19779
  • zolee145
    Nade azzal elvileg csak adatokhoz jut, az alapján viszi be a dolgokat. A másik lényeges rész, hogy azt hogyan kezeli a játék. Ha az a rész nem jó akkor mindegy milyen adatot viszel be.
    Nem láttam még az rF2 *.tbc fájlját (ha még így hívják a gumit az ISI-nél), de nem lepne meg, ha maga az adat rész nem, vagy csak keveset változott volna.
  • Alexease
    Szerintem az mar korabban is kopott – max nem lehetett erezni;)))
    A masik erdekesseg, hogy Kaemmer-nek (elvileg – a korabbi leirasokbol, kepekbol, infokbol itelve) „sajat” gumianalizalo-kezikeszuleke van (mint a gumigyartoknak), es az alapjan probalja megcsinalni a tutit;)
    De egyelore ugy nez ki, hogy lehet csinalni egy jo 80-90%-ot (igazabol nem, de legyen a pelda kedveert ennyi;P), pl. nKP vagy most rF2, es amivel O kuzd, az lehet hogy csak plusz 2-3% lesz;))))) Sot, a komplexebb szamitasok es az osszetettseg miatt, lehet hogy erzesre meg rosszabb is (lesz)?!:)))))
  • zolee145
    Nem tudsz te semminek sem örülni.:D Legalább már kopik a gumi, nem?
  • Alexease
    Ez (lenne mindenhol) a normalis;) Igy mukodik rendesen. De eddig nem foglalkoztak vele, „latvany elem”, de ezt is szamolni kell.

A legviccesebb az iRacing. Amiota uj gumifizikat kapott, nincs gumifust. Azt is ujra kell irni. De mivel Kaemmer tempoja/korrektsege adott, igy mar fel eve nincs gumifust:)))))) Elhiszem, hogy a vegtelensegig lehet bonyolitani, de ez mar kicsit eros:P
  • zolee145
    Fasza, akkor ezek szerint egy kiforgásnál nem grafikai okok miatt nem füstöl, hanem azért mert semmi oka nincs rá? király, akkor majd ilyen szemmel is tesztelgetek kicsit.
  • hondash3
    Pedig rF2-ben már nem egyből okádja a füstöt. Ezt én is rühelltem ezt a dolgot rF-ban.
    Itt már valahol 280 fok felületi hőmérsékletnél kezd el füstölni és egyre erősödik.
    Próbáld csak ki.
  • lac coo
    Az miért van, ha rámegyek mondjuk jobb kerékkel a kerékvetőre, akkor annak a hangja elnyomja, lehalkítja a motorhangot a jobb csatornán, és csak később erősődik vissza szép fokozatosan ?
  • lac coo
    Ne dőlj be a rajongói oldalaknak, épp az van amit mondtam, kicsit emeltek a színvonalon, egyből nem kell senkinek :))
    Butaság nem kipróbálni,patch nélkül , ne várj kőkemény szimet, de meglepően jó ! Esőben semmihez nem fogható élmény !!!!

F1 2010 szerintem is egy hulladék, az valóban semmire való! :)
  • zolee145
    Igen, sok olyan játék van. Az F1 2010 nem ilyen. A 11-ről nem tudok mit mondani, azt már ki sem próbáltam, de ha lehet hinni a rajongói oldalának akkor azon sikerült tovább rontani.

Ott van pl a GTA4. Végülis tud egy csomó olyan dolgot amit néhány szimnek kikiáltott cucc nem. Pl a terheléstől függő kerékmegcsúszás fékezésnél.
    De mondjuk a gumifüszölést simán elfogadnám az rF2-be. Nagyon jól meg van csinálva. Nyomod a féket és közben forgatod a gumit nem egyből füstöl mint a disznó, hanem szépen ahogy melegszik a gumi. Ilyet nem láttam még szimben, pedig fékezésnél sem egyből okádja a gumi a füstöt. kicsi elfékezés kics füst.:)
  • lac coo
    Mondjuk ha elhagyja az autó a talajt, itt is azonnal átalakul dobozzá az egész, sajnos ez maradt olyan amilyen volt :(
  • lac coo
    Hogyne volna ! :)Mondjuk nálam sokféle tapadás módosító mód van a játékban de nagy bajom nincs vele .Szerintem simán veri a korábbi RF motort, főként hogy annak kritikán aluli volt a gumifizikája ( ami a lelke egy szimulátornak, ha az rossz nincs miről beszélni ...), annál még egy sima havok is jobb :)

Az NFS Most Wanted árkád, Dirt3 árkád az ok, rF szimulátor az is ok, de sok olyan játék van ami simán valahol a kettő között van , közelebb a szimulátorhoz.
  • zolee145
    Volt az F1 2011-nek olyan verziója ahol azért forogtál meg mert elvesztette a tapadást a kocsi, és nem csak azért, mert mondjuk a 3-as kanyarban 61-nél nem, de 62%-os gázállásnál év és napszaktól, időjárástól, gumikopástól és szárnyállástól függetlenül megforog?:D

Ez igaz, lényegesebb az élvezeti faktor. Viszont innentől kezdve már szubjektív a dolog. A szubjektív véleményem pedig az, hogy a szimulátor élvezetesebb, mert az autó azt csinálja amit várok egy autótól, így a pc adta keretek közt tudok érzésre vezetni. Egy árkád játékot nem, ott meg kell tanulni azt, hogy lehet 200-zal a hajtűben menni, és fejben rá kell állni egy természetellenes viselkedésre természetellenes sebesség mellett. Az árkádban nem autók vannak, hanem ahogy Alex szokta mondani, szép színes dobozok.
  • lac coo
    F1 2011-ben is ez volt, jó irányba indultak el, aztán gyorsan sarkon is fordultak, mert mindenki vacaknak tartotta hogy megforog az autó ....

Amúgy 15 éve Shift2 még simán szimulátornak számított volna, ma meg rF1 árkád vacak ... szóval nézőpont kérdése, de lényegesebb az élvezeti faktor mint hogy hány száz karakter egy algoritmus a gumihoz :))) ...
  • lac coo
  • simcompany
    44 dolcsi
  • pedobear
    Milyen árban lesz majd kb a játék?

Banner mikor lesz?
  • zolee145
    * kevesebb a segítség, nem a sebesség.:)
  • zolee145
    Lehet állítgatni. Pl a Ferrariknál megcsináltam a manettino-t, ha bekapcsolod a segítségeket (minden maxra) akkor upgradesben a manettinot állítva a megfelelő mértékű segítséget fogod kapni.
    ABS-nél be lehet azt is állítani, hogy sima pedálpulzálás legyen, vagy rendes abs. Szóval vannak lehetőségek. Visszatérve a ferrarira ha kevesebb a sebesség kevésbé fogja meg a motort, jobb kört tudsz menni, és egy kis erőcsúsztatást is enged, működik a dolog.
  • bardocz
    iR-be pl ezért nem raktak még TC-t az autókba, mert a gyártó titokban tartja a sajátja működését, és egy mérnök csapatot kéne ráfektetniük a dologra, hogy rendesen működjön.
  • Alexease
    Azert egy atlag autosjatekban a x-tipusu "segitseg" mukodese, szimulalasa, ritkan azonos a valodi autoban talalhato x-tipusu "segitsegeggel" ;) Normalis szimulatorokban, ezeket is rendesen szimulaljak, allitjak, hangoljak. Ha van benne ilyen, akkor fixen be van epitve az auto fizikajaba, vagy ha ki-be kapcsolhato, akkor annak az auto setupjaban kell hogy legyen.
    A kulsoleg, altalanosan kapcsolhato segitsegeknek, nem hinnem hogy komoly szimulacios alapjai lennenek;)
    Most az automata gaz/fek/kormanyzas/valtas stb. felejtos;)

Sose probaltam az ISI motorban a segitsegeket, lehet hogy valoban szamolja, nem tudom.
  • Dietrich
  • SirAlo
    sokszor nehezebb egy arcade jatekkal menni mert kiszamithatatlan az auto viselkedese
  • cselt
    controller.ini-ben ezt a sort Steering torque filter= írd át 15-re és akkor egész kellemes lesz, nem akarja leszedni a kormányt a helyéről ha kicsúszol.
  • zolee145
    Még valami. Nem azért árkád, mert könnyű, és nem azért szimulátor a szimulátor mert nehéz. A lényeg a reális viselkedés. A Shift nem reálisan viselkedik, mese.

Nem a segítségektől lesz árkád valami. Gondoljunk bele. Manapság már egy öregebb autóban is van minimum ABS, az újabbakban meg mindenféle remek hárombetűs cukiság, esp asr tbc abc, minden. De ettől még a valódi autót elég mókás lenne árkádnak hívni. Pedig mindent megtesznek a mérnőkök, hogy a kedves vevő akkor se haljon meg a hülye.

Szóval ha egy szimulátorban bekapcsolod a segítségeket akkor sem lesz irreális a viselkedése. Már ha ezek jól vannak beállítva.
  • cselt
    Vegyél vissza kicsit szerintem. Nem mondta senki, hogy csak te vagy itt becsületes ember. De igazából engem nagyon nem érdekel, hogy ki vagy, csak normálisan írkálj a fórumba és ne ezzel a nagyképű önfényező dumával gyere, mert nagyon visszataszító.
  • zolee145
    Ezt mondtam, a Shift 1-2 fizikája nem árkád, csak az adatok kamuk amivel dolgoztak, innentől kezdve a viselkedése árkád.
  • zolee145
    A fórumban lévő fájl a felfüggesztés geometriája, rFactor-ban *.pm

A GTR2 az egy korai gmotor2, gmotor2 rFactor.

Sosem volt kérdés, hogy a Shift 1-2 alatt milyen motor van, csakhogy egy játék nem a lehetőségektől lesz szimulátor, az csak egy dolog. Azokat a lehetőségeket ki is kell használni, de a Shiftnél ez nem volt cél.
    Bár látványra sejtettem, de ezek szerint a cars végülis egy Shift, csak esetleg a valósághoz közelebbi adatokkal töltik fel = egy nagyon profi rF mod. Hogy mennyire akarnak majd szimulátort az attól függ, hogy menet közben milyen visszajelzéseket kapnak, vagyis melyik irány az ahol a legnagyobb bevétel várható.
    Csinálnak egy teljesen reális viselkedést, a tömeg húzza a száját az biztos, hogy a következő frissítésnél már elindulnak a Shift irányába.

Innentől kezdve viszont nehezen tartom elképzelhetőnek, hogy bármikor a közelébe érjen az rF2-nek. Megeshet, de nagy összegben nem mernék fogadni rá. Persze lehet nézegetni ahogy a felfüggesztés szépen animálva működik, de azt meg lehet csinálni a Shiftben is, attól nem lesz jobb.
  • Danecay
    Mihez is gratulálasz?
  • Adam Jonas
    Nekem igazság szerint semmi, csak akkor innentől kezdve értelmét veszti valamilyen szinten az a kijelentés, hogy a Shift1-2 fizikája arcade. :)
  • Dietrich
    voltam ma szerveren de rákellett jönnöm ahhoz hogy induljak akár fun/teszt versenyen kellene még1 nap gyakorolni.
    Egyrészt megtanulni a pályát mert teljesen fogalmatlan vagyok rajta (sose mentem még) más részt a kormányt be kéne lőni ehhez az ffb-hez mert fosok ha lecsúszok a pályáról a fű eltöri a müanyagot :D
  • Dietrich
    na de erről a hrc topicban dumáltunk elég sokat..akik a GTR2-t készítették ők csinálták a shift2-t is..innentől kezdve mi a kérdés? :)
  • rfakk
    Na jó, akkor inkább nem is kérdeztem semmit...
  • unrealnoise
    Mi a túró? :D Tényleg vegyél kicsit vissza, mert bár már/még én is megmosolygom kissé az önfényezésed, tényleg nevetség tárgyává teszed magad az ilyen és hasonló posztokkal... :)
  • Batmanci
    Melyik részével is sikáltam magam? Hogy nem hazudtam, nem csaltam (a lopást mos ne részletezzük.)?
    Ebben teljesen őszinte voltam. Azért azt ne mondd, hogy egyedül vagyok ezzel. Akkor azért meglepődnék.
    "Az utolsó becsületes ember!"
    Csináltatok egy ilyen táblát a kaputelefonra. Majd, ha lesz pénzem.
    A többit, lásd alant.
    Szorri. Lassítok. Vazze, késő!
  • Adam Jonas
    A HDV fájlal nem tudom, mi a helyzet, viszont a felfüggesztés fizikája teljesen megegyezik/megegyezhet.
  • Adam Jonas
    Mindösszesen azért kérdeztem rá erre a dologra, mert olvastam 2 hete egy-két érdekes dolgot (pontosabban nem is Shift2, hanem Shift1, de ez talán most nem annyira lényeges).

Szóval, amikor megjelent az rF2, elgondolkodtam azon, hogy rF2-be nevezzek be, vagy pCARS-ba. Elkezdtem utánaolvasgatni a pCARS-nak, mi hogy merre. Egyik fő forrásom a RaceDepartment volt, ott olvastam a következőt: [URL=http://www.racedepartment.com/forum/threads/project-cars-controller-input-needs-attention.38506/]boxox hozzászólása, #18-as.[/URL]

Számomra egy kicsit furcsa volt - bár Te meg Toby ezt jobban tudjátok, mert én max. annyit tudok hozzászagolni a témához, amit így olvasok/olvastam -, hogy a Shift alatt egy GTR2 fizika dolgozik, a végeredmény meg mégse szim... :) (és ha ez így igaz, akkor mégse a fizikával lesz a gond, hanem valami mással)
  • Batmanci
    Könyörgöm, melyik része a legkomolyabb?
    Azt kell komolyan venni.
    Tényleg szorítkoznom kell tőmondatokra, mert a számomra humorosabb szövegek, közfelháborodást keltenek.
    Erről az Ember a Holdon c. film jut az eszembe. Nem mesélem el a történetet - tudom, sokan ebben reménykedtetek -, de egy krv szar komikus, úgy lesz híres, hogy krv szar. Ráadásul, én nem vagyok krv szar.
    Olyanokat röhögök a saját poénjaim egy részén, hogy na.
    Jó néhány ismerősöm szerint, jó a humorom. De úgy tűnik írásban nem képes átjönni. Sajnálom. Majd rövidre fogom.
  • rfakk
    Valaki azért legalább a kérdésemet okádja már le légyszíves! Köszi! :)
  • zolee145
    A Shift2 (csakúgy mint az 1) tele van kamuval, cserébe pl a hdv sorok fele hiányzik.

Ha van jó sok valós adatod az rF-hez akkor szépen fog viselkedni az autó. Ha egy fontosabb dolgot kamuzol az olyan szinten elviszi a fizikát, hogy minden másban is kamuznod kell utána, különben sose lesz belőle autó. Shifték megcsinálták az utóbbit, de olyan következetesen, hogy szerintem ez fejlesztési cél volt.

Arcade játékban akkor lehet jó valaki, ha fejben rá tud állni a 200km/h-val vett hajtű kanyarra. Ha fékezel vesztettél.:)
  • Adam Jonas
    Ááááá, ettől féltem, hogy ezt fogjátok válaszolni :D Valahogy most nem sok kedvem van újrapakolni a rendszert, de akkor nincs mese :) Köszi a segítséget! :)