19779
  • Ingy2
    rfactor mappába ahol a játék van
    Utoljára szerkesztette: Ingy2, 2016.01.10. 10:03:16
  • Joke1RS
    Néhány napja teljesen újra telepítettem az rf2-t és még mindig a program files(x86) mappába akarja tenni. Ez nálatok is így van?
    A másik, hogy a devmodot hova érdemes telepíteni?
  • Alexease
    Oval teszt;) Teljesen jo, tetszik;P A kormanyza skicsit erzekeny, allitani kellene a setup-on, meg egy spotter nem artott volna.
    Meg ehhez (is) nagyon kellene a kisebb koccanasok es utkozesek hangka...

Utoljára szerkesztette: Alexease, 2016.01.09. 23:31:32
  • Alexease
    Elso probalkozasos nyers race es AI teszt (Auto Club Sport, 5 kor, amit meg fel tudok tolteni) ;)
    Mentem 1-1 versenyt Trophy-val es FR3.5 2014-gyel is (marha jok!), aztan a GT-R-rel. Hideg guminkicsit halal, meg erzekeny az elso-hatso tengely nyomas kulonbsegre is, de ha bemelegszik akkor tuti. Persze elmelegedeskor vagy kopaskor ismet gyilok es odafigyelos, foleg ha asszimetrikus (elso-hatso vagy a ket oldal).
    Nyers video, elso probalkozas, csak teszt, semmi extra, kicsit megloknek meg kicsuszok meg ilyesmi:DDD

• lac coo
    Ki lehet, azert mondom, higy alapbol bekapcsolja, nehigy meglepetes legyen jovore ...:)
  • Alexease
    Mar nem emlekszem kinek ment volna, kerdezte valaki, hol kell a Steam-en aktivalni a kapott kulcsot;)

Mielott kifizeted az online-t, eloszor nezz korbe, mennyire erdekelne egyealtalan (vagy tudnad-e hasznalni). Itt nem igazan van fun lehetoseg vagy free szerverek. Pl.: az AC jelneleg ~800 szerver ~800 emberrel, az rF2 ~460 szerver ~100 emberrel;) Persze lehet talalni free szervereket, az ISI is inditott nehanyat, de messze van az AC lehetosegektol.

A napi/heti szervezett fun is halott. Vagyis csak bajnoksag, ami magyar reszrol csak SIMCO (banner alatt) vagy jonehany kulfoldi.
  • Gadfly13
    Alex, ha nekem szólt az #12656 első bekezdése, akkor sima steamen vett (2015.11.17.) általam hitt 1 éves onlineos verzió van, ami ezek szerint csak akkor megy online, ha további 10 eurot fizetek.

@bottleopener #12654
    Őőő hova is? ....nem vagyok képben.

@laccoo #12655
    Ha úgy döntök, hogy megveszem, akkor ezt gondolom ki lehet vhol kapcsolni nem?
    Utoljára szerkesztette: Gadfly13, 2016.01.09. 14:38:53
  • Alexease
    Az ISI-nek 10+ eves kiforrott AI-rendszere van, alapbol is sokat tud, mar ugy is hasznalhato, de a plusz lehetosegekhez mar nem artana egy normalis leiras is;)
  • Hellboy76
    Nekem is kellett egy kis rendet csinalnom, hogy legyen ennek eleg hely. De ha ez lejott, akkor a korabbi ~10GB package konyvtar mar nem kell, ill a korabbi install sem.
    Kozben sikerult a kart palya igazi gondjat megtalalni. Mivel a boxban hasznaltam elagazasokat is, hogy ne a fo pit vonalra kapcsolodjanak a garazsokbol, nem allitottam be az elagazos kezdo waypont-jara a "cap...." jellemzot, igy kereste a megelozo pontot, ami nem volt es ebbe halt bele. Par napom rament...
  • Alexease
    Ami kicsit bonyolit, az az alaptartalmak Workshop jellege.
    Az elso installnal minden gyari tartalmat letolt, a Cache konyvtarba rakja, onnan installja es megtartja (torleskor torli az install tartalmakat is! Aztan inditaskor azonnal letolti, felrakja:P). Vagyis a alapbol minden "bejelol" Workshop feliratkozasnak.
    A kesobbi plusz gyari tartalmak mar valodi Workshop-kent erkeznek, a Steam-es Workshop/Content mappaba. Oda bepakolja, onnan installja, ott is tartja. Igy ezek sem torolhetok. A pluszban bejelolt Workshop dolgok (modok) ugyanide kerulnek.

Ertem a logikajat (a gyari tartalmakat is lehessen egyedileg osszerakni), de igy kicsit gazos a dolog. Szerteszet vannak a dolgok, minden ketszer. Talan szerencsesebb lett volna lemondani errol a lehetosegrol, es minden gyari ISI es 3PA tartalmat fixen integralni a programban (nem lenne cache, workshop stb).
    Bar aki nem nezegeti a konyvtar es file szerkezetet, van boven helye, annak mindegy, ugy is csak a programban latja a tartalmakat.

En szeretem a rendet es a szervezett rendszert, plusz csak egy 250-es tekeros vinyom van, problemas a hely igeny:)
  • Alexease
    Ez feltelepit mindent: program + devmode + gJed + tartalmak.
  • Hellboy76
    Igen, köszi, megtaláltam. Nem ismerem aprólékosan a Steam-et. Csak az AC van meg + RACE 07. Lifetime van. De a soka kis frissítésből már elegem van. :)
    Még egy kérdés, a Devmode-al mi van? Azt is felteszi, vagy az plussz telepítés?
  • Alexease
    Kozben elmult amire valaszoltam (gondolom megkerult az aktivalasi resz:P), de most mar bent hagyom:)
  • Alexease
    Milyen "elofizetesed" van? Ha Lifetime, akkor OK, de ha csak 1 eves, akkor nem erdemes, mert a fantasztikus megoldas miatt, ha jol emlkeszem, a Steam-re koltozesnel elvesz az "elofizetes"!

Steam ablak, Games menu, "Activate a Product on Steam".
    A Steam-es alap Workshop megoldas miatt kell neki sok ("felesleges") hely. A gyari tartalmak is Workshop megoldassal vannak, amit alapbol cache-sel es meg is tart a mukodeshez, plusz minden utolag Workshop cucc (a gyariak is) pluzban fenn maradnak. Igy lenyegeben dupla akkora, mint a mukodo tartalom (~30GByte).
  • lac coo
    Szokasos dolog, ha megveszed az egy evest figyelj ra, hogy automatikusan hosszabbitasra allitja a Steam...
  • bottleopener
    Érthetetlen, de sajnos így van. Ha úgy döntenél hogy megveszed, várunk sok szeretettel. :)
    Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2016.01.09. 10:32:21
  • Gadfly13
    Értem! Szóval amit 17.99 euroért vettem steamen 15 nov. végén, az nem tartalmaz magában 1 éves online licenszet? Remek. :)
    Azt hittem, h az első évben tartalmazza az mp-t is.
    Utoljára szerkesztette: Gadfly13, 2016.01.09. 10:07:18
  • bottleopener
    rFactor 2 = offline only
    rFactor 2 Lifetime = offline/multiplayer/no subscription required
    Online Services = Adds 1 year multiplayer to offline

Neked valszeg az első van, azaz nincs online része.
    Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2016.01.09. 09:54:55
  • Gadfly13
    Sziasztok

Kb. másfél hónapja vettem meg steamen az rF2-őt és eddig offline próbálgattam, viszont tegnap gondoltam egyet és ki akartam próbálni online is, viszont rFactor 2 Laucherben mikor rányomok a multiplayerre, akkor az az üzenet jön fel, hogy: "Online access for this account has expired."
    1 éves licenszet vásároltam, de miért is járt le? :)
    Kell még vhol vmit regisztrálni v. mi a teendőm ez esetben?
    Köszi előre is a válaszokat! ;)
  • b-type
    csak melóban netezek, ...szal elfektetett rugókról és működésképtelenségről nyilván akkor beszélek amikor ez megvalósul. Nem maga a fekvő rugóstag a lényeg, használják autóknál-motoroknál..stb, nyilván az a lényeg hogy nem működhet azokal a kötési-forgási pontokkal, mivel a függőlegesen ható erők kötési pontokra hatnak nem forgási pontra, vagy a rugóra.
    ...én is tudtam csinálni óriási hülyeségeket ami működött, de sok letöltéssel bíró komolyabb moddnál néztem bele és ott láttam, már tköm tudja mi volt, valami kasztnis autó, sztem régebben linkeltem az rF1 topikjában.
    A Porsche-nál is néztem mikor megnéztem a motorgörbéket...teljesen felesleges gyári adatokal dolgozni, semmi nem látszik belőle. úgy kell mókolni hogy a végén az igazihoz hasonló érzés szülessen.
    Bsztattam az rF1-t vagy 3 évig, sosem volt jó, ami elég lassú ahhoz még oké, de ami már gyors és nincs aero ami lenyomja ott megbukik gumiból meg mittomén miből. ..ha NetKar-AC örökséget akarnám továbbgondolni ide, akkor azt mondanám hogy ez még mindig F1c mert F1 autóra épül a fizikája, nagy leszorítóerő, és az a tapadás..mivel az F1 pláne 99-02-ben nem arról volt híres hogy erőcsúsztatással jönnek ki a kanyarból, és kellene visszanyerni a tapadást, ezért ez a része a leggyengébb, a többire meg ott van a bazi aero, olyan kasztnimozgás, és olyan lényegi részek.
    Ez meg az rF1pro, vagy rF2 meg számol már egy csomó mindent, csak eleinte nem állt össze a kép, mot már lehet, nem mentem vele több mint fél éve...de mikor kidobták a Panoz-t, nekem ember meg nem magyarázta volna hogy ez a program mindent számol, mert körberöhögöm. Akkora csalódás volt hogy én ott dobtam félre...addig még elvoltam az FWD autókkal meg a szivarokkal, de ott azt mondtam hogy tök mindegy mennyit számol és mennyire 42 a világmindenség meg minden, ez szr, és ha meggyőzöm magam csak mert tenger sok iskolája van a proginak akkor meg is érdemlem.
    ..
    De most már az is egész jó,még nyáron tesztelgettem...ebből is látszik hogy nem a számolás a lényeg, annyit tudott a progi akkor is, csak átfésülték még párszor.

Utoljára szerkesztette: b type free, 2016.01.09. 07:39:07
  • lac coo
    Hat oooo..miert itt mi a cel ? :)
    Gondolnam itt is az a cel ,hogy hiheto legyen es meg nem art ha mukodik is minden auton ?!':)
  • Alexease
    Nah, eppen ez a kulonbseg a koncepciok kozott!;)
    Es ugyanez a kulonbseg a gumik kozott is. Az AC-t nem tudna osszerakni rF2/iR-szintu gumival, sose lenne kesz es/vagy nem tudna eladni. Ott a cel, hogy minnel egyszerubben es gyorsabban minnel hihetobbet es elvezetesebbet kihozzon belole, ami mindenfele autonal jol mukodik.
  • Alexease
    Az iR az utobbi 1-2 evben kakukktojas lett;)
    Regebben, ha kulonfele szimekbol ossze kellett volna rakni valamit, akkor onnan kicsit a fizika (inkabb areszletesseg es az igenyesseg miatt) es foleg az online mukodes, rendszer es egyeb szimes beallitasok. A fizikat egyertelmuen az rF2-bol.
    De ma mar odatettek magukat, pontosabban kezd kesz lenni:D Megcsinaltak a toppos realroad-ot, keszult sok egyeb effekt es hangulat elem (de mind rendesen szamolva!), erosen teszteles alatt van az DX11, es meg erkezik egy rakas olyan dolog, amiben az iR nagyon hatul kullogott (elvileg napszakok, full dinamika, latvany es miegyeb).
    Vagyis nekik is kell(ett) 8-10 ev, de a "vegere" durvan odarakjak magukat.

Az AI es a dedi szerver hianya gaz (persze online jatek, vagyis a hianya alapbol hulyen hangzik:P), az lesz a legutolso amivel beprobalkoznak, ha bovitreni kell a letszamot:/
  • lac coo
    Nekem ez tök felesleges valóban, a vége itt is ott is 100 %-ban ugyanaz :)

engem amúgy győködhettek, most mentem KTM-el A1 -en, és ahátsó kanyargós részen ahogy azt érezni, hogy most picit túrja magát, majd picit bólint és kezd nagyon picit mászn ia hátulja ....stb stb, méterenként akár mást csinál. no itt ilyen nincs, megcsúszik visszahozod azt jóvan :)
    mindketőnek vannak hibái ,erényei, e hogy ez ta részét aguminak még mindig kicsit ugatják ISI-nél az tuti, ugye RF1-ben még kb nulla megoldásuk volt erre .
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.01.08. 21:18:00
  • Alexease
    Dehogynem;)
    Az rF2 elvileg 400Hz-en szamolja es tolja ki az adatokat (a megjeleneskor volt is belole gond, mivel a regi kormanyok nem tudjak, az ujakkal nincs gond, azok 500Hz kornyeken vannak), egy jo gyors autonal, a kerekforgast nezve, az meg mindig tizenreszre osztja a gumit;)

Probald ki. Maxrol tolj egy padlofeket valamelyik formulanak, elforditott kormanyal, hogy tuti ne gorduljon a kerek (:D). Menj lassan, latni fogod a foltot a gumin, es ahogy gurusz eppen a foltnal fog beutni a kormany. Nagyon lassan gulva alig, minnel gyorsabban annal erosebben. Ha meg kivulrol nezed az autot, olalrol, kerek mellol, es ugy "lassuzol", amikor a folt alulra keul, ott valoban kockas lesz, latvanyra is doccen az auto.

Ez azert ilyen, mert ilyeneket szamol, neked feleslegesen:)) Nem feltetlenul "jo" vagy elvezetes (valakinek), de ez a jovo, ezt kell fejleszteni. Es mivel ehhez izom is kell, a tobbi resze olyan amilyen.

De nekem ez fontosabb es elvezetesebb, mint a minden auto egyforman ugyanolyan jo megoldas:)
  • lac coo
    Nincs az az ffb ami ezt átadná 200+ tempónál ,szóval itt is van benne kamu rendesen :))
  • bardocz
    De akkor legalább kikapcsolható
  • unrealnoise
    Nem elfékezésre gondolok. Megforgás. Renault Megane. Ha megforogsz, nyilván nyírod a gumit ilyen vagy olyan iránybva, akár mind a négyet is egyszerre. Ilyen után gyilkosan ráz... De pár rosszabb kanyarvétel után is érezni, hogy nem úgy kellett volna. Ha nem érezted még soha, nagy bajok vannak.... Vagy nagyon jól vezetsz! ;)
  • Alexease
    Pedig van itt is razas;) Csak ne egy 5cm vastagon gumizott, utcai autos bordazott gumit akarj elsore elfekezni kockasra:)
    Itt rendesen szamolja, vagyis a valoban elfekezett gumiprofilbol, ott olyan lesz a formaja, ott fog razni, es annyira amennyire kell. Az AC-t nem irom, az a "szokasos", beallithatod mennyire razon, milyen surun meg ilyesmi. Ami jo, csak gondolhatod mennyi koze van a gumi valodi profiljahoz:D
  • bardocz
    Próbáld valamelyik régi formulát, vagy a howlandot vagy mit, azokkal nekem érezni. Mondjuk viszonylag ritkán fékezem el annyira.
  • lac coo
    Én még itt soha nem éreztem ezt a rázást, Ac-ban meg NKP-ban igen :)
    Igaz csak Clióval megyek, ha megyek, ott meg nagyon nagyot kell rontani, hogy valami történjen, még a fék is beállítható árkádosra, hogy még véletlenül se blokkoljon .
    ( amúgy ez a féknyomás állítás ez hogy működik, el nem tudom képzelni....Van egy zárt folyadék rendszer nyomom amennyire nyomom, mit lehet ezen állítani ? Talán dugattyúkat, de egy clióban ...? )

A dinamika jó dolog, de botrányos ahogy megcsinálták, eső ultragagyi ezt mindenki érzi ,köd szintén, éjjel lámpával erőmű kell hozzá, szóval nesze semmi fogd meg jól . :)
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.01.08. 19:48:21
  • bardocz
    nKp ugyan így rázott ha kockásra fékezted. Mondjuk én ezt kikapcsolnám, mert biztosan nagyon ríl, de széthullik tőle a kormány...arról nem is beszélve, hogy nem tudja olyan magas frekvencián rázni, mint ahogy kéne a sebességből adódóan.
  • unrealnoise
    Azért az iRacingből sok minden lehet még. :D Legútóbb volt Black Friday, aztán írtam nekik egy emailt, hogy addig én elő nem fizetek, amíg nem lesz AI. Mert nekem kell, az eladásoknak kell, mert AI-hoz ugye szinte mindent megvennék, ami érdekelne, iRacingezve, szériázva viszont minek... örülök, ha a heti versenyekre faszán felkészülök a hotlap-versenyeket illetően.

Azóta se írtak, hogy köszönik a véleményem. :D
    Ha az iR-be belekerülne az AI, akkor lehetne dinamikázni először offline, majd onlinera. Abból még nagyon sok minden lehet. Vagy a Raceroomból. Sose tudni, mikor ki mit kap majd, lehet pár év, és lesz egy eddigihez nem fogható, minden egyben (grafika, fizika) szimulátorunk. :)
  • unrealnoise
    Grafikát hagyjuk már megint... szép az AC, de írhatnád ennyi erőből, hogy mennyire fapad az AC-ban a statikus bevilágítás. rF2-ben toltam most 15 körös futamot, és ahogy az ég kitisztult... és a pályán jobbak lettek a látási viszonyok... Szebb az AC, de az rF2 grafban több élményt ad le a dinamikus "szépség" miatt.

Plusz rF2-ben megforgok, vagy valami, egy két gumimat jól szétbaszom, utána olyat ráz a kormány, hogy ilyen egyik szeimben sem tapasztaltam. Még csak kicsit sem. A hideg gumikről, vagy a gumikopásról nem beszélve...

Úgy írod, mintha a szar fizika miatt is halt volna be az rF. Holott csak a fejlesztők basztak rá...
  • lac coo
    Hát nem tudom, most mentem kis idő óta a Clióval, amit mindig is szerettem, de AC fiat után elég eccerű érzés volt. egyszerűen buta , teszi a dolgát ahogy 10-en éve egy szimulátor, de valahogy AC többet tud, egyértelmű amit az tud csuszkálás, sodródás közben, és ahogy ezek előjönnek vezetési hibára az ebből egy az egyben hiányzik .
    De akár hátsó hajtásra mondhatnám a KTM-et is, no olyan se itt nem lesz se IR-ben :)
    Se olyan, hogy teljes versenyt úgy megyek végig, másfél órát, hogy a nehezen forduló orrmotoros nissant addig setupolom, míg a kanyarbemenetet végig radírozza a hátulja.

Oldscool az rf, már mondtam is egyszer, AC nagyon jól tete, hogy felvállalta ezt a nehéz dolgot ami van a stabil és a megcsúszik meg kell fogni között. többiek kb nem is foglalkoznak vele .
    A szokásos dolgokat meg sem említem, grafika, hang, szaggatós ffb wtf? ) :))

Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.01.08. 19:24:36
  • zolee145
    Nekem az rF2 kellene, a pCars grafikájával, és a Beam NG ütközés modelljével, AC lézeres pályákkal. :D Meg egy kisebb lottó nyeremény egy ezt futtatni képes gépre. :D
    Utoljára szerkesztette: zolee145, 2016.01.08. 19:03:30
  • Alexease
    A MOD-okbol eleve nem kellene kiindulni. Persze vannak jok, de az alapjan megitelni egy programot es engine-t, semmi ertelme. A gyari cuccokat kell nezni.
    MOD-bol barhol lehet gagyit csinalni, max tobbet-kevesebbet enged a program, mashogy szamolja, tobbet-kevesebbet szamol, masok a lehetosegek stb.
    Az AC is tele volt/van hulyeseggel, foleg az elejen brutal mennyisegu konvert. Mivel mashogy/egyszerubb/felhasznalo baratabb az engine es a rendszer, akarmilyen hulyeseget csinaltak, akkor is "jonak" tunt. Foleg a sok gyari Lotus-bol es mod WV Golf-bol osszerakott super/hyper/sport auto, regi amcsi izom cuccok, osszekrekes akarmik (amit meg nem is szamolt) meg kismillio egyeb.

Az hogy ez vagy az a program jobb/rosszabb, ismet ertelmetlen. Mindenki "tudja", hogy mindenben jo sose lesz. X dolog kellene ebbol, Y a masikbol, Z a harmadikbol stb. De ilyen sose lesz.

Jo az AC, elvezetes vezetni, de tuti nem a technika csodaja abban amit erezni belole. A "hihetoseg" sokszor jonak tunik (persze fingom sincs az igazirl;P), de ez a "hihetore", "elvezetesre", "hangulatosra" hangolt es/vagy arra alapozott dolgoknal, valami elveszett, hianyzik, egyszerusodott, kaptafa lett stb. Persze van meg fel eve, nekik is kell nehany ev, amig kiforrja magat.

De hasonlitgatni, egyiket vagy masikat szutykozni, semmi ertelme.
  • zolee145
    Most a nyomórudas felfüggesztés egy másik dolog. De konkrétan amikor semmilyen egyéb rendszerhez nem kapcsolódik, csak simán vízszintesen van beépítve. Ha nem azonosak a felfogatási pontok, vagy nem 3 azonos hosszúságú vízszintes rész a két lengőkar és a lengéscsillapító akkor a mozgása hosszváltozással jár, tehát dolgozni fog. Nem lesz hatékony, de dolgozik majd. :)
  • Alexease
    "Nem értem miért ne működhetne egy vízszintesen beépített lengéscsillapító/rugó." Ezer eve "ugy" epitik be a formulakba:D
  • zolee145
    rF-ben is lerepül ha hülyeséget írsz be mondjuk rugónak. Pl ha a kormányösszekötő hosszát nem jól számolod ki akkor bekormányzásnál sodródik a kerék, érezni és hallani is, hogy nem a rendes íven fordul, hanem húzza valamelyik kereket.
    Ha belegondolsz, hogy egy elfektetett lengéscsillapító mikor nem működik lengéscsillapítóként akkor a választ is megkapod. Egyszerű: abban az esetben nem működik, ha az alsó és a felső lengőkarnak is ugyanazok a bekötési pontja mint a lengéscsillapítónak. Ekkor ugyanazon a köríven mozdulnak el, vagyis semmilyen hosszváltozás nem szükséges a lengéscsillapítónak és a rugónak, így tulajdonképpen nincs is dolga. Ebben az esetben (bár ekkora hülyeséget még nem próbáltam) gondolom lehasalna az autó a földre. Abból indulok ki, hogy az is számít, hogy milyen közel rakom a kerékhez a lengéscsillapítót. Nyilván minél közelebb annál gyengébb rugó is elég (erőkar, nem magyarázom). Egy alul bekötött, kerék tetejéhez rögzített lengéscsillapító is működik, igaz nem gyorsabb megoldás, erről a Ferrari tudna többet mesélni az első futóműve kapcsán.
    Nem értem miért ne működhetne egy vízszintesen beépített lengéscsillapító/rugó. Minden esetben működik, ha a mozgáshoz hosszváltozás is szükséges. A hatékonyság egy másik dolog. :)