19779
  • lac coo
    Ha az segit, maxba ki tudom szedni neked a lod modelleket, vagy obj, vagy valami.....
  • lac coo
    Hat ha most tenyleg Tobant csinaljak ujra, akkor en mar nem is mondok semmit ....:)
    Igazabol turelmes ember vagyok, csak a pofam van, de most komolyan, nincs mibe fektetni azt a munkat ??
  • lac coo
    Persze ,ertem en amit mondtok, nem is azt mondtam, hogy semmi ne legyen, 2017 van, legyen persze, de szerintem szimulatoros szempontbol is sokkal teljesebb jatek lett volna , ha ugy gondolkodnak, higy egy kicsit ebbol egy kicsit abbol. Senki nem sertodott volna meg ,ha felszaradasnal nem szamolja bele a felho arnyekat, viszont esoben okadna az elulso auto a vizet a szelvedore . Senkinek nem lett volna baja, ha nincs paratartalom szamitas, viszont van korrekt cockpit vagy normalis gumihang .
    En azt sose allitottam, hogy hereljek ki teljesen , de szerintem oriasi bakot lottek, hogy latvanyra , hangra , tartalomra nagyjabol semmit nem adtak .
  • Ingy2
    0 ról
  • Hellboy76
    Toban-t is kiadják ISI verzióban felújítva?
  • zolee145
    Ez az, hogy onnan van a modell, BMW M4, meg Fiat 500. Nem tudom melyik gyári melyik nem, de a lod nincs meg hozzá.

Tommy írta a Seat kapcsán, hogy nincs minden verzió lemodellezve, hanem van ilyen polygon csökkentő lehetőség max-ban.

De amúgy ha spoilerben megézed a linket ott azt írják, hogy max-ban van. :)
  • Alexease
    Lehet csokkenteni (optimalizalni) a poligonok szamat, de nem biztos hogy olyan egyszeru. Nem tudom a valodi LOD-okat hogyan csinaljak, egyszeruen plugin/funkcioval es/vagy kezzel is piszkalgatjak, hogy jo legyen. raeresztve egy gyari megoldast, lehet durva lesz ott is, ahol nem kellene. raadasul ezek mar nem egy dobozok, mint regen az rF1 modellek, kulon vannak a kasztnin is a cuccok (ajtok, ablakok, motor es csomagter teto, lokharitok stb. De aztan lehet jo az ugy;)
    A problema a MAX, vagyis hogy nem abban van a modell. Export, import, (talan) elbaltazza a neveket, materialokat, aztan 2-3 optimize, export.
    Ha AC-bol van a modell, egyszerubb lett volna onnan athozni a LOD-okat, ott minden megvan hozza (legalabbis a gyariaknal, modokhoz ott sem szeretnek LOD-olni):)
  • zolee145
    Előzményre valakinek ötlete? :)
  • zolee145
    Ezek apróságok, csak pont ettől lesz valami szimulátor. Pl amikor már majdnem felszáradt az egész Maláj pálya, de a célegyenesre ráfordulva ahol a lelátó miatt árnyékban van az aszfalt még vizes, és megcsúszik az autó. Vagy felszáradó íven utol érsz valakit és mered-e megelőzni a vízen vagy nem? Vagy épp a felgumizott rész mellett tudsz-e kifékezni?
    Ezt hívhatjuk túlbonyolításnak is, meg hívhatjuk valósághoz közelítésnek is.
  • Szabi #12540
    decéép víztorony
  • Alexease
    Az a "tulbonyolitas" a fejlodest jelenti:) Persze maradhatnank a 15 eves stilusnal, de megis csak 2016 van (nalad 2017 :DDD), szimet probalnak kesziteni, ami nem csak latvanyban probal szim lenni, hanem szamitasokban es tudasban is.
    Persze jo az AC-ban az "egesz palya" ugyanugy tapad meg a fake sotetites, meg nincs fek melegedes, kopas es hasonlok, de igy eppen a lenyege vesz el a dolognak (pontosabban nem kerul vele): barhol tudsz kifekezni, elozgetni, kanyarodni buntetlenul, lehet nyomni neki mint suket a csengot;)

Az hogy a modderek mennyit ertenek hozza (bar leiras nelkul keveset:P), mar nem annyira szamit. Bar az rF2-ot MOD programnak (is) szantak, de szerintem ez ma mar nem buli.

Hogy mennyit erezni az rF2-bol, az kicsit szubjektiv is. nekem spec az AC az, ami kicsit "gazos". Persze jo, elvezetes, hangulatos, de valahogy meg mindig a "regi" rendszer erzodik rajta. Ahogy Kunos irta regebben: ugy sem ertik a fejlesztok, ugy sem tudjak megcsinalni, igy o nem is foglalkozik vele (pl. komolyabb gumi). Csak hat kozben eltelik 5-6 ev, a tobbiek fejlesztenek, a gepek is fejlodnek hozza, o meg a "regi rendszeru" (?!) "gorbesitett gumit" masszirozza, ami eppen jo ehhez vagy ahhoz vagy semmihez.

A felfuggesztes/FFB hasonlo. Mozgolodik nala fel-le, mert reszletes a palya, meg terheles is van jobbra-balra, de EN (!) nem ug erzem, hogy azt az erzest amit kapok, valoban vegigszamolna a gumitol a felfuggesztesen keresztul a kormanyig.
    NEKEM egy rF2/iR sokkal komolyabb kormanyzas erzest ad, mintha normalisan gumikat/kerekeket forganek, kulon mozognanak a felfuggesztesek a ket oldalt, valahogy el az egesz.
    AC-ban kicsit meg a jobbra-balra billegesz erzes van, a megcsuszik, akor tekeredik egyet es masik iranyba fordul a kormany. MIndegyik auto egyforma erzessel.
  • Ingy2
    Azért mert az ISI track team 1 emberből áll és már volt korházban a sok munkától.
  • Alexease
    Pedig azt irta, hogy az AC szepet csinal es meg gyors is:)
  • lac coo
    En inkabb azon gondolkodok, megerte igy rulbonyolitani mindent .
    Szamolja a felho arnyekot, es akkor mi va , kb senki nem vesz eszre belole semmit .
    Van igazi gumizodas, nem fixen az idealis iven, de mi ek, a vegeredmeny nagyjabol ugyan az mint AC ban, vagy barhol.Extra reszletes az az fizikaja, de egyreszt nem vagyok biztos benne, hogy ebbol mindent erzunk is, masreszt olyan bonyolult lett, higy az emberek bottal merik csak piszkalni.
    Szoval ne.m tzdom, en sok ilyen extra dolgot elcserelnek szebb cockpitekert, vagy normalis grafikai effektekert .
  • lac coo
    De nem AC hoz hasonlitja a kollega, hanem sajat magahoz . :)
  • Alexease
    1. A "3D-s" fu valoban sokat segit a terhatasban, de foleg a sebessegerzetben. De sajnos, ezzel a megoldassal (egyszeru modellezes) sokkal tobbet zabal poligon szamra, mint maga az egesz palya. Igy eleg sok munka es kulon ballitas is kellene hozza. Az AC-ban van, a palyareszletesseg allitas csak ezt allitja.
    Az rF2-ben is mukodhetne, a palyareszletesseghez allitva (med, high, max), ezeknek az AC-s fuveknek meg van a 3 LOD-ja, de ebben a konvertalt palyaban semmi ilyen beallitas nincs (mindig minden megjelenik, vegtelen tavolsagig).
    Az rF2-ben is jo lenne, de csak ha lenne hozza rendes kulon allithatosag. Az AC-ban jo a palyareszletesseghez allitas, mert mast nem allit. De itt hulyen nezne ki, ha valakinek nem kell vag nem birja a gepe, kikapcsolja, es vele egyutt bukja a palya tobbi reszet is:)

2. Azert az rF2 palyak is eleg reszletesek, de a gyari palyak kozott ritka a latvanyossabb darab. A konverteket (10 eves rF1 palyak, nem erdemes ide venni). Az AC-hoz evente keszul 2-3 palya, DLC-ben penzert, az azert mas.

3–5. Sajnos az ISI-nek ez a billboard fa (1 lap ami forog) megolasa nagyon szar. Sporolos meg poen, de nagon gagyi:/ Rontja a latvanyt, a ter- es a sebesseg erzetet is. Akkor lenne ertelme, ha a kozeli fak nomalisan lennenek megcsnalva, es billboard-bol lennenek a tavolabbi reszek (foleg ugy, hogy LENNENEK rendes tavolabbi reszek, sok-sok faval:P).

Az AC-ban a palya teruletenek tobb tizszereset lemodellezik (domborzatra, "Google Map" textura), es a palya kornyekenek nagyreszt megpakoljak 2D-s fakkal. Erre pont jo lenne az ISI megoldasa.
    Amugy az AC kicsit barkacs jellegu, de "ar-ertek" aranyban jok a palyak. A lenyegi palyan rengeteget sporolnak (1 lapos epuletek, csak az van lemodellezve, ami nagyon latszik), eppen amiatt, hogy ezeket a "latvanyelemeket" be tudjak tenni.

Az hogy az rF2 lassabb, azt nem lehet "csak ugy" osszehasonlitani.
    - Az rF2 full-os napszakokat szamol (valodi koodinatak, magassag adatok, legsuruseg, evaszak, napszak, napjaras stb.), ejszakaval, fenyekkel, full dinamikus arnyekokkal. Az AC-ban van egy "lampa", aztan annyi.
    - A felhoket mar nem merem leirni, mert meglincselnek, de az AC megoldas egy vicc;D Nem csak kinezetre, de szamolni sem kell semmit (korbeforgatni nehany egyforma texturat, nem nagyon eroforras igenyes:P).
    - Az rF2-ben valodi dinamikus realroad van, esovel es egyebekkel. Az AC-ban sotetitik a teljes aszfaltot es novelik a tapadast. Kicsit "olcsobb" (szamitas, fps) a dolog:)
    - A RealRoad-hoz tartozik, de tukrozodik a teljes aszfalt is (meg ha eppen nem akkor is "ott van" a sahderezesben). Ez azonnal dupla rendert jelent;)
    - Az AC-ban 1db bazinagy low poly (leszamitava az aszfaltot) utkozes modell van az egesz palyara. Kicsit egyszerubb/gyorsabb megoldas, mint az rF2-ben, ahol renderelt objectenkent szamolja az utkozest, es ezeknek ha kell, alithato az ereje, rugalmassaga, akarmije is.
    - Az rF2-ben van (lehetoseg) mozgo, forgo, billego, animalt dolgokra (zaszlok, objectek, fak, kozonseg stb).

Persze ettol az rF2 nem lesz szebb, mert az AC render latvanyosabb (foleg PP-vel :P), de sebessegre nem erdemes hasonlitgatni, mert tudasban/mukodesben azert eleg nagy kulonbsegek vannak.

• bottleopener
    Elgondolkodtam, hogy miért van ez. A válasz, nem fontossági sorrendben:
    1.a függőleges fű növeli a térhatást, mert menet közben más helyeken "sűrűsödik össze" a szemed előtt.
    2. Kellő mennyiségű objektum van elszórva a pálya mellett
    3. Az éles kanyarok belső felén valódi 3D-s fák vannak, nem csak 2d-s lapok.
    4. A fák nem forognak a kamerával
    5. 1-2 helyen be-be lógnak a pálya fölé, és az összhatást javítják.

A kérdésem az, hogy az ISI Track Team miért nem képes ezt megcsinálni? Miért van az, hogy ha ők csinálják, akkor a két jó tulajdonságból = jól fut ÉS jól néz ki, legalább az egyik hiányzik?

Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2016.01.05. 10:41:11
  • bottleopener
    Közben kipróbáltam az AC lézerszkennelt Brands Hatch-ét. KKKva jóóó.
    Úgy látszik az ISI artworkben is kicsit alulmúlja a többieket, mert hogy teljesen jól fut, miközben a pálya szebb mint az átlag ISI pálya.
  • hqx
    Gondoltam, mivel saját kreálmány...Akkor ezek szerint nincs (vér) szerződés, meg ilyenek.

Milyen fasza lett volna, ha ezt inkább megcsinálják rF2, vagy AC alá.:)
    Utoljára szerkesztette: hqx, 2016.01.04. 23:17:23
  • Adam Jonas
    Miért kéne? A YouTube bárki számára elérhető, és szabadon oszthatóak azok a tartalmak, amik listázva vannak. Ráadásul, ha rákattintanak a YT-os linkre, utána még a készítőjét is fogja látni a néző, szóval ezt most nem igazán értettem.
  • Ingy2
    Köszi, javult de még mindig baromira fényes mintha UV lámpába néznék, majd még alakítok rajta.
  • Alexease
    A 95%-a felesleges, foleg hogy ugy sem mukodnek, legalabbis normalisan nem a buffer es a fenyforras hianya miatt.
    En a legegyszerubb es gyorsabb motion blurt tettem ra (max oldalt latni, vagy csak erezni, pont eleg), a lencse koszolodast es a legegyszerubb glow-t. #12482
    Vagy ezek:
    CustomFX.cfg:
    #define Use_GaussianBloom 1
    GemFX.cfg:
    #define USE_MOTION_BLUR 1
    #define USE_LENSDIRT 1

Meg a brul is kicsit gazos neha/sokszor, az alap rF2-vel sincs gond, amikor kell van belole, es hogy nem a valodi fenyforrashoz szamolja, tul sok helyen kiszakadhat.
  • lac coo
  • Szabi #12526
  • hqx
    Simán kanyarodáskor csinálta.
  • zolee145
    Felraktam maxra a kormányt, plusz egyel lágyabbra az első stabrudat és kész. Ennyi a setup. Meg kell várni míg bemelegszik a gumi, és akkor jó. Persze kanyarban nagy gázra nyilván elindul a segge, de állítólag a Porsche elég alattomos autó.
  • Ingy2
    A fejem megfájdul ettől a Reshadertől
    Bárhogy állítom egyre szarabb
    Utoljára szerkesztette: Ingy2, 2016.01.04. 19:46:53
  • hqx
    Érdekes ez a Flat6 mod, kanyarokban driftel!:D Alap setuppal használhatatlan.
  • hqx
    Erre nem kell engedélyt kérni?

#12512: Miért nem "dobtad fel" a vírustotálra?
  • Ingy2
    Váci utcába már saját csillagod is van
  • lac coo
    Yess !!! :)
    Hanyszor kell, hogy orokos legyek ? :)
  • zolee145
    Ja, meg kellene programozható difi. Akár egy olyan is elég mint annak idején a Richard Burns Rallyban volt.
  • Ingy2
    Ideit még nem, csak a tavalyit
  • zolee145
    Ettől féltem.
  • lac coo
    Ez kerem hazugsag :)))
    Amugy mi lett az idei dijjal, behuztam ? :)
  • Alexease
    Szerintem plugin-nel csak a ki/bejovo adatokat lehet piszkalni, egy plusz elektromos motor tuti engine szintu;)
  • zolee145
    Hova lehet beleírni az elektromos motort? :D Pluginből megoldható lenne, vagy ahhoz komolyabban bele kellene piszkálni?
  • Alexease
    Igen, az van, de en nem inditottam el a Mediator.exe-t;) Nincs virusirtom, biztos ami biztos;)
    Mivel nem probaltam, igy gondolom valamit.sokmindent a Mediator-ral is lehet allitgatni, es elvileg lekezel tobbfele Presets/Profiles beallitast (?!).
    Tobb "csomag" van benne, en csak a SweetFx-et ismertem, de eppen az, ami nekem nem kellett.
    Alapbol a ReShade konyvtarban levo CFG file-okat lehet/kell modositani. Az egyeb konyvtarakban (Basic, Gem, Mc stb.) a forras program file-ok vannak (*.h), inditaskor azokat forditja be a kodba. Lehet modositani, aki programozni akar;)

• Danecay
    Értem, legalábbis félig meddig. Azt kérdezném még, hogy melyik a módosítandó konfigurációs fájl, vagy az összes ReShade gyökerében található cfg fájl? Ez most egy amolyan mindent az egyben összegyúrt és alkalmazni tudó PP programcsomag? Mert látok én ott SweetFx mappát is amit eddig ettől függetlenül is ismertem, meg még vannak más FX mappák is amikhez egyenként tartozik egy-egy config fájl. Nem tudom mennyire volt érthető a kérdés:) Ami nekem van Reshade, ahhoz tartozik egy Mediator.exe is amin grafikus felületen lehet configolni, be/ki kapcsolni és csúszkával állítani az effektek értékét. Ez van neked is?
  • simcompany