19779
  • Ingy2
    Az inkább a sport autó kategória Ferka 458, Merci SLS stb.
    Egyébként a DS6X az Anti Aliasing beállítás és nagyon komolyat dob a grafikán. Pláne a DS9x :D
  • lac coo
    Azok a hipercarok szerintem is vacakok AC ban....
  • Ingy2
    90%-ban utcai autókat szeretek a Nordon terelgetni. AC-ban sajnos (szerintem) nem jó a tapadás mértéke az utcai gumiknál és ezért sokkal lassabb köröket lehet menni a valós köridőknél (pl. SLS mercivel majd 20 mp-vel lassabbat) A semi slick-el lehet olyan köröket menni de eseménytelenné válik a vezetés mert csak tapad és tolja az orrát. De a rend kedvéért majd megint neki állok az AC-nek, (1 hete próbáltam xD, de mindíg felidegesít)
  • b-type
    Ezt nagyon tudom sajnálni Ingy baxa meg mert pont egyike vagy azoknak akiknek adok a véleményére, és kb. egy irányba vág az agyunk, de hát most nem. :) ez van. Igazából nem értem mi a bajod vele, van egy olyan ködös elképzelésem hogy egyszerűen neked is az rF1 csapásirány jön be, de nem akarom analizálni a lelked...csak kb. ennyivel szoktam elintézni :D ...meg most nem is tudok érdemben belefolyni, mert még MINDIG NEM TUDOK JÁTSZANI arrrgghhh, de nem baj már csak egy hónap (ezt mondtam 4 hónapja is)..és mivel mind a Cars-ról, mind az AC-ról régi az élményem ezért most nem okoskodok.
    Azt tudom írni amit addig tapasztaltam, és az zsír, nekem valahol a GPL után jön csapásirányban az AC gumiszempontjából, az is állítom valami egyszerű gumi volt, de tudta azt amit a GTR pl. soha.
  • lac coo
    Mi az a Ds6x ? :)
  • Ingy2
    Valahogy pont az AC gumifizikájával nem tudok azonosulni. Utcai gumi olyan mintha 135/65 r13-as Debica annyira nincs tapadás, semi slickkel meg eseménytelen a vezetés (de ez bármely játékban) GT3 meg a többi "szimhez" képest nehézkesen viselkedik mintha lenne plusz 200 kiló bünti. Meg amennyire fikáztam a PCars-t, mert az is egy rf1 mod sok sok időt beleölve mind a grafikai(DS6X felett brutálul néz ki) mind az ffb beállításba, setupolásba, egy egész élvezhető cucc jött ki belőle.
  • lac coo
    En imadom mikor eloeszi a fene a fonokomet a vackabaol, es elmagyarazza hogy kellene megcsinalni valamit.... Itt, levagod, megmered, kifurod, atrajzolod,lezarod, bevagod ....
    No ilyenkor gondolom magamban, higy jol van , mondjad csak, visszatakarodsz az oladba azt megcsinalom a ket oras munkadat tiz perc alat, ugyanugy fog a vegen kinezni :))
  • Adam Jonas
    Nekem ezt nem kell bizonygatnod, én tudom. Az rF2 az, ami körte ital, mellette az rF1/AC csak körte ízű ital.
  • Hellboy76
    Ment privátban...
  • bottleopener
    Ne haragudj, de én inkább adok Fernando Alonso véleményére, aki azt mondta anno, hogy a szimulátorok 98%-ban visszaadják a vezetést, és csak a maradék 2% hiányzik. A hasonlatoddal élve ez 98%. Ami körte ital. :)

Képzeld el, hogy egy szimulátor cockpitjét rákötnénk egy valódi autóra a Hungaroringen, és az inputokat a valódi autó kapná meg, a belőle kijövő adatok pedig ugyanúgy valós időben visszaérnének a cockpithez, grafikával reprezentálva. Ezzel gyakorlatilag kivágnánk a G erőket ami ér Téged az autóban, a belső perspektívát alacsony FOV-ú, statikus csőre (monitorra) cserélnénk, alatta a fizikai motor viszont a valóság lenne. És nem mondanánk el, hogy bizony a való élet fut a fizikai motorként.

Biztos vagyok benne hogy a kipróbálók jelentős része húzná a száját, hogy háááát azért ez csak egy szimulátor, és én már vezettem a való életben és nem elég realisztikus. :P
    Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2016.08.05. 07:11:13
  • b-type
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    nem lehet, minden alktarész zsír új mindig és tökéletes..előbb-utóbb elérkezel ahoz a határhoz ahol szkriptelsz vagy hogy fogalmazzak, egy anyagfáradást sem lehet leszimulálni...számtalan apróság,
    Egyszer az iR topikban írtam, számomra ez az egész részletesség csak GTR szitu, akkor azok a dolgok lettek hűházva, most meg a még részletesebb dolgok...de részletességben tenger a lehetőség. most a 6 oldal matek a gumiüber, 8 év múlva meg mondjuk 20
    Szal szerintem képtelenség, és persze teljesen felesleges is lenne a fizetőréteg nem szívni akar, meg tanulni.
    A példád azért nem áll, mert egy falat fel lehet glettelni 10 rétegben is, meg fel lehet glettelni 2 rétegben is, és a vége uaz. ...sőt ha szr az elgondolás akkor lehet hogy a 10 réteg fog felperegni. Lehet tudálékoskodni, a végeredmény a lényeg, faxa vagy sem.
    Ez még nem zárja ki azt hogy a részletes is lehet faxa,...erre utaltam a beszélgetésünk elején...persze hogy nem, az nagoyn is jó.
    De hat oldal matek, az csak hat oldal matek ha a vége hülyeség.
  • Adam Jonas
    Semmit sem képtelenség, csak legfeljebb nehéz. De hát nem is értem miért csodálkozok. Ha a szart el lehet adni közel 0 munkával jó pénzért, akkor minek dolgozzunk vele több tíz órát, ugye?
  • zolee145
    "Sztem képtelenség összehozni a valóságot"

Ha igazak a feltevések, hogy csak egy szimulált világban élünk akkor az általunk ismert valóság tulajdonképpen egy "összehozott", modellezett valami, amit előbb - utóbb fogunk tudni mi magunk is modellezni.
    Viszont ha tényleg így van ezúton üzennék a programozóinknak, hogy jó lenne visszavenni a HDR-ből, mert ma az esti szokásos bringázásomnál nagyon durván vakított, még napszemüvegben is. :D
    Utoljára szerkesztette: zolee145, 2016.08.04. 23:55:20
  • b-type
    Kell legyen egy elképzelés az tény, és HA működik akkor jobb a részletesebb, mert fejleszthető ezt sem vitatom.
    De alapvetően azért jobbnak nevezni valamit mert 6 oldal papír amit számol az nálam még kevés...attól még bőven messze állhat a valóságtól.
    Sztem képtelenség összehozni a valóságot, ezért nekem az érzet a lényeg, felőlem le is lehetne kódolva hogy ne lássam annyira nem érint mennyire sok a szám ami alapján számolja a gumit.
    ..ha valaki tud játszani egy 12 húros gitáron az jó, ha meg nem tud akkor csak zajnak több. Működik vagy nem
    Egy hurkakezű gyapotszedő néger bácsika meg 4 húron olyat játszik hogy agyonüt.
  • Adam Jonas
    Itt meg egy kis görbetükör, kommentár nélkül:

El lehet gondolkodni, hogy hova tartunk...
    Utoljára szerkesztette: Adam Jonas, 2016.08.04. 23:12:01
  • Adam Jonas
    Igen, ennek meg pontosan az lenne az alapja, hogy nem nyomokban tartalmaz olyan jelenségeket, amiket a való életben is találunk. Egy dolog, hogy van egy butított modell (mert mint látható, rF2 esetében mennyire megugorhat a gépigény, és mennyire komplexé teszi az egészet), egy másik kérdés pedig, amikor hasraütésszerűen bevezetett állandók halmazával próbálunk meg valamilyen jelenséget "modellezni"...

A "főistenről" meg annyit, hogy egy légellenásból származó erőmennyiséget sem tud helyesen felírni, nem hogy még modellezni. :) ;)
  • lac coo
    Igen, ezekben a jatekokban az a lenyeg, hogy minel jobban olyan legyen mintha ...! :)
    Sot ez a celjuk ! :) Mas nem is szamit, csak ez .
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.08.04. 23:03:27
  • Adam Jonas
    Fogalmazzunk úgy, hogy egyik se...Jókora kamu van mindkettőben annak érdekében, hogy azt az érzetet keltse, mintha...

Tudod mi a különbség pl. egy körte ital és egy körte ízű ital között? Na, az AC és rF1 is inkább a körte ital ízű csoportba tartozik inkább...maximum az ízlésednek jobban megfelel az AC 'ízesítése'.
  • zolee145
    Én is elolvasnám. :)
  • b-type
    mondhatod, én meg tudom milyen az ha elúsztatom az autót az életben. ..és melyik áll hozzá közelebb az rF1 vagy az AC
  • Adam Jonas
    Annyit mondok, hogy: placebo...
  • Alexease
    Az AC-nak es Kunosnak eppen ez az elonye, hogy az egyszeruben talalja meg a tutit. Mar az elejen megmondta, nem fog belemaszni, foleg nem a gumiba. lehet hogy a mostaniak nexgen-ek, de brutal bonyolultak, sok munka es sok az anomalia lehetosege (plusz durvan zabalja a gepeket). Az FFb detto.
    Vannak "gondok" az AC-val, kicsit "egyforma"/erdekes minden auto, de hihetosegben, viselkekedesre, kezelesre megis toppon van. Ugy tudnak szimesek lenni, hogy ne legyen benne frusztracio ("Ezt most meg mi a f*sz*ert csinalta?! Es most me' fordul korbe?!?!" :D ).
  • lac coo
    Jóm hát GPL, LFS, NASCAR... ezek gondolom mind mind elég eccerű cuccal dolgoztak,mégis máig szuper mindegyik .
  • b-type
    Nem feltétlenül előny a sok információ, kezdeni is kell vele valami hasznosat. az rF1 gumiviselkedése és az AC gumiviselkedése ég és föld...pont letojom hogy mit számol, ha nem működik menet közben és tapadáshatáron.
    Ezt számtalan területen tapasztaltam, és újra és újra, nem tudok hasraesni attól hogy valami bonyolult vagy bonyolultnak tünik, ....ahogy a bő hab dumától sem még ha fene cizellált habos-babos, teli idegen szavakkal vagy régi magyarsággal...tök mindegy, mond valamit vagy sem. ..működik vagy sem.
  • Adam Jonas
    Érdekes. Most tényleg nem azért, de agyonfikáztátok anno az rF1-t az ilyesmi gumifizika miatt, az AC meg az isten - holott ez alapján még butábbnak tűnik az egész, mint rF1-be.
  • Alexease
    SRT-Newerburg_v100.rfcmp (ami Nurburgring).
  • Alexease
    Most latom, a linket elbaltaztam. Bar nem hinnem, hogy az emberek a falat kaparnak, mert "lemaradnak" a gyorsabban elerheto inforol:D

Kozben raneztem a "valodi" autora, es akkor mar a csapatra, es bar fejbol is "lehet tudni", hogy tucatnyi hires ember dolgozott es vezetett a Brabham-nel, de azert nehany fonok, akik kozul meg most vannak fontos pozicioban es aktivak is: Jack Brabham, Bernie Ecclestone, Ron Dennis, Charlie Whiting, Herbie Blash.
  • Alexease
    Nem tudom, az rF2-ben mar jo ideje hegesztgetik, lehet valami koooperacio:)
  • Szabi #13726
    ez nem a brazilok járgánya ? :D
  • Alexease
    Ez meg a hosszu WIP project;) Gondolom, ezen gyakorolnak az ISI-nel:P
    [URL=http://isiforums.net/f/content.php/195-NEW%21%21-Latest-Update-Brabham-Development-Preview-%28WIP%29-and-Physics-Development-Blog%21Latest-Update-Brabham-Development-Preview[/URL]

• Alexease
    Ez durvan ipari, nem csodalom, hogy nem sokan modolnak, foleg hasznalhatot.

Az AC gumi resz kicsit egyszerubb, lazan be lehet ide masolni;))) Ettol persze nem feltetlenul (sokkal) rosszabb, csak kicsit mas kategoria.
    F3 Soft Rear:

0|98
    0.3|100
    0.6|99
    1.0|96
    2|90
    4|80
    8|74
    11|72
    12|70

0|0.80
    20|0.94
    40|0.96
    60|0.97
    70|0.99
    75|1.0
    90|1.0
    100|1.0
    140|0.97
    160|0.95
    180|0.95
    240|0.80
    300|0.60
    Utoljára szerkesztette: Alexease, 2016.07.31. 20:16:04
  • simcompany
    aha
  • Hellboy76
    Oda is ment :)
  • PacsutaTibi
    Egy ilyen privát üzenetet én is szívesen olvasnék.

Valami TrashReg progiról hallottam, amivel a 30 napos próbaverzió újrakezdhető, de nem szivesen törölgetnék külső progival bele a Regisztrációs adatbázisomba....
  • Hellboy76
    Olvasd el a privát üzeneted...
  • lac coo
    Nem tudom, megnézem. Van ott annyi bill-kombó , lábrángatózást kapok tőle, sose néztem még végig ! :)
  • Alexease
    Talan CTRL+M(?!). TGM-nek hivjak, talan benne van a menuben is.
  • lac coo
    Multkor mikor nyomkodtam mert kerestem valami bill patancsot veletlenul bekapcsoltam valami appot, ami a gumi patch et mutatta kis kek ablakban. Az melyik bill kombo lehetett ? :))
  • formula1996
    Valakinek nincs meg a 3DSimED3? A régebbihez volt crack, de az újabbhoz sehol nem találok.
    Utoljára szerkesztette: formula1996, 2016.07.31. 01:41:24
  • simcompany
    Köszi! :D
    Nem hiszem hogy megyünk oda tesztelni. Eleve csoda ha tesztelünk :D Az a pálya meg nem a naptár része.
    A Pannoniaring-hez kéne 2-3 nap, amikor ráérek. De meglesz