rFactor 2 és LeMans Ultimate

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

simcompany
nekem már jó volt, mert versenyeken volt gond, ez most javítja

Head of SIMCO http://www.simcompany.hu

Alexease
Nem eroltettek meg magukat, ez inkabb csak egy update-test, de "kulonleges" volt latni a Steam-en az erkezo rF2 update-et😉
simcompany
Na végre

Alexease
http://rfactor.net/web/2015/12/09/rfactor-2-build-1036-now-available/

FEATURES:
————-
– Made the pit menu wing adjustments use the same display value as the garage.

FIXES:
————-
– Fixed idiot light when vehicle rev limit is smaller while in neutral.
– Attempted fix for laps sometimes being lost on a race rejoin.
– Fixed a crash when starting ded server if borderless mode was previously selected
– Fixed a problem where the wrong port was used to tell Steam friends about the server you are on.
– Removed the condition that only non-demos can change the opponent list.
– Fix for “join as spectator” problem.
– PLR value “MULTI Safety Car Collidable” (used for multiplayer) now works; previously only “GPRIX Safety Car Collidable” (used for single player) was fixed.
– Fixed occasional ‘missing gears’ problem.

MODDING / PUBLIC DEV:
———————
– Increased size of some mas2 dialogs
– Added a confirmation before deleting all waypoints in mod mode.
– Added delete next/prev to selected waypoint menu.
– Changed “delete branch” to only require single waypoint selected.
– Slightly raised the line showing where the AI is aim to make it more likely to be above the track surface.
zolee145
Pont ezert csinaltam a motor keszito programot, hogy ne a Civic motorja legyen mindig a kiindulasi alap ha turbo motor kell. Azt is be kellene fejezni csak ott is nulla doksibol kellett valamit csinalni. Viszont a szimulacio jo mert leiras hianyaban a valodi mukodest vettem figyelembe es jo a jatekban. Csak igy hamar oda a motivacio ha egy het a programozas de azert masfel honapig bujom az isi forumot. Igy most annyira jo, hogy nekem hasznalhato. 😄 Ez a plugin kerdes jo, de ha nem tudok egy villany motort megcsinalni rendesen akkor hiaba eroltetem a hybrid modot. Itt azert a fizikat is babralni kellene, marmint az alapot.

Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.

Kivételesen a plugin rész még majdnem, hogy jól is van dokumentálva. A letölthető (példa) forráskódban elég szépen kommentezve van minden.
Viszont a fizikába visszanyúlni nem nagyon enged (egyértelmű, hisz akkor tulajdonképpen támogatnák a csalást).
Most inkább a szabályrendszer megváltoztatásához, kezeléséhez csináltak fejlesztéseket. Ezzel, hogy egyre több mindent kiraknak pluginba tulajdonképp azt támogatják, hogy a "hobby programozó" community tagok is kicsit komolyabban bele tudjanak nyúlni a történésekbe.
Én belekezdtem magyar spotter és automtata/táv kameravezérlés pluginba (ezek mondjuk inkább az rF1 pluginjaim rF2-re átírt változatai), pár újdonsággal és hibával. 😄 Tervben van egy iracing szerű ütközéseket figyelő és akár valós időben büntető cucc szerverre, csak jelenleg elfogyott az erre szánt szabadidőm. 😊

Amúgy mindenhez hiányzik a dokumentáció. Baromira idegesítő, hogy úgy kell összevadászni mindent a fórumból (ez mondjuk a jobbik eset, ha valaki már kitesztelte és próbálgatta), vagy saját magad kitesztelni, próbálgatni, rájönni, hogy adott paraméter vajon mi a t.kömet csinál. Azokról a featurekről nem is beszélve amik rejtve maradnak (mert nincs benne a példa pluginban, vagy nincs benne a példa config fájlokban paraméter). Ez rF1-el is probléma volt. Szerintem a motor tudásának nagy részét nem tudtuk kihasználni mert fogalmunk sem volt róla, hogy tudja...
Legalább egy értelmes, folyamatosan a fejlesztésekhez mérten szinten tartott wiki-t csinálhatnának... Ennél még én is jobban dokumentálom a hobby projektjeimet.
Utoljára szerkesztette: Silv3ry, 2015.12.09. 10:42:25

www.rfactor.hu | http://www.vcrc.hu

zolee145
Jo lenne doksi pluginhoz, lenne oda is par otletem. 😊

Alexease
Az rF1-nel eleg csak megnezni mit hozott ki belole a SimBin a GTR2-vel aztan meg a RACE sorozattal (animaciok, eso, szelvedo effektek stb). 😊
Adam Jonas
Mondjuk már rF1-nél is lehetett volna elég jó pluginokat létrehozni. Sokáig mondták, hogy nem lehet ott se dolgokat belevinni a programba, mint tyre spottening, meg dinamikus gumihőmérsékletek, stb. Aztán láss csodát, rF2 megjelente után 'hirtelen' rF1-re is meg tudták oldani ezeket. 😊

Alexease
Allitolag/elvileg eleg jo a plugin rendszer, szandekosan (veletlenul amugy sem menne😄) azt is fejlesztgettek, eppen a rugalmassag miatt. Csak ember kellene aki megirja, meg persze dokumentacio😊 A shaderezest tuti ki lehetene cserelni, boviteni, modositani, de tuti lehetne valahogy zelvedot csinalni, boviteni a a hagokat meg sok egyebet. Ezt felig-meddig licenszelesre is csinaltak, ha neki esik egy nagyobb ceg, akkor konnyebben tudjon sokminden beepiteni, modositani, ujra irni stb. Csak nem kellett senkinek (bar nem tudom, mennyire probakoztak eladni, a GSC-nek nem kellett, azt tudom).
Adam Jonas
Bár az engine nem tudja a hajtásláncot, de szerintem plugin formájában megírt programként szépen bele lehetne tenni ezt (is).

zolee145
Ha jól van modellezve az már pont jó. A hajtásláncból a turbó motor lehet érdekes. Maga a hybrid cucc 100%-ig nem szimulálható, de van pár dolog ami igen. Pl sokkal gyengébb hátsó fék, viszont baromi nagy motorfék. Az aero is egy érdekes kérdés, és a futómű geometria "kilopható" a modellből.
Mondjuk ligázni biztos nem jó, mert ha az ember csinálja akkor már az idei erőviszonyoknak megfelelően csinálja. Na mindegy, ezt majd talán jövőre. Addig WRC. 😊

Alexease
Talan a Formula1 2015 Codiemisters hasznalhato (gondolom a Codies forras miatt). Azt hiszem az FSR is eleg jo.
De mivel az engine ugy sem tudja ezt a hajtas lancot, igazabol mindegy😉
Persze, a felfuggeszteseken talan lehetne reszelni, de abbol ugy is csak annyi publikus, amit a TV-ben latni, ami a kasztni alol kilog😄DD
zolee145
Amúgy van olyan 2015-ös mod, amiben a modell megérdemelné, hogy a fizikájával foglalkozzon az ember?

simcompany
nos igen 😄 de gondolom a 2015-öst keresi. vagy a 2016-ost

http://www.asrformula.com/

szerintem ezek a legjobbak
simcompany
Hát én meg nem mondom hogy melyik F1-es mod jó, nem próbáltam egyiket sem.
De gondolom az FSR az szép munkát csinál, meg van Alex gyűjtése között még néhány

Szevasztok! Gyakran olvasom a fórumot, mert szerintem ez lesz az én szimem a Rf1 után. Sajna az eddigi F1-es ligám feloszlott a az RF1-gyel. Elvileg pár hónap és lesz egy komoly gépem, amivel végre kellemes FPS-sel tudok RF2őzni. Korábban láttam, hogy próbálgatjátok a Nord verziókat. Sikerült végre levadásznom a lézeres verziót a netről, kipróbálni még nem tudtam, mert a jelenlegi gépem kezd elhalálozni. Itt a fájlok között nem láttam, úgyhogy, ha érdekel valakit az írjon. RF2-höz melyik a legjobb F1-es mod? FSR félét próbálta már valaki?
Ezek lehúzták a rolót, vagy mi van? 😄
zolee145
Nemrég sikerült szembesülnöm azzal a problémával, hogy a korábban tárgyalt WRC14 mod tartalmaz jónéhány kocsit amire nem gondoltam, cserébe a jelenlegi WRC kínálatnak csak a felét. Ők név szerint Fiesta WRC és DS3 WRC.
A másik két autó beszerzése sem lehetetlen, RallyWorld4-ben van Polo WRC és Hyundai i20 WRC, csakhogy az rF1-es mod. Kérdés, hogy van-e aki ezekből tudna rF2-es kocsit csinálni? Amúgy ezek fent vannak a gamemodels.ru oldalon is, de nyilván onnan sem könnyebb konvertálni.

zolee145
Ja, esőcsepp a szélvédőn. Majd megcsinálják. 😄

Alexease
Es ha a profi AC modelleket is beleszamoljuk, amihez ISI engine modder kellene, akkor a mennyiseg "vegtelen", es az utanpotlas folyamatos😊))
De hat, ez "csak" tartalom, ennel kicsit tobb kellene a progitol...
zolee145
Nem. Viszont már van egy Forza 4 modelles Yellowbird-öm, aminek gyakorlatilag készen van a fizikája, még a brazil srác konvertálta. Tulajdonképpen be kellene csomagolni.
Sőt, van még pár ilyen autóm, majd kiderül hogy lesz idő rá, aztán összerakjuk őket.
Ami nálam van Forza 4-es autó:
Audi R8 V8
Audi Sport Quattro
BMW M5 F10 (ez már ki lett adva, de akkor még nem tudtam rendes turbó motort csinálni, szóval majd valamikor frissítem)
Ferrari 512TR
Ferrari LaFerrari
Ford SVT Raptor (fizika elvileg kész, csak épp nincsenek LOD-ok, és a legrészletesebb modell van benne, szaggat)
Mclaren MP4-12C
Mercedes C63 AMG Black Series
Nissan GTR R35
Ruf CTR Yellowbird
Ruf RT 12R

Alexnek is van egy listája, és ha valaki kitanulja az rF1 ---> rF2 konvertálást akkor ez kapásból kibővül vagy 80+ autóval, ha meg attól a pár embertől engedélyt kérek akiknek csináltam annak idején fizikákat akkor úgy 200+.
Ráadásul ez mind olyan, hogy mivel alapjaiban jó csak az rF2 plusz dolgait kell betenni a fizikába, vagyis 1-2 nap alatt elkészül.

Úgyhogy konvertáló ember(ek) kerestetik. 😊

<#eljen>

Alexease
Az eredetileg SimDream, de ami itt fent van (rF2Files), azt en pakoltam ossze "hasznalhatora", de a fizika, gumi az eredeti SD, ahhoz nem nyultam. Tervbe van veve, hogy Zolee atnezi. Most hogy szobakerult, raveszem magam hogy szetszedjem/osszerakjam😉
A Ferrari Challenge első kiadása is nulla volt fizikailag.
Emlékszem akkor Ingy átírta a futómű értékeit és mindjárt jobb lett, aztán Zoli teljesen új futómű geometriát is készített és egyből azt éreztem, hogy autót vezetek.

Apropó, a minap kipróbáltam a RUF-CTR-Yellowbird-1987-et a Nordon és beszarás milyen jó! Érezhető, hogy farnehéz, jó a gumifizika. Csak alapbeállítással mentem, de nagy élmény.
Ezt is Te csináltad, Zoli?

Tegnap akartam írni, hogy ez a Simtek (akinél most WIP-ben van ez a sok mod) készítette a Ferrari Challenge-t is, ami sztem is elég gyengus. Mármint én sosem vezettem még Ferrarit és sosem vezettem még GT(3/E) autót de ez a Ferrari kb. olyan spoiler nélkül mint egy GT3/E autó, kanyarokban sztem túl gyors, nekem túl egyszerűnek tűnik vezetni. Én 5 perc után uninstalláltam.
Szóval hiába készítenek ennyi modot, ha csak alájukcsapnak vmi rossz fizikát annak nem látom sok értelmét.
De ez csak imo.
simcompany
Naja, meg lehetne csinálni.
Nemrég valaki írta hogy a Ferrari Challenge nem jó. Nos leteszteltem, tényleg sikerült elrontani, valami förtelmes lett 😄

zolee145
Töröltem, de a modell miatt megér egy kis fizika faragást.

simcompany
jaj azt azonnal töröld. teljes fake

zolee145
Kipróbáltam a WRC 14-et.
Soha nem vezettem semmilyen rali autót, de nagy összegben mernék fogadni, hogy nem ilyen. Csak a Fiestát próbáltam, gondolom a többi is olyan.
Vagy valamit rosszul állítottam be, vagy nem is tudom, de nagyon nem okés. Kuplung csúszik, kézifék nincs, amúgy semmilyen fék nincs. Kormány döglött, de ha rázóra mégy kitépi a kezedből. Amúgy a 4wd sem olyan amilyennek lennie kéne, csak tolja az orrát. Ez persze talán így is lehet, de nem gázadásra. Ott már azért rakni kellene keresztbe egy kis erőszakoskodás hatására.
Szóval na, nem tetszik. Motor is erőtlen, vagy csak érezni nem lehet a kocsiban, hogy erős, de akkor is fura.

Alex, ha ráérsz tudsz nekem csinálni ebből egy kicsomagolást? 😄
Bár lehet az sem lesz jobb, de kétlem, hogy az rF2 különösebb ügyeskedés nélkül ne tudna ennél sokkal jobb lenni.

simcompany

zolee145
Épp most nézegetem, elég komoly cuccokat csinálnak.

Alexease
Lehetne linkelni eleg sokat, itt van mind: https://www.facebook.com/simtekmods/ 😊
zolee145
Ezt most láttam fészen:

lac coo
No, ez johet ! 😊)

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Alexease
Meg ez is nagyon WIP:
Alexease
Ez is SimTek, es meg WIP (Clio Cup 2014-2015 for RF2) 😉

tonio2006
Floridában felépítették a pontos mását. 😄
lac coo
Kifezettem a minap egy evet, nem azert mert akkora elet lenne online, hanem mert go doltam ennyi az en dolgom tamogataskent...😉

Alexease
Euroring? 😊
Alexease
Nekem sem volt szimpatikus otlet az online elofizetes, mar az elejetol hulyesegnek es buktanak tartottam😉 Sokfele koncepcio van (AC, iR, R3E, CARS), de az ISI talalta ki a legrosszabbat😉

A DLC nem kotelezo, de azert nagyreszt mindenki megveszi. Eppen azert, mert "csak" 10EUR es kap erte valami kezzelfoghatot is. Ha az AC-ban is azt mondanak, hogy evente 20-40EUR az online hozzaferes, de kozben ingyen adjak az autokat, valszeg ott is lazadas lenne. Pedig a legtobben, valszeg amugy is elkoltik evente azt a 20-40EUR DLC-kre😉

Nem lett volna ez rossz ha 2 evvel korabban jelenik meg az rF2, mindenki elott, normalisabb kivitelben, es at tudnak menteni jo sok felhasznalot az rF2-bol es a SimBin RACE mutaciokbol. De egy AC/CARS tartalom es kinezet, es az iR online szolgaltatas koraban egy rF2 necces huzas volt...
tonio2006
Simtek Mods 😄

Utoljára szerkesztette: tonio2006, 2015.12.03. 15:20:12
b-type
Megmondom öszintén, nekem egy csöppet sem volt szimpatikus...lehet azért van mert 18éves korom óta egyik bérleményből mentem a másikba <#idiota>.
A DLC az olyan hogy megveszem ha akarom, de ha nem akarom mert nem tetszik a tartalma, akkor nem veszem meg. Az online szolgáltatás évenkénti megújítása az nem ez...még csak hasonló sem, mert ha nem fizetek nem tudom használni. A multi rész meg nem egy pár autó vagy pálya DLC, hanem a játék egy része elveszik.
Lehet hogy 'nyugaton' ez befér, nekem nem szimpatikus. A lifetime meg nagyon drága, szintén lélektani határon túl van.
Ezért az én rF2-m offline használatra alkalmas csak, ez van, kaptyák be 😊 Van helyette más.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Továbbra sem értem, miért jársz ebbe a topicba, évek óta tudjuk, hogy ez nem a te játékod, fizetni se fizetnél semmiért.

Pedig azért bőven vannak erényei a programnak. És mint már linkelve lett egyszer a vizes aszfalt, azt is fejlesztik, így valszeg nem is olyan soká lehet megkapod az esőcseppeket is a szélvédőre, persze akkor is az lesz a baj, hogy miért csak most.

Az, hogy szerinted egy rakás szar, "senki nem adna érte pénzt", etc az mese habbal. lehet nem sokan adnak, de aki ad, az lehet adna többet is. (lásd kickstarter / DLC célzás), ezt kellene először felfogni. De ha most azzal jössze, hogy hülye vagyok, én meg még jó pár szimes kolléga aki ezt megtenné, akkor részemről ennyi...
lac coo
Nekem vizes szelvedo kell !!!! 😊)
Jah, mindenbol van egy, vagyis a legtobb embert az autok 80 szazaleka nem erdekli .😊
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.12.03. 12:55:26

Alexease
Van itt fejlesztes, csak az ISI nem kulonfele bellitasokkal kiserlezetik, igy tovabb tart;D Szerintem a tartalommal sincs gond. Persze szubjektiv, kinek mi tetszik, de ha mint verseny programot nezzuk, boseggel van minden.
Mondj egy autot, ami neked kellene, es most nincs benne ugy, hogy eseteg van egy vele kozel azonos, hasonlo kategoria, stilus stb.
Alexease
Csak a publikus reszre gondoltam, ha van olyan😉 Valszeg vannak tortenesek es publikus dolgok is, de "elfelejtenek" tajekokoztatni. Ha mar van Steam, csak az erzes miatt jo lett volna nehany hir, kep, video, info stb. Persze, attol nem fog jobban menni, csak legalabb a jelenlegi es az esetleg uj felhasznalok latnak, hogy tortenik valami.
Ha mast nem, emiatt szolhatnal nekik😉
lac coo
Vagy ha lenne fejlesztes, tartalom a felhasznaloszam sem igy nezne ki ! 😊

Alexease
MINDEN programnal fizetsz mindenert, az updateüekert, a tovabbi fejlesztesekert, tartalomert stb. Csak mindenhol mashogy "adjak el"😊
Az R3E es az iR egyertelmu. A CARS elore szedte be a penzt, utana meg viszonylag komoly eladasok voltak (multiplatform + DLC-k).
Az AC is igy csinalja, alapprogram plusz DLC-k, aztan jovore az egeszet egyben eladjak a konzolosoknak is.
Vagy a Codies F1, amit evente kiadnak, sokszor kevesebb fejlesztessel es uj tartalommal, mint egy masik program fejlodese es DLC tartalmai.

Az ISI arra alapozta, hogy lesz egy fix felhasznalo tabora, es fejenkent evi 12$-bol (nem 40-50 vagy 100!!) folyamatosan fejleszti a programot, es INGYEN adja hozza a tartalmat! Ez alapjaban azert eleg szimpatikus megoldas lett volna. Ha lemnne eleg felhszanlo, valszeg a fejlesztes az ingyen tartalom is mashogy nezne ki.