6620
mudrunnersnowrunner
expeditionsroadcraft
  • Jóózsf István #6580
    Igen. Valóban. Megtévesztett, hogy a kijelölt sor nálad ugyanaz a gyári és nem néztem, hogy az egyik DLC gumi van kipipálva. Bocsánat!
  • RJoco
    Régi win10-ben is működik, csak elfelejtettem. Fel kell írnom valahova. Mostanában ritkán használom.

Hol lenne már ugyanaz? Nézd már meg a képeket!

A motor most tényleg stimmel. Korábban nem tudom mi volt nálad. Lehet, hogy azóta jött valami frissülés, ami módosította nálad.
    A kerék viszont egyértelműen nem stimmel.
    Szóval NEM ugyanaz!
  • Jóózsf István #6578
    Shift - vindóz - S De a legújabb (Még nem 25H2!!!) verzióban ez az alap. Ha nincs kijelölve ablak (Valahova az asztalra kattintasz) és nyomod a Print Screen-t, akkor elsötétíti az egész képernyő(ke)t és... Persze aki nem hajlandó haladni a korral... :-)

Szóval: UGYANAZ!
  • RJoco
    Elfelejtettem a képlopógyorsbillentyűt.
    A képekkel való babrálás miatt meg lemaradtam a nasimról, mert már el lett pakolva minden :(
  • RJoco
    Motor:

.
    Gumi:

Akkor most, hogy is van az, ami?
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2025.11.09. 20:56:04
  • Jóózsf István #6575
    Megnéztem az összeállítást. Ugyanazzal mentünk, ha a hozzávaló gumit választottad. Vagyis nem változtattál az eleve rajtalevőn.

És azt kell mondjam, hogy látok benne fantáziát. Még úgy is, hogy elöl keskenyebb a nyomtávja.
    Lehet, hogy megcsinálom magamnak!
    Adni neki még 5-6 tonna tömeget, picit emelni rajta, esetleg aktív felfüggesztés. MOTORERŐ!!! Talán a váltó maradhatna is.
    Persze a legnagyobb kérdés, hogy: MINEK??? Hisz a fáni tökéletesen megfelel a célnak. Nagyobbak a kerekei is...

Mentem most egy mod pályán. Egy új Zil (Step 310) volt a kezdő autó. Az nálam steril. Annyira látszott, hogy rossz a tömegelosztása! Ha egy picit is meggondolatlanul mentem bele egy kanyarba, akkor már elkezdett dőlni. Ha elkezdett dőlni, akkor egy nagyon szűk határt átlépve biztos, hogy fel is borult. Ha már az oldalára dőlt, akkor 99%-ban fejre is állt. Egyértelműen túl magasan volt a súlypontja. Nem azt mondom, hogy az én Kelj fel Jancsi autóim elfogadhatóbbak, de ez az autó megveszekedetten viselkedett. Az ördög bújt belé! Ezek miatt kezdtem babrálni velük. Amúgy van egy kakukktojás a dejóban. (Ebben a hozzászólásban.)

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

A valóságban SOHA A BÜDÖS MEGVESZEKEDETT ÉLETBEN nem fordulhatna elő, hogy a kipufogó zárólemezét a menetiránnyal szemben szereljék fel! (01:46) Olyat már láttam ebben a játékban, hogy oldalra áll, de hogy konkrétan szemben!??!?!?! Persze ennek menet közben nem sok jelentősége van, hisz csak álló helyzetben kell védenie a motort az esővíztől, de akkor is...
  • Jóózsf István #6574
    Igen. úgy van!
    Nem tudom eldönteni, hogy engem szívatsz, vagy játszod a hülyét, vagy mi?

A váltó kiosztásától a motor ereje változik meg. Vagyis a motor hatása a jármű viselkedésére.

Ránéztem a fájljára. Van dedikált váltója. Ami azt jelenti, hogy én ugyanazzal a gumival, motorral és váltóval mentem, mint te! Illetve a motor nem biztos. De a legdrágábbat szoktam választani. Vagy amelyiknél legtöbb SÁRGA csík van. :-)
    És ugyanazt a pótkocsit húztuk! Szóval...
  • RJoco
    És a váltótól lesz más a névre szóló kerék tulajdonsága? Érdekes.

Általában a sorban a legutolsó váltó szokott a kocsikra kerülni.
    Sajnos a videó eleje lemaradt, mert megzavartak és menni kellett enni. Én meg már leszoktam a videószerkesztgetésről, mert az sokáig tart.
    De szerintem ez nem országuti, mert azon csak egy L fokozat van.

Ezzel a csőrössel nagyon jó lesz majd a kábelező, meg építő pótokat húzgálni a feladatokhoz. Elég stabilnak tűnik és van benne erő, hogy áthúzza mindenhol. Nameg van hozzá üzemanyag is. Kell is, mert ez már 30 litert is meg tud zabálni. Most így hirtelen nem is tudom, hogy van e másik, amelyik ennyit eszik. A 20 a jellemzőbb.

A kisebbiknél tényleg lefelejtettek valamit a fejlesztők. Talán javítani fogják később, mert ez így nagyon bután néz ki. Bár abból a szempontból érthető a daru helye, hogy így jobban eléri a pótkocsit. Ellenben a csőrösnél ezzel nem foglalkoztak. Ott előrébb kerül, ha nincs a fülke mögött az alvóhely.
  • Jóózsf István #6572
    Neeeeem. Csak az a frissítés jött, ami nekem is.
    Még arra tudok gondolni, hogy a váltó kiosztás lehet más. Abból nincs névreszóló. Bár, azt gondolnám, hogy az enyémeknek rövidebbek az áttételei. Ha jól látom, te az országúti váltót választottad.
    Az enyém ezért 7-8 sebességes, mert én tettem bele párat. De nem a végáttételt változtattam, hanem egyenletesen van elosztva... Amitől inkább erősebb, mint gyorsabb.
    Mindegy.
    Engedjük el.
    Ha használni akarom, akkor úgyis adok pár lóerőt a motorjaiknak. Nálam az alap, hogy két pótkocsit rakva a falon is felhúzzon!

Erről is beszéltünk már, hogy a teherautók ebben a kategóriában a megfelelő tapadás mellett a bolygót is el tudnák húzni, mert borzasztó nagy nyomatékot tudnak kifejteni. Elég egy legkisebb sebességi fokozatot dugni és már megy is kifelé a világból. Mindegy, hogy emelkedőn felfelé rogyásig pakolva!
    Azt nem értem, illetve értem, hogy valamit így akarnak demonstrálni s fejlesztők, de számomra mégis elfogadhatatlan, hogy ezzel babrálnak.

Hogy a bicajokról is essen szó.
    A csőrös egyértelműen nagy nyergesnek teremtetett.
    A kisebbik viszont szerintem lehetne "okosabb" Platósnak használni nem célszerű. A mentő plató úgy ahogy elfogadható. Nyergesnek viszont buta az elosztása. Valahogy szebben is meg lehetne oldani. Mondjuk a fülke mögé engedélyezni a kiegészítő fülkét, majd egy darut és úgy a nyerget. De ha jól emlékszem, akkor nem lehet ezt a kombinációt. Daruval eleve nem engedi a fülkét. (Most visszanéztem a felvételemet és láttam, hogy a fülke a platóval együtt van. Hát így persze hogy...)
    Viszont így szerintem valamit még lehetne tenni abba a kurva nagy hézagba!
  • RJoco
    Nade honnan tudjam, hogy nem nyúltál hozzá, főleg, ha nálam mást mutat? Oké, számok: fogalmam nincs milyen értékről beszélsz, nem tudom, mit kellene nézni és amúgy is elfelejtem...

Akkor ezek szerint a te próbád és az én próbám között egy frissítéssel nerfelték a gumikat?

Jó, ha a képaránnyal nem volt gondod.
    A belső nézet egyszerűen ilyen. Ez a 32:9. Nem csak itt, a Truck szimulátorokban is.
    Akkor van benne a jobb tükör is, ha 48:9 képarány lenne. Vagyis 3 monitor egymás mellett. Régi videóimban látni ilyet is.
    Szerintem a fov eléggé ki van tolva, de meg nem mondom az értékét.
    Ha jönne egy TriWQHD monitor, akkor lehet, hogy beruháznék rá. Sehol egy keret. Nagyon állat lenne. Viszont elnézve a többi játékot, nagyon sok biztos, hogy kiesne ezzel a képmérettel. Szimekhez jó lenne (truck sim-ek, X4, EliteD), de a zacsi már így is játszhatatlan nms meg kérdéses lenne.
    És legalább két erős kártya is kellene a megfelelő képkockaszámhoz. Vagy mindenhol tolhatnám a DLSS-t.
  • Jóózsf István #6570
    "Nálad valami nagyon el van tolva. Nem is szabadna videókat megosztogatnod csak úgy nyílvánosan, mert aki megnézi, az könnyen átverve érezheti magát, mikor szembesül azzal, hogy nem is úgy van a játékban."

Ezt már párszor átbeszéltük.

A másik meg, hogy...:
    Azokhoz a kerekekhez nem nyúltam! Abból látszik, hogy a boltban nem egyedi az értéke. Mindig az összeg végére teszek egy értéket, amit a fájlban módosítok. Nálam ez 4600 (rúpia) így nézne ki: 4606
    Tehát pont a azok a gumik, amik rajta voltak, vanillák!!!!
    Egyedül az lehet a gond, hogy ahhoz a pótkocsihoz viszont hozzányúltam és lehet, hogy nehezebb, mint a tied.

Megnéztem a dejót és valóban szépen fut. A képaránnyal sem volt bajom. Viszont valahogy a belső nézetnél hiányérzetem volt. Maximum szélességre van állítva?
    Azt vártam volna, hogy egyszerre látod mindkét tükröt. Azt úgy el tudnám viselni én is. Mondjuk ahhoz kellene egy 160 - 170-es látószög. Ha jól rémlik akkor csak 130-at lehet állítani.

Szóval azt mondod, hogy jó a csőrös. Elfogadom.
    Most per-pill. nálam is az elefánt a befutó.
  • RJoco
    El is készült a yt mindennel. Megtekinthető.

Közben kipróbáltam a Padera-t és ez is egészen jól használható. Nem volt pénzkidobás a 6€, a következő régiókban jó szolgálatot fognak tenni.
  • RJoco
    Ez csak és kizárólag és egyedül a te hibád. Megvettem a DLC-t.
    Így legalább egyidőben tudunk beszélni valami újról, nem úgy a régiókról.

Nálad valami nagyon el van tolva. Nem is szabadna videókat megosztogatnod csak úgy nyílvánosan, mert aki megnézi, az könnyen átverve érezheti magát, mikor szembesül azzal, hogy nem is úgy van a játékban.

Azok a kocsira szabott kerekek nem olyan jók, mint ahogy nálad látszik.
    A nagy batáron sárban tuti, földesen jó, aszfalton harmat gyenge. Így már van értelme a DLC keréknek, ami sárban jó, földesen tuti és aszfalton átlagos. Szóval nálam ez került rá.
    A kisebbiknek földes úton is tuti a tapadása, nem csak sárban, aszfalton meg harmat gyenge. Jó lesz az így.

Az erővel sincs semmi gond. A nagy batár igencsak erős. Aszfalton minden gond nélkül megy 7-ben. Terepen is képes rá, de alapvetően csak nagyon kevés olyan rész van, ahol elég egyenes a terep, hogy ne legyen gond. H-ban viszont nagyon szépen elmegy.
    A 6-os félpótot kötöttem rá, megpakoltam kabinnal, mert más nehezet nem találtam a környéken és mentem egy nagy kört. Nagyon szépen elment mindenhol. Ahol más gépekkel szenvedtem, ott ennek nem volt gondja.
    Nagyon jó a fordulási képessége is. Nem olyan széles, mint az Elefánt, de ennek ellenére elég stabil, ami szintén jó.
    Szóval én ezt biztos, hogy szeretni fogom.
    Lesz egy videó is, amin megnézheted, hogy milyen a gép gyári állapotában. Persze, csak, ha érdekel.
    A feltöltés némi időt vesz igénybe.
    Ja igen, tudom, 32:9 a képarány. Még mindig. Sajnos ezzel nem tudok mit kezdeni. Steam-en nem lehet állítani, hogy a képernyő mekkora részét vegye fel. Vagy, hogy exportnál esetleg mindjárt levágja a széleket. Szóval ez van.

A kisebb bicajt még nem próbáltam, az most lesz. Kíváncsi vagyok erre a kocsis felállóra, úgyhogy valami scouttal elmegyek a földesre felborulni vagy elakadni, aztán megnézem, hogy milyen menteni.
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2025.11.08. 16:05:22
  • RJoco
    De ezt miért így?!
    Nem volt semmi gond ott az átjárókkal. Nem is egyszer használtam, mert úgy jobban adta ki a dolgokat.

Ez nem rövidítés. Amikor vízért kell majd menni, akkor egy rohadt nagyot kell majd kerülni. Ráadásul sokkal szemetebb úton is kell majd haladni.
    Én voltam olyan pofátlan, hogy a Solace Bay-en lévő mocsárba ragadt vízszállítót vittem el és azzal csináltam a vizes feladatokat.
    Emellett ott rendbe is kell hozni azt a részt, hogy vizet kapj, így meg baromi nagy kerülőt kell menni a vasakkal.
    De volt, hogy azon az úton mentem át a hegyekbe. Az átjárónál hagyott tanker nagyon jól jött.

Solace Bay-en az út másék felén szintén lenne egy alagút. Nekem onnan baromira hiányzott egy átjáró a hegyekbe. Mármint csak úgy érzésre olyan volt, mintha kifelejtettek volna valamit. Vagy csak ellustulták. Ahogy szokták.
  • Jóózsf István #6566
    Mindezt úgy oldották meg, hogy elvették a középső pálya plusz két kapuját a két szélsőnél meg átnevezték. Így lett ez a rövidítés. Hogy ez rövidítés, vagy sem, azt döntse el mindenki maga. Hisz alul körben aszfalt út van, felül meg földút és terep.
  • Jóózsf István #6565
    Az le sem esett, hogy csináltak a 16. fázisban egy rövidítést. Merthogy összekötötték a régió két végét.
  • Jóózsf István #6564
    A mászó futómű. Háááát... Rossznak épp nem rossz, de törődhettek volna többet vele. A Réndzsé jobb volt.

A batárok meg... Nekem más az elképzelésem az erőről. Főleg, hogy a veterán állandóan visszavált egyesbe. Az nem az erőre vall!
    Belenézek a motorfájlokba hátha okosabb leszek...
    Hát persze! A motorok nemhogy nem erősek, hanem inkább harmat gyengék! Ez vagy valami vicc, vagy valaki valamit nagyon benézett. A legerősebb motornak is csak kb 270'000-es nyomatéka van. Ha én belebabrálok, akkor az alap motornak szoktam ennyit, vagy többet adni. Ha nem akarok faszakodni, akkor olyan 7-800'000-re állítom. És akkor valóban felmegy az emelkedőn. Plusz pótkocsival együtt!!!

AMINDENIT!!! Belenéztem a régebbi motorfájlokba. Hát titeket aztán rendesen szívatnak! :-DDD Merthogy a 270-el valóban ez a legerősebb motor!
    Akkor jó szórakozást kívánok! Inkább maradok az ikszemel szerkesztésnél.
  • RJoco
    A DLC gumiknak jellemzően jó a tapadásuk terepen. Aszfalton is gyakori az átlagos. Mondjuk ennél jobb nem szokott lenni.
    Az erő majd akkor derül ki, ha húzok valamit és felmegy e az emelkedőn vagy megáll és csak a gázolajat égeti 20l/perccel.
    Sajnos van egy-két ilyen.

Jó lett volna, ha korábban adják ki a régióval vagy legalább nemsokkal előtte, mert így most nincs mire használni.
    Úgyhogy szerintem el is tolom a vásárlást a következő régióig.
    Hacsak nem folytatom a hard-ot. Bár most van más elfoglaltságom.
  • Jóózsf István #6562
    Hát igen. Merthogy ezeket a bicajokat úgy "hirdették" hogy erősek. Ahhoz meg lehet, hogy jár némi extra tapadás.
  • RJoco
    Jaj, de jó!

A saját guminak úgy látom, hogy az az előnye, hogy mindenhol Excellent, ellenben más autók választéka mégsem lett módosítva/befolyásolva. Emellett ilyen paraméterekkel a DLC gumikat is fölöslegessé teszik. Legalábbis ezeken a kocsikon.
  • Jóózsf István #6560
    Elefánt daru.

Rakodás.

És az új bicajok. Nem tetszenek. Illetve a régi kinézetre jópofa, de nem hiszem, hogy használni fogom.
    És saját gumikat kapott mindkettő, amiben egyelőre nem látom a rációt, de biztos jó oka van.

Csak ma sikerült elindítanom, mert tegnap este elvette a kedvem, hogy egy rühes matrica miatt negyven fájlt kellett módosítanom. Merthogy.: "Nem látszott fülkenézetből!"
  • Jóózsf István #6559
    Mert nem figyelsz.
    Nekem is 2300 lett volna, de az Epic folyamatosan ad kedvezményt. (-1579) A kiemelt részben is ott van, hogy a következő vásárlásnál, (Vagy amelyiknél felhasználom) kapok 145-öt. Ez az ezerhat valószínűleg az ötödik évad bérletéből származik. Meg még ki tudja honnan.

Áhhh. ne is mondd! 140'000-et költök havonta kajára. Úgy, hogy én főzök. Nagyon ritkán beesik egy-egy pizza, gyros, lángos. De ebben benne van a napi költő pénz. (Csoki, kávé, bambi, etc. 20-40 pengő. Inkább negyven.)
    A héten vennem kellett zsírszalonnát, amiből ugye tepertő lett, ami kiadott két étkezést (Friss cipóval. (nagyon finom!)) Így a héten nincs főzés. Majd valamikor jövő hét közepén.

Amúgy meg... Meg sem kellett volna vennem. :-)

Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2025.11.07. 02:25:52
  • RJoco
    Kb. 2€, azt hogyan már?
    Nekem steam-en 6€.

De nagyon örülnék, ha 2€-ból egy hétig kajálhatnák. Mit eszel, zacskós kenyeret álá natúr?
  • RJoco
    Jó sokára tartott nekik...
    De örüljünk, hogy sikerült :))
  • Jóózsf István #6556
    Megfordították az elefánt daruját is!
  • Jóózsf István #6555
    Érdekes az a lista.

Nekem inkább fájdalmas, de ti örülni fogtok az Inter 800 és a Sevi 1500 új mászó futóművének.

És, hogy a nagy kérdésre is legyen válasz:
    "Fixed the issue where the last unit of cargo in craft zones was incorrectly replaced by other cargo after loading "
  • Jóózsf István #6554
    Ez meg egy szép hosszú lista.
    Vajon a kézi pakolós hibát kijavították?
  • Jóózsf István #6553
    Most, hogy ezt megvettem, egy hétig nem ehetek:

Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2025.11.06. 16:45:25
  • Jóózsf István #6552
    Jah. Amiatt volt. Ki is kapcsoltam. Semmire sem jó!
  • Jóózsf István #6551
    De, a kérdésre akartam válaszolni.
    Nem veszek részt.

Lehet, hogy ez a stílus miattam van, mert a tűzróka kiegészítői között találtam egy sg.hu tunning nevezetűt, amitől azt reméltem, hogy majd megint mosolyoghatok és bármi egyéb.
    Arra nem számítottam, hogy inkább megkeseríti az életem. (És még mosolyogni sem tudok!)
  • Jóózsf István #6550
    Mi a franc?
    Új ficsőr az oldalon?

Cserébe az url beszúrás nem megy. Így...
    https://keptarhely.eu/images/2025/11/01/v01/20251101v01zkbmt6.png
  • RJoco
    Azért az új DLC-s verdák így elsőre tetszetősek. Persze kérdés, hogy mit értenek nagy tank és sok erő alatt. Mivel nem nagyon olvasgatom őket, így számomra akármi lehet.
    És egy új régió sem ártana hozzájuk :)

A képversenyen részt veszel?
    Az élet fája körnél (asszem így hívják) akartam lőni egy szép képet a Tatra Force-ról és mellette a T813-ról. De sajnos a T813 nem tudta felhúzni a dombra a hosszú rönkökkel megpakolt hidraulikus félpótot. Még úgy sem, hogy az Erő vele volt. Így elmaradt, hogy egymás mellé álljanak. Pedig az egy szép momentum lett volna.
  • Jóózsf István #6548
    November 6.
    (Semmi leges!)
  • RJoco
    Akkor ezek szerint csak pont mázlim volt, fel tudtam szedni a rönkös pótot a fűrészüzemnél, hogy a garázshoz vigyem és nem kellett külön kocsival érte mennem. Tök jó.
    Bár más kocsira is lehet vízes tankot tenni, de gondoltam, hogy a Derry-t már rég használtam, lapos is, stabilabb is, nem úgy, mint sok másik. Csak úgy látszik, hogy ezen a terepen nem elég stabil még ez sem. Vagy én akartam túl gyorsan haladni vele.
    Bár ott a másik Derry (elől egy tengely, hátul 3, amiből az egyik kanyarodik), amivel meg gond nélkül lehet "száguldozni", igaz tartály sincs a hátulján.
  • RJoco
    Szerintem ezt nem használtam még. Teljesen átsiklottam felette.
  • Jóózsf István #6545
    A traktor rönk pótokat engedélyezték mindkettőre és a Derry-re lehet az összecsukható rönkös félpótkocsit kötni. (A kéket) Hogy ezt mikor tették lehetővé, a tök tudja. Lehet egy-két kiadással korábbi is a változtatás.

A tömegértékeken és a futóművön a megjelenés óta nem változtattak!
  • Jóózsf István #6544
    Persze. Ugyanakkor kaptad meg. Csak nem jellemzően tűzoltó, hanem; Tűzoltó is lehet gyárilag.
  • RJoco

100% Washington. Még össze kell gyűjtenem a verdákat és akkor tényleg befejezett lesz.
    Ez egy jó hosszú régió volt. Érzésre is.
    Sajnos azt nem írja a játék, hogy mennyi idő alatt csináltam meg, de azt írja, hogy több, mint 1,1M a megtett távolságom. Ez eddig a legtöbb. És még a közelében sincs más régió.
  • RJoco
    Igen, a négytengelyes. Van másik tűzoltókocsi is?
    Annyira nem lényeg, hogy bogarássz. Ez ilyen. Most. Csak kíváncsi voltam, hogy ki mire emlékszik vele kapcsolatban.
  • Jóózsf István #6541
    A négytengelyes?
    Mert ha igen, akkor passzolok, mert nekem "saját" futóműve van.
    Ha nagyon akarod, akkor ránézek a fájlokra, hátha van bennük változás, de azt most mondom, hogy nem is rémlik, hogy lenne. Minden egyes kiadásnál végig kell bogarásznom és most nem ring a bell!