52728

A játékkal kapcsolatos linkek:
Steam műhely I blog.scssoft.com I eurotrucksimulator2.com I scssoft.com I HunTruckers© ETS2-ATS fb csoport I envsimstudio.blogspot.hu
Kamionos és egyéb hasznos oldalak.
kephost I HunTruckers fb oldal I tir-portal.com I off topik
PNG és BMP képeket NE tölts fel!
-
Bukephalos #52728 Szia!
Financiálisan nézve igazad van, de a Moza-hoz nincs botváltó+kuplung. Ezek viszont a kívánságlistámon elsődleges prioritást élveztek, az automata váltó nem volt opció:))
Ha meg veszek hozzá váltót, mindjárt sokkal drágább! :)) -
Axtros #52727 Csak egy kicsivel kellett volna többet rádobnod, és meglett volna kompletten a Moza: Moza Kamionos PC Csomag -
Bukephalos #52726 Szia!
Köszi a választ!
Végül én is a Hori mellett döntöttem, sokat segített, hogy kifogtam egy bonntott csomagolásút 210-ért:)) Külön öröm volt az ingyenes ATS kulcs, illetve a tény, hogy alapból nem kell konfigurálni.
Valóban, a Moza hátránya, hogy darabonként kellene össze vadászni, az Aerosoft-on meg kevesebb kiosztási lehetőség van, jobban kellene a billentyűzetre hagyatkozni!... - ráadásul így alig fizettem többet pár ezerrel az Aerosoftnál.
Remélem nekem is beválik, jelenleg a tolatást gyakorlom, teljesen más, mint billentyűzettel:))) -
Szia!
Ezen én is sokat hezitáltam, első körben az Aerosoft kormányát akartam megvenni, el is kezdtem rá gyűjteni a forintot. Szerencsére nem ment gyorsan, így befutott Moza 40 centis kormánykereke, ami azért nem egy szinten van az Aerosoft kormányszettel (na meg nem is egy árban), illetve megjöttek az első hírek a Hori szettről, ami szintén gagyinak tűnt a Moza-hoz képest, de komplett, minden rajta van ami kell, 230-ért. A Moza kormányból ugyanezt a szettet összerakni fél milla (a 40 centis kormánykeréknek kell egy alap, váltó, bajuszkapcsoló), annyit azért nem szerettem volna rá szánni.
Én a Hori-t választottam, megjelenés óta használom, hibátlanul működik. Talán annyi negatívumot tudok mondani, hogy az irányjelzőt ugyan arra kell kikapcsolni mint be.
Aki verseny játékokat is játszik, az nyilván jobban jár a Moza cuccával, mert azon cserélhető a kormánykerék. Én csak kamionos, és buszos játékokat játszom, így nekem tökéletes. -
Bukephalos #52724 Sziasztok!
Érdeklődnék, használ(t)-e valaki kamionos azaz kb. 40cm átmérőjű kormányt illetve szettet, van-e velük kapcsolatban tapasztalat?
Én három fajtát találtam;
- Az Aerosoft
- A HORI
- és a Moza kormányait.
Eddig úgy látom, hogy ár/érték arányban talán az Aerosoft a legjobb, míg a HORI-t nagyon sokan lehúzták, főleg a silány anyaga miatt.
Esetleg más tipus ami létezik a piacon és megfizethető*? Főleg botváltós kormányokat, szetteket keresek!
A segítséget előre is köszönöm mindenkinek!
* A megfizethető kategória nálam max, 250e Ft :)) -
mod hiba. -
joccy #52722 Sziasztok! Az miért van, hogy csak néhány módot használok ETS2-ben, amelyek tökéletesen működnek. De amikor a játékban aktiválom a Setra 517Hdh Topclass 2021 1.53 módot,akkor a menüben minden szöveg eltűnik, csak az ikonok látszanak. A játákban pedig a busz kijelzője semmit nem mutat. -
regelek5 #52721 Köszi a linket. Nem is értem ezt a lámpa dolgot, a tavaly (?) kapott nagy frissítés előtt jók voltak a lámpák, előtte tényleg sokkal erősebb volt a fény, ha sok reflektort tettünk a kamionra. Pedig ugyanez a Prism3D motor volt akkor is, és most is. Ki érti ezt... -
ETS2 - A lámpa...
Vannak lámpa modok, érdemes megkeresni őket..
Utoljára szerkesztette: SimaSuna, 2025.06.04. 15:53:02 -
regelek5 #52719 Sziasztok! Tudni lehet, mikor fogják javítani a világítást a játékban? Sajnos az Ets 2 és Ats-ben is rendesen elrontották a lámpákat, régebben lehetett mindenféle díszkivilágítást csinálni, reflektorokkal jobban láttál, meg ilyenek. De most már nincs értelme venni a kamionra extra lámpákat, mert azokkal sem látsz semmivel sem többet... -
így kb 10 év után végre lesz haszna a buszállomásoknak :DD -
joccy #52717 Sziasztok! Adott egy ETS2 1.53 Greece. Szeretném kipróbálni a bus mod-ot. Letöltöttem a passenger mod-ot és egy buszt. Youtube videón elég jól elmondja a "telepítést". Mindent úgy csinálok és amikor a vállalkozói fuvarba belépek,akkor ott utas fuvart nem ad. Néztem a pótkocsi indexelőben is szerepel az utas (sok,kevés,munkás) de mint fuvar nem szerepel a listában. Vmi ötlet,hogy mi lehet a probléma? Előre is köszi! -
nono28 #52716 Jó estét.
Van valahol leírás a módok telepítési sorrendjéről?
-
Koszonom a kimerito valaszt, hasznos iras! Ami a jelenlegi VGA-mot illeti, egy zold 1060-as, szoval orulok ha egy kepernyon elketyeg a jatek :) Nem is erre akarom kotni a harom monitort. Nyaron szeretnek venni egy uj gepet, egyenlore csak infokat gyujtok. Egyenlore a AMD Ryzen 7 9800X3D proci + valami piros 9070 XT van kinezve, de jo lenne ha addigra kicsit lecsillapodnanak az arak :)
Apropo, talaltam egy videot amiben elmagyarazza a 3 kepernyos rendszer beallitasait az ETS-hez, talan hasznos lesz valakinek.
-
A játék idejére át kell állítani a középsőt FHD-ra és akkor jó lesz.
Amúgy milyen VGA-d van? Piros vagy zöld? Mert ez nagyon nem mindegy. A zöld nálam olyan szépen kezelte a 3 monitort surroundban, hogy észre sem vettem. Aztán jött a piros és felment az adrenalinom. A win-t nem tudtam surround-ban használni, mert akkor nem volt jó a tálca. Én azt szerettem, ha a középsőn van és nem 3 monitor hosszan. Úgyhogy játékonként kapcsolgattam be valami eyefield opciót az adrenalinban és akkor az adott játék 3 monitoron ment, ahogy kellett. Bár így is volt, hogy a játék megjelent mind a 3 monitoron, FHD felbontasban, míg át nem állítottam a felbontást a játékon belül. Alt+Tab-nál viszont nem volt túl jó, se gyors. Nem nagyon akartam használni.
Ha most akarsz újat venni, akkor annak is érdemes utána nézni, hogy milyen a talpazat. Az LG-k össze-vissza billegtek, úgyhogy egy 3 ágú tartót is be kellett hozzájuk szereznem. Sokat javult a helyzet. Ez már igencsak széles, így lehet, hogy majd kelleni fog pár hosszabb DP kábel is, mert nem biztos, hogy mind elér a gépig. Én beszereztem 3 darab 2 méterest, azzal már nem volt gondom. Amúgy mindegy, hogy HDMI vagy DP, illetve, hogy keverten dugod a VGA-ra, működni fog. Bár a mostani kártyákon általában 3 DP van. Míg a monitorokon mindig csak 1 és adott esetben akár 2 HDMI. Ki érti ezt?
3 FHD monitor talán nem lehet olyan drága ma már. Én 750€ körül vettem őket 2020-ban. 144 Hz-esek voltak. A külön monitor előnye, hogy egyes játékokat nem lehet 3 monitor szélesen játszani, így egyszerű átrakni csak egy monitorra.
Amúgy a DWQHD-nak titulált 49" 32:9 képarányú monitort is érdemes megnézni. OLED kiszerelésben. Nagyon szép képe van és ATS-ben a naplemente nagyon durva szokott lenni. ETS-ben valahogy nem olyanok a fényviszonyok a naplementénél, de mikor vihar van és villámlik, én meg a sötét szobában ülök, na az nagyon állat. A Samsung ilyen jellegű példányát úgy 1200€ körül láttam utoljára. Én még 1800-ért vettem. Ez mondjuk szerintem legalább kétszer annyi (az 1200-at figyelembe véve), mint 3 FHD monitor, de nekem nagyon megérte. És van rajta egy olyan funkció,hogy átrakhatom a képet középre, 16:9 felbontásba, így olyan lesz, mint egy 27" WQHD monitor. Nem minden monitor tudja ezt. Egyes játékoknál jól jöhet.
Persze nem kell ilyen drágát venni, a Dell-nek is van nagyon szép folyadékkristályos (LCD LED) monitora ekkora mérettel, olcsóbban. A Samsung-nak és a Dell-nek is stabil a talpa és a minőséggel sincs gond. Se képileg, se fizikálisan. Próbáltam LG-t is ebben a méretben, az katasztrófa volt. A színvisszaadás rémes volt, az első 5 percben meg össze-vissza pattogott a műanyag, ahogy melegedett a monitor. A talp meg katasztrófa volt. Hozzáértem az asztalhoz és már billegett a monitor össze-vissza. Pont, mint a 27"-os verzióknál. Erre nagyon nem figyel az LG. Volt Dell-em is 27"-ban, az is stabil volt. Mondjuk az LG-nél azért elég sok fajta és árazású van. Kicsivel drágábbat vettem, mint a Dell volt, lehet, ha még drágábbat veszek, akkor némileg jobbat kapok. Így viszont a legdrágábbnál, a Samsung-nál kötöttem ki. De nem bántam meg. Lassan két éve van meg.
Ha nem tudod csak úgy visszaküldeni, akkor érdemes alaposan körbejárni a dolgot.
Szerettem a 3 monitort, de az egy nagyon széles, keretek nélkül, még jobb. A 3 monitort csúnya veszteséggel tudtam eladni.
Ezeket a nagyon széleseket meg úgy próbálgattam, hogy volt rájuk 100 nap visszaküldési lehetőségem, így volt bőven időm tesztelni. És a postát sem nekem kellett fizetni. És volt is annyi anyagi mozgásterem, hogy akár két ilyen monitor is legyen a lakásban. De amúgy is van egy 4K-s is, szóval sosem maradt monitor nélkül a gép.
Bocs a regényért, nagy kiadás, több szót érdemel. -
Koszonom a tippeket! Akkor talan megfelelne harom darab fullHD, olcsobban meg lehetne uszni mint harom darab 1440p-vel. Gondolom az nem mukodne hogy a kozepso 1440p az oldalsok meg fullHD-k? -
szvsz nem fogod tudni jobban olvasni. ha csak nem használsz teszem azt majd snowymoon plugint.
-
Méretfüggő, de még 27"-on is élvezhető az FHD. Nekem 3 LG-m volt.
Most egy 32:9-es samsung oled-em van, 5120x1440 felbontással. Akkora, mint 2 db 27"-os WQHD. De itt nincs keret, ami pont középen zavarna. Ellenben a jobb tükröt nem minden kamionból látom, mint 3 monitornál. De az oled és a keret hiánya kárpótól. Van bekapcsolható segédtükör.
Táblák terén nincs különbség. Ha úgy van megcsinálva a tábla, olyan helyre van kirakva és olyan sebességgel megyek, akkor olvashatatlan. De ilyenből nem sok van. A korlátozótáblák, vagy várost jelző táblák olvashatóak mind a két felálláson. -
Jatszadozok a gondolattal hogy nem lenne rossz harom monitoros rendszerben jatszani. Kerdes: nagy kulonbseg van az kozott hogy 1920x1080 vagy 2560x1440 e a monitorok felbontasa? Peldaul a magasabb felbontason sokkal jobban olvashatoak e a tablak feliratai? Soha nem volt HDnel magasabb felbontasu monitorom, igy nincs osszehasonlitasi alapom. -
regelek5 #52709 Sziasztok! Pár napja az ETS 2 kilépéskor jelzi, hogy Felhő-szinkronizálási hiba, gondolom, a mentést nem tudja feltölteni. A játék online módban van, ez nem lehet a gondja. Másnál is van ilyen hiba? Ha csak nálam, mit lehet ilyenkor csinálni? -
Bebe59 #52708 Köszönöm!
-
Talaltam gyonyoru foldrajz atlasz stilusu nyomtathato terkepeket, kimondottan az ETS2/ATS jatekokhoz:
Utoljára szerkesztette: Aborg, 2025.02.12. 09:38:02 -
Mondanék valamit, de na. :D -
Jópofa a nova, de 33 év BP után nyomokban se tudok tippelni hogy mit építettek, értem hogy meglévő objektumokból dolgoznak, de ha nincs odaillő elem, még az is jobb ha inkább kimarad az a terület, a 2x2 sávos kamionos Lánchídnál visítva röhögtem :D -
A Hungary map évek óta nem lett fejlesztve. Illetve külön profil, külön térkép volt.
Sőt az utána készülő RoH se lett befejezve.
Ezt a Hungary Map-ot el kell engedni. Alapvetően nem volt rossz, de sajnos magára lett hagyva. A verziószám frissítésekkel pedig előrébb nem vagyunk.
A NovaHungaryMap nem rossz, elvileg jön rá frissítés majd...és működik alap térképpel.. -
Redapple #52703 Köszönöm a választ mindkettőtöknek. Sajnos okosabb nem lettem, de talán majd felbukkan valahol valami infó róluk. Sajnálom, mert egy Indián nevű emberke igyekezett mindig naprakészen tartani a HungaryMap-et, mivel a Frank007 már régen elengedte és nem foglalkozott vele.
-
Domain: restacar.hu
Regisztrálva: 2012-02-08 19:01:41
Módosítva: 2024-02-08 09:20:03
Lejárati idő: 2025-02-08 -
Gondolom lejárt a domain és nem hosszabbították meg... -
Redapple #52700 Valaki tudja, hogy mi történt a RestaCar oldallal? A Frank007 féle HungaryMap oldala sem elérhető. -
-
Ezek a map kombók alapból hibásak.
1. mire működésre bírod a hajad kitéped.
2. egy promods, rusmap, sr map kombóval simán lekötöd magad.
3. 100% hogy valamelyik térképpel van problémája.
Felesleges ezek a nagy kombó térképek... -
mutagora2 #52697 Sziasztok! Segítségeteket kérném. Mint tegnap írtam,amióta frissítettem az 1.53 verzióra ,azóta rendszeresen lefagy,kidob a játék ,bármilyen mapcombót használok. Remélem ,hogy valaki tud segíteni. -
mutagora2 #52696 ector data!
00:03:39.410 : Sector force started.
00:03:40.995 : Sector force finished.
00:03:42.034 : <ERROR> [model] Unknown look name 'asphalt' on model '/road_template/sc/shoulder.pmd'
00:03:42.034 : <ERROR> [model] Unknown look name 'asphalt' on model '/road_template/sc/shoulder.pmd'
00:03:42.035 : <ERROR> [model] Unknown look name 'asphalt' on model '/road_template/sc/shoulder.pmd'
00:03:42.035 : <ERROR> [model] Unknown look name 'asphalt' on model '/road_template/sc/shoulder.pmd'
00:03:42.035 : <ERROR> [model] Unknown look name 'hw_old_sl3' on model '/road_template/sc/shoulder.pmd'
00:03:42.035 : <ERROR> [model] Unknown look name 'hw_old_sl3' on model '/road_template/sc/shoulder.pmd'
00:03:42.036 : <ERROR> [model] Unknown look name 'asphalt' on model '/road_template/sc/shoulder.pmd'
00:03:42.036 : <ERROR> [model] Unknown look name 'asphalt' on model '/road_template/sc/shoulder.pmd'
00:03:42.036 : <ERROR> [model] Unknown look name 'hw_old_sl3' on model '/road_template/sc/shoulder.pmd'
00:03:42.036 : <ERROR> [model] Unknown look name 'hw_old_sl3' on model '/road_template/sc/shoulder.pmd'
00:03:42.036 : <ERROR> [model] Unknown look name 'asphalt_00' on model '/road_template/sc/shoulder.pmd'
00:03:42.036 : <ERROR> [model] Unknown look name 'asphalt_00' on model '/road_template/sc/shoulder.pmd'
00:03:42.037 : <ERROR> [model] Unknown look name 'asphalt' on model '/road_template/sc/shoulder.pmd'
00:03:42.037 : <ERROR> [model] Unknown look name 'asphalt' on model '/road_template/sc/shoulder.pmd'
00:03:42.037 : <ERROR> [model] Unknown look name 'hw_new_dk2' on model '/road_template/sc/shoulder.pmd'
00:03:42.037 : <ERROR> [model] Unknown look name 'hw_new_dk2' on model '/road_template/sc/shoulder.pmd'
00:03:42.038 : <ERROR> [model] Unknown look name 'asphalt' on model '/road_template/sc/shoulder.pmd'
00:03:42.038 : <ERROR> [model] Unknown look name 'asphalt' on model '/road_template/sc/shoulder.pmd'
00:03:42.038 : <ERROR> [model] Unknown look name 'hw_def_fr4' on model '/road_template/sc/shoulder.pmd'
00:03:42.038 : <ERROR> [model] Unknown look name 'hw_def_fr4' on model '/road_template/sc/shoulder.pmd'
00:03:42.038 : <ERROR> [model] Unknown look name 'hw_old_sl1' on model '/road_template/sc/shoulder.pmd'
00:03:42.038 : <ERROR> [model] Unknown look name 'hw_old_sl1' on model '/road_template/sc/shoulder.pmd'
00:03:42.039 : <ERROR> [model] Unknown look name 'hw_old_sl1' on model '/road_template/sc/shoulder.pmd'
00:03:42.039 : <ERROR> [model] Unknown look name 'hw_old_sl1' on model '/road_template/sc/shoulder.pmd'
00:04:00.368 : <ERROR> [model] Unknown look name 'asphalt' on model '/road_template/sc/shoulder.pmd'
00:04:00.368 : <ERROR> [model] Unknown look name 'asphalt' on model '/road_template/sc/shoulder.pmd'
00:04:03.202 : <ERROR> [model] Unknown look name 'asphalt' on model '/road_template/sc/shoulder.pmd'
00:04:03.202 : <ERROR> [model] Unknown look name 'asphalt' on model '/road_template/sc/shoulder.pmd'
00:04:27.553 : <ERROR> [model] Unknown look name 'hw_old_sl1' on model '/road_template/sc/shoulder.pmd'
00:04:27.554 : <ERROR> [model] Unknown look name 'hw_old_sl1' on model '/road_template/sc/shoulder.pmd'
00:04:27.554 : <ERROR> [model] Unknown look name 'hw_old_sl1' on model '/road_template/sc/shoulder.pmd'
00:04:27.803 : <ERROR> [model] Unknown look name 'asphalt' on model '/road_template/sc/shoulder.pmd'
00:04:27.804 : <ERROR> [model] Unknown look name 'asphalt' on model '/road_template/sc/shoulder.pmd'
00:04:32.336 : [used_vehicles] 1 used truck offers have expired (29 offers valid)
00:04:42.539 : <ERROR> d:\buildbot\slaves\win_slave\final_build_ets2_oculus_windows_bin_steam_x64\build\prism\src\p3core\collections\arrays\arrays_base_impl.h(571): ??A?$array_t@PEAVnode_item_t@prism@@@prism@@QEAAAEAPEAVnode_item_t@1@_K@Z: Index outside array boundaries: 18446744073709551615 >= 1323338
00:04:44.256 : <ERROR> [model] Unknown look name 'hw_old_sl1' on model '/road_template/sc/shoulder.pmd'
00:04:44.256 : <ERROR> [model] Unknown look name 'hw_old_sl1' on model '/road_template/sc/shoulder.pmd'
-
mutagora2 #52695 Köszönöm a választ ! -
feltlötöd sharemods.com-ra pl. -
mutagora2 #52693 Sziasztok! Valaki tudna segíteni abban,hogy a game.log fájlokat hogy tudnám itt a forumon megjeleníteni? Állandóan kidobál a játék,és ahogy olvastam a megoldáshoz szükség lenne a game.log adatokra. Köszönöm!Az 1.49 ig semmi gondom nem volt a játékkal,és ahogy elkezdtem az 1.53 on játszani állandóan lefagy,illetve kidobál a játék , bármilyen térképmódot is használok. A youtuberól használom a mapcombókat GMC ,illetve Trucksim összeállításait. -
netflix és steam deck kombó egészen kellemes, többre nem vágyok :D -
Visszatértél? :D
csatlakozzz
Utoljára szerkesztette: SimaSuna, 2025.01.09. 13:53:45 -
na ez drága mutatvány lehetet.. :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
meg ez is, néha túl ijesztően valósághű a játék :DDD
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: Szabi, 2025.01.08. 21:28:18 -
regelek5 #52689 ETS 2-ben ki lehet kapcsolni a sofőrök kamionjainak elhasználódását? Sajnos elég sokba kerülnek.