418795
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Renegade
    látom vannak fejlemények ferdi camo vonalon, kellek a teszthez?
  • [NST]Cifu
    Egen, és emiatt kell minden nehézharckocsinak és TD-nek laposkúszásban fedezékről-fedezékre lapítania... Ez aztán tényleg marha jó dolog... :S
  • Renegade
    hajrá-hajrá, kb huminál, esetleg rillnél lesz meg a 100%, na ott jön a minőségi ugrás: álcaháló + pl: 25% álcázás 2 legénységi tagnál, nos konkrétan neked mennek és úgy vesznek észre :-)

addig pedig "csak" a távoli medek, hv-k ellen véd, ha scoutot látsz 1-2 négyzeten belük, akkor uzsgyi, mert az ellen összes játékosa "attentione-özi" a poziciódat.
  • Tono34
    Akkor visszarakom az álcahálót a wespére.
  • DummyBoy
    Ja, 100% legénység alatt nem érdemes a tankokról vitatkozni, pár pl: megtáltosodott, mikor elértem a 100-as legénységet (Bár volt pár ahol nem tűnt fel változás ...)

Most erősen morfondírozom egy Binocular-on én is, mert elég sokszor kapok úgy találatot a SU-152-essel, hogy szemből lőnek, de nem látom ki volt ...

Nekem meg ugye megy a csík, szóval nagyon bújkálni nem tudok :(
  • Tono34
    "Sajnos a nem rutinosabbaknak ezekről fogalmuk sincs, őket onnan lehet megismerni, hogy az én csapatomban vannak :)"

Ez jó volt :)

Ellen artikat akkor szoktam keresni (nagyjából nekem is van már fogalmam róla merre lehetnek), ha a tankjainknak nem kell éppen tüzérségi támogatás.
  • Renegade
    én azt vettem észre, hogy amíg nem 100% a legénység, addig ezek a drága kütyük szart sem érnek, ilyen pl a binocular is, amikor teszteltük a ferdi álcázását, akkor direkt rámentem leo + binocular tesztre, az eredmény meglepő volt:
    Panther optika nélkül max sebességről 330 mről szúrta ki a bokorban álcázva csücsülő ferdit, a Leo 90% körüli parancsnokkal (ő a megfigyelő is) menetből 310 mről (400ról kellett volna), állva és figyelve 400mről (500-ról kellett volna). Szóval a 90% és 100% között elég ngy a különbség.
  • DummyBoy
    Persze általánosítottam ... de a pályák minimum 90%-a artyval belőhető, max arrébb kell álni egy picit ... Ráadásul a rutinosabb arty playerek tudják, hogy melyik részeket honnan lehet a legjobban belőni ...

Viszont ha bekempelsz a baradék 10%-nyi helyre, akkor meg a csatából nem látsz semmit, csak annyit hogy ha az enemy nyer, akkor megkeresnek és kiszednek ...

Ráadásul a rutinosabb arty playerek azt is tudják, hol lehet az enemy arty, várják az első csíkot és megy is a counterattack ...

Sajnos a nem rutinosabbaknak ezekről fogalmuk sincs, őket onnan lehet megismerni, hogy az én csapatomban vannak :)

Mint az a pár Hummel az oldalunkon, akiket jópár oldallal ezelőtt meséltem, hogy milyen hősiesen szedtek ki 1 KV-t ...
    Mikor már mindenki anyázott, hogy miért nem segítenek - bejelentette az arc, hogy azért mert nem tud odalőni ... (2 méterrel kellett volna arrébmennie, hogy sikerüljön ... na mindegy ...)
  • Tono34
    Akkor ezt baromira jól titkolja. Engem mindig észrevesznek akármekkora bokorban is állok. Volt, hogy az asztaltól is arrébb mentem nehogy meglökjem és az egér megmozduljon, erre jó távol megy egy tank majd rám fordul és ennyi volt a kör.
    PzIII, Wespe, Marder II mindegyiknél csinálta.
  • Renegade
    automatán kapod a pluszt
  • Renegade
    fel a fejjel, valamit majd csak kitalálnak, mert arty love ide vagy oda, azért érzem én, hogy jogosan fancsali sok ember, és hát az ilyen játékoknál gondolom a többség szava komoly súllyal esik latba.
  • Tono34
    "- Átlőnek mindenen (Nekem meg kell kerülni a hegyet ...)"

Ezen azért vitatkoznék, nagyon sok helyre nem tudok vele belőni, ha egy tereptárgy leárnyékol (hegy, ház, akármi)
  • Tono34
    Lenne egy láma kérdésem, ha ven álcaháló az magától működne v be kell kapcsolni vmit?

Wespével nekem nagyon jól megy mostanság, elégedett vagyok vele. 2 ember 100%-on a többi 75%-on.
  • DummyBoy
    Lehet hogy úgy érti, hogy lassan gyorsul - ez a gondom pl: a T34-85-el ... hiába 54 km/h a max speed, ha kell neki 3 csata míg felgyorsul addig (Természetesen hegyről lefelé ...)

@Renegade:

Nekem nincs bajom a jó arty playerekkel, ezt mindig elmondom (Tegnap is elnézést kértem a sráctól ...), de egyszerűen már nem szórakoztat a játék, hanem idegesít ... Mikor valami hihetetlen mákkal 1 vs 1-ben kiszedek SU-152-vel egy IS-4-et, ami megfordítaná a meccset , majd fél másodperc múlva 1 lövés és végem ... (aszem talán Grille szedett ki)

Az artyk jelenleg továbbfejlesztett TD-k ... pár apró különbséggel:
    - Nincs látóhatár
    - Nincs páncélzat amit át kéne ütni
    - Átlőnek mindenen (Nekem meg kell kerülni a hegyet ...)
    - És 3-4 Tierrel nagyobb ágyú van rajtuk ...

Erre FPS-es körökben van egy sokat használt terminusz teknikusz: a "csíter"

Teljesen elqrják a játékot ... Mikor már eljutottam arra a szintre, hogy lehet hogy ez a játék nekem megéri majd a havi 10 dolcsit ... sikerült eljutnom arra a szintre, hogy semmit sem ...

Igaz, mintha kevesebb arty lenne ... De a nerfet a másik oldalról nem érzem ... az esetek 90%-ában telitalálattal szednek ki, hol 100 - hol kevesebb %-ról, mindegy.

Valami hihetetlen jókat szórakozom, mikor nincs arty ... Kevesebbszer is szednek ki ... De még mindig a legjobb csatáimat teszik tönkre ...

Nemes egyszerűséggel dühít, hogy 2 lehetőségem van arra hogy űbertápos legyek:

1 - végiggrindelek egy teljes sornyi tankot a max tierig
    2 - vagy megyek pár plusz kört PZ4-el, és kész.

Lehet az a bajom, hogy a mi csapatunk mindig kifogja a balfasz arty playereket, de lassan unalmas, hogy amíg a scoutokat ki nem szedik, minden csapat kempel mint az állat ...

Eredetileg azt hittem az arty arra való, hogy megakadályozza a camp-et ... De miattuk van főleg ...

Kár érte, nagyon jó játék lehetett volna :(
  • Renegade
    remélem ezt is lemodellezik:
    " Az egyik ilyen ütközetben (1945 januárjában) egy harctéri jelentés szerint egy Sturmtiger egyetlen lövéssel három Sherman harckocsit semmisített meg."
  • lammaer
    Jó ötlet, viszont ebben az esetben az a minimum, hogy a nagyobb tierű járművekről leveszik a silencert, és a pálya túloldaláról is pontosan hallom 5.1-ben hogy merről jön a mausz :)
  • lammaer
    Egyetértek, én a nagyobbik shermanról a rendes ágyút hiányolom. Azt már megszoktam hogy a páncélzat disznek van, a mobilitás nagyjából okés (nem mondom, lehetne jobb :) ) de igazából semmiben sem kiemelkedő.
    Olyan average joe, gyenge ágyúval.
  • Eagle16
    Szerintem te valami mással játszol :D
    Ki van fejlesztve minden?
    48-al megy, a végsebességet pár mp alatt eléri, 40-es traverse speed-el...
    A torony is elég gyors.
    A lövegnek elég alacsony a pen.-je, de ki kell használni a sebességet és hátulról meg oldalról támadni.

T-44-es is 51-el megy, nem tudom mi a gyors neked, ha a 48 lassú. Csak nem mehet 70-el, mégsem egy felderítő...
  • Renegade
    na, meg is találtam az ideális szivatást a nehéz artyknak:
    sturmtigernél olvastam wikin, hogy mindenféle ügyes trükk ellenére kilóméterekről látszott a torkolattűz: ez egyszerűen lemodellezhető, minden lövés után, x másodpercig bárhol is van az ellen, látja az artyt.
  • lammaer
    Fene már, szegény leommal igy is csak röhécselni tudok ha felderitek egy magasabb Tierű artyt, mert hiába állok neki lőni, még a he is alig sebzi őket.

Múltkor egy iskolabuszt kezdtem el abajgatni, gyakorlatilag rám se bagózott, úgyse tudom kinyirni.
    De még az IS3-nak is minimum két lövés egy fullos magas tierű arty.

Ne adjanak már armort nekik :)
  • Renegade
    :-))))
  • Eagle16
    Hát ööö...nem tudom próbáltad e az Is-7-et, de úgy gyorsul mintha csak egy sebesség fokozat lenne benne, a 8-as...

A KT, Tiger I, T32, T30 meg ugyan nem megy 50-el, de 5-6 mp alatt elérik a max. sebességüket.

A Tier 8-as tüzérségre szerintem nem kerül majd Halálcsillag-ágyú, de sok Hp-juk lesz, meg jó páncélzatuk. (bár kinek mi számít erős ágyúnak, szerintem a 2500-3000-es sebzésnél nem kell több :) )
  • lammaer
    Én úgy hallottam, hogy az új patchben az arty lövészeknek kiszúrják a szemét a loadereknek pedig csak 1 keze lesz :)
  • lammaer
    Még jobb érzés ugyanez T1-el. Ott téged rak be, hogy ellensúlyozd a KVket... 1vs1-be eddig a legjobb amit elértem olyan 80% körülre leamortizált KV.
  • exoterm
    Én is a tier6-os sermanról dumálok. Lassú és gyenge a lövege.
  • Eagle16
    És ezeket még azelőtt kihozzák, mielőtt a játék éles stádiumba kerülne át.

exo: pedig tényleg gyilkoltam vele Is-3-at, kérdezd meg Cuki-t, ő látta :D
    De én az E8-asról beszélek amúgy, a kis alap sörmen-en a 105mm-es van fent, mert Párducból is 15%-ot kap le :D
  • Renegade
    megértem, biztosan sokan éreznek így, ezért csak le lesznek szabályozva valahogyan, pl méreg drága lőszer, hogy tier8 alatt senkire se akarjon lőni, plusz 1 perc/lövés.
    Szerintem a német, amcsi nehezek lesznek bajban, mert lassúak és sok idő nekik, amíg eljutnak egyik fedezékből a másikba, az oroszok védve lesznek, mert egy IS7 az a fentiekhez képest pikpak átszalad.
  • exoterm
    Öregem, te keményebb vagy, mint csák norisz. Én is próbáltam pörgőrúgással kiütni egy KV-t ezzel a szerencsétlen sermannal, de egyszerűen nem ment át a lövedék. :P
  • DummyBoy
    Én viszont eljutottam arra a szintre már pár napja, hogy itt egy játék amit abszolút nekem találtak ki!

DE ... ha nem csinálnak az artykkal valamit, akkor elbohóckodok a bétával aztán uninstall ... Erre de, csinálnak valamit az artykkal ... kihoznak belőlük nagyobbakat ...

Szuper ...
  • Renegade
    érdekes, nekem a Nemzeti dal jutott eszembe, "kicsit" megerőszakolva ;)

Az Artyzás megint szép lesz,
    Méltó régi nagy hiréhez;
    Mit rákentek a századok,
    Lemossuk a gyalázatot!
  • Jeffjohnson
    Wespe-röl ill. a klánjáról tudna nekem valaki infót adni 2 hete voltam fent a tsükön azóta nem tudok róluk semmit pedig Wespet már priviben is kerestem. Megszűnt a klán vagy már megint új TSen vagytok? Privibe írjon nekem aki tud valami infót róluk ill. más klánok jelentkezését várjuk közös gyakorlás ill. cooperáció céljából jelentkezés nálam vagy Paul-nál (játékban LS_Paul).
  • HuffnagelSteve
    Ilyen ;)
  • DummyBoy
    Ezek pont úgy néznek ki mint egy Uninstall button ...
  • Renegade
    akkor ez azt jelenti, hogy még a bétában? Mert akkor ideje visszakapcsolni XP modra a humit
  • Eagle16
    Szóljatok ha esetleg ez már spam-nek minősül :D

T-54-es.

• Renegade
    és Gustav :-)
  • Renegade
    ááááh, ez nem ért, 2 szívemcsücske ág van a játékban ger: med, arty

ideje keresnem egy drogambulanciát, biztos, ami biztos :-)
  • kerla
    ezt sem vontam kétségbe, ellenben a vicc eszembe jutott, mint mindenről legalább egy. egyetértek tehát. elég itt jeleznem vagy írjak hivatalos feljegyzést államtitkári szignóval?
  • Eagle16
    Off-map tüzérségnek esetleg bekerül majd a Dora
  • Torzonborz
    jajj már előre "rettegek" a sírástól ami majd ez után jön :D

egyébként náááájsz :)