BME
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Itt.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
egyébként meg elvileg azért van világválság, amibõl elvileg nem nagyon lesz a közeljövõben kiút, mert egyre több a kiadott hitel, így nyilván a visszafizetendõ kamat, és a bankoknak a pénzteremtési sebessége egyre kevésbé tudja tartani a lépést a kamatok növekedésével, így nincs mibõl visszafizetni. Legalábbis én így hallottam, de nyilván nem értek hozzá, mert nem vagyok közgazdász.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
ahogy a mostanában már omladozó klasszicista épületeket is szeretem
Elegge osszemosodik az ok es az okozat: azert nem kolt senki annyit, mert azt mondtak hogy vilagvalsag van, vagy azert nem koltenek az emberek, mert tenyleg keves penzuk van?
Azt nem tartom etikusnak (sot felfoghatatlan hogy ez hogy lehet legalis), hogy a bank olyan penzt is adhat ki hitelbe, ami mogott neki nincs semmi fedezet..az addig ok hogy a nala levo penzbol kolcsonad kamatra masnak, de ha nincs nala akkor milyen alapon ?
más helyeken, pl Olaszo. vagy Franciao. egyáltalán nem foglalkoznak, h mi van a falban, csak ott van és csá😄.
Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!
Sydneynél meg az történt, h a terv úgy nyert pályázatot, h még nem volt hozzá szerkezetterv, így késõbb jött a szopacs. De így is megérte, meg szimbólummá vált, s valóban egyedül álló.
a mai környezetben minden megvalósítható, feltéve ha van elég pénze a beruházónak, s nem a magyar építõipar kivitelezi ki...
Az is érdekes, hogy ahány építészt eddig ismertem, az áltagember számára szép épületekre szinte mindig azt mondták, hogy jellegeten, átlagos vagy csúnya, de azokra az elborult alkotásokra, amin mi csak bambulunk vagy szimplán randának híjuk, az elõtt meg leborultak. Érdekes.
Nem tudom milyen stílusnak hívják, nekem azok az épületek tetsznek, mint pl. a Grand Central pályaudva New Yorkban, vagy a ez. Még te mutattad meg. 😊
Meg ez.
Imádom ezt a fajta - szerintem konzervatív - és múltidézõ építészetet.
Sõt a BME-n is sokat hívogatják a MOMEt (régi nevén Iparmûvészeti Egyetem), hogy segítsenek versenyképessé tenni a BME-építészetet is. MOME-nak elég jól megy a szekere a nemzetközi területen. Nagyon jó a kapcsolat a japánokkal, németekkel pl. A Mercedes-nek is két egyetemmel van csak együttmûködési megállapodása: a stuttgart-i egyetemmel és a MOME-val. Tavaly voltak is az egyetemen a Mercedes design részleg vezetése.
Na mindegy ezt csak érdekességképpen.
Az epitesz egyebkent nem is mernok szak nem? Szerintem sincs sok ertelme hasonlitgatni, mint ahogy a masik vitatol se lesz jobb senkinek..annak ellenere hogy aki mernok diplomaval vegez, valoszinu rogton lesz jo allasa, akit a kozgaz erdekel nem fog emiatt mernoknek menni
Igazándiból csak mosolygok mikor pár építõ elkezdi a szokásos "mennyire gagyi nálatok a sziltan" stb. stb dumáját.
Azonban az elõadok elmondták nekünk, h a karmesterek mi vagyunk, a többiek "csak" bedolgoznak

Spread De Love!
Sõt, tudomásom szerint sokkal jobb mûszakiaknál a felvételiarány, mint gazdászok körében.
Rengeteg helyen röhejesen alacsony a ponthatár a mûszaki képzésekre, pont azért, mert nagyon sok embert fel tudnak venni, így ha a felvettek arányát nézzük, ez a 15% nem hogy csökken, de valószínûleg inkább nõ.
Nálunk a mostani elsõsök közt volt olyan, aki bejutott 2-es matek közép érettségivel. (Írtak elsõ héten felmérõt)
Mikor értik már meg az emberek, hogy ez a túlképzéses duma csak egy nagy propaganda.
Mérnökök aránya a 2009-es kezdõk közt 14% beleszámolva az informatikusokat is, akik ugyanúgy mérnökök, csak külön szerepelnek a listában: 20% a mérnökök aránya, és akkor ebbe nem számoltam bele az természettúdósokat, agrármérnököket, stbket.
Gazdasági szakosok aránya pedig: 19%, és ebben benne van a turizmus vendéglátás, marketing, nemzetközi kapcsolatok ,stb-k is. Szóval Egyezzünk ki abban, hogy az az 5 % egy nagy kamú. De igazából nem is ez a lényeg, hanem az, hogy mérnökbõl tök ugyanannyit képeznek, mint gazdaságisból, sõt még többet is.
Valaki linkelt egy cikket nemrégen egy másik oldalon. Itthon a felsõoktatásban az indított szakok között a teljes képzési létszám kb. 5%-a a mûszkai jelleggû. Az lehet, hogy az infó nincs benne, de ez akkor is nevetségesen kevés.
De tényleg nem értelek, hogy miért akarod a saját rossz élményeidet ráhúzni egy komplett szakmára.
Mérnökbõl is rengeteget képeznek. Mérnök képzés tuti 5% fölött van. Szerintem legalább 30%.
Viszont, ha nem így mûködne, akkor a budõs életbe nem kapnál tízmilliós nagyságrendû hiteleket egy cég alapításához, mert egyszerûen nem állna ennyi pénz a rendelkezésre.
Azt látom, hogy a döntéshozók hogyismondjam szarják le a modelleket sokszor. Egyik esetben felajánlottam, hogy pontosabb és részletesebb modellt tudnék csinálni a döntéshez. Nem kellett. A válasz azt volt, hogy az adott ember úgy sem értené meg, pedig nem volt egy komplikált dolog, csak több adattal zsonglrõködtem volta egy statisztikai elemzéshez. Jó mi?
Magyarán minden szép döntés eseténbem inkább érzésbõl és tapasztalati úton döntenek. Király.
Nem azt mondom, hogy nem kell közgazdász, de mi a túróra képeznek ennyit? Nézd már meg, hogy az összes keményen fejlõdõ országban a mérnökképzés a sláger. 7-20% mérnököt, vagy mûszaki embert képeznek. Nálunk ez asszem 5% alatt van és a jogász és közgazdász és egyéb képzések aránya embertelenül magas. Rég elászállt az egyensúly...
A matek oktatás züllesztésérõl már én is írtam.
De sajnos a mi szakmánk ilyen, ha pazarlás létezik, akkor az itt van bõven. (sajnos) Szükség van rá a rutin elsajátításához.
Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!
Eloszor is: van szukseg kozgazdaszokra, a rendszer ezzel jar.
DE: mindenkinek tanulsagos, es szerintem megdobbento (de ugyanakkor nyilvanvalo, csak ezt nem sokan mondjaki igy ki, vagy gondolnak bele):
igy mukodik a mai penzrendszer:
A penz mint adossag
Aki meg nem latta es erdekli a tema, annak ajanlom, egy szuk ora kb.