rFactor 2 és LeMans Ultimate
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az a gond, hogy nem ismeritek ennek a matematikai hátterét/gépigényét, Ti csak azt látjátok, hogy valamit számol, meg másképp működik pl. az rF1-hez képest, a grafika meg ocsmány. De hidd el, azért a sokak által csúcsszupernek vélt high-end gépekről elég hamar be lehetne bizonyítani, hogy még az is kevés egy bizonyos feladatkörre.
Emerico jól mondja.
Fogták a Race07-et, felpimpelték a grafikát és kiherélték még egy kicsit a fizikát. A szokásos "easy to learn, hard to master" pénzgyártó elvet vették figyelembe fejlesztéskor. Végeredményben kaptunk egy nem olyan szép Project Carst, ami nyomokban még tartalmaz szóját, ISImotort.
Fogták a Race07-et, felpimpelték a grafikát és kiherélték még egy kicsit a fizikát. A szokásos "easy to learn, hard to master" pénzgyártó elvet vették figyelembe fejlesztéskor. Végeredményben kaptunk egy nem olyan szép Project Carst, ami nyomokban még tartalmaz szóját, ISImotort.
én a Raceroom-t annyira akartam szeretni, de szegény, borzalmasan árkád.
Head of SIMCO http://www.simcompany.hu
A RaceRoom nagyon egyben van. Nem extra DX11, de latvanyban megis megoldottak hogy boven jol nez ki, a latvanyban "szukseges" dolgok (tukrozodes, postprocess) mukodnek. A tartalommal nincs baj, naluk nem is lesz, a kapcsolataik megvannak. Nagyon utcai vonal nincs benne, nem is nagyon lesz, de az is verseny szim, nem elsodleges. Talan kesobb, ha kifogynak a versenygepekbol😉 Ami elonye, hogy kepesek berakni "teljes" sorozatokat is (WTCC, ADAC, DTM stb.), pilotakkal, festesekkel, szabalyrendszerrel, automukodessel. Ez nagy elony a tobbiekhez kepest. A szimes es egyeb funkciokat is folyamatosan bovitik, ahogy latnak valahol valamit, ahogy tudjak, beepitik (Kunos is ezt csinalja, ISI meg semmit). Es az AI is toppos (meg a hangok es sok minden mas is).
Az egyetlen valodi gondja a "fizika". Legalabbis a kormanyzas es az FFB. Nem olyan rossz, ha az ember versneyre hasznalja (offline, online), de ezen azert reszelni kellene.
Az egyetlen valodi gondja a "fizika". Legalabbis a kormanyzas es az FFB. Nem olyan rossz, ha az ember versneyre hasznalja (offline, online), de ezen azert reszelni kellene.
Azért ez nehogymár gond legyen amikor ilyen teljesítményű gépek vannak. Ezt már a Grand Prix 2-3-4 idejében is elmondták, hogy azért nem olyan szép, mert a fizikát számolja. Itt nem erről van szó, ő sem azt írta, hogy sajnos kivitelezhetetlen a felmerült erőforrásigények miatt, hanem, mert van fontosabb. Csak TUDNÁNK MI AZ.
Mert oké, hogy pofozgatják, etc, de ebből nem lesz bevétel így, amivel szépen halálra is ítélik a projectet.
Meg lehet nézni a Raceroomot. Fapad még sok téren, fizikára messze nem a legjobb, de fejlődik minden szinten, a grafika az egyik legszebb, és egyben van a cucc. Az lesz nekem, meg még sokaknak A szimulátor a jövőben, ha így folytatják...
rF2 meg kutyát nem fogja érdekelni, mert itt már nem csak a melóvan van gond, hogy mit csinálnak, meg mit nem, hanem a kommunikációval is. (Mondjuk az sosem volt az ISI erőssége 😄)
Fogom még tolni az rF2-őt, és szívem csücske, mert pár klasszikus pályában sokkal több munka van, mint mondjuk az AC-ben 2 modern pályában, de attól még ez így nem lesz életképes. Üzletileg nem tudom ki tervezi, mi a project menete, de ez így nudli lesz a jövőben.
A helyükben hagynám a gecibe az egészet, indítanék egy rFactor név alatt futó, iRacing szerű, raceroomos webes platformot. Úgy is az a jövő. Aztán ha áll a rendszer, vagy fel tudnak mutatni valamit minden szinten (esőeffektek, dx11-es cuccok, etc), akkor feldobnám kickstarterre vagy valami, ha annyira kevés a lé... Tartalommal külsősökkel gyorsan fel lehetne tölteni a rendszert (pályák), csak egy jól irányító kéz, és helyes döntések sorozata kellene, normális vezetéssel. Ez meg nincs...
Tudjuk már, hogy Raceroomban is dolgoznak a dinamikus időjáráson, és komolyan mondom jajj mindenkinek (kivéve iR), ha összehozzák azt egy jobb fizikával. Már brutális az a tartalom amit a Raceroom kínál, pláne pályák tekintetében...
Mert oké, hogy pofozgatják, etc, de ebből nem lesz bevétel így, amivel szépen halálra is ítélik a projectet.
Meg lehet nézni a Raceroomot. Fapad még sok téren, fizikára messze nem a legjobb, de fejlődik minden szinten, a grafika az egyik legszebb, és egyben van a cucc. Az lesz nekem, meg még sokaknak A szimulátor a jövőben, ha így folytatják...
rF2 meg kutyát nem fogja érdekelni, mert itt már nem csak a melóvan van gond, hogy mit csinálnak, meg mit nem, hanem a kommunikációval is. (Mondjuk az sosem volt az ISI erőssége 😄)
Fogom még tolni az rF2-őt, és szívem csücske, mert pár klasszikus pályában sokkal több munka van, mint mondjuk az AC-ben 2 modern pályában, de attól még ez így nem lesz életképes. Üzletileg nem tudom ki tervezi, mi a project menete, de ez így nudli lesz a jövőben.
A helyükben hagynám a gecibe az egészet, indítanék egy rFactor név alatt futó, iRacing szerű, raceroomos webes platformot. Úgy is az a jövő. Aztán ha áll a rendszer, vagy fel tudnak mutatni valamit minden szinten (esőeffektek, dx11-es cuccok, etc), akkor feldobnám kickstarterre vagy valami, ha annyira kevés a lé... Tartalommal külsősökkel gyorsan fel lehetne tölteni a rendszert (pályák), csak egy jól irányító kéz, és helyes döntések sorozata kellene, normális vezetéssel. Ez meg nincs...
Tudjuk már, hogy Raceroomban is dolgoznak a dinamikus időjáráson, és komolyan mondom jajj mindenkinek (kivéve iR), ha összehozzák azt egy jobb fizikával. Már brutális az a tartalom amit a Raceroom kínál, pláne pályák tekintetében...
Azert vannak olyan funkciok es megoldasok, amelyek nem nagyon zabalnak le az eroforrast, de javitananak a kinezeten, hasznalaton, konforton stb.
- Ha csinalnanak haromfele fix animos szelvedo "GIF-et", egyszeruen scriptbol hozzarendelve, mar az is nagysagrenddel jobb lenne. Semmit nem kell szamolni, csak kicserelni ha szemerkel, esik vagy szakad. Nem kell torolni, animalni, nem szamit a menetszel meg semmi. Igazabol nulla szamitas lenne.
- Az ellenfeleknek nincs gumihangja. OK, lehet fizikabol szamolja, de nem hinnem, hogy ennyre zabalna. Legyen a jatekose tuti es a tobbieke a zokasos "kamu".
- A gumihang szamitas profi lenne, de nincs kidolgozva. Bar mostanaban bekerult 1-2 plusz minta (ami nincs igazan kihasznalva, update-elni kellene az osszes autot), de kellene meg egy, plusz szamitassal.
- Van egy rakas utkozes hang, marha jo lenne, hangulatos, sok kulos es belso, autokkal es egyebekkel, de szarul van beallitva, ritkan es alig hallhaton szolnak, ellenfelnel nulla.
- Visszajatszasban nincsenek gumi hangok, es eleve minimal vagy nulla az ellenfel egyeb hang.
...es meg millio, csak kozben dolgom lett, meguntam a gepelest😄DD
- Ha csinalnanak haromfele fix animos szelvedo "GIF-et", egyszeruen scriptbol hozzarendelve, mar az is nagysagrenddel jobb lenne. Semmit nem kell szamolni, csak kicserelni ha szemerkel, esik vagy szakad. Nem kell torolni, animalni, nem szamit a menetszel meg semmi. Igazabol nulla szamitas lenne.
- Az ellenfeleknek nincs gumihangja. OK, lehet fizikabol szamolja, de nem hinnem, hogy ennyre zabalna. Legyen a jatekose tuti es a tobbieke a zokasos "kamu".
- A gumihang szamitas profi lenne, de nincs kidolgozva. Bar mostanaban bekerult 1-2 plusz minta (ami nincs igazan kihasznalva, update-elni kellene az osszes autot), de kellene meg egy, plusz szamitassal.
- Van egy rakas utkozes hang, marha jo lenne, hangulatos, sok kulos es belso, autokkal es egyebekkel, de szarul van beallitva, ritkan es alig hallhaton szolnak, ellenfelnel nulla.
- Visszajatszasban nincsenek gumi hangok, es eleve minimal vagy nulla az ellenfel egyeb hang.
...es meg millio, csak kozben dolgom lett, meguntam a gepelest😄DD
Szerintem ő a "van annál fontosabb dolog" alatt pont a fizika reszelgetését értette. Persze, azért az is érthető, amit Te írsz, hogy egy nagyon vacak megjelenítéssel nem lehet már eladni egy jó fizikájú játékot. De ennek, hogy a grafika még mindig ennyire le van maradva a többihez képest, én még mindig azt mondom, hogy ez a fizika miatt van. Egyszerűen szerintem túl sok erőforrást elzabálnak ezek a számítások.
Hülye az. Azt hiszi a jó fizika elég. Baszhatja, ha jó, meg dinamikus meg minden, ha a körítés NULLA hozzá, miközben a többiek minden szinten fejlődnek, és "semmit sem hanyagolnak".
Választ kaptam Camajtól. Nincs tervben, hogy a szélvédő effektet megcsinálják, mert van annál sokkal fontosabb dolog is. Ez nem normális... Röviden ennyit írt válasznak és még örülhetek, hogy válaszolt. Nem tudom mire várnak, de nem jó ez így konkrétan.
de kezdő vagy, én már úgy berúgtam hogy a kormányt sem találom<#idiota>#idiota>
viccet félretéve jó cucc a BTCC pláne az eredeti angol pályákon croft/snetterton/castlecombe/parittyaring<#idiota>#idiota>
viccet félretéve jó cucc a BTCC pláne az eredeti angol pályákon croft/snetterton/castlecombe/parittyaring<#idiota>#idiota>
Majdnem szétvet a tesztoszteron, mert rajtam vonaglik Charlize Theron.
Király! Újra itt! Fasssszaaaaaa! Kipróbálom őket a világ legjobb szimulátorában. Holnap szabin leszek és jó hideg sör, unicum mellett fain szórakozás lesz.
BTCC-NGTC-BMW-125i_v110.rfcmp
BTCC-NGTC-Chevrolet-Cruze_v110.rfcmp
BTCC-NGTC-Ford-Focus_v110.rfcmp
BTCC-NGTC-Mitsubishi-Lancer_v110.rfcmp
BTCC-NGTC-Toyota-Avensis_v110.rfcmp
SRW-1970-McLaren-M8C_v090.rfcmp
BTCC-NGTC-Chevrolet-Cruze_v110.rfcmp
BTCC-NGTC-Ford-Focus_v110.rfcmp
BTCC-NGTC-Mitsubishi-Lancer_v110.rfcmp
BTCC-NGTC-Toyota-Avensis_v110.rfcmp
SRW-1970-McLaren-M8C_v090.rfcmp
miért nem gumizod videó előtt? sokkal szebb úgy a pálya 😄
Ma jott valami frisstes a Steam-hez, ami altalaban fontos, meg update kozben is lelovi magat. Lehet az kavart be valamivel. Taskmanager-bol minden OFF 😊
Máris kezd idegesíteni a Steam.
Szitu 1:Nem tudom elindítani a játékot, mert a játék már fut.
Szitu 2:Nem tudok kilépni Steamből, mert előtte zárjam be a futó rFactor2-t ami nincs sehol, még task managerben sem.
Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2015.12.15. 21:47:04
Szitu 1:Nem tudom elindítani a játékot, mert a játék már fut.
Szitu 2:Nem tudok kilépni Steamből, mert előtte zárjam be a futó rFactor2-t ami nincs sehol, még task managerben sem.
Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2015.12.15. 21:47:04
Ami fontos. Autónként állítgasd. Sőt elvileg új mod kipróbálásakor mindig alaphelyzetben vannak a beállítások, de build-ről build-re változik
Én csak az erőt veszem fel 2 és félszeresére.
Így teljesen jól lehet érezni rajta mindent, amit egy dfgt-n érezni lehet.
Így teljesen jól lehet érezni rajta mindent, amit egy dfgt-n érezni lehet.
Jó reggelt
Legyetek kedvesek ..tanácsot adni.Logitech dfgt kormányom van.....szeretnék egy tökélesetes beállitást,,,hogy fasza érzete legyen.......köszi
Legyetek kedvesek ..tanácsot adni.Logitech dfgt kormányom van.....szeretnék egy tökélesetes beállitást,,,hogy fasza érzete legyen.......köszi
Ehhez jott meg annyi info, hogy ig nez ki komolyabb lesz plusz 1 auto kiadasnal, es megcsinaljak normalisabban. Vagyis benne lesz az osszes kulonbozo szabaly, motor, upgrade, csapatok es pilotak, es az 5 sorozat ahol hasznaljak (ADAC, BRDC, NEZ, olasz, spanyol). Lesz hozza template, es elegge optimalizaljak, mert az eredeti sorozatok nagy rajtraccsal futnak.
rfactor-2-2014-tatuus-formula-4-previews/
rfactor-2-2014-tatuus-formula-4-previews/
Szerintem jó fej srác, legalábbis pár posztja alapján annak tűnik😄
Az EEC-s release-ben ezt írta:
"This is my 1º mod for rfactor 2, as you see it´s a early version since the simulation is evolving each month, i will do the same until i feel it´s necessary. Physics and the rest will improve throughout the next builds, Enjoy!"
Az EEC-s release-ben ezt írta:
"This is my 1º mod for rfactor 2, as you see it´s a early version since the simulation is evolving each month, i will do the same until i feel it´s necessary. Physics and the rest will improve throughout the next builds, Enjoy!"
Es ebbol adodoan (sorozat, "publikus", nem egyedi F1 prototype ipari titok😛) ha valakinek van kapcsolat, forrasa "kerhet" adatokat, nincs miert titkolozniuk.
Nem az alacsonyabb osztály a lényeg, hanem hogy sorozat gyártott, és nem egyedi. Pl akár egy GP2 fizika is lemodellezhető, pedig az már F1 szint
Egy szóval sem mondtam, hogy rossz volt. Igazából modellezés terén nagyon ott van, bár kicsit sajnálatos, hogy csak az F1-et erőltette. Vagyis nem tudom, biztos sokan szeretik, de annyi F1 mod van, hogy szörnyű.
Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.
Az ilyen alacsonyabb osztályú OW modok jöhetnek. Talán jobban hozzá férnek a fizika részéhez és picit pontosabb lesz a dolog.
Csak annyit mondok, hogy Alexel megbeszéltük a múltkori dolgot! Nem én írkáltam ide és elnézést kérek mindenkitől! Röviden ennyi!
Ez tényleg szép munka. Mivel én imádom a Formula 1 kategóriát, megcsinálhatnák a 2015-ös Vettel Ferráriját.
Az is igaz, hogy valaki kilök egy modelt, akkor én szépen megirkálom a fizikáját. Tehát csinálják csak 😄
De Sompir-nak eppen az volt az elonye, hogy gyorsan dolgozott, szepen, es eppen azokat szolgalta ki, akinek erre volt szuksege (gyorsan friss F1 szezon). Lehet hogy a fizika nem volt az igazi, de ha mar nehany tucat ember rendszeresen elszorakozott vele, akkor volt ertelme es dicseretes.
Persze jobb lenne, ha osszedolgozna, es lenne hozza esetleg jobb fizika, amire a hozzaerto is azt mondja OK, de annak ara van (foleg ido). Plusz az rF1-ben, munden modot mutaltak, ha valakinek esetleg nem tetszett, csinalt belole sinautot😄
Persze jobb lenne, ha osszedolgozna, es lenne hozza esetleg jobb fizika, amire a hozzaerto is azt mondja OK, de annak ara van (foleg ido). Plusz az rF1-ben, munden modot mutaltak, ha valakinek esetleg nem tetszett, csinalt belole sinautot😄
Sompirral egyszer volt egy kis vitám "mit lehet mit nem lehet rF1-ben" témakörben, ott pár mondatból kiderült, hogy a tizedét nem ismeri az rF lehetőségeinek. (Én meg az ezred részét sem a maxnak 😄 )
Kár érte, mert így ahogy Alex mondaná csak szép színes dobozok.
Minden esetre írtam a brazil srácnak, hogy dobjon össze egy konvertálás leírást, hátha az alapján tudok valamit kezdeni. De ha bárki itt jutott valamire ebben a témában írja meg amit tud. Hátha össze tudunk hozni valami használható leírást.
Kár érte, mert így ahogy Alex mondaná csak szép színes dobozok.
Minden esetre írtam a brazil srácnak, hogy dobjon össze egy konvertálás leírást, hátha az alapján tudok valamit kezdeni. De ha bárki itt jutott valamire ebben a témában írja meg amit tud. Hátha össze tudunk hozni valami használható leírást.
Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.
Én igen. Olyan, mint Sompir: jó modelleket tud készíteni, elég gyorsan is, de a fizikához nem ért, és ami a gond, hogy nem is akarja beismerni, és segítséget kérni. Így lehet elqrni teljesen egy jónak ígérkező modot.
nem értem ezt a Ferrari-t. Mindenhogy teszteltem, nem értem az ilyen mod készítőket. A model lényegében kifogástalan, a hang nem rossz, a fizika meg akkora ökörség hogy hihetetlen
Simtek-Ferrari-458-Challenge-2011_v110.rfcmp
SRT-Valencia_v200.rfcmp
A ferrari mar fent volt, de feltettem Simtek "neven", mert elvileg tobb cuccuk is fog meg erkezni (pl. a ket Renault).
SRT-Valencia_v200.rfcmp
A ferrari mar fent volt, de feltettem Simtek "neven", mert elvileg tobb cuccuk is fog meg erkezni (pl. a ket Renault).
Ferrari-F1-2000_v100.rfcmp
RaceRfactor-YasMarina-2013_v167.rfcmp
SRW-1970-McLaren-M8C_v080.rfcmp
RaceRfactor-YasMarina-2013_v167.rfcmp
SRW-1970-McLaren-M8C_v080.rfcmp
Mar az elso Steam telepitesnel felpakolta az oszes rF2 tartalmat (nalam). Sajnos a meret az ilyen, valamiert a gyari cuccknak a cache reszet megtartja (11Gb), es torolni sem lehet, mert utana azonnal leszedi az install cuccokat is.
A frissítéssel másoknak feldobta az összes ISI-tartalmat? Mindjárt lett egy ~30Gbyte-os rF2-m, de legalább kipróbáltam egy-két autót ...
Utoljára szerkesztette: szaboz80, 2015.12.12. 08:23:53
Utoljára szerkesztette: szaboz80, 2015.12.12. 08:23:53
Most a frissítés után valamiért szaggat a nord. Nem végig. Fps elvileg nem esik le, végig tartja a 60 környékét, nvidia driverben van vsync bekapcsolva. Adaptívra rakva sem az igaz.
köszi
Mondom megnézem a f1 2015 codimisters modot ,de nem tudom telepitenni ,nem látom a telepithető fájlok között,pedig ott van...Kell valami alap mod hozzá??