52664
1418799692.png
A játékkal kapcsolatos linkek:
restacarpbjcb.pngets2blog86jx7.pnghonlapcokqb.pngscsb4ked.pngfacebookabkop.pngfreaksihj96.pngr3dutpzjuf.png

Kamionos és egyéb hasznos oldalak.
kephostvkkj7.pnghuntyekiy.pngtirra0hjyf.pngoftopicjxjng.pngflickerexjng.png

PNG és BMP képeket NE tölts fel!
  • fuszhi
    Oh köszönöm úr a hozzászólásodat. Igazán köszi. Ránézek madj. Most hogy bele lendültem a Trucks & Trailers be egyenesen szembe tűnik a különbség ami nyilván a cím is rejt. Jópofa hogy ide oda lerakja az ember a pótkocsit viszont jó-jó ,de azt hiszem maradok a ETS nél az kellemesebb pláne mikor hosszú út után kell megfelelően lerakodni.
  • DANIELTRUCKER
    Nekem nem rég óta van G25-öm és csak az vele a bajom hogy kihasználatlan! (Mármint a GTS-ben) A T&T-ben meg remek a váltómegoldás, meg a kuplung, csak ott a kormányzásnak nagy a holtjátéka! De mondjuk a G25 még használtan is marha drága! Bár ha versenyzős játékhoz is használni szeretnéd akkor kiváló szolgálatot tesz! Egy kicsit kevés rajta a gomb, de a kevésbé gyakran használatban lévőket ráteszed billre és akkor bőven elég!

De a ha a pénzkeretet megadod itt biztos jobban meginformálnak!
  • fuszhi
    Na ja. Én most próbáltam ki a Trucks & Trailers -t és megvagyok elégedve. Leszedtem egy demó kiadást. Elleszek velem pont erre a kis időre ameddig nem jön ki a ETS 2. része. Ti milyen kormányt használtok. Mert én annak idején vettem egy kormányt és éjjel-nappal játszottam annyira bejött a dolog. Sajnos egyszer csak azt vettem észre, hogy hiába padlózom a kamiont lassul. Először azt hittem tönkre vágtam a kamiont, de később kiderült elromlott a pedál. Visszavittem, és inkább visszaadták a pénzt, most majd szeretnék egy másikat a TS 2 höz, mert billentyűvel olyan nagyon nem be jövős mikor billeg a kamion és nem tudsz normálisan ívet tartani. Nekem :Genius Kormány Twin Wheel FF Játékvezérlő volt, de így akkor már olyat nem is szeretnék még egyszer. Ti mit ajánlotok, vagy mire esküsztök ?
  • JohnBart
    Sikerült, és miután újraírják a motort + ráncfelvarrják a kamionokat, remélhetőleg fajábban és részletesebben néz majd ki minden, mint a GTS/ATS-ben... ;)

Ilyen téren a Trucks & Trailers kifejezetten jó kiindulópont, kábé félúton lehet a GTS és az ETS2 grafikai szintje között.
  • LeWyTy
    Ott van a navében hogy ets 2.... """"mod!!!"""
  • kazai21
    Jah kb.hasonlóan,jól mondod:)
  • fuszhi
    ;) nagyon szépen köszönöm a felvilágosítást, amúgy remélem sikerült azért jó hangulatot teremteni. Kb hasonlóan nézet majd ki a 2. rész is.
  • JohnBart
    Gyönyörű járgány, de ez German Truck.
  • DANIELTRUCKER
    Ez biztosan nem az ETS2!
  • SnyperD
    Eléggé 3 or van kiemelve a játék neve nem fura? Ráadásul " " 2 XD
  • kazai21
    Ezt benézted barátom:)
  • fuszhi
  • DANIELTRUCKER
  • JohnBart
    Tévedsz, elolvastam mindegyik hozzászólásod (bár igen nehéz volt, hála a szövegtagolás teljes hiányának meg a csapongó fogalmazásnak), a válaszom főleg 5675-re ment, mivel gumikacsa megválaszolta az 5672-es novelládat, és egyetértek vele. De ha szeretnéd, részletesebben is válaszolhatok, én is novellában... ;)

Szerintem nem újítanak semmit a Euro Truck Simulator 2 ben.
    Igen sok újítás várható az ETS2-ben, elég csak átolvasni a csapat blogját.

Nézegettem a képeit. Az észrevételeim a következők. Ha élesebb kanyar van, akkor is ugyan úgy szögletes a pálya vonal vezetése/festése ahogy azelőtt az első részében is.
    Igazad van, ugyanúgy egy rakás rövid egyenes szakaszból állnak a kanyarok, bár a GTS-hez képest talán némileg finomítottak rajta.

Lehet a térkép más lesz, a feladatokon is állítottak. Viszont a növényzet maradt a régi, a fák is. Mitől lett szebb a táj? A hidak látványos megoldásaitól?
    Nem lehet, hanem biztos, hogy más lesz a térkép. Európa lemodellezett része hatalmas lesz, Németországot, Ausztriát, és Nagy-Britanniát egy az egyben átemelik az ATS-ből/UKTS-ből, persze némileg ki is egészítik őket és lecserélik a tereptárgyakat/textúrákat. Szóval a növényzet és a fák lényegesen jobban fognak kinézni (de aláírom, lehetne még hova fejlődni ezen a téren), akárcsak a tereptárgyak. Ettől lesz szebb a táj, nem csak a valóságban is létező hidaktól/alagutaktól/útmenti látványosságoktól.

A városok nem egyformák, ha úgy tekintek rájuk, hogy most már egy városban vannak magas iroda vagy lakóházak is. A kamionok gondolom maradtak a régiben és az talán nem is baj.
    Sajna szerintem épphogy városok terén nem várható majd változás. A háttérben lesz 1-2 ismertebb épület, de a bejárható terep sejtésem szerint ugyanazon raktárházakból/ipartelepekből áll majd mindenhol (mondjuk 60-70 város esetén ez bocsánatos dolog). A kamionokat viszont szintén felhúzzák, és a német kiadó szerint mind alapból licencelt lesz.

A zenei aláfestést remélem megoldották és csak egy sima mp3 mappába való be másolása megoldja a problémát így 2011 ben.
    Ezen a téren sem lesz változás szerintem, azaz a menüben illetve a notebook képernyőkön lesz zene, azon kívül meg vagy saját zenét, vagy webrádiót pakolsz a lejátszóba. Jó ez így, a Rig 'n' Roll is a rádiós megoldást használta (bár ott in-game rádióadók voltak).

(Másolásvédelmi véleményed)
    Ez viszont tényleg nem tudom hogy jön ide, az SCS játékain sosem volt szívatós védelem. Egyedül a digitális kiadás lehet problematikus, azt ugyanis ötször tudod letölteni a netről, de ha írsz a csapatnak (vagy a védelmet fejlesztő cégnek? Nem emlékszem hirtelen...), simán kitolják azt is.

Az 5675-ös hozzászólásod tartalmát ("Nem árt ha valakit nem ver át az eléggé remekbeszabott faszár és lombkoronamintázat, valamint ha van térlátásod) pedig nem kommentálom, mint mondtam, kamionos játékban teszek rá hogy néz ki a fa, főleg ha autópályán megyek. Az ETS2 fái jobban néznek ki, mint a GTS-ben, ennek ellenére lehetne még dolgozni rajtuk, csak mondom, nem érdemes. Feccöljék az energiát a játék azon részébe, ami tényleg számít, azaz a fizikába és a játékmenetbe.
  • SnyperD
    Egyeseknek mennyi szabad idejük van
  • gumikacsa
    Látom, nem érted...

"Szerintem nem újítanak semmit a Euro Truck Simulator 2 ben." Főleg erre a mondatodra reagáltam. Ha visszanézed a képeket híreket, láthatod, hogy ez már most nem így van, és hol van még a kiadás...

A fák nem a legszebbek, de szebbek, mint az elődökben, és valóban nem ez a játék legfontosabb része.

A védelemről nem is beszélve, de azt is leírtam alább...
  • fuszhi
    JohnBart úrnak menet a : #5681 válasz.
  • fuszhi
    Nem tudom hogy figyeltél e, de mikor azt írod :"személy szerint én nem sok értelmét látom, hogy ekkora mélyelemzést csinálj a fákról." akkor csak arra tudok gondolni, hogy az előtte lévő hozzászólásokat nem olvashattad el. Mivel valaki volt olyan kedves és azt írta nekem hogy : "Csupa hülyeséget írtál. Nem tudom, milyen képeket láttál, de valamit nagyon benéztél" Én csak erre igyekeztem reagálni érthetően. Amúgy engem sem izgatnak a fák. :)))))))) Na legyen béke most már.
  • JohnBart
    És mielőtt belekötnétek az előző hozzászólásomba: a második sorban "kamionos játékot" akartam írni, nem szimulátort. ;)
  • JohnBart
    Nincs azzal semmi gond, ha kritikusan közelíted meg a játékot (majdnem mindenki él vele itt is), csak személy szerint én nem sok értelmét látom, hogy ekkora mélyelemzést csinálj a fákról. Ez elvégre egy kamionszimulátor, ami kamionokról szólna, nem a növényzetről.

Az ETS2-ben jobban fognak kinézni fák, akárcsak a pálya, a kamionok, meg minden egyéb. Lehetne mit javítani a fákon ennek ellenére? Naná. Érdemes? Személy szerint inkább a játékmenetre és a fizikára feccöljék inkább az energiát az SCS-es arcok, mert 60-80 km/h-s tempónál az utolsó dolog ami engem érdekelni fog, az az, hogy miként rajzolja ki a lombkoronát a játék. ;)

Az SCS-es programok meg nem szimulátorok, hanem kamionos játékok. A közúti szimulátor nálam valahol az OMSI-nál kezdődik. :)
  • 94mike
    Teljesen igazadvan..de csodákat ne várjunk(:
  • fuszhi
    Ez egy szimulátor. Ha jól emlékszek előbb azt is közöltem, hogy imádom ezt a szimulátort. Csak meg említettem,hogy nem biztos úgy is van ahogyan beharangozták. De már látom hiba volt. Ne haragudjatok, fa.zfej vagyok. Mondom semmi bajom semmivel, csak megemlítettem. Én is várom már ezerrel, mert oda vagyok az első részért is. Jó ez úgy ahogyan van. Remek ajándék lesz karácsonyra a scssoft-tól. Na Üdv nektek, és remélem ezért most nem fogtok haragudni rám. Sziasztok!
  • WinStar
    annyira imádom amikor idejön valami okos tojás aki a grafikára megy és nem a játék élményre.....erre azt mondják: játszál Shiftel(2-vel),Crysis 2-vel,stb.....ha neked ezek a részletek annyira fontosak.
  • fuszhi
    Engem nem zavar ha nem értesz egyet meg az se ha kicsit zavarosan fogalmazok ,de nem kell letámadni az embert csak mert nem értesz egyet. Imádom ezt a szimulátort ,de szerintem nincs igazad. Én azért manapság azt tapasztalom az emberek elhisznek mindent amit mondanak nekik. Én azért csak jobban is megnézem kicsit olyan mintha olyan OMSI féle fák lennének. Nem?
  • gumikacsa
    Csupa hülyeséget írtál. Nem tudom, milyen képeket láttál, de valamit nagyon benéztél. A táj igaz hasonló lesz, de a növényzet sokat fejlődik, a kamionok teljesen újra vannak modellezve. És még lehetne sorolni.

Másrészt mikor láttál még SCS játékon védelmet? Egyszer sem, ezáltal tök fölöslegesen gépeltél egy csomót.
  • fuszhi
    Bocs az off ért és a kettő hozzá szólásért egymás után , de eszembe jutott nekem egy jó játék az mikor : megfogod, telepíted, települt, megadod a kódod és nem kell hozzá dvd. Azt annyi. Meg internet. Üdv
  • fuszhi
    Szerintem nem újítanak semmit a Euro Truck Simulator 2 ben. Nézegettem a képeit.Az észrevételeim a következők. Ha élesebb kanyar van, akkor is ugyan úgy szögletes a pálya vonal vezetése/festése ahogy azelőtt az első részében is.Lehet a térkép más lesz, a feladatokon is állítottak. Viszont a növényzet maradt a régi, a fák is. Mitől lett szebb a táj? A hidak látványos megoldásaitól? A városok nem egyformák, ha úgy tekintek rájuk, hogy most már egy városban vannak magas iroda vagy lakóházak is. A kamionok gondolom maradtak a régiben és az talán nem is baj. A zenei aláfestést remélem megoldották és csak egy sima mp3 mappába való be másolása megoldja a problémát így 2011 ben. Remélem ha ki adják, nem lesz a dvd olyan tetves másolás védelmi technológia aminek következtében úgy érzem hogy nem kicsit átbaszás szagú a dolog. Utálom mikor megveszek valamit és eredeti és a regisztráció kötelező amihez internet kell, vagy mikor mint a test drive(2) esetében bár mikori elindításához internet kapcsolat kell. Egy dolog ha checking diszkes és ellenőrzi a dvd-t de az is olyan hogy ezzel az erővel rá véshetnék hogy romlandó árú és úgy adj ki pénzt érte lehet a jog ot megvetted hogy használd , de átbasztunk mert egyszer elromlik a dvd és kuka az egész. A régi pc szoftvereknél nem volt ilyesmire ítélve az ember hisz, megvetted feltelepítéshez kellett a dvd és időtállóan a tokjában pihent amíg használtam a szoftvert. Ha jó, akkor amúgy is megveszi az ember, mert van kézi könyv , saját tokja van stb. esetleg extra kiegészítő is van hozzá a tokban. Ne azzal toljanak ki aki megveszi tőlük a jogtiszta szoftvert. Nekem a szoftver értékéből teljesen elvesz minden pozitívumot még ha über király is ha ilyesmivel belerondítanak. Egyszer vettem egy játékszoftvert és stream ikont rakott ki amire mindig rá kellett nyomjak kijött egy menü és azon belül lehetett a jétékot elindítani amihez internetet igényelt. Ráadásképp mikor telepedett a game nem is volt szinte semmi a gépemen olyan mintha a net azért kellene hogy a fix összeget kipengetett pénzedért plusz pénzért megteremtett internetkapcsolat birtokában beütött kóddal tudj hozzá jutni ahhoz ami a tiéd. Ennek kicsit olyan szaga van ami keményen feszegeti az a dolgot hogy a játéknak nem a jogát vetted meg hanem csak ki kölcsönözted. Undórító.
  • JohnBart
    Ja, a játékmenet maga atomkirály lenne, de sajna a GTS/ATS-sel összességében jobban szórakoztam (annak ellenére, hogy tartalmában csontváz az R'n'R-hez képest), mivel nem olyan nyögvenyelős, és nem kúrja szét 40 percnyi játékomat egy fatális bug. Patch mondjuk jött a nemzetközi változathoz, helyesebben volt hozzá, eleve azzal adták ki, szóval a problémáimat nem szüntette meg.

OK, az OFF-ot tényleg befejezem. :)
  • DANIELTRUCKER
    Szerintem a R'n'R-ál az a baj, hogy félbe lett hagyva! Volt pár jó ötletük, azokat megcsinálták és szerintem ennek annyira örültek, hogy a szimulátor részével már nem törődtek annyit! Ezzel még nem is lenne semmi baj hogy ha legalább megpróbálták volna javítani, de az angol verzióhoz egyetlen patch se jött ki!(legalábbis én így tudom!)
    Egyébként meg teljesen egyet értek mind a kettőtökkel!
  • JohnBart
    Tudom hogy lehetett állítani +-al, mínusszal, de mondom, mindig visszaállt a szar alapra. :)
  • SnyperD
    OFF
    A kamera távolságnak 3 pozíciója van :D fülkébe! a + - al állítod alapba középen van a zoom de ha megnyomod - akkor látod a dashboard ot. + Grafika állandóan beszart nálam este! Nappal fullon megy este meg beakad los angelesnél minimum beállítás. És igen rengeteg hibája van de nem írom le aki játszott az úgyis tudja.+ igen a játékélmény 6*10 a 12iken jobb volt bármelyik kamionos cuccnál :D
  • JohnBart
    OFF, de ha már R'n'R, ezt nem bírom magamban tartani. :D

Szóval... Csak az volt a baj? :D
    a Rig'n'Roll nálam szanaszét verhette volna bármelyik SCS játékot, ha nem lett volna olyan piszkosul bugos.

A cégmenedzsment tetszett (nem volt bonyolult, de igen részletesen be lehetett állítgatni mindent a sofőreinknél), a kamionok teljesítmény- és optikai tuningja messze részletesebb volt mint eddig bármelyik SCS játékban (és megkockáztatom, hogy az ETS2 sem fogja elérni ezt a szintet ezen a téren), a játékmenet pedig szintén sokkal változatosabb: versenyek, áruszállítás a konkurenciát leelőzve vagy nyugiban, sztorimód, rejtett feladatok (pl. stoppos leány elszállítása :D). Hatalmas potenciál volt a játékban, amit sikerült is elcseszniük nálam a felemás megvalósítással.

Rossz alap kameranézet a fülkében (nem látszik a műszerfal és a visszapillantó, annyira rázoomol a szélvédőre), ami minden alkalommal visszaáll ha átváltok külső nézetre majd vissza; beakadó átvezető animációk amikor elhagyom a raktárházat vagy az autópályán történik egy véletlen esemény (előbbi esetben sokszor árokba borultam, mert a gép az árok szélén adta vissza az irányítást, utóbbi esetben simán visszaelőzött a lehagyott konkurencia és buktam a szállítást); a földbe és lámpaoszlopokba beakadó pótkocsik; eltűnő hangok; öngyilkos hajlamú rendőrök és forgalom, akik ha belémjönnek is én leszek a hibás; ragyogó kék ég alatt szakadó eső; pofátlanul magas gépigény ahhoz képest, hogy mennyire sivár a terep.

Lenne a két csapatnak mit tanulnia egymástól. A SoftLab elleshetne pár dolgot az SCS-től polírozás terén, az SCS meg tolhatná egy kicsit az R'n'R-t, hogy lássák, miket lehetne csinálni egy tartalmas kamionszimulátorban.

/OFF
  • Robi546
    a King of The Road -ban ugyanez! Ott is kopnak a dolgok! :D (Fék,gumi) egyszer drifteltem a kamazzal úgy kopott... 20 perc alatt felénél volt a csík úgy elkoptattam! :DDDD :DDDD :DDDD
  • DANIELTRUCKER
    Igen ezt én is észrevettem!
    Egyébként a Rig'n'Roll-ba csak az a baj hogy magas sebességnél irányíthatatlan a gép meg ha éppen hogy hozzáérsz valamihez (jármű,tábla) ripityára törik a kamion és még a zsaruk is lemeszelnek!
  • SnyperD
    Tudom hogy nem ide tartozik de valaki említette egyszer a kopó alkatrészeket és emlékszem Rig 'n' Roll ba egy szer padlóig nyomod a féket és elkopott a féked :D:D:D:D
  • WinStar
    hát,szerintem akkor is dobna némit a játékon...legalább a kormányt fogja.
  • Robi546
    én nekem annyiból nem tetszene az mert zavaró lenne. Lieferwagenbe is amikor mentem kapcsoltam valamit akkor úgy oda nyúlt a műszerfalhoz hogy nem láttam az utat. XD De komolyan,szerintem is felesleges.
  • TruckerDave
    Ha már annyira tökéletes a játék, hogy nem tudnak mit csinálni, esetleg akkor megcsinálhatják.
  • gumikacsa
    teljesen felesleges ilyesmi.
  • WinStar
    de mégis csak feldobná a játékot,főleg szép s jó lenne amikor látjuk ahogy tekeri s kűzd a kormánnyal,meg azért a kormány tekerést is élethűbben meglehetne csinálni.