rFactor 2 és LeMans Ultimate

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Alexease
Csonak 😉
simcompany
volt hajó?

Head of SIMCO http://www.simcompany.hu

gviski
Szerintem az rF2-nek ez a hajó már elment...

Virtual SimRacing

Alexease
Otletnek jo, de otletbol hegyek vannak, mitol lenne talan jobb (program + nepszeruseg, es foleg "mukodtetes"😉, de ez mind user, az ISI "meg sem hallja"😉
Rendberaktak a tartalmakat es kitoltak Steam-re, es most csend van... Remelem ertekelik a helyzetet, a visszajelzeseket es az igenyeket, es nem "megsertodtek ismet", mint a megjelenesnel, es nem lesz megint 1 eves "szunet"?!😊
b-type
tényleg, mi lenne ha ingyen adnák? ...ez a progi egyébként értéket képvisel, tehát nem azért mondom, csak szvsz nagy hülyeség a lifetime.
szvsz:
-lifetime minden rF2 (és ingyen DLC azoknak akik viszont eddig megvették)
-kimerítő leírás, minden szirre amit csak számol a moddereknek...bszki csak tudják mit csináltak.
- 75%-s árazás december első péntekjétől karácsonyig.
...az engine viszont marad drága.
...
mert szvsz itt nem arról van szó hogy haszon, hanem vissza kell szerezni a játékos tömeget.
hozzáteszem, megérdemelné!

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Alexease
Sajnos nem a warez az elsodleges gond, hogy itt tart es a nepszerusege sincs az egekben.
Alexease
Az ISI a "legrosszabbat" valasztotta: elofizetes rendes program es tartalom vedelem nelkul. Ide egy iR- vagy R3E-szeru platform es vedelem kellett volna. Ha (lenne😛) az "elofizetoi prortalon" mast nem is, csak hireket, letolteseket, lobby informaciokat, statisztikakat es hasonlokat adnanak (esetleg "csatlakoztathato" sajat dedi szerverrel, es ahhoz kapcsolodo szolgaltatasokkkal: statisztika, info, lista stb.), mar emeszthetobb lenne az elofizetes indoklasa. Plusz lenne vedelem is. Persze minden feltorheto, meg nehany szaz emberhez minek (bar a Steam-es resz mar 6000 felett van), de ha komolyabbnak tunik, es az elofizetest is jobban "megmagyarazzak", talan nepszerubb lehetne.

Meg persze ha lenne tartalom vedelem is, ha nem is az IS, mert nekik ez nem koncepcio (bar valszeg eppen a vedelem hianya miatt😄), egy-egy kulsos ceg talan csinalna normalis, licenszelt, vasarolhato DLC tartalmakat is. Normalis kapcsolatokkal es ugynokseggel talan az eladasok utani reszesdes is mukodne, nemkellene elore csengetni, csak a befektetett munka lenne a kockazat.
Scarry
Azért nem semmi, hogy milyen ügyes hackerek vannak. Már lehet online is játszani rF2-ön. Azért nem veszi a sok marha, mert tudnak vele már ingyen versenyezni online. Így aztán lehet várni a csodát és a fejlődést. Ezt üzenem nekik, hogy : <#action> ki!
Ez nagyon így van.
Viszont van egy nagy hátránya a kapzsi pályagyűjtésnek. Az, hogy az online által elállított mod/pálya kombóról az összesre átkapcsolni több mint 10 mp is lehet. Én ezt nem vagyok hajlandó végigvárni, ezért inkább nem töltöm őket. 😄
Alexease
Igen, ez is egy szempont;D

Bar nekem igazabol nincs gondom a gyari tartalommal, ha nem lennenek modok, akkor is ellennek vele. Persze jobb erzes vagy latvanyosabb, hangulatosabb ugyanabbol a kategoriabol 4-5 fele autot latni a palyan, de igazabol mindegik kategoriabol 1 is eleg, ha nagyon versenyezni akarna valaki.

Inkabb a programot kellene piszkalniuk, pl. nagyon kellene mar valami nagyon egyszeru szelvedo effekt...
zolee145
Rendes leírásokkal szinte bárki tudna bármit csinálni. 😊

Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.

Alexease
Szerintem a palya "egyszerubb". Az inkabb "csak" nagyon idoigenyes. Persze, ma mar ezt sem csinalnak nullarol, inkabb konvert, de azokat ha egyszer mar atraktak rendesen, utana mar "egyszerubb" javitgatni es boviteni. Persze kihasznalva az rF2 lehetosegeit latvanyban, mukodesben, szolgaltatasban, az sem egyszeru, kell neki ido boven.

Az auto huzos, foleg rendesen rF2-re pakolva, kihasznalva a lehetoseget, aminek a tizede sincs dokumentalva. Ami sok van, az konvert, mert azt sem egyszeru, de azt meg megoldjak. De utana mar vege, nagyon sokat es bonyolultan kellene piszkalni. De meg a konvert sem egyszeru, foleg hogy ma mar nincsenek jo minosegu ISI engine cuccok.

Mostanaban nezegettem auto shadereket, amit altalaban hasznalnak, az a szokasos 5 darab😉 De van meg vagy 30db uj, bar gozom sincs mit csinalnak pontosan es/vagy mukodnek-e (kulonfele normal, vizes, kulso es belso szelvedo, uvegek, eso es egyeb tukrozodesek, dinamikus glow es lensflare-ek, uj body shader vagy 8 materiallal, meg kismillio egyeb).

Egy nagyon raeros vagy fizetett 20-30 fos csapat, rendes leirasokkal, valszeg durva dolgokat tudna osszerakni belole.
zolee145
Pedig pályát nehezebb csinálni, miközben autómodell van szarásig. 😄

Hol vannak a konvertáló emberek? 😄

simcompany
Én azt a jelenséget nem értem, hogy már túlzás nélkül, naponta jönnek ki új pályák. Annyi pályám van, hogy egy vinyom már csordultig tele. De nem csak konvert, szépen kidolgozott, felújított pályák is, sőt új építésűek. Lásd alex lejebbi beírása is. Autók meg kb havonta 2-3, vagy annyi se, és azok is, ha nem ISI, vagy nem UDT akkor általában elég trutyik.

zolee145
Még az sem nagy baj, hogy 50-en csinálják, ha annyival jobb az övé. Viszont amennyire tudom a fizika nem volt az erőssége egyetlen modjának sem. Nem tudom a frissebbek milyenek, azért így írtam, mert én csak egy régebbi szezont próbáltam.

Persze jobb lenne, ha olyan dolgokat csinálna ami hiányzik az rF2-ből. Már persze ha épp csinál valamit.

Most persze egy olyan embernek is örülnék aki mondjuk Forzából, vagy bárhonnan "dobálná" át a modelleket ezerrel. 😄 Ha lehet a hétköznapi autókat. Lehetne fasza Nord - pályanapokat tartani. Semmi verseny, csak jaszkarizni ott. 😄 Pl a most műtét alatt álló Scion FR-S egészen jó oda. Egy Tilke pályára ez nem való, a 200 ló nem egy nagy élmény a tükörsima 20 méter széles aszfalton, de a Nordon már elég jó.

Élőben volt úgy rémlik és utólag le lehetett szedni innen onnan. Igazából az volt akkor a gondom, hogy box modellingel alkotott meg akkor éppen egy orrkúpot meg talán egy felnis részt láttam, én meg nem igazán szerettem ezt a "gyurmázós" módszert, a "rajzolgatós" rendes modellezés közelebb áll hozzám.

Alexease
SRT-Dubai-Autodrome_v110.rfcmp
Alexease
Senormen-Circuito-de-Jerez_v121.rfcmp
simcompany
Sompir nem egy fiatal ember, vannak egészségügyi problémái is. Rendkívül jó modellező, de fizikát nem tud írni 😄 Ha valaki 4-5 nap alatt tud nulláról autót modellezni, akkor az Ő. De sajnos inaktív, ha meg dolgozik, akkor belebuzul a hülye F1-be, amit még 50-en csinálnak világszerte

zolee145
Volt jó régen egy kis "vitám" vele a fizikát illetően, ott kiderült, hogy nem igazán tudja mire képes az rFactor, és milyennek kellene lenni egy autónak. Viszont a modelljei nagyon jók (amiket eddig láttam), ráadásul elég gyorsan is csinálja. Volt régebben egy videó (vagy lehet, hogy élőben ment? Már nem emlékszem pontosan.) ahol lehetett nézni hogyan modellez. Asszem egy első szárnyat csinált, de marha gyorsan, szóval látszott, hogy benne van rendesen a modellezésben.

Nem tudom van e értelme..,de lehet regelni a játékot a steam-en.Úgy eredeti játék stb..
Sompirral kapcsolatban mindig bajban vagyok. A munkáit sok helyen használják, de ahogy megnyilvánul és ahogy kinéz hát.... számomra annyira megbotránkoztató a viselkedése, hogy azonnal megkérdőjelezem a munkáját is.

Valaki, aki nálam jobban ismeri a munkáját, mondja már el, hogy mennyire hozzáértő, mert első blikkre ennél jobban nem is lehetne anti-mérnöknek lenni.

Én elhiszem hogy vannak csodák, és előítéletes kirekesztő, általánosító gyorsítélő vagyok, de angol tudás nélkül nem is értem hogy kalapálja össze...
Scarry
Azt tudom, hogy Orsós elküldte dolgozni és azóta nem tudja csinálni az F1 modokat.
Scarry
Sompirral mi van mostanában? Senki nem említi a nevét itt. Nem hallott valaki róla valamit? Él még?
Szabi
mid ohio és a celica elég jó kombináció <#szeret>

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

"Nulla tenaci invia est via"

Scarry
Ilyen "cukiságok" vannak a iR, AC és még sorolhatnám...
lac coo
Mondjuk jelenleg más szim nem igen van, IR nem izgat a rendszer miatt, AC romokban, árkád gumival, marad az rF2 ! 😛

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Vagy ők már i10-es procikkal tolják, radeon r890x-el crossfire-ba.😊

&#8222;Ne vitatkozz idiótákkal, mert lehúznak a saját szintjükre, aztán legyőznek a rutinjukkal.&#8221; Woody Allen

lac coo
Jah...csak felrakod a tükröződést ilyen szintre, és beledöglik az egész 10 autónál 😄

Szabi
jaja, cuki ahogy lebeg a corvette 😄

"Nulla tenaci invia est via"

Scarry
Nagyon jól néz ki. Ilyen cuccok kellenek ide.
Alexease
Alexease
Update-elgetik a GT3 modot, plusz segitseggel (Tosh), aki a shadereket, materialokat es a GEN file-okat ("auto szerkezet", gyosabb lesz tole a progi) rakja rendbe.
rfactor-2-apex-modding-team-fia-gt3-mod-more-previews

Scarry
Ilyen szarokkal járatják le az rF2-öt!
Scarry
Kipróbáltam ezt a Ferrari 458-at. Hát, kínomban szarrá röhögtem magam. Ez nagyon ütős cucc??
Alexease
Mar a v0.82 is eleg jo volt, gonsolom kicsit jobban felturboztak es frissitettek.
simcompany
ez egy nagyon ütős cucc

Alexease
Es akkor vissza a megszokott latvanyhoz: Ferrari-458-Challenge-2011_v100a.rfcmp 😊

Utoljára szerkesztette: Alexease, 2015.11.19. 19:33:11
Alexease
Az rF2-nel igen, mivel az alap tartalmakat is annak szamolja es fel is telepiti😊 Minimal szazalek lehet, akik leszednek dolgokat, igy ez valszeg valos adat lehet.
A megjeleneskor el kezdtem oszeirni, kivancsisagbol, hogyan valtozik, de aztan nem foglalkoztam vele. Igazabol mindegy is, nagysagrendi ugras kellene, de foleg az online resz valtozasa, az meg nem valtozott semmit az elmult 1-2 evben.
.
De durva információs leak ez a workshop. 😄
Szerintem erre nem gondoltak, hogy az eredeti ISI-kontentre feliratkozottak száma árulkodik a Steames felhasználói bázisról.

katt, a jobb alsó sarkot figyeld

Alexease
Alexease
Nem screenshot, mielott meg valaki DX14-ben remenykedik😄
Alexease
Sajnos ha regi rF1 vagy hasonlo autokat szeretnel felujitani, ahhoz modellezni kellene😉 Regen a legtobb dolgot megoldottak texturaval es/vagy bump mappal. Ma mar "illik" lemodellezni minden apro kutyut a cockpitben. A mai felbontasokon, minosegeken, feny es arnyek szamitasokon nagyon latszanak a regi lapos, baltaval faragott bump map "probalkozasok".

Ha valoban sok idod lesz es erdekel a dolog, ha a modellezest nem is erolteted (nem is nagyon kell, ahogy irtam, van reszletes kesz modell boven;P), erdemesebb inkabb nekifekudni a a kesz modelltol a veglegesig gyartasnak.

Elvileg/talan lehetne csinalni es/vagy mukodhetne az rF2-ben a box szemelyzet, valszeg a scriptek es a mukodesi alap meg lenne/van hozza. Amenyire az rF2 engine-t ismerem (es az elegge feluletes😛), az engine (sokkal) tobbet tud, mint amennnyit latunk belole. Sajnos meg mindig techdemo-jellegu a program, meg az ISI sem hasznalja ki minden reszletet, amire alkalmas lenne. Egyszeruen rengeteg ido lenne osszeakni.
Biztak a modderekben es/vagy egy licencszelo cegben.

Eleg csak az rF1-re gondolni, mit tudott alapbol, es mit tudott arra pluszban megoldani akkoriban a SimBin (GTL, GTR2, RACE sorozat): pilota animaciok, korrekt pedal kezelessel, szelvedo effektek, eso ablaktorlovel, felferodo kosz es kavicsok stb.

Sajnos rendes dokumentaciok sincsenek, meg az alap dolgokhoz sem, foleg nem az ilyen komolyabb "beavatkozasokhoz". Pedig lehet boviteni a shader es script-rendszert, es persze a plugineket is, amivel kozvetlenul lehet befolyasolni dolgokat.
Én csak a konvertálással próbálkoznék, modellezni nem tudok.
Eddig csak egyszer próbáltam ki a sketchup demóverzióját, megrajzoltam a kicsi házunkat ahogy most néz ki és milyen lenne bővítés után<#circling>
A feljavítás alatt a kinézetre gondoltam, a fizikát és a motort inkább Zolira hagynám.Bár szívesen beletanulnék abba is.
A probléma az, hogy nem tudok angolul, ezért kellene valakinek bemutatni hogy megy ez. A közeljövőben, ha minden a terveim szerint alakul, elég sok szabadidőm lesz így elképzelhető, hogy sikerülne valamit létrehoznom.

A másik: valaki csinálhatna már box személyzetet ! Nem kell animált és elég lenne csak egy nyalókás ember a villogó nyilak helyett, mert azt alig lehet észrevenni boxkiállásnál.

Utoljára szerkesztette: Joke1RS, 2015.11.19. 08:31:15

Alexease
A 3DSimEd megnyitja az AC fileüokat is.

Nem is erdemes osszehasonlitani az rF1-et es az rF2-ot, teljesen mas vilag. Az rF2 teljesen mas hozza allast igenyel, a normalisabban, tobb retegben szamolt gumi miatt.
Foleg nem billel😉 Az elso kerekes talan meg macerasabb is ebbol a szempontbol, mint a hatso, mert nem eleg hogy durvan ala kormanyzol es keresztbe tolod a gumit, ha gazon allsz, akkor a diffi miatt az egyik meg folyamtasoan porog is;D
OFF
AC-s mod vagy alap(és dlc) autót milyen programmal lehet megnyitni? (Skin készítés szempontjából jó lenne 3ds maxba bevarázsolni )
AC-ba hol lehet nézni a gumim hőmérsékletét?
ON

Rf2 Gumi témához, nekem is fura volt, főleg rf1 után ez a hirtelen melegedő/lehülő gumi. Billel még az első kerekes kocsik gumiját is kinyírtam(az 5-6 pötyből 1-2 maradt) 1-2 kör alatt, eleve nem is lehetett olyan jól beállítani az érzékenységét mint az Rf1-et, tesóm végül addig cseszegetett, hogy a nem működő ppjoy, helyett talált valami másik megoldást és végre lehet egérrel kormányozni, így majdnem kibír egy 5 körös versenyt a gumi, úgy hogy csak feléig koptatom 😊
Utoljára szerkesztette: atiwrc, 2015.11.18. 12:47:30

Alexease
En csak Tommy-t "ismerem", aki elegge ert az auto kesziteshez, nullarol csinalja (az a leghuzosabb), raadasul tobb platformra (rF1, rF2, AC). Ot kellene gyozkodni😉 Elegge osszetett a dolog, meg ha a modellezes reszt ki is hagyjuk es csak az rF2-re koncentralunk. Tobb honap egy normalis auto, meg annak is, aki valoban ert hozza.

Csak dokumentaciot irni szivas es az is rengeteg ido. Ami talan mukodhetne, hogy ha keszulne eppen valami uj auto nullarol, "jol megtamogatni" (Paypal Donate), es akkor esetleg vegig tudna dokumentalni a folyamatot leirassal, kepekkel, videokkal. Vagy ha eppen nem keszul semmi, tervben sincs auto, es ha esetleg van kedve, ideje, turelme, ha 15-20 ember megszavazna/kivalasztana es megtamogatna egy autot, talan osszejonne.

De erre nem lehet alapozni, az az o ideje, es foleg amig valami hobby-bol keszul, az teljesen mas mint ami "megrendelesre".

Ha konvertalni szeretnel, en az rF1-et csak gyakorlasnak szannam, sajnos mar elege regi, meg ha tuti is lenne a fizika, sajnos a nepszeruseget nagyon lehuzza a kulso/belso minosege.
Ha konvert, a modellezes megsporolasaval, akkor en az AC-t ajanlanam, foleg a gyari, a DLC vagy jo minosegu kulsos cuccokat/modelleket (URD, SimDream stb). Nem kell szivbajosnak lenni, az AC-hoz keszult mod autpok/palyak 95%-a regi ISI-enginebol es Forzabol van😉
lac coo
Az a baj, hogy egy video elkeszitese is cjmi, es sok ido ...😊

Zoli felvetésével kapcsolatban lenne egy javaslatom: mindenki, aki már készített, konvertált valamit rF2-höz - Alex, Zolee, Tommy, shiet, Emerico, Mugen és még néhányan - feltölthetnének ilyen szájbarágós oktató videókat ezekről a folyamatokról.
Alex sokszor elmondta már, hogy mekkora cumi tud lenni egy-egy dolog, de úgy érzem lenne egy-két ember aki szívesen belemélyedne, ha tudná hol kezdje el.
A fő probléma ugyanis, aki ért valamihez, annak nincs ideje, akinek lenne kedve, ideje az nem ért hozzá.
Engem pl. az rF1-ből vagy más lehetséges forrásból való autókonvertálás és rF2 szintre való feljavítás érdekelne.

lac coo
Az mondjuk nem izgat mi van belül, csak ami lesz belőle a végén 😊

A 120 fok nyilván a felületen van ,mert pillanatról pillanatra változik .

Én még olyanról nem hallottam, hogy bárhol bármilyen gumi két kanyarban taknyon csúszik, majd néhány másodperces pihi után meg újra tapad. Ilyen nincs szerintem .
AC gumiját jobban bekajálom, hogy erőltetem és bizony elég hosszú pihentetés kell neki hogy észhez térjen. ugyan ez a melegedés is, RF-ben hagyom lehülni , elindulok ,alig tapad, de kétszer megríkatom és már jó ....😊 holott szinte minden sorozatban több kör kell versenytempóban, hogy ideális legyen a hőfok ....

Nekem ez nem kerek ,gyerekek ,ez lehetetlen ! 😄

Meg hát azért tetszik nem tetszik, lássuk be, Kunosék sem a hasukra ütnek, még ha egyszerűen oldják is meg a dolgokat. Márpedig ennek nagyon örültek ,hogy sikerült így megcsinálniuk, azért csak egy versenypálya felett vannak, valami info csak van ezekről a dolgokról ....

Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.11.17. 23:30:06