rFactor 2 és LeMans Ultimate

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Adam Jonas
Szerintem azt a nyomoronc űrhajós szimulátort hegesztik éppen.

Alexease
Szerintem nem az rF2 eladasokbol vagy elofizetesekbol elnek, abbol nehez lenne😉 Tuti van a haterben mas egyeb is (most az urhajos cucc felejtos), valami rendszeres komolyabb megrendeles es bevetel.

Ha volt is valami beveteluk az rF2-bol, annak mar 3 eve. Ha valaki a kezdesnel lifetime-ot vett, akkor evrol evre "egyre olcsobb" a progi hasznalat, tartalom es frissites. Akik csak 1 eveset vagy online nelkul, azok mar valszeg regen nem hasznaljak, az AC, iR, R3E vagy a CARS mellett nem hinnem, hogy befizetnenek ide, csak az online elereshez, amihez "nem jar semmi".

Ma mar alap, hogy csak akkor eri meg fejleszteni valamit, foleg a szimes-jellegu, ha evente van "belole" bevetel, legalabb 30-40$. Es az mindegy hogyan: valodi elofizetes (iR), tartalomvasarlas (R3E) vagy DLC (AC, CARS).
Az ISI a negyediket valasztotta;DDD Ez akkor mukodott volna, ha nincs AC vagy egyeb, ami elszipkazza a moddereket es az online kozosseget.
simcompany
a nyaralást pedig mi fizetjük 😄

Head of SIMCO http://www.simcompany.hu

Alexease
Gondolom nyaralnak😉 Eddig sem szakadtak meg, nem hinnem hogy ilyenkor huznanak bele.
Nagy a csend... 😄 mikor jönnek már a Stock Car-ok?
simcompany
KÖSZI!

Alexease
Most mar igen😊 Bocsi, ezt nagyon beneztem! :/
simcompany
Alex, olvastad amit írtam?

Alexease
ASR-Formula-OWC-1992-Full_v186.rfcmp

Hidden-Valley-2015_v110.rfcmp
Oregon-Raceway-Park_v072.rfcmp
South-Shore_v100.rfcmp
Alexease
Amugy a MOD is jo (F1 1992). Az ASR csinalgatja a 90-es eveket, a '92 full, meg innen-onnan autok. Folyamatosan frissitgetik, bovitik oket. (Korabban meg volt a teljesn 1990-es evek valahol).

http://www.asrformula.com/#download
lac coo
ez jó ! 😊

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

zolee145
Nekem ez a "kisajátítani egy technikát" okozott némi derültséget. 😄

Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.

Alexease
Ezt is jol osszevagtak😊

Totti5
Nem lenne gond ezzel, de nekem túl fapados a látvány és nagyon egyen a hangeffekt repertoár. Többre vágyok 2015ben. Kár hogy a graffal, animációkkal, hangkeveréssel nem foglalkoznak. Nem ad minőségi élményt. Valszeg ligázásra a legjobb, de az nem érint már, és nem is akarom hogy arra emlékeztessen a cucc.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

lac coo
De , ez az atlagnak keves.
Ritka a mindenevo, altalaban vagy kasztnis abbol gt vagy kistura, vagy ow stb...
Ebben mindenbol van egy pici, de pl en 99% ban a Cliot hajzom, mert a tobbi annyira nem izgat.

Alexease
Autobol nem nagyon csnalnak kamut, csak ha "nagyon szukseges", de akor is csak a nev kamu😊 Keszulgetnek autok is, de nem futoszalagon. Lesz NASCAR hamarosan (nem fogjak olni egymast erte az emberek;P), de ha megmaradt a licensz, talan lesz meg Panoz is.
Amugy felsorolva a tartalmat, semmi gond nem lenne a programmal, aki valoban szimezni akar, az boven tudna hasznalni. Egymasutan leirva, azert eleg jo es valtozatos tartalom:

IndyCar
Marussia F1 (2012)
F1 2012 (kamu festesekkel)
Formula2
Formula Ranault 3.5 2010/2014
Skip Barber
Karts
Nissan GT-R (GT1)
Corvette C6R (GT2)
Camaro (GT3)
Nissan 370Z (GT4)
Megane Trophy II
Honda Civic NGTC
Ranault Clio 197
(kamu nevu) 1966/1968 F1/F2/F3
Brabham BT20
(kamu nevu) Lola T70
AC Cobra
Palatov D4
Panoz Roadster
Corvette C6 Z06, Coupe, GS, ZR1
Honda NSX
lac coo
De nekem nincs bajom a kamu nevű cuccokkal ! rF(1)- ben is teljesen jó kamu autókat csinált mindig ISI.
Fene bánná ...
De ilyen, hogy Milset kicsit szépítgetik, ezen se pénz nincs se semmi ...
Akkor már legalább ezt a kevés munkát fektetnék be valami kamu autóba, vagy a játék hiányosságainak foltozásába ( esős szélvédő pl ...)

Alexease
Legalabb csinalnak valamit😉 Sajnos nem sok lehetoseguk van, a normalis licenszelt es divatos cuccok penzbe kerulnek, igy nem adhatjak ingyen, marad az ingyenes, olcso, kamu nevu, regi felujitott es egyeb cucc.
Valszeg az ISI is ossze tudna rantani egy csapat moddert, aki gyartanak nekik a cuccokat (ott az URD, nekik is dolgoznak, vagy a Reiza-bol is lenne forras), csak ember nem lenne, aki 10-15$-t kiadna egy-egy rF2 DLC-ert (plusz ertelme sem lenne a masolgatas miatt, a minimal felhasznalo miatt nem fer bele a veszteseg).
Ezt az elejen beneztek, valszeg Wheatley-nek koszonhetoen😊
lac coo
imádtam mindig ezt a pályát, de most komolyan csak ilyenekkel tudnak foglalkozni ?!

http://www.bsimracing.com/rfactor-2-mills-metropark-update-preview-screenshots/

😄 A mondat első felével nem is vitatkoznék 😄 Az NFShez képest szimulátor a Grid.

(A múltkor néztem egy ilyen NFS történelem videót, mindegyik részből 1-2 perc. Amilyen szépen fejlődik a grafika, az autók mozgása annál rosszabb.) Meg ez a hülyeség is pl az új Hot Pursuitban,ha rendőr vagy, menj neki az ellenfélnek hogy lemenje az ereje.... A régi Hot Pursuitba le kellet szorítani! Ha nem voltál elég ügyes berakta hátramentebe kikerült és ment tovább 😄 Osztottképernyő, modok, ejj mennyit játszottunk azzal régen...

zolee145
"Grid az szimulátor, magától értetődő, hogy élethűbb az irányítás, az NFS árkád, és ha az ember kisajátít egy technikát, akkor könnyű(Én kanyarnál gyenge fék, majd enyhe kézifék és megy a szép drift).
Mint azt mondtam, csak ki kell sajátítani egy technikát."

danikosz

Útjára indul az RCM Motorsport és a Virtual SimRacing közös projektje, a Road to RCM!

A program elsősorban azon tehetségekhez szól, akiknek nincs olyan anyagi háttere, ami elég lenne a magyar autósportban való részvételhez. Az alap elgondolás idehaza teljesen új és egyedi alapokon fekszik: közösségi finanszírozás. Bizonyára mindenki tisztában van vele, hogy a versenyzés nem olcsó és támogatókat sem olyan könnyű találni. Azonban, hogyha mindenki azonos összeggel lép be és egy megfelelően előkészített és megszervezett válogatón keresztül autóba ül, akkor biztos lehet a képességeiben, és abban hogy nem fog kudarcot vallani. Egy bemutatkozó futam mindenkire nagy hatással lehet: csapatokra, szponzorokra, nézőkre. A cél, hogy otthonról, a fotelből kikerüljön egy ember az RCM Cup szezonzáró futamára, Brno-ba.

A győztes még az éles futam előtt 3 napot tesztelni is fog az autójával, hogy Brno-ban tényleg már csak az ívek és a féktávok begyakorlása legyen a legnagyobb gond. A korhatárnak csak alsó limitje van, mégpedig a 12 év. Felső nincs!

A regisztrációt követően egy email-ben kapjátok meg az utalási adatokat.

Minden további információt a weboldalon megtalálsz!

Molnár Dániel \"Megingás nélkül hiszek a tehetségemben és a teljesítményemben.\" Piké

simcompany
Alex, lécci cseréld ki a fenti linket erre és ez legyen a link

nagyon köszi!

zolee145
Remek. Ezek szerint Patrik neki is látott az rF2-es Primeranak. 😊 Most olvasom az ISI fórumon.

zolee145
Pl találtam nagyon szép régen modellezett S40-et, de szerintem ahhoz nincs belső, de talán nem is kell. Van még Laguna is. Amúgy ja, minden autó így készül, de ezek nagyon így készülnek. Szóval kerékjárati ív, meg az első lökös alja (de tényleg csak az alja, mintha fűrésszel levágnák az eredeti alját, és kapna újat), meg hátsó szárny. Szóval se küszöb, se hátsó lökös, semmi. Még a tükör is széria.

Jah, persze ugyanaz a hátsó szárny...<#smile>

Ilyen tényelg van több fajtán

Ezen szélesebb a felfogatás

Ezek meg ívesebbek

Végül is szinte minden versenyautó így készül. 😄
Vedd le az első hátsó lökháritót, módosítsd, rakj rá szárnyat, csinálj versenybelsőt, küszöböt, nagyobb kerékjárati ívek, kerekek...

Csak sokszor az a baj az alap kocsi és a kiegészitők modellezési minősége eltér, és nagyon csúnyának hatnak....
Melyikhez lenne qmúgy alap modelled?

Jah a kerekek ezek a rF, GTR, Race féle felpörgősek. Tehát előről egy animáció szerint textúrát változtató körlap. A belseje meg egy rendes 3d kerék, csak nincsenek meg a szemben lévő poligonok....
De azt simán be lehet oda rakosgatni, ha csak a 3d-s kell.

De azért így dúrva, beilleszteni a "semmibe" a küllők oldalát a körlap képéhez.
Nem értem miért nem úgy csinálják, hogy bemodellezik oda a küllő szemben lévő poligonjait is. És amikor lassan pörög akkor a körlap tök átlátszó. Amikor meg gyorsul akkor vált a textúra, és körlapon megjelenik az elmosott, mögötte meg azt/annyit mutat a küllőkből amennyit gondol.

zolee145
Mégegy kérdés: mennyire lehet nehéz kész, széria modellekből átalakítani ilyenre?

zolee145
Amúgy azon agyalok, hogy mennyire lehet nehéz ezeket modellezni? Végülis totál széria külső. A kerékjárati ív van átalakítva, az első lökös alját simán levagdosták mindről, és kapott valamilyen légterelő elemet ami földig ér, meg van a hátulján egy szárny, ami mindegyiknél ugyanaz, gondolom szabályzatban meghatározták.
Végső soron az autók belseje tűnik sokkal nagyobb melónak.

zolee145
Igazad lehet. A 99-esnek (az összes többi márkának is) az első kereke teljesen látszik, mindegyiknél jó nagy a kerékjárati ív.

A hivatalos lapon sem irtak semmit. Csak hogy volvo s40.....
A STCC2ben elvielg ez van, ott ugy irja S40 BTCC.....

No de valószínüleg 98as, mert 97ben még fehér volt, 99ben meg a mobil egy támogatta.
Pl Rydell 98ban teljesen ilyen festéssel ment a btccben is és bathurstben is nagyon hasonlóval. Csak a michelin helyett pirelli van a simbines modellen...
eredeti 98-s kép
Race injection
Volvo The Game

zolee145
A Volvo játékban nem tudod véletlenül, hogy milyen évjáratú BTCC S40 van?

simcompany

zolee145
A felnik milyenek? Jók? Amúgy meg valahogy csak össze lehet válogatni a mezőnyt. 😊 Plusz szerintem kellenek 2048-as textúrák, de mondjuk az az utolsó fázis.
Most hétvégén elvileg ráérek, majd meglesem melyik autó milyen, aztán megpróbálom összerakni a dolgokat.

simcompany

Nem olyan egyszerű ez mint gondolod. Race07hez készültek ezek AndreasFSC által:

-Először volt valami AL supertouring a neve 2-3 évvel ezelőtt, ez a 98as BTCCt dolgozta fel.

-Aztán lett SuperTouringReloaded a neve javított a modelleken de még mindig 98as btcc.

-Majd a legfrissebb Supertouring Seasons 1.25 néven fut. Link
De ami érdekes, ebbe benne van a reloaded és a seasons 1.25 is. Én a seasons mappából néztem a kocsikat, dátum szerint ezek újabbak, valamint itt vannak benne régebbi kocsik is,pl peugeot 405, kocka vectra, régi mondeó, de hogy milyen évből azt ne kérdezd. De szerintem itt minden megvan amit modellezett Andreas.

Na most ezeken kívül többen is elkezdtek Race07hez megcsinálni különböző szupertúraautós bajnokságok különböző évadait.
Ami ehhez az utolsó 1.25-öshöz vagy azután jött ki, az legfőképpen Mr.T & Markano munkái. Akik sok modon dolgoznak, most 95ös évadokat, francia,olasz,világkupa dolgoztak fel, valamint a BTCC Reloaded kötődik még a nevükhöz, amiben a 95,96, 99,2000-es évadok vannak feldolgozva. De ezek nagy része az eredeti mod GTR2es konvertjéhez lettek kiadva, és onnan rakták vissza ide, mármint a skineket.
Az a nagy kérdés esetleg javítottak e rajta, mert akkor inkább az övékét kellene használnunk. De az eredeti GTR2-es skinezőktől úgyis kell kérni engedélyt.

(A teljessség igényéhez még megmelíteném hogy a GTR2höz SuperTouring 4.0 (most) néven fut a mod, és vannak benne olyan extrák, mint a Seat Toledó, F1Cből konvertált 95 előtti autók, vagy a BTCC2000-es bajnokság Production Cars kategóriába tartozó autói.(ez utóbbiak is szépek, gyanús hogy pl a primera, accord a Szupertúrakocisból van átalakítva, de nemtudom ki csinálta))

A Brazil srác mivel dolgozik? Max vagy 3DSimedV3?
Ha utóbbi, akkor szerintem úgy kellene nekiálni, hogy letölti a linkelt 1.25-ös Race07es modot, és abból benyit egy kocsit (egy .car fájlt <= ez rFben a .veh), és azt konvertálja át. Festés az most tökmindegy, majd rárakjuk a megfelelőt.

Csak figyelni kell melyik .car-t nyitja mert pl a Hondák egy mappába vannak, meg pl a Peugeot is. De azért egy 405-406 könnyebben megkülönböztethető, bár ez utóbbiból is van kétfajta orrú!! Viszont az accordból a csíklámpásabb nem jó nekünk.

Nekünk ez kell pl 595300.car:

A modellek nem túl sok poligonból állnak. Ez a honda 22ezer. (Azt mondanám egy középkategóriás rF1 mod szint, nem egy GSMF. A konvertált modokat ne számítsuk ide...)
Először eltüntettem minden zavaró feketét, shadow, kipufogó stb, és látom hogy nincs kívülről belseje?? :S Aztán ma vettem észre hogy hát van csak véletlen eltüntettem azt is. Azért mert a belső cockpit néhol kicsit kilóg. Ezt láthatod a Redstone felett, a C oszlopon meg a tetőn. De ha ezek 1 oldalú materiálok a játékban, akkor nem látszik. nemtudom rF2-t mennyire zavar az ilyen, ha gond, akkor ott egy picit bentebb kell mozgatni egy két pontot. Mint a a képen láthatod, motor, csomagtartó nincs. Valamint a hátsó lámpa is csak textúra. (Erre rak egy lámpa és féktextúrát)
Az első lámpa az "3d-s". Értem ezalatt hogy ott a búra, és a búra mögött bemélyedve egy lámpatest-textúra. De szerintem nem vészes, főleg ha azt veszed, hogy ott egy matrica is van a BTCC-ben. Szóval úgysem látszik, hogy az az izzó 3d-s vagy sem.
A belsők nagyon szépen ki vannak dolgozva.
Utoljára szerkesztette: PacsutaTibi, 2015.07.16. 22:08:17

zolee145
Esetleg ha megvannak a 99-es modellek szólok a brazil gyereknek. Amúgy nézted már a modelleket, milyenek?

Itt is érdemes nézelődni:
http://www.supertouringregister.com/documents/

Alul van pár kocsispecifikus dokumentum, de általában cikkek.

ETCC 2001: Két kategória ment a ST és a kisebb super production. Itt van leírás a kettőről:
http://web.archive.org/web/20020106142042/http://www.superracingweekends.com/ETCCmg/Regulations/Technical.htm

Fia honlapján rajta kell lennie a szabályzatnak.

Ez még mindig ETCC 2001, bár nemtudom az utolsó 2 évben mennyit változtak a specifikációk.
http://web.archive.org/web/20020205161631/http://www.superracingweekends.com/ETCCmg/default.htm

De itt van Opel Vectra, Audi A4, Honda Accord, Volvo S40.

simcompany

zolee145
A kérdés, hogy ki tudja átrakni?
Szerintem a 99-est kellene. Az volt ahogy így nézegettem az utolsó jó év. Utána már a Nissan is szerintem csak privátban indult, meg eléggé megcsappant a mezőny. Mondjuk 2000-ben már a "cicaszemű" Primera ment, ami nekem jobban bejön (személyes érintettség miatt), de a 99-es tűnik a legjobbnak.
De mindenképpen a legszebbeket kellene átrakni, a fizikát majd megoldom. Sok adatra amúgy sem számítok. 😊

Na vasárnap este válaszolt.
" Hi, Sounds interesting, would be cool to see what the cars look like in Rf2. So go ahead with your work "

Szóval adott engedélyt, az összes szupertúrás kocsira.

Ki lesz aki átrakja a modelleket?
Milyen sorrendben rakjuk át? Előbb a szebb modellűeket (pl Honda, régi Mondeó) vagy amihez több adat van a fizikához?
Vagy a 99es BTCC-t? Nyílván a primera nem játszik. Nem is tudom van e Race07be.

Pöpec lesz!<#eljen>

simcompany

Alexease
ASR-Formula-OWC-1991-Ferrari-643_v170.rfcmp
ASR-Formula-OWC-1991-McLaren-MP4_v170.rfcmp
ASR-Formula-OWC-1991-Williams-FW14_v170.rfcmp
ASR-Formula-OWC-1992-Ferrari-F92A_v030.rfcmp
BMW-M3-GT2-2009_v151.rfcmp
simcompany
ez is lehet egy marketing, visszacsábítani azokat akik már megvették, és ezzel új vevőket behúzni. na ja 😊 viszont most a race2play megint pörög

Alexease
Belelendultek, az teny, legalabbis a sajat tempojukhoz kepest😊 De ez igy sokaig fog tartani, es erdemben max csak azokat szolgaltak ki, akik amugy is hasznaljak, plusz beveteluk nem lesz belole. Meg mindig nem latom mi a cel😊
simcompany
na. fasza. csak most ne menjenek szabira, tolják a cuccokat

Alexease
http://rfactor.net/web/2015/07/10/portugal-international-2-0-now-available/

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Changelog:
Implemented RealRoad Shader and reworked/remapped roads
Added RealRoad to curbs
Mapped RaceGroove for GP and GT Layouts
Remapped access roads
Remapped painted lines
Smoothed out the excessive road bumps for the most part
Lowered sawtooth curbs
Remapped curbs and adjusted texture to match the sawtooth profile (has some small UV glitches)
Cut Astroturf into terrain meshes
Implemented new Terrain Shader and reworked/remapped terrain
Cut in new gravel trap edges for use with Terrain Shader
New road, curb and terrain texture set
Terrain Radiosity pass
Added grass verges
Added high poly inner embankments inside T1-T4
Added high poly outer embankment between T6-T7
Added terrain shadow casters
Added vegetation shadow casters
Added new grid + new texture
Vertex Blended tyre colours
Added normal and spec maps to armco posts
Cut in transparent glass with cheap interior for key buildings
Repopulated RefMap0, ReflectedEnv and Static01 reflection maps with performance in mind
Implemented Digital Flags technology
Applied super precise inertia for movable tyre stacks based on rF2’s tyre model calculations
Updated TDF to latest set of grip values
Added telehandlers
Added new and updated cams
Added new loading screens
Added Test Team RealRoad Preset Pack
Removed one particularly nasty tyre wall on GP Layout
Removed HDR Profiles
Fixed small building proportion inaccuracy
Re-conformed painted stripes to smoothed surface
Fixed tyre wall smoothing
Fixed some access road T verts
Remapped start lights to match reality
Fixed many but probably not all popups
Re-exported XSectors to fix 32 bit issues
Re-exported the handful of GMTs that weren’t touched to 2.52 format using gJED
Slightly reduced z-fighting of vegetation, also resulting in a tiny performance gain
Renamed Grand Prix of Portugal to GP Layout for the sake of consistency
Replaced all trackside vehicles with higher detail ones (Team Trucks, Rescue Vehicles, Cars)
Replaced all modular grandstands with higher detail ones
Replaced apex tyre stacks to GT Layout with higher detail ones
Replaced outhouses with much better ones
Replaced tyre walls with higher detail ones
Replaced all cones with much better models
Replaced glass materials
Replaced entire crowd and optimized for smoother performance
Optimized road and terrain objects and materials for better and smoother performance
Optimized access roads for smoother performance
Optimized tyre wall material
Optimized tyre wall objects
Optimized 3D tyre objects
Optimized fence textures and materials for better performance
Optimized Armco (aggressive), Armco posts and fence posts
Optimized and improved barriers (Armco, pitwall)
Optimized all vegetation objects for smoother performance
Optimized smaller TrackSide Objects for smoother performance
Optimized shadow casters for armco and tyres for better performance
Optimized small concrete grandstands
Removed some hardly-seen pit objects
Aggressive mirror optimization
Optimized night lighting
Removed unused/obsolete meshes and textures
Cleaned up pit building textures
Cleaned up main grandstand textures
Removed negative mip map bias on all/most materials
Improved and rebalanced all vegetation textures
Remapped and optimized marshal huts
Improved road and curb textures
Randomized vegetation a bit
Remapped tyre wall canvas and revamped its texture
Improved tyre textures
Slightly improved distance markers
Updated crowd textures
Improved vegetation textures
Cut in red bricks on old ruin house
Rescaled T3 flags
Tweaked fog
Condensed this changelog (yes, it was much larger)!

Utoljára szerkesztette: Alexease, 2015.07.10. 20:21:16