Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
  • I.C.ram
    #160
    Direkt írtam a repülős példát, mert éreztem, hogy arra ugrani fogsz.

    A sok előírás stb mellett is zuhan le gép, akkor ez most nem biztos, hogy olyan jó.

    Könyörgöm... hány autó hibásodik meg nap, mint nap? hány útfelújítást kell újra, és újra megcsinálni, mert képtelenek voltak rendesen megtervezni. Hányszor szarik be a BKV jegykezelő automatája? hányszor fossa össze magát a Windows, hányszor púposodik fel évente a MÁV/BKV sín, mert szar volt a dilatációs rés, vagy szimplán szar minőségű acéllal terveztek? stb.

    MINDEN EMBER HIBÁZIK, értsd már meg!

    Ha konyítanál egy lepkefingnyit is a gazdasághoz, akkor tudnád, hogy nagyon is tudták előre a válságot. Rengeteg híres közgazdász figyelmeztette az országok vezetőik egy esetleges hitellufi robbanásra, de le se szarták, mert nekik fontosabb volt a "dübörgő gazdaság". Az emberek kapzsik. Nem a kozgazdaság tehet arról, ha kapzsik az emberek, és csak azt nézik, hogy mikor tömhetik meg a zsebüket.

    Ez kb olyan, mintha kijelentenéd, hogy minden rendőr korrupt, sőt MAGA a rendőr, mint szakma a korrupt, mert van pár kapzsi rendőr, akik már a rendőr egyenruha előtt is azok voltak.

    Jelenleg a közgazdászoknak sokkal nagyobb befolyásuk van a világra, mint egy mérnöknek. Kár ezen mérgelődni, meg frusztrálva érezni magad, sajnos ilyen a világ. Hidd el, ha a mérnökök kezében lenne ekkora "hatalom", akkor ők is elkövetnének olyan hibákat, amik egy világra vannak hatással.