19779

| ISI | Studio-397 | STEAM | S397 Workshop | rFactor2 Store | Forum | DevCorner | Facebook | Twitter | GY.I.K. |
| rF2 Tracks DX11 | rF2 Tracks DX9 | HungarianSimWorld| BSimRacing | VirtualR | RaceDepartment |
-
Sok minden felmerült bennem, és ha megbocsájtod, ezekkel én is tisztában vagyok, de én azt látom, amit már leírtam.
Valahogy a közelről meglesett gépeknél nagyobbnak tűntek a 60-as autók, de ha - tegyük fel - ugyan akkorák is, akkor is nekem gokartnak tűnnek.
Nem bizonyítékot keresek, nem is akarok semmit bizonyítani, mindössze ez a véleményem. Szubjektív, saját.
Ezzel a fantasztikusan gyönyörű képpel, pedig csak az általad kifejtett üléskialakítással tudok egyet érteni. Mert én itt is csak azt látom, hogy az újabb autók kisebbek.
De megint csak azt tudom mondani, legyen neked igazad. -
Nem vitatom. Biztos az én, öreg szemeim nem képesek már az arányokat helyesen felmérni. :)
Most nem fogok screenshotokat gyártani, de mint említettem, nekem tűnik olybá.
Ha neked nem..., közöm?
Szabadság van - már ahol -, mindenkinek meglehet a saját látószöge.
Csak az enyém a valósághoz mér, mert - nem felvágásból, de némi büszkeséggel a hangomban - elég sok autóban ültem már. Trabantban is, de itt versenygépekről próbálok makogni. Hadd ne részletezzem, a többiek, akik ismernek már, amúgy is unják.
Malájziában ugyan nem voltam, de még televíziók keresztül is látható mennyi helyet foglal egy mai F1-es autó, és, hogy ismételjem, mintegy másfélszer akkora volt a 60-as F1-es.
Ez persze csak az én szemem, másé biztosan másként érzékeli.
Nem vitatkozni akartam. -
Az fel sem merült benned, hogy nem az autók mérete közt van a legnagyobb különbség, hanem maga a vezetőülés van más pozícióban? Az autók szélesedtek, laposodtak, és a kezdeti ülő helyett mostmár fekvő pozícióban vannak a versenyzők. A ki is beszálláshoz egy mai F1 autónál ki kell szedni azt a fejvédő izét, miközben a 80-as 90-es években még a válluk is látható volt oldalról. A 60-as években meg deréktól felfelé kilógtak a kocsiból, az első néhány F1 szezonban meg kis túlzással nem beleültek, hanem ráültek a kocsira.:D
-
Nem hiszem, hogy az ISI hasraütésre modellezte volna a régi F1 autókat. Biztosan volt min. 1 db. méretezett rajz. -
Hát, akkor neked szerencséd van, olyan rF2-őt kaptál, ami tudja.
A mienk nem. Levehetem én azt 0-ra, akkor is felöklelnek, és én sem ma kezdtem.
Megtaláltam a képeket, de sajna, a 60-asokat nem.
Azért, ha valakit érdekel, íme, de vegyétek figyelembe, hogy akkor még nem voltak digitális gépek, mint ahogyan mobilok sem. :)
-
Philip00 #2826 Hát nem tudom én eben a részben eddig teljesen meg vagyok elégedve az AI-val sokat is játszom ellenük(RF1-ben is sokat játszottam), azért érdemes nézni hogy az AI agression mennyire van áéllitva. -
Mitől lenne százas?
A 2011-ben mióta kísérleteznek, hogy valami játszhatóbb AI legyen a vendégünk, és valljuk be siralmas. Persze nem ily tragikus a helyzet, de neked kell az AI hülyeségeit figyelned. Így van ez a SIMBIN szimjeiben is.
Egy-egy pályán, egy kis idő után, már tudod, hol kell "vigyázni" a balfék AI-ra.
Persze, mint alant írtam, még sokat kell fejlődniük.
Az eleve online-ra kihegyezett szimek, mint az rF-ék, a L4S, valami modder által összeeszkábált rutinnal javítható (lásd, GTR 2), de a tökéletes szó, csak az univerzumban állja meg a helyét. -
AI-t azért nem lehet megcsinálni, mert minden egyes autó pilótájához egy emberi agyat kéne reprodukálni.
Ha belegondolsz, foglalna egy kevés helyet. Néhány ugyan mogyorónyi helyen is elférne, de az az AI szintjén is lenne. :)
@Emerico!
Nagyjából nálam is így néz ki. Nem mondanám, hogy tíz autónál többet elbírna ilyen beállításokkal, de egyedül nincs gond. De nem is Monacoval van problem.
Malájziában - Monacoban is egy kicsit -, ahol nagyon széles a pálya az arányok szörnyűek. Ültem Hill (nem akarok hazudni, de úgy rémlik Graham Hill 67-es autója volt) autójában, a monacoi autómúzeumban még a 80-as években. (nem figyeltek annyira a múzeum őrök) Szinte bele tudtam ugrani. Nem messze tőle ott volt Prost, 1983 VB-i autója, a 90/180-as testemmel (az első szám a kiló) meg sem próbáltam volna beleülni, mert vagy nem férek bele vagy beszorulok.
Lényeg: kábé másfélszer akkora volt Hill 67-es autója, mint Prost 83-asa.
Ehhez képest már vezetés közben is érezhetően el van méretezve a kocsi. Visszajátszást már nem is akarom említeni. Mintha gokart lenne egy 60-as F1-es autó. Legalábbis az én szememnek.
(Ha nem leszek lusta, szkennelek egy-két képet. Már ha megtalálom) -
tudom, hogy az alapok ugyanazok, de azokban az AI jobban kilett dolgozva..buták azok is de nem rf szinten :) -
Azert a SimBin sem teljesen szazas, alapjaban ugyanez;) Annyi kulonbseg van, hogy ott a gyari palyakra, fejlesztoi szinten lettek elkeszitve, beallitva, tesztelve az AIW dolgok, igy sokkal jobban mukodnek, mint egy rF mod-ban, ahhol erosen masodlagos a minosege, nem foglalkoznak vele mert online-ra keszul a palya, vagy csak nem jott ossze;)
Sajnos tokeletes AI-t nehez osszehozni. Ha „gondolkodik” akkor butanak tunik, ha allitgatva van, akkor arkad catch-up erzesu, ha meg Codemasters, akkor meg fix, drotonhuzott;))))
Azert AI ellen is lehet jo versneyeket tolni, persze mas vilag mint az online, de legalabb annyi elonye van azzal szemben, mint amennyi hatranya;) -
Elvileg meg fel ev, de ev vegere mar nagyon valoszinu;) -
AI ellen simbin játékokban küzdj, rfactor nem alkalmas erre a célra. -
hm. 2006 óta rFactorozom, de még szerintem soha nem mentem AI ellen. -
Néha nem normális az AI, olyan mintha be lenne LSD-zve, le akar tolni a pályáról. -
Ezt akkor inkább az isi-től kérdezd.
De elvileg fél éven belül kész lesz. -
gyuri35 #2816 Sziasztok!Készen lesz valamikor a teljes program?
Valahol azt olvastam,hogy még jövőre sem biztos!
-
-
a kettőnek sok köze is van egymáshoz. bravo -
Ez még mindig jobban néz ki :)
-
Max graf. HD ban nézd
-
A driverben erdemes max-on hagyni a kormanyelfordulast, es mindent a jatekon belul allitani (a driverben bekapcsolni, hogy a jatekok hozzaferjenek a beallitasokhoz). A rF2-ben a kontroller beallitasnal baloldalt („kalibralas”, vegpontok megadasa) allitani a max elfordulast (fizikalis, ffb), jobboldalt az autospecifikus resznel a virtualis elfordulast. -
Rainbow15 #2810 Nálam valami elromlott. Játékvezérlőknél beállítom, hogy csak 320 fokot használjon, ott jó is, de játékban jóval többet használ. Akármit állítok ez van. Nálatok is volt ilyen? (megane mod) -
Ja, erre mondják: a pénz nem boldogít.
(Csak megteremti a boldogság lehetőségét)
...és pénzért minden kapható... -
Abszolúte így van. Egyre gondolunk. -
Semmilyen polémiába nem akarok belekezdeni, mert egy dologról beszélünk. (Nagyjában)
De egy példa arra, hogy évente fizetsz.
Az rF1-hez egy évig könyörögtem az ISI-nek egy rohadt aktivációs kódért.
Ugye 5 volt évente. Nálam másfél év min. egy vindóz. Most már több is.
Összesen kettőt használtam el, de azt is véletlenül, 'asszem.
Nem is volt gond, küldtek ezek nekem kódot, de mindig azt amit nem fogadott el. Egy éven keresztül. Hát max. megvenném a fullt, 'oszt kapufa.
Igaz, hogy rengeteget változott az online "ügyintézés", de belőlem kiirtották a kedvet hozzá. A csalókról nem is beszélve. Olyat még találtak fel, amibe ne tudott volna valami köcsög belenyúlni. Hogy kit ver át, hát, az egy nagyon érdekes kérdés, mert Monacóba 58 másodperc alatt körbemenni akármivel - ebbe a helikopter is beletartozik, mivel fordulni is kell ám - kissé elgondolkodtató. Ja, szakadó esőben.
Rejtő jut az eszembe, mikor arra játszanak, kit tudnak megfogni, hogy nem csal.
Egyszóval, meglátjuk mit hoz ez az év. Itt most nagy áttörések lesznek.
Megváltoztak a lehetőségek. Nem akarok a Skyrimmel jönni állandóan, de az a motor kurva sokat változtatott a játékiparon. Nyilván, a már kész projekteket nem fogják kidobni - bár lehet lesz olyan is -, de 'asszem elgondolkodtató a jövőre nézve. Már csak meg kell élni, és itthon az sem lesz egy egyszerű feladat. -
Ez eddig is egyertelmu volt;) Sot, ami meg jelentosebb penzt hoz(hat) nekik, az az rF Event (kulonfele szim. hardware-ek kihelyesese, promociok, F1 es egyeb versenyhelyszinekre, rendezvenyekre).
Ezert van az, hogy mindenhez bevetel fuggvenyeben nyulnak hozza, igy velunk is (rF1–rF2) annyit foglalkoznak, amennyit meger a dolog;) Ezert nem varhato el, hogy napi szinten patch-eljenek, supportaljanak, es minden letezo korrekt DevKit-et odaadjanak;) -
unrealnoise #2805 Korrekt, sorry, néha elragadtatom magam. Viszont nem itt kellene visszaolvasni 2000 hozzászólást, hanem Szimes hírportálon két-három kattintás utána megtalálni az érdemi infókat.
Az egy dolog, hogy a GTR2 sokat tud, de az időjárása kötve hiszem, hogy olyan jó és részletesen testreszabható mint az rF2-ben. a gumifizika, szerintem nem is lehet kérdés, hogy bár jó volt a GTR2-ben is, de azért itt "kicsivel komolyabb" lehet. Mindegy, kinek mi, én is filóztam, hogy megvegyem-e, megvettem, ezzel fogok szórakozni, amíg nincs GTR3 vagy kész CARS.
az meg, hogy az ISI pénzt kér a modokért, szvsz sehol nincs tervben. Fórumon felvetették, hogy jó lenne valami rendszer, donate-gombokkal a modoknál, vagy esetleg konkrét fizetős cuccok, de igazából fizetős tartalmat már így is találni pl az rF1-hez is. Valszeg lesz az rF2-höz is, de nincs itt semmi komoly rendszer, nem lesz minden mod fizetős, sőt a legtöbb továbbra is ingyenes lesz szvsz... Bár én pl. fizetnék komplett pofás szezon/pálya-pakkokért. (( Amíg nincs ksz a CARS. :D) -
SZVSZ (csak a vita elkerulese vegett
)
GTR 2-hoz kepest sokkal jobb a fizika, nagyon jol erezheto az auto, a csuszashatar, stb. A valtozo idojaras jobb (de meg nincs kesz) es nekem nagyon tetszik a valtozo tapadasu, folyamatosan gumizodo palya.
En ugy tudom, h a modokert, palyakert nem kell majd fizetni, hanem az online hasznalatert kell evi 10-15 $-t fizetni, ami sztem nem sok, vagyis, ha ezert folyamatos tamogatast kapunk, akkor megeri.
Dobozos verzio sztem csak bizonyos orszagokban lesz, sztem Mo-on nem. -
unrealnoise #2803 ha az ISI kicsit komolyabban gondolta volna, szvsz jobban tette volna ha az rFactor2-vel vagy egy új projekt alatt (rF helyett) egy CARS szerű cuccba invesztál. Sokkal több pénz, jobb rajta dolgozni, meg minden királyság ami vele járna.
Mi a gond szvsz? Az, hogy szép, hogy elakarják majd akni a fejlesztett rF2 motor alapját, el is tudják majd ennek-annak, DE egyre több fejlesztő dolgozik saját motorral, illetve annak kifejlesztésén.
Az sem elhanyagolható szempont, hogy több jelenleg éledező projekt az rF1 motorját használja, nah most ők nem hinném, hogy újra megvennék az rF2 alapját, mert már így is szénné hegesztették az egyeset, azaz pl. a CARS esője, úgymond "saját fejlesztésű eső" lesz.
Ezzel a jelenleg is futó, fejlesztés alatt lévő online/offline szim projektekkel az a bibi, hogy telítődik a piac. mondok egy példát. ha a CARS jól sikerül (fizikára is), akkor pl. mire ismét tető alá hoznának valami jobb projektet az rF2 motorjával, elég nagy előnyben lenne az SMS fejlesztése. Engem pl. ha a CARS hozna egy komolyabb szim fizikáját (körítéssel, grafikával, közösségi bizbaszokkal nem lesz gond), akkor kábé nem fog érdekelni fizetős szinten semmi sem (GTR3, rF3, meg bármi más), max szemmel követem majd a játékvilág történéseit.
Értem én, hogy a Proval keresnek nagy lét, csak kicsit vicces számomra, hogy egy SMS "önerőből", kiadói támogatás nélkül lehet megcsinálja a tutit egy tuningolt rF1-ből, míg az ISI alig kaszálhat a saját játékával. És mint mondtam, szerintem a motort sem nagyon fogják tudni nagy tételben értékesíteni, szerintem még az rF1 engine eladásait sem fogják elérni.
persze kívülálló vagyok, és ez csak egy szubjektív gondolatmenet. -
Nem azt mondtam, hogy hülye vagyok, a Putyilov gyárból és ide lőjetek.
Összehasonlítottam, pár, ill egy szimmel, ami számba (nem nyelem le) jöhet, mert az rF1 az ehhez sehol. Honnan tudom? Utána néztem, sőt ki is próbáltam. Ugyanis rövid ideje - kébé öt év -, nem veszek meg semmit, amit előtte ki ne próbáltam volna.
Amit az rF2-nek tudnia kéne, lehet, hogy fogja. De - és itt felhívnám szíves figyelmedet arra, hogy nem azt írtam, megjelenés után újra meg kell majd venni -, mivel azt olvastam róla több fórumon, hogy a további összetevőkért is fizetned kell majd x összeget - nevezzük déelcének vagy modnak -. Erre tettem fel azt a kérdést, "erről mit tudtok"
A dobozosról meg annyit, hogy nem azt kértem, hogy Te 50 oldalon fejtsd ki, miként tudok hozzá jutni. De hagy ne olvassak vissza, 'monnyuk 2000 háeszt, hogy megtudjam. Ha ez neked fáradság, akkor nem kell válaszolni. Majd fog olyan, aki ezt nyavajgás nélkül meg tudja tenni.
Azért, mert nem ismersz, még nem kell az ellenséget látnod bennem, mert leszóltam az általad nagyra értékelt, passz... valamit.
Bocsáss meg, hogy pegyhüdt ajkaimra merem venni szent szavaidat
"Majd ha kész lesz akkor kritizáld... és csak alapos indokkal, meg utánajárással...", de nekem Te ne csinálj programot. Főleg úgy ne, hogy - mint azt már fentebb írtam - nem ismersz, így nem tudod, hogy én utána szoktam járni, majd megnézem valóságtartalmát, és utána esetleg véleményezem, amennyiben kérdeznek. Itt, most én kérdeztem, és lapzárta előtt még saját, különbejáratú véleményem töredékét olvashattad.
Kritizálni is lehet, de nem az én stílusom leszarozni valamit, amibe mások több évi munkát "feccöltek".
Itt mondtam, hogy a külcsín jó dolog, de nem lehet vele nyerni. Volt kicsit lejjeb egy háesz, amelyben szerepelt a "szerintemfizika". Nos, a későbbiekben, lehet, hogy olyan modokért fogsz fizetni - mert fogsz. Legalábbis ezt tervezi jóbarátunk, az ISI -, amik ez alapján lesznek lemodellezve. Persze, ettől még lehet jó.
Hadd idézzem kedvenc hősömet, mert ő ezt már '76-ban megmondta, "A vélemény olyan, mint lyuk a seggen, mindenkinek van belőle!"
Ez egy vélemény volt. Az enyém. Márpedig egy béta szimet hasonlítottam össze, egy már több mint öt éves játékkal - amit megpiszkáltam egy moddal, és a GTR 2 tud változó időjárástól kezdve, változó napszakig, a gumi, 32 ponton érintkező felületén a kopást, etc... Igaz, a gumi nyúlását nem, de ha csak ennyi lesz a változás... -, és utóbbi győzött. Egyenlőre. (Meg nyugdíjat sem kell otthagyni érte, mert, már rég megvettem)
Dietrich meg majd remélem elárulja, hogy Bosco hogyan szerezte-szerzi be dobozos változatban.
@Dietrich!
A gépem most is ugyanaz. Már nincs korpa újra. Ezen, az rF2-ben elég sok minden fel van húzva, de nem estem hanyatt. Ha mindent kimaxolsz, akkor ha kettőbe nem is, de egybe beleszalad egy olyan gép, amin rendesen elmegy.
A fejmozgásérzékelő támogatás is benne lesz. Erre ígéretett tett a Natural Pointnak az ISI. (Na, ez csak 60 perec)
A lényeg, akkor is az, ha a full játék után, a különböző kütyüket meg kell venni - pl. pohártartó, piros festés a Lótuszra, kereső lámpa a Williams FW33-hoz -, akkor nekem ugyan nem kell. (Utálom, amikor le akarnak venni)
Akkor is számít egy szimben minden, és teljesen jogosnak érzem, az akkori véleményem. Ha, egy felsőkategóriás gépen nem képes fullba elmenni egy szim vagy játék, akkor igenis a fejlesztő bűne, nem a játékosé. Talán egyet értünk. (Lásd itt, Skyrim. Fogy is rendesen.)
Egy szimulátorban soha nem fognak olyat készíteni, ami mindenki vágyát kielégíti.
De lehet, hogy meg kell várni a GTR 3-at, és ki tudja, talán semmi különbség nem lesz a mindkét 2-höz képest. :) -
azt is meg kell jegyezni hogy az ISI a próból él nem az rf-ből -
rfakk #2800 Megelőztél egy perccel. :) -
rfakk #2799 rFactor Prohoz annyit, hogy ebbe egy kicsit én a munkám miatt bele kellett hogy jobban mélyedjek. Természtesen lényeges információhoz csak akkor jut az ember, ha komoly vásárlási szándéka van, vagy esetleg meg is vette, de azért ezt-azt ki lehet hámozni a neten lévő dolgokból. Azt kell mondanom, sokan meglepődnénk, ha tudnánk, hogy bizonyos dolgokban mennyire hasonlít a mi szeretett rF1-ünkhöz a Pro! Grafika például sokkal butább mint egy komolyabb felhasználói gépen, és igen, felhasználnak a modderek által készített textúrákat. Nem is egyet! Ezt bárk ellenőrizheti, Red Bull szimulátora youtube, Monaco, Loews visszafordító, a Ferrari zászló a ház erkélyén. :)
Ettől még valószínű, magához a pályához hozzányúltak, de az ördög nem itt lapul meg, hanem abban a szoftvercsomagban, ami a Prohoz jár. Ezekből olyan mennyiségű és minőségű adatot bányásznak ki, hogy az az elképesztő. Számítógépes számítógépes szimuláció során tervezett(nem tesztelt, hanem szimulált!) alkatrészekről van szó. Nagyon komoly kis progik futnak ott, nagyon felkészült szakemberek előtt, akik mindennapi supportot kapnak a Prohoz. Szerintem még így sem ezek a progik a fontosak, hanem a csapatok adathalmaza, na azokból lehetne ám csak összerigyenteni egy jó kis modot!!! :) -
Az rFPro szerintem fizikaban, alapokban teljesen ”ugyanaz„ lehet mint az rF1/rF2, csak modularisabban felepitve, sok-sok ”kivulrol„ hasznalhato software-es, hardware-es plugin-nal, kulonfele telemetria es adatcserelo dologgal. Max a fizikai reszet nem fix 2-300Hz-en, hanem 5-600Hz-en szamolgatja. -
Az hogy lehet hogy full grafon 30-35 fpsm van médiumon ugyszintén!?
Médimon nem kellene neki megugrani kicsit? -
Nem hiszem, hogy lenne még beszélgetni valónk. -
Azt hiszem kettőnk közül neked kéne kiadnod valamit magadból
-
Ahogy hallottam az rF pronak annyi köze van az rF-hez, hogy benne van a nevében, hogy rFactor.:) Innentől nyilván leírást sem fogsz találni, mert aki leírhatná (pl RedBull) az nem írja, a magunkfajták meg nem jutnak a közelébe sem. -
Amugy kivancsi lennek hogy miket tud az rfactor pro de sehol nem ir rola semmit -
majd eladjak a redbullnak par milla euroert az rf2-ot kicsit atalakitva es egy forma1 moddal meg lezeres palyakkal:D