418795
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Renegade
    nahát, én meg pont a 88-ast használtam nagyon keveset, a pantherem is 10,5-essel szaladgált amíg legutolsó fejlesztésként meg nem lett a hosszabb 88-as.
  • a.carkey
    Én tudom. Anno írtam, hogy jó a Lee, pontosabban semmivel nem rosszabb, mint más tank.

Igazából három igazán szarral találkoztam eddig:
    MS1
    PZIIIA
    Wespe

Na ezek azok, amelyek NEKEM nem jöttek be. Ehhez még hozzávenném a patch utáni T34et. 368 tankot lőttem ki nagyjából az esetek 95%ban ZIS4et használva. A patch óta egyszerűen SZAR A TANK. Nem talál be vele az ember, zoommal, még totál álló célpontra álló helyzetben lőve sem. Egyszerűen nem értem mi történt vele, de HASZNÁLHATATLAN lett, pontosabban a pénz és XP jön vele, a fun már hiányzik. És cseréltem ágyút visszafelé és előre is, de nem az ágyú szar. Egyszerűen pontatlanabb lett ez a szutyok. Ennek ellenére szükséges a pénzszerzéshez, csak már a móka hiányzik vele. :(
  • a.carkey
    Leichtracktor, PZII, Lee, PZ35, PZIIA mind szarabb, plusz a Wespe (ezzel mondjuk alig nyomtam, csak kipróbáltam, és 50%os crewja volt). De mondom: a VK3001H és P sem azért jobb, mert jobbak voltak az esélyek, hanem mert 88as van rajta, nem mini 10,5es. Ennyi. Ott van pl. a Stugon az L70es. Az már egy más világgá teszi XP szerzés kapcsán, de igazából azzal sem ömlik az XP, mert nem megfelelő az ágyúja. Ez JPZIVel már lehet xpzni, mert 88as is felszerelhető rá, ami teljesen (plusz a felépítése) ideálissá teszi nagyvadak ellen is. Plusz TD esetében ugye világos (itt JPZIV előtt lévőkre gondolok főleg), hogy mindegyik - ha felfedezik - 1, max. 2 lövés. Még akár egy leonak is!!!

Hidd el, ha prémiummal fogom nyomni a liveot, akkor nem ennyi lesz az avarage xp!
  • LeonSilver
    Na. Ezért nem igaz az, hogy x meg y tank kurva szar meg fos meg a kurvaannnnyyyyáját nekijje :) Igen is jók lehetnek a kis tankok is és azok is amiket "lenéznek" a nagy és skilles gémerek. Én a Lee-vel vagyok így. Semmi pénzért nem válnék meg tőle, nagyon jól elfér a T1 és az M4A3E8 mellett. Az, hogy kilő egy KT, IS vagy Tigris? Kit érdekel? Ha tudok beléjük marok, ha tudok akkor kis is lövök néhány ellent és jól érzem magam a Lee-ben. Úgy is ez a fontos egy játékban. Szerintem.
  • a.carkey
    Na ok, de ahhoz, hogy az távolba is működjön, ahhoz crew kell, és mivel sosem volt goldom rá, vagy 50%ról indul az ember, vagy max. 75ről. De igazán egy TD 100%os crewal használható. Pont azért, mert szar az ágyúja! :(
  • a.carkey
    Ha teszem azt egy tigrisről lenne szó, egyetértek, de a Hetzerrel az ember a tápláléklánc legalján van. Ebből indulj ki. Ez 10ből 8 esetben így van, és mondjuk 2 olyan eset van amikor benne vagy vele az első ötben. Na a tápláléklánc legaljáról sebezni ISeket és tigriseket, ill ezek nagyobb társait, na ott minden, csak nem az átlag XP a lényeg.
    Már az ágyútöltés, ami már sebez és át is viszi a páncélt is 7,89. A kisebb TD ráadásul egy olyan jószág, amit ha felfedeznek akkor 1, max. 2 lövés a tankok 90%ának. Szóval képzelj el egy képet, ahol mindenki nagyobbat sebez és nagyobb, mint te! Na ott kell boldogulni. Ilyenkor nem csilingel az xp és a credit, mert kilövik előled a vadat, vagy nem találsz, lepattan a skuló. Az amerikai tankok megjelenésével ez pozitív irányba változott, mert ők ideális ellenfelek pl. a Hetzernek, de az a baj, hogy minden másnak is. :D
  • lammaer
    Hát, szerintem 50-50. Nekem ha elhúzzák márciusig a bétát, utána nem fog érdekelni a játék. Kivéve ha konstans raknak be új tartalmat, mivel most pl csak az amerikai ág miatt kezdtem kissé aktivabban játszani.

Nálam egy ilyen játék időtartama 1 évnél sose több. A toppot ugyan sose szoktam elérni mert nem birok annyit grindelni (pl NF-ben is 4 nemzetből megvan a BB4-BB5 kategória, de a toppot nem birtam kigrindelni), viszont ki szoktam próbálni minden ágat.

Most is, felső-közép kategóriáig ki van gyúrva majd minden (Német Heavy/Medium/Arty, Orosz Heavy/Medium, most az US heavy/medium ágon meg a német TD-n dolgozom)

Én csak addig élvezem amig viszonylage belátható időn belül elérhető célok vannak. Pl IS4-em vagy Mini mauszom tuti nem lesz, pedig az alatta lévő tankok már fullra ki vannak gyúrva. Viszont a következő tier megszerzése... áh. Inkább a Hetzer :)
  • Renegade
    a klánosdihoz, tréningekhez:

ha nem vagytok elegen a tréning battlekhez, a gyakorlások erejéig én szívesen csatlakoznék mint ágyuútöltelék.
  • lammaer
    Ez minden tankra igaz. Szerintem ha mnegnézzük a kolléga összes többi hasonló kaliberű tankkal szerzett eredményeit, tuti hogy a Hetzer lesz a legszarabb. Mondjuk a PZ38-ast vagy a PZIIIa-t. Ide a rozsdás bökőt...

(de sajnálom hogy nem otthon vok :) )
  • lammaer
    A 10.5-ösben igazad van.

Viszont a 10.5-ös ágyú megvan kb 30 csata után. Legalábbis én a legutolsó Hetzer grindemben - ha lehet hinni a webes statoknak) 50 csata alatt tudtam átjutni a Hetzeren, és amint lehetett megszereztem a 10.5-öst mivel az teszi kevésbé szarrá.
    Ergo a 471 csatád jó részét tolhattad 10.5-össel :)
  • a.carkey
    Ugyanaz a recept, mint más tankoknál: bele kell illeszteni a környezetébe, akármit is sorsol a kocka, és annal megfelelően játszani vele. Persze 10 kampinovka pálya egymás után nem tenne jót a megítélésének ... :)
  • Fritz Von...
    Itt megint az nem mindegy, hogy mikor és milyen tankok közé tesz be. Egyébként érdekes az egész, mert időrendben a StugIIIasok felváltására akarták használni, de a WoTban előtte van.
  • lammaer
    Jó, prémiummal 50%-al több azaz 300.

Az average XP szerintem PONT mérvadóbb mint az hogy 200 kill, mivel az XP többé kevésbé arányos azzal hogy mennyire voltál hasznos a csatában.
    És mivel átlag, megmutatja hogy milyen konzisztens teljesitményed van (látszik hogy van 1000XP-s toppod is, ott király lehettél, de ugye a 200 average megmutatja mi az igazi teljesítmény).

A 200 kill önmagábanem nem jelent semmit, mert jelentheti azt hogy pró vagy (mondjuk 100 csatából 200 kill) vagy azt hogy nagyon béna vagy (1000 csatából 200 kill), vagy csak egyszerűen nagyon szerencsétlen mert nem te sebzed le az utolsó 5%-ot a célpontról amit 5-en lőnek rajtad kivül.

Még1x: nehogy szemlyesre vedd, én a Hetzernek tulajdonítom ezeket a nem kiemelkedő eredményeket.
  • zalkad
    Szerintem meg éppen hogy ez fogja generálni a nagyobb bevételt nekik, mert akik megszerették a nagy tankjaikat, alig várják majd, hogy újra elérjék öket... és mikor megunják a pöcsölést a KV -ban, akkor mindenképpen megveszik a prémiumot, hogy minnél elöbb IS -be ülhessenek.
    Nyilván itt most azokra gondolok, akik alapból mondjuk nem akarnának rá költeni.
  • lammaer
    Na igen, én is igy olvastam mindenhol hogy IRL a Hetzer egy nagyon hatékony, jól megtervezett TD volt. Ezért volt különösen sokkoló amikor először beleültem még softwipe előtt.

Aztán akkor is sokkoló volt amikor pár napja megint beleültem (némileg több tapasztalattal a hátam mögött), pedig tudtam hogy mi lesz, de mondom hátha. Hát nem, az új balancer mellett (ahol ugye nem mindig IS3/4/7 ellen kell tolni) is ugyanolyan rossz élmény volt.
  • a.carkey
    Prémium nélkül nyomom. Ezt azért tegyük hozzá. Aki nyomta prémiummal, az alapból más XPt kap, és így az átlag is jobb.
  • a.carkey
    Ne az av xpből indulj ki! Hanem hogy hová tesz be vel alapból. Ráadásul a 10,5es ágyúig ez a tank egy zéró. Csak 100%os crewal kezd el muzsikálni.
  • lammaer
    LOL - nem tudod mi a bajom a Hetzerrel? Nézd meg az average XP-det meg hogy 500 csatából lett 200 kill :), amiből biztos vagyok hogy töredéke lehetett 1vs1

(ja, és nem személyes mert tudom hogy konkrétan a Hetzer szar, sztem az én eredményeim se jobbak, de az átlag 200 XP katasztrófálisan kevés összetvetve más tankokkal)
  • a.carkey
    "10 million battles have been fought since September."
    :D
  • a.carkey
    Apropó! :)
  • a.carkey
    Így áltam hozzá! :D Mondjuk azért préseltem ki mindent a Hetzerből, mert benéztem a PZ38 fejlődési ágat és nem tudtam tovább menni a Párduc felé. :D Akkor úgy döntöttem, hogy ha már ennyit beleöltem, akkor nyomjuk nagyüzemben, mit tud. Lett 100%os crew, álcázás, full felszereltség, stb., és most már annyira összenőttem vele, hogy sosem törölném le. Iszonyat jó support tank, és ahogy már fejtegettem: azért veszélyes, mert lenézik. A Stugot már nem nézik le, mert sokan játszanak/játszottak Stuggal, és tudják, hogy gyors, jó ágyúja van, stb. De a Hetzert mindenki átugorja és egy szükséges rossznak tartja. Aztán amikor apránként 4-5 lövéssel a KTnek nincs HPja, majd robban, na akkor szoktak utánanézni, hogy baszott ki is nyírta ki őkelmét. :D Na ilyenkor tartanak rá nagyvadászatot, de sokszor észre sem veszik, hogy hol van, még úgy se, ha mellettem állnak. (Ilyenkor meg sem mozdulok, és álcázással tökéletesen működik. Aztán továbbmegy, és még egyet bele lehet lőni. A repair kb. 1500 ha 0%ról kell javítani, a lőszer meg lófasz belé. Cirka 9-11 között keres vele az ember prémium nélkül, de szedtem már össze vele 40 ezret is.)
  • [Rush]
    Tök mind1 mi volt valóságban, a játékban egy kaki
  • Torzonborz
    idézet a wiki-ről :
    "Ennek eredményeként született meg a sok szakértő szerint a második világháború legtökéletesebb könnyű páncélvadásza a Hetzer"

tehát kéretik így hozzáállni :D
  • Ulvar
    Külön tech fa kéne ennek, wááá de nem szeretem hamar túl akarok lenni a Lee-n. De nem tudok úgy felcseszett a játék tegnap előtt..illetve pontosítok, a játékosok!!!...egyesével lövették ki magukat...minden meccsen..áhh na mind1. Majd talán ma erőt veszek suli után.
  • a.carkey
    PZ 38 volt a Hetzer alapja, és egy román tankról koppintották. :)
  • a.carkey
    Egy aranyos kis link az M4 Sherman családról :)
  • a.carkey
    Mondjuk mégis lesz pár prémium ami majd megérheti:

Németek: KV1 Captured, T34 Captured, Brummbar, Sturmtiger, Lowe, NBFZ, Pz. IV/V

Oroszok: PZ IV Captured, Panther Captured, KV-220, KV5

USA: az M10 kinézetű német (captured) Panther, M4A2E4, M6A2E1, T31
  • SZU
    Nem értem, hogy a hetzer miért kisebb tier, mint a stugIII. A lövege miatt?

Mert egyébként a StugIII PZIII, a Hetzer pedig PZIV kasznira terveződött.

Ráadásul valójában a Hetzernek volt vastagabb a frontpáncélja, amit még ügye erősen meg is döntöttek. Tehát mindenképpen tartósabbank kellene lennie a játékban, mint a Stugnak.
  • a.carkey
    Miért ne lenne? Ha ez a sorsa, hogy játszhassunk vele, miért ne lenne? Akkor legalább nem lesznek ekkora különbségek, hogy loltracktorból IS7be. Szépen, mindenki loltracktorral fog kezdeni, és bár lehetőség lesz gold vásárlására, de az xpt akkor is ki kell majd grindelni, hogy átválthasd azt. Így nem lesz olyan nagy különbség. Persze a prémium tankok keményen megkavarhatják majd az állóvizet, de azért annyira nem azok fognak dominálni.
  • a.carkey
    Jaja. Prémiumra max. 1x van időm kéthetente 1 napra, de azért lehet nélküle is haladni, csak meg kell nyomni.

Az a jó ebben, hogy nem 1 óra csak a Campeche Cayenne útvonal, hanem azért 5-10 perc alatt sokszor két csata is lemegy, tanktól függően. :)
  • SirAlo
    Csak tudjatok mit rontanak el ezzel a hosszu cb-vel ? Azt hogy sokan felfejlodnek, tankokat szereznek stb aztan mikor jon a full mar kedvuk nem lessz mindent elejerol kezdeni:(
  • LSSAHPAUL
    Az a december 4. meccs az oké, velük fogunk játszani a kb 6.fordulóban :) csak hát vannak ilyen precíz emberek is akik egy hónappal előtte már leszerveznek mindent, gondolom nincs jobb dolga mint hogy ezen agyaljon.
  • Fritz Von...
    Na látom, te is bekockultál rendesen, 2594 csata... :D
  • Fritz Von...
    :D
  • a.carkey
    Ja, és végre Shermanre találtam egy tökéletes skint. :)
  • a.carkey
    Nem tudom mi a bajotok a Hetzerrel??? :D
  • mijki
    Exoterm: kilőttem 2 Tiger I-et(teljesen egyedül), egy KV-3-t és egy Panthert.
  • Adjunktus
    Ide írom,aztán ha valakit érdekel majd szól!
    Tizenhétmilliónyolcszázhatvanháromezerhétszázhuszonnyolc honlapra vagyok már bejelentkezve,van négyszáztizenhatezerötszázharminchat beszélgetős programom meg vagy hétszázhuszonkilencezerhatszáz különbdöző klánnal,céhhel,egyesülettel meg a fasz tudja még mivel állok ilyen-olyan kapcsolatban.

A szolgálati beosztásom.
    18ok 19ok 20- 21ok 22- 23ok 24- 25ok 26- 27ok 28ok 29-
    Az ok napokon ráérek egész nap.Legkönnyebben a játék HUN(kissrác) chat-en vagyok elérhető.
    Ezeken a napokon el tudok menni bajnokságra,trainingezni,italozni,betonozni vagy mit tudom én hova.Ha a két meccs nem ütközik időben,akkor megoldható,hogy beugrok más csapatba is.
    A - napokon egész nap nem vagyok.

Wespe.Ha azt akarjátok,hogy bejelentkezzenek a HU TEAM-hez a niggerek,akkor csináljatok valamit azzal a kurva videóval,mert nem lehet tőle jelszót írni.:)
  • Tuvok #10218
    Jah, és ez felvet két problémát is . Mert ha még az egyik lenne azt mondom oké, játszunk 2-3 órával később/hamarabb, hogy értelmes időben legyen a másiknak is, de így, hogy az egyik épp felkel, mikor a másik délután hazaindul melóból, a harmadik meg már lefeküdni készül .. hát kétséges, de szerintem aki ilyen szanaszét klánt csinál, oldja meg a saját problémáját ... De Paul böcsülettel helytáll és szervez, ja és akkor ezúton és kérem Paul nevében is, hogy:

az érintettek az LS honlapján a war tervezőnél légyszi-légyszi jelezzétek vissza, hogy tudtok-e jönni az adott meccsre, fontos lenne tudni kire lehet számítani !!

Infóért forduljatok Paulhoz, de én is válaszolok amire tudok, nagyjából követtem mi hol merre .
    Holnap átrágom magam a szabályzaton (mert elég fosra sikerült), az meg egyenesen vicc, hogy ma délben hirdetik ki, hogy van 2,5 napunk lejátszani az 1. fordulót, a meccset meg minden kapitány szervezze meg maga (ha tudja, ha nem akkor majd a bírók döntenek) . Persze ezt már úgy néz ki megváltoztatták, de ahogy olvasom így is több csapatnak necces lesz, ha még az időeltolódás nem lenne elég .
    A másik vicces dolog, hogy a 2. fordulót nov. 21-22 környékén kéne játszani, de egy klán dec. 4-re egyezett meg Palival :D

Na, mégegyszer kérlek titeket, hogy aki jelezte részvételi szándékát a ligában, informálódjon az LS belső honlapon, és jelölgesse a meccseket, hogy (előreláthatólag) jön-e vagy sem . Mert most kicsit "rush" van a szabályok miatt .
    Köszcsi
  • lammaer
    Amcsi / ausztrrál team? Na, majdhogynem a két legtávolabbi időzóna :)