19779

| ISI | Studio-397 | STEAM | S397 Workshop | rFactor2 Store | Forum | DevCorner | Facebook | Twitter | GY.I.K. |
| rF2 Tracks DX11 | rF2 Tracks DX9 | HungarianSimWorld| BSimRacing | VirtualR | RaceDepartment |
-
Betyarkoro #17610 Még mindig nem mentek végig minden régi cuccon?
Én már azt hittem végére értek.
Tavaly még mondták h lesz vmi csinálva az árnyékokkal. Gondolom leghamarabb jövőre. :D -
Hellboy76 #17609 Ez az árnyék téma nagyon beakadt nálad. :) A régi pályákat egyszer már átfésülték, ennyi, könyveld el. Sztem kár ezen ennyit rugózni... -
unrealnoise #17608 Én várom. Bár jó lenne, ha a pályákra is rámennének, mert rohadt mód nem egységes a kidolgozásuk sajnos.
Sokat fog dobni rajta az új UI, de számomra a pályák kivitelezése a leginkább aggasztó. És ezek pedig gyáriak ugye.
Nem a grafikával van elsősorban gondom, hanem az árnyékokkal, meg stb...
Amúgy meg ez pont az a program, amelynél a neheze már megvan: jó az AI, brutál jó lesz az UI, szvsz kellően színes és jó a tartalom is, bár ilyen téren offline nyilván az Automobilista előttük jár, de nagyon jó lenne végre, ha a régi tartalmakat is rendbe hoznák.
Sajnos ilyen szinten eléggé lassan dolgoznak...
Az a HUD, amit most beletettek szerintem nem lett valami nagy szám, lent azok a b*szott négyzetek viccesen buszmák, nem értem miért nem lehet térképes a dolog (R3R, PC2), és kénytelen vagyok azt mondani, hogy HUD-ra, olvashatóságra még mindig a Nascar Racing 2003-as design és betűtípus a nyerő, olvasható, vastagon szedett, kellemes. Az iRacing ilyen szinten rohadt jó.
De ott az AC is, ahol ugye láthatod ki éppen milyen tempót megy a pályán, zöld, lila részek, négyzetek... Ilyenekkel is illene foglalkozni, nem csak tartalomgyártással. Mert az önmagában nem teszi jobbá a programot, a platformot...
Most pl. a R3R-et tolom, belőttem az FFB-t és rohadt mód szórakoztató AI ellen, örülök pl, hogy ők sem cserélnek kereket, ha nincsenek elkopva úgy a gumik etc, de az is tény, hogy az R3R HUD és UI a piac legalja szerintem, ha ezen újítanának, az egyik legjobb "hely" lehetne a szimes platformon.
De amúgy én vevő leszek a packra, mert eléggé bitang kis jószágok ezek. :) -
Betyarkoro #17607 Na és ki várja a pakkot? -
-
LOL, most vette eszre, hogy nemitva volt a mikrofon:DDD Ez olyan rFactor-os lett:P -
guftabi96 #17604 rFactor Live, középpontban az új DLC
És lenémítva beszél benne a srác...

Utoljára szerkesztette: guftabi96, 2018.06.14. 20:13:37 -
Alex, ezt a képet cserélnéd a bannerben?
Illetve akinek van kedve, indul két új bajnokság
Utoljára szerkesztette: simcompany, 2018.06.14. 16:48:47 -
Betyarkoro #17602 Latest Update! 14-06-2018
Steam Build ID 2861030
Changelog
- Fully enabled 'position lights' in the code. This includes showing timer count up while pitting, and support for multiclass positions.
- Added support for Traction control and ABS as in-car toggle and in setup options.
-
shiet #17601 Na ez király. Sztem ez az M8 GTE amúgy qrvajól néz ki. A hangja lehetne karakteresebb.
Utoljára szerkesztette: shiet, 2018.06.13. 21:47:48 -
-
guftabi96 #17599 M8 GTE -
Az is van -
mtom1984 #17597 Hyundai lenne még jó :) -
Múltkor még ezt nem találtam. :)
Hajrá, csinálják csak, aztán jöhet rF2-re. :) -
itt a Honda
Szerintem be is fogják rakni, mert az Audit is elkezdték. Megvárom azt szépen :D -
Hum3d Civicet nem láttam, viszont van i30. Bár nem tudom, hogy elfogad-e versenyautónak olyan hasmagasságot az rF2 mint amivel a valóságban kell menniük. :D
Viszont érdekes kihívás a sok különböző autót tényleg különbözőre megcsinálni, majd utána kiegyenlíteni az erőviszonyokat. :) -
Ezt nem tudtam, kár, akkor marad az AI egy ideig. -
Na megnéztem a TCR modot, ami Automobilista-hoz készül. Konvertálható, ez tény. Az autók
Peugeot 308 - Hum3D model, tökéletes
VW Golf TCR - elmegy, nem tökéletes, de inkább jó mint rossz
Seat TCR - ez simán a kupás, szerintem még Tommy78 féle
Alfa Romeo Giulietta TCR - ez valóban egy Alfa de kb itt vége is a TCR hasonlóságnak
Honda Civic TCR - ez egy WTCC autó, wtf?
Ford TCR - na ilyen már nincs is, de ez a SIMCO féle
Opel Astra TCR - na ilyen már nincs is, de ez a SIMCO féle
Lada Vesta TCR - ez egy WTCC autó, wtf?
Tehát, amit lehet ezzel tenni.
Peugeot átkonvertálás, kész is. VW Golf kicsi reszeléssel jó, ahogy az Alfa is. Seat-on alig kell változtatni, máris Cupra. Honda az kuka, de van Hum3D-n model. Ford kuka. Opel kuka, de van Hum3D ebből is. Lada kuka, nem is kell ebbe a pakkba.
Plusz Audi is van Hum3D.
Összességében, meg lehet csinálni egy komplett WTCR módot.
-
guftabi96 #17591 Igen, csináltak rF2-höz és Automobilistához is klienst, de versenyek már csak Assettoval és Raceroommal vannak.
-
Köszi, ez lesz az. rF2 meg Automobilista is van benne. -
Adebayor #17589 Erre gondolsz? SRS
AC meg RR van tudtommal. -
Valamelyik szimulátoros topikban láttam egy oldalt, ahol versenyeket szerveztek különböző szimulátorokon, valaki nem tudja mi az oldal neve? Nem teljesen random, kicsit szervezett, de mégsem liga.
Félig off: Sok idő után felraktam az AC-t, és amíg nem csúszok meg nincs is vele gond. Viszont utána szinte minden autó csak átcsap a másik oldalra. rF2, Automobilista, Dirt, iR-ben nem igazán van ilyen gondom. Más is tapasztalt ilyet? -
Betyarkoro #17587 Next gen. -
unrealnoise #17586 Kis segítség kellene, hátha én vagyok hülye... Lime rock. Ez gyári pálya. Az árnyékok meg a legtöbb beállítás maxon van. GTX 1060-as a kártya (3 GB), és a fák árnyékai állandóan útközben töltenek be. Mivel elég kontrasztos az árnyék az aszfalttal szemben, eléggé zavaró és idétlen tud lenni.
Konkrétan ez miatt nincs is kedvem ezen a pályán versenyezni... Most ehhez képest egy iR, vagy egy AMS pl hibátlan munka megjelenésre, és sokkal realisztikusabb is...
Az ilyen megjelenésbeli hibák tök illúziórombolóak. Tudom már, menjek esőben mi? :D -
mumus70 #17585 -
"De ne felejtsd el hogy legalább fél évvel az AMS early access kiadása után derült fény arra hogy valójában az összes akkori engine fejlesztést a Luminis követte el akik később létrehozták S397-et."
Gondolom, nem a szívjóság vezérelte őket, hanem a pénz. Az ISI is pénzért adta át az rF2 projektet. Valamiből élni is kell.
Végül is mindegy, mert a helyükben hagynám az egész rF2 projektet és egy teljesen új név alatt kijönnék valami értelmes, életre valóbb dologgal. Nem ez lenne az első, hogy valamit csak azért vásárol fel egy cég, hogy végleg eltemesse és a használható dolgaiból valami újnak látszó dologgal előálljon. És mivel a jogok már az övék azt csinálnak belőle, amit akarnak, lásd Disney, Star Wars. :))
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.06.04. 07:34:33 -
Betyarkoro #17583 Hát úgy néz ki hogy Reiza másképp gondolja.
Gondolom te is láttad a képet. Süt le róla hogy köze van így vagy úgy az rf2höz.
Nyilván benne van a pakliban hogy tévedünk és saját útra léptek. Mert ugye ez csak egy darab kép minden egyéb infó nélkül. -
unrealnoise #17582 Hát nem tudom. És nem is ismerem mennyire jó vagy rossz a motor. Azt sem tudom, hogy "az AI jósága" ezzel a motorral jár-e paraméterezhetőségét tekintve, vagy nem. Azt tudom viszont, hogy sokan megszenvednek a saját motor gyártásával, és az eredmény közel sem lesz olyan jó, mint egyébként lehetne...
Nyilván egyébként jobb lehet egy kommersz motor, amivel látványosabb, dinamikusabb dolgokat lehet elérni, megfelelő optimalizáció mellett, de abban is biztos vagyok, hogy ez az egész nem ilyen egyszerű, mert akkor már rég mindenki unreal meg cryengine alá írta volna a szimulátorokat...
Utoljára szerkesztette: unrealnoise, 2018.06.03. 17:48:05 -
RF2 alap melyik fejlesztőnek kell ??? :))
Tökéletesen alkalmatlan egy mai modern játékra... -
unrealnoise #17580 Szerződés kérdése az egész. Azért az rF2-nek vannak nagy erényei. Időjárás, gumik, FFB, a készülő UI-t is sokszor emlegettem, és szvsz soha nem láttam még jobbat, modernebbet, letisztultabbat. Szóval ha összefognának, egy nagyon erős pozícióba kerülhetnének a szimes világban. A százalékokat meg majd lerendezik.
A Reiza azért nagy csodát sem tett. Jól gyártja a tartalmakat. Egy ismert motorból kihozza azt, amit ki lehet hozni belőlük. És igazából ennyi. Oké, a fizika és az FFB is nagyon kellemes, de hát legyen is az. Viszont időjárást írni, ehhez AI-t, nulláról, real-road meg mindenféle komolyabb dolog, napszakváltásokkal?
Unreal engine persze mehetne, de akkor (nem vagyok szaki), gondolom tényleg jóformán nulláról kell indulniuk. A rF2-es motor meg egy jó alap szvsz, csak gondos kezdek közé kell kerülnie. Az meg meg is lenne ugye.
Az AMS amúgy egy jó szim. De jó játéknak nem nevezném. (Nincsenek játékos elemek, karrier, feladatok stb. Tudom sokaknak nem hiányzik, de ezek kellenek ahhoz, hogy népszerűbb legyen más játékosok körében is, és valljuk be, én is szeretem a kihívásokat, csak legyenek jók, és kellően nehezek...) Sok helyen totál fapados egyébként is a játék, az UI szerintem botrány 2018-ban, pedig ezek lennének a legkönnyebben megvalósítható dolgok. Sokszor mondtuk, hogy egyikben ez a jó, a másikban meg az. Szvsz itt lenne az ideje, hogy végre valami nagyobb és jobb dolog szülessen. Az összeborulás és nagyobb tartósabb siker a Reiza érdeke is lehetne.
MInden attól függ persze, hogy mit tudtak volna egyedül összehozni, hogy álltak a dolgokkal, és hát szvsz nem is mostanában dönthették el ezt, ha hamarosan megjelenés lesz belőle.
Ha összeborulás lesz, akkor ez rögtön előlépett a legvártabb dolognak nálam, ACC-t előzve... -
Betyarkoro #17579 Ja sokat kihozta. De ne felejtsd el hogy legalább fél évvel az AMS early access kiadása után derült fény arra hogy valójában az összes akkori engine fejlesztést a Luminis követte el akik később létrehozták S397-et. Pontosabban az Összes akkori nagy fejlesztést amivel ams-t reklámozták. Ilyenekre gondolok mint ez "Upscaled 720 Hz physics and 500 Hz input rates grants AMS super-accurate, high fidelity physics and Force Feedback"
Szóval igen. Reiza nagyszerű dolgokat tett a játékal. De én hiszem hogy Marcel csapata nélkül még mindig csak egy Stock Car Extreme 2016 lenne vagy 2017. -
Játékosok szempontjából lehet, hogy jó lenne egy összeborulás, de a Reiza érdekeit tekintve nem biztos. Azért ne feledjük, hogy egy önálló vállalkozásról van szó, nem egy csapat modderről. -
unrealnoise #17577 Pedig szerintem multi és népszerűség szintjén is mindkét programnak jót tenne, ha összeállnának.
Mondjuk az rFactor 2 rohadt vicces. Lime Rock-on megyek, az árnyékokat útközben tölti be, pedig minden maxon van, piszok mód idegesítő... És nem csak itt, sok rF2-es pályán van a textúrákkal ilyen szinten gond, ami rohadt zavaró egy szimulátornál, mert akár akarod, akár nem simán eltereli a figyelmed, és bizony rohadt irritáló, amikor folyamatosan X távolságra felbukkannak dolgok...
Az AMS ezzel szemben brutál szép, főleg a fák, növények, meg úgy egyben van az egész, és piszok jól fut. Igazából mondom felrakom a GTR2/Race07 párost is, és rohadjak meg, nekem a Race07 tetszik még mindig. Imolában lenyűgöző, hogy a háttér a pálya körül milyen szép. Komolyan, szebbet szvsz nem mostanában láttam. Egyedül a fényjáték, a kontraszt kevés a játékban, meg az aszfalt sem néz ki olyan veszett élethűen, de még mindig inkább ezzel játszanék, mint mondjuk ezzel az rF2-vel...
Amúgy ha összeborulnak, annak azért nyomós okai is lehetnek. Nyilván tisztában vannak egymás képességeivel, belelátnak egymás munkáiba, és hát sokkal többet is tudnak így, mint mi. -
Hát nem tudom. De az biztos, hogy a Reiza többet kihozott a gMotorból, mint az ISI valaha is kihozott volna. Azóta megjelent néhány önálló címük, Steamen, aránylag sikeresnek mondhatóan, az rF2-nél jobb mutatókkal az biztos. Ezek után nem hiszem, hogy egy aránylag névtelen társaságnak, értem ez alatt a Studio-397-et, beállnának modderkedni. Az meg hogy több játék fut ugyanazzal a motorral, nem jelenti azt hogy egyforma játék készül belőlük. Persze ettől még az is lehet, amit te mondasz. :)) -
Betyarkoro #17575 Hát racedepartment ezt mondja. De ők is ugyan azt a képet látták amit mi lófasz infó nélkül. Mindenki arra alapozza hogy még 2 éve bejelentették a reiza17-et ami a következő játékuk lesz.
Én személy szerint értelmetlennek látom hogy legyen két rfactor 2.... Meg szerintem más is van aki így gondolja. Mindenki jobban járna ha a reiza17 csak egy rfactor 2 modul lenne. -
Az utobbi idoben, foleg amiota az S397 atvette az rF2-ot, eleg nagy a kavaras es a huzavona.
Eredetileg a Reiza maradt volna a "sajat engine-nel" (sajat, mert mar olyan sokat modositottak rajta az rF1-hez kepest:)) es alahuztak volna egy komolyabb GFX dolgot (talan Unreal). De mivel korabban az S397 segitett nekik az AMS-ben, ok programoztak jonehany dolgot, gondolom, kifizetobb lenne es/vagy meggyoztek oket, hogy az "uj" rF2 engine (DX11 es tarsai) sokkal jobb lesz nekik:)
Teny, az rF2 engine valoban tuti lenne, de a jelenlegio allapoton, azert eleg sokat kellene reszelniuk, hogy a mostani AMS szinten fusson (egysegesen szep, kerek, megbizhato, gyors stb.). -
Szerintem inkább Reiza cucc jön rF2/gMotor2 motorral.
https://www.racedepartment.com/threads/reiza-hints-at-the-future-rfactor-2-engine-to-be-used-in-reiza-2018.152128/
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.06.02. 06:10:20 -
unrealnoise #17572 Jó lenne egy iRacing, vagy SRS szerű integrált rF2-es online móka, sokat dobna szerintem a cucc élvezeti értékén. Online nekem szinte alkalmatlan így az rF2, nincs türelmem időm, összevissza dolgozok, stb, az iRacing ilyen szinten tervezhető, és szinte "bármikor" játszható. -
Betyarkoro #17571 Hát nem.
A hotlap az csak a selejtező volt. Aztán volt pár fordulós verseny is.
Ez ilyen mindent is tudó rendszer lesz ha egyszer kikerül a roadmap-ban is említjük hogy van ilyen sátuszból.