36920
Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • molnibalage83
    Köszi. A trailerét miért tüntették vajon el? Még a nyomát is el akarják tüntetni annak, hogy kb. 1 éve kint kéne lennie az régi bejelentés szerint?
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.11.01. 14:15:30
  • sakkay
    MAC és még nem adták ki.
  • molnibalage83
    A DCS egyszerűsített arcade változatát végül kiadták? Mi annak a címe? Vagy kis sem jött? Vagy bukás lett? Valami trailerre emlékszem, azóta semmi.
  • Sidewinder
    Állásajánlatok az ED-nél: 3D grafikus,RTS programozó,AI programozó,stb.
    A feltételeket a hirdetésben el lehet olvasni, általában mindenütt kell előzetes tapasztalat. Az AI programozónál pluszként veszik figyelembe,ha a jelentkező rendelkezik valamilyen a repüléshez/repülőiparhoz kapcsolódó végzettséggel.
    Itt lehet nézelődni
  • LeonSilver
    Még jó...
  • whiteskull
    Én iszom is, meg kártyázom is, és mégse érzem azt, hogy ezért ebből ki kellene maradnom. :)
  • LeonSilver
    Ugye? Ráadásul én nem iszom alkoholt, nem cigizek, nem kurvázok és kártyázni sem tudok.. :D
  • PhantomAss
    Hát mire költsön az ember ha nem a vr repülésre? :D
  • Solt
  • LeonSilver
    Nem túl régen "beszéltünk" róla Solt kollégával, hogy van egy határ, amit az ember nem lép át. Ehhez képest ilyen az, amikor elgurul a gyógyszer... Jövő héten (remélem..) megjön a reverb is és akkor leállok :D :D (talán)

• molnibalage83
    Sztárság? Ugyan már...

Nem hittem volna, hogy valaha lesz ilyen. Hihetetlen véletlen is kellett ehhez. Májusban elkezdtem bringa közben hallgatni a podcasteket. Tiszta szerencse, hogy pont olyat is, ahol adomáztak kb. fél percet arról, hogy ehhez nem értenek és egyszer írt nekik valaki erről. Ez az egyszer még 2014 őszén volt talán. A podcast meg 2017 vagy 18-as volt. Na, akkor ezen felbuzdulva írtam nekik megint és kb. egy szemvillanás alatt lett belőle podcast.

Aug elején vettük fel, de csak most került ki. Én ennek örültem, mert volt idő így a cikksorozat első részét megírni.
  • z0ty4
    a sztárság átka
  • molnibalage83
    A DCS-t a sok infó fejben tartása közben egyszer Digital Combat Series-nek hívtam meg van benne pár ilyen furcsa mondat.
    A bevallom szót meg kicsit sokszor használtam, de oda se neki. :)
  • LeonSilver
    Lesz mit hallgassak délelőtt a munkahelyen :)
  • molnibalage83
    Iddqd blog, szimulátor töri podcast.
  • sakkay
  • LeonSilver
    100%, hogy nem fogsz csalódni benne!
  • PhantomAss
    Köszi!
    Sztem meg is rendelem fizu után, ahogy nézem mindenki jókat ír róla.
  • LeonSilver
    Tökéletes! Én a sima, a-10 markolatot tettem rá, ugyan úgy működnek a gombok és bizgntyűk, mintha a warthogon lenne a markolat.
    Komolyan mondom, hogy egészen fantasztikus vele repülni. Nagyon-nagyon finom kormánymozdulatokat lehet vele csinálni, ami a helikoptereknél fontos. Még az egyébként izgága Gazella is simán repülhető.
    Mindenképpen megéri az árát!
  • PhantomAss
    Leon, te ilyen Warthog adaptert vettél?

Nagyon szemezek vele mert néha megőrjít a Warthog mozgása. Mennyire vált be neked?
    Gyárilag szerelve nem túl erős a rugó benne? A center -ből nehéz kimozdítani vagy lineárisabban lehet mozgatni mint a warthogot?
    Köszi

Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2019.10.28. 18:16:33
  • molnibalage83
    Juj... Igen gyorsan sikerült elszállni a karb tengeri ötödikre... :)

Eleve ott kezdődik, hogy a földi harcoknál MI küzd MI ellen. Ergo kitől tanul? Már, ha a játékos ezt nem akarja átvenni.
  • k53ta
    Dinamikus hadjárat elkészítését és fejlődését nagyban segítheti az, ha az AI folyamatosan tanul. (hasonlóan mint a Tesla vezetés segítő rendszerei). Ha a már leprogramozott és ismert eljárások mellet az AI folyamatosan figyelné hogy a különböző harci helyzetekben a "human" oldal mikor mit tesz és abból folyamatosan tanulna.
    De ehhez nagy felkészültség és erre specializálódott csapat kellene az ED-töl, ráadásul már évek óta gyűjteni kellene az infot a virtuális harcterekről, az ottani mozgásokról...stb. Plusz a valódi jelenleg ismert és múltbeli harc eljárásokat feldolgozni.
    De azt gondolom ehhez nincs meg a csapatuk, de legyen úgy, hogy tévedek és csodálni fogjuk, hogy milyen fasza dinamikus hadjáratot hoztak össze.
  • sakkay
    Elhiszem neked persze. Csak azért fura, amit Repvez ír, meg azért is, mivel alig érinti a játékos állományt-lent ezt már kifejtettem. De meglátjuk majd. Nagyon kíváncsi vagyok a hordozó fedélzeti működésre. Az benne a csel, ha nem lesz közel tökéletes, nem tud működni. Kicsit sem-talán nem kell kifejteni, hogy miért. 14 db gép(már írják, hogy 18 is akár) egy akkora fedélzeten.. Úgyhogy igen nagyon várom, hogy mi lesz ebből!
  • VO101Tom
    Még év elején volt news, amiben írták, hogy a ww2 vonalhoz jön a dynamic campaign (Fókás kép alatt), illetve emlékszem, ED fórumon admin is írta, hogy ww2-höz jön először. Szorri, az ED fórum keresője egy fos, nem fogok tudni linket adni, úgyhogy vagy elhiszed nekem, vagy végignyálazod az összes találatot a dynamic campaign + ww2 szavakra . Egyébként ez teljesen logikus, lévén sokkal egyszerűbb egy ww2-es hadjárat felépítése, ATO-ja, AI rádiózása, használt fegyverek és a repülőgépek fajtája is (főleg ezzel a szerény DCS planesettel). Térkép is sokkal kisebb, ráadásul nincs AWACS, nincs AAR. Itt jól lehet tesztelni a stratégiai elemeket, hátország utánpótlások, stratégiai célpontok működését, AI működését, útvonal tervezését, feladatok tervezését, meg egyáltalán hogy mennyire működik ez a megszakítás nélküli gameplay (DCS-ben sok változás kell ehhez a konkrét RTS megoldásokon felül, kezdve olyan alapokkal, hogy a területek elfoglalása, repülőterekről induló gépek dinamikusan változhassanak szerver újraindítás nélkül, mert jelenleg szerver restart kell minden szarhoz).
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2019.10.27. 23:33:47
  • repvez
    Azért itt azért islesz nehéz dolga ED-nek ezzel a din hadjárattal, mert egy ww2es és egy modern háboru már nagyon nem hasonlit egymásra.
    ww2ben tömegesen mentek a célpontra a gépek legyen az vadász vagy bombázó küldetés. ÉS ott a csöves légvédelmen kívül már nem nagyon fenyegetett a földről.
    A modern részen, meg max 4 gépes kötelékekben mennek a célra és megszámlálhatatlan földi veszélyforrással kell számolni, de ugyan ide érthető a használt fegybverek használata is amit az AI-nak is jól kéne alkalmazni.

ez 2 teljesen eltérő terüéet, nehéz lesz ugy megoldani, hogy ,mindenhol jó legyen.

Egy másik amit a felsorolásban láttam, hogy ugye a Nimitz osztálynál meg akarják csinálni a teljes fedélzetet rádiózás animációk és AI terén is , de a felsorolásba szerepelt a Kuznyecov is , de arról már nem tettek emliitést, hogy oda is alkalmazzák e ezeket a fejlesztéseket.
    Vagy itt is érvényesúlni fog az ami az egész játékra jellemző, hogy egyes gépeknek fél óra lesz mire felszállnak a hajóról másnak meg 3 gomb, és nem kell a leszállásnál sem vesződni semmivel csak eltalálni a fedélzetet?
  • sakkay
    Ahol azt mondják, hogy a ww2 lesz először dinamikus kampány.
  • VO101Tom
    Pontosan miről?
  • sakkay
    Van erről linked?
  • VO101Tom
    Azért a WW2 vonalhoz jön a dinamikus hadjárat, mert ahhoz sokkal egyszerűbb leprogramozni. Eleve Normandia térkép a legkisebb az összes közül, azon a legegyszerűbb a térképet felkészíteni arra, hogy a hátországban lévő stratégiai célokat felépítsék az egész térképen. De ez csak a tesztelésnél jön jól, arra semmi hatása, hogy Kaukázusra, Szíriára, Dubajra meg kell csinálni majd ugyanezt.

A másik ok, és szerintem itt sokkal nagyobb a különbség a ww2 és modern era között, az az AI programozása. A Dinamikus hadjáratban Matt szerint ugyanolyan AI által vezetett RTS-t csinálnak, mint amit az a "másik, húsz éves játék" tud (sőt, jobbat). Ez azt jelenti, hogy emberi beavatkozás nélkül kell hihető konfliktust lejátszania úgy, hogy nincs missionokra bontva, hanem akár több napig is megszakítás nélkül kell, hogy fusson. Itt viszont qrva fontos a bevetések tervezése, és az, hogy az AI tud-e a feladatának megfelelően viselkedni. A BMS hadjáratban harminc különböző feladatot lehet a gépeknek választani, amik csak a repülőgépekre és helikopterekre vonatkoznak (ebből kb 20 van amit a 16-os repülhet). Vannak nagyon hasonlóak, és teljesen különbözőek is. Ha egy gép SEAD-re van elküldve, és ő a Package-ben mellé osztott köteléket fenyegető SAM-ek helyett elmegy vadászgépeket lőni, akkor az egész ATO és dinamikus hadjárat értelmetlen lesz. És ezt qrva bonyolult normálisan leprogramozni, Falcon óta nem is próbálkozott vele még senki. Most gondolj bele, mennyire komoly AI kell ahhoz, hogy a repterekre települt repülőszázadokat, a földön és tengeren harcoló alakulatokat vezesse, eldöntse (!), hogy kinek milyen feladatot adjon (nem csak hogy a gép alkalmas-e rá, de fegyverzet is van-e raktárban), és reagáljon arra, ami a térképen történik - baráti AI és ellenséges AI is. Te is tudod, hogy kifejezetten RTS-re készített játékokban is mennyire hülye tud lenni az AI. Viszont ebben is alapoktól kell felépíteni, egy ww2-es gépnek sokkal kevesebb fajta bevetést kell tudnia, mint egy modern gépnek.
  • molnibalage83
    És már az sem hiszem el, ha azt mondják felkel a Nap. 125 programozót mondtak be, ahhoz képest az év elején meg közölték, hogy egy ember dolgozik a hadjáraton. Ezt a kettőt összerakva pislogok erősen.

Anno 4 év alatt megcsinálták a Falcont, akkor eszközökkel ennél kevesebb emberrel. Nem csak a hadjáratot, mindet, amit kiadtak.
    Ha ma akkor a bejelentéstől 4+ év alatt sem tudnak semmit összerakni, akkor mondjuk úgy elvárásom már semmi nem lesz. Kijön, megnézem és sanszosan nem fog érdekelni akkor már. Már, ha működni fog...
  • sakkay
    Nem ez félreértés. Maga a motor tudja majd ezt, és az kb mindenhol-ha egyszer kész lesz. Koncepció alakul már, a legközelebbi térkép Szíria-az nagyon jó-és lesz egy új ingyenes(Kaukázust váltja) na azt senki nem tudja, hogy miféle..
  • sakkay
    Kb a multi arány mutatja, mi lehet single-ben. A nagyságrendeket senki nem tudja, de az arányt igen. Ez kb. (alsó hangon) 10-1. Ez akkor el is dőlt. És ebbe leszámítom az fc3 gépeket mert ha az is van 20\30-1 az arány. És nem most kezdenek foglalkozni a ww2-vel,, hanem most lett kész amit jó egy éve mondanak.
  • VO101Tom
    Mosquito, Spit, P-47 és P-51 is repült odaát, kell egy AI Zero meg Betty, és jók is lesznek egy ideig.
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2019.10.27. 19:43:17
  • VO101Tom
    A jelenleg DCS-ben lévő gépek közül sem a messzer, sem a D-9 Fóka nem repült Normandiai partraszállás alatt, csak később kerültek a csapatokhoz. A Musztáng, Spit és az új A-8 Fóka jó oda (térben és időben stimmel), ráadásul már most van Rata is, ami a világháborúban a nyugati front közelében sem volt (Spanyol polgárháborúban sem ezek a Type 24-esek repültek). Ez a jelenelgi ww2 planeset fele... EZEK UTÁN sok vizet nem zavar, ha lesz Corsair is a Normandia térképen. Szokásos DCS katyvasz az egész...
    A ww2 térképekre kíváncsi leszek, Keleti-Front és Csendes-Óceánit tartanám én logikusnak, a jelenlegi planeset miatt (de az is igaz, ez ED-nél sosem volt indok semmire ).

@Sakkay. Online sosem voltak többségben a ww2 szerverek, az, hogy a csövesek jobban mennek mint korábban, miért jelentené, hogy a ww2 szarabbul megy mint előtte? Ráadásul a játékosok nagyon nagy része csak offline repked. Én azt látom, hogy pont most kezdenek ww2 oldallal foglalkozni (az új damage modellt is ígérik minden évben, de most aztán tényleg istenbizonyra), valszeg azért, mert olcsóbban tudnak több pénzt kiszedni belőle mint bármelyik csövesből.

@molni. Ezt már mondták, írták többször is, dinamikus hadjáratot a ww2 vonal kapja meg először, a mostani infók szerint valamikor 2021-ben. Ha az működik, akkor pár éven belül kijöhet csövesekre is (ugye nem gondolta senki, hogy komplett ATO-t meg feladat-orientált AI-t majd leakasztanak valahonnan pár hónap alatt?)...
  • LeonSilver
    Mondjuk a szárazföld alatt hullámzó víz miatt viszonylag könnyű lenne egy CSendes óceáni hadszintért összedobniuk :D De nincs gép hozzá.. Lesz a Corsair, és ennyi.
  • molnibalage83
    Ha most kitalálják, hogy lesz Csendes óceán is, akkor röhögök egy nagyon.
    Csak a szokásos. Koncepció semmi. Kb. azt modellezik, amit szeretnek meg tudnak. Csak ebből nem lesz soha összeálló egységes valami. Legfeljebb alternatív történelem. Amivel én együtt tudok élni, de sokak meg nem.
  • LeonSilver
    Azért na.. a Corsair IS egy ikonikus gép, jól néz ki meg minden és tuti sokat eladnak belőle (én is megveszem majd), de mégis hova? Normandiába? Ki vagy mi ellen? Kivel, mivel?
  • Gundark 1 1
    Lehet megvetni, a Jug-ot és a 24-est várom nagyon :D, na jó nem háborodom fel a Corsair-en sem.
  • molnibalage83
    A WWII vonalhoz lesz a dyn. camp. és nem a csövesekhez...?
    Ha igen, akkor én megint jobbra el...
  • sakkay
    A gépek(modern) fejlesztésbe, meg azért húzták be a féket, mert ez már nem mehetett így tovább, ők is érezték-egyrészt már nagyon komoly hörgés van a sok béta verzió miatt, másrészt jönnek az új szimulátorok, alapokat kell rendezni nekik amíg nem késő. Jövőre modern csak a mi-24 jön, meg 2 ww2, de azok fejlesztése (nek a nehézsége) meg sem közelít egy modern gépet. Ami jön az meg külsős. És ott is szigorítottak. Szóval ennyi.