418795
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Eagle16
    Majd javítják szerintem, ez volt a Királytigrissel is...

Kicsit szélesebbnek kéne lennie a "fülek" miatt.

• stork13
    Sziasztok!

Egy láma kérdésem lenne:

Hogyan lehet beállítani azt, hogy a harckocsi körvonalát mutassa (pirossal/zölddel) mikor ránézek? Így megkönnyítené a pontosabb célzásomat (lánctalp/torony/test), főleg ha valami kitakarja a célt (bokor/fa).
  • Barrett 50 Cal
    Tök jók ezek az amcsi T szériás gépek,de miért ilyen vékony a lánctalpuk? Képeken néztem pl T30-nak is elég széles,vastag lánctalpa volt.Nekem személy szerint nagyon piszkálja a szemem:)
  • Savage85
    Valami anti camo skill-t kügyüt mondjon valaki!!! Az előbb mentem neki egy VK36 nak tényleg neki mentem és csak akkor láttam meg poén hogy közben ő próbált lelőni . Ez miiii?????? Kiszedhetnék ezt a marha nagy kamut.
  • Renegade
    jól van, jól van megyek már, 5 perc :-)
  • Renegade
    a scoutok "csak" azért vannak bajban, mert az eddig is alacsony várható élettartam az még tovább romlik. Amíg nincsen 100%-os legénység, addig a scoutok inkább scouting achivementre mentek: beszalad, el van 1 percig, szekálja az artyt, mostanában, egyre ritkább, hogy a zászló közelébe eljut, így nagyon hamar elveszhet az öröm érzetük, nem fog annyit scoutolni, hogy kifejlődjön a jó camo és érett, "lenyugodott", de legfőképpen láthatatlan felderítőként csorogjon a nagyokkal kukkerrel, hogy a történelem könyvekből ismert feladatának eleget tegyen.
  • [NST]Cifu
    Te meg gyere inkább fel. :)
  • [NST]Cifu
    Scout eddig is azért idegesített, mert felfedte a poziciómat az artynak. Kilőni nem rémlik, hogy valaha is lőtt ki scout, de még az sem volt, hogy a lánctalpamat lelőve közvetve okozta halálom.

Azt mondjuk aláírom, hogy a lassabb medek élete most nehezebb.
  • Renegade
    eltalálja az, ne félj :-)
  • [NST]Cifu
    Nem igazán, ami azt illeti. Akkor az auto-aimmal csak akkor volt esélyem, ha épp hosszirányban közlekedett (közeledett/távolodott). Most ugyanez pepitában (manual aim).

Hogy könnyebben mögém kerülnek a TD-k? Hát ezt megint nem vettem észre. Én TD-vel játszom/játszottam szinte csak. Anno patch előtt én is szivattam halálra Ferdit 10,5cm-es HE-vel (egymagam nyírtam ki, az egyik legélvezetesebb 1 vs. 1 volt :D), közelébe futottam (közben az életerőm 80%-a eltünt), lelőttem a lánctalpát, blokkoltam a fordulását, stb...
  • lammaer
    Hát, ezt ki kell próbálnom, patch óta nem sokat mentem scouttal :)

Viszont akkor azt nem értem, az autoaim meg miért nem találja el olyan gyakran a szágulsó scoutokat? Mert ugye arra mindenki panaszkodott hogy most szar, mert pont rátart a célra, nem elé.
  • Renegade
    a vicc az egészben, hogy meg voltam győződve róla, hogy én lettem ügyetlenebb, illetve, hogy biztosan sokan ráéreztek arra, hogy hogyan kell aszimetrikus íveken mozgó nagy sebességű tankokat kilőni manuális célzással. Esetemben a végeredény: 3001H-val és Párduccal is kempelek, csikicsukizok a heavykkel :-(
  • Renegade
    szerintem: két igazán golyóálló egység van a játékban, HV, TD szemből.

mivel ezek eddig is nagy általánosságban csak álltak, vagy lassan mozogtak így őket eltalálni továbbra sem művészet, még autoaimmel sem.

Viszont az őket idegesítő scoutok, vagy epilepsziásan mozgó medek gyakorlatilag halálra vannak ítélve.

Egyszerű példa: ha eddig csak minden 3. lövésük talát, míg nekem minden második akkor még volt esélyem ellenük, ha ez az arány borul a játéktechnikai megoldás miatt, akkor már nincsen, és csak a páncélvastagság + HP dönt, a "vezetési képesség" pedig nagyon háttérbe szorul.

A TD-k esetében: neki is sok lehetősége lesz rám lőni, mert nem mehetek felé cik-cakban, hanem legálabb 40 fokos szögekben kell nagy íven megözelítenem, ami nagyon idő igényes.
  • erdos
    Nem vetted észre hogy régebben sokkal nehezebben szedtél ki egy cikkcakkozó ellent, vagy hogy sokkal könnyebben mögéd, melléd kerültek? Én is főleg vk val nyomom tehát nekem is jobb lett de mégse. :-(
  • erdos
    Ezt mondtam, csak a heavy meg td fog menni, semmi más. de ami a szomorúbb hogy a játék képe változik meg totálisan, kempfeszt az egész, hol vannak azok a jó kis izgalmas csaták...
  • [NST]Cifu
    A TD OP-t nem igazán értem, ha csak nem top tier a TD a csatában (mondjuk Ferdi az első a listán), aligha ők döntik el a küzdelmet...
  • Renegade
    egy felől ez így nagyon nem jó, másfelől viszont kicsit megnyugodtam. Mert a patchig nagyon kis ügyesen rodeóztam, aztán huss, mindennel kilőttek.

Na most, nem flém keltésre, de ez SZERINTEM irdatlan HV, TD OP. Főleg, ha mellé vesszük, hogy pontatlanabbak, tehát kevésbé veszélyesek az artyk (ez amúgy nem baj).
  • zalkad
    A scoutokra szükség van, de nem úgy, mint fel-alá rohangáló egerekre, az még jobban idegesít, mint egy pofás arty találat oldalról.
    Látótávolságnövelés jogos lenne inkább.
  • erdos
    Pontosan, szerintem igen és ezzel egycsapásra ki is irtották a scoutokat a játékból. Hamár így tettek akkor legalább lehetne valami olyasmit hogy pl a scoutok nagyobb látótávolsággal rendelkezzenek mint a többiek, az artyk pontatlansága miatt ez nem lenne nagy gond így szükség lenne rájuk, Mondom ezt hogy nem vagyok scout, csak néha játszom vele de egy jó scout el tudott dönteni előtte egy meccset, fontosak voltak.
  • zalkad
    Ja... most értem meg, mire gondoltál!!! :)
    Tehát úgy van szerinted, hogy van egy jármü, aminek van egy kb ugyanakkora láthatatlan doboza, ami mondjuk mozgás közben sebességtöl függö mértékben elötte jár, és azt eltalálod, akkor mindegy, hogy a lövedék repülési ideje alatt változtat -e utat a tank?
    Magyarul a lövedék mintegy valáságban is célkövetövé válik ezáltal? :O

• zalkad
    Hát, ha egy jármü rám merölegesen közlekedik 30 -al, akkor még közelben is jóval elé kell célozni. Viszont tény, hogy a patch óta valahogy jobban vonza a lövedékeket a mozgó jármü.
    Vagy csak én tanultam meg löni, amióta nem használom az auto-aimot.
  • erdos
    Nem teljesen. A lényeg hogy régen ha egy jól forduló tankkal mentél akkor ha éppen fordulás (vagy manőverezés, cikkcakkozás, nevezzük aminek akarjuk) közben lőttek rád akkor jó eséllyel elsuhant melletted mert éppen kitértél a lövedék elől. Most hiába manőverezel, ha a hitboxodon belül húzzák meg a ravaszt akkor véged, így is úgyis beszámolja akármerre tart éppen a tankod. Ezért szednek ki bárhogy is cikázol mert tökmidegy hogy éppen fordulsz vagy nem. Ettől még elé kell célozni de a kétismeretlenes egyenletből (elétartás + manőver)csak egy lett. Remélem nem nagy maszlag ahogy írtam, bocsesz :-)
  • HuffnagelSteve
    Nem, nem így van. Igen is elé kell célozni. Most tolom a Hetzert (először csak átugrottam rajta az itt olvasottak hatására próbáltam ki. hát kurva jó kis TD, a tízésfeles ágyú+HE-vel minden körben van 1-2-4 killem) és bizony elé kell célozni a mozgó járműnek.
  • Torzonborz
    ha leoval száguldozok jobban zavar a lag .

jön egy lagspike és utána

- füstölgő roncs vagyok
    - lánctalp leugrott
    - vmibe belemegyek

nem túl szórakoztató.
  • lammaer
    Az abszolút durva és fontos ha tényleg igy lenne - gyakorlatilag azt mondod, nem kell elétartani?
  • erdos
    Jaja, egyre idegesítőbb hibák.
    Pl a célzásnál azt vettem észre hogy most már nem azt nézi hogy a lövedéked érkezésekor ott-e van az ellen tankja hanem hogy abban a pillanatban mikor elsütöd az ágyút ott van-e. Nem hangzik fontosnak pedig teljesen átalakult a játék, hiába manőverezel akkor is betalálnak. Egy nagy kempfeszt az egész, amelyik csapat támad az esetek 70%-ban bukik, kivéve ha nem teljesen együtt mozog. Csrébe viszont késleltetik az autoaimot, ergó ha neked merőlegesen halad nem találod el de ha 45 fokban vagy még közelebb a párhozamoshoz akkor meg tuti ül a lövésed. Mostanság mindenki ül a bázis közelében egy bokorban és arra a pár nyomoroncra vadászik aki még szeretne támadni....
    nem jó ez így...
  • [NST]Cifu
    Overlord írt a hiv. fórumban a témában. A probléma az, hogy a játékmotor a távolság függvényében csökkenő intenzitással frissíti a járművek pozícióját. Régen azért warpoltak a járművek, mert 300 méter felett már másodperces időintervallumok is előfordultak. Most ezt orvosolták, de ennek az a hozadéka, hogy drasztikusan megnőtt a szerverterhelés. Állítólag dolgoznak a problémán, hamarosan valamiféle "szuperteszt" lesz ezzel kapcsolatban.
  • lammaer
    Franc se tudja, a scoutok most állandóan azért sirnak (pár hsz-el lejebb itt is volt téma) hogy amióta nincs teleport könnyen kilövik őket.

Képzelem a devek hogy pingvineznek: most legyen teleport vagy ne legyen? :)
  • Tuvok #10348
    És nem is teljesen szűnt meg, csak kb. a tizedére csökkent . A nagyon távoli tank még mindig ugrálva közlekedik és nem folyamatosan, csak nem 200 métereket, hanem 10-15-öt . De pont elég, hogy lehetetlen legyen eltalálni .

A megakadás/lag napról napra csökkenti a játékkedvem, megvárom a bajnokság végét, aztán szerintem az érdemi javulás eljöveteléig spájzolom a játékot . Egyre szarabb lesz, és csak bosszant, nem szórakoztat .
  • HuffnagelSteve
    Éppen ezt akartam írni. Illetve nem teljesen. Szóval az igaz, hogy a teleportáló tankok megszűntek, helyette olyanokat "akad" a játék, hogy öröm nézni. Marhára unom már.
  • Tuvok #10346
    Az új tankvezetőm neve: LAG
  • [NST]Cifu
    Nincs házigazda, de én modi vagyok, szóval szóltok mit és hogyan akartok berakni és berakom. :)
  • [NST]Cifu
    Jah, 6 óra körül csinálunk még egy tesztet.
  • erdos
    Na ez mostmár tényleg idegesítő, fullos firefighting mindenkinél (VK)(100% az összes tagnál) és a harmadik csatám amikor egy tetves lövéstől 100%-ból szépen lassan elégek és felrobbanok... akkor meg minek teszik bele ha ennyit ér?
  • lammaer
    Tényleg, ki a házigazda errefelé? Berakhatná a banner alá a hun csati adatait, nagyon sok magyart látok aki nincs a csatin.

Ilyenkor be szoktam nyomni csata kozben az adatokat, szépen gyarapszunk... :) Napi 2-3 új ember is van...
  • lammaer
    Ha vágysz több magyar társaságára, a játékban gyere be a hun (kissrac) channelre (jelszó is hun).

A jó arcok ott vannak, platoonok is szoktak alakulni.
  • Tono34
    Tulajdonképpen a Marder II-t már le tudnám Hetzerre cserélni :)
  • Tono34
    Az még lesz egy pár nap. Úgy vettem észre, hogy általában a magyarok velem szoktak lenni.
  • lammaer
    Látom megvan a Hetzer következő áldozata... :)
  • Tono34
    2 ember van 100%-on a wespében, egyik spece az álca másik javítós. Álca a commanderen van.

Cifu: Annyira azért még nem megy.

Felváltva használom a PzIII, Marder II, Wepse triót. PzIII-at csak addig amíg meg nem lesz a PzIV + kellő free XP.