mudrunnersnowrunner
expeditionsroadcraft
  • RJoco
    Bosszantó kicsit a nyereg dolog, de azért el lehet lenni a Tátrákkal.
    A kis nyergesek meg azért el tudják húzni a maradékot.
    Egyszer húztam 8-as pótot. 3 nagy csövet kellett leszállítanom és nem volt kedvem háromszor fordulni.
    Hát az egyik lejtőnél nagyon megszenvedtem vele, fennakadt a támasztó.
    Azért nagy nehezen átszenvedtem és elvittem egy gyárig, ahol átraktam inkább egy 5-ös nyerges pótra, hogy tovább vigyem, de már csak egyesével. Úgyis földes út jött, a gyárig meg aszfalt volt.
    Nem volt jó ötlet, a pót lépten nyomon fennakadt a domborzatban. Szintén a támasztó. Úgyhogy a másodikat már 4-es utánfutón vittem. Simán, gond nélkül ment. A harmadikkal még annyi gondom sem volt, mert eleve ilyen 4-es pótra került.
    Több cucc esetén azért jobb, ha a Tátrán van egy 2-es hely és mögé lehet kötni 2-es vagy 4-es pótót. Könnyebb a fordulás, kevesebb a fennakadás.
    Sajnos daru egyáltalán nem rakható rá. Pedig az nagyon jó lenne felszedegetős feladatoknál.
    De volt olyan is, hogy semi-tartályt kellett húznom és épp a Tátrával voltam a közelben. Meglasszóztam és elvonszoltam a leadási helyre. Az utolsó 50-100 méteren az oldalán húztam már, mert felborult. De jó erős ez a járgány. Ezért is szeretem.

Megvolt az első túlsúlyos fuvarom. Mondjuk még Alaszkában.
    Kellett a kocsira daru, így csak egy 2-es pótot vittem. Nagyobbat nem is akartam. Egy dolgot fel kellett szedni, kettőt meg bekérni a lerakatnál. Ott a másodikat rádobtam a póton lévők tetejére.
    Kicsit csúszkált a cucc, de leesés nélkül el tudtam vinni a kívánt helyre. És közben átmentem egy nem barátságos, köves-sziklás folyón is.