6011
  • Jóózsf István #5971
    De legalább dögös a hangja.
    Sosem értettem, hogy manapság már nem ördögtől való NORMÁLIS hangot tenni egy jármű alá. Ezt szinte minden játék tudja. CSAK EZ NEM! :-D
  • RJoco
    Biztam benne, hogy az új régió megjelenésekor lesz valami akció a dlc-kre.
    De sajnos teljes áron kellett behúznom a Rezvani Tank-ot.
    Egész jó kis felfedező jármű. Csak sarat ne lásson, mert abba beleragad. De az új régióban egészen jól el lehet kerülni a mocsaras részeket vele. Ahol nem, ott meg azért átsegít a csörlő.
    Egyedül nagyon nagy baja, mint az elődjének is, hogy nem lehet utána kötni semmit. Így egynéhány útba eső feladatot sajnos kénytelen vagyok kihagyni.
    Kisebb baja, mint a tesójának, a hangja. Egyenletes tempóban haladva is folyamatosan az az érzésem, hogy állandóan gyorsulok. Mint valami F&F film. 16 sebességfokozat, meg amiről még nem tudunk.
  • RJoco
    Tök jó.
    Hirtelen nem tudtam eldönteni, hogy mod vagy nem.

Érdekesség: 3 szintre pakoltam egy áruból 5-öt, mert 5 darab fért a félpótra. A daru viszont nem ért a közepéig sem.
    Rögzítésnél nem reklamált, 4 a helyére került és rögzült, az 5. meg rájuk esett. Egy újabb feloldás/rögzítés paranccsal az 5. is a helyére került és rögzült.
  • Jóózsf István #5968
    Jah.
  • RJoco
    Kaptunk új faszállító pótkocsikat?
  • Jóózsf István #5966
    Forintot nem tettem volna rá, hogy tényleg meg fog!
  • chris0000
    Megjelent! Snowrunner - Season 14 Overview Trailer

Utoljára szerkesztette: chris0000, 2024.09.26. 16:19:46
  • Jóózsf István #5964
    A végtelenségig "fejleszthetik"- bővíthetik ezt a játékot. Ha van eszük?!?!?

Elméletileg a DLC gumiknak sem kellene tapadniuk a jégen! Nem használom őket.

Csak "érdekességképpen"
    Diszkón láttam egy diagramot, hogy egyes fázisok közt mennyi idő telik el. Már olyan 120 nap körül járunk. Amikor a világ még a normálisnak mondható medrében folyt, akkor ez inkább 90 volt. És úgy, tudták tartani a szezon menetrendet. Most ugye a negyedik évad második fázisa jelenik meg (14-es). Talán januárban a harmadik és akkor nyárra jön az évad záró. Pont visszazökkenünk az eredeti menetrendbe, csak épp egy év késéssel. :-)

Ha azt veszem, hogy az ötödik évad jön, vagy azt, hogy a játék négy éve jelent meg és még mindig butuska hibákkal van tele... Talán a hatodik évadra...
    Viszont van reménysugár; Ugyan eddig is tettek javaslatokat az emberek, de most az új fórumban van egy ötlettár szekció. Fel lehet terjeszteni változtatásokat, amit megszavazhatnak a népek. Elméletileg figyelembe veszik a fejlesztésnél. A dolog szépséghibája, hogy eddig is tettünk javaslatokat. Amit rendre telibe is szartak. Hogy új felületre került, nem tudom mit változtat ezen a tényen.
  • RJoco
    Valahogy úgy, ahogy írod. Te nem nagyon ismered a low fokozatot, hacsak nem a difi miatt, de ahogy nézem, általában inkább állandóan bekapcsoltra állítod fájlban. Nameg a te verdáddal sokszor még az awd-re sincs szükség, nemhogy a difire. Én meg úgy indulok, hogy awd be, aztán motor indít. Ha egy kocsin nincs awd, akkor azt nem használom, mert használhatatlan. Az esetek 99%-ában.

Szóval a rakomány csúszkálás. Aszfalton elég jól lehet "száguldozni", csak a kanyarokkal kell vigyázni. Nameg amur felejtős ez esetben is.
    Terepen max H fokozat, de főleg low+. Ha nagyon göröngyös, akkor nem nyomom állandóan a w-t, hanem finoman bánok vele. Lefele (low és low-) kapcsolni azért problémás, mert, ha súlyos a teher, akkor nem megy a kocsi.
    Az öttengelyes azov-val vittem 5 fémgerendát egy 6-os félpóton. Volt olyan emelkedő, ahol legyalogoltam volna.
    Szóval low+ az én sebességem. Mondjuk ezt amúgy is gyakran kell használnom. Egyrészt a difi miatt, másrészt hajlamos felváltani 2-be, hogy aztán megálljon és visszaváltson 1-be. Így az állandó difizár ellenére is használva van.
    Az 5 szintes rakományt low mínuszban hoztam le a domboldalról. Lefele sem jó száguldozni. Egy döccenő és máris a levegőben a rakomány. A mocsaras részen azért már gyorsabban haladtam.
    A daru valamennyit segít, de így is el tud mászni a cucc, ha túl gyorsan megyek, a lengéscsillapítás nem tud kompenzálni és pattog a kocsi a seggem alatt.

A MudRunner bevezetője tanít meg mindjárt arra, hogy, ha látod, hogy kifötör a kocsi kereke, akkor váltsál vissza. Ez a SnowRunner-ban már csak azért is igaz, mert a saras részt szét lehet cseszni, ha állandóan fötör a kerék. Minden áthaladással sokat romlik így az állapota. Ha viszont visszarakom low+-ból low-ba, akkor gond nélkül többször is át tudok menni azon a helyen.

Ezt a tempót úgy kezelem, hogy valószínű az életben sem száguldozna az ember ilyen talajon, ilyen rakománnyal.
    Asszem pont ennél az atomnál néztem, hogy 5. fokozatban, aszfalton is csak 35 mph-val tud haladni. Vicces, amikor ezzel egy ilyen korlátozótáblát látok. Mintha át tudnám lépni.

Most nem tudom, hogy valamit mókoltak a jeges aszfaltúttal vagy a dlc-s gumik ennyire tutik, de úgy felmentem és lejöttem egy fagyott úton, hogy nem csúszott meg a kocsi.
    Azért korábban ilyen nem volt. Volt, ahol fel sem tudtam menni, csak, ha fáról fára kapaszkodtam kötéllel. Meg annyira a szélén kellett mennem, hogy a kerék valami havas földet fogjon és tapadjon.

Nemrég láttam valami képet yt-n, hogy jön egy 5 session. Nem nyomtam rá. Klikkelésvadásznak tűnt. De vajon igaz?
  • Jóózsf István #5962
    Megtaláltam a diszkón.
    Akár hivatalos is lehetne, de ha 26.-án megjelenik, akkor annak azért nyomának kellene lennie a hivatalos oldalon és/vagy a játék portálokon.
    De; Úgy legyen!

Nem tudom, hogy létezik-e ebben a kategóriában ennél pocsékabbul menedzselt játék. Kötve hiszem!
    SIRALMAS!
  • Jóózsf István #5961
    Értem én, hogy fogod a daru karjával, de áruld már el, hogy nem csúszik szét!
    Én már sok áru tapadását módosítottam, az indiai módszer miatt. Nálam emiatt egyben marad, de te ezt hogy oldod meg? Tetű lassan mész? Nyilván nem az aszfalt út miatt kérdem, hanem a terep, vagy a föld út miatt.

Chris!!!!

Áruld már el honnan származik ez az információ, mert akár hogy keresek rá sehol még csak utalás sincs. Mindenhol október elejét látom!
  • RJoco

Ez annyira szép...
  • Jóózsf István #5959
    Nálam sem méltóztatik azonnal csíkozni. Már nem megszoktam, de valóban zavaró.
  • RJoco
    Nem veszett el. Csak valamiért bezárta 3 kirakott után az ablakot.
  • RJoco
    Na az előbb olyan volt, hogy volt 4 adag deszka a raktárban. Gyors kiraktam őket, de csak 3 lett, a 4. kámforrá vált.
    Az egyik hídhoz pont 4 adag deszka kell.
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2024.09.21. 13:39:20
  • RJoco
    Igen, az altf4 volt nekem is a szerencsém. Meg, hogy előtte mentett nem sokkal, így talán csak 1 perc veszett el.

Néha ki szokta írni a töltőképernyőn az érdekességeknél a levelesláda címét, ahova hibajelentéseket dobhatunk. Tényleg fel kellene már írnom egyszer. Vagy lefotózni.
    Meg a jelenséget levideózni. Bár asszem a múltkori is megvan még. Vagy nem mutattam?

Az automata mentés miatt itt nem csak úgy van, hogy odamegyek, megcsinálom a videót, aztán egy visszatöltéssel folytatom onnan, ahol igazából abbahagytam. És ráadásul jól oda is kell figyelni, hogy mikor ment, nehogy eltűnjön valami végérvényesen.

Van egy zavaró jelenség. Mondjuk az árueltünősdi mellett csak apróság.
    A mentés töltőképernyőjén sokáig nem csinál semmit, csak fötri a földet és nem megy a csík. Aztán megindul. De relatíve jó sokat kell rá várnom. Korábban ez sem ilyen volt. És szerintem lassabb is a betöltés.
  • Jóózsf István #5955
    Ne is mondd!
    Frászt kapok tőle én is. Nemrég is volt egy esetem... Szerencsére volt lélekjelenlétem (Alt-F4) és nem rég mentett előtte.

És a 14. fázisban is jelen van. Szerintem ez a probléma így nincs is lejelentve. Vagy tudja a franc, mert ugye a fórum új lett. A diszkón lehetne utána nézni, de annyi bejegyzés van, hogy az turkáljon benne akinek két anyja van!
  • RJoco
    Wazze. Az a rohadt bug, hogy, ha a rögzített rakomány nem az első helyen van rögzítve, akkor eltűnék, még mindig benne van.
    Azért nagyon gáz olyankor, mikor számolva vannak a cuccok és nem terem csak úgy magától akárhol.
  • RJoco
    Jahogy!
    Köszi! (:pirulós_arc)
  • Jóózsf István #5952
    Épp azért mondtam, mert ha én rommá pakolom az általam futóművestíttett taligákat, akkor jóval jobbak az esélyeim. De te megcsináltad egy vanilla fossal. Ez mindenképp elismerésre méltó. Komolyan becsüllek érte!
  • RJoco
    Pfff :))
    Neked nem kell 5-be pakolni, mert te oda felmész egy több férőhelyes kocsival, ami nem is billeg annyira, mint ez a gyári taliga.
    Gondolkodtam rajta, hogy a felső téglákat beteszem a két betonlap közé, de nem tudtam volna szépen ráhajtani a darut. Így azért szerintem több leszorítást tudtam adni a cuccnak.
    Arra a domboldalra többet nem akartam felmenni, így kiürítettem a raktárt.
  • Jóózsf István #5950
    Jó, akkor ide teszem, ha már képtelen voltam tíz percen belül...
  • Jóózsf István #5949
    Hova ez a kapkodás? :-)
    Októberre ígérték!
    Az a legszebb, hogy most jöttem a fókusz fórumból és ott egy kurva szó nem esik a megjelenésről. Beszarás!

És mi az, hogy a gőzösöknek lehet kardfogú derry-jük, nekem meg nem? Vagy MÉG nekik sem lehet?

Jocó!
    Te vagy a példaképem! Öt magasba sosem pakoltam. Engedd, hogy tanuljak tőled! :-D
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2024.09.20. 06:56:42
  • RJoco

Nem csalás, nem ámítás, családi csomagolás.
    És nem esett le semmi a célig.
  • chris0000
    SnowRunner's Season 14: Reap & Sow will be available on September 26!
  • Jóózsf István #5946
    Út turkász játék:
    "Will the in-game physics be the same as in SnowRunner?
    We’re still using the Havok physics engine, but the major iteration of this Swarm engine comes with a noticeable difference compared to SnowRunner. This will also be reflected in the unique gameplay."

How many maps will there be at Launch?
    There are 8 maps planned for the launch, 2 main biomes.

How many missions will there be at Launch?
    The game’s sandbox approach allows you to choose your own objectives but each map will offer a few dozen main and side objectives to guide your efforts.

Can we build roads anywhere on the map?
    Yes!

Will there be mods at Launch?
    As it is a new engine, the editor will be different. We’re focused on bringing the map mods as soon as possible. Our next step would be Truck mods after that.
    More info will be shared with modders before launch.

Will there be co-op at launch?
    Yes there will be multiplayer and crossplay at launch. The in-game voice chat will also be available at release.

Nem tudom hol lelhető még ez fel. A diszkordról ollóztam.
  • Jóózsf István #5945
    Ezt meg ügyesen begépeltem az iksznégybe! :-D

Be tudtam lépni a fókusz fórumba...
    Percek óta próbálok túljutni a sok hülyegyerek ficsőrön. "Megyszereztél egy jelvényt!"
    "Válassz avatárt!"
    "Varrasd hozzá a szádat valakinek az ánuszához!"
  • Jóózsf István #5944
    Nincs új a nap alatt! "season 14 is planned for early October"

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Patch notes PTS 32.2 (DLC14) (22.08.2024)

Vehicles improvements:

Roamers:

Fixed the camera center on some EarthRoamer LTi selected add-ons in the 'Customize' menu
    Fixed textures for the 'Heavy Duty Pipe' front bumper of the EarthRoamer SX truck in the 'Customize' menu
    Fixed missing 'Service Kit' model on the EarthRoamer LTi truck in the 'Customize' menu
    Fixed an issue where suspension modifications for the EarthRoamer LTi and EarthRoamer SX trucks could be installed before their obtaining
    Fixed an issue with freezing the 'Active Radar' submenu when using the 'Prototype Exploration Unit' trailer or the 'Radar' addon on the EarthRoamer LTi and Earthroamer SX trucks
    Fixed missing on-board computer screen on the dashboard of the EarthRoamer SX truck
    Fixed a bug where the EarthRomer LTi truck was missing in the 'Contract completed' pop-up after completing the 'Taking Stock of the Damage' contract

Other fixes:

Fixed mass of the extended wheels for new tractors
    Fixed a bug with brake lights on Rezvani Tank
    Fixed animation for the tachometer arrow on the PLAD 450 truck's dashboard
    Fixed dashboard arrow textures in the cockpit mode on the Azov 67096 "Atom" truck
    Fixed the front axle of the Ankatra 1160 truck
    Fixed shifted parts of the steering system on front wheels of the Ankatra 1160 truck if 47" Ankatra MHS II tires were installed
    Fixed side mirror of the GMC Brigadier 8000 truck
    Fixed wheel hubs for Zikz 566A wheels
    Fixed a gap between some tires and rims for Futom 7290RA truck
    Fixed the collision issue with the ‘Disassembled Caterpillar 770G’ trailer attached to the Fleetstar F2070A truck
    Fixed the transparent wheel hub on the GMC MH9500 truck when looking through the rims

Other Changes:

Fixed the difference in the progress of tilling the fields with a different size
    Fixed animation of the solar panels installation on the roofs of the houses
    Fixed a bug where the same quest 'Logs Trailer' could be used for the - contract and task on the 'Foothills' level
    Fixed a bug where some objects were displayed on the road after completing the 'Northern Landslide' task and 'Southern Landslide' task
    Fixed a bug where the completed stage of the ''Round the Bend' task was displayed as active in the 'Unterfeld' level
    Different collision fixes on Austrian maps
    Various visual fixes on Austrian maps
    Multiple localization fixes
    Sound fixes
    Crash fixes

Ha ez lesz a végleges, az elég nagy baj lenne, mert az új rönkös futók még mindig fordítva vannak elnevezve. Az rohadt kellemetlen tud lenni, amikor rossz pótot viszel a fatelepre! :-D
  • Jóózsf István #5943
    Van új fókusz fórum.
    a bejelentkezés még nem megy, mert egyik levélcímemen sem talál felhasználót... Mondjam azt, hogy nem lepődtem meg! :-)
  • Jóózsf István #5942
    Ezt már párszor meg akartam írni (Lehet, hogy már meg is írtam :-))
    Történ egy pozitív változás a játékban. Egy javítás.
    Aki használt már hosszú szerelvényt, mondjuk egy hat helyes mod pótot, az tapasztalhatta, hogy az után kötéllel kötni valamit, szinte lehetetlen, mert egyszerűen a játék nem vett tudomást a mögötte lévő járműről, vagy egyéb dologról. (Azt vettem észre, hogy a vontató járművet vette alapul és nem a pótkocsi végét) A fákat tudomásul vette! Kifejezetten a vontatásnál volt ez gond. Trükközni kellett a géppel, hogy közelebb kerüljön a vontatandó járműhöz. Én jobbára betörtem a pótot és úgy sikerült akasztani.

Na ezt kitolták. Most már simán akaszthatjuk a hosszú pót mögötti vasakat.
  • Jóózsf István #5941
    Harmadszor is kivégeztem ezt a foshalmazt.

Csak azért linkeltem, mert van benne pár érdekesség.
    Azt, hogy a talajművelő eszközöket lehet szállítani, már mutattam. Sajnos az nem is lesz lehetséges a jövőben sem, mert olyan mértékben kellett megváltoztatni a tulajdonságaikat, hogy egyszerűbb lenne újratervezni őket.
    Ami viszont új, hogy annyira tele lett a hócipőm az ostoba törzscsuklóval, hogy kinyírtam a K7m-ben. És lőn világosság.: Oda kanyarodik ahova akarom. Ez meg azért nagy szó mert vért hánytam már a tömegének módosítgatásával, hogy használható legyen. Egyszerűen feladtam. Ugyan volt már csukló amit "felülbíráltam" a Femm-ben, de itt az ötletet az új Claas traktor adta.

Pago!
    Én pont ugyanazt gondoltam az Expedícióról. És el is indultak a jó úton, mert módosítottak a meglévő autókon, de... Hááááát, nem az igazi.
    Így, hogy magamnak farigcsálom, el vagyok vele. Felőlem kiadhatnak akárhány régiót hozzá. Jöhet!
  • PagoX
    Szerintem a Snowrunnert nem is lehet rendbe tenni. Ahhoz az alapoktól kellene átírni. Amíg az emberek veszik a DLC-ket, addig jöhet az újabb rókabőr.
    Én arról álmodozom, hogy ez a legújabb rész, már egy rendbe tett játék lesz, amihez akár kiadhatnák újra az összes eddigi Snowrunner pályát. Én biztosan megvenném. De ez csak egy soha meg nem valósuló álom...
  • chris0000
    korábban írtad, h 3 játékkal is foglalkozni, ami valszeg egyik másik rovására megy majd, mert még a snowrunner se lett rendbe téve. jönnek a szezonok folyamatosan.. akkor ott az a szar expeditions. mind1ik több platformon is megjelent. bár most, h már jobb az anyagi helyzetük, biztos boostoltak és vettek fel embereket.. (szerintem). ezt 1-2 ember nem tudná csinálni, mint korábban. üdv.
    Utoljára szerkesztette: chris0000, 2024.08.23. 09:44:57
  • Jóózsf István #5938
    Ez sem rossz ötlet.
    Az persze nem túl előnyös, hogy kézzel kell fájlokat szerkesztgetve betenni.
    Már csak az a kérdés, hogy mitől nehezek a feladatok? Mert ha attól, hogy huszonhatszor kell végigmenni egy útszakaszon, akkor tuti bukta.

Közben megnéztem ezt. Attól nehezek, hogy lehetetlen helyekre tett dolgokat. Nem rossz.
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2024.08.23. 06:24:42
  • Jóózsf István #5937
    Kezd megjönni a fejlesztők esze?

Az egyik felfedező autó tömegelosztásában láttam egy -1-es értéket. Ami függőlegesen tolja egy méterrel lejjebb a tömegközéppontot. Ami nem annyira furcsa, hisz az az autó csak egy doboz. Ha azt vesszük, még valószerű is!
    Ha középen hagyták volna, képtelenség lenne közlekedni, de volt idő amikor szerintem leszarták volna. És ez mindenképp jó jel.
    Talán kevesebb munkám lesz a jövőben! :-)
  • Jóózsf István #5936
    Itt van egy kis elemezgetős dejó az új játékról.
  • Jóózsf István #5935
    Nézegetem a változásokat az initial fájlban és azt látom, hogy a Bandittól elvették a szingli kerekeket? Ez nem mostani változás, ki tudja mikor történt, de az én fájlomban még úgy volt.
    Elméletileg kész a régió. Már csak hónapok kérdése és ki is adják.
    Laza becslés szerint szeptember vége. (A tapasztalatok alapján.)
  • chris0000
    discord szerverükön láttam, ott mindig jelez, ha van új info a játékokról.
  • PagoX
    Első látásra úgy tűnik, itt munkagépeket is kell kezelni. Remélem az irányítást rendesen megoldják, mert jelenleg a targonca, meg a traktorvilla siralmas.
  • Jóózsf István #5932
    Ha tippelnem kell, akkor HÓTZIHER!
    Már csak az a kérdés, hogy mennyire becsületesen csinálják meg.
    Honnan szerezted? Illetve. Hát igen. Aki olvas híreket a fókusznál?!?!? Én csak odáig jutok, hogy ellenőrizzem megvan-e az új fórum. Nem is számítottam új játékra.
    És ez fel is vet kérdéseket. Mi lesz a hófutóval? Győzik majd mind a hármat?