6623
mudrunnersnowrunner
expeditionsroadcraft
  • Jóózsf István #6503
    Dél Amerika bejött.
    A pálmafa akárhol is lehet. A többi meg bárhol. Az a kastély szerű építmény esetleg árulkodó lehet.
  • RJoco
    Azért az szerencse, hogy ott áll az Aramatsu, úgyhogy kikérhetek még 2 rönköt, aztán visszadobhatom a 3-at.
    Azért a leszállított 24 szál csak elég lesz a játék végéig.
    Főleg, hogy rendesen el is számoltam magam a sötétben.
    Először elindultam az új félpóttal, amire elvileg egy adag rövid és egy adag közepes megy fel.
    Aztán néztem a kis cetlim, hogy a sínekhez 2 adag fagerenda kell. De tovább már nem néztem a cetlit a sötétben, úgyhogy úgy voltam, hogy ááá, akkor nem jó, mert csak 3 szálat tudok hozni így, de 4 kellene. Ezért fogtam az Aramatsu-t meg a Futom-ot és elmentem a fatelepre. Jól megpakoltam magam, így lett végül 24 szál a fűrésztelepen.
    Aztán az első szál feldolgozásánál látom, hogy 2 adag gerendát kaptam. Ehhh......
    Ezek szerint jó lett volna ide az új félpót is.
    De mindegy, mert úgyis kell még máshova is ebből a fajta fagerendából.
    Majd a hosszúért elmegyek az új félpóttal. Vagy inkább Aramatsu-val és Futom-mal :))))
  • RJoco
    Nohát ebben a 16. évadban benne maradt még a kirakodós hiba.
    Úgyhogy csak óvatosan.
  • RJoco
    Nem mondom. Fogalmam nincs. Majd, ha játszottam vele, akkor megmondom :)
  • Jóózsf István #6499
    Az milyen, hogy kétszer gyors egymásutánban végigjátszottam ezt a régiót és ezeket az iglukat nem is láttam soha!
    Imádom ezt a régiót. Majdnem annyira szeretem, mint micsigent. De ugye az nálam annyira beégett, hogy mindent ahhoz hasonlítok. És mint első régió, talán a legtöbb figyelmet kapta a fejlesztőktől.

És igen. Jól mondja, hogy a pálya gyönyörű és jó, de küldetések egyre gyatrábbak. Főleg ahogy össze vannak állítva!

Azt mondod Jocó, hogy felveszi a versenyt az ATS-el?
  • RJoco
    Egyelőre érdekesnek tűnik az új játék.
  • RJoco
    Nocsak. Ez a hiba nem csak map váltásnál jön elő, hanem visszatöltésnél is.
  • RJoco
    Nem olvastam itten, hogy lenne olyan bug, hogy a kíméra daruja visszaáll alaphelyzetbe, mint anno az elefánté tette.
    Csak, mert megteszi. És, ha épp a tetőn van egy köteg vasgerenda, akkor érdekesen fog állni.....
  • Jóózsf István #6495
    Igen az nekem is bejött és én is mentem vele párat amíg vannilla volt. Azt annyira bejött, hogy meg is faragtam.
  • RJoco
    Ez a Buddy egész jó verda lett.
    Simán elhurcibáltam a 6-os félpótot terepen.
    És még csak nem is DLC gumikat raktam rá, ami a sárban is kiváló, hanem a sajátját, ami sárban csak jó. L-es fokozatban szépen áthalad a saras terepen is.
    Egész stabil is, bár azért volt egy-két necces pillanatom, de a gyors kötelezés megmentett.
    Mondjuk a sziklás terepen kicsit sérülékeny és elég érdekesen ki tud fordulni a kereke, de ezt már láttam más ilyen felépítésű kocsinál is.
    És ennél is úgy megcsinálták az AWD-t, hogy eléggé számít a fogyasztásban.

Mondjuk annak nem tudom, hogy mi a realitás alapja, ha AWD ON, akkor 3,4l/min, ha AWD OFF, akkor 2,4l/min a fogyasztás.
    Vagyis daruzásnál nagyon ajánlott kikapcsolni az összkereket.
    A 240L+80L üzemanyaggal, meg egy szervízpóttal valahol a területen, egész jól elvoltam. 3 feladatot is megcsináltam. Összeszedtem egy fejlesztést a kimérához, összeszedtem a 6-os félpótot, meg rá a 4 elhagyott cuccot és még egy pótot is leszállítottam, ahova kellett.
    Ma jó napot zártam :)
  • PagoX

Ez meg a sólyom!
    Utoljára szerkesztette: PagoX, 2025.09.15. 22:06:26
  • RJoco
    Ez az, amikor csak nézek és kevésbé szeretem a játékot:

Ez az, amikor nagyon állat (vagyok):

És át lehet menni a hídon, nem zárták le (suttyomban sem):
  • Jóózsf István #6491
    Igen.
    Van még két ilyen... "Húsvéti tojás" (De lehet, hogy több is.)
  • RJoco
    Az ott szerintem egy farkas lehet.

Az autómentő mentő része használhatatlan. Eleve mire a terepen beleraktam a kocsit, kész szenvedés volt. Aztán menet közben hamar el is hagytam. Sokkal egyszerűbb volt kötélen húzni. Az egyedüli előnye az volt, hogy mikor aszfalton gyorsan mentem, akkor lassításnál a nekemütköző vontatott jármű nem károsodott.
    Mondjuk az aszfalton már eszembe sem jutott erre felrakni.
  • Jóózsf István #6489
    Igen. Egyre tovább megmaradnak. Én is rácsodálkozom időről időre.
  • RJoco
    Épp a mostani játékban történt, hogy egy scout-tal elmentem egy úthiba mellett a sárban. Aztán jártam vele egy jó nagy kört a területen.
    Később arra mentem egy nagyobbal, amit frissen szedtem a garázsból. A scout nyoma még ott volt, átmentem rajta.
    Ezzel is mentem egy nagy kört, majd ismét az úthibánál találtam magam, ahol már több nyom is volt.
  • Jóózsf István #6487
    Szoktak olyan módosításokat végezni, ami nem a járművekre vonatkozik. Például hogy ne legyen köd, lehető legtávolabb rajzolódjon ki a fű és társai. A keréknyom mentésre kerül, de minden kilépésnél ügyesen ki is törli a játék. Kivéve azt a területet, amit megművelünk mezőgazdaságilag. Mert ott én észrevettem, hogy egyre nehezebben és nehezebben tudtam közlekedni... És ha jól tippelek erre van a mentésben egy külön fájl.
    Azt viszont ne kérd, (illetve kérni lehet. Én is szeretném!) hogy végleg megmaradjanak. Látok benne fantáziát, és talán nem is foglalna olyan nagy helyet. Először lehetne helyileg egy-két frekventáltabb helyen elmenteni némi információt. Mondjuk hogy egyszer azt a szakaszt már szétdagonyáztuk és ott megváltozna a sár mélysége. Ez szerintem sima ügy. Amikor a pályát készítik ott is meg kell adni, hogy mennyire legyen süppedős a talaj.

Természetesen én erre képtelen vagyok. És ha lehetséges lenne viszonylag egyszerűen megoldani, akkor már lenne ilyen mod.

Jocó!
    Arra jutottam én is, hogy ez valahol mélyen van kódolva, ahova én már nem érek el, vagy valami olyan fájlban, ahol nem is keresném.
    Van egy ilyen, ahol nagyon általános információk vannak. Ott van például minden gumi fajtára minden érték. Amennyiben a jármű fájljai között nem adnak meg értéket valamire, akkor a játék innen veszi ki. De ez egy rohadt hosszú (nagy méretű) fájl, amit kurvára nem szívesen bogarászok.
    Ebben pöllö az összes matrica, és az egyéb díszítő elemek. Meg még ki tudja mi a hamvas gyerekszartól a halott nátókatonáig.
  • RJoco
    Minek megmaradó keréknyom, ha a "h" utáni karaktereket is lehagyod? ;)

Amúgy van a játékban megmaradó nyom. Egész addig marad meg, míg nem váltasz érgiót vagy nem töltesz vissza. Bár úgy emlékszem, hogy visszatöltésnél is szoktak a kocsi körül régi nyomok lenni.
    Emellett kezeli az úthasználódást is. Főleg saras, mocsaras részen észrevehető. A földes út azért elég kemény, hogy ott ne legyen deformáció.
  • chris0000
    hi. olyat tudsz esetleg módosítani az xml fileokban, h mondjuk megmaradjanak a keréknyomok a játékban? te már ismered az ilyen mókolásokat a játékban... :) tudom, h valszeg tárhelyigényes lenne, de ilyet is rakhattak volna a játékba be/ki kapcsolás szintjén, kinek mennyi tárhelye van, mennyit akar a játéknak engedni, stb.
    fórumokon már annyian kérdezték a sabert, de valszeg soha nem kerül bele ilyen fícsőőőr. :) thx.
  • RJoco
    Lehet, hogy a mentés tartalmazza ezeket az adatokat is?
    Ha nem megy így a freki, akkor próbáld meg nagyon sok nulla után írni az egyest.
    Vagy állítsd egyre. Lehet, hogy fordítva működik.....
    Vagy tényleg kikapcsolhatatlan, mert a játék kódjában is szerepel és az ezekben a fájlokban tárolt adatok csak a fordításhoz kellenek.
  • Jóózsf István #6483
    Először én is frekvenciával próbálkoztam. Ahogy mondtad nullára állítottam. Ettől a legvérmesebb játék is elszégyellte volna magát és leállította volna a rezgést. De nem a hófutó.
    Merthogy ezt a játékot az sem érdekli, hogy a konkrét séker bejegyzést töröltem!!! Konkrétan leszarja. Ugyanúgy remeg a fülke ha pörgetem a motort.
    Most az jár az eszembe, hogy eladom a járműveket, majd újra megvásárolom. Hátha... Tudjátok, mint a vindóznál és a francia autóknál. Időnként le kell venni az akkusarut és máris tovaszállnak a hibajelzések!

Ez nem vicc. Sokat szívtam azzal, hogy például a nyerget, ha módosítom, akkor be kell állnom a garázsba az adott járművel, le kell szednem a nyerget, majd visszaraknom, de ez igaz a felépítményekre is. Egyszerűen nem engedi a friss adattal felülírni a régit. Csak, ha megszüntetem, majd újra létrehozom a módosítás alanyát.
  • RJoco
    Lehet, hogy van valahol egy alapbeállítás, hogy ne kelljen minden kocsihoz hozzáírni.
    Ellenben a kocsinál megadott paraméterek felülírhatják az alapbeállítást.
    Én azt a maxangle-t írnám át a minangle értékeire.
    Esetleg nullázni mindkettőt.
    De a maxfrequencivel is lehet kísérletezni, nullára állítani.
  • Jóózsf István #6481
    Értekeztem a modderrel akit korábban említettem és sok érdekes dolgot tudtam meg. Például, hogy a mélyen tisztelt fejlesztőink FIZIKAILAG (!!!) hozzákapcsolták a járművek fülkéit a HANGOKHOZ!!!
    Magyarán, ha valami hangot kelt, lásd; motor, akkor az megjelenik rázkódás formájában. Ezt nem tudom 100%-ban elítélni, mert csak szerették volna érzékeltetni, hogy az a jármű, amivel épp közlekedünk (BELSŐ NÉZETBEN!!!) él.
    Arról nem tehetnek, hogy nekem ez így nem felel meg. Mert megfájdul a képcibálástól a fejem!

Íme a példa. A "Szülő keret" a kapocs.
    <Sounds
    _template="Default"
    AirHissInterval="12.0"
    DisableReversePitch="false"
    MinDist="10.0"
    Origin="(1.517; 1.177; 0)"
    ParentFrame="BoneCabin_cdt"

De van ám még.
    Van olyan is, hogy séker szekció. Ennek gondolom ugyan az a feladata.:

<Shakers>
    <Shaker
    Frame="BoneGearstick"
    MinAngle="(1; 1; 1)"
    MaxAngle="(3; 3; 3)"
    MaxFrequency="0.1"
    />
    </Shakers>

De ez nem teljesen tisztázott. Mivel ezeket a Kiroveceknél töröltem és mégis rázkódik a fülke, amikor pörgetem a motort.
  • Jóózsf István #6480
    Hát ez már tényleg ízlések és pofonok...
    Én ugye két mentést viszek. Az elsőt csinálom ahogy esik. Csak sodródok az árral.
    A másodiknál amit rögtön ez első befejezése után szoktam kezdeni..., az autókat szerzem meg legelőször. Aztán a hozzájuk tartozó fejlesztéseket és kinyitom az összes tornyot. Persze ez sem szigorú sorrend, hisz értelem szerűen ha elmegyek egy fejlesztés, vagy egy torony mellett, akkor beugrok érte... Aztán jön a kőkemény szervezkedés és logisztika. Mit, hogyan, honnan, hova? (MINEK???) :-)))
  • kamionosjoe
    Én ugyan nem játszom már régóta, csak néha belesek ide az sg-s topicba, de megnéztem a steamen és most vasárnap délután közel 6700 ember játszott a Snowrunnerrel éppen. :)
  • RJoco
    Régióról régióra anyagilag és eszközileg előnyösebb. Mindig összeszedni a kocsikat, esetleg leadni a pótokat, aztán megint előszedni, rengeteg idő és meló.
    Másrészről, ha nem szedegeted össze a dolgokat, hanem mindig csak a korlátozott mennyiségű verdával mész, ami épp van a raktárban mikor átmész egy másik régióba, akkor még érdekesebb is lehet, mert esélyesen többet használsz olyan autókból, amiket én pl. nem használok.
    Mivel mindig viszem magammal őket, így megvan a bejáratott készlet. Ha valaminek túl kicsi a kereke, akkor lehet, hogy elő sem szedem. Valószínű, hogy nincs is felfejlesztve rendesen.

Azért persze igyekszem változatosabbá tenni a játékom. Most pl. a Ford F-150-nel fedezek fel, mert bár vért izzadva, de megszereztem és hozzá már az összes fejlesztést (korábban hiányzott az AWD, anélkül meg szintén nem igen szoktam kocsit használni) is összeszedtem, így tök jó vele haladni. Bár tény és való, hogy egy lakókocsival sokkal praktikusabb lenne a nagyobb tank és a radar miatt. De azt majd akkor szedem elő, ha már feloldottam a tornyokat. Mert amúgy meg mi értelme lenne a tornyoknak? És az elmúlt régiókban így is elég sokat használtam.
    Régen a nagy feladat trélereket Tatra-val húztam. Aztán megvettem a Zikz DLC-t és utána csak a nagy Zikz-el húztam. Majd jött az Elephant, azóta felváltva hol ezzel, hol azzal. Attól függ, hogy melyik épp hol van a területen, mivel egyszerűbb elérni a feladat-trélert.
  • chris0000
    szeintem tolják a 16-os fázist... :)
    én is játszom még vele, de nem így kellett volna játszak vele így utólag, mert egyrészről jobb lett volna, ha egyenletesen régióról régióra haladok, mint belekezdek össze-vissza mindegyikbe, másrészről egyenletesebb és érdekesebb lett volna az egész előrehaladásom, a jáművek megszerzése, az új régiók felfedezése. pesze így is élveztem minden percét, csak a játék egészére nézve jobb lett volna egyenletesen felépíteni... de haladok mindig egy kicsit a régiókkal...
  • Jóózsf István #6476
    Na milyen az utolsó régió?
    Játszik még egyáltalán valaki ezzel a játékkal? (Jocó nem jelentkezhet!)

Most találtam egy modot, amiben van olyan ficsőr, hogy nem rázkódik a teherautók fülkéje belső nézetnél. Fel is vettem a kapcsolatot a készítőjével.
    Ez egy olyan ficsőr, amit a BUTA kategóriába sorolok. A mozgó rakománnyal és a TORZÍTÓ SZÉLVÉDŐVEL (!!!) együtt. (Ki a f.om hallott már olyanról, hogy egy jármű szélvédője torzít?!?!?!??!?!?!?)
  • Jóózsf István #6475
    Tegye fel a kezét, az, aki nem szeretné, ha a játék így működne!
    Mazochisták nyugodtan játsszák csak az eszüket!

Ez egy mod. Ami nem telepíthető, hanem fájlokat kell felülírni. Ráadásul egy programmal. Ettől kiráz a hideg, de maga a ficsőr roppant szimpatikus. Így is úgy is indián módszerrel szállítom az árut. Így legalább nem kell külön logisztikáznom a motyóval. Tetszik.
  • Jóózsf István #6474
    Hogy gyenge lenne az évad? Lehet.
    De minden esetben érdemesebb az éves bérletet megvenni, már csak azért is, hogy később ne rágódjunk, a döntésünk helyességén.
    Az még odébb lesz amikor annyira trehányak lesznek a fejlesztők, hogy már nem érdemes megvenni a bérletet.
    Leginkább én szidom őket és a munkájukat, de bennem fel sem merül, hogy ne vegyem meg... Az ötödiket is megvettem a kiadásának első órájában.
  • chris0000
    hi. nekem nincs meg még a year 4 pass, de az az új season 16 még benne van.
    alapból csak ez 4500 lenne, de az egész year 4 pass meg 9500.
    pont lemaradtam az akcióról, nemrég kapott -25%-ot. kicsit várok hátha lesz megint akciózva...
  • RJoco
    Nem semmi.

Vajon lesz olyan feladat, hogy szállítsunk tankot?
    Vagy csak egyszerűen egy ilyen nagy dög és nehézpót.
  • Jóózsf István #6471
    Vagypediglen...

Érdekes, hogy ez a csatorna üldöz engem. Egy teljesen más témában már jártam erre, de akkor szó nem volt ekkora batárról, pláne nem tankról!
  • Jóózsf István #6470
    Véletlenül találtam valamit, amivel egyelőre nem tudok mit kezdeni. De, hogy nektek se legyen jó, húzgálom az orrotok előtt mint egy mézesmadzagot.
    Amit találtam: "thornycroft_antar_saddle_high" Ez azt jelenti, hogy egy dedikált nyereg egy járműhöz. Ami pedig nem más mint...

Ez meg ugyan nesze semmi, de szintén lehet találgatni...
  • Jóózsf István #6469
    Azt hittem... de nem úsztátok meg!
    Közben meglett a bérlet (és a festések) is. UTC 17:00-kor jelent meg.
  • Jóózsf István #6468
    "Fixed the issue where all cargo management zones appeared empty when Manual Loading mode was active"
    Ez vajon az, amit picsogtam?
    Egy-két órán belül kiderül.
    Viszont az epiken nem találom az ötödik bérletet.
    Mondjuk a gőzben sem!
  • RJoco
    Jajjistenkém.
    "Closing out Year 4 in style, Season 16" nyersfordítása "Stílusosan zárjuk a 4. évet a 16. évaddal"

Naná, hogy kell a Year 5 is :D
  • Jóózsf István #6466
    És akkor a tények.
  • RJoco
    Már csak 12-t vagy 13-at kell aludni.
  • Jóózsf István #6464
    Akkor tudod is a választ!
    Korábban épp azt beszéltük, hogy a fázis megjelenése napján adják ki a következő bérletet.

Láttam ezt a képet, de nem tulajdonítottam akkora jelentőséget neki, hogy rendesen szemügyre vegyem. Meg hülye (gyerek) is vagyok hozzá. (Ezt meg egy másik témából tudom!)