19779
  • hondash3
    Nem ugyan úgy kell UV-zni egy tile textúrát és egy shadow mappal kevert textúrát. A shadow mapos sokkal-sokkal időigényesebb, el kell rendezni mindent, kihasználva a legtöbb helyet a mapon.
    Tile-nál elég kiteríteni szépen és szétszórni az egymástól független objectek mapjait.
    De szerintem ne menjünk bele a 3D rejtelmeibe, mert erre nem sokan kíváncsiak, még én sem.
  • Dietrich
    káromkodásért én először neked adnék banánt :D
  • lac coo
    De gondolom van már kész mapolás rajta ...
    De mindegy, legyen 3 óra, nem megéri ?
  • hondash3
    Azért ne hasonlítsunk össze egy kúp formát és egy műszerfalat.
    Nem ugyan az a meló használhatóan megcsinálni az UV mapjaikat.
  • lac coo
    Hát én sem vagyok profi, sőt valószínűleg töredékét sem tudom annak amit ti, de ott a példa lent: 6 polis sátortető alap, egy árva bitmappal...szinte már jónak mondható ahhoz képest ha egy sima kék színű lapocskát rácsempéznék, és volt vagy két perc munka ....Ugyan ez van a Suzával is, se több se kevesebb !!!

De kár ragozni....
  • lac coo
    Na ne essünk túlzásba :)

szinte elhanyagolható az az idő amit erre a műszerfalra kéne fordítani, ahhoz képest amit a konvertel ,fizikával meg az általam kínainak tartott dolgokra fordítanak .Mennyiből tart egy önárnyékot rárenderelni és picit belenyúlni itt-ott a modellbe egy kissé részletesebbé tenni ?

Nekem persze így is jó, ha tetszik a dolog biztos nem dobom ki, mert nem szép...
    Én nem szoktam azon megsértődni, ha valaki jelzi, hogy tudnék ennél jobbat is ;)
  • hondash3
    Ez szerintem annak lenne fél óra aki napi 8 órában 3ds max-ozik meg PhotoShoppol és a kisujjában van minden.
    Én nekiestem a Civic belterének, mert az rF1 verzió valóban ronda már, de nem mondanám, hogy fél óra ment eddig rá. Nem vagyunk vérprofi hivatásos 3D és grafikus szakemberek, játékfejlesztők. Ezek főként hobbiprojectek.

Igen, lehet shadow mapokat generálni sepec alatt, csak utánam meg lesz egy halom nagy felbontású map amik helyett most a Suzuki is használ pár darab kisebb tile-ba tett mapot. Nem ezen múlik a mod "jósága".
    Mi a Simconál pont lexarjuk mennyire szép a beltér, mert a Swifttel futott bajnokság alatt mindenre van idő, csak a beltér csodálására nincs.

• cifcuk
    Sok "pluszfélóra" egy nap, sok nap egy hét, sok hét 1 hónap, sok hónap egy év.

Utána meg rinya megy, hogy mikor adjátok mááákííí. lsd még rf2 2010-ben tuti megjelenik címszónál. Csak mindig még plusz félóra volt.

Az ilyen modder munkáknál jobbnak találom a jót vagy semmit, ha nem valami bugról van szó.
    Elég szar érzés lehet az amikor hónapokat dolgozol valamin, majd valaki elintézi egy "lehetne jobbal is"
  • cselt
    Én nemtom mit kell ezen így lovagolni. Kész van már a mod? Kijött tölthető? Nem. Majd ha kijött akkor ráértek feszülni rajta, hogy miért nem jó.
    (Azt már véletlenül sem várom el, hogy valamit is pozitív fényben tüntess fel)
  • lac coo
    Minden tiszteletem a moddereké, de ugyan ne legyünk már a végletekig, hogy fogalmazzak, hogy ne sértődjön meg senki ...? :)Lusták ? :)
    És ez nem gépfüggő, rF1-ben ezek mentek, azóta eltelt pár év, de gondolom meglepődsz, hogy lenti gányolásaim sima T1 texturák ...Épp emiatt készültek, hogy lehet szebbet is csinálni egy sima színes pacánál ugyan azokkal az eszközökkel .Van egy színvonal amikor az ember már bólint, hogy ok ez már jó, és van egy másik aminél mindenki elhúzza a száját.. .És van az értelmetlen csillivilli ( CARS) azt senki nem hiányolja ...

Vessetek meg, nekem nem jó bármi, még ha ingyen van akkor sem, vannak igényeim.Ha készítek valamit akkor meg pláne !
    Emercoék munkája tiszteletre méltó, de csak az a véleményem, hogy ugyan ne sajnálják már azt a plussz fél-egy órát !

főként igaz ez egy fülkére, hisz talán az a lelke a grafikának, az van az orrom előtt, nem kell hozzá csillió poligon, nem kell 15 réteges multitextura, ne sajnáljuk hát az időt rá, hálás dolog széppé varázsolni ! ;)
  • Laceee
    Hááááát, lehetne jobb !!!
    Azért elgondolkodtató, hogy az ember csinál valamit a Szabadidejében, és azt teljesen ingyen publikálja a mások és saját örömére, és így lehúzzák..., lehet csinálni jobbat !!! akár egy komplett modot is !!! senki nem tiltotta meg..., de valószínűleg könnyebb kritizálni, mint megcsinálni, ... ha meg minden csillivilli és nem bírja a gép akkor meg az a baj...
  • zolee145
    Jó, részemről lezárva. Végkövetkeztetés: minden lehetne jobb.
  • zolee145
    Oké, én csak próbáltam építő jellegű kritikát megfogalmazni, mint tette azt lentebb a fórumtárs.

De igaz, elírtam: lehetének az objektumok részletesebbek, nagyobb felbontásúak.

Te nem fogod fel az enyémnél nagyobb agyaddal, hogy a lehetne jobb az egy összefoglalása a lehetne részletesebb, lehetne nagyobb felbontású, meg hasonlóknak.

Igen lehetne, mint ahogy minden lehetne jobb annál mint amilyen most. Az általad betett képeken remek dolgok vannak, de nem lehetne ennél jobb? Dehogynem.
  • bardocz
    "A műszerfal kialakítása lehetne részletesebb, meg nagyobb felbontású"

Ezen mi a nem építő jellegű?
  • Ulvar
    Bazdmeg hagyjátok már abba az isten áldjon meg itt is mindenkit. Elegem van mindenhol a kurva sok nagy okosból. Valaki vegye át a topic irányítását rendezze normálisan meg hozzon házszabályokat mert jönnek a személyeskedések agyba főbe meg az internet karate.

Zoli: DON'T FEED THE TROLLS!
  • lac coo
    Ember, ez a "nem lehet jobb" csak a te kis agyad szüleménye !!! :D

Meddig lovagolsz még saját fikciódon ???
  • Toby0501
    Elégmá'!
  • zolee145
    Lehetne jobb is.
  • zolee145
    Dehogy provokáció. Csak szeretném látni mi az amit ki lehet hozni az rF2-ből, mi az aminél nem lehet jobb. Egyszerű kíváncsiság.
  • lac coo
    Bár a régi merevlemezemet nem sikerült még mindig átmenteni az új gépre, pedig kincset érő textura gyűjtemény van rajta, meg néhány tucat kész objekt, annak idején még komolyan gondoltam, hogy egyszer pályát modellezek, de két képet előástam innen SG-ről. ez ha figyelembe veszed a hozzá nem értésemet, egyértelmű, hogy csak igényesség és némi kreativitás kérdése, hogy hogy néz ki egy textura :

Ezekkel az egyszerű módszerekkel sokkal szebbé tehető a Suza is !
  • lac coo
    Nem érdekel a provokációd, szívesen megcsinálom, ne hidd, hogy nem!
  • zolee145
    Melyik iromány második sorának az elolvasását nem nézed ki belőlem? De mindegy is, segítek: amibe belekezdek azt végig is olvasom.
  • zolee145
    Mostmár komolyan szeretném ha te csinálnád meg.
  • lac coo
    Azt kellett volna írnia, hogy mocskos ronda, igénytelen, akkor nem kötnél bele ? :DDD
    Megfogalmazta a problémát, mindenki érti, te is, csak játszod az eszed: ma már ez elavult, senki nem vár CARS féle minőséget, de ezen tovább kell lépni, egy alap szint kis időráfordítással megoldható!
    Pontosan tisztában ezzel Emerico is, nem féltem őt, nem tudom minek ez az álszent duma....

De hogy értsd te is.

Probléma: ronda!
    Megoldás: rá kell szánni fél órát és ugyan nem lesz hiper, de ilyen bántóan csúnya sem ! Ennyi ...

És akkor ha jól értem igen furmányos észjárásod, most nagyon építő jellegű voltam :))
  • bardocz
    Az első sorodat elolvasva látom nem sikerült a második sort is elolvasnod.
  • zolee145
    A nyelvtannak ehhez semmi köze. Attól lenne az, hogy megfogalmaz egy bizonyos problémát, sőt talán megoldást is.

Úgy látom nem sikerült felfognod: azt, hogy lehetne jobb bármire mondhatom. Az csak egy odavetett kötekedés. Minden lehetne jobb. A Gran Turismo 5 is lehetne jobb. Az általad egekig magasztalt F1 2011 is lehetne jobb.

Viszont ez most Emericonak kihagyhatatlan ajánlat. Elküldi neked a modellt és a textúrákat, te pedig fél óra alatt csinálsz egy olyan belsőt ami már attól nem lehet jobb.
    Csak aztán nehogy megint megérkezzen ubulka az első screenshotjaidnál, és azt találja írni, hogy lehetne jobb, mert akkor nagyon ki leszel nevetve.:D
  • lac coo
    Nyelvtanilag lesz valami építő jellegű, vagy attól amit ír? :D

Nem leszek népszerű megint, de nem tudok mást mondani, mint hogy nagyfokú igénytelenség így hagyni !

Küldjétek át a fülke textúráit és fél óra alatt megcsinálom, pedig nem vagyok egy PS guru ....:) Hát ha még 3D modellt is kapok a fülkéről akkor még árnyalás is lesz normális rajta ;)
  • zolee145
    Ha az "elég tré" és a "lehetne jobb" neked építő jellegű akkor legyen.

Elég tré hozzászólás volt, lehetne jobb is.
  • Alexease
    A mostanaban bemutatott, megjelent modokhoz nem nagyon akarok hozzaszolni, nem nagyon foglalkoztam veluk, nem probaltam semmit.

Egyelore meg az rF2 sincs kesz, es a modok is olyanok, amilyenek. Amig az alap is docog, erosen hianyos modolasi tamogatottsaggal, addig a modoktol sem lehet elvarni az azonnali tokeletes minoseget.

De teny, barmilyen mod keszul, es meg ha a grafika, a korites masodlagos, azert nem art majd kicsit haladni a korral, modernizalni a dolgokat;) Persze felesleges CARS minosegben gondolkodni, az mar kicsit tulzas, de azert a baltaval faragott, elnagyolt formaktol is el lehetne kicsit rugaszkodni;)

De termeszetesen tudom, ehhez ember, ido es hattaranyag szukseges, ami erosen korlatozott.
  • ubulka
    amúgy igen! Majdnem leírtam ugyanezt, de megelőztél, így nem küldtem el a választ :D
    ..De hát mivel még nincs kiadva a mod fejlesztés alatt áll gondolom, lehet rajta alakítani.
  • lac coo
    Építő jelleggel mondta, hogy ráférne egy kicsivel jobb textura, mi a gond ezzel ? :)))
  • ubulka
  • cifcuk
  • zolee145
    Ez tipikusan az a vélemény ami azért született mert éppen ráértél, és miért ne kötnél bele, ha már van rá időd...

Ezt a véleményt bármire el lehet mondani, legyen az a 90-es évek elejéről származó Geoff Crammond-féle F1 Grand Prix, vagy mondjuk a Gran Turismo 5. Lehetne részletesebb, lehetne nagyobb felbontású. Minden lehetne jobb annál mint amilyen most.

Pl lehetnének értelmesebb fórumozók is, akik építő jellegű kritikákat fogalmaznak meg, nemcsak kötekednek, meg szaroznak.
    Vagy lehetne több olyan ember aki a szabadidejében csinál valamit amit aztán a többi szarozhat.
  • ubulka
    király mód, már majdnem olyan az autó mintha igazi lenne!
    Jó a grafika.
  • ubulka
    hát a grafika még elég tré.
    A műszerfal kialakítása lehetne részletesebb, meg nagyobb felbontású.
  • lac coo
    Hajrá! +1

Alex nyugdíjba vonul ! :D
  • Nightt
    +1
  • hondash3
    Féklámpa fényemisszó próba, zsír.
  • Alexease