6617
mudrunnersnowrunner
expeditionsroadcraft
  • Jóózsf István #6457
    A 2700 Nm-t nem nevezném kiemelkedőnek. Itt a legkisebb is több! A teherautóknál soha sem a lóerő a mérvadó, hanem a forgató nyomaték.
    Az Euro 5-ös besorolásnál fel is nyerítettem! KÖRNYEZETKÍMÉLŐ KATONAI JÁRMŰ!!! Múúúúúhhahahahahahah
  • Jóózsf István #6456
    Remélem ezt soha nem teszik bele a játékba, mert ezt szó szerint csak elb.ni lehet!
  • RJoco
    Én biztos, hogy nem teszem.
    Az eltünős rögzítetlen áru hiba is benne maradt az atomerőműves pályán.
    Hogy azóta javították e, nem tudom.
    Majd egyszer az is kész lesz, ahogy a monolitos küldi hibáját is sikerült kijavítaniuk hard módban.
    Isten malmai lassan őrőlnek. A Sabre meg sokkal lassabb :))
  • Jóózsf István #6454
    Tegnap is jött frissítés a bétába. A pótkocsis küldetésekről nem tudok nyilatkozni, mert már a kettes számú mentésemben is végrehajtottam őket.
    De a rakodós hiba még megvan. Amiatt nem kell idegeskednetek, hogy ESETLEG kijavították!
  • Jóózsf István #6453
    Na ilyenkor van az, hogy a játék fejlesztői szépen hazamennek és együtt "hálnak" a szeretteikkel. Különös figyelmet fordítva a saját édesanyjukra! Aztán átmennek egymáshoz és ott folytatják ugyanezt a tevékenységet. Mindezt addig folytatva, amíg végelgyengülésükben el nem haláloznak!

Történt ugyanis, hogy az a butaság még mindig benne van a fázisban, hogy három (Vagy négy) küldetéshez is kell ugyanaz a szerviz pótkocsi, de minden egyes küldetésnél megsemmisíti a játék. Ami annyit jelent, hogy a következő elvégzése előtt azt újra kell indítani (Pedig még el sem kezdtük!) A baj akkor van, ha már elkezdtük, mint most én. Merthogy egy küldetéshez kell négy járműalkatrész meg két utánfutó, amiből az egyik nyilván az ominózus... És természetesen leraktam a négy járműalkatrészt, de a szervizpótkocsi nincs a térképen. Melyik ujjamat harapjam meg? Újra elhozom a négy cuccot két térképpel odébbról, vagy kezdem elölről a legutóbbi biztonsági mentéstől?

Esetemben viszonylag egyszerű, mert "CSAK FÉLÓRÁT" kell újrajátszanom. De így is áll a belszaporulatos ajánlatom minden kedves és köztiszteletben álló fejlesztőnek. Mindegy, hogy ezé a játéké, vagy bármelyiké, amiben előfordulhat ilyen hiba!
    Jah, és közben szakadjon rájuk az a bizonyos ég is!

Elég finoman fogalmaztam?
  • Jóózsf István #6452
    Csak ha kikéred a kézi rakodóhelyre. Ha a kocsira kéred, akkor minden rendben!

Más:
    Mielőtt rámkiabálnátok, hogy ebben nem csalok. DEHOGYNEM!!! :-D
    Amúgy nehéz ám az a sok pálcika!
    Ne számoljátok! Harminc közepes, hat hosszú és tizenkettő rövid. Ebben a sorrendben.

Két észrevételem is van így kétezer óra játék után:
    1; Minden rönk görbe.
    2; A hosszú rönkök tölcsér alakúak, mint a valóságban.

És egy kis ráadás A vándorló rönkök!
    De hova mennek?
    És miért?
    És hogyan?
  • RJoco
    De ez csak a munuális rakodásnál van?
    Ha normálisan rakom, akkor jó?
  • Jóózsf István #6450
    Szerintem ez még nálatok is jelen lesz!

Az is kiderül a dejóból, hogy a leges leges legutolsó darabot nem cseszi el.
    De amíg van következő tétel, minden tétel utolsó darabja megy kukába.
  • Jóózsf István #6449
    A pohár félig üres!

Az sem érdekel, ha kezüket lábukat kell törniük. Egy ilyen hibát soron kívül javítanék, ha ez az én presztízsemet érintené! :-)

Ma már nem. Esetleg holnap.
    Amúgy nem nagyon tudom, hogy milyen rendszer szerint történik a bétázás.
    Mostanában az a bevett szokás, hogy kiadják a bétát. Arra ráfrissítenek egyszer, kétszer háromszor és utána kuss a kiadásig. Ami még egy hónap szokott lenni. Mondják, hogy a konzoloknál kell ekkora átfutás. A lényeg az, hogy javításokat a kiadás előtt pár hétben már nem eszközölnek.
    Ha holnap nem javítják, akkor van esély, hogy így lesz kiadva...! Le legyen így!
  • RJoco
    De még nincs is itt a béta vége. Van idejük kijavítani.
    Múlt héten kijavították a bójásat. Lehet, hogy ma megkapod ennek a javítását.
    Vagy a jövő héten. Vagy utána. Vagy azután.
  • Jóózsf István #6447
    Remélem, hogy kellőképpen megbünteti őket egy felsőbb hatalom ezért!
    Mit is nem szabad a fórumokban? Más halálát kívánni?
    Jó. Akkor azt nem kívánom! ;-)
  • Jóózsf István #6446
    Ezt csak így elsőre. (Persze, hogy nem elsőre, mert vagy háromszor módosítottam.) De fél óra alatt megvolt. És ha nagyon neki akarok feküdni, akkor még vagy kétszer - háromszor finomhangolom. Az is kész csoda, hogy ebből a konstrukcióból ennyit sikerült kihozni!
  • Jóózsf István #6445
    Ez egy teljesen járható szép út. Nincs benne se tök, se bab. Ami van az is csak információ jellegű! :-)
    Az is kiderül belőle, hogy az(ok) a több köteges pótok ritka bénák. Jó sokat kell foglalkozni velük, hogy ne legyenek ennyire esetlenek. Csak az a baj, hogy nem éri meg. Modban százszor jobbak vannak. (Lehet, hogy viccből megcsinálom. Csak azért, hogy lássa a nép, hogy jó is lehetett volna!)
    Eleve nem értem, hogy minek tettek bele csuklópontot. Két közepes rönk felmehetett volna egy szögegyszerű félpótkocsira is.
    A rövid-hosszúnál más a helyzet...

Az is érdekes kérdés, hogy miért hátul van három tengely, hisz az első szekció ugyanakkora terhet visz, plusz a hátsó szekció egy bizonyos hányadát. A hátsó csak a köteget viszi. Újabb ékes bizonyíték, a fejlesztők hozzánemértéséről!
    Ha ezt az aprócska tényt elvetjük, akkor sem szerencsés ebben a játékban három tengelyt egymás mögé tenni, mert rosszul viselkedik. Nálam ezért kormányozódik a Mekk utolsó kereke. Meg a Paystar 5600-é. A nagyon nagy Kamazba ők maguk tették bele!
  • RJoco
    "Hisz a gyök kettővel is, de minden jármű meg tudja mozdítani a ráaggatott terheket emelkedőn is. A legkisebb fokozatban!"
    Vagy inkább nem. Yt-n erről is akad bőven videó. Inkább az a hülyeség, mikor sebességben áll a kocsi az emelkedőn, fogyaszt 20l/percet (az a max ennek a kocsinak) és meg sem moccan a szerencsétlen. Bár nem tudom, hogy meddig terhelhető egy automata váltó, de szerintem ennyire nem.
    De mindegy is, mert hiába teszem L akármelyikbe, akkor sem moccan meg, ha nem segítek rá kötéllel.
  • Jóózsf István #6443
    Szavanna stimmelne.
    Olyat találtam, hogy Hell's Gate Nemzeti Park. Kenya - Nairobi (-hoz közel)
    Negyedik egyértelműen délamerika.
    A Kamazt Texasba tenném
    Az Ank megint valami északi (Vagy épp déli) sarkhoz közeli helyre...
  • PagoX
    Köszi! A harmadik talán valahol Afrikában?
  • Jóózsf István #6441
    CSAK NEKED!!! :-)
  • Jóózsf István #6440
    Azért is írtam, hogy a váltója nem biztos. Mert valamikor minden váltóban átállítottam a fogyasztást. Igen. Nem csak a motoroknak van fogyasztási értéke és ez így logikus is. Szóval a váltó lehet (BIZTOS), hogy nem eredeti, hisz váltóból összesen lehet vagy tíz és abban vannak speciálisak is. Úgy általában hármat ha használnak a járművek.
    És hidd el, hogy SZOKTAM TUDNI, ha valamihez hozzányúlok!!! :-DDD

Szóval a 440-es Plad, Annyira gyári, hogy a két pótkocsit már egyáltalán nem húzza fel egy kisebb emelkedőn sem. Na ilyen sincs a valóságban! Hisz a gyök kettővel is, de minden jármű meg tudja mozdítani a ráaggatott terheket emelkedőn is. A legkisebb fokozatban!
    A járműből most csináltam saját változatot, mert láttam benne fantáziát. Nem volt semmilyen fájlja.
    Most már tényleg úgy megy át a sáron, ahogy nekem tetszik. De még midig nem volt a garázsban, hogy az ideális összetevőket beletegyem. Tetszik ez a bicaj. Ugyan az eleje csúnya, de az legyen az én bajom.
  • PagoX
    Sajnos elég kicsi képek, de úgy látom a negyedik régió Mexikó lesz a maja festés alapján.
  • RJoco
    Én egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy ez gyári jármű.
    A fogyasztás valahogy túl kevés. A személyautóknak szokott 0.8 lenni az alapjárati fogyasztásuk, nem az LKW-knak. Így viszont kérdés, hogy vajon milyen erős is az a motor.
    És az is nagyon gyanús, hogy viszonylag ilyen könnyedén átmentél difi nélkül a mocsarason. Ha ez gyári, akkor nagyon jó gyári gumik kerültek rá. Lehet ez is fejlődik idővel.
  • RJoco
    Még egy hónap? Túl messze van.

Azon már én is gondolkodtam, hogy milyen jó lenne egy értelmes régió.
    Én úgy képzelném el a jó régiót, hogy legyenek a pályán szétszórva (raktárakban) az elemek, amelyek egy-egy fontos hely ujjáépítéséhez kell, mert amúgy azok nem mennek. Pl. a fűrésztelep raktárában van pár fagerenda, az kell az acélgyárhoz, onnan tudok pár acélgerendát vinni a betongyárba, onnan meg betont vissza az acélgyárba, hogy működjön és korlátlan mennyiségben legyen elérhető az anyag. A fatelep beüzemeléséhez kelljen pár adag farönk, de ne állandóan kelljen szállítanom, ha kell valami, csak párszor, szimulálva, hogy na, akkor itt van egy állandó útvonal.
    Az utak legyenek romokban, de azért lehessen a "mellékutakon" kisebb autókkal is közlekedni, mert azok most teljesen el vannak hanyagolva. A fenének sem hiányzik a sárbaragadás, csörlővel szenvedés és még a benya is kevés.
    Ha megvannak a gyártó helyek, raktárak, akkor lehessen megcsinálni az utat. De teljesen. Agybajt kapok, hogy ott a szép út hosszan, aztán jön valami kis vacak akadály, egy vízátfolyásba beleomlott az út és ezt nem javíthatom ki. És ilyenben egy kocsi 40-es kerékkel már simán el tud akadni. Szóval az infrastruktúrát kelljen/lehessen már 100%-ra megcsinálni. És amikor minden működik és el lehet jutni egy alap kis scout 800-al minden fontos helyre, akkor kész a régió. Esetleg egy térképeken átívelő feladat a végére, hogy az embernek legalább egyszer végig kelljen mennie a megcsinált úton valami naggyal. De egynél több nem is kell, nehogy túl unalmassá váljon. Mellékutakon konstrukciós tréleres feladat azért lehet.
  • Jóózsf István #6436
    Dolgoztam egy kicsit egy teljesen gyári járművel. (Nem. A váltója lehet, hogy nem gyári.)
    Megnyugtatok mindenkit. Ez SEM a valóság. Az életben ez a jármű jóval hatékonyabb. Nyilván nem vagyok tisztában a pontos paraméterekkel, de van egy halovány elképzelésem róla.

Ezen felül én ebben az egészben csak azt látom, hogy elcsesztem több mint félórát. (A dejó nem a prodzsekt elejéről indul!)

Amúgy a bicajnak meglehetősen jó futóműve van. Már nem azt az ostoba tuskó viselkedést látom benne, ami jellemző volt a játék elején a járművekre.
    Lehet, hogy Jocónak is azért teszik annyira ennek a bátyja, mert az is egy kési darab.

Mondanom sem kell, hogy ez egy Alt-F4-es befejezés volt, mert ezt a küldetést még mindenképp befejezem ezzel az autóval.
  • Jóózsf István #6435
    Tegnap délután, gondoltam összeszedem a második mentésemben is az új autókat. Csak amolyan tét nélküli gurulásra gondoltam. És tényleg nem is csináltam ügyet semmiből. Ha véletlenül úgy jött ki küldetés, hogy pont arra esett amerre mentem, akkor megcsináltam, de már kitérőt miattuk nem tettem.
    Meg is lett minden jármű. És a pótkocsik is. Meg a járművekhez az összes fejlesztés. Meg az összes kilátó. És el is szaladt nyolc óra! :-)))

Így lehet játszani ezzel a fázissal. Ha az ember megbékél azzal, hogy lépten - nyomon valami utálatos árokba, vagy kiszögellésbe botlik, akkor a pálya, ha nem is jó, de elfogadható.
    Csak azok az agyament módon megszerkesztett küldetések és a rossz helyre telepített források ne lennének.

Biztos nem én találtam fel, de lehetne ezt a játékot úgy felépíteni, hogy ne az utolsó pillanatig szívassa a játékost.
    Teszem azt. a gyárat úgy elhelyezni, hogy betonút mellett legyen, de azt az utat először meg kelljen javítani. Akár olyannyira is, hogy csak azon keresztül lehessen hozzáférni. Esetleg addig is egy nagyon rossz földúton keresztül. Aztán ha már megvan a rendes út, akkor már csak sima sétagalopp legyen a megközelítése.
    Itt azonban a gyökerek két fontos meg pár kevésbé fontos helyet is ótvar szar környezetbe tettek. A fontosakat tíz és húsz alkalom között kell látogatni. De ki a tököm akarja tizedjére, huszadjára leküzdeni ugyanazt az akadályt? Egyszer, kétszer, háromszor még belefér. Főleg, ha más más szerelvénnyel megyünk. Még talán kihívás is van benne. De hússzor nekifutni fejjel a falnak az nem kihívás, hanem butaság!

Mindegy is.
    Egy hónapig még béta állapotban lesz a játék. Az alatt is biztos gurigázni fogok rajta. Meg utána is, ha ezt a mentést is szintre akarom emelni a következő fázisig.

Ez ebben a pillanatban jutott eszembe: Ez egy kiváló kúpos régió lenne!!! Ha ezt a sok szopást elosztja valaki akár négy játékos között, akkor azt mondom, hogy rendben van.

És hogy picsogás sem maradjon el.: Még mindig úgy van, hogy három küldetés is ugyanarra a pótkocsira mutat. Nekem a küldetések a teljesítésükkor el is vették azt a pótkocsit. Ha ezen nem változtattak, akkor ezek a küldetések (Amik egyébként szerződésesek!!!) még mindig csak úgy teljesíthetők, ha "újraindítják" őket. Ami "csak akkor" kellemetlen, ha valamelyiknek egy részét már teljesítettük. Tehát: Ahogy én szoktam, ha arra visz az utam, akkor ledobok ott is pár cuccot. Na az újraindításnál ez megy is kukába.
    Nyilván meg fogják oldani, (Hacsak meg nem tették eddig) hogy ne tűnjön el és akkor helyszínről helyszínre kell hurcolászni. Volt már ilyen ugye!?!? (Film forgatásnál a lakó félpót, vagy nehéz konstrukcióst is kellett ide-oda cibálni már)

Amit még észrevettem, hogy a repi autók eltűntek. Amiket ugyan már felfedeztünk és megkaptuk őket korábban, de kapunk újabb példányokat belőle. Amolyan "fizetség" gyanánt. Lásd: Lada Niva, Gaz 66, és a többi, amit ha nem adtunk el, akkor több példány is garázsban pihent. Valahol nekem is van olyan dejóm, amiben ezeket összegyűjtöttem.
  • Jóózsf István #6434
    Szezon bérlet ugyan még nincs, de a jutalmát már tudjuk. Az általam már mutatott festések.
    Ezt magában a játékban találtam.
  • Jóózsf István #6433
    Hogy ne unatkozzak, csináltam magamnak egy logliftes Royal BM-et. Előre fordított darukarral és természetesen engedélyezett félpótkocsival. (Merthogy bizonyos autóknál vagy az egyik vagy a másik...
    Az elefánton is megfordítottam a darut, de az nem volt sikeres, mert valamilyen oknál fogva, a hátsó sárvédőt hozzákapcsolták. Nem tudtam szétválasztani őket, így maradt a Bandita daruja.
    Ugyan nem akartam feltölteni, de ha már nem bírtam befogni a pofámat...
  • Jóózsf István #6432
    Ebből szerintetek melyiknek van értelme?
  • Jóózsf István #6431
    Azért nem kell elájulni, mert csütörtökön itt volt. Az a valószínűbb! Az egy héttel korábbi csúszott péntekre.
  • Jóózsf István #6430
    Egyértelmű, hogy a legtöbb energiát az útbarkácsolásba borítják. Gondolom azt remélik, hogy ezzel szélesebb réteget fognak meg.
    Azt is mondhatnám, hogy remélem, hogy ami az útbarkácsban megjelenik, az átszivárog a hófutóba is, de ezt már megcsinálták a modderek. Több verzióban is. Mint ahogy azt már be is mutattam Ausztriában.
  • RJoco
    És még nincs is péntek, de már viszont akarod látni :)))))
  • Jóózsf István #6428
    Működik a bójás küldetés, úgyhogy viszlát hófutó pár hónapig.
    De az is lehet, hogy idénre.
  • RJoco
    Ja, jó.
    Mivel múlt időben beszéltél és nem volt konkretizálva, hogy most melyik évadról is van szó és mivel a 16. fázis (bétája) már megjelent, így én arra gondoltam, hogy már van.
    De most már tiszta, mint a nyári felhős ég 17 fokos levegőhőmérséklette.
  • Jóózsf István #6426
    "Most látom, hogy az évadzáró fázissal együtt jelent meg a bérlet!"

Tehát: Amikor kiadják a tizenhatodik fázist. Azon a a napon kellene megjelennie az ötödik évad bérletének. Ez kábé augusztus vége, szeptember eleje.
  • RJoco
    És nem is találom a bérletet.
    Csak az utolsó Dual Pack-os DLC van, amit még nem vettem meg.
  • RJoco
    Jól eldugták az új bérletet, hírekben nem linkelték.

A szavazás végeredménye a Don River, Amur stílusnak jelült területet adta. Szerintem ez számomra nagyon rossz hír. Főleg, ha Amur-osra csinálják meg.
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2025.07.21. 09:19:08
  • RJoco
    Egyáltalán le lehet adni a bóját bárhol is?
    A videóidban csak azt láttam, hogy nem tudod leadni. de olyat nem láttam, hogy sikerülne. Vagy azt pont nem néztem meg.

Most épp tévedsz, te nem végfelhasználó vagy, hanem béta tesztelő. Én vagyok a végfelhasználó, mert már alig várom, hogy megjelenjen az, amivel te most szenvedsz.
  • Jóózsf István #6422
    A negyedik évad bérlete 2024.01.31-én jelent meg. Az kábé azt jelenti, hogy a harmadik évad vége előtt. Mit is jelentget ez? Ha azt vesszük, hogy a negyedik évadnak mindjárt vége és szó sincs ötödik évadról!
    Lehet, hogy jogos lesz játékostársunk kérdése, hogy lesz-e következő?!?!??!
    Még most is azt mondom, hogy "BUTASÁG" lenne levágni az aranytojást tojó tyúkot, de én nem vagyok sem fejlesztő, sem kiadó.

BOCSÁNAT!!!
    Most látom, hogy az évadzáró fázissal együtt jelent meg a bérlet! Vak lárma volt. Van még remény! Meglátjuk augusztus végén.
  • Jóózsf István #6421
    Elméletileg el kellene tűnniük, de a dejókból is látszik, hogy az újraindítás után az előző próbálkozásból marad egy bója. És rá is mutat a küldetés, de valótlan abból a szempontból, hogy a "kívánt" bóját nem tudom a neki dedikált célterületen aktiválni. Tehát azzal a módszerrel még jobban összezavarom az egyébként is hibás küldetést.
    Ha nem kellene az ADOTT bóját a KIJELÖLT helyre tenni, ÉS nem tűnnének el, akkor már rég megoldottam volna.
    De ugye ha újraindítjuk a küldetést, akkor hiába telepítettem már hármat vagy négyet, azokat az eredményeket törli az újraindítás.

Amúgy meg, szerintem én a végfelhasználó vagyok és nem nekem kellene a fejlesztők hozzáNEMértését, vagy trehányságát kompenzálnom. Ahogy öregszem, egyre inkább ez jut eszembe. Bizonyos kor felett már nem keresi az ember kihívásokat és bizonyítania sem kell senkinek!

Valahogy azt érzem, hogy a fejlesztők nem törődnek annyit a játékkal, amennyit kellene, vagy akár mint korábban. Ezt az is alátámasztja, hogy több játékon is dolgoznak egyszerre. Azt is el tudom képzelni, hogy bár kijelölt csoportok dolgoznak egy egy játékon, de a kiadások és javítgatások miatt esetleg átcsoportosítások történtek és hófutó mostoha gyerekké vált.
    Sokszor gondolkodom olyasmin, hogy mi történhetett a háttérben... Egy biztos, hogy ez a fázis nem az igazi. Ki merem jelenteni, hogy záró fázisként a legrosszabb és jó eséllyel indulna az összetett mezőnyben is!

De ne legyen igazam és nektek tetsszen!

Eszembe jut az előző fázis, amit amikor befejeztem azonnal újrajátszottam, (Második mentés hely) még a bétán belül! Na ezt nem fogom. Még azon is elgondolkodom, hogy a járműveket összeszedjem-e, vagy hagyjam meg ínséges időkre. Amikor már megveszek egy kis hófutásért.

Meg az is eszembe jutott, hogy: Nem kellene már a következő évadra izgatni az embereket? Vajon mikor jelenik meg a következő bérlet?
  • PagoX
    Ezek szerint nem tudod megcsinálni azt a trükköt, hogy összeszeded a többit, majd újraindítod és valahonnan felszeded a maradék egyet? Újraindításkor az előzőek eltűnnek, vagy nem engedi lepakolni őket a célhelyeken?
  • Jóózsf István #6419
    Akár be is fejezhettem volna ezt a fázist, de van benne egy lehetetlen küldetés. Három hete jelentgetik be, hogy nem jó.
    Egyszerűen nem lehet végrehajtani több okból. Egyrészt mert zagyvaságokat mutat a küldetés, másrészt mert az egyik bója konkrétan a sziklák (Textúra) alá települ. És nem lehet kivenni. PRÓBÁLTAM.
    Az egészben az a legszebb, hogy ilyen küldetés már volt a játékban! Szerintem a fejlesztők napról napra hülyébbek!
    Aztán újraindítottam a küldetést, HÁTHA...
    De akkor meg az egyik előző próbálkozásból megmaradt (Ezt nem is értem!) bójára mutatott. Persze az nem volt érvényes. Szóval péntekig pihenő. Aztán majd meglátjuk Hátha négy hét alatt sikerül nekik. (Rájönni, hogy mi a baj. Aztán majd jöhet a javítás!) :-DDD
  • RJoco
    Na vajon ilyenünk miért nincs a játékban?