36920
Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • gantus68
    Ezzel tudsz release és openbeta között váltani, az aktivációt nem bántja.

Moving to the DCS World Command Directory.

In your command Prompt Window, you should see the first command line as “<root>/Users/<username>” or “<root>/Documents And Settings/<username>”

Type:CD\
    Press Enter.

The Prompt Should Change to C:\ (or <root>:\ if your windows/documents folder is located on another drive).
    *Note, If you installed DCS World onto a Different Drive, Type “x:” and press Enter, Where x = the Drive Letter you Installed DCS World Onto.

Type: CD PROGRAM FILES\EAGLE DYNAMICS\DCS WORLD\BIN\
    Press Enter

UPDATER VERSION 2.6.8.41 And Newer Use:
    Type: dcs_updater.exe update <version>@Branch (ie DCS_updater.exe update 1.5.1@openbeta, DCS_updater.exe update 2.0.0@openalpha )
    DCS_updater.exe update @release
    DCS_updater.exe update @openbeta
    DCS_updater.exe update @openalpha
    Utoljára szerkesztette: gantus68, 2019.12.02. 14:25:14
  • Wampapa
    Üdv
    Ezekkel az új modulokkal mi a helyzet, mikor jönnek ki ?
    Főleg a Kiowa érdekelne. És ilyenkor Bétára jönnek ezek is, vagy egyből released ?
    Még egy kérdés, ha bétára akarok váltani, van valami modulaktivációs furfang ?
    Az A-10, a Mirage, az F-18, a Harrier meg a FC van meg.
    Erősen gondolkodom a 16-on, de sokat nem írtok róla.
  • z0ty4
    szép csendben ez is kész lesz.

• beci43
    Köszi!Riftemmel próbálgattam a méreteket.67-68-nál még nincsenek gondok, az alatt már jön a kettős látás.
    Asszem berendelem, Riftemet úgyis elviszik a jövő héten.
  • bunny
    Hátha valakinek hasznos.
    https://www.digitalcombatsimulator.com/en/files/3307162

Warthog hotas template a programomhoz, könnyebb így picit észben tartni a sok gomb közül mire mi van rakva.
  • whiteskull
    Nekem 69-cel még jó.
  • sakkay
    Győrbe jöhetsz próbálni. Határeset a 71.
  • beci43
    Köszi.Rift S is tervbe volt véve, de ott sem állítható, csak szoftverből.Ha lesz módom, kipróbálom, ha nem, így jártam...
    Utoljára szerkesztette: beci43, 2019.11.30. 12:52:59
  • LeonSilver
    Tényleg. A 71mm az a vége.
  • PhantomAss
    71 azért már elég necces, ha teheted előbb próbáld ki vkinél. Fórumokban olvastam hogy 66-67 körül már voltak gondok.
  • LeonSilver
    Persze, a 24-es egy ikonikus gép meg minden, de azért ez aa Kiowa sem egy rossz darab. Ahogy a Gazella is nagyon jó.
  • LeonSilver
    Nekem 65mm :) Adtam a nekemnek egy sublert és megmérte :)
    Amúgy ha jól emlékszem a 71 mm még benne van a faszában.
  • sakkay
  • beci43
    Papa, neked milyen az IPD? Reverb vásárlásán gondolkodom, de ott sem lehet hardveresen állítani a szemek közti lencse távolságot.Attól parázok, hogy küldhetném vissza, ha nem jó.
    Az enyém 71 mm.
  • beci43
    Ja, nem rossz.De én már a Mi-24-et várom nagyon, kuss van róla jó ideje.
  • LeonSilver
    Ez megint fasza lesz...

"Just to clarify, some people might point out that this aircraft might look to be "too" stable, the pilot who flew all the scenes has currently around 600 virtual flighthours in the aircraft, so what looks easy might in fact not be so easy."

• gantus68
    Voice chat-et próbálta már vki?
  • bunny
    Meg tudnád osztani a profilt? Én target nélkül nem tudom megvalósítani, hogy a kapcsoló off állását érzékelje a DCS.

Abban egyébként van igazság, hogy szinte mindent rá lehet szinte programozni ami kell a joy+hotas -ra de azér csak frusztrálnak azok a kapcsolók :D Jó lenne néhány funkciót ott viszontlátni lásd futómű, hook, bár az F-18-ason egérrel is lehet kapcsolgatni, szóval nem katasztrófa. De én pl. szeretem -vessetek meg bátran- a FC3-mas gépeket is, su-33-mal sokat repültem pl, amíg nem volt F-18 mert csak azzal lehetett leszállni anyahajón. Meg a kezelés egyszerűsége sok esetben élvezetesebb, ha csak repkedni akar az ember, különösen azóta, hogy megvan a saját kontrollerem ami kimondottam az FC3 gépekre lett kitalálva. Régebben már linkeltem, de egyébként itt a hozzá írt programom oldalán látszik hogy néz ki. Kimondottan büszke vagyok rá, még a hotas warthog mellett is használom.
    https://github.com/bunnyhu/dcs_controls_helper

Saját rudder kontroller ötletet nem adom fel. Amint lesz egy kis szabadidőm, megnézem mit lehet kihozni egy kormány pedálból, telefon csatlakozó aljzatot találtam itthon és emlékeim szerint az kell a kormányhoz, onnantól már csak egy kis méregetés meg minimális kód módosítás a kütyümön. Meg már nézelődtem, hogy lehetne gyártani egyet, igazából a mechanikai rész elkészítése nyűgös ezeknél, de ez igaz a throttle és joy részére is.
    Utoljára szerkesztette: bunny, 2019.11.19. 08:41:37
  • Lysandus
    Ne hallgass a tamáskodókra, akik a béklyóba próbálják verni szárnyaló kreativitásod!

Én személy szerint kíváncsi lennék rá, hogy milyen kontrollert raksz össze. Ez olyan mint a kaja: az a legjobb, amit az ember maga főz magának. Már ha tud főzni persze. :-D Én sajna nem, de kíváncsi vagyok.

Egész sokan foglalkoznak egyébként kisszériás vezérlő gyártással, itt van egy példa:

Finn gázkar WWII gépekhez

• Paladin
    Targettel legnagyobb baj, hogy a több eszközből egyetlen virtual joyt csinál. Egy eszköznél pedig van valami windows limit a gombok és axisok számára, így ha van rendes joy, throttle, pedál, simán kifutsz az axisokból.
  • Caterpillar
    Még a Viggen / Tomcat 3 állású kapcsolójaival is működik TARGET nélkül, hacsak nem valami custom weird shit a cél, teljesen felesleges és csak agyérgörcsöt okoz, hogy jajj rossz profil, jaj most mé' nem megy...
  • LeonSilver
    Egyébként én sem használom a targetet. Egyszer, még az elején kipróbáltam, de volt valami gebasz, hogy a virtual joyt (vagy mi a tököm) nem mindig kezelte megfelelően, úgyhogy hanyagoltam és teljesen jól elvagyok nélküle.
  • Caterpillar
    Nem tudom mit varázsolsz vagy mit nem, de én pl nem használok TARGET-et és mindenféle trükközés nélkül működik az összes kapcsoló DCS-ben, olyannyira, hogy a Hornet-et pl egyáltalán nem is kell configolni, mert alapból felismer mindent. Az összes gomb pont úgy megy ahogy elvárná az ember, felkapcsolom-felkapcsol, lekapcsolom-lekapcsol.

Igen, fel lehetett volna tenni egy futómű vagy hook kart, csak onnantól nem lenne replica, márpedig ez egy replica, hol a kompromisszum határa?

Halkan jegyzem meg F-18/F-16/A-10/Harrier esetén, hogy egy 2 órás missionben, bármi ami nem a hotason van hanem körülötte, az max 2x kell, amikor fel, meg amikor leszállsz. Ez alól az ufc és az mfd-k kivétel, minden más csak sallang.
  • sakkay
    Az általam berakott warthog profil, csak a joyra több mint 50 felprogramozott lehetőséget ad. A pedál meg minden másnál fontosabb mint a csöves gépeknél-de azért itt sem árt az is igaz Kíváncsi vagyok hogyan szuperál amit írsz!
  • bunny
    Hotas warthog témát nem elengedve azt nézem , hogy jelenleg 32 joygomb van kiosztva, ami azt jelenti hogy max, ugyanis tudomásom szerint ennél többet nem kezelhet. Én egyébként -mivel nincs pedálom- a gázkaron lévő kis pöcökre raktam a ruddert a DCS-ben pedig egy elég lapos ívet kapott hogy lehessen aránylag finoman kanyarodni. Nem túl szerencsés megoldás, de még ez tűnt a legnormálisabbnak átmenetileg. Most azon gondolkozom, van egy kormányom pedállal, szerintem kimérem a pedálon a jelet -látszólag sima telefoncsatival megy rá a kormányra- és rákötöm a saját kontrolleremre, az úgyis csak joystick gombokat emulál, van rajta tengely szabadon egy rakat. Szintén átmenetileg :D
  • sakkay
    Van az a hosszú kar, azzal lehet a másod funkciókat elérni. A 18 joya kicsit más, ezt az A-10, meg az F-16 használja.
  • bunny
    Na most néztem, ez is a target-et használja, szóval itt is az a gond, ha gépet váltok a DCS-ben akkor bukik a sztori. Persze most úgyis az F-18-at newzom, de ugye az alapgond nincs megoldva. Sajnos nincs meg a "nagy" A-10 hogy megnézzem ott mit csináltak máshogy, de ha ott tudja kezelni az off kapcsoló állás, akkor tényleg berakhatnák rendes supportnak.
  • Razor18
    Csak zárójelben: azt mondjuk nem értem, hogy az általad linkelt profil a fegyverzet választó kapcsolót miért nem az öt állású hüvelykujj-kapcsolóra teszi, mint ahogy az a valós életben van...
  • bunny
    Jah, ezt írtam én is, hogy a DCS igazán támogathatná kicsit jobbak a fizikai kapcsolók használatát. Na dehát a VR optimalizálást is június elejére ígérték, aztán azóta se lett belőle semmi.
  • Razor18
    Mivel anno a TM WH az A-10 replikájaként lett bemutatva, nincs mit csodálkozni azon, hogy csak az A-10-eshez stimmel 100%-ig a kiosztás. Ahhoz, hogy akárcsak a DCS-en belül a többi típushoz is illeszthető legyen az összes kapcsoló (nem csak a WH-é), gondolom egy kicsit szorosabban kellene együttműködni a DCS-nek a Thrustmasterrel ill a többi gyártóval is, akik generikusabb joystickeket gyártanak. A DCS-nek a funkciókat úgy kéne kiosztani, hogy a be- és kikapcsolás külön is "gombnyomás"-ként legyen definiálva, de legyen egy toggle gombnyomás is (ON/OFF) a funkciókhoz, hogy ha akarod, nyomógombbal is megoldhasd (ez egyébként sok funkciónál így van most is), a harmadik lehetőség, hogy ON else OFF funkciókat (is) tehetnének be, ez pl. a Harrier féklapnál most is így van, más típusoknál nem emlékszem ilyenre, de nincs meg nekem túl sok modul. A gyártóknak meg úgy kéne a joystick-et megcsinálni, hogy a kapcsolók minden állása küldjön valami parancsot. Szóval összehangolás kérdése volna a szoftver és a hardvergyártók közt. Ezzel gondolom most nagyon okosat mondtam, lényeg, hogy a TM HW a saját eredeti funkcióját hiba nélkül látja el. A többi modullal kompatibilitás meg inkább a DCS-en múlik, szerintem.

Egyébként meg én a futót a L/G silencer nyomógombbal húzom be engedem ki, toggle-ként. A hookot meg pl rá tudod tenni az AP engage/disengage nyomógombra ugyanígy ON/OFF-al. Mondjuk ezek egyike sem a gázkar környékén van IRL, úgyhogy pl. a hook akár egérrel is kezelhető, ha nem valami külön sim-cave-ben nyomod a DCS-t, és nincs hely magad előtt az egérnek, amit VR-ban is meg tudsz fogni.
    Utoljára szerkesztette: Razor18, 2019.11.16. 10:26:45
  • bunny
    Akkor rehabilitálom átmenetileg a sztorit. Oké, lehet kicsit magas volt a felhang, akkor visszaveszem, de a véleményem igazából nem változott. Engem nagyon irritál, hogy -szerintem- értelmetlen kapcsolókkal pakolták tele.
    De nézzük mi a bajom, és akkor mi a megoldás.

A hotas a kapcsolókat joy gombként érzékeli a DCS alapból. Tehát azt tudja, ha felkapcsolom mondjuk az EAC-t ARM módra de azt nem, hogy OFF-on áll. A targettel vagy más módon hozzá lehet rendelni ugyan az off állást is, ezt közben máshonnan is hallottam, és köszi a tippeket! De ha joy gombhoz rendelem akkor felülírok valamit ha billentyűhöz, akkor pedig repülőgép váltásnál lesz gondom, tehát DCS gépváltás előtt target profilváltás... ez azért elég macera.
    Emellett mi van akkor, amikor beülsz a gépbe? Ha engedélyezed a szinkronizálást a kapcsolók olyan állásba kerülnek hidegindításkor mint legutóbb pl. egy lelövéskor voltak. Ha pedig nem, akkor megint máshogy áll mint ahogy a szimulációba. Jó, nem sok kapcsoló szerencsére.

Ezt az egész kalamajkát meg lehetett volna oldalni elegánsan on-off-on kapcsolóval, ahol ezesetben felpöccintés ARM mód, lepöccintés OFF mód - mindkettő egy-egy joy gombot küld tehát szabványos, plusz tökmindegy a szimulátorban hogy hol áll a kapcsoló. Persze hátránya, hogy nem úgy áll a kapcsoló mint a repülőn hanem mindig középen - de őszintén szólva, nekem ez a kisebbik rossz megoldás.

Emellett természetesen értem, hogy ez egy A-10 blokk, de most tényleg én vagyok az egyetlen ember aki alibinek érzi külön 2 kapcsolót áldozni az üzemanyag átfolyásra, 2 kapcsolót a motor bekapcsolásra meg az apu-ra? Nem hasznosabb lenne mondjuk egy futómű kar, hook vagy néhány rotary encoder amivel állítani lehet bármi tekerőt, stb?

De mindenképp utánaolvasok akkor a sztorinak, én alap botkormány funkcióként néztem valóban, ahogy a DCS is értelmezni tudja trükközés nélkül. Persze az is megoldás lenne, ha a DCS-ben lenne fizikai kapcsoló mód, ahol úgy kezelné a megadott funkciót, hogy ha a gomb benyomva akkor X állás, ha nincs akkor Y állás. Ez se lenne nagy csoda mellesleg, gyanítom egy hackelik alá lua scripteléssel. Vagy a HOTAS-t át lehetne kapcsolni natív joy módra, és akkor a kapcsoló off állásban is gomblenyomást küldene.

Szóval van 3 opció kapásból, amit szerintem tervezéskor vagy DCS fejlesztéskor át lehetett volna gondolni. A DCS esetében azért is fura, mert a hotas warthog elég népszerű, de gyanítom a virpil is hasonló kapcsolókat használ, tehát igazán belerakhatnának natív támogatást.

De ez mind persze az én nyomott véleményem, lehet vele egyetérteni meg utálni is, és persze örömmel változtatok, hiszen nekem is jobb úgy élni, hogy tudom egy faxa cuccra adtam ki egy rakás pénzt :D

@razor: Hogy érted, hogy target nélkül DCS-en belül? Hogy adod be neki mondjuk a hook vagy futómű funkciót az EAC kapcsolónál, hogy felkapcsolt ARM módban pl. behúzva legyen, az OFF módban pedig kiengedve? NEkem nem sikerült megértetni vele, de nagyon jó lenne, ha megoldhatnám hotas vagy lua scriptelés helyett?

sakkay: megnézem azt a profilt, de a work in progess miatt kihagytam, de akkor adok neki esélyt és megnézem hogy oldotta meg.
    Utoljára szerkesztette: bunny, 2019.11.16. 08:50:23
  • sakkay
    ízlések és pofonok...én olyan aprólékosan ép spec lehetőségeket kimerítve-az életbe nem tudnám beállítani target nélkül.
  • Razor18
    Szerintem TARGET nélkül még egyszerűbb. Típusonként egyszer kell végigmenni a felprogramozáson a DCS-en belül (bár a legtöbb alapból elég jól fel is van programozva a WH-hoz), és annyi.
  • sakkay
    https://www.digitalcombatsimulator.com/en/files/3300626/
    Ez pl az egyik legjobb Hornet profil. Érdemes megnézni a képeket mi van beállítva. Bevallom kicsit nehezen írok, mert nagyon felbaxtad az agyamat-úgy mondasz véleményt, hogy még csak utána sem jársz a témának...de segítek, ha van kérdés szólj.
  • sakkay
    Azért ugorj neki még egyszer, aztán írj ilyesmiket Meg van a target nevű progi????? Megvan a profilozás????? Kicsit olvassál utána, és minden működni fog ahogyan akarod-de nem lesz egyszerű.
  • Razor18
    Nem teljesen értem mi a gondod a gombokkal és kapcsolókkal. Az A-10-hez teljesen használható a TM szoftver nélkül is, nyilván az F-18-hoz vagy bármi más típushoz már némi kompromisszumokkal, egyébként VR-ban nem is nagyon tudsz használni mást a gázkaron, csak a HOTAS funkciókat-gombokat. Mi az, amit Te nem tudsz megoldani vele?
  • LeonSilver
    Használd a szoftverét - csodákra képes.
  • repvez
  • bunny

No, végül egy TM Hotar Warthog lett a választás, benyeltem. Alzánál egész jó áron adják, meg lehet kuponnal olcsózni. Egy barátomnak van, ott már repültem vele úgyhogy nagyjából tudtam mit tud precizitás, minőség terén. Amit nem tudtam, hogy a sok kapcsoló mennyire hasznos. Nos spoiler: szart se érnek.

A throttle panelen lévő kapcsolókról beszélek, azok gyk. design elemek nem többek. A gond az, hogy bár kapcsoló de gombként működik, ugyanis az egyik állásában benyomott joy gombot emulál, a másik állásban pedig felengedett gombot. Ezzel az a gond, hogy ha rálinkelnéd egy szimupátor 2 állású kapcsolóra, csak az egyik állást fogja érzékelni. Tehát vagy DCS-t kéne kompatibilissé tenni (push button mód azokhoz a funkciókhoz) vagy ezeket a 2 állású on/off kapcsolókat volt nagyon kár rárakni. Egy 3 állású on-off-on off állásba visszaugró kapcsoló pl már értelmesebb megoldás lett volna, vagy pár rotary encoder vagy csak sima gomb. De ez a on/off kapcsoló ami gomb üzemmódot emulál a létező legértelmetlenebb megoldás. Parasztvakításra jó, főleg a megvilágítással de haszna nagyon kevés van.

Szóval asszem továbbra is asztalon marad a "tervezzünk saját kontrollert" project :D Ugye egyet már csináltam, gombokból amit tökéletesen működik. Alapvetően azt kellene ötvöznöm a TM gázkarral. Van 3D nyomtatóm, első lépésben szerintem megtervezem a kart (pofátlanul lekoppintom a formáját) aztán meglátom, igazából a mechanikai része ami kérdéses, de nincs szívem szétszedni a garanciális 100 rugós cuccot, hogy megnézzem hogy csinálták :D
    Utoljára szerkesztette: bunny, 2019.11.15. 17:35:46
  • Daniel075
    Brrrt is csak addig van amíg sehol egy manpad.