19779
  • bottleopener
    "When we released our performance update, we already indicated that we were aware that the specific combination of using VR and rain still was causing problems, frame rate wise, and that we would be addressing those in a future update. We are happy to announce that we have found a good solution that gives a significant improvement and we’ll be releasing that next month."

Érdekes fogalmazás a "good solution". Vajon milyen kókányolás lesz ez... :D
    Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2018.07.01. 15:16:44
  • Betyarkoro
    https://www.studio-397.com/2018/06/roadmap-update-june-2018/
  • Joex22
    AC konvert Okayama

• Solt
    Akár az x8-s AF is okozhatja, szóval az anisotropic filtering mehet x16-ra... árnyéktól függetlenül is.
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2018.06.28. 20:46:27
  • unrealnoise
    Már beszélek a supporttal, ott is kaptam egy két tippet, de igazából semmi olyat, hogy jajj megnézzük, inkább próbálják lemodellezni az én beállításaimat, stb, azt hiszik, gondolják, van valami, ami alacsonyra van állítva...

hááát...

mondjuk a refresh rate-et nem próbáltam nagyon állítgatni, az megnézem, de szerintem már nagyon sok variációt kipróbáltam! :)
    Azért kösz srácok, végigcsekkolom gyors őket, írok nekik egy új emailt utána, aztán döglök is, mert halál volt ez a nap. :)
  • Joex22
    Még próbáld meg azt is, hogy Fullscreen helyett Borderless / Windowed fullscreen (akárhogy hívják itt)
  • simcompany
    több tippem is van.
    Track Ir plugin minek?
    Egyik, hogy legyen Sync bekapcsolva GPU-ra.
    Másik, hogy Texture Filter az alapon legyen.
    Harmadik hogy, a Refresh Rate-et próbáld 60-on vagy 120-on.
  • bottleopener
    utolsó utáni tipp: TrackIR plugin?
  • unrealnoise
    Közben rF2 fb oldalára írtam az eddigi 5 csillagos értékelés alá, aztán jött is a válasz, hogy hát a fórum az csak useres dolog, meg ilyenek, írjak a supportnak. Hát írtam, videó, linkekkel, képekkel, a két szóban forgó topiccal...

Érdekes lesz... Sokra nem számítok, mert ahogy olvastam mások már lefutották ezeket a köröket... Bár annyit ért, hogy lássák: másnak is van ilyen gondja...
  • unrealnoise
    Ó, nekem "tök mindegy", milyen fák vannak. :) Szerintem nagyon jól néz ki az iracinges, raceroomos, gran turismo sportos is, pedig aztán eléggé különbözőek...

Nekem még dx11 előtti időkből van rF2-es videóm, amelyen semmi gondom nem volt az árnyékokkal... Itt valamit elcsesztek, azt biztos... De nem nyavajgom teli a fórumot, mert leszedik a fejem.

Majd írok, ha lett megoldás rá, bár ahogy olvasom, itt senkinek nincs ilyen gondja. :)
  • shiet
    A fák árnyékával nem az a gond, hogy billboard fák vannak az rF2-ben ami mindig a kamera felé néz (amikor a cockpitben van akkor feléd) és ha a fák éppen 90 fokkal vannak elfordulva a naptól, akkor nem lesz árnyék, viszont ahogy haladsz előre úgy a fák is forognak és ekkor előjönnek az árnyékok. Ezen nem lehet semmit állítani.
    A szalagkorláton meg szarul van beállítva a mipmap-elés.

A hídnál mondjuk jónak kéne lennie.

A pályámon pl. X fák vannak és nincs ilyen gond az árnyékokkal: https://www.youtube.com/watch?v=PKOexsq3ehA&t=33s
    Utoljára szerkesztette: shiet, 2018.06.27. 19:45:15
  • unrealnoise
    Tessék: kép 1 - kép 2 - kép 3 - kép 4
    Köszi, de igazából semmire nem mész ezzel sem. Mondom, millió beállítást, variáció próbáltam. Egyébként is rég rossz, hogy ha el lehet állítani valamit így, az meg különösen cink szerintem 2018-ban, hogy ini fájlban lehet megadni a visszapillantó tükörben a látótávolságot (~minőséget)... Azt lehet ini-ben, de az árnyékokat nem. :D

Én pedig ezzel nem szarozok többet, azt biztos... Az official fórumban van aki hónapok óta nem tud rá megoldást, és már rég óta megy erről a diskurzus, szóval ide patch kell. Amíg nincs, el se indítom többet...
    Utoljára szerkesztette: unrealnoise, 2018.06.27. 19:17:00
  • simcompany
    Nem tudom hogy csinálod

A launcher/settings/video settings beállításokat megmutatod?
    Illetve tuti nincs valami plugin-od?
  • unrealnoise
    Új táp és GTX 1070Ti került a gépbe, de az rF2 árnyékok nem jók még mindig. Vicc. :D

Persze nem ezért vettem a kártyát, csak már meguntam az új szériára való várakozást, és hát ha sokat várok, akkor a GTX 1060-at még annyiért se tudtam volna eladni... Szóval ez van. Most már csak akkor lesz elindítva a program, ha látom, hogy javítva lett...
  • simcompany
    vivát!
  • tonio2006
    https://tpongracz.wordpress.com/2018/06/24/new-year-new-series-here-is-the-current-state-of-my-new-tc350-series-for-rfactor2-and-assetto-corsa-the-first-car-rr69-is-almost-game-ready-the-second-one-tp56-is-in-early-stage-but-the-whol/

Tommy visszatért! :D
  • Betyarkoro
    Felesleges.
    Úgysem fogják elismerni a hibát addig amíg nincs rá fix. :D Ez az új stratégia.
  • unrealnoise
    Itt konkrétan írják, hogy jelentve van a gond. Egyesek úgy használják, hogy küldő kamera appal rakják, mozgatják oda a kamerát, ahova szeretnék. Ez simán rF2 gagyiság ahogy olvasom. Én bőven nem egyedülálló gond, ehhez képest senki nem jelzett ez ügyben semmit a fejlesztőktől. Hát kösz...

Itt van egy több oldalas topicja a témának...
    Reagáljanak, találjanak ki valamit, nem én vagyok a fejlesztő, hogy részletes hibaleírásokat adjak, meg teszteljek egésze napokat. Pedig ez utóbbi megy most...
  • sertrex #17672
    What a pity!
  • Betyarkoro
    Sale: https://store.steampowered.com/itemstore/365960/browse/?filter=Packs
  • Betyarkoro
    Nincs és nem is lesz.
  • Joex22
    Gondolom a hivatalos helyen bejelentetted a hibát, az általuk kért minden szükséges infóval együtt (logfájlok esetleg, stb.), hogy meg tudják oldani.
    Utoljára szerkesztette: Joex22, 2018.06.21. 17:13:54
  • sertrex #17668
    Van már DX11-hez Trackmap plugin? Jól jönne a számomra ismeretlen pályákhoz.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.06.21. 17:07:55
  • unrealnoise
    Többet megnéztem, mindnél ez a gond. Friss install az egész, sőt, most minden tartalomról le is iratkoztam... Nincs buhera. Most átraktam másik két helyre a RAM-ot, mert mint megtudtam nem az egyesbe kellett volna, hanem a kettesbe. Plusz húztam is a procin, ha már eddig csesztem vele foglalkozni...

De így sem jó. :)

Eddig mindent megvettem tőlük, egy játék sem sz*patott így, szóval egy ideig hanyagolom ezt az rF2-ess témát...
  • simcompany
    milyen autó, milyen pálya? minden autóval, minden pályával? nincs valami speckó pluginod?
  • unrealnoise
    Kipróbáltam: 1400 MB használva, mindenhogy jó az árnyék, csak cockpit nézetben nem. Eddig is sejtettem, de most már tudom... Egy hulladék ez az egész... Amióta megjelent először ez a cucc, hát mit ne mondjak, nem is kellene tartaniuk...
  • unrealnoise
    Újrahúztam a komplett rendszert, hátha. :D Mármint úgy voltam vele, ezzel lehet hamarabb orvosolom a problémát, mint egyébként...

Hát nem jött be. MSI afterburner szerint mondjuk simán megeszi az rF2 a 3GB ramot. :) Pedig 2 éve még egy GTX960-as 2 GB-os kártya is perfektül vitte a játékot. Árnyékokkal együtt. :)

Most megpróbálom azt, hogy mindent leveszek a picsába, egyedül az árnyékokat hagyom maxon. Mondjuk szerintem már ezt is próbáltam, de most kifejezetten erre megyek rá. :)
  • Betyarkoro
    Ja. Hiába van 64 bites verzió. Nem csinálhatsz olyan contentet ami kihasználja a 64bit előnyeit mert különben a 32bites verzió befosik.

Először el kéne dobni a 32bit támogatást.

Ugyan ez ment le a dx9 és dx11 játszmában is. Most hogy dobták a dx9 támogatást várhatólag lesz majd pár extra ami anno dx9 miatt nem történhetett meg.
    Utoljára szerkesztette: Betyarkoro, 2018.06.21. 13:35:41
  • sertrex #17662
    Köszi.
  • simcompany
    rear flap
  • sertrex #17660
    Úgy értve, hogy aki 64biten játszik, annak is?
    Végül is csak találgatás volt részemről.
    Más. Elfelejtettem vagy nem is tudtam, hogy melyik funkcióra gombra lehet beállítani a DRS-t. Valaki esetleg... ?
  • Betyarkoro
    Amíg a 32 bites verziót támogatják addig 4 giga alatt mindenki jól van. Ezt maga Marcel mondta anno discordon.
  • Adebayor
    Nekem 1050 Ti-m van. És nem tapasztaltam problémát az árnyékokkal. Csak azért írtam ezt le, hogy legyen valami támpont. Ha esetleg kártyára gyanakodtok. Viszont ugye ez 4 gigás. Még amikor friss volt, akkor monitoroztam afterburner-rel az adatokat. és kb 2 gigát fogyasztott belőle átlagba. Szóval 3 giga is elég szerintem az rF2-nek.
  • sertrex #17657
    Nem gondoltam, hogy rossz lenne a kártyád, csak lehet, hogy kicsit kevés. A 3GB és a 192bit lehet, hogy nem elég ennyi számításhoz.
  • zolee145
    Belefutottam facebook-on egy Le Mans közvetítésbe. Nézem, és az egyik bukkanó ismerős volt. Elkezdtem jobban figyelni, és maga a vonalvezetés nagyon ismerős lett, de amúgy semmi más. :D Keresgéltem, youtube, aztán eljutottam egy facebook oldalra, és ott ahogy olvasgatok vissza látom, hogy tényleg a 2012-es pályám volt az alapja. :) Tök jó, hogy a dolgok nem tűnnek csak úgy el. Szóval annak idején valaki átrakta AC-ra, majd onnan lett visszarakva rF2-re, persze a vonalvezetésen kívül már semmi nem a régi, és ez jót is tett a pályának, mert azért a pálya melletti objektumok hagytak kívánni valót maguk után. :)
  • unrealnoise
    Nem sajnos. Most újraraktam a drivert. motorháztető nézetre raktam és jók voltak az árnyékok! Már kezdtem örülni, aztán visszaraktam cockpit nézetre és ott meg szar volt... WTF... Tököm kivan... :D

Azért ha találok megoldást jelzem majd, a kátyámmal tuti nincs gond, MSI Gaming, soha semmi nem volt vele, húzva minimálisan volt, most pl semennyire...

Mondjuk vicc, hogy a látótávolságot a visszapillantóban lehet INI fileban szerkeszteni méterben, de ezt nem... Mondjuk ezt a visszapillantós méteres távolságot is miért nem rakták bele a beállítások közé....
  • sertrex #17654
    Van rá módod, hogy kipróbáld egy másik videókártyával? Azért kérdem mert ma ránéztem és nekem nem csinálja ezt. GTX970-nel(398.11 drv.).
    A Shadow, Max-on van, a Shadow Blur, Quality-n.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.06.20. 20:13:19
  • unrealnoise
    Ezer féle módon próbálkoztam. Minimum, maximum, optimális, alapbeállításra tettem az nvidia-s külsős dolgokat, módosítottam rajtuk... Még próbálkozom, hátha... Mindenesetre nálam régóta ilyen, emlékszem pár hónapja, más nvidia driverrel is ugyanilyen béna volt Lime Rock (meg a többin is előjön ugye ez a gond, csak van ahol nem ennyire zavaró), csak azt hittem ez egy rF2 (fejlesztés közbeni) "sajátosság".

Közben a proflémára rF2 fórumban ezt a választ kaptam:

"No solution yet, one guy touched things in the Pc BIOS (cpu clocks), and shadows went back for him. For me and I know others there's no solution, just shadows appear in 20 meters in front of you, no progressive LOD no nothing...

The worts is that is a known problem, and devs didn't say a word, not a good way to threat customers."
    Utoljára szerkesztette: unrealnoise, 2018.06.20. 18:23:28
  • bardocz
    Úgy tűnik megint a Win10 frissítés kúrta el a kormányt, mint mindig.
  • simcompany
    Hogy van beállítva az árnyékolás?