem képes eltartani a piac? Hogy most amúgy nem profitábilis a cég, még ha ez az ea modulos finanszírozás nem is a legstabilabb forma. Átnéztétek a könyvelésüket, vagy egy interjúban elkapott fél mondatból projektáltok? És ha kirúgja az emberei felét akkor holnaptól hogyan fognak működni, mennyi erőforrás lesz? De amúgy komyolyan, lassan megy a fejlesztés, pedig a friss dolgokból élünk, rúgjuk ki az amberek felét, hátha még lassabban megy majd?

De, használható. Odaadjam a DVD-jét? Install, és fut is. Nem törlődött semmi. Nem lépett be Wags a gépedre és nyomta az uninstallt. Vagy innen szedd le. Ha valaki megvette az IL-2 originalt a Forgotten Battles előtt pár hónappal, az ugyan így járt, valahogy mégsem panaszkodott.
    Utoljára szerkesztette: Capt Baloo, 2019.11.05. 09:24:22
  • VO101Tom
    A BMS a MOSTANI gépekre kezdi fejleszteni DX11 vagy esetleg DX12 alá az új engine-t, mert a mostani engine-el a mostani gépeken gondok vannak. Balu meg azt mondta, hogy a DCS-el most semmi gond nincs, majd öt év múlva lesz gond, és most csak előre dolgoznak. Tényleg nem érted mi a különbség?

Az adósságspirált nem én mondtam, hanem Nick. Azt mondta szó szerint, hogy e.a. nélkül fenntarthatatlan a cég működése. Az e.a pedig nem más, mint előre eladni a cuccot, azt ígérve, hogy majd valamikor befejezik. Csak nem igazán haladnak a Hornet "törlesztéssel", közben meg már itt az újabb. Szerinted készen lesz a Hornet mielőtt e.a.-ban kijön a Hordozós modul is?

Nekem VR alatt van bajom a DCS-el. Wags is VR alatt mondta, hogy kell nekik a Vulkan. Captoglove-osok is VR alá akarták betenni a kesztűjüket. ED a VR teljesítmény optimalizációt csinálja már régóta, de egyenlőre nem is működik rendesen (azóta beszélnek megint Vulkanról sokat, mióta a nagy VR gyorsulás befulladt). Attól mert TE nem használod a VR-t, azt ugye még megengeded, hogy másnak gondja legyen vele?

A térkép probléma az mindenkit érint, VR-től függetlenül is. Azért kell 1080Ti, 250GB-os SSD meg 32GB Ram, mert ilyen a térkép. Ha ED-nek pénz kell, akkor kénytelen gyengébb gépeken is jól futó programot csinálni. AZ A PROBLÉMA hogy olyan gép kell alá, amilyen most kell. Főleg ha lesz dinamikus hadjárat, meg 20 gépes hordozó fedélzet.

A kamovval nem én hisztizek, ki akadtatok ki rajta, hogy én ezt mégis hogy gondolom Mintha nekem ahhoz kellene igazodnom, amit Te meg Balu jónak lát. Jó vicc.
  • LeonSilver
    Annak idején, amikor egy szar, Genius webkamárából összekalapáltam az első freetrack-et kábé az volt az első reakcióm, hogy eddig hogy tudtam élni nélküle... A VR ugyan ezt az élményt adja, szorozva százzal! Szimulátorokban ma már vitán felül a VR a király. Még a mikroszoft is visszakozott, és lehet ugyan utálni a céget ez azért jelent valamit.
    Ja, ezt csak úgy idehánytam :) Szóval EDe ha nagyot akar dobni, akkor mielőbb kikalapálja a VR telejsítményét befolyásoló bizbaszokat.
  • LeonSilver
    Egyre több játékos vesz vr cuccot és ruház be nem kevés pénzt az élmény miatt

Ez tuti! Főleg, hogy azért a bőven játszható és nem egy szar Rift ma már használtan "sz*réhugyé" vehető, ahogyan viszonylag olcsón vehető már 1080TI is, ami aztán a rifttel simán jó.
    Elég megnézni a hvaprós hirdetéseket.
  • PhantomAss
    "tulképp VR 3 éve sem létezett... A VR mint olyan részesedése _szerintem_ amellett hogy nő, borzasztó alacsony még a monitorokhoz képest, DCS alatt is..."
    Ez igaz, a részesedése alacsony, viszont a vr témáról már 2013-ban beszélgettünk itt a fórumon, amikor az Oculust bejelentették. Már akkor látszott hogy nagy lehetőség van benne.
    Emellett ez a jövő, és ezt most kell felismerni. Egyre több játékos vesz vr cuccot és ruház be nem kevés pénzt az élmény miatt, emiatt ha hosszabb távra terveznek a játék fejlesztői, akkor egy repszimnél muszáj foglalkozniuk ezzel.
    Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2019.11.05. 09:10:33
  • Caterpillar
    Először:
    Azt egyébként is honnan tudnák, hogy milyen videokártya specifikációk, driverek és API-k lesznek 2025-ben, milyen VR sosakok lesznek, mekkroa felbontással, mennyien hasznának kesztyűt és más kiegészítőt, és milyen lesz az átlag PC konfig? Mégis mit fejlesztenek, ha most minden jó?

Majd:
    BMS-nek is jelenleg a legnagyobb akadálya a térkép, a térkép mesh nagyon kevés poligonnal qrva sok draw callback-ot küld a GPU felé, ami elviszi a számolási teljesítmény nagy részét, és ez nagyon behatárolja, hogy mennyire részletes térképet enged. Ezért készül hozzá is új grafikai engine, valszeg az is pár év még.

Az egyiknek szabad mert BMS a másik meg csak ne akarjon új Engine-t mert te jobban tudod hogy csőd közelében vannak és adósságspirál? Oooookééé

Ésaztán:
    Megvettem, majd vásárlásom után pár hónappal jöttek azzal, hogy engine-t váltottunk, ez a BS1 kuka, vedd meg megint.

A BS1 2008 december elején jött ki, a BS2 pedig 2011 novemberében.
    Ha valakinek megvolt a BS1 nyilván kedvezménnyel vehetett upgrade-et, mint ahogy akinek BS2-van az majd ugyan így kedvezménnyel veheti a BS3-at...

Bedobhatod a morális atombombát, de egy 11 éves játék 8 évvel ezelőtti update-je miatt (szó szerint) hisztizel, mint egy 6 éves kislány, hogy akkor sem eszem meg a karfiolt. Lelked rajta, nem tartanak pisztolyt a fejedhez.
    (Most arról ne is beszéljünk, hogy a BS3-nak lesz free verziója amit minden BS2 tulaj default megkap -> a grafikai upgrade, meg lesz a fizetős -> új funkciókkal amit nem kötelező megvenni)

A teljesítményről:
    ...4K-ban 80 fps-el futtatja a DCS-t...

Tehát, túl sokat eszik a DCS engine, igaz 4k-ban 80fps, de nem jó a teljesítmény... Oké :D

Igen VR alatt nagyon rossz az optimalizálás / nincs, lesz Vulkan majd egyszer valamikor, mert a VR egyértelműen az új irány, ellenben amikor az EDGE készült VR nem is létezett, tulképp VR 3 éve sem létezett... A VR mint olyan részesedése _szerintem_ amellett hogy nő, borzasztó alacsony még a monitorokhoz képest, DCS alatt is...
  • sakkay
    Persze-de mondom gyönyörű-csak aztán felraktam ezt azt-baxdmeg de állat! Mindent felrakva simítások maxon mindegyik, pixel densityt 2.0, és..... egy 4k monitorral partiban van, leteszteltük egy haverral. Na úgy viszont nem lehet repülni lévén a földön 20 fps:)))) de bakker ahogy az úgy kinéz!!!! Most minden maxon táv highon, msaa 0 1.5 élsimítás és tökéletesen fut!
  • VO101Tom
    Tegnap korábban mentem aludni, akkor most így egyben:
    - Én nem tudom Wags mire panaszkodott, de akkor úgy látszik, két embernek van teljesítményproblémája DCS-vel, Wagsnek meg Neked :P
    Neked lehet, hogy soha semmi bajod nem volt vele, 1500 tank felgyújt egy egész várost és meg sem reccen, de ez qrvára nem azt jelenti, hogy másnak sincs (azt az 1500 tankos küldit múltkor is kértem, hogy küld át, hagy nézzem meg saját gépen, de amíg csak bemondásra kell elhinnem, hogy rajtam kívül a világon mindenkinek atomjól megy, addig hagy legyek már egy kicsit szkeptikus). A DCS a VR alatt kb fele fps-t tud, még a 4K desktop módhoz képest is. 4K-ban 80 fps-el futtatja a DCS-t, elindítom Odyssey+ -on ami natív képpontok számában pontosan a fele, és van 25-30 fps, amiben 5-10 másodpercenként a VR főmenübe (!) dob vissza, nem csak egyszerűen receg, hanem lekapcsol a VR sisak (ez volt két hónapja, a nagy VR "improvement" óta csak desktopban tudok repkedni). Amikor a CaptoGlove-osok kimentek Moszkvába beilleszteni a kesztyűjüket DCS alá, majd két hét után eredmény nélkül hazamentek, akkor írta Wags először a fórumon, hogy hát igen, VR alatt a játékuk nagyon lassú, ezt fejleszteniük kell. Ezt a nagyon várt VR optimalizálást is csak azért erőltetik, mert egyedül nekem van vele bajom igaz? Valami kibaszott fontos ember lehetek akkor, ha Wags csak velem foglalkozik egyedül a világon De nem is értem miért vitázol VR-ról, amikor neked nincs is. Honnan tudnád, hogy milyen retkelések és szívások vannak vele?

nyilván azért csinálnak már most új grafikai engine-t, mert évekig tart, és tisztában vannak vele, hogy az, ami most van, az most jó, de 5 év múlva már lehet nem lesz jó, és akkor már késő lesz nekiállni.
    Bazz Balu, majdnem félrenyeltem . Ne komolytalankodjuk már el, öt éves terven akkor dolgozol, akkor költesz rá dollár milliókat, ha biztos vagy benne, hogy öt év múlva a cég még létezik. Amikor csőd szélén az előre eladott modulokból tudod csak fedezni a havi működési költséget, és ráadásul azzal is qrva nagy csúszások vannak, akkor finoman szólva is ordas nagy faszság lenne hatvan embert dolgoztatni olyan feladatokkal, amikre talán szükség lesz talán öt de lehet hogy nyolc év múlva. Azt egyébként is honnan tudnák, hogy milyen videokártya specifikációk, driverek és API-k lesznek 2025-ben, milyen VR sosakok lesznek, mekkroa felbontással, mennyien hasznának kesztyűt és más kiegészítőt, és milyen lesz az átlag PC konfig? Mégis mit fejlesztenek, ha most minden jó?

Szóval ha valami abszolút nem problémás a DCS-ben, az a grafikai engine. Persze értem, hogy a Falconban megszoktátok a csillió fps-t, de annak más oka van, nem az hogy annyira faszán írták meg az engine-t :P :P :P
    Wags azt mondta, a VR mellett a legtöbb probléma és lassulás oka elsődlegesen a TÉRKÉP engine. Neked nincs bajod a grafikával, mert szépen néz ki, de egy normálisan tervezett játéknál, az szigorúan meg vannak szabva, hogy a mindenkori CPU GPU használat mekkora része mehet el a megjelenítésre, és mennyi marad a rendszerek szimulációjára, az AI vezérklésére, hangra, a netkódra, a minden másra is. Ez jelenleg DCS-nél nagyon elbillent a grafika felé. Szép, ez kétségtelen, de milyen áron?
    (BMS-nek is jelenleg a legnagyobb akadálya a térkép, a térkép mesh nagyon kevés poligonnal qrva sok draw callback-ot küld a GPU felé, ami elviszi a számolási teljesítmény nagy részét, és ez nagyon behatárolja, hogy mennyire részletes térképet enged. Ezért készül hozzá is új grafikai engine, valszeg az is pár év még.

Már abban nem vagyok teljesen biztos, hogy az előfizetéses rendszer garantált megoldás lenne a problémákra, de abban, hogy ha egy szarul működő rendszert úgy akarsz jobbá tenni, hogy nem költesz rá, akkor csak rontani fogsz rajta, abban teljesen. Láttam ilyet éppen elégszer, a kirúgjuk a szarul dolgozó embereket az oda vezet, hogy két hét múlva vagy egy másik csinálja a melót ugyan olyan szarul, csak drágábban, vagy szétdobtuk a csapaton belül, és igazából senki nem csinálja az adott feladatot, mert azoknak is épp elég bajuk.

Ez sokkal komplexebb kérdés, mint hogy mi döntsük el mi lenne ED-nek a jobb, de az biztos, hogy ha szar a rendszer, akkor nem az a megoldás, hogy öntsünk bele még több pénzt és nézzük meg úgy megjavul-e. Ha a piac nem képes eltartani egy céget aki 125 programozóval fejleszt (ami egy rohadt nagy szám a játékstúdiókat tekintve, bőven AAA kategória), akkor nézze meg ki a hatvan legjobb, a többit rúgja ki. Most a játékosok által finanszírozott hitelből élnek, amit e.a.-nek neveznek, és ha Nicknek hinni lehet, akkor erősen adósságspirálban vannak, aminek az elsődleges oka, hogy szervezetlenek, sem határidőket, sem költségeket nem tudnak előre tervezni, de előre beszedték a pénzt, a munka meg nem halad.
    Ami az előfizetést illeti, azt elfelejted, hogy nem számodra kellene normális indokot kitalálniuk. Te eddig is jóval többet költöttél modulokra, mint amennyi az előfizetés lenne, ED nem azért van bajban, mert TE keveset költöttél. Vagy azok, aki napi/heti szinten játszanak vele, azok keveset költöttek. Az átlagjúzert kellene meggyőzniük, hogy az évente, két évente vásárolt 1-2 modulja mellé bevállal-e havi 10-20 dodó extrát úgy, hogy azért konkrét dolgot nem is kap. Én kizártnak tartom, hogy ez működne, ennél még a DLC-k bevezetése is többet hozhatna nekik.

A Kamovot tényleg nem értem. Pedig próbálkozom. De egészen konkrétan azt mondod, hogy egyszer már megvetted a Black Shark 1-et, és utána azt újra meg kellett venni Black Shark 2 néven, meg most majd lesz BS 3, az átfogás olyan 11-12 év.
    ...
    A BS1 amit anno megvettél, ugyan úgy használható ma is.
    Nem. Nem használható. Erről beszélek, nincs olyan DCS World, amire fel lehetne tenni. Egy ideig volt extra pénzért új kód, ami mehetett az újabb engine alá, de évek óta az sincs már. Megvettem, majd vásárlásom után pár hónappal jöttek azzal, hogy engine-t váltottunk, ez a BS1 kuka, vedd meg megint. Ez olyan, mintha kijönne a CloD, és akkor hopp, mindenkinek törlődne a könyvtárából a régi IL-2. Szarjanak sünt, ez qrvára nem így működik, tőlem Kamovra pénzt többet nem kapnak.
  • LeonSilver
    Mindenképpen! Én is marha kíváncsi vagyok rá főleg, hogy a kozmosz óta szegény riftet rondának látom :D Persze nem az, csak a kozmosznak annyival szebb képe volt. Nagyon sajnálom, hogy a lencsét elbaszták és nem dolgoztak előre, hogy a játékok ismerjék a kozmosz kontrollerét.

Az előbb néztem, 5:08-kor pesten volt a cucc, háááát... talán-talán holnap ideér, bár a dpd nem egy kapkodó idegbeteg, ez már lejött, amikor az első trackir-t vettem germániában.
  • PhantomAss
    A "nagyon magas-béta" képminőséget használod a win10 vr beállításokban? Én átállítottam (eddig "magas"-on volt), de nem próbáltam a játékot, kikapcsoltam a gépet és el is felejtettem, aztán másnap amikor bekapcsoltam néztem hogy wtf, mitől lett ennyivel szebb a grafika, kijött vmi peccs..aztán rájöttem hogy bazz én állítottam át tegnap.
    Il2-ben nagyon látszik a különbség, de dcs-ben is. Mondjuk érezhetően kevesebb is az fps, de nem zavar mert láthatóan szebb a kép.

@Leon,
    nagyon kiváncsi leszek a te véleményedre is, majd írj egy pár sort a tapasztalatokról. Remélem neked is beválik a repszimekhez.
    Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2019.11.05. 06:19:47