Saber Interactive játékok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

RJoco
Nem gyorsul mindenáron. Ha elérte a max sebességet, akkor nem gyorsul tovább 😄
Vagy mégis? 😮
A hangok sokszor úgy adják vissza, mintha még váltogatna és gyorsulgatna. Low és H fokozatban is, de persze a kocsi nem megy gyorsabban.

Amúgy lehet, hogy egyszer bekerül az a manuális csoda ide is, mint ami az expedícióban van. Ezek az útjavító mikrofeladatok már bekerültek. Kíváncsi vagyok meddig lesz benne. Nem a hülyéknek készült. Manuálisan kell megkeresni, hogy honnan hozd a cuccot, mert a térkép nem jelöli. Az áruk méretének kiírása után ez inkább visszalépésnek tűnik. Egyszerű feladatokként is meg lehetett volna oldani.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

Mentem pár próba kört a napokban és arra a következtetésre jutottam, hogy talán a legfontosabb élményjavító fejlesztés a kézi váltó lenne.
De legalább oldanák meg, hogy a jármű ne gyorsuljon MINDENÁRON! Tudjunk tartani egy adott sebességet.
RJoco
Valahogy volt egy tippem, hogy a teli könnyebb lesz. Pedig még nem emeltem meg.

Még egy dolgot kiirtottam a játékból.
Nem tudom mikor került bele és hogy mikor kezdett zavarni a POR. Porzott a földút. OKÉ!
De porzott a sár is és a hó is. Na az már cseppet zavart. Mint az a kurva fekete korom is ami a kipufogókból jött. Kuka, kuka, kuka.
Így hogy nincs bizton állíthatom, hogy semmit nem adott a játékhoz. Mint az az ordenáré butaság, hogy látszik ahogy a járművek beszívják a levegőt a hűtőrácson!
Vajon ki talál ki ekkora baromságokat?
Valami mentési problémáról is van szó a diszkón, meg a fórumában is. Ilyet tapasztalt valaki?
Mercédesz. Hmmm. Jó tipp!

Valaki azt állítja a diszkón, hogy Actros 6X6 van a fájlokban.
Erre visszakérdezett egy másik...: "So actros and unimog?"
Unimogot nem mondanám teljes méretűnek.
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2026.01.31. 14:01:56
Vanillában az a konténer üresen és telin is ugyanúgy... NEM!!!! Most látom, hogy TELI KÖNNYEBB 100 kilóval! Ezt a hülyeséget! :-) (Már felhívtam a fejlesztők figyelmét rá!!!)
Na mindegy. Szóval az üres 3100 a teli 3000 kiló.

Itt én magamnak az üresnél átírtam a 2000-et 500-ra. (Meg lehet, hogy az 1000-et is. JAHHH!)

RJoco
Szükség törvényt bont.
Jó messzire kellett mennem az üres konténerekért és kicsit elterveztem magam, így az Atom-ra 2 került fel.
A kirakóra rakott darab frankón oda is ragadt, mint már korábban videóban is látható volt.
Nem is értem, hogy minek a béta teszt, ha nem javítanak.
Szerencsére ebből korlátlan mennyiség van, így töröltem, a platón lévőt felemeltem és oda kértem még egyet.
Mondjuk nem tudom, hogy mi a francot írtak a fájljába, de az Atom daruja alig tudta megemelni üresen. Telin még nem próbáltam. Lehet, hogy egy külön daruskocsit kell majd odavinnem.

Az új verda egész jó. A Jangsu. Tetszik. Mondjuk az a Hilbert is jó, amit az előző régióban kaptam.
A Voron-ért még nem mentem el.

Remélem ezek lesznek és akkor Ausztriát végig tudom nyomni csak európai autóval.
"Ez a DLC 2 vadonatúj járművet (mindkettő teljes méretű teherautó, nem felderítő) hoz a SnowRunnerbe, és a tervek szerint a következő hónapokban jelenik meg.
A legfontosabb, hogy egy teljesen új gyártótól származnak, amely először jelenik meg a SnowRunnerben.
És itt egy kis extra csemege... ez a két teherautó közül az egyik a játék megjelenése óta az egyik legkeresettebb jármű.
Hamarosan további információkat közlünk"

Nnnnna... És melyik a legkeresettebb bicaj. Mit akartunk annyira betenni? Ráadásul teljesen "új" márka!
Lövésem sincs.
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2026.01.29. 16:54:22
RJoco
Amúgy azt terveztem, hogy most nem fogok indiait játszani. Mindenben annyi kör lesz, amennyi. Esetleg egy-két helyre beállítok extra rakodóautót, ami mondjuk kiviszi a rosszul megközelíthető helyről a cuccot több körben, hogy megpakolja mondjuk a 6-os félpótot.
Az előző régióban a cementgyárnál nem volt túl jó közlekedni a kanyargóson fölfele. Persze megoldotta, de, mint ahogy a képen is látszott, az Atom-ot rendesen megpakoltam egyszer.

Aztán majd meglátom, hogy milyen lesz a terep összességében, lesz e kedvem azokon az utakon annyiszor végigmenni, ahány alkalmat kitaláltak rá a kedves fejlesztők.

RJoco
Jajdejó!
Köszi az infót.

Az jutott még eszembe, hogy ha nem kapkodtok és szerencsétek van, akkor a héten, vagy jövő héten kijöhet javítás hozzá és akkor nem kell az eltűnő gyárral, de sokkal inkább a kézi rakodóhelyre beragadt áruval szenvedni. Ez különösen akkor számít, ha korlátozott mennyiség áll rendelkezésre az adott cuccból. Több is van ilyen.
Ha nagyon viszket a tenyeretek, akkor inkább pakoljátok ki a kocsit és abba kérjétek, majd aztán logisztikáztok, ha úgy tetszik.

De mint mondtam van rá esély, hogy akár holnap, holnapután előálljanak valamivel. Vagy majd csak JÖVŐRE!!! :-DDDDD
RJoco
Nekem igazán nem tűnt fel semmi. A sok ködön kívül.
Lehet, hogy bekapcsoltak valami filmes effektet.
Vagy tényleg szépítették a dolgot. Igazán nem érdekel.

A traktoros jelenetre én is rácsodálkoztam, hogy mit csinál az ott és mit akar a kaviccsal. Ez nem roadcraft. Ráadásul a kavicsok mindig visszakerülnek a helyükre, hacsak, esetleg nem hagyok ott egy kocsit. Akkor talán nem állítja helyre a kavics helyzetét.

Mondjuk ezek a kis minifeladatok nagyon hasonlítanak az expedíciós hídépítős feladatokhoz. Csak oda eddig elég volt a javító készlet, ide meg kell extra anyag is.

Ezt a képet látod ilyen színekkel és ilyen élességben?
Mintha túl lenne szaturálva és erre magyarázat lehet az is, hogy ezeket a képeket multiban tudták felvenni fotó módban és akkor már: "Miért ne állítanánk rajta egy picit?!?!?"

Egy újabb aggodalom. Azt a traktoros képet nem tudom miért tették az alá a szöveg alá, hogy eltakarítani dolgokat meg másodlagos aktivitás. Mert azon a ponton amit ábrázol semmilyen tevékenységet nem kell végezni.
Ez megtévesztő lehet!
RJoco
De nincs kézfeltartós emódzsin!
Ha pontosítanád, hogy mire gondolsz, sokat segítene.

Tegye már fel a kezét, akinél így néz ki a játék!
RJoco
Bár a steam hírt nem közölt, de megjött az új régió.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2026.01.27. 11:24:31

Hát ja. Egy 20-30%-ot biztos buknék! :-)
RJoco
De gondold el, hogy, ha nem kell xmlekkel cseszekedned, akkor hány óra elfoglaltságtól fosztanának meg a fejlesztők.
Arról nem is beszélve, ha minden tökéletes, akkor nincs beszélgetés sem róla. Hiszen a net nagy része a nyafogásról szól, mert nem csináltak meg valamit jól. Nagyon kevés a pozitív visszajelzés, bármiről is legyen szó.

Van ilyen mod pótkocsim.
Az életben sokkal jobban működik. Itt atom stabil a játékban meg...

Sokszor eszembe jut az a gondolat, hogy ha fejlesztők vették volna a fáradtságot és a tömegek arányát betartották volna, akkor még szimulátor is lehetne a játék. És akkor nekem nem kellene az ikszemelekkel cseszekednem!
Rendesen benyalt a két új bicajnak. Azt nem állítom, hogy jogtalanul.
Jah. Általában időbélyegzővel linkelem, de most elfelejtettem.
RJoco
Végignézetsz 6 perc szenvedést, hogy az utolsó 1 percben megmutasd a lényeget, de azt sem sikerül, mert az utolsó fél percet már csak 240-es felbontáson játszaná le a yt.

Az ilyen rövid videóknál max az elején és végén lehet reklám. Ha 8 percnél hosszabbat csinálsz (sok videónál látni, hogy ilyen tízenpár másodpercekkel vannak 8 perc fölött), akkor annyi reklámhelyet jelölhetsz ki a videón belül, amennyit nem szégyellsz. 😉

A franc se tudja.
Szerintem ilyenkor a konzolok engedélyeire várnak!
Maga a béta időszak max egy hónapig tart. Volt már olyan, hogy 4. - 5. héten még jött javítás, de nagyon nem jellemző.

Más:
Mivel amúgy is egy pitiáner csalóként tart nyilván a világ, nekem nem kellett kétszer mondani, hogy egy-két pótkocsi tudjon többet vinni, mint amennyit a fejlesztők megálmodtak!

Ezek a játék "vanilla" pótkocsijai, amiket én firkáltam át, de van konkrét feliratkozós (Nem fájl szerkesztős!) mod is belőlük. Tőle loptam az adatokat.
RJoco
Azt mondod, hogy kiadásig már nem csinálnak vele semmit?
Akkor mit csinálnak? Ülnek a seggükön és huzogatják a......z egér kábelét?

Hát, nem jött frissítés. Úgyhogy bétázhattok ti is amikor kiadják.
Igen. Az évad záróról.
Beszéltem is vele róla...

Jocó!
Nincs olyan vénám. Kár lenne belekezdeni. Nem vagyok elég meleg a kreatív tevékenységhez.
Logisztikában jobb vagyok. Ma is kimentettem egy nyerges szerelvényt az udvarról, merthogy elakadt a hóban...
RJoco
Pont azért csodálkozom, hogy nem nézted meg a szerkesztőt, mert láttál már annyi "ótvar, ostoba, szar, fos, húgy" térképet.
Emlékszem, mikor mutattál egyet, amin nem volt akadály. Voltak épületek, fák, kis emelkedők, meg utak, de akadály, az nem.
Így már részben érthető lenne a dolog, hogy miért nem. Lehet, hogy a gyereknek már sok lett. Persze az is lehet, hogy csak könnyed autókázásra vágyott.

Előző videójában pedig reális értékelést ad a legutolsó régióról.
RJoco
Rövid az agyam, biztos elfelejtettem.

Én is remélem, hogy a fő hibákat kijavítják. Mondjuk az eltünő gyár kevésbé érdekel, ha működik a kiadó.

Dehogynem. Elméletileg menetrend szerint hó végén.
Azt hiszem el is hangzott valahol. De kicsit rosszabb esetben február eleje.

És csak reménykedni tudok benne, hogy az általam jelzett két hibát még a héten orvosolják, mert ha nem, akkor az bizony benne fog maradni.
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2026.01.07. 16:33:19
RJoco
Arról nincs hír, hogy mikorra tervezi az új régió kiadását?
Hol tart a teszt?

Érdekes felvetések.
És remélem az ígéreteknek is van alapja.
Mármint a ti érdeketekben. Mert nekem ez csak egy kis társadalmi munka. Egy kommunista szombat, Etc.
Mivel kicsit sem vagyok kreatív, eszembe sem jutott kipróbálni.
Meg az is belejátszik, hogy láttam már annyi ótvar, ostoba, szar, fos, húgy térképet, hogy ne legyen kérdés...
RJoco
Hát az úgy elég kemény.
Mondjuk nem is csodálom.
Bár aztán lehet, hogy de.
Én csak épp megnyaltam a térképkészítést. Leraktam egy garázst. Simán tehettem a levegőbe, a talaj alá. Hirtelen gombot nem találtam arra, hogy "tedd a földre" és ez úgy látszik, hogy nem alapértelmezett. Bár nem néztem meg, hogy a játékban ténylegesen hova kerül, ha a levegőbe megy.
A garázs zónái hiányoztak. Ez sem alapértelmezett.

Ezekkel a textúrákkal, talajjal, sziklákkal, meg minden nyavajával jó sok időt el lehet vacakolni, hogy kész legyen.
Szóval vagy a fejlesztők érdemelnek dícséretet vagy nem ezt a tervezőt használják, amit velünk megosztottak. Vagy egyszerűen csak én nem láttam még eleget a tervezőből.
A kezelése mindenesetre minden, csak nem jó.
Ok, hogy meg kell tanulni, de teljesen idegen minden általános dologtól, mint a win vagy CAD.

Hát igen.
Az olyan pálya, ami szép is és jó is, az nagyon ritka.
Van aki száz éve készít pályákat , de még most sem tud igazán szépet. Így, hogy beszélek róla, ezer éve nem is publikált. Nem kár érte.

Erre meg szartak a tisztelt fejlesztők.

Mint ahogy a kézi rakodási terület spawnolási magasságára is.
Talán majd a rilízben.
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2025.12.30. 19:12:00
RJoco
Megnéztem ezt a map szerkesztőt.
Nem csodálom, hogy annyit ülnek egy régión 😊
Közben persze ökörködtem is, amiből az a furcsaság lett, hogy mikor csak úgy nekimegyek egy másik kocsinak és eltolom, akkor kapásból be van húzva a kézifék, így csak az első kerekei forognak. Amint ráakasztok egy kötelet, azonnal kiold a kézifék.
A kötél nagyon érdekes jelenség. Az egyik kocsinál a földet súrolta, míg a másiknál szép feszes volt, mikor vontattam egy kocsit.

Mi hiányzik a képről?

Hát egy gyárépület!
Annyi történt, hogy a kézi rakodóhelyre kikértem egy hűtőkonténert és abban a pillanatba semmivé vált.
A gond csak az, hogy azóta már legalább háromszor újratöltöttem a játékot és eszébe sincs előjönni. Úgy is, hogy a közelben sem volt ingóságom. Valószínűleg a következő frissítésig így is marad. Vagy utána is. Nagyon nem fog fájni érte a szívem!
Ó. És semmilyen formában nincs ott. Tudok kocsikázni a helyén!
Mondtam minap, hogy mostanában kezdik el hozzáadni a tapadást az árukhoz.
Hát ez nem igaz. (Talán) az első áru a napelem volt, aminek már volt egy szerény 1.8-as tapadása. (10 a maximum!)

Akartok találgatni hol bukkant fel?
Melyik volt az első pálya, ahol dolgozni kellett vele?
Ugyan nem válasz...
De csak az új jármű alváz bővítményén levő csörlőponttal csinálja. Ez sem indokolt.
Azt viszont indokolja, hogy miért nem találtam elegendő csörlőpontot a kocsin. Mert ez egy toldalék. Egyfajta felépítmény. Külön fájlban van.
Vannak még kérdéseim. Ennél ugyan jóval több, de úgy döntöttem, hogy nyilvánosságra hozom, hátha nyomást tudok gyakorolni a csupaszív fejlesztőinkre! :-)

Pöllö:
Miért nem forog a pótkocsi kereke. El tudom intézni, hogy forogjon, mint ahogy meg is tettem, de miért nekem kell? Én a VÉGFELHASZNÁLÓ vagyok! Fizettem ezért a termékért. (ÉPPEN ELEGET!!!)

Vagy épp:
Mért és mióta NYÚLIK a vontatókötél? Ugyan léteznek nyúló vontatókötelek, de ez a csörlő kötele.

Ugyan nem magyarázat, de közben belenéztem az új bicaj fájljába és tulajdonképp nincsenek is "rendes" vontatási és daruzási pontjai. Csak elöl van a két sarkában egy-egy. Ami nem indokolja a kötél nyúlást, de hátha közrejátszik. És akkor az újabb kérdés. Miért nincs meg az új autó összes csörlőpontja a NEGYEDIK frissítés után sem?
Igen én is ezt tapasztaltam. Nem mondom, hogy értem!

Nem. Teljesen külön gomb van a gázra és csörlőzésre. De ez túl nyilvánvaló lett volna!
RJoco
Csak azért kérdeztem, mert akkor ezek szerint, amikor vontatsz egy járművet, akkor kikapcsolt motor mellett is megy utánad, vagyis könnyíti a vontatást. Mondjuk ezt észre is vettem 1-2 esetben, hogy nem célszerű bekapcsolni minidg a motorját, mert azzal éppen, hogy nem segít, hanem ront a helyzeten. Sebességben lassabb és a vontatásnál nem tudom, hogyan van megcsinálva a vontatott kocsi járműve, de nagyon tré, az fix.

Amikor megemelted a kocsit, akkor azt a gombot vagy kart használtad, amivel a kocsi előre megy? Vagy azt, amivel a kötelet szoktad húzni?
Csak kíváncsi vagyok, hogy esetleg valami beállításos dolog is vagy egyszerűen így van megcsinálva, mindegy, hogy milyen gombot nyomsz.

Ez a modos cucc nagyon brutál. Tiszta Roxfort.

Minden létező pozícióban ezt csinálja.
De az előbb már ügyesen kitaláltad, hogy AZÉRT MERT KÖTÉLEN VAN. És a fejlesztők lusták voltak írni egy külön viselkedést, ha az a kötél darukötél, vagy ha csörlő. Nekik elég volt a "CSAK" kötél. Úgy is mondhatjuk, hogy nincs benne a szerződésükben, vagy a fizetésük nem fedezi.
Természetesen meg lehet emelni a járműveket CSAK GÉMMEL és akkor nem adnak gázt.

Ez viszont nem az ő hibájuk. Vagy nem 100%-ban. És mivel buktam vele 4 órát, most egy picit morcos vagyok!
Érdemes végignézni. Csodaszép! :-)
RJoco
Te olyan ügyesen tudsz tesztelni, nem akarod megnézni, hogy mi van akkor, ha az emelő autó mögött emeled meg a másik járművet és nem előtte?
Én tippre azt mondanám, hogy nem fog forogni a kerék, de nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy így van e vagy sem.

Akkor megírom bézikben:
10 IF daruhoz csatlakozik a kötél THEN nem adsz gázt te kis paraszt.
20 END

Nem bonyolult. Ugye?!?!?

HA nagyon jópofa akartam volna lenni akkor ezt egy szubrutinba teszem, de az majdnem ugyan az és a lényegen nem változtat.
RJoco
Mert a kötél végén van.