6011
  • eta32 #2405
    Azért van amiben meghallgatták a nép szavát és előbbre léptek,persze relatíve mert a rövid rönk szállítás a MR-ban is volt..meg a leszorító hevedereket is rárakták a kocsikra pótokra ...
    Így egyszerre vihetünk a vontatón rövideket és a póton közepeseket.....[#eljenrövid rönkszállítás -közepesek a póton.
    Na aztán jön bónusznak a fekete leves....
    Kipróbáltam a farakodást igaz csak a teszt pályán,igazából tök mind egy,de botrányos...
    Most jó irányba fordul a megfogó karom,de ha fa is van benne isten ments hogy fordíts rajt ,onnantól mintha jedik kardoznának a fénykardjukkal....csak a hadonászás van szegény kar azt sem tudja mi legyen,gravitáció megszűnik....nem is folytatom....
    Vannak dolgok mindig amiket (régebben jól működő dolgokat) sikerül elbarmolniuk....
    Meg próbáltam az élő játékban ugyancsak teszt pályán ,na ott működik rendesen....
    Szerintem fogalmuk sincs mit miért csinálnak...úgy általában.
    Azt is tudom mit barmoltak el.
    Ugye ment a sírás hogy nem fog rendesen a karom....
    Most a PTS-en fog rendesen akár 3 fát is szorít ,de mikor fordítanád vége mindennek még talán csomót is köt saját magára......
    Tovább nem is folytatom.....hagyom én ezt lógva még egy darabig....
    Az tuti így rosszul be is rakják az élőbe a daru kar mozgását...
  • eta32 #2404
    Gyenge fél órát bírtam,azt inkább megnéztem mit tud a "hard" mod....
    Remélem nem mind havas pálya lesz???de tartok tőle hogy csak ennyire futotta nekik.
    Mert akkor nem értem a koncepciót,minek olyanból még 3 pálya amiből már van ,csak még szopatósabb kivitelben....
    De sokkal többet nem is vártam.....
    Vissza térve a hard modra "érdekes" ,de nem kicsit megkésett,főleg aki már, mint én is ,több mint 400 órát bele toltam ,igaz még csak a felénél járok ,na de akkor is....meg különben is a hard modhoz járna manuál váltó pedálos kuplunggal ami SOHA nem lesz.... akkor még elgondolkodnék egy újra kezdésről....
  • Jóózsf István #2403
    Én még ilyen szar, szemét, gané fejlesztőgárdát nem láttam! Olyan pályákat készítettek, amin csalással sem lehet végigmenni. Mint valami lelkes amatőr kis hülye nekiállt volna és ahol csak tehette ellehetetlenítette volna a közlekedést.
    Az utakról letérve azonnal küszöbig, kilincsig, tetőig süllyed az ember. Egyszerűen képtelenség haladni.
    Érzem, hogy úgy jár ez a játék is, mint némely másik ami megfordult nálam: Megy levesbe a mentésével együtt. Nem fogom magam idegesíteni más baromsága miatt.

Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2021.04.02. 22:42:29
  • eta32 #2402
    Elég sokat sírt a nép miatta ,az emiatt nyitott külön topicban így gondolom nagy nehézségek árán kijavították(megfordították)....
    Gondolták itt a Húsvét jobban rá ér a nép és többen is tesztelik ,így nekik is jobb ha előbb kiderülnek a hibák ,na meg az újabbak amiket gondolom majd most sem hagynak ki...,mindig kapunk valami bónusz BUGOT (ami eddig jól működött) is ,amit majd hónapok múlva kijavítanak...
    Az sem mellékes hogy most már (szerintük) teljesítették amit ígértek,1 évvel ezelőtt,itt a 4.Phase-Seasons,az már más kérdés hogy talán a nyárra lesz működőképes állapotban,ahogy eddig....
  • Jóózsf István #2401
    Hoppá! Meg kell követnem az egyik gyökeret! Sok pénzt tettem volna arra, hogy csak
    hó közepén látunk belőle valamit.

"Fixed a bug where Log-loader crane grab rotation controls were reversed" Megesküdtem volna, hogy direkt van fordítva!
  • eta32 #2400
    Aki szeretné a PTS megint aktív....4.12GB tölthető...
    PTS Update [04/02/2021] We're happy to announce that the Phase 4 is now available on the Public Test Server!
    Ezt a "hard" modot nem kapkodták el.....
    Gondolom mindenki rohan újra kezdeni a játékot,több száz óra után csak hogy "hard" modon tolhassa....
    De azért remélem megoldható lesz enélkül is(akár mentés átrakással)....habár én eddig is "hardon" toltam....
    A készítőket ismerve ,nehéz feladat lenne nekik ezt megoldani,kezd előlről 1 évvel a játék kiadása után csak hogy mert most beletették a "hard" modot....
    Utoljára szerkesztette: eta32, 2021.04.02. 19:21:31
  • Jóózsf István #2399
    Mondom: Ki milyen hangulatban van! Én ezt amit te most ecseteltél más játékokkal már eljátszottam. Ennél már nem vagyok hajlandó magamat marcangolni. Látva a fejlesztők hozzáállását...
    Pont leszarom, mikor jelenik meg. Csak ne hitegessenek, vagy keltsenek bennem hamis reményeket, mert hajlandó vagyok készpénznek venni és csalódni továbbra sem szeretek! Bár egyszerűbb lenne a mai világban erre a narkóra rászokni, mert tök ingyen tudja prezentálni bármelyik pillanatban a gyökér emberiség.
  • Bercy #2398
    Nekem ez a “Season 4 – T-Minus… when it’s ready!” nagyképünek hangzik annak a tükrében, hogy a season pass részéről beszélnek. A season pass-t 4 dlc phase-zel és a “one year of content” szlogenner promózták. Persze konkrét ígéret nincs benne, de azért szeritem ezt a vásárlók többsége úgy értelmezi, hogy 1 év alatt jönni fog 4 dlc. Most, hogy lassan eltellik az 1 év én kicsit lekezelőnek érzem a “when it’s ready!” szöveget egy olyan dologért amit már réges rég előre kifizettél. Egy ingyenes kiegészítőnél vagy nem season pass dlc-nél nem zavarna, mert nem fizettem még érte, de a season pass azért más.
  • Jóózsf István #2397
    Igen az a mondat úgy hat, ahogy épp milyen hatás alatt van az ember. Én speciel nem vettem zokon, épp hogy mintha arra reagálna, amit a majmok ígérgettek: "Kiadjuk,... amikor alkalmas lesz rá!"
  • Bercy #2396
    Számomra a fejlesztők hivtalos és nem hivatalos kommunikációja is bosszantó.
    Esorkin ugyan feltételes módban írt, de ez így csak hitegetés. A youtuberek meg ráharaptak.
    A hivatalos update-ben meg a "kész lesz amikor kész lesz" jellegű mondat szerintem elég pofátlan.
  • Bercy #2395
    Hát igen, ez a hatásvadász youtuberezés. Mindkettő esorkin (egyik fejlesztő) discord commentje alapján csinálta a videót, de az egyik (tribe called cars) még a "next week"-et se tudta értelmezni.
  • Jóózsf István #2394
    Én a jücsüberekre haragszom most nagyon, mert az egyik múlt hétre, a másik erre a hétvégére "ígérte" a PTS-t!
    Ahhoz képest a hivatalos "elkövetkezendő hetekben" mintha nem ugyanazt jelentené.
  • eta32 #2393
    Nos ez valóban kis információ.....
    Elmondja bővebben azt amit eddig is tudtunk......ami a lényeg az meg a hsz.-ban van .....
    Amiről soha sehol nem beszél a készítő,mert.....nem akarja meghallani a nép hangját ,vagyis egyáltalán nem is érdekli.
    Csinálja a maga által gondolt hülyeségeit,továbbra is,de már megszoktam.....
    Minőségi tartalom van lesz ebben a játékban csak sajna ez mind kimerül a térképekben és a kocsikban (kinézete),..
    A térképekkel nem is lenne baj ,de a kocsik és a viselkedésük "fizikájuk" na az már hagy némi kívánni való maga után....
    A hangok a váltó meg úgy az egész,egy árkád fos,nem véletlen hogy most is a konzolokról esik a legtöbb szó.
    Azoknak készült ez a játék sajna ez már az elején látszott,és ez egyre csak jobban abban az irányba tendál...
    Ami nem lenne baj ha nem butították volna konzol szintre ,úgy a kormány,váltó és egyéb szim irányú dolgokat.
    De persze ettől még normális hangokat tehettek volna alá de ez sem sikerült.....
    Eddig bíztam ezen hiányosságok pótlásában a készítők részéről,de így 1 évvel a megjelenés után lemondtam róla...szép szép csak belülről kukacos.....
    Na mind egy is majd ha pár hónap múlva,végre bele kerül hibátlanul a 4. seasons is aminek már most mennie kellene ....akkor ránézek....mily szép térképeket dobtak össze ,mert abban tudnak , de a többi az legtöbbször kritikán aluli...
    Ja hülyeségeket beszélek ,"hibátlanul" itt azt nem ismerik ,mivel közel 1 éves hibák is benne vannak és maradnak is a játékban....

Utoljára szerkesztette: eta32, 2021.04.01. 06:47:55
  • Jóózsf István #2392
    Egy kis információ!
  • Oldgamer
    Természetesen kicsit túloztam mikor generációbeli ugrásról beszéltem a mod képjavító/ködmentesítő kapcsán, de valljuk be, ég és föld a különbség.
    Egyébként egyetértek mindegyikőtök álláspontjával ezzel kapcsolatban. Igen, a betonos fizika a SR esetében kritikán aluli, szerencse hogy a játék egészére értve a betonos pályaszakaszok jó ha 3-5%-ot kitesznek. A szikkákon való haladás is tré. A sàr/dagonya viszont nálam 9/10
    Most a mod egyik térképén nyomulok az In the village-on, kemény taktikás placc meg kell hagyni. A logisztika itt fontosabb mint az eddigi pályákon.
  • eta32 #2390
    Ja ja én is jobban örültem volna ha az MR fizikára rágyúrják azt a grafikát ami az SR alatt van meg pár plusz tartalom hozzá,de sajna nem így lett,...
    A MR én is hasonlók miatt toltam ,nem az xp és a többi miatt, de hogy jött az SR átálltam erre ,igaz már több mint 1 hónapja nem toltam vele,most más jellegű szimekkel nyomulok...
    Mondjuk nem csodálom több mint 17 nap órákban,több mint 400 óra és még kb felénél járok......
    Majd vissza térek az SR-re is a MR-re nem hinném,már toltam számomra épp eleget....
  • Aborg
    Nem vodkaztam Pavellal, de ugy erzem o egy olyan jatekot akart megalkotni (Spintires) ahol szamara az elsodleges cel a kulso nezetbol valo lassu cammogas latvanynak a minel pontosabb visszaadasa volt. Ez sikerult is neki szerintem. A belso nezetet annyira nem tervezte, hogy meg csak nem is kerult bele az eredeti Spintiresbe, csak valami kabin feletti kulso kamera volt. De engem mar akkor megfogott a jatekaval, mert nekem annyi eleg is volt. Ez talan a mai napig igy van, ezert kedvelem jobban a MRt, mert nekem sokat nyom a latban hogy valamivel jobb a kulso nezetes latvany, fizikailag, lassu menetben, terepen. Kenyelmi okokbol kontrollerral terelgetem, es elegedett vagyok.
    Szaguldozni nem szeretek, az aszfalton valo menet meg tenyleg furcsa, elismerem. Tetszik a SR is, vannak benne jo otletek, csak sajnalom hogy enginet valtottak. Ha a MR motorjat fejlesztettek volna tovabb, valoszinuleg mar hozza se nyulnek a MRhoz.

"Nyilván akinek ez jön be jobban és az hogy több száz órán keresztül ugyan azt a küldit tolja unos untalan" na ez igaz is meg nem is. Nekem az ut a fontos, nem a cel (jaaa de elcsepelt :). Az szorakoztat ahogy lekuzdom a kerekeim alatt levo terepet, es az mindig mas (domborzat, godor, akadaly stb), mas nehezsegek adodnak, mashogy alakulnak a dolgok. Nem nagyon izgat hogy hany XPt kapok meg hanyas level-re jutok. Persze nem zavar ha ez is benne van, csak nekem nem hianyzik.

• eta32 #2388
    Ja így is lehet nézni de aki vizuálisan ,max kontrollerrel tologatva nyilatkozik a játékok fizikájáról az meg kb egyenértékű azzal mint ha becsukot szemmel vagy 480-as felbontás mellett(kis túlzással ) alkotnánk vélemény a grafikai kinézetről...
    Az a baj hogy ha valami más, már szar is a te olvasatodban....
    Én nem mondom hogy picit nem jobb a fizika a MR-ben de hogy köszönő viszonyban sincs az SR fizikája a MR-ével az továbbra is kimeríti a ....fogalmát
    Toltam nem keveset több mint 400 órát,főleg mod pályákon ,mivel a gyáriakat hamar kivégeztem, kormánnyal H váltóval pedálos kuplunggal hard fokozaton kizárólag, ahogy az SR is (kormival a többi sajna hiányzik)így különbséget tudok tenni köztük.
    Azt nem vitatom hogy a MR "fizikája" talán jobb , szerintem inkább más,de sokkal egyszerűbb is....amiben jobb más a gumi viselkedés mert az MR-ben alapból lapos minden és jobban belapul és ez sok mindenkit megtéveszt és félre vezet.
    Nyilván akinek ez jön be jobban és az hogy több száz órán keresztül ugyan azt a küldit tolja unos untalan,még ha álltala jobbnak titulált fizikát is vél felfedezni annak csak gratulálni tudok .
    Majd szólj ha elkerülted a 400 órát a MR-ben....
    Az SR fizikáján már az elején látszott hogy teljesen más ,ha tetszik lebutított egyszerűsített , talán nem véletlen talán így sikerült ,de lehet szándákos is ...
    Mivel itt sokféle talajt kell "modelezni" a MR-el ellentétben.
    Ott van sár és van még sár és annyi.....
    Nem mondom hogy az SR hibátlan és nem lehetne jobb de a készítőktől ennyi tellett...
    Ahogy a MR esetében is egy féle talajban talán jobb(más) ,de hogy aszfalton irányíthatatlan picit nagyobb sebességnél mint 20 Km/h.sok mindent elárul a fizikáról....vagyis a nemlétéről....
    Utoljára szerkesztette: eta32, 2021.03.30. 14:04:38
  • Aborg
    Akkora egetvero kulonbseg azert nincs. Persze kinek mik az igenyei, ki mire finnyas. En foleg a fizikara. Ezert reszemrol az egyenleted (hasonlo kis tulzassal) igy is behelyettesitheto:
    soha még csak meg sem tudja közelíteni az MR fizikáját,nem hogy vetélkedhet vele....
  • eta32 #2386
    Azért ne túlozzunk a grafikai vetélkedéssel....
    Mikor a vidi még a Full HD sem tudja....
    Sima HD de ettől függetlenül is,csupán kiszínezett MR látunk semmi többet akár egy kifestős játék....persze jobb mint az eredeti ,de soha még csak meg sem tudja közelíteni az SR grafikáját,nem hogy vetélkedhet vele....
    Aki másként látja annak ajánlott szemorvoshoz fordulnia...
  • Aborg
    Mi mi mi? Aszongya a gugli aki nem a baratunk, hogy talan a MTV szines probaadasa? Nu nyicsevo, mudrunyier nehany SR verdaval, SR-vel vetekedo grafikan
  • eta32 #2384
  • Jóózsf István #2383
    És már el is érkeztünk 1969-hez... (április 5. kishazánkban)
  • Aborg
    Gondoltam hogy tetszeni fog! A legkozelebbi kisfilm mar szines lesz :)
  • Oldgamer
    Aborg!
    Ez igen!! Így egészen máshogy fest, egyből realisztikusabb a látvány. Mintha egy generációbeli ugrás lenne akkora a különbség.
  • Aborg
    Ha mar hoztad a kodos latotavot: nemreg kiprobaltam egy MR grafikai modpakkot (realistic_graphics_adega_mod_pack_v4_1_2b_sp). Eleg pofas. Nekem nem volt gondom a MR grafikajaval, illet az orosz kopottas zoldes autokhoz. De a szinesebb MOD autok bizony kicsit furcsan fakoak voltak (mellesleg mar a hivatalos amerikai DLC autoi is). Hat, ez a mod bizony helyreteszi a dolgokat :) Mellesleg az alapjatek osszes autojanak a hutoracsat is realisra javitja (alapbol meg vannak masitva a licenc hianya miatt). A modder irta hogy a SR-vel majd akkor fog foglalkozni ha normalisan fog mukodni

• Oldgamer
    fussball bund!
    Bizony bizony, akkor te is jól látod!
    Én már akkor boldog lennék, ha a túlzásba vitt homályt csökkenteni lehetne, nekem isten igazából ezzel vannak gondjaim, ez rontja a képminőséget igazán. Maga a rèszletgazdagság úgy ahogy elmegy szerintem.
    Érdekes, hogy van egy-két TRIAL pálya, ahol szebbnek látom a vidéket, illetve a mod térképek egyike, az On the village kimondottan szépre sikeredett, kevèsbé van homály beletéve. Azon a pályán játszottál már? Ismered?
  • Bercy #2378
    Szerintem konzoloknál valahogy "csomagokban" lehet patch-elni, mert eddig minden patch 10GB felett volt, pedig ezt semmi nem indokolja. Ami egy játékban sok helyet foglal az a textúrák és a hangok. Minden más elenyésző.

Én is egyet értek azzal, hogy ennél sokkal de sokkal szebb játékok jelentek már meg évekkel ezelőtt is konzolra és hibátlanul futottak. Szóval ez nem lehet kifogás. Nekem Xbox One-on (igen, öreg darab már) néhány pályán érezhetően rosszul fut a játék. Ami annak tükrében, hogy pl az RDR2 vagy a Forza Horizon hogyan nézett ki és hogyan futott vicc kategória.
  • Oldgamer
    Tegnap este megnéztem, sajna a konzolokra továbbra sem érkezett meg ezzel az újabb tapasszal a grafikai tuning, maradt minden a régiben, pedig nagyon bíztam benne. Igaz utoljára a motion blur meg a film grain bele lett téve ( opcionális lett ) ez azért javított a képminőségen. Egyet nem értek: 12 Gb-os javítás mire kellhetett!?
    Sokszor hallani a készítőktől, hogy konzoloknál a grafika azért olyan amilyen, mert gyengék a " vasak " ne várjunk olyan minőséget, mint a PC-nél. Ez részben igaz tudom, de ha abból indulok ki, hogy konzolokra készültek olyan játékok mint a RED DEAD REDEMPTION 2 vagy a THE LAST OF US 2 meg még sorolhatnék pár AAA-s kategóriájú játékot, amik álleejtősek minden szempontból, nos akkor az az igazság, hogy bizony nem a konzolok erején múlik a grafikai igényesség, hanem annál jobban a készítők hozzáállásán. ( a tudás és technika adott részükre szerintem ) A minél hamarabb a piacra, gyorsan szedjük meg magunkat elv érvényesül náluk... aztán majd javítjuk ha szar: ezt a hozzáállást képviselik. És egyre többen sajnos.
    Nem szólom le ezt a játékot mert imádom, de azért na...
  • eta32 #2376
    Ezt én is tudom.... ,de attól még tény az hogy olyanról vidit csinálni ami a készítők "munkáját", vagyis lustaságát és dilettantizmusát mutatja be,totális értelmetlen,kezet foghat a készítőkkel ,a szintje ugyan ott van ,mint a készítőké...
    Persze aki nem követi a játékot és fogalma sincs mi is zajlik már lassan 1 éve a játékkal annak tuti "nagy szám" ,hogy olyat BUGOKAT javítottak amiket hónapok óta a készítők bónuszként raktak bele a játékba ,had szopjon a paraszt ha már 1 éve megvette drága pénzért....
    Ja és azokkal a a BUGOKKAL mi van amik már a megjelenés óta benn vannak és most sincsenek javítva és talán soha nem lesznek.
    Arról miért nem csinálnak a youtuber idióták videót???
    Ja az már meghaladja a képességüket ahogy a készítőknek is a javításuk....

Utoljára szerkesztette: eta32, 2021.03.19. 21:43:54
  • Bercy #2375
    A videót nem a készítők csinálták hanem egy youtuber.
  • Oldgamer
    Szia eta!
    Uhh, hát legyen igazad, hogy most már a konzolos verzió is megkapta (?) a grafikai " tuningokat" nagyon várom az estét mikor erről meggyőződhetem tapasztalatbó is. Azon én is elfilóztam, hogy elvileg a pc változatnál ezek régebben elérhető opciók, emiatt felesleges lett volna újra lehozni a videóban.
    A hátramenetet furcsálltam, azt hittem beakadt a váltó, és ez nem hiba, hanem egy új hiba lehetőség csupán a játékban. bugra nem gondoltam. :)))
  • eta32 #2373
    A köd és egyéb általad említett "plusz" funkciók már rég benn vannak a PC verziókban...ez is szégyen hogy akkor most bekerült a konzolosokéba is....(talán???)
    Utoljára szerkesztette: eta32, 2021.03.19. 13:13:18
  • eta32 #2372
    Nem is értem ezt a videót....
    Arról csinálni hogy a készítők saját maguk generálnak időről időre olyan BUGOKAT amik előtte nem voltak és több hónap alatt tudják csak kijavítani....(sok könyörgés után a játékosok részéről) ez nem más mint szégyen a készítők részéről ,de erről vidit csinálni is szégyen ezzel csak még jobban lejáratják magukat.
    A videós dolog tavaly óta benn volt....ráadásul a PTS-el kaptuk a 12.0-val utána jött még nem kevés javítás úgy a PTS-re Ami most 12.10-en áll, úgy az élőre és most sikerült javítani.....én szégyellem magam
    Itt a bejegyzés róla amikor először jelentkezett,azóta sokan jelezték több topicban is....
    Video settings not saved (12.0)
    Gondolom jól látszik a dátum.
    A hang beállítások elbaltázásának kijavítására is kb ennyi idő kellett, az is jó volt korábban ,csak úgy bónuszként kapjuk ezeket.
    Ahogy a legutóbbi váltó hátramenet kapcsolási lassulást is...stb,stb...
    Utoljára szerkesztette: eta32, 2021.03.19. 13:07:00
  • Oldgamer
    Igen, sajnos erre tippelek sajna! Valóban, a volume fog valami ködöt jelent elméletileg... Este kiderül az igazság, reménykedem, hogy ps-re is érvényes legyen ez a plusz funkció. Az hogy párás a levegő rendben is van, de a tőlem 15-20 m-re lévő tárgyak is homályosak, színtelenek, az rettentő zavaró. Nem egy esetben maga az előttem lévő talaj is.
  • Bercy #2370
    Volume Fog elvileg azt jelenti. Mondjuk a videó PC-n készült, ha te konzolon játszol akkor ez nem biztos, hogy ott lesz a beállítások között.
  • Oldgamer
    Tegnap késő este leszedtem ezt az új tapaszt, gyorsan rápillantottam a listára, inkább hibajavítónak véltem csupán. Viszont youtube-on látom, hogy a setting-ben is vannak pozitív változások ha minden igaz, méghozzá a video listában. Több effekt, illetve képi minőségjavítási funkciót kapott a játék. Este megsasolom, nagyon bízom benne, hogy konzolokra is èrvényes lesz, mert látom a feliratokon, hogy vannak ígéretes beállítási módok. :) Én eléggé fizuális igényű gamer vagyok mint talán már kiismertetek ez ügyben. Ha a ködös részt csökkenteni ( szűrni lehetne ) az digitális orgazmust okozna a számomra. Mintha látnék ilyen beállítási módot a listán legalul.
    https://youtu.be/IYubbLkVHts
  • eta32 #2368
    UPDATE - Patch 12.2
  • Oldgamer
    Jav: megjegyzésemet
  • Oldgamer
    Aborg!
    Azért odabiggyesztettem àm a " így van kihívás rendesen " megjegyzéseket. :)
    Szeretem én is a kimért, precíz játékmenetet, de ezeknél az alapból nem megpiszkált járműveknél tapasztaltam leginkább, hogy bizony úgy elakadtak sok esetben, hogy a kimentésük komoly, már-már túlzó odafigyelést igényelt. Elsőre élveztem, sokadszorra már nem. A SR alapjátékban a michigani egyik meredélyen felborult Twinster kimentésekor pluszban 3 db kocsim borult fel. Mivel nem szerettem volna " csalni " vagyis nem teleportáltam kocsikat az esetek 98%-ban, emiatt jobbnak láttam, ha a hasonló, számomra nem kimondottan szimpatikus járműveket kihagyom a feladatok teljesítése kapcsán. Meghátráltam na... :)