BME
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hát ez inkább úgy van, hogy "felvesznek, mert örülnek hogy végre találtak egy jól képzett mérnököt"
De hogy rengeteg ott a gyökér ember, azzal egyetértek. Viszont az egyik legjobb barátom oda jár, vele és két csoporttársával igen jókat buliztunk, mindannyian nagyon jó arcok, szóval azért vannak kivételek.
A másik, hogy aki nem talál munkát mint pl bölcsész, hát egészségére, de hogy egy közgadász aki egy kicsit is leleményes.. naneee
PSP user n\' soon ps3 user too :)
A matek oktatás meg már lassan egy vicc. Én még matek B1* és B2*-ot hallgattam 1 éves gépészként. Heti 8 matekom volt. Aztán jött a B3. A B3 heti hat órája édeskevés volt ahhoz, hogy egy átlagember tényleg megértse rendesen a vektoralgebrát és diffegyenleteket. B4 (valszám és statisztika) egy gépésznek a heti 4 órával elég volt.
A következõ évfolyam már csak 6-6-6-4 óraszámban tanult matekot.
A BSC alatt most 4-4-4 matek van asszem, de elsõben van heti 4 közgáz. Nekem heti kettõ volt. Ez lenne a jövõ mérnökképzése? Alapok nélkül?
Egy '96 táján végzett gépész azt mondta, hogy neki még 5 félévnyi matek tárgya volt, külön diffegyenletek tárggyal. És akkor agyalnak, hogy miért csökken a képzés színvonala. Én nem lepõdök meg...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Spread De Love!
Nem arra gondoltam, hogy értelmetlen és fölösleges(amit linkeltél ha lesz idõm átfutom), hanem arra, hogy kevés köze van a matekhoz.
Persze még így is homályos.
Pl. fizikának megvannak a saját egyenletei, amiket aztán a matematika eszközeivel lehet megoldani és a feladatok megoldása az egyenletek felírása után tiszta matematika, mégsem matematikának nevezzük, hanem fizikának.
Sztem a valszám is kilóg így a sorból és mivel ezt, a fizika esetével ellenben, matematikának nevezzük, azt mondom h kamu matek...
Most mi ebbe a matek, az h sûrûség fv.-t integrálok?
dixitque deus fiat lux
Igazából elsõdlegesen vegyészmérnöki érdekelne, biomérnöki csak második opcióként, ha netán mégse kerülnék be. De ahogy elnéztem most a kerettantervet, a tárgyak 90%-a egyezik.
bioszt én is angolul tanultam, de eszembe sem jutott abból érettségizni, utáltam.
Magyarul szeretem, angolul utálom a bioszt 😄
A matekkal csak megbirkózok majd, lehúztam egy évet mérnökinfón, analízist megcsináltam... nagy nehezen -.-'
Kösz egyébként az infót, jól jött.
Gyakorlatilag az integrálásnak van egy része amin kicsit azért kell gondolkodni. Elõtte semmi, sõt még az alapintegálok sem nehéz.
Csak pár mondást idézzek:
"Deriválni mindenki tud!"
"Deriválás - egy ló is meg tudja tanulni"
kb ilyen szint.
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
de látom nagyon felhúztalak azzal, hogy kimondtam az igazat: a diplomádat még csak arra se tudod használni, hogy kitöröld vele a segged, mert túl kemény a papír, de te tipikusan túl hülye vagy ahhoz, hogy ezt megértsd
ekkora faszfejet...
Spread De Love!
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
vik.bme.hu -n úgyszintén. Idõpont kéne, meg ilyenek.
kémia: nagyon húzós
fizika: eléggé húzós
biológia: eddig nem sok 😄 (bio-n)
lesz egy csomó interdiszciplináris tárgy pl fizikai kémia, biokémia, ahol az alapokat bõven kell tudni.
Mindenhol azt olvastam még felvételi elõtt is, hogy vegyészen is és bio-n is jó kémia nélkül nagy szívás, és én meg is szívtam, mert még mindig szívok egy elsõ féléves tárggyal -kémia számítások...de vannak így még egy páran az évfolyamból...
Aztán jó pár ismerõsöm még Matek A1et csinálja, ami szintén elsõ féléves(Analízis), második félévben van A2 (Analízis folytatása, mátrixok,vektorok,függvénysorok stb) és A3 (val.szám. a kamu matek).
Fizikából elsõ félévben van olyan h vegyipari géptan, ahol rajzoltunk meg számolgattunk laboron (áramlástan); második félévben mechanika, harmadikban elektromosságtan (laborral ha jól tudom); de nekem még mecha. van xD
Ha bio-ra jössz elsõ félévben van sejtbio, másodikban mikrobió., aztán a biokémiák, meg még csomó más (genetika stb) nézd meg a mintatantervet ha érdekel pontosan; sztem ezek nagyon könnyûek, mondjuk emelt angol biosszal jöttem.
kémia meg minden mennyiségben: általános majd szervetlen és szerves mind laborokkal...
kérdezz ha kíváncsi vagy, nem tom mit írjak
dixitque deus fiat lux
Akit tényleg érdekel a mérnökinformatikuskodás vagy a villamosmérnökösködés, az nyugodtan jöjjön ide, de tényleg csak akkor, ha bírja azt, hogy kib*szott sok órája van egy héten, ezek közül sokat fölöslegesnek érez, keveset tud aludni és nagyon nagyon sok a matek. Ez már tényleg egyetem, ide nem azokat várják akik "szeretnek a számítógépekkel foglalkozni", vagy úgy érzik, hogy "tudnak programozni", ide több kell. Átfogó érzék, ismeret minden reál tantárgyhoz, és akkor jó lesz.
Én még nem tudom mi lesz velem, eddig jól bírom, holnap kiderül matek zh után, hogy tényleg megy-e, de nem szabad feladni, és be kell járni órákra.
Spread De Love!
kárbelédadiploma
Emellett, hogy mennyire megy ott a szopatás, arányban van-e a leadott anyag a számonkérésekkel, milyen arcok a tanárok, milyen arcok járnak oda... ilyesmi. Szóval sok mindenre kíváncsi lennék 😄
Másik opció az elte ik volt, de az meg ponthatár miatt gyanus. Meg ott elvileg nagyon sok a matek.
Spread De Love!
-a nagy büdös lófaszt nincs. az, hogy vannak normális arcok, és hogy nincs tele kockával nem ugyanaz
-gtk buliba nem jönnek vikesek, kicsit más a mentalitás a két karon
-amúgy meg akkora gyökerek járnak oda, mostanában kísértenek. akármikor bemegyek tanulni az E-be, mindig jön valamilyen vidám kis infos csapat, akik üvöltve röhögnek és mesélik hogy aznap hogy szivatták meg õket. jó, arrébb ülök, hogy tudjak tanulni (mert az E arra van, csak ezek a kis prosztó infos gólyák még nem tanulták meg), odajön egy másik infos csapat. jó, akkor kiülök a parkba, ott is infosok. szörnyû egy kulturálatlan bagázs. nem sok együttérzést mutatok az emberek felé, de amikor látok olyan arcokat, akiket még én is sajnálok, hogy hogy elbánt vele a sors, azokról mindig kiderül hogy infos. de ismerek onnan sok jóarcot ettõl még
Spread De Love!
SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!
Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!
Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!