418795
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• CharrDen
    Prokhorokva töltő zenéje valahonnan nagyon ismerős. Szinte biztos hogy van egy ilyen szám, mi a neve?
  • Adjunktus
    A TD-hez elsősorban türelem kell és jó idegrendszer.:)
    Ha olyan célpontra állok rá,amit nem biztos,hogy szemből átütök (mondjuk az ISU-val ilyen nemigen fordul elő) akkor inkább várok amég valaki megabajgatja egy kicsit és mozgásra készteti.Ha elkapkodom a lövést vagy pozíciót váltok a jobb rálövés érdekében,akkor többnyire felfedeznek.
    Ezért inkább várok egy picit.Ha te látod őt akkor a társaid is látják és valaki csak nekimegy.Aztán ha fordul már adhatsz is neki.:)
    Persze ha egyedül vagy a környéken akkor nincs mese,muszály leállni karatézni.:)
    Az álcaháló,rammer,binocular telescope megy nálam.Minden tag az álcázást nyomja első körben,aztán jöhet a többi.
    A jó pozíció választás is nagyon fontos.Jó helyről a kukkerral,ideális esetben előbb észre lehet venni az ellent és ha nem figurázod túl a dolgot 2-3 lövést is leadhatsz rá mielőtt igazán bajba kerülsz.
    Óvatosabbak max 2 lövés után léceljenek!
    Persze ha épp arra felé nézelődik egy artys akkor gyorsan vége lehet a dalnak." két fikagolyó meggyúrása között kinyom.":)
    Ezért én vagy rögtön a lövés után hátrébb tolatok egy kicsit,úgy hogy még takarásba maradjak.Tehát a bokor vagy tereptárgy köztem és az ellenfél között legyen.Vagy eltávozok onnan.
    De ha érkezik a lövés az artytól a bokorba ahol szerinte nekem lennem kéne,akkor van,hogy direkt visszamegyek.Egy fail lövés után legtöbbször inkább mást keres magának.
  • davidbog
    Én ha KT-vel vagyok nem félek az IS-3-tól. Ha IS-3-al vagyok akkor pedig nem félek a KT-től. Kb ugyan azt tudják. Minkettővel könnyen kilehet lőni a másikat.

Szerintem IS-3-nak nem nagy ellenfél a Ferdinánd, túl lassú. Még nekem se, pedig az alap torony van az IS-3-asomon.
  • [NST]Cifu
    Szemből elég sok bogyó lepattog róla.

A rekordom 10 lövésből 8 bounce. Ferdi, 88mm L/71. Karelián, éppen mással foglalkozott. 10 lövés után meguntam, elkezdtem a mellette álló Tigrist lőni. :)
  • TDantes
    Jó, de te egyrészt marha jó nyomod.
    Másrészt, ha az ember ismeri a saját és az ellenséges tank előnyeit és hátrányait győzhet.
  • Adjunktus
    Érdekes.Én pont így voltam csak fordítva.Amikor IS-3-ast nyomtam anno.A legkisebb aggodalmat sem éreztem ha netán összefutottam egy enemy KT-vel.

IS-3-ra nem érdemes auto aimmal lőni csak oldalról.Szemből elég sok bogyó lepattog róla.Egy picivel a torony alá kell lőni,kb ahol a vezető pislogója van.Bár ha már ennyire látod,akkor be van baszva mert jó közel van.:)
  • cikasz
    A torony teljesen máshogy néz ki :)
  • CharrDen
    Na de amennyit játszok és a +100 xp meccsenként mire meglesz orosz szerveren premium nélkül..
  • CharrDen
    Amúgy Eagle nem azt mondtad, hogy majd néhány gyengébb amcsi tank kap egy kis erősítést? (azthiszem pont t1 és m6ra mondtad). Ez mikorra várható az orosz szerveren?
  • TDantes
    Értem, de hát ez van. Ha meglesznek a szupertornyos amerikai tankok, meg röhöghetsz mindenkit, hogy csak a festéket tudják lekapirgálni.
  • CharrDen
    Bár most hogy a képet nézem... Kb tök ugyanaz, csak a színe más.
  • TDantes
    Ja, így érthető. Az alap KT-val nincs sok esélyed egy vs egyben, de a fullos Királytigrissel, simán szét lehet a ruszki tank seggét lőni.

Mert még a 105-össel is gyorsabban lősz mint az IS3. Az a lényeg, te lőjj előbb mint az IS3, és minden lövésed találjon. Akkor lazán megvan.
  • CharrDen
    T29? Az T7, addig el kell jutni, addig egyre roszabbak lesznek. Csak viszonyításnak, 640ezer creditbe kerül, és erre a legjobb ágyú amit vehetek eléri a 240 sebzést (papíron), ami még mindig nem éri el a KV sebzését, ami 1 tierrel lejjebb van.
  • a.carkey
    Német ágat nyomom. Egy fullos Tigris a legnagyobb. De hétvégén meg lesz a KT is.
  • TDantes
    A fenét, T39-től fasza az amerikai ág.
  • CharrDen
    Ehh akkor kezdem megbánni az amerikai ágat, minél nagyobb tierű tankot veszek, annál gyengébb lesz... Kellett nekem otthagyni a VK3601em :D
  • TDantes
    Miért, neked milyen tankod van?
  • a.carkey
    Én ha IS3 vagy annál nagyobb tankot látok, tüzérségi támogatást vagy segítséget kérek. Ha megkapom, ált. meghal, ha nem kapom meg, akkor amennyit tudok, belésebzek. Aztán a következő hullám befejezi a művem. Egyedül IS3 és az afelettieknek SEMMIVEL nem megyek neki. Az IS is elég irreálisan strapabíró, az IS3 (és az afelettiek ruszki oldalon), meg pláne.
  • TDantes
    Én úgy látom, hogy a Királytigrisemmel,lazán lefejelem az IS3-akat. Persze nem mindegy ki vezeti az IS3-at, és kicsit jobb mint az én Királytigrisem, de 10 csatából, hatszor-hétszer én nyerek ,egy vs egyben.

Ugyanis, van egy hátránya az IS3-nak, mégpedig hogy lassan tölt be, lassabban mint én. Ezt kell kihasználni.
  • [NST]Cifu
    Jobbat mondok, a Ferdi 128mm-es Pak44-e sem mindig viszi át, sőt, átlag 3 lövésből 1 üti át, ami azért közel kabaré szint. Eljutottam már oda, hogy szemből nem megyek neki a komolyabb amerikai harckocsinak, mert keményebbek mint az azonos tierbe eső szovjetek - ez pedig nem kis szó. :)

BTW Jeges meg aki még IS-3-at hajt, ti hogy látjátok az IS-3-ast? Én a magam részéről kicsit furán nézek ki a fejemből, hogy 1 vs. 1-ben esélyem sincs ellene a Ferdivel. Amíg a 88-as volt fent, azt mondtam, oké, wir haben kein craft, de hogy 128mm-essel is lesipuskásként van csak esélyem ellenük, az azért durva. Papíron többé-kevésbé fairnek tűnik a dolog, a páncélzata ugyan csak a testen gyengébb, és csak a legerősebb ágyúja (BL-9) igazán veszélyes, de valahogy a játékban nem ezt tapasztalom. Mert ehhez még hozzájön, hogy piszok gyors. Idegesítő, hogy ha nem lövöm le a lánctalpát, akkor pillanatok alatt mellém/mögém kerül, és már kaparhatom is a síromat a fagyott talajba...
  • Fenrir
    A T1 roszabb? :D

Várd ki amíg átmész az M6, nah az egy igazi rakat szemét a T1-hez képest. Mivel szinte minimális a különbség a 2 tank között, de a tier különbség miatt folyamatosan még erősebbek közé tesz be a matchmaking, ott meg sokszor esélytelen vagy.

Nálam a T1 volt az első amin sikerült kétszer is Top Gun-t lőnöm és vele tartom a 7 kill-es rekordomat is 1 meccs alatt, az jó kis tank.
  • Renegade
    basszus, lenyomtam 50 scout partyt, csak, hogy legyen elégséges minta, elkeserítő, A20al kóválygok, és nincs az a szög, amin betudnék menni egy bázisra. Legalább "artyt látni és meghalni" lenne többször, de 1, az az 1 scout achivement + az esetek 10%-ban láttam artyt, ebből 2-szer rá is tudtam lőni.
  • spiczi91
    Ha már TD akkor SU-85/Marder II FTW! :)
  • Eagle16
    Némelyiket át lehet, amit nem lehet azt egy kis lakat jelzi a modulnál.
    De ha eladod a modulokkal együtt, akkor azok is hozzáadódnak az árhoz, bár ugyanúgy csak féláron. (a rammer + spall liner + vert. stabilizer kombó pl. nem átadható, el kell adni a tankkal)
  • a.carkey
    Üdv a klubban! :D
  • LeonSilver
    Ezeket egyébként nagyon megéri megvenni. Sohasem értettem például, hogy sok "nagy vassal" lévő ember miért sajnál szaros 3k-t egy javítőbizbaszra. Inkább állnak egyhelyben és lesik ahogy az artyk leamortizálják őket holott ha van ez a kütyü akkor azonnal odébb lehet állni.
  • a.carkey
    Fullextrás a Hetzerem. :)
  • a.carkey
    Töltés segítő.
  • davidbog
    Érdekes, nálam pont fordítva van. A KT szinte soha nem gyullad ki (de minden más előszeretettel megy tönkre), de a T29-esem egy napos sincs és már háromszor gyulladt ki, abból kétszer ki is égett 80% feletti állapotról. A modulok javítása valóban nagyon sokáig tart, nagyon könnyű kicsinálni egy amerikai nehéztankot ha többször sikerül lelőni a lánctalpát.
  • CharrDen
    Aha. És ezeket (modulok) át lehet rakni majd másik tankra?
  • Eagle16
    Neeem, ezeknek darabja 3k és egy meccsen egyszer használhatod őket, utána újra meg kell venni. A tűzoltókészülék pl. néha akkor is elhasználódik, ha csak simán kilőnek...na ez bug.
  • Eagle16
    Persze, ha van rá kredited akkor ezeket veheted nyugodtan bármire.
    Esetleg még ami hasznos lehet az a 25%-os javítóláda, mivel nem egyszer fordult már elő hogy kilőtték az ágyúmat egymás után többször is...csak akkor nem tudsz valamit megvenni a másik 3 közül...kinek mi a fontosabb, ha a legénység mind a 6 tagja 100%-os repair-on van, akkor pl. semmi szükség a javítócuccra. (ami 500k)
  • CharrDen
    Ezek egyszerhasználatosak, vagy elég egyszer megvenni?
  • Eagle16
    Ja instant kit-ből meg a szokásos kreditért vehető: javítócsomag, elsősegélycsomag, tűzoltókészülék.

És azt is hozzátenném, hogy hiába ugyanannyi a motor kigyulladásának az esélye, mint a németeknél, közel sem gyulladok ki annyiszor, mint pl. egy KT-vel.
  • davidbog
    Vettem T29-est. Még csak 90 mm M3 ágyú van rajta, de elég jó már így is.
    Sebzésben tényleg nagyon jók az amerikai tankok. A nehéztankok frontpáncélzata valóban 20%-al több lehet, mint ami az adatlapon szerepel, mert a KT-m 10,5 cm L/68-as ágyújával a T29 toronypáncélzatát egyszer sem ütöttem át, ami elvileg 178 mm. Miközben egy KT toronypáncélját ami 180 mm simán átviszi. Egyedül a mozgékonyságuk marad el a másik két nemzetéhez képest. A T29-em csak papíron tud 35 km/h-t, általában 30 körül megy és kicsit lassabban is fordul mint hasonló szintű társai. Igaz még csak 90%-os a legénység.
  • CharrDen
    Hú köszi, le is mentettem. Ezeket szerinted megvegyem már M6ra is, vagy inkább T29től kezdjem? (bár... úgyse lesz rá pénzem, most T1 és A20-al megyek, T34 a cél, azzal jól lehet pénzt farmolni, és így van most 70ezrem, T1 fenntartása nagyon sok, és még használhatatlan is)
  • CharrDen
    Azért ez egy vicc.. Új sivatagos pályán arty eltalál, mindkét lánctalp ÉS motor narancs, 7el megyek előre SIMA talajon. Emelkedőn 2vel megyek. Mindez nem is olyan nagy baj, jön egy A20as, örülök hogy jee lesz killem, belelövök, eltalálom, -23% élet. Ez egy vicc, ez a T1 rosszabb mint a Lee.
  • Eagle16
    Amerikai nehéztankokra amit én szoktam:

rammer - csak hogy még tovább fokozzuk a sebzést :D
    spall liner - muszáj, nem bírom ha egy Bison kinyírja az embereimet (megtörtént)
    vertical stabilizer: menet közben is jó esélyed van eltalálni a közelebbi célpontokat, elég jól működik és ugye amcsi tankkal nagyrészt nem áll le szemtől szemben az ember kilőni egy Is-4-et, Vk4502-t.

Ami még fontos: az összes emberedet JAVÍTÁSRA!! Nagyon sokáig szerelik a modulokat ezek az amcsik, ha ellövik a talpad akkor vagy 10-12 mp-ig ott is maradsz...a legénység képzésével ez az idő jelentősen csökken.
  • CharrDen
    ... Kétlem hogy az amerikaiak ennyire "hülyék" lettek volna, valószínűleg mivel egy mmo és mégiscsak oroszok a fejlesztők azért lettek ilyen használhatatlanok.
  • Eagle16
    Ezt eljátszották a Sörmen-el is :D

Most pl. 24k xp-ért vettem egy új tornyot a T34-esre, ami ad +20m látótávolságot, meg 100mm páncélt a torony HÁTULJÁRA :D

Nem értem ezeket, szétbontanak sokféle egy lényegében ugyanolyan tankot.
    T20 - T23, T1 hvy - M6 hvy, T29 - T30 - T34 stb.