6011
  • Jóózsf István #2323
    Egy álmom válna valóra: Twinsteer pótkocsival!?! Az összkerék kormányzás és a tajga kerék már csak cseresznye lenne a habon! Egyszer biztos kipróbálom! Van még egy elképzelésem erről a járműről: Mondjuk lehetne hozzá egy rámpa, vagy maga a felépítmény lehetne mozgatható, mint a hidraulikus autómentőknél, hogy felvehessen másik járművet.
    Jajjjj! Eszembe jutott a játéknak egy hiányossága: Nem lehet pótot tenni a pótra! Csak azt nem értem, miért?!?!
  • Jóózsf István #2322
    Endy??? Ha nem is G29, de kiindulási alapnak jó lehet!
  • Jóózsf István #2321
    Erre véletlenül akadtam. De szívemből beszél!
    Belenéztem a fájlba és láttam, hogy összesen két értéket változtatott meg. (Illetve négyet.)
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Az eredeti:
    <Chains
    BodyFriction="3.0"
    BodyFrictionAsphalt="1.2"
    IsIgnoreIce="true"
    SubstanceFriction="1.3"
    UiName="UI_TIRE_TYPE_CHAINS_NAME"
    És a mókolt:
    <Chains
    BodyFriction="3.0"
    BodyFrictionAsphalt="1.4"
    IsIgnoreIce="true"
    SubstanceFriction="2.2"
    UiName="UI_TIRE_TYPE_CHAINS_NAME"
    És ugyanez a személyautóknál.

Zseniális! Az előző hozzászólásomhoz is ad némi támpontot, Aki érez magában indíttatást nyugodtan töltse le és bogarásszon benne.
    Most már legalább tudom, hol kell központilag a gumikat csesztetni és nem kell egyesével!!! Ki is próbálom.
  • Jóózsf István #2320
    Érzem, hogy engem akarsz megszólítani. Minap én is elgondolkodtam, hogy ez a guminyomás dolog hogyan is működhet. Ha én fejlesztő lennék, akkor egy változtatható értéket tennék a kerekek tapadásába-hoz. Mondjuk egy szorzót. Ha nagyon jó fej akarnék lenni, akkor azt is beleírnám, hogy laza-sáros talajon, ha leengedném, akkor nőne a tapadás, ha aszfalton meg felfújnám akkor is! Ez ugye két ellentétes dolog, de így logikus...
    Hogy ez pontosan hogyan működik a MR-ben azt nem tudom, de ha konkrét autó konkrét gumiját akarod piszkálni, akkor ahhoz tudok irányt mutatni. A pontosság igénye nélkül: SR-ben a d:\Epic Games\SnowRunner\en_us\preload\paks\client\ Mappában vannak csomagolt fájlok, neked valószínűleg az Initial.pak nevű kell. Amit egy Winrar-al kell megnyitni (És nyitva is tartani) azon belül: initial.pak\[media]\classes\wheels könyvtárban vannak a különböző kerekek xml fájljai. Abban vannak...
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

<TruckTire _template="Offroad" Mesh="wheels/tire_heavy_mudtires_single_1" Name="mudtires_2">
    <WheelFriction _template="Mudtires" SubstanceFriction="5.0"/>
    <GameData
    Price="7412"
    UnlockByExploration="false"
    UnlockByRank="13"
    >
    <UiDesc UiDesc="UI_TIRE_MUDTIRES_DESC" UiName="UI_TIRE_HEAVY_MUDTIRES_SINGLE_2_NAME" />
    </GameData>
    </TruckTire>
    <TruckTire _template="Offroad" Mesh="wheels/tire_heavy_mudtires_single_2" Name="mudtires_3">
    <WheelFriction _template="Mudtires" BodyFriction="5.0"/>
    <GameData
    Price="7712"
    UnlockByExploration="false"
    UnlockByRank="13"
    >

Friction értékek. Hogy az substance, vagy body az mindegy (biztos nem mindegy, de én nem jöttem rá, miért az egyik vagy a másik!) Amiket itt a példában látsz, az már módosított érték. Valószínűbb, hogy valami egy egész akármennyitől kettő egész valamennyiig terjedő számot találsz. Na, azt lehet átírogatni. Azt javaslom, hogy a duplájánál nagyobb értéket ne nagyon erőltesd! Mert előfordulhat, hogy nem indul el a jármű! (Ezt is kifejtettem már egyszer.)
    Ha még mindig nem vettem el a kedved, akkor uccu!
    Ja igen! Én úgy szoktam, hogy kimásolom a megnyitott initial.pak-ból azokat a fájlokat amit módosítani szeretnék, azokat piszkálom és teszem vissza a helyükre. Így megmaradnak valahol a már módosított fájlok, ha az eredetit módosítod a helyén, akkor azok el fognak veszni minden egyes frissítésnél! És ugye a biztonsági mentést sem kell magyaráznom! (Benzin van benne? Konnektorba be van dugva?)

Ennyit tudok így látatlanban segíteni. Ha ennél többet akarnék, vagy pontosabban, akkor fel kellene telepítenem a játékot...
  • Aborg
    A modderek athoztak nehany SR autot a MR-be. Ezeken a guminyomas olyan SR-szeruen kemeny. Nem tudja valaki melyik fileben mit kell atirni hogy kicsit leereszthessem?
  • Aborg
    Igen, jo moka lenne egy ilyen gep tulajdonosanak lenni. A "hol hasznaljam" kerdes jogos. Nekem mondjuk lenne is hol, nem messze van par regi homokbanya. De igy egymagamban eleg ciki lenne. Ezek szerintem klubok, osszejonnek a sracok, mindenki hozza a sajat masinajat. Ugy mar egesz mas teszta. Kitalalnak valami feladatot aztan megprobaljak megoldani.
    Az unokatesomnak van egy benzinmotoros terepes versenybugija, de tizenot ev alatt azt is csak egyszer lattam a banyaban futtatni, azota ott van neki a kredenc tetejen.
  • Jóózsf István #2317
    "sok sok ilyen kis modelt" Egyszer majdnem elcsábultam. És nem is a 100K körüli árcédula riasztott el, hanem az, hogy hol használjam?!?
    Azért a "sok-sok" az kicsit erős!
  • Bercy #2316
    Tudja azt Aborg is, csak viccesen tálalta a videót. Alig várom, hogy a fiaim kicsit nagyobbak legyenek és vehessek sok sok ilyen kis modelt :)
  • eta32 #2315
    Remélem azért tisztában vagy vele "Egy darabig eltartott mig rajottem mit is latok" vagy még sem....ezek RC játékok....innentől nem értem a többit.....
  • Aborg
    Gyerekek, ez is remek moka lehet! Egy darabig eltartott mig rajottem mit is latok. A grafika tokeletes, a hangok nagyszeruek. A fizika is turheto :) A gravitacio lehetne erosebb, a novenyek meg kisebbek. A kormanyzasra meg indulasra tennek valami limitert ami nem engedi meg veletlenul se a gyorsabb mozdulatokat. Amugy tokeletes.
  • Jóózsf István #2313
    Bocs, tárgytalan. Meglett. Csak azt nem értem, hogy ez hogyan maradhatott ki? Ezt a küldetést többször is teljesítettem a SR-es pályafutásom során... Valószínűleg összekeveredtek az emlékek, a játék meg nem mutatta egyértelműen. A hajóroncs felfedezős küldetés volt Drummond szigeten.
    Akkor most Alaszka... Bár ezt is megcsináltam már, szintén az újrakezdős mentésben.
  • Jóózsf István #2312
    Meg akartam csinálni Micsigenben a 100%-ot, de azt mondja, hogy egy küldetést nem teljesítettem. Csakhogy nem látom sehol azt az egyet. Tudom, hogy vannak később előbukkanó küldetések. Egy például a gát mellett, de az megvolt! Van valami tippetek? Hol lehet még ilyen?
    Olyan is rémlik, hogy az egyes pályán nem messze a fűrészteleptől egy ház is adott, de azt hiába lesem.
  • eta32 #2311
    Na ezzel is végeztem Michigan, Alaszka után,Taymyr is 100%-ban kész.
    Minden küldi teljesítve,időfutamok kimaxolva aranyra...
    Taymyr 100%
    Irány a havas Orosz tundra Kola Peninsula.
    Még át kell telepítenem a kedvenc gépparkot párat itt hagyok mert ,majd még úgyis vissza kell jönnöm a fahordás miatt
    Indul a hófutás egy újabb régióban.....
  • eta32 #2310

Pedig azt hittem kapok rá egy 10.0....
    Utoljára szerkesztette: eta32, 2021.02.08. 18:54:26
  • Jóózsf István #2309
    " erre a trailerre is lehet "csomagolni" " Öööööööö... Maradjunk annyiban, hogy ez nem üzemszerű, de mivel megtehetted, így elfogadjuk.
    Erre a produkcióra én 9.7-et adok! Láttam a belső kisugárzásodat! Szép volt Endy!
  • eta32 #2308
    Van ez a küldi ami ugye ,nem nagy szám ...megjavítjuk tankoljuk azt annyi....
    "Aquatic DON 71"
    De ha tovább gondoljuk akkor lehet belőle ilyet csinálni...
    Kidaruzzuk a szutymóból,majd megjavítjuk, de tankolni csak a kútnál lehet,na de nem áll rendelkezésre megfelelő szállító trailer,így a javító trailer tetején tudjuk csak oda szállítani ,de a (kitalált) célállomásnál előbb le kell daruzni a tetejéről ugyan azzal a daruval ,majd ezután tudjuk csak megtankolni és így lesz vége csak a küldinek....persze még lehetett volna "ragozni" ,de nekem így elég volt.....
    Mindezt a szállítást úgy hogy nem eshet le és mivel megjavítottuk ,a cél állomásig nem is sérülhet meg, a ledaruzáskor sem....
    A képek alább...
    Én is meglepődtem hogy erre a trailerre is lehet "csomagolni" kocsit,na így ki is használtam.
    Na ezek már az igazi "elvetemült kategóriába" tartozók...egyéni küldik....
    Kidaruzás a mocsárból
    Szállítás a szerviz trailer tetején....
    A szállítási útvonal
    "Cél állomáson ledaruzás előtt
  • eta32 #2307
  • Bercy #2306
    És még én gondoltam, hogy fanatikus vagyok, mert 100%-ig játszottam a játékot. Tévedtem :)
  • eta32 #2305
    Annyira nem ,de szeretem a játékot......
    Adott ez a küldi.
    Rift mapon,szépen oda vittem a technikát ,megjavítottan ,majd oda hajtottam a daruval ,pótos trailerrel,feldaruztam a vontatót,ezután hogy azért annyira ne legyen könnyű és gyors ezen az útvonalon,sötétben elszállítottam a cél állomásra.....kicsi map de azért így már nem annyira...
    Step 310E feldaruzva
    Ezen az útvonalon....
    A rendesben van közel 15 napom (a PTS csak 3 meg egy pici) hamarosan kész Taymyr ,de még vár pár fuvar itt ott a 4 mapon...
    Na és akkor még hol a többi régió, Kola, Yukon,Wisco,na meg ugye a fahordásos-rakodós küldik minden korábbi mapokon is....

• Jóózsf István #2304
    De, te mazochista vagy!
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2021.02.06. 19:42:41
  • eta32 #2303
    Nekem jó a fogyasztása a kocsiknak,alapon ahogy van,így legalább változatos a játék ,van benne valami a MR-ből "hard " jellegű,figyelni kell tervezni az útvonalakt és szállítani a benyát...
    Ha ezekre figyel az ember elég jól ki lehet logisztikázni.....nyilván nem mindig sikerül de ez nem baj....volt nem egyszer hogy a kút előtt fogyott ki 50-100 méterre,de ettől változatos és érdekes,már ha azzá teszi az ember.
    Mióta Taymyr régiót tolom csak nagy darukat használok mindenhol ,csak is a nagy daruzás játszik ahol csak lehet...amiket kocsikat (küldikben) el lehetne vontatni mind feldaruzom a szállító trailerekre,majd a célba szállítom....így nem lehet megunni a játékot ....
    Amelyiket megkapom örökbe ,azt meg elszállítom ha lehet a legmesszebb levő garázsig ott lepakolom és be a garázsba....
    Volt a minap olyan nem 1 küldim több mapon keresztül ami kb. 3 órán át tartott....nyilván mindenhol a legnehezebb részen és a leghosszabb útvonalon haladtam....lehet itt komoly kihívásokat csinálni ,ha nagyon akarja az ember.
    Tankolni a 380 literes tankot 4x töltöttem tele.....hol kútnál hol vinnem kellett tartályossal a benyát.
    Utoljára szerkesztette: eta32, 2021.02.06. 17:43:05
  • Jóózsf István #2302
    Erre megint nem számítottam.
    Most tényleg bealudtam. Az a baj, hogy már minden egyes javítás, nekem csak kárt okoz. Az 5600Ts óta nincsenek kétségeim, hogy akarom, e használni a csaló váltómat (KB a felét fogyasztja vele minden jármű) Csakhogy minden peccs után nekem le kell cserélnem a fájlját!
  • eta32 #2301
    Ez a "hanghurok" amiről írsz már a kezdetektől benn van bizonyos kocsiknál és azóta jelezve is lett ,de nem javították.
    Az élő játékról beszélek...
    A hangképzés nem az erősségük és akkor még finoman fogalmaztam....
    Van amelyiknél külső nézetre váltással abba marad ,de leginkább csak akkor mikor leállítjuk a motort....
    Üdv a fedélzeten....
    A legújabb PTS javítás is arról szólt amit elb...tak és most javították.....VICC kategória.....komikus....
    Utoljára szerkesztette: eta32, 2021.02.05. 17:12:48
  • Jóózsf István #2300
    Sikerült beletenniük egy hibát! Eddig nem tapasztaltam. Amikor sárban megyünk akkor előkerül egy nyekergő, síró, vinnyogó hajtóműzaj. Talán a váltóé. (Találtam is rá utalást egy xml-ben)
    Na mindegy. az rövid hangfelvétel, amit hurok lejátszásba tesz a játék. Na ez nem akart abbamaradni, amikor megálltam a járművel (5600TS). De könnyen megszüntethető egy motorleállítással.
  • Bercy #2299
    Időben van egy hónapjuk de erőforrásban nem biztos. Gondolom dolgoznak a phase 4-en is és más játékokon is. Egyszerűbb kiadni aztán ha nagyon sír a nép akkor patch-cselnek.
  • Jóózsf István #2298
    "külön daru fülke nézet" Ami ugye a MR-ben benne volt!

Az, hogy a kanyarban, vagy a célegyenesben van, szerintem nem jelent semmit. Még mindig a hó végére szavazok. Ha az a "határidő", akkor szerintem ki is fogják használni. Gondolj csak bele. Van egy hónapjuk de előbb kiadják hibásan, csak magukat aláznák meg. Mondjuk ennek a csapatnak szerintem baromira mindegy már!
  • Bercy #2297
    Szerintem már több update nem fog jönni, mert tegnap hivatalos post-ban közölte a Focus Home, hogy phase 3 "is just around the corner". Szerintem ezt most így elengedik.
    Úgy látszik ez az új trend. Bugfest módban kiadni játékokat. Lehet a covidnak is köze van hozzá, mert szerintem elég rendesen ütemterv mögé tette a fejlesztőket. Most meg próbálják behozni.
  • eta32 #2296
    Nos igen @urva idegesítő mindig újra és újra beállítgatni.....
    Ami a belső nézetett illeti ,teljesen más dimenzió.
    Nyilván sokat "segít" dob rajt ahogy írod a 3 moncsi....anno évekkel ezelőtt ezért is ruháztam be rá,egy forintját nem bántam meg.
    Természetesen 1-el azért nem adja annyira,meg nehezebb is tolatni.
    Én már külsőből nem is találok el az úton...nyilván bizonyos tolatásoknál,kényes szituknál,elakadás csörlő pont keresésé ,muszáj nekem is a külsőt használni.
    Ami még jó lenne ,persze soha nem fog megvalósulni,az a daruzáshoz egy külön daru fülke nézet...
    Az lenne igazán csak realisztikus,de ez legyen a legnagyobb gond és hiányosság a játékban....
    Ja nekem a "hadonászó kezek" mindig be vannak kapcsolva,engem nem zavar ,sőt már észre sem veszem,fel sem tűnik,kell valami interakció....
    A dudát is gyakran használom a madarak miatt....
    Utoljára szerkesztette: eta32, 2021.02.04. 07:32:59
  • eta32 #2295
    Több mint 2 hónapja jeleztem a fórumon ,külön topicban.....
    Nyilván nem csak nekem van-volt ilyen gondom a mai napig....
    Ahogy a videó beállításokat is ,de az a PTS-en van .
    A hang az csak az élesben...
    De erre van egy megoldás anno be is írtam a topicba,mondhatnám "saját szabadalom"
    Mikor indul a játék és tölt akkor az egeret ide-oda mozgatni kell míg tölt és a töltő kerék el nem tűnik.
    Így nem kell minden alkalommal külön beállítgatni a hangokat.
    Ami a vidi advanced beállításokat illeti ,remélem mire élesbe kerül megcsinálják ...mert akkor
    Ennek tegnap hangot is adtam ,picit keményebben,de a lájkokból ítélve jogos volt a felháborodásom ez irányba is...
  • macleody
    Rendesben, PTS-re nem emlékszem.
    Utoljára szerkesztette: macleody, 2021.02.03. 21:23:00
  • Jóózsf István #2293
    PTS-ben, vagy a "rendesben"?
  • macleody
    Nálam csak a hangot veszi le minden indításkor, minden csúszka 0-án áll. A grafikai beállítások rendben vannak.
  • Jóózsf István #2291
    Épp azt néztem, hogy 800MB-ba elég sok minden belefér. Az X4-hez csak a töredéke szokott jönni. Most épp azt tesztelgetem. Majd azért erre is ránézek, hátha felfedezek valamit benne...

Igen. Az az egyetlen dolog, amit én is várok, hogy éljenek azok a beállítások. Mert ugye nem csak nem menti el, hanem nem is állítja át őket! (Legalábbis nem mindet)
    Ami ugyan nem grafika, de a hadonászó kezeket sem lehet eltüntetni, a ksiva kóddal együtt!
    Mentem mostanában párszor belsőből (Ja igen, és a belső látómezőt sem állítja át) és egyre barátságosabb. Például az aszfalton száguldozni magabiztosabban tudok... És level tú-nak sem rossz belülről tolatgatni, egy nyergessel. De azért még messze vagyok attól, hogy fullba toljam, mint te! Meg azért a három monitor is sokat dob rajta!
  • eta32 #2290
    Elnézve a folyamatos hibajelentéseket,még messze ennek a reális esélye.....
    Persze ettől függetlenül ez a dilettáns banda simán kiadja késznek a Pass 3 játékot tele bugokkal...ahogy eddig is aztán vagy lesz javítva fél év múlva vagy nem.... sajna inkább az utóbbi.
    Az advanced videó beállítások még mindig nem menthetők,a többivel meg tele a fórum....
  • Jóózsf István #2289
    PTS frissítés.
    Most így hirtelen nem is jut eszembe olyan, amire vártam. Részemről mehet a rilíz!
  • Jóózsf István #2288
    Vagy módosíthatjuk is kedvünk szerint!
    Szépnek nem szép, de nem zavar annyira, mint az eredeti elgondolás. Amúgy ez így SINCS kilencven fok!!! Az eredeti jóval kisebb volt!
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2021.01.31. 20:11:15
  • eta32 #2287
    Nos igen a MR,ban volt-van ilyen,szerintem idővel itt is lesz csak ki kell várni....de gondolom majd a legidétlenebb kocsira teszik rá....mert csak...

Utoljára szerkesztette: eta32, 2021.01.31. 17:54:36
  • eta32 #2286
    Az Antartic-ot tanker trailer vontatásra használom,én is nagy hévvel indultam neki.... ,de aztán ,na akkor erre jó lesz....
    Az 5 tengelyes nem oly vészes vontatásra ,akár derékszögig be lehet fordítani a rudat ,utána már elakad ,de ez ilyen ,nyilván lehetne jobb ,majd mire oda érek ,hogy kelleni fog,lehet javítják.....
    A fejlesztők lehet úgy gondolták úgy sem vontat vele senki....
  • Jóózsf István #2285
    Van még egy érthetetlen dolog a rönkszállítással kapcsolatban. Mégpedig az, hogy jelen állás szerint, nem lehet összeállítani a játékban, olyan szerelvényt, ami képes két adag közepes rönköt szállítani. Olyan teherautó sincs, amire rönkszállító felépítményt tehetnénk, csak a csuklós Caterpillar, ami meg nem vontathat pótkocsit!
    Pedig hát!?!?!?
    Egy ilyen mekkora királyság lenne?!?!?
    De, ne legyünk telhetetlenek!
  • Jóózsf István #2284
    Végeztem nagyjából a Wiszkó régióval. Egy időfutamon nem voltam, de meg fogom nézni, mert egy hosszú sziklaperemen kell végigmenni. És két autót nem találtam meg, (Ami ugye a garázsban van.) Így 93%

Újabb a autót neveznék a legidegesítőbb, leghaszontalanabb, legnagyobb csalódás kategóriákban.: Az antarctic fos!
    Szintén egy olyan jármű, amire ha ránézel, akkor azt mondod. Na, ez az! Aztán elkezdesz vele dolgozni és zokogni fogsz.
    Két bajom volt vele. Egyik a másiknak ellentmond. Álló helyzetben terepen nem, vagy alig lehet kormányozni, gondolom mert akkora tapadása van a kerekeinek, hogy nem bír vele. Ugyanakkor, folyamatosan be kellett kapcsolni a diffizárat, mert kipörögtek a kerekei. Döntsük már el, hogy melyik legyen!!!
    Az is lehet, hogy a fejlesztőknek nem megy a csuklós járművek fizikája. (SE!)

Van még egy, amitől kihullott néhány marék hajam.: Az új öttengelyes alvázának a vége úgy van kiképezve, hogy a vonószem nem a legtávolabbii ponton van, hanem jóval beljebb a keresztmerevítővel együtt. Azt mondod, hogy ez csak esztétikai hiba, de baromira nem. Tolatásnál nagyon is számít, mert kitámasztja a pót vonórúdját. (háromszögét) Ezáltal rontva az esélyeinket és ízléstelen!
    Tisztelt játékfejlesztő programozó matematikus-debil!
    Az rendben van, hogy nem értesz hozzá, mert nem ezt tanultad, de ennyire hülye ne legyél már! Ne legyél már ekkora MŰSZAKI ANALFABÉTA! Ha kérhetem?!?!? Ki látott már ilyet?!?!?!
    Még két lámpát is odabiggyesztett az istenbarma!