36920
Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
#32908 Igen, csak régen csináltak egy játékot, megvetted, játszottál vele 2-3 évet talán, az alatt jött hozzá 1-2 patch, hibajavítás, esetleg kiegészítő, ez utóbbiért persze már akkor is fizetni kellett megint, aztán elavult az egész, végigjátszottad a kampányt, meguntad a multit, nem volt már szép a grafika és jött az új játék, megvették az emberek azt, a régivel senki nem foglalkozott, és senki nem várta el, hogy 8 évvel később aktuális színvonalú grafikája, fizikája stb. legyen, meg tizenéves távlatban elképzelés a jövőről. Ezzel szemben a DCS modulokat megveszi az ember egyszer, és utána elvárja, hogy akkor az forever működjön és legyen naprakész. Ez viszont nyilván rengeteg meló meg kiadás a fejlesztőnek, amit bőven nem fedez már a modulért anno beszedett díj. Érted. Pláne, hogy közben persze az is elvárás, hogy maga a DCS World legyen egyre szebb, jobb. Kinek dinamikus hadjárat kell, kinek profi IR modellezés, kinek reálisabb rakétadinamika, vagy okosabban működő SAM-ek, kinek profi ATC, mert persze véletlenül se ugyan azzal lennénk elégedettek..
Szóval vitatkozhatunk az elven, de attól még a pénzügyi realitások úgy néznek ki, hogy ha van belőle annyi profit, hogy megérje repszimet fejleszteni akkor van repszim, ha meg úgy gondoljuk, hogy 4000 forintos árba férjen bele ingyen 7 évvel később az újramodellezett pilótafülke, akkor meg nem lesz, mert ez egyszerűen nem jön ki. Ha ez így nem tetszik a közösségnek, akkor van egy fasza F-16 szimulátor, azzal lehet játszani mindenkinek, csak meg ne und a típust.
De amúgy a példád több helyen sántít. Egyrészt ED nem kötelez senkit, semmire, és nem a szervíz után szól. A BS1 amit anno megvettél, ugyan úgy használható ma is. Bármelyik korábbi verziójú DCS ugyan úgy használható. Szóval nyugodtan mondhatod, hogy köszi, te nem kérted a motor cserét, neked jó a régi. Azt kifizetted, használhatod az idők végezetéig. Az egy másik kérdés, hogy a community kéri a motorcserét, mert már nem elég a 150 ló, kell a 200, de fizetni sem előfizetéses rendszerben, sem alkalmilag nem akar érte, sőt ED-nek az anyját, ha el akarja adni hozzá az eredeti légkondi faszább verzióját pénzért, hiszen már kifizetted 8 évvel ezelőtt a régebbit. De még itt is az van, hogy igazából használhatod tovább a 8 éve kifizetett légkondidat az új motorral, amit amúgy ingyen kaptál, sőt még új klímapanelt is kapsz hozzá, hogy szépen nézzen ki, egyedül azért kérnek pénzt, hogy ha az új klímapanel mellett szeretnél még plusz funkciókat is a légkondiba, amik eddig nem voltak. És akkor erre mondjátok, hogy elvből nem fizettek érte, mert már egyszer megvettétek. (És hint: nem is kötelezett rá senki, és nem is maradtok ki semmiből ha nem, szóval nem is értem a felháborodást.)
De legfőképpen az van, hogy sok éves távlatok és bőven 100 dollár alatti árak mellett filléres dolgokról beszélgetünk. Ezeket a gépeket egyszer megvettem a Lock Onhoz 2004-ben talán, nem tudom mennyiért, Media Marktos vétel volt és az akkori költségvetésemből kiindulva nem lehetett több 5000 forintnál. Aztán úgy majdnem egy évtizeddel később adtam értük még 4320 forintot (219 volt a dollár épp). Ez volt lassan 6. éve. Azóta mindegyik kapott pfm-et, új kabint, pár rendszert felturbóztak (pl. ezekben is leáll a hajtómű tartós negtív g-től vagy háton repüléstől), sérülésmodellt (durran a futó gép tömeg meg törődés függvényében), lett benne egy új repülő és for free 2 general updatet kapott a környezet azóta, a grafikára rá sem ismerni. Mindez került cirka havi 60, azaz hatvan forintba a mai napig. És akkor azon pörögtök, hogy újra eladták, újra eladták. Ne már. -
#32907 Capt.Baloo:
Hogy egy kicsit szemléltessem , hogy sztem mi a baj a KA50és az FC 3as ijraeladással.Tegyük fel van egy autód, beviszed szervizre.Az autó a DCSW a szerviz EDE.
Majd a szerviz után azt mondja a szerviz, hogy nem olajat cserélt hanem kicserélte a motort az autódba amit te nem kértél, de ede megnyugtat, hogy ingyen volt, de egy kis probléma van, hiába volt az autóba légkondi a motorcsere miatt vagy választasz, hogy nem lesz légkondid, vagy ujra kifizeted azt ami már egyszer kifizettél, de persze egy olyan tipust tesznek bele ami a moorral kompatibilis, de semmit plussz dolgot nem tud, ugyan ugy manuális klima lesz,nem kétzónásat. és ezt mindegy egyes szerviznél eljátszák.
Te mennyire örülnél egy ilyen helyzetnek? ha mindig ujra és ujra ugyan azt kifizeted, de csak anyi változik, hogy az enginnel kompatibilis lesz, de plusz dolgokat nem kapsz hozzá.
A havidijas témádhoz meg , egyáltalán nem értek egyet veled vele.Elvégre amikor még nem adtak ki egy játékot sem akkor is fizették valamiből a fejlesztöket az iroda bérletidiját stb..Na most ha a haviddijaddal támogatnád, hogy marikanéni takaritónő fizetése is abból menjen, meg a modulok dijja is pluszba kapják akkor mitől lenne hatékonyabb a munkájuk?
Ez olyan mintha valaki más fizetné az albérleted meg a kajádat, meg mellette még fizetést is kapsz, mennyire lennél ezek után motivált azért, hogy bármit is jobban csinálj?
Balage:Abban egyetértek Caterpillarral, hogy ha a tyúk nem tud úszni attól még nem a viz a hibás. Attól, hogy évente egyszer kiprobálod az uj részeket ugyan azón a régi gépen mindig csak rosszbb lesz ,de az nem a játék hibája.
Gépet kell fejleszteni ami a mai szinvonalat hozza, legalábbb egy felső közép kategóriát, mert az is mérföldekkel erőssebb lesz mint a mostani géped és a win7es se segit a DCS futtatásakor ha még mindig azt használod a win10 helyett.
Utoljára szerkesztette: repvez, 2019.11.04. 22:19:03 -
#32906 Idén feltettem újra. Mikrolaggolt és szagatott egy 2v2 F-15 vs MiG-23 dogfigthban és néha rádiózásnál is ricegett.
Innentől fogva nem láttam értelmét. -
#32905 Nem nem fejlődött, hanem idézem: "ott sem fejlődött többet (legalábbis az 1946-ig, utána én már nem használtam) mint DCS a BS1 meg a 2.5 között". Az nagy különbség.
A gépigényre meg ha egyedül te panaszkodsz, és 30 másik nem, akkor ezzel mit kezdjünk, érted. Az sem panaszkodik aki a 1060-as karival meg I5-el játszik. De azért egy 1070ti mint paks evő... Értem én, hogy magyar pénztárcával a 160k egy vga-ért már vagyon, de ha megnézed a termékvonalat, az marhára nem a plafon. A bitcoinról, a 27% áfáról és Matolcsyról meg nem EDE tehet.
Ja a DCS-ben meg még nincs ir modellezés. Még. -
Caterpillar #32904 Az van Balázs, hogy a 960 egy 5 éves kártya és amikor kijött is inkább az alsó közép kategóriát karcolta mintsem a tetejét, $200 MSRP-vel és 120W TDP-vel, ehhez képest Balu "paksevő" 1070Ti-je $449 MSRP és 180W TDP...
Nem, nem az a 60W számít, hanem az hogy egy Commodore 64-en próbálod elindítani a DCS-t 2019-ben és szidod, hogy nem igazán fut jól... Gondolom ilyen formán a legújabb CoD vagy Battlefield is szar mert nem fut egy 5 éves kártyán...
Nem, nem érdekel hogy kinek mire van vagy nincs pénze, nem az én dolgom, de a Nordschleife se lesz egy szar versenypálya mert a Trabant 601 2 nap alatt ér körbe rajta...
Van itt pár topic lakó rajtad kívül, te vagy az egyetlen aki a microlagokat emlegeted, még valamikor 3 évvel ezelőttről amikor egyszer feltetted a DCS-t és elindítottál egy quick mission-t. Aztán belenéztél a config menübe és rájöttél, hogy valószínűleg ez se fog menni, ahogy a Falcon beconfigolása se ment.
Semmi baj, így még hitelesebb, hogy podcastekben hirdeted az igét, hogy hogy is volt az úgy egyébként.... -
#32903 Nem fejlődött..? Már a Pacific és FB között is dörzsöltem a szemem, hogy mennyivel szebb. Az alap Il-2 már az FB idején is rút volt.
A gépigény nem legenda. Sehogy nem tudtam élvezhetőre állítani. Egy quick missionben riceg úgy, hogy kb. semmi sincs maxon. Innentől fogva meg engem nem érdeke, hogy más hogyan máguskodja ki az FPS-t. Nekem nem ment. Ez van. Ja, hogy te olyan konfigokkal jösz, amit, ha bekapcsolok, akkor Paks lehorpad és VGA kerül vagy 200k-ba? Bocs, mosolygok.
A Falcon sajnos még mindig nincs a 10 éves DCS közelében kinézetben. Ameddig a terep talajmesh 1 km-es és objektum alig van rajta, addig nincs mit tenni. A fák is csak shaderek. Még.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.11.04. 21:33:01 -
#32902 Na akkor sorban:
Il-2:
Persze, de a core (repmodell, grafika stb.) ott sem fejlődött többet (legalábbis az 1946-ig, utána én már nem használtam) mint DCS a BS1 meg a 2.5 között, sőt. Ott kaptál tucatszám új repülőt az új játékkal, lévén egy típusnak az alverziói is ki voltak dolgozva szépen, de részletességben viszont azért közelében sem volt a DCS-nek. Kb egy mai vártündér szintet tudott, még ha az akkor HC szimnek is számított. DCS-ben viszont a nagy updatekért nem kérnek pénzt, mondhatni a komplett új játék itt jön ingyen, a modulokat kell csak megvenned, aztán azokat is hozzápofozzák olykor a színvonalhoz. Nagy ritkán kérnek pénzt is ezért, bár amióta a DCS kint van (2011) ez az első, hogy ugyan azért a típusért ismét lehet fizetni.
Másik:
Ezt a DCS gépigény legendát elengedhetnétek. Itt (meg nem csak itt) "páran" megjelenés óta használjuk a DCS-t heti/havi szinten és nincs ilyen gondunk vele. Én 2009-ben vettem egy gépet, I7-860, 8 giga ram, Radeon 5850. Ebbe vettem egy ssd-t, meg amikor az 1.5 kijött és az 5850 kevés lett egy R9 280X-et használtan, 50 pénzért és ezzel játszottam 2017 végéig, az 8 darab kerek év. Nem volt ez csúcs vas sosem, középkat. tetejét, felső kat. alját képviselte valahol amikor vettem, és egy olcsó vga upgraddel tökéletesen elég volt. Senakin a földön guruláskor volt, hogy csak 25 fps-t tudott, és kabintükröket be kellett hajtani, de azon kívül a 40+ fps mikrolag nélkül ment. Egyszer volt olyan bug, amikor a kikrepekhez berendeztük Mozdok repterét, hogy a 21-esben ott már volt némi mikrorángás, de kiszedtük a plusz díszletet és kész. A 2.5-höz vettem új konfigot tavaly, ugyan oda pozicionálva (közép és felső kategória határán), I7 + 1070ti, ezen max grafikán, magasabb felbontáson megy, átlag 70 fps, és nincs semmiféle mikrolag. De ismerek vagy 20-30 DCS játékost és rajtad meg Tomon kívül senki nem panaszkodik teljesítményre, mikrolagra pedig egyedül te. Vannak nyílt DCS-s meg overall repszimes FB csoportok ott sem sír senki, hogy mikrolaggol 2080RTX-en. Szóval nálatok lesz valami hiba. Amúgy a 2.5 lassan két éve van kint, és annyira "teleszemetelték" hogy most jobban fut mint megjelenéskor, igaz leheletnyi a különbség. Szóval ez a balfék spirál ez egyedül a fejedben létezik csak. Semmivel se eszik a DCS többet vasban, mint mondjuk egy ARMA sorozat.
Én egy szóval nem mondtam, hogy jól működik a cég. Ellenkezőleg. Annyit tettem hozzá, hogy a jelen finanszírozási rendszerben ez nem is fog javulni. Az egyre befejezetlenebb formában kiadott modulok pont emiatt vannak. Csak azt nem érdemes várni, hogy majd egyszer csak jön valaki és a finanszírozás gyökeres átalakítása nélkül glédába vágja a csapatot. Ha meg átalakítják a finanszírozást, nem tudom mi lesz, de az előfizetéses rendszeren kívül nekem más nem jut az eszembe.
Amúgy az IR modellezés pont ilyen generálisan szar volt minden másban is a 4.34-es BMS-ig, azóta az annyival többet tud, hogy az ir raksi nem lát át a felhőn. Persze ez megint teljesen relatív dolog, hogy hát mihez képest szar, ha nincs jobb. A valósághoz nem sok köze van, de itt megint abba a témakörbe ütközünk, hogy az istennek sem tudod elfogadni, hogy ezek a szoftverek otthoni PC játékok, és nem pilótaképzésre meg haditecnikai értekezésre használt szimulátorok. Szórakoztatási céllal készültek, és minket remekül szórakoztat, akkor is, ha tudjuk, hogy irl az AMRAAM-nek sokkal hosszabb lába van és nem fogja úgy zabálni a chaffet, mint ahogy a legutóbbi update óta teszi, vagy hogy egy Maverick-el az életben nem annyi befogni egy célt, hogy 7-8 nm-nél ráhúzod a szálkeresztet az IR képen amúgy 20 mérföldről már világító álló motorú harckocsira. De igen persze, ha raksz be labelt és megpróbálod megkeresni direkt a szembe jövő S-300-at akkor megfogja a 9x feje, mondjuk ennek akkora hatalmas jelentősége van, hogy ha valaki nem forgat róla videót, akkor sosem veszem észre, mert amúgy ki az a hülye, aki erre játszik. (Mondjuk ha az egész be lenne csak hazudva, és valami scriptelt alapokon menne, akkor ezt másik rakétára ráfogást lenne a legegyszerűbb kivenni, sőt benne se lenne.) De amit végkép nem értek, hogy ha ennyire szar, ennyire nem jó semmire, akkor miért nem engeded el a picsába az egészet, és keresel valami olyat, amiben örömödet leled.
UI: Amúgy örülök hogy fejlődik a BMS kinézete, már majdnem elérte a DCS 10 évvel ezelőtti szintjét, örömteli hogy cserébe legalább jól fut :D. Mondjuk mindenki másnál a DCS is, szóval ezt a pontot azért behúzzuk, ha nem gond :D Amúgy képben vagyok a BMS mindenkori állásával, vagyok annyi közös chatben Tommal, hogy ki sem tudnám kerülni a pillanatnyi állapotot. Viszont én nem járok a Flakon topikba fikázni évek óta azt, amit nem is használok. ;) -
#32901 Nem csak a gépek béták. Maga a core DCS World is. Ez az, ami vicc.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.11.04. 20:25:20 -
#32900 Ha szerinted jól működik az a cég, ami tendenciózusan egyre bugosabb és befejezetlenebb terméket ad ki drágán, majd kezd bele újabba és kb. 10%-os készültségben adja el, akkor szerintem nem közös a szótárunk.
Közben olyanokat nyög be, hogy 125 kóder dolgozik, de egy hobbicsapat szintjén nem tudják hozni 10 év fejlesztés után a core részében egyes generális területeken, ami vicces, mert minden modul számára az lenne a viszonyítási alap. Tehát ameddig generálisan szar az IR modellezés és más dolog, addig kb. whatever kategória az, hogy az amúgy is befejezetlen modul mit tud. -
#32899 Túrót. Nekem is. :)
Pontosan említettem. A DCS abban a balfék spirálban van, hogy veszel egy gépet hozzá, ami talán elég lenne, de aztán telerakják annyi "szemtéttel" a DCS-t, hogy 3-szor több vas kell neki. Vagy csinálhatsz bármit, mikrolaggol.
De én ezt már elengedtem. Ha lesz hozzá valaha hadjárat, majd jót videózok vele. Azt meg 1/8-ad sebességen is fel tudom venni és akkor nem diavetítés lesz.
A Falcon meg fejlődő kinézet mellett igenis gyorsabb lett. Legalábbis nálam. Úgy, hogy nem cseréltem vast... Szóval bocs, de ha egyesek azt mondják, hogy nem beszéljek a DCS-ről, mert nem ismerem, akkor lehetsz te is óvatosabb a BMS-sel.
Ja, és úgy lett gyorsabb, hogy az időjárás már nem csak grafika, mint a DCS-ban. Ne ezt kapd ki. Egy 4-6 kóderes játékban ez benne van, de a "bechmark" játékban nincs. Mondjuk abban a játékban, ahol egy AIM-9 vagy R-73 lelő egy SAM vagy AAM-et szemből, ott nincs több kérdésem a modellezéssel kapcsolatban. Be van hazudva. Semmi több.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.11.04. 20:14:10 -
#32898 Hóóóóóóóóóóóóóóó....
Nem vagyok szakértő az Il-2-ből, csak amikor "újra megvetted a Messzert", akkor kaptál hozzá mást is. Nem csak egy típust. Egy komplett standalone játékot vettél. Iszonyatosan nagy difi.
De egyébként egyetértek veled. Egy grafikai ráncfellvarás sale-en úgy 5 USD volt.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.11.04. 19:59:46 -
sakkay #32897 -
#32896 Na azé'.. :) Már sikerült a dpd-nek egészen Ausztriáig jutni vele. 2-3 nap és talán ki is hozzák :D
04.11.2019 14:30 Hörsching (AT) In transit.
Utoljára szerkesztette: LeonSilver, 2019.11.04. 19:29:30 -
sakkay #32895 Kb ugyanúgy megy ám a kettő, csak a reverben nem kell semmi és úgy is szebb mint az oculus. Az más kérdés, hogy megnéztem milyen 1.5 ssa.val és nem tudom levenni Kibaxott gyönyörű!!! Ja, és sokkal jobban látok mint a monitoromon.. -
#32894 Ezzel mondjuk kezdhetnének valamit, mert a tököm kivan, hogy van egy kurva drága asztali gépem, ami csúcs vagy legalábbis igen közel van hozzá (9700K,32GB RAM, 2080TI, külön SSD-n a DCS-k és a renccer is) ) és nem élvezhetem fullon a DCS VR-ben paszmek :D Riften mondjuk qrva jól megy, de a reverb már más kategóri. Qrva kíváncsi leszek rá.. -
sakkay #32893 Na megnéztem neked egy gyors vr tesztet. Dubai, Minyó, maxon minden kivéve msaa meg a táv.nézet csak' high. Ezzel monitoron átlag 150, legalacsonyabb érték 124 fps!!!! Ugyanez hp reverb vr-ben-45 fps. Lehet, hogy néha 85, de 90 soha nincsen ezen a területen, viszont néha csak éppen 45 az érzem(igaz csak egy két helyen) Szóval jelen esetben nyugodtan számolhatsz egy 2.5, de inkább hármas szorzóval! -
sakkay #32892 Véleményem...
Teljesítmény-vr nélkül már semmi baja a DCS-nek, jó gépen brutál jól fut, ha vr van, na akkor kelleni fog az a vulkán.
Előfizetés-szerintem sem oldana meg semmit, nekem speciel gecire nem is tetszene..
Miért is fizetünk-Tom ez a hányszor veszed meg nekem sem tiszta miről beszélsz pontosan, olyan mennyiségű évekről beszélünk, hogy abszolút Balooval értek egyet
Cég rendbetétel-nagyon kellene már, szerintem ők is rájöttek erre.
Örök béta gépek-na ezzel mindannyian egyetértünk SZARJANAK SÜNT -
#32891 - Én nem tudom Wags mire panaszkodott, de akkor úgy látszik, két embernek van teljesítményproblémája DCS-vel, Wagsnek meg Neked :P De amúgy megadod magadnak a választ, nyilván azért csinálnak már most új grafikai engine-t, mert évekig tart, és tisztában vannak vele, hogy az, ami most van, az most jó, de 5 év múlva már lehet nem lesz jó, és akkor már késő lesz nekiállni. Persze senki nem mondta hogy tökéletes, hogy ne lehetne jobb, vagy hogy ne lenne fasza egy Vulkanra alapozott grafikai engine, csak ez nem azt jelenti, hogy a mostani szar, vagy hogy az ilyen #énmegmondtamhogynemkellennyirerészletesen dolognak bármi értelme lenne. A DCS egyáltalán nem kér sokat hardwareben ahhoz képest ahogy kinéz. Az a játék, ami egy középkategória teteje-felsőkategória alja kártyával, max. grafikán, wqhd-ben elmegy átlag 70 fps-el, és nem kompetitív fps, arra ne mondjuk már, hogy fel van tolva a gépigénye, mert röhögök. Nyilván VR-ben szemenként 4k, 90 fps-el ma még nem fog menni, de az nem csak a DCS-ben van így. Szóval ha valami abszolút nem problémás a DCS-ben, az a grafikai engine. Persze értem, hogy a Falconban megszoktátok a csillió fps-t, de annak más oka van, nem az hogy annyira faszán írták meg az engine-t :P :P :P
- De igen, nagyon is. Már abban nem vagyok teljesen biztos, hogy az előfizetéses rendszer garantált megoldás lenne a problémákra, de abban, hogy ha egy szarul működő rendszert úgy akarsz jobbá tenni, hogy nem költesz rá, akkor csak rontani fogsz rajta, abban teljesen. Láttam ilyet éppen elégszer, a kirúgjuk a szarul dolgozó embereket az oda vezet, hogy két hét múlva vagy egy másik csinálja a melót ugyan olyan szarul, csak drágábban, vagy szétdobtuk a csapaton belül, és igazából senki nem csinálja az adott feladatot, mert azoknak is épp elég bajuk. (Ha elhiszem Wagsnak, hogy van aki piaci ár alatt melózik a cégnél az affinitása miatt, akkor lássuk be, ha őt kirúgjuk, nehéz lesz a helyére más valakit találni, aki olcsóbb vagy elhivatottabb lesz.) Legtöbbször kiderül, hogy amúgy nem is emberünk csinálta rosszul a munkáját, de addigra a feladatra már felvettünk két másikat, akik ugyan azt csinálják, csak egyenként drágábban, mint az elvileg szarul dolgozó elődjük :D.
Amit a top managerről leírtál, na az a tipikus how to b*sszál szét egy valamennyire működő céget rövid időn belül 0-ra. Ismerem jól a receptet, láttam párszor gyakorlatban, több iparágban. A fizetési prémiumokkal meg a juttatásokkal egy ütemben lép le minden motiváció és minden valamire való ember is a cégtől és megy máshová, mert nyilván nem hülye, hogy leadja a céges kocsit, és másnap ugyan azzal a lelkesedéssel dolgozzon. Maradni meg az marad, aki máshova nem kell, okkal. (Általában még megvágja a marketing kiadásokat is, mert nem érti, hogy ha 1 ft befektetésen a ROI 10 ft forgalomnövekedés, akkor ha elveszek fél forintot onnan, akkor a végén még pénzt is buktam, meg market sharet is, de ez mondjuk másik iparágakra vonatkozik.) Bárki aki azt hiszi, hogy a dolgozói juttatások megvágásával eredményt lehet elérni, az odáig nem jutott el fejben, hogy olcsóbban nem fogok jobb minőséget kapni, épp úgy, ahogy az örökmozgót se lehet feltalálni. A sleppet akkor tudod kirúgni, ha már megvan helyette az új struktúra, meg hogy abban ki mikor kezd, hol és mi lesz a dolga, miért felel és kinek. Ha valaki ED-t akarja megreformálni, akkor az első lépésnek biztos, hogy bevételek stabilizálásnak kell lennie, értem ez alatt azt is, hogy legyen több, meg azt is, hogy a minden pénzügyi igazgató álmának számító hektikus bevételekből fedezünk állandó kiadásokat modellt tompítania kell. Ha ez megvan, utána lehet annak nekiállni, hogy akkor részben az itt dolgozókból, részben új emberekből akkor új struktúrára rakjuk a céget, az értelmetlen pénzlocsolást (már ha van) megfogjuk, aki nem teljesít, lecseréljük. Amikor az egyik marha lassan haladó projektről a másikra kell embereket átdobni, hogy valamennyire kiadható állapotba kerüljön marha gyorsan, és ne menjünk csődbe (bár amúgy ez elég túlzó, azért csődközelben szerintem nincsenek), akkor ott nem emberek kirugdosása lesz megoldás.
A Kamovot tényleg nem értem. Pedig próbálkozom. De egészen konkrétan azt mondod, hogy egyszer már megvetted a Black Shark 1-et, és utána azt újra meg kellett venni Black Shark 2 néven, meg most majd lesz BS 3, az átfogás olyan 11-12 év. Erre mondtam, hogy ja, én meg megvettem az Messert IL-2-höz, FB-hez meg 1946-hoz, mégse merült fel valahogy, hogy tök ugyan azt a gépet adják el nekem. Csak ott nem gépenként áraztak, hanem játékonként. Meg azt mondod, hogy az FC3 gépeit 4x adták el, ami tény, csak hát 16 év alatt és nagyon nem ugyan azon a színvonalon, így ez kb. olyan, mint arra panaszkodni, hogy 4x vettem meg a windowst, mert volt a 3.1, a 95, az XP meg a 7. De amúgy ha nyakra-főre leosztva érdemi költséget jelentene, érteném, de ugye pár HSZ-el ezelőtt számoltam ki, hogy ha mindent felfelé kerekítünk (nagyon), akkor egy 80-90%-ban fullos DCS account havi 1500 forintba került az elmúlt 8 évben, a Kamov ebből havi egy túró rudi árát emésztette fel. Nem az óriás, csak a sima. Hát ha ez bármikor, bármennyi, akkor jó, de szerintem röhejesen olcsó.
-
#32890 Szóval ezek a teljesítményproblémák, ezek elég fiktívek.
Ezzel csak annyi apró probléma van, hogy Wags már korábban panaszkodott a teljesítményre, különösen VR alatt, és pont most mondta a mudspike-os interjúban is, hogy dolgoznak a Vulkan-on, ami egy új grafikai engine lesz. Amit NYILVÁN eszük ágában nem lenne csinálni (jó eséllyel hosszú évekig), ha az enginnel abszolút semmi gond nem lenne. Nem igaz?
Ezen javíthatna az előfizetéses rendszer. Ha a világon bármilyen projekten javítani akarsz, akkor abba előbb kell beönteni a pénzt, és utána jöhet a racionalizálás, meg az átszervezés. Ez az előbb kirugdosunk embereket, meg elveszünk forrásokat innen onnan, hátha jobb lesz, ez még soha sehol nem jött be, így csak rontani lehet a rendszeren.
Ez egyszerűen nem igaz.
Eleve egy ilyen mozzanatnak úgy kellene kezdődnie, hogy felveszünk egy új top managert, aki átnézi a folyamatokat, aztán jópár hónap tervezés és a részletek megismerése után elkezdi a gyomlálást.
Na, a végére csak eljutottunk ide is Az, hogy mennyi idő kell racionalizálni, az a cég méretétől és a baj nagyságától függ, de a többivel abszolút egyetértek. Én is ezt mondtam, először rendbe kéne tenniük a vállalt irányítást és a szervezést, utána kezdjenek el bármilyen extra előfizetésen gondolkozni. Az említett top manager sem gigahitellel kezd, ha egy cég csődközelben van, hanem amilyen gyorsan lehet, átnézi és ha kell átszervezi a céget, kirúgja a sleppet, és egyből megvágja a kiadási oldalt. Ilyenkor szoktak ugrani a fizetési prémiumok, az extra juttatások, a céges kocsi és a wellness csapatépítő tréningek, meg ami eszébe jut. Ha a nem működő rendszerbe öntöd a pénzt, az ugyanúgy elfolyik, mint korábban, csak még kevesebb lesz a motiváció változni. Pont ugyanaz, mint ami e.a. miatt történik, a nagy tömegek kifizették, innentől kezdve minden más dolog fontosabb, mint befejezni azt, amire már beszedték a pénzt.
A Kamov témát engedjük el. Senki nem beszél arról, hogy más cég más játékában kifizetett cuccokat valaki más is újra eladja, és ezzel bárkinek problémája lenne. A példa teljesen fals, nem is érted meg, miről beszéltem, nem is akarod megérteni, én meg nem fogok ennyit rugózni ezen. Te örömmel kifizetsz ED bármikor bármennyit, én meg nem. Maradjunk ennyiben, ok? -
#32889 Ez a legnagyobb mellébeszélés, hogy az FC3-ért negyedszerre fizetsz. Persze ha úgy számolod, hogy ezeket a gépeket megvetted a LockOnhoz, egyszer mint Flaming Cliffs, egyszer mint FC2 és aztán most FC3-ként a DCS-hez, akkor kijön a 4, csak ez attól még nagyon, de nagyon nem ugyan az a termék. Ez pontosan ugyan az, mintha azt magyaráznád, hogy 4x vetették meg veled ugyan azt, mert megvetted a Battlefield 1-et, 2-őt, 3-at, 4-et is. Esetleg kérd el ingyen a Tomcat modult, egyszer már megvetted a Fleet Defendert.
Emlékeztetőül: Lock Onban ezt vetted meg, Most meg ezért fizetsz, ha akarsz.
Szóval ne mondjuk már, hogy négyszer veszed meg ugyan azt, mert marhára nem igaz. Én amúgy megvettem a Lock Ont 2004-ben, meg az FC3-at 2013-ban. Utóbbihoz azóta kaptam új kabinokat, törésmodellt, flight modelleket, egy J-11-et ingyen. Ja meg amúgy elszaladt 16 év.
Kamov: kijött a DCS:BS1 2008-ban. Megvetted 50 dollárért max., de inkább 4-5000 forintért a Tescoban. Eltelt 3 év, kijött a Black Shark 2, már az A-10-el is kompatibilis DCS keretben, amit aztán bővítgetnek a mai napig. Ehhez megvehetted (ha akartad) teljes áron a helit 0-ról, de ha volt BS1-ed, akkor kaptál kedvezményt, ha meg vártál akcióig, akkor hozzájutottál 12 dollárért, mert adták azt annyiért is. Ha meg nem akartad, a BS1 működött tovább, csak szörnyű példátlan tudom, 3 évvel a kiadás után már nem támogatták tovább azt a verziót. Azóta eltelt 8 év, most kapsz ingyen egy fullos grafikai kifaszázást, és ha a plusz funkciókat is akarod, akkor azért már fizetni kell. Nem igazán látom a problémát. El kéne engedni ezt a 2008-ban én már kifizettem egy repülőgéptípust egy akkori szinten lévő környezetben, akkor minek fizessem ki újra ugyan azt vonalat, mert teljesen fals, és amúgy is példátlan. Megvettem a Messert a sima IL-2-vel, attól még 2 évvel később a Fogotten Battles-el újra megvehettem, aztán még 3 év múlva az 1946-al is. Mégsem rinyált senki, hogy 3x adták el ugyan azt, pedig nem 16 év telt el, hanem 5.
Aztán a másik dolog amit nem értek az a gépigény miatti rinyálás, meg hogy mi ez az én megmondtam. A DCS 1080-ban gyönyörűen elkaristol egy 1060-as kártyán, ami ugye középkategória. Egy 1070ti-vel átlag 70 fps-em van, kvázi maxra húzott grafikán 2560*1440-ben, ami még mindig nem 1080ti, 2 napja volt 2 éves kártya, szóval nem értem ki mit mondott meg, de nem látom az egekbe tolt gépigényt sehol, meg azt sem, hogy bármi gond lenne a játszhatósággal. Blue Flagen 64 gép lövi egymást meg a földet egyszerre, alig lehet beférni, mégse volt semmi gond az fps-el. Amikor Hunafban írtunk ki pvp missiont, és konkrétan 1200 földi egység volt lepakolva, ami felett ment egymás gyakása, plusz dolgozott a légvédelem, meg konkrétan lángolt Krasnodar városa, akkor is bőven megvolt 40 fps. Szóval ezek a teljesítményproblémák, ezek elég fiktívek.
Hornet miatt meg verem is az asztalt, meg nyilván az EA modell támogatásáról leszoktam mivel másfél év után még mindig nincs TWS, de ettől még azt be kell látni, hogy alapból az üzleti modellel van probléma, és ez így egy kényszerpálya. Persze, marhára idegesít, hogy ennyire nem halad a cucc, de még el is vesznek embert, hogy a Falcont ki tudják adni, de azt azért az első 3 nap hőbörgés után be kell látni, hogy a pénzügyi realitások adják a kereteket. Ezen javíthatna az előfizetéses rendszer. Ha a világon bármilyen projekten javítani akarsz, akkor abba előbb kell beönteni a pénzt, és utána jöhet a racionalizálás, meg az átszervezés. Ez az előbb kirugdosunk embereket, meg elveszünk forrásokat innen onnan, hátha jobb lesz, ez még soha sehol nem jött be, így csak rontani lehet a rendszeren. Eleve egy ilyen mozzanatnak úgy kellene kezdődnie, hogy felveszünk egy új top managert, aki átnézi a folyamatokat, aztán jópár hónap tervezés és a részletek megismerése után elkezdi a gyomlálást. Csak ugye ilyen ember rögtön nagyon sokba kerül.
Utoljára szerkesztette: Capt Baloo, 2019.11.04. 16:32:33 -
#32888 Ki verte itt az asztalt? -
#32887 Hát izé... nem feltétlenül. Használható marad a régi verzió is, sőt az új külső-belső modellt, grafikai ráncfelvarrást megkapja az is ingyen (havi 52 centért ugye), gondolom a két különböző részletességű külső modellt kezelni egy szerveren belül aszerint, hogy kinek van meg egyáltalán, és ha igen melyik, több gondot okozott volna. Aki meg kifizeti az újat, annak integrálva lesz az Igla, MLWS, infrazavaró meg talán még ez az. Eltérő képességűek lesznek a gépek, de ugye láttunk már olyat irl, hogy bizonyos rendszereket, képességeket, fegyvereket később integrálnak csak egy adott gépre, így ezzel nem feltétlenül van baj szerintem, még ha mondjuk egy KA-50-nél nem is legszerencsésebb. De attól még nem lesz a dolog teljesen eltörve, irl is jöhet szembe olyan gép amire már integráltak MLWS-t meg olyan amire még nem, meg a pilcsi segge alá is tehetnek ilyet is meg olyat is.
De ha nem ez, akkor ugye két másik járható út van:
- ok srácok, köszi, a 2.5.xyz verziótól felfelé nem támogatja a rendszer ezt a 8 éves modult, aki repülni akar vele, az maradjon korábbi verzión, vagy vegye meg a felpimpeltet. Ebből ugye giga-parasztlázadás lenne, pedig hát azt hiszem a szoftveripar más szereplőitől nem várják el, hogy egy 8 éves termék támogatást kapjon. Ha kijön a War Game következő része, azt is meg kell majd vennem újra, meg az xy asset packet is megint, és senkit nem fog érdekelni, hogy de már a Red Dragonhoz megvettem Jugókat.
- vagy pedig gyerekek, ebből a modulból el tudunk mostanában adni napi 2-t, ha felpimpeljük, akkor akár napi 3-at is, lévén kb. mindenki megvette már akit érdekelt, de mivel nekik ingyen adjuk az updatet, így abból nem lesz pénz. Viszont ez így anyagilag bukó, szóval sorry srácok, ez úgy néz majd ki 2021-ben is ahogy 2011-ben, mert nem vagyunk a Vörös Kereszt.
Egyik sem tűnik jobb megoldásnak. Akkor sem ha az A opciótól pay to win érzése van mindenkinek.
-
#32886 Ezt most nekem mondod? -
Caterpillar #32885 Kiváló, megint azok verik az asztalt akik vagy nem repülnek vele, vagy sose repültek vele...
"Kár lett volna disszidálni..."
Utoljára szerkesztette: Caterpillar, 2019.11.04. 14:51:55 -
#32884 Senki nem mondta Wagsnak, hogy kezdjen farokméregetésbe a BMS-el, és ígérjen meg mindent, amit "az a húsz éves program" tud.
Hát igen...
Bár azért hozzá tenném, hogy 20 éves F4.0 nem tudta. A mai BMS4.34 már tudja. Azért a dyn. camp. sem u.a., mint volt 20 éve, "csak" az alapjai.
A DCS egyik ordas hibája, hogy van mersze a "benchmark" szóval dobálózni, amikor egyes videókból kiderül, hogy a program gyakorlatilag hírből sem ismeri sok helyen a fizikai és műszaki alapú modellezést... Attól, mert ez bizonyos pontig úgy néz ki, attól még nem az...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.11.04. 14:13:07 -
#32883 PvP alapon humán GCI segédletével
Nana, humán GCI-al én vigyáznék, azokon el tud menni egy teljes bevetés IS
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2019.11.04. 13:40:21 -
#32882 Na várjunk egy kicsit, a Kamovot ne keverd azért, nem verem az asztalt, hogy ingyen adjanak bármilyen fejlesztést. Én anno kifizettem a modult (teljes áron), amit ŐK nem sokkal később elérhetetlenné tettek, majd jöttek, hogy vegyem meg újra. Egyáltalán nem arról van szó, hogy van egy modul, ami játékkal töltött hosszú évek alatt szépen megöregedett, és kapna most egy ráncfelvarrást. Én az FC3-at sem venném meg újra, és teljesen őszinte leszek, az a legkevésbé sem érdekel, hogy vannak akik örömmel fizetnének érte negyedszerre is. Az az ő döntésük, semmi közünk egymáshoz.
ED-t senki nem kényszeríti arra, hogy 120 programozó nagy része olyanokon dolgozzon, amiből nincs bevételük, ami egyébként így ebben a formában nyilván qrva nagy csúsztatás, nem igaz, hogy a grafika és VR ne generálná a bevételt, egyszerűen az csak közvetetten jelenik meg. Azt ne mond, hogy ugyanennyi modult adnának el ha BMS grafikája lenne a DCS-nek. Naugye ... Arra sem kényszerítette őket senki, hogy technikailag olyan grafikai engine-t kalapáljanak össze 4+ év alatt (EDGE), hogy most kezdhetik újra, Vulkan alapokra. Vagy hogy olyan 3D modelleket gyártsanak, amiken az utolsó csavaron a kopás is faszán ki van dolgozva 4K-ban, csak arra már nem áldoznak időt, hogy normális LOD-okat gyártsanak neki, és utána csodálkoznak, hogy realtime játékban nem működnek normálisan. Nem akarok énmegmondtamozni, de EDGE kiadása óta rinyálok azon, hogy ez így szar, amikor a fórumon a júzerek tették ugyanezt, akkor az egyetlen dolog amit ED reagált (bannolások mellett), hogy feltolta az ajánlott konfigot a csillagos égbe, a júzerek meg oltották a népet a fórumon hogy azok a csóró szarok, akik nem költenek 1080Ti-re, azok ne is játszanak. Aztán itt vagyunk most, hogy Wags arról beszél, hogy jön az új grafikai engine, és hogy mennyire jó lesz ez nekünk. Ezekért a hülyeségekért nem lehet a júzereket okolni, mert ezt senki nem kérte, de még ha vannak is olyan kibicek akik vernék az asztalt a grafika miatt, ED a fejlesztő, neki van szaktudása hozzá, az ő felelőssége megállapítani, hogy mit tudnak a mai PC-k, mire mennyi erőforrás kell a saját játékukhoz, és mit hogy old meg. Most ennek a levét issza mindenki, mert játszhatóság helyett a grafika kapta a főbb hangsúlyt (kis létszámú házi kampányokban lehet, hogy nincs bajod az fps-el, de nagyobb szervereken, pl a Georgia At War-on már rohadt szar fps-ek vannak, pedig csak néhány 10 gép lő pár száz földi célt), és abban sem vagyok biztos, hogy AG radar, TWS radar nem pont azért csúszna, mert ennél is jobban földbeáll az fps ha minden kijelzőt bekapcsolsz. Plusz itt van ez a dinamikus hadjárat, ami szerintem tök jó, hogy készül, de azt is tudom, hogy technikailag egy clusterfuck, nem is csoda, hogy csak valamikor évek múlva lesz belőle kipróbálható beta (nem hiszek Wagsnak, hogy a 2021 bármennyire is alapos, reális dátum lenne), de ehhez az egész játékot kell áttervezni, a missionok tervezését, kezelését mindenképp. Ezek egyikét sem lehet a júzerekre húzni, ne állítsd be úgy, mintha a júzerek követelték volna ki ezt, és szegény ED-nek elfogyott a pénze. Senki nem mondta Wagsnak, hogy kezdjen farokméregetésbe a BMS-el, és ígérjen meg mindent, amit "az a húsz éves program" tud.
Azon lehetne gondolkozni, hogy anno mennyire volt jó ötlet az alapjátékot Kaukázus térképpel ingyen adni, és miért gondolta ED, hogy ez megéri nekik. Nem tudom, hogy a DCS World-öt fizetőssé lehetne-e tenni, úgy értem jogilag. Free to play játékként hirdették, és az összes eddigi modult úgy adták el teljes áron, hogy az alap program ingyenes. Ha esetleg jogilag meg is tudnák oldani, PR szempontból nem lenne egy díszmenet. A Normandia asset packot extra költségként adták a térkép mellé, nem is volt túl jó fogadtatása, pár hónappal később bele is építették az árba.
Szerintem te nagyon optimista vagy azzal kapcsolatban mennyire hozza meg a munkakedvet az, ha havi fix bevételt kapnának akkor is ha semmit nem csinálnak. Csak hogy értsük egymást, már most is teljesen jogosan verhetnéd az asztalt, hogy hol a Hornet, miért nincs már kész. Semmivel sem lenne több jogod vagy szavad akkor, ha ez mellé még elő is fizetnél bármire.
A kiadási oldal megvágását pont úgy értem, hogy rúgják ki azokat, akik szarul dolgoznak. Nick arról beszélt, hogy mindegyikük azonnal kapna állást bárhol a világon, de ők ED-vel maradnak és ez mennyire remek dolog. Szerintem meg kezdhetné azokkal, akik a térképeket gyártják, vagy akik a mostani grafikai engine-t programozták, de én tovább mennék, nem csak a programozókat, hanem a 3D részlegen a játékba kerülő modellek gyártásáért, ellenőrzéséért, sztenderdekért felelős vezetőket is megnézném, hogy ki mennyire alkalmas arra a munkára amire a fizetését felveszi. Az teljesen abszurd, hogy azt mondja a CEO, hogy veszteségesek vagyunk, nagyon kell a pénz, szarul dolgozunk és azt sem tudjuk mikor mit csinálunk, de nem rúgok ki senkit mert ez egy fantasztikus csapat
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2019.11.04. 13:35:07 -
#32881 Ha a régi változat használható marad az új környezetben, akkor ezzel nincs baj. A baj akkor van, ha multis környezetben kétféle, eltérő képessége Ka-50 fog repülni emiatt... -
#32880 Két baj van ezzel az elvvel:
- Egyrészt abból indulnak ki, hogy de én már megvettem az A-10-et, KA-50-et, minek fizessek ugyanazért újra. Igen, megvetted, a 2011-es verziót, és azért nem is kell újra fizetned, használhatod tovább forever. A 2020-as verzió viszont szebb, jobb, részletesebb, így egyáltalán nem ugyan az. Pénzbe került megcsinálni, nekünk is van tulajdonosunk, aki belerakta a pénzét ebbe a boltba, rakhatta volna pedig állampapírba is, nyilván ő is szeretne keresni a bolton, ahogy a sarki pék is, szóval ez ennyibe kerül, a kenyér meg annyiba. Attól, hogy egyszer vettem egy Mondeot, a következő modellt nem fogja a gyár ingyen adni, sőt, ha kapok kedvezményt akkor már jófejek voltak. Beállítanék ezzel a kereskedésbe, hogy én már megvettem egyszer a kocsit, hallom volt ráncfelvarrás, kérem az újat ingyen, mennyire röhögnének ki?
- Másrészt meg tényleg filléres téma ez. Mégis milyen elv mentén várja el bárki, hogy egyszer megvett egy 40-50 dolláros szoftvert, ezért azt az idők végezetéig pofozgassák. Ilyen a világon nincs, ez olyan szinten irreális, hogy nem is értem. Aki csak a Ka-50-el repül, és 2011-ben megvette, annak cirka havi 52 centbe került a cucc mire megveheti a faceliftes kiadást. Ilyen összegeknél bármilyen elvre hivatkozni, az nálam már az ilyen skót viccek kategória, már bocsánat :D
Amúgy ja, nyilván a BMS meg kvázi-ingyen van, egészen addig, amíg az a hobbid, hogy F-16. De ha a katonai repszimek egy fokkal tágabb köre érdekel, pl. MiG-21-el akarod elkapni a csapataidat támadó Viggent a hegyek között PvP alapon humán GCI segédletével, vagy az érdekel, hogyan kellett Tomcattel leszállni hajóra, vagy ha épp a miért kell kicsit előre gondolkozni egy Hueyban egy 500 méteres domb előtt megértése ad élményt, vagy simán csak kicsit PvP DACT-ozni akarnál, akkor azért csak kicsengeti az ember azt havi 1500 pénzt, amiből mindez kijön :)
-
#32879 Fordítsuk meg: amíg a jelen finanszírozási rendszerben működik a dolog, addig nem lesz soha semmi másként. X időnként kiadnak egy modult, azt megveszi a játékosok x százaléka, és eme bevételből kell fizetni az adott modul fejlesztését is, meg a core dolgokat is. A kiadásaid havi szinten folyamatosak, hiszen x programozó dolgozik a modulokon, másik x magán a motoron, környezeten stb, az iroda bérleti díja, a villanyszámla, a takarítónő fizetése se attól függ, kiadtál e éppen F-16-ot, eközben bevételeid meg elég hektikusak, hiszen amikor épp kijön valami nagy érdeklődésre számot tartó cucc akkor van egy pár hetes spike benne, aztán utána meg van a napi szinten eladott néhány tucat modul, amiből éppen csak csordogál a zseton. Így kezdhetik rohamtempóban fejleszteni a következő modult, meg adhatják ki úgy, hogy nincs hozzá damage modell, meg 1,5 év után sincs a másikon TWS, mert valamiből ki kell fizetni a netkódot mókoló srácot is, meg a piszoártablettát is. A háttér fejlesztésére nyilván nem motiváltak, hiszen abból nincs közvetlen bevétel, a modulokat meg úgy is megveszik az emberek, ha multiplayerben még 2019-ben sem ugyan ott vannak a felhők az egyes klienseknek, szóval a CFO nem fogja ott verni az asztalt a management meetingen, hogy mikor nem fog már átlátni az AIM-9L a felhőn, ellenben azt meg fogja kérdezni, mikor lehet már megvenni az F-16-ot. Eközben ha valamelyik modul 8 év után kap egy ráncfelvarrást, mert azt nyilván muszáj, hogy élvonalban tudjon maradni, akkor meg a community veri az asztalt, hogy ezt már megvettem egyszer és az elv. Ez a legszebb az egészben, hogy ebbe a fenntarthatatlan modellbe pont az a közösség kényszeríti bele ED-t, akik utána verik az asztalt, hogy hát de még mindig nincs dinamikus kampány.
Az előfizetéses rendszer ezen tudna változtatni. Lenne egy havi szinten fix bevétel, amiből fel lehetne venni X embert (most ezt a 120 programozó dolgozik nálunk, abból 60 a core dolgokon részt hagyjuk, mert felsírok tőle), akik foglalkozhatnának ezekkel a dolgokkal, miközben a community joggal mutogatna, hogy ok gyerekek, ki van fizetve, hogy is van ez a missile dynamics dolog, meg mikor is lesz dinamikus kampány központi szerveren... Közben meg mehet a modulok fejlesztése értelmesebb tempóban, kisebb nyomás alatt.
Ha egy havi 5 dollárt veszek alapul, a korábbi számítás alapján tőlem kb. dupla pénzt szedtek volna be az elmúlt években úgy, hogy még mindig bőven ingerküszöb alatt maradnak. Persze lehet ezzel elvesztenének jópár alkalmi felhasználót, akik 1-1 modult brahiból megvesznek, kipróbálnak, majd jajj ez bonyolult és utána nem használják, de azért szerintem a rendszeres, sok modult vásárló felhasználók 95+ százaléka simán maradna (lehet olyat is, hogy az első regisztrációd pillanatában aktuális verzió ingyen van, de 3 hónap után akkor kapsz core-hoz tartozó update-et meg ezzel mp kompatibilitást, ha fizetsz). Ha nem is duplázódna ezzel a bevételük, de hasraütésre egy 50% többletet biztos be tudnának belőle szedni, a több bevétel több dolgozó, a több dolgozó meg hamarabb megoldott problémákat és több új feature-t jelent, miközben viszont tényleg választ kellene adniuk, a mire is szedjük az előfizetést kérdésre.
Amúgy ne mondjuk, hogy nincs ingyenes content, amikor minden general update ingyen jött, nem kértek pénzt az 1.5-ért meg a 2.5-ért se, pedig elég nagy ugrás volt azért, amikor ingyen kapott az összes FC3 gép pfm-et, lett ingyen J-11 az FC3-hoz, vagy nézz meg egy AI unit listet 8 éve meg ma (rakat kínai hajó ugye, SA-2, HQ-7, iráni földi indítású asm-ek, nemsokára lesz Arleigh Burke stbstb.). Nyugodtan mondhatnák, hogy gyerekek azért van előfizetés, mert ez az üzleti modellünk, cserébe az évi 60 dollárért folyamatosan fejlődő környezetet kaptok, adott időnként új grafikai motort, új időjárást, új mindent. Vagy ha ez nem tetszik, ok, akkor a 2.5 ingyen volt, a következő update a 3.0 lesz, lesznek új felhők, meg dinamikus hadjárat, de akkor 80 dollár légyszíves, a remastered cod4 is pénzbe került, mi mégis miért dolgozzunk ingyen. Az a címszó, hogy mi csináljuk a terméket, mi mondjuk meg mennyit kell pengetni érte.
Szóval pont fordítva, jöjjön az előfizetés, abból van bevétel, és akkor egyrészt van miből rendet tenni, másrészt a felhasználó is mondhatja, hogy gyerekek ki van fizetve. A kiadási oldal megvágása ugye pont az ami most van. A modulok fejlesztésén nem lehet spórolni, a tojást tojó tyúkot levágni nem a legokosabb dolog, pénzt megfogni ott lehet, ahol nem vágsz a bevétel alá egyből, ez pedig pont core fejlesztése. -
#32878 Igen, valóban nem kerül annyira sokba. Csak akik erről beszélnek, nekik az elvvel volt bajuk.
Egyébként, ha szemét akarnék lenni, akkor a legolcsóbb hobbi a BMS4 és a Falcon. Ott ingyért volt minden. -
#32877 Az előfizetéses rendszernél rögtön egy fontos kérdést el kellene dönteni, azt, hogy előfizetés az szerinted kiváltaná a modulok árát is, vagy te az előfizetést a normál modul áron felül képzeled el? Ha nem lenne moduloknak külön ára, akkor ez azt jelentené, hogy átlag mindenki kb. két modult vásárolna évente. Kétlem, hogy ED-nek ez vonzó csere lenne a mostani eladások helyett. A törzsközönség (aki mondjuk reálisan fizetne havonta), az ennél jóval többet költ modulokra, ennél MÉG ÉN IS többet költök, pedig utóbbi időben tényleg kétszer is meggondolom, hogy mire adjak nekik pénzt
Az előfizetés az akkor szokott működni hosszú távon, ha szolgáltatást adnak érte. Ha teljes áron veszed meg a modulokat, akkor mire föl fizetnél még nekik? Van központi szerver, amin az összes játékos játszik? Nincs. Vannak ingyenes contentek, amiket utólag raknak a játékba? Nincs. Vannak központilag szervezett eventek, amit ők szerveznek? Nem, hiszen mindent a játékosok csinálnak, a missionoktól kezdve a beta tesztelésen keresztül a közösségi eventekig. Mire föl szednének be pénzt, ki fizetné ki azt, és mi járna, ha valaki nem fizet? Ez is fontos kérdés, hiszen ha megvan a modulod, amiért kifizetted a 60-70 dodót, azt használni is tudnod kell. Ha rajtad múlna, akkor milyen címszóval, mire szednéd be azt az előfizetést? A core game fejlesztéséért? Azt most is fejlesztik, a programozók több mint a fele csak ezeken dolgozik, ha előfizetésessé tennéd, akkor ez az a rész, ami tuti nem változna, mert erre már most is rohadt sokat költenek. Ráadásul ezt most is ingyen adják, furcsa lenne rögtön előfizetésessé tenni a free-to-play játék alapját. Esetleg csak a multiplayerért fizetnél? Hidd el az összes megvásárolt játékot tekintve elenyésző azok száma, akik heti, napi rendszerességgel a neten lógnak. Esetleg Pay to Win-ért, előfizetés nélkül csak félaktív raksid van, előfizetéssel meg ott az amraam is? Én nem igazán látom, mi az a terület, amire ED pénzt tudna beszedni a modulokon felül.
Mondjuk én arra is kíváncsi lennék, hogy ha stabilan minden hónapban kapnának pénzt akkor is ha nem csinálnak semmit, akkor mi lenne a biztosíték arra, hogy előfizetéssel a fejlesztés felpörögne, nem pedig csökkenne egy épp még elfogadható minimumra? Visszamondod az előfizetést? Legrosszabb esetben visszajutunk oda ahol most vagyunk. Érdekelne, hogy mi változna ED részéről, mi lenne a garancia arra, hogy a pénzemért kapok is valamit. Vagy csak azért fizessek nekik előfizetést, hogy ők becsszóra nem mennek csődbe abban a hónapban? Nem tudom, hogy egyedül ez az indok mire lenne elég...
Szerintem mindenféle előfizetéses gondolat előtt azt az alapvető problémát kellene kezelniük, hogy többet költenek, mint amennyi bevételük a modulok eladásából keletkezik. Vagy a kiadási oldalt kellene megvágni, vagy a hatékonyságot felpörgetni. 9L amit pár hónapja kitett pár részletet a cég működéséről, amin még ti is szörnyülködtetek facebbok chaten, hogy pl. folyamatirányítási rendszer, project management az kb nincs. Fogalmuk sincs, hogy egy elkezdett munka meddig fog tartani és mennyibe fog kerülni. Nem is tudják normálisan kezelni a bugokat, és a buildeket. Túl sok mindent csinálnak egyszerre, de nem tudnak fontos részletekre fókuszálni. Ha ezt rendbe tennék, akkor biztos, hogy alapból sokkal jobban állnának. -
#32876 Hát ha kiadnának egy 9.12-est modul szinten, arról elég hamar lenne első kézből származó infónk itthon, hogy mennyire reális :) Ahogyan volt az Albáról is, meg a 21-esről is kb. patchről patchre, hogy mennyire van rendben. (Utóbbiról pár napja pont a nyílt 21-es magyar fb csopiban volt értekezés amúgy.) A Mi-8-at irl fedmérnök is repüli nálunk, és nem panaszkodott, hogy bármi gondja lenne vele.
Lehet/nem lehet téma:
A Razbam közben csinálja a 23-ast (meg 21-ből is a Bis75AP-van, szóval a 70-es 80-as évek bőven képviselve van azért), ráadásul egy félig MLD-síthető MLA verziót (SPO-15 +, R-73 -), onnan a 9.12-es Fulcrum meg nem akkora ugrás már, főleg mai szemmel. Szóval nem lennék meglepve, ha ez a Putin elvtárs nem engedi szöveg egészen nagy százalékig csak a jóleső kifogás lenne. Főleg, hogy fm-et kapott rendeset már az FC3-as 29-es. Elég érdekes sztori ez a nem lehet modellezni korszerű vadászgépet, kivéve FC3 szinten, de a flight modellt azt megcsinálhatjátok a korai 29-esnek rendesen, meg SPO-15-öt tartalmazó 23-ast teljes avionikával, de 29 egyben, hohó, irány a gulág. Valahogy nem érzem ezt így konzekvensnek... Valószínűbbnek tartom, hogy olyan pénzt kérnek a licenszért, amit nem akaródzik nekik kifizetni.
Abban a PAK FA-ban azt szeretem, hogy igazából tényleg tök jól másolja a valóságot :D. Mindig 2 év múlva már pont kész lesz, és nagyon-nagyon jó lesz, forever repeat.
Ami meg a fizetés részét illeti, értem én, hogy ugyan azt a típust veszed meg mégegyszer, de ezen az alapon akkor már az F-14 Fleet Defenderrel megvettem a Tomcatet (perszehogy), akkor nem veszem meg mégegyszer ugyan azt. Meg a LockOn 1.02-vel megvett 29-est is hasonlítsd össze a maival, és akkor mondd, hogy ugyan az. Vagy megvettem az XP Windowst akkor nehogy már fizetnem kelljen a W10-ért. A Black Shark 2 2011-ben jelent meg. Azóta kapott a DCS kettő in-general updatet (1.2-1.5-2.5), új grafikai motort, egy rakás új földi cuccot, célpontot, a mission editorra rá se lehet ismerni stbstbstb., és ez így ingyen volt. Érted, megvetted akkor mondjuk 50 dollárért, az akkori áfolyamon volt úgy 10 000 ft, és használod 8 éve. Az évi 1250 pénz, egy olcsóbb menü a mekiben. Értem én az elvet, de ez innentől marhára a "your argument is invalid" kategória. Az Activision/Infinity Wardtól miért nem várja el senki, hogy ingyen adja a mostani COD-ot, ha már megvettem az MW1-et? Vagy a remastered verziót miért nem adták ingyen? Battlefieldért 4-ért miért kell fizetni, ha már a 3-at megvettem? Ugyan az a csőpályás romantikus lövöldözős, némelyikben még a karakterek is stimmelnek :D Ha az nem szúrja senki szemét, akkor az miért, hogy a BS2 után a BS3 is pénzbe kerül. Azt azért észre kéne venni, hogy az az üzleti modell, amit ez az 'elv' feltételez, hogy egy AAA játék átlag árába kerülő modult egyszer kelljen megvenni az életben, és onnantól az forver meglegyen, támogatva, fejlődő környzetben, kor szintjére felpimpelt grafikával, ez nem létezik, ilyen nincs. Amit megvettél, azt használhatod forever, még csak nem is abban az állapotában, amilyen a kiadáskor volt, hanem sokkal jobban, nem kötelező frissíteni a DCS-t, illetve fent lehet hagyni egy old verziót is. De ne legyen már elvárás, hogy ha egyszer megvettél valamit 2011-ben, az majd 2020-ban ingyen legyen feltuningolva, mert egyszer már adtál érte egy 10-est, és hát az elv. Sok mindennel lehet amúgy ED-t baszogatni, van néhány kifejezetten k*rva idegesítő szokásuk, de szerintem az árazással pont nem lenne érdemes. Magam részéről elköltöttem DCS-re 2011 óta kb. kerek 500 dollárt (és egy kezemen meg tudom számolni mi nincs meg), az mai árfolyamon 150 000 forint (valójában ugye bőven-bőven nincs annyi, mert a modulok többségét nem 290-es árfolyamnál vettem). 8 év alatt az évi 18 750 ft, havi cirka 1500 jmf. A Spotify előfizetésem drágább. Egy konditermi napijegy drágább. Egy éttermi ebédnél borravalóra többet hagyok ott. Most ha valami átlagban havi 1-2000 forintba kerül, akkor milyen elvekről beszélgetünk mégis már. És az a legszebb, hogy még ennyibe se kerül tényleg, mindenhol felfelé kerekítgettem, és ez az összes modul ára kb. mindennel együtt. Ha rajtam múlna, réges rég lenne egy havi 5-10 dolláros előfizetés a modulok árán felül, cserébe lennének rendesen kinéző, ir-t maszkoló felhők, meg normális éjszakai fények, meg dinamikus hadjárat, meg rendesen lenne modellezve az IR spektrum, meg nem lenne tele 100 éves bugokkal, és még mindig havi 5000 forint alatt vagyunk. A világ legolcsóbb hobbija...
Utoljára szerkesztette: Capt Baloo, 2019.11.04. 01:00:29 -
sakkay #32875 -
Sidewinder #32874 Ez van, ha nem engedik, akkor nem engedik. Ha az ED akarja is,de az állam és a katonai kémelhárítás nem engedi akkor nem szabad. Ez van. Nyilván rengetegen vevőek lennének egy korrekt indítási procedúrával, klikkelhető kabinnal és minden földi jóval lemodellezett MiG-29-esre vagy Szu-27-esre. Viszont sajnos úgy tűnik, hogy ez nem fog megvalósulni a közeljövőben. Ennek következtében mindig viccesnek találom a DCS:PAK-FA és a DCS:F-22-őt követelőket. Van valami próbálkozó, aki fejlesztget PAK-FA-t a DCS-hez, régi szovjet nyugtató zöld festésű műszerfellal :D Realizmus lvl 10000000...
A PAK-FA (most már Szu-57) programról korábban rendszeresen lehetett olvasni magyar haditechnikai fórumokon is. A komszomolszki KNAAZ repülőgépgyár egy fiatal dolgozója aki maga is részt vett a gyártásban, egy orosz haditechnikai fórumra hetente írogatta, hogy mi a helyzet a programmal, hány gép repül, van e valami probléma,stb. Aztán olyanok akik olvasták azt a fórumot, azok hozták az információkat magyar haditechnikai fórumokra.Egy idő után az orosz fórumról valaki feljelentette a gyereket. Először elbeszélgettek vele, hogy ha továbbra is szeretne a Szuhoj cég dolgozója maradni, akkor érdemes lenne ezzel leállni. Le is állt, oda többet nem írogatott a programról. Igazából viszont nem leállt, hanem csak profilt váltott. Tolta az információkat a programról, immár pénzért, Kína részére. Időnként dokumentumokat is adott át. Egy dokumentum átadásnál érték tetten és fogták el az FSZB katonai kémelhárító osztályának a kommandósai. Valószínűleg 10 évet kap, de lehet, hogy többet. Nyilván megérte neki ez 26 évesen...
Sajnálom,hogy az FC-s gépek nem lesznek olyan szinten kidolgozva, mint például a Kamov vagy az A-10. Viszont az igazat megvallva a Ka-50 megjelenésével eléggé magába húzott ahhoz a helikopteres vonal, hogy ha jön valami klassz heli akkor el tudjam felejteni ezt. Életemben először is Kamovval repültem (napraforgó deszikkálás),és emiatt nem vagyok helikopter ellenes, mint a legtöbb vitorlázórepülő pilótatársam ("hanyatt lökött szélmalom, taszítja a föld, f@szom se repülne vele még ha fizetnének érte,akkor se, ez nem repülés," stb),sőt inkább szeretem őket. Szóval nem fogom letagadni, de ha lesznek új avionikai rendszerek és új fegyverek a Kamovhoz,ahogy ígérik, akkor engem bizony megvettek.Mert az egy újabb,modernebb típusváltozatot jelent. Amire érdemes költeni, főleg úgy, hogy a Black Shark 1 és a 2 dobozai is ott figyelnek a polcon. Tehát megúszom olcsóbban :) -
Sidewinder #32873 Fotósorozat a DCS:Black Shark 1 és Black Shark 2-ben lemodellezett sárga 25-ös oldalszámú Kamov Ka-50-esről.
Aki kizárólag a műszerfalra kíváncsi az csak az első oldal alját és a második oldalt nézze. Mert főleg a második oldal foglalkozik a műszerfallal.
A képek nagyíthatóak.
Ehun e -
#32872 Nem azt mondtam, hogy nem teheti meg miért ne tehetné, csak azt , hogy ez igy elég fura.Mert ugyan olyan ösrégi heliket mint a mi 24 es .és a mi-8ast lehet, de a hasonloan ösrégi vadászokat nem
Sőt a 24es még azért eléggé használatban van, mig az emlitett vadászok már nem anynira.
De ez legyen a legnagyobb gondja nekik -
#32871 Vagy mindent vagy semmit
Repvez, komolyan mondom nem értelek,miért ne tilthatnák le a vadászgépeiket úgy, hogy egy szállítóhelikoptert meg egy nagyon kis számban használt egyszemélyes Kamovot engedjék? Ka52-őt, Mi-28-at valszeg jó ideig nem fogsz látni, ősrégi Mi-24-et meg igen. Honnan jön ez a "mindent vagy semmit"?
ED nem csinál kamu kabinbelsőt. F-16-nál volt egy vicces mondat 9L-tól, amikor páran a BMS-hez hasonlították, hogy ők nem egy "20 éves programot" másolnak, hanem "a valóságot", és a másik vicces az volt, hogy bármi ami DCSW-be kerül, annak "sziklaszilárd tényeken kell alapulnia". Legalábbis ez a PR szöveg (valaki egyből megkérdezte, hogy ez szép meg jó, de a fejlesztők közül próbálta már valaki a rakétákat? )
@Sidewinder, igen Oleg Tischenkóra gondoltam, aki egy évig ült előzetesben, végül egy évet kapott az F-16 doksik csempészéséért. Arra hoztam fel példának, hogy az amerikai típusokkal sem lehet megcsinálni "bármit", ráadásul a háttérben velük is nagyon komolyan kell licenceléseket letárgyalni, még a 2.vh-s típusokkal is (!) ebből már az ős il-2-nél is volt problémája az 1C-nek. -
Death Rattle #32870 Hát, az biztos hogy több gyári dokumentáció gazdát cserélt már az internetnek "hála". Valahol olvastam 2-3 éve hogy konkrétan valamelyik MiG-25 változat komplett üzemeltetési leírását árulta valaki, aztán persze őt is megfogták. Nem vágom mi lett vele de ne gondoljunk túl fényes jövőt a csávónak... -
Sidewinder #32869 Lehet,hogy már tavaly volt. Nem tudom, elég baj,hogy már nem él :( Egyébként közben rájöttem a mellélövésemre, és Oleg Tishenko lesz szerintem az a korábbi ED fejlesztő, akire Tom gondolt.