36921
Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • Sidewinder
    Lehet,hogy már tavaly volt. Nem tudom, elég baj,hogy már nem él :( Egyébként közben rájöttem a mellélövésemre, és Oleg Tishenko lesz szerintem az a korábbi ED fejlesztő, akire Tom gondolt.
  • Sidewinder
    Jaa közben megvan. Oleg Tishenko. Ő akart F-16-os dokumentációkat venni a DCS:F-16 fejlesztéshez, aztán Grúziában letartóztatták és kiadták az USA-nak.
  • molnibalage83
    Nem tavaly hunyt el?

Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.11.02. 16:54:21
  • Sidewinder
    Tishenko? Marat Tishenko-ra a Mi-24 főtervezőjére gondoltál?! Vagy esetleg Igor Tishinre, az Eagle Dynamics, idén sajnos elhunyt alapítójára?
  • Sidewinder
    A ma is hadrendben álló fejlettebb USA gép, az A-10C is csak úgy volt lemodellezhető, hogy a civileknek kiadott verzióból több titkos minősítésű rendszert, például rádiórendszerek,nem volt szabad modellezniük.
  • Sidewinder
    A Ka-50 nincs már szolgálatban évek óta. A Mi-8-as, ami pedig valójában Mi-17V2 az szolgálatban van még náluk, ahogy a Mi-24P is,bár folyamatosan váltják őket az új, különböző,sokkal fejlettebb Mi-35M, Mi-28N vagy éppen Ka-52-es típusok. Ez utóbbi a legkorszerűbb harci helikopter az orosz légierőben.Tehát lényegében egy kifutó típus. Voltam augusztus végén Moszkvában a MAKSZ-2019-en. A statikus soron kiállítottak vagy három különböző Mi-24-es utódot. Az egyiket Mi-35P-nek hívták, de már forgatható toronyban volt 23mm-es gépágyú. Aztán volt még egy változat ugyanilyen néven,amire a világ összes szenzorát és elhárítórendszerét felpakolták, plusz visszatért rá a régi, normális kinézetű, eredeti Mi-24-es szárnycsonk. Továbbá, hogy még színesebb legyen a kép, olyan különbségek is voltak, hogy például az egyik verzión a Mi-35M változaton már megszokott X alakú farokrotor volt a Mi-28N fő forgószárnyával. A másikon meg teljesen a régi Mi-24-es rotorrendszer a háromlapátos faroklégcsavarral. Ezért lehet lemodellezni őket. A Mi-17 meg főként inkább szállító, így lehet,hogy más megítélés alá esik. Azt,hogy mi mennyire van valósan megcsinálva azt úgy lehet kideríteni,ha van ismerősöd aki igazából repül valamelyik típuson. Nekem van, és biztos lehetsz benne, hogy megkérdezem,hogy milyen a 24-es ha végre kiadják. A 17-esről azt hallottam,hogy nagyon élethű lett. A Ka-50-esről meg annyit lehet tudni,hogy kettő,teljesen egyforma műszerezettségű nem készült belőlük. Mert bár egy ideig hivatalosan szolgálatban álltak, attól még mindegyik tesztpéldány volt. A 2000-es évben történt harci alkalmazásuk, aminek során csecsen terroristák kiképzőtáborait és járműveit változtatták hamuvá, az is, egy három hónapos teszt volt, amiben a felkészített katonai pilóták mellett,tanácsadóként jelen voltak a Kamov cég gyári tesztpilótái is, valamint a Kamovos mérnöki gárda is segítette a harctéri üzemeltetést.Az a példány ami le lett modellezve, nagy eséllyel úgy működött a valóságban is. Ezt leginkább csak dokumentumfilmek alapján lehet sejteni, ahol például látszik az indítási procedúra egy része. Meg annak alapján, hogy arról a példányról, ami a szimulátorban lemodellezésre került,a neten egy a teljes kabinbelsőt bemutató fotósorozaton megtekinthető. Minden kapcsoló ott van, mint ahol a DCS-ben és a feliratok alapján minden kapcsoló arra szolgál,mint ami a funkciója a DCS-ben is. Láttam kiállítva Ka-52-est a MAKSZ-on,de nem emlékszem, hogy amikor arra mentem, akkor lett volna mellette gyári szakember, mert akkor biztos elkezdtem volna kicsit faggatni a Ka-50-esről. A gyári repműszaki szakemberek egyébként elég segítőkészen válaszoltak mindenféle kérdésre. Valaki a közönségből például megkérdezte az MSZ-21-es utasszállító előtt álló szakembereket,hogy miért pont MSZ-21 lett a gép neve. A gyári mérnök pedig kompletten előadta neki a típus elnevezés történetét.
    Visszatérve a konkrét példádra, hogy a 29-es akkor miért nem, ha a Kamov és a Mil szállítóhelikopter meg igen,arra szerintem az az egyértelmű válasz, hogy egy szuperszonikus vadászgép más elbírálás alá eshet kormányzati és titkosszolgálati részről, mint egy évek óta kivont harci helikopter és egy olyan felfegyverezhető szállítóhelikopter amiből világszerte rengeteg példányt civil üzemeltető használ.
  • molnibalage83
    A MiG-29 9.12 és Szu-27(Sz)-ben sincs sok titok. FM-jük elérhető 10+ éve ezeknek. Ezek gyakorlatilag nem repülnek már sehol. Az a pár elfekvő darab nem számít.
    De, ha az orosz nem engedi, akkor IJ. A jenkiknél II. vh-s típusokért is kértek olyan vaskos pénzeket, hogy nem lett belőle semmi.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.11.02. 15:45:10
  • repvez
    Pont ezt akarom mondani, hogy attól, hogy ha megcsinálnák a mig29est klikkelhető rendszerekkel mint a KA50est ,attól még csak azt hihetnénk, hogy ilyen az igazi is, de közbe meg köze se lenne hozzá. DE igy mindenki jól járna a játékos elbabrál a gépppel, az oroszok meg nem adtak ki semmi olyat amit ne tudna az ember kideriteni a neten 10 perc alatt.
    DE ha Tom álltal mondottakat vesszük, hogy nem lehet aktiv szolglatban lévő gépet kidolgozni abba beletartozik a MI8 és a KA50 es is.

A mig29est is mindenfelé eladták, de ha nem engedélyezik senkinek a kidolgozást akkor ezalól a mi8 se lehetne kivétel, Vagy a nemsokára megjelenő mi24.
  • sakkay
    Mondjuk ezt lehet úgy is értelmezni, hogy belelát mi a különbség egy valódi-"végtelen" hardver hátterű profi-és egy pc alapú szimulátor lehetőségei közt. Meg persze simán lehet az is, amire te utalgatsz. Nem tudjuk.
  • LeonSilver
    A minyót szerteszét eladták, meg egyébként sincs sok titok benne. Az, hogy a KA50-et fullba kidolgozták mondod Te vagy én, de ez nem jelent semmit - nem tudhatod, hogy IRL hogy is működik a cucc a KA50-ben ;) Abból, hogy egyesek azt mondják, hogy hűűűű mennyire élethú nem kell messzemenő következtetéseket levonni. Gondolom én. ;)
  • repvez
    Ez csak akkor a merevszárnyuakra vonatkozik?
    Mert a Mi8-ast és az élvonalba szánt KA50-est meg fullba kidolgozzák .Vagy akkor hogy is van ez ?Vagy mindent vagy semmit .
  • VO101Tom
    Az oroszok nem csak az orosz fejlesztőknek tiltották meg, hanem mindenkinek. És ez még csak nem is szürke zóna, elég egyértelmű, hogy a "mindenkibe" ki tartozik bele.
    Hogy az amerikaiak mit és hogy intéznek, annak semmi köze ahhoz, hogy az oroszok hogy kezelik ezt. De náluk sem lehet megcsinálni bármit, Tischenko neve mond neked valamit?
  • repvez
    Nem bonyolult ,de minden esetre érdekes, hogy egy 70-80-as évekbeli technológiát nem lehet megcsinálni, mert orosz országban vannak és az ottaniak nem akarják, de egy orosz cég orosz központtal, minden gond nélkül lemásolhat ma is hadrendben álló és fejlettebb technológiákat használó gépeket az USA-ból.
    És mi van a külsősökkel. ha valaki nekiállna legyártani ugy mint a Mig-21-est Beczl? A nyilvánosan beszerezhető adatokból még mindig jobban modellezett gépeket kapnánk mint az FC3-as szint. és az oroszoknak nem sok közük lenne hozzá.
  • VO101Tom
    Az orosz kormány nem engedi az aktív szolgálatban lévő gépeiket komolyabban megcsinálni.
    ED nem akar az orosz kormánnyal semmilyen balhét, mert Moszkvában van a fejlesztő stúdió.
    Mi ezen a bonyolult?
  • VO101Tom
    Igen, sok dolog nem egyértelmű, pont ezért fontos részlet, amiket a doksikról, illetve azok hiányáról mondott. Ne aggódjunk miattuk mert ez csak egy játék lesz, nem oktató szimulátor. Nekem nincs több kérdésem
  • sakkay
    Na Tom ugye van egy központi kérdés. Mennyire engedik közel ehhez a szimulátorhoz Edééket. Hivatalosan-avagy nem hivatalosan-mindegy is. Mert azt azért érzed, hogy ez terjedhet a majdnem mindentől, a majdnem semmiég is. Hiszen ott van az adott gép hivatalos szimulátora-benne minden!!!létező adattal. És megint ez az amibe utólag sem látunk majd bele.
  • LeonSilver
    Király! Én megveszem majd :D :D
  • repvez
    az oké, hogy külsösök készitik, de ha ez a szint megfelel ED-nek, akkor egy Mig-29-szu-27-est miért nem lehet ezen elvek alapján megcsinálni?
    A régi A verziós 29-es már alig van használatban , a fed rendszereket azoknak meg lehetne csinálni, mert már nem nagyon van használatban, legalább a hajtőmü inditást és pár logikai kapcsolást amiket egy fegyverhasználat elött tenni kéne és nem két kattintással.

Ha a 21esnek a rendszereit meglehetett csinálni akkor a 29nél is, mert sok hasonló rendszert átvett .
  • repvez
    mondjuk a multi kompatibilitásra kiváncsi leszek igy, hogy akinek meglesz az uj az az uj külső modellel fogja látni azt akinek csak a régi van meg és ugyan igy a másik oldalon is, hogy csak a régi külsöt látja az akinek nincs meg az uj, annál aki a javitottal játszok vele egy mapon?
  • VO101Tom
    A kijelzőket, a szoftvert UI-t, le tudják másolni, de normális dokumentáció nélkül nem tudsz FM-et, fegyvereket, hajtóművet és egyéb rendszereket programozni, paraméterezni. Erre mondta a kínai gyerek azt, hogy nem oktató szimulátort készítenek, a DCS csak egy játék.
  • Solt
    Tehát kétféle KA-50 lesz "forgalomban"?
  • repvez
    Pont ahogy Sakkay is irja :
    he new Ka50 3D cockpit model is already at the texturing stage. Remember, this will be a free enhancement for existing Black Shark owners. In mid 2020 we plan to release a brand new external model along with certain new weapons and avionics systems with even greater cockpit enhancements. The product will also come with new missions, mission functionalities and gameplay. This module will be named Black Shark 3 and will be available at a substantial discount for existing Black Shark 2 owners and at full price for new users. Enjoy the screenshots below.

2x lesz kiadva ugyan az a modul , csak az ingyenesnél marad a mostani külső model javitott kabinnal, mig a fizetősnél a külső modellt is felturbózzák és uj küldetéseket is adnak mellé.
    Kiváncsi vagyok az A10-nél is eljátszák e ugyan ezt vagy ott csak a kabint javitják ingyé?

ilyenekre vesztegetik az idejüket , ahelyett,hogy az alapokat rendbetennék.

Nemsokára lesz uj rakéta láng és füst is attól függöen milyen anyagu a rakétameghajtás ugy változik a kinézet.
  • sakkay
    Srácok keveritek...az BS2 feljavítják kinézetre, meg egy két finomítás-ez ingyen-aztán egy teljesen újramodellezett-az meg amiről beszéltek. Legalábbis én így tudom.
  • VO101Tom
    A polírozott kabinért nem kell fizetni. Az új fegyverekért kell majd.
  • LeonSilver
    :D :D

Nem tudom, hogy fizetős lesz e, de nem lepne meg. Ha kell fizetek érte, ha nem úgy is jó ;)
  • whiteskull
    És akkor a régi nem használható, vagy kétféle változat lesz belőle?
  • Solt
    Hogy egy klasszikust idézzek, "az elv olyan mint a fing, tartja az ember amíg tudja"! :D

Viszont az nekem új, hogy a polírozott Kamovért fizetni kell és nem ingyenes frissítésként jön... azért ez kikúrja nálam a biztosítékot.
  • sakkay
    Mondjuk az már egészen más fényben mutatja a dolgokat.
  • LeonSilver
    Nekem is vannak elveim, amiket rendszeresen a sutbavágok :D :D Én nagyon várom az "új" KA-50-et és bármennyi is lesz, megveszem :D D: Kábé harmadszor. Sőt! Valahol van egy dobozos BS1, digitális is van és a BS2 is megvan.
  • VO101Tom
    Azt mondta, pakisztánban van valamilyen YF-17 szimulátor, amihez van hozzáférésük. Az alapján készül a DCS modul.
  • VO101Tom
    FC3 modulokat eladják majd újra a MAC-ban is. De az nem az én pénzem, nem is én vagyok a célcsoport, az nem fáj :) Kamovot viszont már kifizettem egyszer, ők változtattak valamit, azóta nem használható (még az ős kamov). Tőlem ugyanarra pénzt tuti nem kapnak. Nem az összeg, sokkal inkább az elv miatt.
  • sakkay
    Na igen, valami nem változik :(((
  • repvez
    Meg kezdik a rókabőr akciót megint. A KA50-est ujra eladják már 3x-ra jövöre.Ahelyett, hogy az FC3asokbol csinálnának egy kicsivel fejlettebb verziót, legalább klikkelhető kapint kreáljanak hozzájuk.
    Mert az FC3as gépeket is 3x eladták már sőt 4x-re külön modülként semmiféle változtatás nélkül, mert az igaz, hogy uj 3d modellt kaptak kivül belülm de semmi uj funkciót sem.igy majd egyszer megint csinálhatják ujra ahogy a KA50esnél ,ha teljesértékü gépet akarnak.
  • sakkay
    Na jó de ez faxság-és akkor mi alapján csinálják? Amúgy meg hiába edés a srác-az még nem jelenti azt, hogy nem beszél hülyeséget! Főleg ha pr-os. Lásd Waxot:)))
  • VO101Tom
    Szerintem ez a Paki vadász lesz olyan jó, mint a 16-os, és mindenki lenyugodhat a picsába
    Videók alapján egyébként tényleg jónak tűnik, datalink és a fegyverzet is egész jó, ha nem dumáltam volna BMS fórumán a kínai ED adminnal, aki elmagyarázta, hogy ez csak játék és ne problémázzunk azon, hogy nincsenek doksik, akkor még talán meg is venném
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2019.11.01. 17:38:04
  • sakkay
    Igen, remélem ezek az fc3 szarok is lassan kikopnak majd. Mondjuk sokat segítene ezen egy telivér vörös vadász is, ez a kínai pakisztáni csoda..hát ezt majd meglátjuk. Egy jó mig 29 vagy szuhoj-de tudom ezt már sokat beszéltük.
  • VO101Tom
    Lesz MAC, de most úgy néz ki, hogy külön játékként fog kijönni, mert olyan megoldások lesznek benne, ami sokkal árkádosabb a jelenlegi FC3-nál is.
  • sakkay
    Dynamic Campaign: We now have a basic test version that works within DCS World to evaluate the real-time strategy element of the system. We are using this to debug the system. In parallel, work is now underway on the UI interface and the AI machine learning code. This is complex and is receiving a lot of focus at the moment.
    Our new ‘secret’ terrain is coming along very well. We hope to be releasing screens shots soon...
  • sakkay
    Első körben úgy volt, hogy ez átjárható lesz a DCS belül, multiban is. Aztán rájöttek, hogy veszélyes dolog ez-nagyon-úgyhogy átgondolták. Meg ahogy Sure írja, ha végeztek felmérést, hogy ők kik, ki a közönség, miből van a pénz-akkor át is lett szerintem ütemezve ez, de alapjaiban.
  • sakkay
    Na ja.